Alle innlegg Sukkerforum

La de innvandrer kritiske ties ihel...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Spencer lø. 19 juni 2010 03:30

Har observert at ikke helt 100% positiv omtale av innvandrere, gjerne avfeies som "rasist pjatt"! Det er tydeligvis ikke politisk korrekt å stille spørsmålstegn om våre nye landsmenn. Vi har ikke lenger lov å kalle en neger for en neger, kjente barnebøker blir omskrevet for å fjerne den nedsettende benevnelsen. Er ikke dette å dra ting litt langt? Det siste nye er jo som kjent at flere muslimer reagerer på korset i de skandinaviske flaggene, selve symbolet på vår nasjon, er "upassende" i dagens flerkulturelle samfunn!
Hvorfor har vi ikke "lov" å være en smule kritiske til dagens tilsynelatende endeløse strøm av flyktninger, arbeidsinvandrere og ikke minst lykkejegere uten pass og papirer? Det skal ingenting til for at rasist stempelet blir brent inn i pannen på en person som kommer med en litt uheldig uttalelse som ikke er helt og holdent antirasististisk i innvandrer debatter!
Ærlig talt, noen som har vært i Oslo de siste 10-15 årene og fulgt utviklingen.
En av grunnene til Frp's possisjon i politikken er ingen hemmelighet: begrens innvandringen og send flere ut. Frp's politikere har kommet med mange gode og kreative forslag for å begrense mulighetene for at ting går helt ut av kontroll.
Belgia 2008: Nasjonal sosialistene vant valget utelukkende ved å love å stenge grensene og begynne å sende ut innvandrere.
Du kan vinne et valg nesten bare ved å stagnere innvandring!
Mange av våre nye landsmenn er nok ærlige, hardtarbeidende personer som kan betraktes som en ressurs! Men det er ingen hemmelighet at kriminal statestikkene, da særlig voldtekt, knivstikking, tyveri og grov vold har økt med flere hundre prosent.
Det finnes selvsakt etniske nordmenn som er innvilvert i de samme "fritids syslene", men enten vi liker det eller ikke, er innvandrere overrepresentert.
Innvandring har også gitt grobunn for at stadig flere NyNazistiske organisasjoner spretter opp som paddehatter over hele Europa!
Den harde kjerne i Norge teller foreløpig ikke mer en 70-100 personer, i Sverge antas det vagt ca 10-12000, i land som Frankrike, Tyskland og spesiellt England, har de mistet den fulle oversikten, men en ting er de lærde helt enige i: begeret er fullt, og det skal bare en liten gnist til for at opptøyene er et faktum. Det har skjedd før, senest 1982-83 i flere Engelske byer!
Uansett, vi har ytringsfrihet i Norge, men gjelder den når det kommer til negativ omtale av innvandrere?

Skjult ID med pseudonym fagmann lø. 19 juni 2010 11:24

Man kan gjerne stille konstruktive og kritiske spørsmål til hvordan norske myndigheter håndterer innvandringen til Norge. Problemet er at de fleste som gjør det, har en lei tendens til å generalisere på en måte som rammer og stigmatiserer hele innvandringsbefolkningen, og i særdeleshet muslimer. Dette er uheldig fordi det skaper enda større avstand og øker mistilliten mellom innvandrere og nordmenn.

Første bud for å lykkes med integreringen er at det er tillit mellom menneskene som bor i landet vårt. De som kommer hit må føle seg velkomne. Hvor velvillig innstilt blir du til en person som åpent forteller at han ikke liker deg, og som aller helst ønsker deg tilbake dit du kom fra?

De fleste innvandringskritiske røster, med noen få hederlige unntak, bidrar ikke til å gjøre integreringsarbeidet i Norge noe enklere. Snarere tvert i mot. De forsterker Oss-Dem-tankegangen, og jeg vil våge påstanden at de faktisk er en større trussel for en vellykket integrering enn de innvandrerne som kommer hit.

