Alle innlegg Sukkerforum

Så store forskjellene er mellom nettdating og i " real life "

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 14:36

Har stor glede av å lese her på forumet. Både av de seriøse innleggene og av de som heller kan kalles, jeg kjeder meg og er bare litt pratesyk. Og jeg har vært delaktige med innlegg i alle katogorier selv.

Det som slår meg litt i mellomgulvet er at her som alle er på sjekkestadiet - så er den røde tråden i forumet at nesten alle sitter med et inntrykk av at det er umulig.

Dette med å ha en nettprofil som dere andre er forholdsvis et nytt fenomen for meg. Opprettet for noen år siden på et annet sted, var morsomt i et par dager og så glemte jeg bort hele greia. På det tidspunktet var jeg vel ikke klar for et bekjentskap som kunne utvikle seg til noe og ville heller ikke ha en elsker, så jeg vil si det var kun ren nysjerrighet den gangen.

Det som virker litt turn off på meg er at alle sier de ikke forventer noe, men allikevel det er en hel smørbrødliste av ønsker eller kritierier som jeg skal igjennom før - jeg på en måte får et svar eller tør sende tilbake.

Jeg har aldri opplevet å bli kontaktet på et utested med - fyll ut dette skjemaet først så ser vi hvordan vi passer isammen i forhold til økonomi, utdanning, jobb og interesser og hvilket bord du sitter ved. Om det er av interesse så kontakter jeg deg.

Da er det blikk, kroppsspråk i hovedsak som er avgjørende for kontakt eller ikke. Jeg føler ingen dårlig samvittighet for at jeg ikke besvarer disse signalene. Men jeg føler mye mer på det her om jeg ikke svarer tilbake, etter jeg har lest på forumet.

Da blir både menn og kvinner oppfattet som kyniske, overfladiske osv.

Er det slik med oss at vi har større forhåpninger og tror at personene bak profilene; er så mye annerledes om vi treffes her eller ved en bardisk?

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 14:55

@ morroklomp, Nettopp det er jeg også tenker på. Er det slik at vi egentlig ikke vil ha det vanlige menneske , men dersom prinsen eller prinssessen skulle være her så er det helt ok.

Og det å fikse til bilder som ikke holder stikk i real life, gi inntrykk av at vi er noe annet det vi er, er jo ikke bare å skyte seg selv i foten men rett og slett å bruke motorsag på seg selv.

For alle anbefalingene jeg har lest om her på forumet er at det å treffes for en kort kaffe etter kort tid anbefales.
Da bør iallefall bildet stemme overens i første omgang.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 14:57

Av en eller annen grunn så har morroklomp slettet sitt innlegg og svaret mitt står frem som om jeg snakker med meg selv i denne tråden *lol*

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 22 juni 2010 14:58

Også når ser bort fra betydelige støyproblemer ute.
Rotte ligge dårlig an her Rotte erfare.

På nettdating Rotte hadde forventninger men justere ned når Rotte oppdage at norske kuer ikke ønske Rotte.
Så Rotte regne med kvinne komme fra utland, Thailand, Russland etc.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 15:12

@morroklomp. Poenget mitt først og fremst er hvorfor fremstå som bedre, eller en annen person enn det som skjuler seg bak en profil eller et tastatur - for så å forsøke seg i et marked som ikke holder stikk. Er jo bare nødt til å bli backlash det.

Og ja jeg vet at kroppsspråk og diverse ikke kommer frem her. Men subsidiet til dette blir jo profilbilde. For meg er dette første punkt. Det er ikke snakk om personen er modell eller ikke, men om det er noe ved bildet som trigger. Akkuratt det samme som i real life.

Og med det så mener jeg ikke playere, drittsekker, gold-diggers. Men rett og slett den gruppen som gjerne vil fremstå som den personen de er og ditto her på forumet.

Jeg er aldri ute og det har med å gjøre at det ene utstedet som er her har klientell på alder med min sønn. Min største sjanse for å møte noen er da enten i køen på Rema1000 eller gjennom jobb og ikke på et utested. Det var vel bare et ord jeg brukte for å dra en paralell.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 15:53

@Morroklump
Jeg ser det heller slik. At det kunne klare å formidle hvem er jeg, hvordan tenker jeg, hvordan jeg føler, og blabla er nesten umumlig. Fordi vi alle oppfatter eller tolker det skrevne ord forskjellig uansett.

Som jeg skrev i et annet innlegg. Dersom jeg spør deg hva du assosierer med rødt, så kan du svare kjærlighet og jeg blod.

Ordet omsorg, kan være nærhet, tillitt for deg og for meg assosiert med det å ta ansvar for noen

Dette vanskliggjør det ennå mer for meg om profilene er for lange og detaljerte. Også om det fremkommer at passer vi ikke sammen som kjærester så kan vi vel bli venner kanskje?

Jeg er her for å se om det finnen en person som i første omgang trigger interessen min til en kopp kaffe. Første om fremst så er det bildet som avgjør, dernest inntrykket jeg får i eventuelle mailutvekslinger.

