Alle innlegg Sukkerforum

Hint Hint

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym petita sø. 20 juni 2010 15:41

http://www.abcnyheter.no/nyheter/teknologi/100618/sykelige-egoister-blir-ofte-ledere

– På grunn av behov for anerkjennelse, makt og innflytelse er en lederposisjon det mest sosialt aksepterte stedet for en narsissist, sier stipendiat Christian Enger Gimsø til Dagens Næringsliv.

Gimsø mener at feilrekruttering av narsissistiske ledere kan bli kostbart.

– Feilansettelser har både en finansiell og en moralsk side. Det kan gi tap av ansatte og kreativitet og føre til økt sykefravær, sier Gimsø, som jobber med en doktorgrad om narsissisme og ledelse ved BI.

Folk som lider av personlighetsforstyrrelsen narsissisme, kan være arrogante, ekstremt selvopptatte, ha høye tanker om seg selv, mangle empati og ønske å bruke andre for å nå egne mål. (©NTB)

Skjult ID med pseudonym exboy sø. 20 juni 2010 15:51

Dete høres ut som du snakker om min ex :D

Skjult ID med pseudonym honest sø. 20 juni 2010 15:57

Den akademiske underklassen trer frem på forumet...!! haha!

Skjult ID med pseudonym petita sø. 20 juni 2010 16:01

Jeg hinter til EN spesifikk person. Og det er nok den akademiske overklassen som har forsket frem disse opplysningene ;)

(kvinne 54 år fra Buskerud) sø. 20 juni 2010 16:02 Privat melding

Jeg har truffet minst en sånn type i min yrkeskarriere. Skjønt hun fikk sparken ganske fort, heldigviss for de andre og bedriften.

Skjult ID med pseudonym exboy sø. 20 juni 2010 16:06

what a bitch Suk ;)

Skjult ID med pseudonym Altelintet sø. 20 juni 2010 18:23

For dere som faktisk har lest papirutgaven til Dagens Næringsliv (Fredag 18 Juni s. 26,27,29) der dette tema opprinnelig ble reist fant det sikkert veldig komisk at de forsøkte å henge ut Petter Stordalen som narsissist i kombinasjon med konklusjonen at narsissisme er 'bad for business'.
Dette bør ikke være en stor overraskelse for noen at den sosialdemokratiske økonomiske blekka DN nok en gang i forsøk på å gjøre kapitalisme til noe snilt, driter på draget.
Nei, skal en skaffe seg tidsriktig kunnskap om økonomi i Norge så må en ty til Hegnars Kapital og Finansavisen.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 20 juni 2010 23:09

Altelintet eller hva jeg nå skal kalle deg: Denne tråden handler vel kanskje ikke om kunnskap innen økonomi?

Petita siterer: "Folk som lider av personlighetsforstyrrelsen narsissisme, kan være arrogante, ekstremt selvopptatte, ha høye tanker om seg selv, mangle empati og ønske å bruke andre for å nå egne mål."

I alle fall beskriver dette, for meg, en leder som ikke er en god leder.
En virkelig dyktig leder er vesentlig mer trygg både i kraft av den han/hun er, og ikke minst rent faglig, enn som så.

Skjult ID med pseudonym Altelintet ma. 21 juni 2010 01:26

Z: Du lurer tydeligvis på hvorvidt tema også inkluderer økonomi. Svaret finner du i hovedinnlegget.

En god næringslivsleder er en næringslivsleder som sørger for å skaffe eierne størst mulig avkastning på sine investeringer. Hverken mer eller mindre.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 21 juni 2010 20:00

Hvem er det nå du har fått til å skrive for deg?

Skjult ID med pseudonym Altelintet ma. 21 juni 2010 20:52

@Petita Skrullehue: Det er relevant fordi?

Skjult ID med pseudonym petita ma. 21 juni 2010 20:54

Siden jeg ikke akter å diskutere noe med deg, så er det ikke relevant for annet enn å stille min nysgjerrighet. Men det kommer vel heller ikke til å skje. Lykke til med å finne noen som vil diskutere med deg ;)

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 21 juni 2010 20:56

Vil legge til noe som jeg leste for en stund siden........Flesteparten av den sorten som beskrives i innlegget har lederstillinger i det offentlige, grunnen er at der er det lettere å få frie tøyler!