Helt avslutningsvis: Det at man forsøker å tie ihjel de innvandringskritiske, synes jeg er en merkelig påstand. Selv føler jeg at jeg nesten ikke hører noe annet enn kritikk. Det i seg selv representerer også et problem - noen ganger er det faktisk slik at positive tilbakemeldinger gir et bedre resultat enn hele tiden å bli fortalt hvilken stor dust du er.

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 19 juni 2010 11:35

Eneste måten å få vekk oss-dem-tankegangen er å gjøre som i USA. Behandle alle helt likt fra første stund. Innvandrere til USA vet at de må jobbe for pengene. Derfor kommer golddiggerne hit, og de arbeidsvillige havner i USA hvor de gjør nytte for seg og blir behandlet med den respekten de fortjener. Venstresiden i Norge gjør dette med vilje for å få stemmekveg. Bærekraftig? NEI. Stadig sterkere sosialiststyre? Ja.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 19 juni 2010 11:55

Hele integrasjonspolitikken i Norge er feilslått. Her ser det ut til være et mål at enhver innvandrer skal få alt tilrettelagt for å bli stimulert av vår kultur. Resultatet er at de utnytter (tildels ufrivillig) alt som blir tilbudt dem, mens de svarer tilbake med sin egen kultur. På integrasjonssiden har USA lykkes langt bedre. Politikken der er at de som slipper inn må ta vare på seg selv, klare seg med minimalt av hjelp, og de må følge nasjonale regler. I Norge ser man igjennom fingrene med nasjonale lover dersom de er i konflikt med innvandrerens kultur. Hvem i all verden klarte å spre tanken om at DET ville hjelpe integrasjonen?

Mitt syn er at alle er velkommen, men de må tilpasse seg våre regler, normer og skikker. Ved ankomst får de tilbud om kurs i vår kultur, skikker og normer, med beskjed om at de må tilpasse seg dette. Følger de ikke dette, gjør de noe kriminelt bør det ikke bli advokatmat til den store gullmedaljen, men en rettsinstans og utvisning om de finnes skyldig og avstraffelse etter kulturs / hjemlands praksis. Dette uavhengig av hvor strengt system de har rømt fra. De har hatt et valg om å tilpasse seg det landet de har valgt å komme til, og de har klart fått vite hva som skjer om de ikke gjør dette. En slik politikk ville også gitt innvandrere et lang bedre ansinitet, ettersom det er de som klarer å tilpasse seg som blir værende og de som pr. idag skaper grobunnen for et generalisert dårlig rykte blir sendt ut.

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 19 juni 2010 12:06

@...
Oslo kommune styrer ikke innvandringspolitikken, og kan heller ikke velge at 90% av asylsøkerne flytter dit uansett hvor de opprinnelig blir plassert. Men hva fan gjør denne betente debatten her som kun kan skape splid - på en datingside? Og jeg er jo med på å legitimere den. Det er enda mer irriterende. Derfor gidder jeg ikke skrive mer i denne tråden, uansett hvor mange feil som blir hostet opp etterhvert her fra begge leire..

Skjult ID med pseudonym enigmbw lø. 19 juni 2010 12:17

Helt enig med BW..både når det gjelder temaet og hvorfor temaet er her.. Blir irritert av temaet og det er ikke noe bra når man er her for å sjekke opp damer..

Skjult ID med pseudonym Lionking lø. 19 juni 2010 12:26

Det er et faktum at mange såkalt oppegående (?) damer i alderen 25-40 stemmer sosialistisk, og følgelig er meget positive til innvandring (ikke minst fra muslimske land).... Tenker de over følgene av denne spinnville politikken som etterhvert vil ødelegge landet vårt totalt?
For min egen del er det fullstendig turn-off hvis dama har slike politiske preferanser... la gå, jeg får sikkert mange færre å velge iblant, men det får stå sin prøve.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 19 juni 2010 13:13

Om det ikke er rom for innvandrerkritikk i Norge i dag? Se deg om, da, mann, avisene flommer jo over av det ene angrepet etter det andre. VG kjører oppslag som ikke engang avisa med det noe misvisende navnet Fremskritt ville våget å kjøre bare for få år siden. Her om dagen var det intervju i Dagsavisen med noen jenter/damer av somalisk opphav som sa at de ikke ville la barna sine vokse opp i et så fordomsfullt samfunn som Norge - vel, jeg skjønner dem godt, meget godt.