Om han har 1000 kroner mer utbetalt i måneden enn gjennomsnittet i lønn er uvesentlig, om han kjører Honda eller Toyota, om han bor i hus eller leilighet, om han har to eller et barn osv.

Missforstå ikke om at innholdsrike profiler ikke fenger. Det jeg tenker mer på er om jeg får servert alt med engang, og selv må utlevere meg til minste detalj for å starte som jeg sier på første pinnen på stigen, så er det et så er øye på nålen så minimalt at vedkommende nærmest rett og slett kunne skrevet dette i profilen.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 16:18

@Morroklomp, må bare tillegge en ting. Under 2 sekunder innlegget har du svart at du har vært på date hvor profilen tilsier et par kilo for mye, og real lifte tilsier 20 -30 kg.

For det er utrolig store forskjeller og jeg forstår fullt ut skuffelsen din. For dette handler ikke om kynisme for meg for jeg er av den oppfatning at dersom h*n tenker at dette er sikkert av ubetydelighet bare h*n ser hvor grei jeg er i real life - så er du nødt til å gå på trynet.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 16:56

@morroklomp
Ja en slik profil er jo bare fortryllende og jeg forstår hva du mener med at da trengs det flere A4 ark.

Og jeg er også helt og holdent inneforstått med at det kreves nok flere dater enn bare 1. Det som jeg stiller spørsmålet til er om jeg klarer besvare alle spørsmålene og oppfylle alle kritierene før det kommer så langt? *lol*

Skjult ID med pseudonym Smartypant ti. 22 juni 2010 17:12

@Morroklump

Problemet er ikke begrensingen som er satt av Sukker, men at ingen har tålmodighet til å lese de 1500 tegnene du har til rådighet engang. Om du tror du trenger mer plass, gjør du det feil. Bare tenk på hvor mye en god tekstforfatter kan klare å si med én linje tekst og et bilde i en reklame. Men som med en reklame, gjelder det å ikke overselge produktet helt hinsides. Med en reklame risikrer du å få Forbrukerrådet på nakken - her risikerer du en klein date og i verste fall uhederlig omtale på forumet.

Men når det er sagt, har jeg ikke skrevet så mye som ett eneste tegn på beskrivelsen av meg selv, haha.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 22 juni 2010 17:23

Selvsagt er det ulike ting som betyr noe på nettet sammenlignet med i virkeligheten - akkurat som det er ulike ting som betyr noe når du f.eks. blir introdusert for noen via felles bekjente, treffer noen på fest eller treffer noen via jobben.

Men nettdatingen har også sine "triks", tydeligvis. Jeg har en lang profiltekst, jeg vet egentlig ikke om det er lurt. Når jeg ser på en profil så er det ikke nødvendigvis de sidene ved seg selv hun ønsker å presentere som er det viktigste, men snarere et helhetsinntrykk sammensatt av holdninger og "buzzwords". Hvis hun oppgir at hun er borgerlig, er ganske opptatt av kropp og trening og har et rødt blad på varighet er hun nok uinteressant for meg, selv om det andre hun skriver rent isolert sett er interessant, tilsvarende dersom profilen er full av fraser om "turer i skog og mark", "et glass rødvin i ny og ned" og "jeg er med på alt som er gøy". Motsatt, om hun oppgir andre politiske preferanser og viser en viss samfunnsinteresse, hvis hun har en original profiltekst, hvis hun faktisk skriver at hun ikke er spesielt interessert i å gå på "bortoverski" annenhver dag i vinterhalvåret osv. er det faktorer som teller positivt. For meg, vel å merke, andre kan ha andre preferanser, men jeg tror ærlig talt ikke det er det at man skriver en god prosatekst eller tre som er det som avgjør her.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 17:28

@Smartypant,

Poenget mitt med denne tråden er ikke hva slags profiler den enkelte har eller hvor mange tegn vedkommende skulle ønske seg til rådighet. Men mer om hvordan jeg oppfatter innleggene her på forumet med hensyn til dette med profiltekster, ønsker og kritierier og skuffelser hos brukere.

En smørbrødliste av diverse som enten må besvares på mail eller være innfridd før det kan sendes en mail, med hei på deg. Selvsagt så kan den sendes ut, men jeg gidder jo ikke sende ut mailer som om jeg skulle vært et ukestilbud fra Rema1000.

Innlegget til moroklomp var et forklarende svar til meg.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ti. 22 juni 2010 17:46

Forskjeller? selvsagt :-) her kan man jo velge å vrake på utseende, høyde, bredde, profiltekster, matchtre etc etc før man i det hele tatt vurderer å sende en mail.
Motsatt irl på de fleste punktene og har opplevet å danne meg et bilde av vedkommende før første møte i det virkelige verden. Litt merkelig følelse det gitt.

Dog når alt kommer til alt må vel d fleste si at Sukker og det som følger med gir en fabelaktig mulighet for å treffe flere kandidater irl..