Skjult ID med pseudonym kit ma. 21 juni 2010 21:32

Altelintet, i start innlegget står det da vitterlig leder. Hvor du tar næringslivsleder fra er uklart.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 21 juni 2010 23:19

AT narissister og sosiopater er overrepresentert i maktposisjoner er inetressant, men denne aritkkelen fra fredag må være noe av det dårligst fundamenterte jeg har lest noensinne i DN:

Så mye bra som kunne vært skrevet (feks om to av mine tidligere sjefer), men så tryner stipendiaten og Selvik fullstendig når de skal eksemplifisere
Det ble trukket paralleller til ansettelsesintervjuer og narissistens overbevisende egenskaper, og at det kan koste bedriften dyrt. Men de to eksemplene som trekkes frem - Vollvik og Stordalen - var/er jo ikke eksempler verken på ansettelser eller på fiaskoer. De skapte seg jo sine egne arbeidsplasser, og var/er sukessfylte som ledere (om noen mener Vollvik er en klovn, så har han rett i sitt tilsvar - han bygget opp en suksessbedrift som han solgte for 1 mrd, pengene rant ut etterpå var som investror, ikke leder).

BI-stipendiaten begikk i mine øyne karriereselvmord. Og drar nesten DN med seg i tryningen .

Skjult ID med pseudonym katte ti. 22 juni 2010 00:44

@Altelintet
Gitt din oppførsel i andre tråder, så kan vi vel anta at du er en narsissist.
Men du har antagelig ikke lederegenskaper, så du har ikke en jobb og posisjon der du kan skaffe deg en trofebrud?
Så følgelig går det ut over oss istedet.

Skjult ID med pseudonym The One ti. 22 juni 2010 01:25

@Altelintet

Du tar feil. Du skriver

"En god næringslivsleder er en næringslivsleder som sørger for å skaffe eierne størst mulig avkastning på sine investeringer. Hverken mer eller mindre"

Noen selskaper har eierskap som setter profitt som det eneste mål. Andre selskaper har lagt inn etikk og moral som skal settes foran profitt og noen selskaper er non profittselskaper som har helt andre målsettinger. Du bør nok vite litt mer før du uttaler deg så bombastisk

Skjult ID med pseudonym Altelintet ti. 22 juni 2010 01:46

@The One: Sprøyt. "Næringslivsleder" er en tittel som hører hjemme utelukkende i kapitalismen. Kapitalismen inkluderer ingen moralske betrakninger. Kun spørsmål om mest mulig profitt, herunder avkastning til eierne. Kapitalismen har ikke engang restriksjoner imot å bryte loven hvis det genererer mest profitt/avkastning på lang sikt. Kapitalismen har ikke engang restriksjoner imot å utføre attentater, massemord, angrepskrig eller føre jorden inn i solen, hvilket det siste er å fortrekke nå med det samme for å dele ut straff de alle mennesker som ikke fortjener å leve.

Skjult ID med pseudonym The One ti. 22 juni 2010 01:57

@Altelintet

Ok siden du påstår det så skråsikkert skal jeg motbevise deg her og nå :-). Vi kan begynne med de som jobber for den norske staten(altså deg og meg) og disponerer våre oljepenger plassert i pensjonsfondet. De har helt klare instrukser på hva og hvor de har lov til å plassere penger. Dette er til hinder for å få absolutt best profitt fordi etikk og moral kommer foran. Vi har selskaper som er pliktig til å levere tjenester fordi de er pålagt det, som forhindrer maksimal profitt. Telenor er et eksempel på dette. Vi har private selskap som ikke har som formål å tjene penger, men levere en spesifikk tjeneste. Private skoler kan være et eksempel på dette.

Hvor du har fått det fra at en næringslivsleder hører kun under kapitalismen lurer jeg på. Det stemmer overhodet ikke. Ja en rendyrket kapitalisme tar ikke andre hensyn en profitt, men næringslivet......tar nok det.

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 22 juni 2010 08:30

Rotte tro Altelintet ha veldig liten tiss!

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 22 juni 2010 08:31

Rotte også tro Altelintet ha store problemer med å få den opp!

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 22 juni 2010 19:37

Altelintet,
en næroingslivsleder er en leder i næringslivet og nøringslivet eksisterer også i et semikapitalistisk og sosialistisk system så lenge vi har private inetresser representert.

Videre; du gjør kardinaltabben og glemmer tidshorisonetn.En næringslivsleder skal balansere kortsiktig og langsiktig profitt, det innebærer at vedkommende må hensynta flere hensyn enn det som kun gir profitt i det korte bildet. Som å holde seg innenfor loven, ivareta omdømme (med alt hva det innebærer) og investere.

Og til sist "Kapitalismen inkluderer ingen moralske betrakninger.... blablabla ..har ikke engang restriksjoner imot å utføre attentater, massemord, angrepskrig eller føre jorden inn i solen, hvilket det siste er å fortrekke nå med det samme for å dele ut straff de alle mennesker som ikke fortjener å leve."

Da kan vi kokludere med det vi allerede vet; vi lever ikke i et kapitalistisk system, og dine betraktninger om en næringslivsleders mål og hvordan han skal agere i et kapitalistisk system er irrelevant.

Forørvig var artikkelen fortsatt et makkverk.