Det mest fascinerende i den offentlige "debatten" er imidlertid den holdningen denne Lionking lirer av seg her - det er nærmest en jøde-bolsjevikisk, unnskyld, muslimsk-sosialistisk, konspirasjon for å ødelegge landet vårt. Slike konspirasjonsteorier hadde jeg håpet vi var ferdig med i 1945, men noen lærer tydeligvis aldri.

Men er for så mvidt enig med BruceW her, for så vidt ikke i å uthule velferdsstaten, men i at denne typen debatter ikke hører hjemme her - ikke minst fordi jeg ikke klarer å la være å reagere når jeg ser ting som kunne vært hentet rett ut fra VG-Debatt (så kan folk gjette hvorfor jeg ikke er der...).

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 19 juni 2010 13:20

For øvrig, TS, Muslimsk råd synes det er helt greit med korset i flagget, bakgrunnen for debatten er at en gruppe italienske ateister har fått rettslig gjennomslag for at bruk av religiøse sumboler i offentligheten kan stride mot menneskerettighetetene. Jeg er enig med dem. Jeg synes Arnulf Øverland sa det meget bra i sin tid: "Stryk kristenkorset av ditt flagg og heis det rent og rødt."

Men når du kommer med slike påstander, om at de fæle, skumle muslimene ønsker å tvinge oss til å endre nasjonalsymbol, ja, da bidrar du til å skape fordommer, hat og segregering - på begge sider. Frp tjener stemmer på dette - hva tjener du, Spencer?

Skjult ID med pseudonym Teacher lø. 19 juni 2010 13:48

Du er nødt til å være Frp-er, med alle dine skrivefeil, TS.

(kvinne 28 år fra Oslo) lø. 19 juni 2010 14:00 Privat melding

Jeg synes TS har et godt poeng.

Og @Teacher, man trenger ikke å ha skrivefeil for å stemme Frp...

Skjult ID med pseudonym fådetut lø. 19 juni 2010 15:43

Teacher er sikkert en lærer..og de er jo stort sett sosialister. Rart de ikke klarer å se at med den regjeringen vi har/har hatt, så har det ikke vært noe fremgang i skolen. Og veldig mange sosialister kommer med sånne idiotiske forklaringer på hvordan Frp`ere er..de har skrivefeil, bare opptatt av penger, rasister, sitter bare hjemme og klager osv. Det de ikke skjønner, er at det er helt vanlige folk som stemmer på de forskjellige partiene.

Ja, det er ekstreme Frp`ere, men det er jo rimelig mange ekstreme sosialister i dette landet også. Akkurat som det er ekstreme muslimer som ødelegger for de andre. Men det er som TS sier. Se på hvor mange innvandrere/asylsøkere som sitter i fengsel i Norge. Det prosenttallet burde være det samme som (eller egentlig lavere) prosenttallet det er av innvandrere/asylsøkere i Norge, men det er det ikke. Det er mye høyere.

Hvor lenge kan man skylde på dårlig integrering? Og hvem sin skyld er det at det er dårlig integrering? Burde de ikke være glad for å komme til Norge hvor det er fredelig? Skal etniske nordmenn hele tiden trå varsomt for å ikke uttale seg negativt om våre nye landsmenn?

