Alle innlegg Sukkerforum

profiltekst, hva skriver man og hvordan står det til med realismen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 25 juni 2010 02:40

Jeg fikk nettopp besøk av en mann på et annet nettsted. Han beskriver seg selv som snill, god,varm, åpen, ærlig, trofast, pålitelig, omtenksom, romantisk, nær, øm, engasjert, empatisk og glad i det livet tilfører oss.
Og tror jeg på det?
Nope, jeg tror ikke på det.
Jeg ville selv aldri funnet på å skrive noe slikt om meg selv, fordi jeg vet at av og til klarer jeg ikke å være så perfekt og snill og god og varm og åpen og ærlig og trofast (ok, den klarer jeg, har ingen planer om utroskap og har aldri vært der) og pålitelig og omtenksom og romantisk og nær og øm og engasjert og empatiskt og glad i det livet tilfører oss (ok, den siste klarer jeg også, jeg er flink til å se positivt på det livet tilfører meg, selv om det av og til kommer som en blåveis i panna).

Men er det meningen at jeg skal tro på slikt? Ut i fra hvordan jeg tolker meg selv så vet jeg at jeg ville klart to av disse 14 egenskapene hele tiden, de andre egenskapene er slik jeg absolutt ønsker å være, men neppe klarer å være hele tiden. Noen av disse egenskapene er jeg ofte, andre er jeg av og til og alle egenskapene er avhengige av dynamikken jeg har med mannen.

Av og til lurer jeg på om vi beskriver oss selv slik vi ønsker at den andre skal være, og at vi lurer oss selv og andre trill rundt her inne storparten av tiden ;p

(kvinne 46 år fra Hordaland) fr. 25 juni 2010 09:08 Privat melding

"Utspekulert, drittsekk som kun banker deg under ekstrem fyll, ønsker kvinne med store mugger, fast rumpe og yndig vesen som kan sørge for at jeg alltid har kald øl mens jeg ligger på sofaen, ser på fotball og klør meg drømmende på ballene. Jeg gidder ikke å betale medlemsskap her, men kan nås på hårnybårnyvarmosvosv."

Alle prøver vel å fremheve sine gode sider på et sted som dette? Ja?
Om man skal skrive kun det man er absolutt hele tiden, ville det blitt veeeeeldig tomme profiler her.

Skjult ID med pseudonym jompa fr. 25 juni 2010 09:58

@frøkna
Mye av det som ramses opp her overlapper jo hverandre, og selv om det ramses opp en bråte fine egenskaper så betyr ikke det nødvendigvis at alle skal være opp i dagen samtidig. Er mer skeptisk til deg, som sier du ikke klarer mer enn maks 2 av de 14. Snill, trofast, åpen og ærlig er jo rimelig enkle greier. Klarer du ikke det, frøkna?

Skjult ID med pseudonym Antigone fr. 25 juni 2010 10:03

Malinka, kanskje de fleste prøver det. Men selv forsøker jeg å fremheve særhetene mine. Tenker at de som ikke tåler dem, er det likevel ikke noe poeng i å bli kjent med.

Og når jeg ser på mannlige profiler, blir jeg mer nysgjerrig på de som gjør noe tilsvarende enn på de som bare ramser opp hele smørbrødlista med gode egenskaper, slik som han Frøkna nevner. Om ikke annet, viser det at det ligger litt tenkning bak profilteksten, og ikke bare en kopiering av det alle andre gjør.

(kvinne 46 år fra Hordaland) fr. 25 juni 2010 10:38 Privat melding

Men Anti. Det er ikke alle som HAR særegenheter. Noen er rett og slett bare helt vanlige. Snille, greie osv.

(mann 35 år fra Akershus) fr. 25 juni 2010 10:57 Privat melding

Et nøkkelord er vel moderasjon. Er jo ikke til å komme unna at dette er en datingtjeneste hvor meningen er at vi skal "selge" oss til hverandre.

Selv om jeg ganske ofte går i joggebukse eller annen "sløkkerbukse" hjemme så ville jeg jo ikke møtt opp på en date i samme klærne, bare fordi jeg bruker slike klær ofte hjemme.

Nei, enig med Malinka. Man skal, og bør, fremheve sine positive sider på et sted som dette. Bedre at noen sender meg en melding fordi de syntes jeg så interessant ut enn at jeg skulle fremstilt meg negativt, som hadde ført til ingen meldinger. Så får vi heller finne ut om "vi" er kompatibel. Er jo det vi har meldinger og dates til, er det ikke?

Risikoen for å bli skuffet er jo der uansett hvordan man fremstiller seg.

Skjult ID med pseudonym Antigone fr. 25 juni 2010 10:58

Da er de i tilfelle for kjedelige for meg!

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 25 juni 2010 11:08 Privat melding

Jeg mener ikke at jeg fremstiller meg selv negativt, men at jeg synes det er et poeng å få frem sider ved meg selv som preger hvem jeg er og dermed også det å skulle ha et forhold til meg. Hvorvidt disse sidene er negative eller positive, får være opp til den enkelte å vurdere.