Tenk på de som datet via to grå linjer i Dagbladet med en kode som eneste referanse.
Velsituert herre søker likesinnet dame...b.mrk... xxxxx
Tipper det var tider... NOT Forumet i samme media var vel ikke heller noe å skryte av ...

Kort sagt, hva i himlens navn gjorde de før FB, MSN, SMS, MMS, sukker etc.... Var alle like avvisende da tro?

Trokkedetgitt, vi har nok blitt litt vel bortskjemte tenker jeg :-).

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 22 juni 2010 17:50

@Nettfeber
Samtidig var det nok en litt større andel "freaks" som leste "Noen som passer for meg?" da...

Men jeg er for så vidt enig med deg - som jeg skriver er det nok av egenskaper som gjør at jeg arkiverer profielr under "G" for "Glem det", rett og slett fordi det finnes så utrolig mange å velge mellom. Det er jo ikke akkurat slik at jeg har problemer med å finne jenter jeg vil kontakte.

Skjult ID med pseudonym Smartypant ti. 22 juni 2010 18:42

@papou, mitt innlegg var ikke så mye et svar på din tråd, som det var et lite tips til @morroklump

Selv har jeg som sagt ikke noen tekst om meg selv som person, bare om jobb og interesser. Greit nok at man må gjenta en del, men forskjellige folk lurer på forskjellige ting om en, derfor synes jeg det er like greit å avklare disse tingene på melding.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 19:19

@Smartypant

Jeg forstod at ditt innlegg var et tips til @morroklump. Men innlegget til morroklomp var et svar til meg som følge av tidligere innlegg vi har hatt i tråden.

Og det er egentlig ikke hva eller hvordan den enkelte , har skrevet profilteksten sin jeg reflekterer over.

Det er mer at til tross for at vi får alt servert alt inn med teskje, både via bilder og tekst, så er det side opp og side ned i forumet med, tomme innbokser, ingen tilbakemeldinger osv.

Og i tillegg er vi på et dating side hvor alle ser etter det samme. Om en eller annen har gjemt gifteringen i lomma er jo like umulig å vite som i real life. Men her fremstår alle som single, og det gjør dette ikke i et lokale i virkligheten. Om du ser bort i fra arrangementene som til tider er her på sukker.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 22 juni 2010 19:57

Kanskje det er nettopp det at vi får det inn med teskje som er problemet? Det gjør det jo mye vanskeligere å komme frem til noe enn dersom man bare ser en person man liker og tar kontakt med ham/henne. Mens faktainformasjon prosesseres intellektuelt, prosesseres ikke-verbal kommunikasjon spontant, og all den tid det aller meste av vår kommunikasjon er ikke-verbal...?

Nei, jeg aner egentlig ikke, bare funderer.

Skjult ID med pseudonym Papou ti. 22 juni 2010 20:34

@zoid77, så kanskje det burde vært et prøveprosjekt på Sukker med kun bilde, inforamsjon om alder og fylke kunne vært en ide for å se hvordan postkassene ville blitt?

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 22 juni 2010 21:06

Personlig synes jeg en lang proilftekst er bra og kjekt å lese.

Papou,
det er nettopp sånn jeg føler det er og det er herlig å høre noen se dette med friske øyne og minne om at det ikke er sånn det er, det er sånn _nettet_ er. Du skriver "Er det slik at vi egentlig ikke vil ha det vanlige menneske, men dersom prinsen eller prinssessen skulle være her så er det helt ok." Ja, det tror jeg. Selv om man er vanlig selv.
Andre skal se det unike i dem, men man ser ikke etter det unike i andre; man gir det fem sekunder.
Har også diskuter det med venner, vi er ganske samstemte om at nettet har gjort oss litt mer kyniske eller mer likegyldige; slutter å glede seg over mail, slutter å glede seg til date. Vi har møtt usympatiske mennesker som vi i våre ellers beskyttede liv er forskånet for (de har stort spillerom på nettet), eller kanskje det er det at vi møter disse menneskene IRL også, men da oppfører de seg bedre på bar feks?
Samtidig øter man jo fordommer hos seg selv som man kanskje ikke latt hemme IRL fordi man der ikke ville visst politiske holdninger, religion, urban/natur osv like tidlig. Her sorterer man bort.

På nettet så blir man kynisk evaluererende, og ved date gir man ofte bare noen sekunder ser det ut som.
Mens man gjennom venners venner eller andre miljøer kan bli kjent på en annen måte, som personen man er, fremfor høyde/alder/barn-ikkebarn/god økonomi og alskens informasjon man får helt i starten her.

Selv er jeg bare på nettet korte perioder av gangen (kan være på forum selv om profil deaktivert), for ikke å miste troen på mennesker og kjærligheten.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 22 juni 2010 21:17

@Morroklomp
Jeg tar gjerne en gjennomsnittsperson, jeg... :-)

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ti. 22 juni 2010 21:20

Jenter kan være gjennomsnitts til daglig å noe ganske annet når anledningen byr seg. De flinkeste jentene får mye ut av det :-)