Og til de som skylder på de som "styrer" i Oslo.. Ja, det er ganske ille der nå. Men tror dere ikke dette har noe med antall utlendinger som bor der å gjøre? Kanskje staten må ta sin del av skylda for at det bor så mange på et sted.. Hva med å fordele innvandrerne litt mer? Hva med å stille mer krav til de som kommer hit? F.eks at de MÅ lære seg norsk innen noen år, må involvere seg i skolen, barna må gå i barnehage osv..

Dette er et tema som de fleste har meninger om..og det er bra. Nordmenn kan helt sikkert gjøre ting annerledes i hverdagen for at de skal føle seg mer velkommen, men det viktigste er at de som kommer hit faktisk klarer å oppføre seg og legge igjen "dårlige" vaner der de kom ifra. Når vi ser at kriminalstatistikken blant utlendinger går mye ned i Norge, så kan vi stille mer krav til det norske folk..

Jeg er absolutt ikke en rasist, men jeg mener at folk (sosialister) må slutte å være så naive og leve i en drømmeverden. Vi skal redde alle og vi skal legge alt til rette for at de kan integreres..samme om de gang på gang raner, voldtar, dreper, gjør innbrudd, trakaserer, selger dop osv.. Dette går ikke i lengden og vi er nær ved å nå det målet hvor vanlige folk ikke finner seg i det lenger.

Måtte bare fådetut ;-)

(kvinne 32 år fra Oslo) lø. 19 juni 2010 16:08 Privat melding

"Burde de ikke være glad for å komme til Norge hvor det er fredelig?"

Og tror du ikke at de er det? De fleste innvandrere kommer ikke hit med et mål om å voldta og rane andre mennesker. Hvor lett tror du det egentlig er å reise fra ditt hjemland, der du er født og oppvokst og av ulike grunner må dra fra, om det nå er økonomi, politikk eller hva det nå gjelder. Forlate familie, gode opplevelser og alt som er kjent, for å reise til et nytt land, der det er fredelig men alt er ukjent. Om du i tillegg opplever at de rundt deg vil ha deg bort, hva føler du da? Når det eneste du vil er å skape et liv for deg og dine nærmeste.

De innvandrerne som ikke klarer å tilpasse seg og som er kriminelle kan for min del sendes tilbake, men uansett hvordan man vrir og vender på det så er det ikke disse som utgjør majoriteten.

Jeg trodde vi alle her var mennesker, som har empati og medfølelse for andre MENNESKER. Ikke egoistiske superegoister som tenker først og fremst på å verne om det som er sitt eget. Er det så ille å gi opp litt for at andre skal ha det bra? (retorisk spørsmål så ikke bry dere med å svare)

Men for all del, kom igjen prove me wrong, fortsett å være likegyldige. Og den dagen dere befinner dere i en lignende situasjon kan dere tenke dere om, og spørre dere selv om det faktisk er slik vi mennesker bør tenke.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 19 juni 2010 16:27

@fådetut
Først sier du at det ikke gjelder alle muslimer, deretter sier du at "de gang på gang raner, voldtar, dreper, gjør innbrudd, trakasserer, selger dop osv." Hvem er "de", egentlig?

Vi lever i et Norge der muslimske jenter, født og oppvokst i Norge, sier de ikke vil la barna sine vokse opp i Norge og oppleve den daglige trakasseringen og mobbingen de utsettes for fordi de - frivillig - kler seg som de gjør. Er ikke det et samfunnsproblem? Er det ikke på tide å gjøre noe med disse mobberne? Den offentlige diskursen som har utviklet seg etter 11. september 2001 legitimerer trakassering og diskriminering - det er klart man blir påvirket av dette.

Ja, personer med innvandrerbakgrunn er overrepresentert i kriminalitetsstatistikken, men om man kontrollerer for sosiale faktorer som utdanning, levekår osv., blir forskjellene mindre. Tar man videre med seg at en langt større andel av saker der personer med innvandrerbakgrunn blir henlagt etter siktelse, noe som tyder på at det er lettere å sikte en uskyldig person med minoritetsbakgrunn, ja, så er det enda mindre som kan forklares med religion, hudfarge, etnisitet eller hva man nå forsøker å fremstille som den store samfunnsfienden. Men dette driter Frp, VG og Human Rights Service i - de elsker det ekstreme, de elsker det som kan underbygge de fordommene de selv er eksponenter for. Akkurat som TS her som slenger rundt seg med løgnaktige påstander om at det nå visst er et muslimsk krav å endre det norske flagget.

Problemet er at minoriteter representerer en abnormalitet. Derfor går det heller ikke an å sammenligne med USA. I USA er alle bindestrek-amerikanere, dvs. norskamerikanere, irskamerikanere, afroamerikanere, jødisk-amerikanere osv. I Norge gjelder dette bare et lite mindretall. Dermed blir bindestreken i seg selv et argument for utstøting. Og utstøting er ikke noe nytt i Norge, man skal ikke mer enn 40 år tilbake i tid før vi hadde en situasjon der nordnorske studenter ikke fikk hybel i Oslo, men det gjør det ikke bedre av den grunn.

Vil man ha ekstremisme så er det ikke noe problem å skape den. Det er bare å mobbe, trakassere og diskriminere. Da vil man oppleve at man ikke er velkommen og at man, dersom man ønsker sosial aksept, må skape sine egne samfunn som står i opposisjon til storsamfunnet.

Skjult ID med pseudonym fådetut lø. 19 juni 2010 16:31

@petita
Helt enig med deg at det er et fåtall som ødelegger for resten. Problemet er at det likevel er altfor mange som er kriminelle og de som er "gode", kommer ikke på banen og prøver å gjøre noe med det. Klarer vi å få ned antall kriminelle, så vil store deler av det norske folk begynne å godta at vi må ta imot de som kommer fra krig o.l. Det vil sikkert fortsatt være noen ekstreme som aldri vil godta det, men de tror jeg ikke vi får gjort så mye med.
Men er det egentlig noen unnskyldning at de er her "alene" og at det er et ukjent sted? Det er kanskje en forklaring, men ikke en unnskyldning..og det er stor forskjell på de to.. De har det sikkert kjempetøft, men det er fortsatt ingen unnskyldning..

Og hvordan kan du si at vi som er litt skeptiske til måten innvandringen blir styrt på ikke har empati og medfølelse? Jeg forstår godt at de vil ha en ny start på livet og at det er kjempe tøft å komme hit, men vi kan ikke fortsette i den banen som vi har nå. Alt styres av politikerne og de må bli flinkere til å luke ut de som kommer hit for å bli kriminelle. Og som du sier, så kan/må de kriminelle bli sendt hjem fort som f...
Jeg jobber sammen med mange utlendinger og de jobber og står på. Det er flinke folk, som prøver å gjøre det beste av situasjonen. Det er de vi må satse på og virkelig gi en ny start. Ikke de som velger å bli kriminelle (ja, det er et valg).

Skjult ID med pseudonym petita lø. 19 juni 2010 16:38

Unnskyldning for hva da? Må de unnskylde at de finnes? De fleste kommer hit for å jobbe og det er ikke deres oppgave å deportere dem som ikke kan tilpasse seg å leve i et normalt samfunn. Det er faktisk slik at lover og regler avgjør hvem som er kriminelle og da må de som håndhever disse sørge for å gjøre noe med det, Evt sende dem tilbake dit de kom fra.
Hadde det vært slik at denne tråden handla om kriminelle innvandrere så hadde jeg gitt blanke f, men majoriteten av innvandrere er ikke kriminelle.

Skjult ID med pseudonym fådetut lø. 19 juni 2010 16:51

@zoid77
Det jeg mente var at de som styrer landet nå, mener at vi skal redde alle..til og med de som gang på gang voldtar,dreper,selger dop osv.. Bare vi gir de nok sjanser, så forandrer de seg sikkert (og med de så mener jeg de utlendingene som faktisk gjør disse handlingene gang på gang..derfor sa jeg at det ikke gjelder alle)
Og jeg har da ikke sagt at dette gjelder bare muslimer..eller? Jeg nevnte ordet muslimer bare 1 gang i kommentaren og i det tilfellet la jeg til ekstreme foran.. Ikke rart det er lett å bli tatt for å være rasist..

Det er kjempe leit at de som vokser opp her ikke blir tatt vare på og behandlet med respekt av oss etniske nordmenn. Sånne ting gjør at jeg til tider blir flau på våres vegne. Men når det gjelder klesplagg, så regner jeg med at du snakker om tildekking av kroppen (hodet)? Personlig mener jeg at det skal være mulig å kunne identifisere personer i det offentlige rom..med andre ord, så skal man kunne se store deler av ansiktet. Dette har noe sikkerheten og kommunikasjon å gjøre..tenker da ikke selvmordsbombere og sånt for de som tror det.

Det med kriminalitetsstatistikk. Jeg mener fortsatt at det er for stor del av de som blir DØMT som er utlendinger (ikke bare muslimer!!!) og det med bovilkår o.l bare er en forklaring (en god forklaring), men ingen unnskyldning.

Skjult ID med pseudonym fådetut lø. 19 juni 2010 17:04

@petita
Nei, de skal ikke unnskylde seg for at de finnes.. hvis du hadde lest det jeg faktisk skriver, så hadde du skjønt hva jeg mener. Det er ikke en unnskylding for å gjøre kriminelle ting, selv om de kommer hit alene og møter motstand fra mange nordmenn. Ja, det er en forklaring, men ingen unnskyldning. Alle har valg og det er kjempe synd at så mange (jeg synes det er mange, selv om det ikke er majoriteten) som velger den veien..
Det er såklart ikke deres oppgave å fysisk sende hjem de som ikke oppfører seg. Det skal staten gjøre. Men det går an å uttale seg om det og faktisk si til de kriminelle at det de gjør er feil.

Jeg skjønner at dette er et tema som alle har sterke meninger om og vi blir nok ikke enige. Vi prater om to forskjellige ting. Jeg tenker mer på de som er kriminelle/nekter å rette seg etter norske lover og regler og som ødelegger for alle de andre som faktisk er ordentlige mennesker..du tror nok at jeg mener alle som kommer hit til Norge. Mulig jeg burde understreket dette bedre.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 19 juni 2010 17:27

@fådetut
Det handler om jenter som bruker hijab, et plagg som ikke dekker mer enn et skaut eller ei hette, og som daglig får dritt etter seg. Nå ser det ikke ut til at Dagsavisen har lagt ut verken denne artikkelen eller dagens intervju med Izzit Qureshi på nettet, men dette er en del av virkeligheten verken Frp, VG eller Hege Storhuag snakker om, men som jeg mener er langt viktigere enn dagens diskurs dersom man faktisk er ute etter å forhindre ekstremisme og segregering. Men av en eller annen grunn tror jeg nok ikke det er målet deres heller.

Skjult ID med pseudonym fådetut lø. 19 juni 2010 17:35

@zoid77
Som sagt, så synes jeg det er ille at de opplever dette og de som utsetter dem for det, må virkelig skjerpe seg. Det eneste jeg ser som noe problem med dette plagget, er om det er helt frivillig eller ikke. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal mene om saken. Uansett hva man gjør med saken, så er det noen barn som blir lidende. Enten de som selv vil bruke plagget eller de som må bruke det pga press. Ikke bra noen av delene.

Skjult ID med pseudonym SMRT lø. 19 juni 2010 17:46

Spencer, du må lese flere aviser, se mer på tv og ikke minst det viktigste: lese blogger. Mulig det er lite med innvandringsdebatter i stua di, men det er ikke tilfellet i resten av landet/nettet.

Og ja, seff har vi ytringsfrihet her i landet. Også under den steinen du har levd siden 11.9.2001.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 19 juni 2010 18:35 Privat melding

Jeg synes det er mye komedie med innvandring, flirer alltid for meg selv når jeg ser hvordan noen nordmenn blir nervøse når de må hilse på flere utlendinger samtidig eller hvor skrekkslagne noen nordmenn ser ut når de sitter blant de mørkere på t-banen.

Samtidig er jeg glad det er innvandrere i Norge, jeg har ikke hytte, sykkelshorts eller skrittTeller..hell har ikke engang en HellyHansen jakke og kan ikke tekstene når norske sanger spilles på utesteder imens alle rundt meg brøler ut.

Jeg liker å tulle med utenlandske taxisjåfører, komme med skrøner om at jeg er oppvokst på en ambassade i pakistan eller Jordan og fortelle om ting jeg absolutt ikke har opplevd...late som jeg ser Shere Kahn i buskene eller spørre om de vil ha litt Bombay Gin, og ja muslimer elsker Gin..ikke la dere lure...har til og med sett en praktiserende Iman sitte i hagen sin og slurpe Gin med Solbær saft ihåp om at hans kone ikke skal se det.

Liker også hvordan noen innvandrere, spesielt 2.generasjon har så sinnsykt stolthet i hvem de er og hva de gjør og at ingen kan ta fra dem det.

Jeg liker ikke sosialister, men hva skal jeg med FRP...jeg er ikke sur eller bitter eller rik og har busskort.

En annen ting som er gøy er å sitte på en buss full av innvandrere og si ah faen, helvetes nordmenn når det går nordmenn på neste stopp og alle ser på deg helt forvirret, selvfølgelig når en har drukket......eller å stå i heisen på SAS Hotellet sammen med afrikanere i dress som ser alvorlige ut og rikker en mine og du sier "no whites" når døren åpner seg og noen norske skal inn hehe.

Så jeg er bare glad det er innvandrere, andre gjør klagingen for meg uansett.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 19 juni 2010 18:43

Det var mitt syn på innvandrere som kommer til landet det var snakk om @ fådetut, og jeg hang meg kun opp i den ene kommentaren din. Har lest hva du skriver ja, og ser at du mener de som kommer hit og enten er eller ender opp som kriminelle. Dette finnes det ingen unnskyldning for, og det er ikke det jeg mener heller.
Jeg sier ene og alene at det ikke kan være lett å være innvandrer og at før man uttaler seg om saken, så kan man tenke nøye etter hvordan man selv hadde følt seg.

Skjult ID med pseudonym fådetut lø. 19 juni 2010 19:00

@petita
Hadde nok sliti jeg også, hvis jeg måtte flytte til et land som er helt forskjellig fra det landet jeg kommer fra. På godt og vondt. Noe av det som gjør at så mange sliter, er nok språket. Det er viktig at vi "tvinger" alle til å lære seg basic norsk slik at de kommer seg ut i samfunnet og kan bidra mer på det sosiale og i arb.livet. Men dette er noe samfunnet og innvandrerne må ta ansvar for sammen.
Jeg ser den at vi må prøve å sette seg inn i hvordan de føler seg når man uttaler seg om saken, men vi kan heller ikke la være å stille en del spørsmål med hvordan situasjonen er for de som allerede er her og de som kommer. Ting kan fort bli satt litt på spissen her på forumet. Mye lettere å diskutere face to face. Jeg tror forøvrig at vi burde hatt en mellomting mellom høyre og venstresiden når det gjelder denne saken. Begge sider har gode og onde sider. Men nå ser det ut som om de begynner å sende hjem de som "lurer" seg inn og er kriminelle, så noe bra skjer. Da kan vi bruke mer ressurser på å integrere de som er igjen =)

(mann 29 år fra Oslo) ma. 21 juni 2010 01:01 Privat melding

Kopier dansk innvandringspolitikk.

Haha. Jeg er skikkelig gjerrig med å dele ut kritikk av/til/for våre nye, kjære landsmenn:)