For å ta et eksempel som ikke er fra meg selv: En fyr her inne som jeg har truffet en del, har en lang liste i profilteksten sin over ting han ikke liker. Jeg er enig i så og si alle punktene på den listen, og den fungerer dermed positivt - altså jeg ser det som positive trekk ved ham at han misliker disse tingene.

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 25 juni 2010 13:45

jompa:

Jeg mener at det ville vært urealistisk av meg å tro at jeg er hele den smørbrødlista hele tiden.
Men det er klart at dersom jeg skal liste opp alle mulige positive ting jeg _kan_ være i forskjellige situasjoner, så kan jeg jo ramse opp hele spekteret av positive egenskaper de fleste mennesker har i seg, men da føler jeg ikke at jeg beskriver meg selv sannferdig lenger.
Dersom slike smørbrødbeskrivelser funker for deg så er jo det helt greit, selv får jeg ingenting ut av det.
Slike beskrivelser blir for endimmensjonale for meg.

Malinka:

Jeg mener ikke at man skal beskrive seg selv negativt på en profil. Det er heller det at jeg trives bedre med de profiler som beskriver seg på en annen måte enn via merkelapper. I eksemplet ditt kl. 09.08 er det jo heller ikke blitt kun brukt merkelapper, for da hadde det blitt slik: utspekulert, voldelig, egoistisk, overfladisk, mannsjåvinistisk, gjerrig og tiltaksløs mann søker kvinnen i sitt liv.
;p

Skjult ID med pseudonym Papou fr. 25 juni 2010 14:00

For meg er det også om ønsket å sikre meg selv litt personlig. Hvor mye ønsker jeg å utlevere av meg selv til alle og enhver. Vi er alle forskjellige innenfor samme bås " normale mennesker ". Smørbrødlisten som blir nevnt er viktige for oss alle på et eller annen tidspunkt, i en eller annen situasjon.

Dermed så kan det oppfattes av noen som unødvendige stikkord og ha med i en profil, mens det det likeså godt kan bety at grunnen til at vedkommende har tatt med seg disse - er nettopp for å fortelle om seg selv at dette er temaer som har betydning for personligheten eller reflekteres over tid til annen.

Ingen klarer å leve opp til disse hver eneste dag og i hver eneste situasjon.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 25 juni 2010 14:17

I tillegg til realismen i å leve etter sine verdier til enhver tid, kommer også tolkningen av disse.
F.eks TS sitt eksempel her:
-snill, god,varm, åpen, ærlig, trofast, pålitelig, omtenksom, romantisk, nær, øm, engasjert, empatisk og glad i det livet tilfører oss.
Så hva legges i dette?
Hva betyr snill for han...og hva betyr snill for meg? :-)

Vi legger betydning i ord ut fra erfaringer og opplevelser gjennom livet. Og mange av oss har verdier vi ikke engang er bevisste selv hva betyr for oss. De bare "er der". Det bare "er slik". Jeg har "alltid ønsket" det, og i vår familie er vi opptatt av slikt. Osv...
Jeg har vært veldig bevisst når jeg i min profiltekst IKKE har med slike begrep og egenskaper, for jeg vet at dette er egenskaper alle innehar...på en eller annen måte.
Om jeg definerer meg selv som snill, hva betyr det?
Om jeg definerer meg selv som varm, hva betyr det?

Jeg hadde en periode satt "leken" i min profiltekst. det slo jo HELT feil ut. ;-) See?

En annen ting jeg har lagt merke til, er at mange søker ut fra noe de tidligere har erfart som vondt. Og de søker derfor det motsatte. De er VELDIG opptatt av at de ikke ønsker det samme igjen,og understreker gjerne i profiltekst på en slik måte at det blir lett å lese.
Brent barn lukter dessverre ille.

Men til TS spm om å tro på disse egenskapene som er ramset opp?
Ja, jeg tror på de. Jeg tror vi alle ønsker å fremstille oss på best mulig måte, og jeg tror vi ønsker å være vårt beste selv. Men innerst inne vet vi at denne oppramsingen også har noen motsatser.
Vi er jo bare mennesker, tross alt.
:-)

Skjult ID med pseudonym jompa fr. 25 juni 2010 17:29

..det skrives "kvinne nok", men én k...

Skjult ID fr. 25 juni 2010 19:06

men hvis du ikke tror hva noen seir på profilen, du kunne bare spør litt - f.eks "hva er mest romantisk ting du har gjørt?", "hva var verste tidene i livet ditt", "hva er mest flau problem en venn har kommet til deg med?"... det er ikke så hardt å kutt gjenom bullshit'en...

jeg, selv, foretrekker å arrangere en møte og brukt en 'Lie Detector' machine - jeg har funnet at dette er raskeste mode å pluke ut løgnerer... mer interogation, mindre "getting to know you".

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 25 juni 2010 19:18

@jompa: Apropos lukting i skrittet: Sjekk dine egne feil når du kommenterer slikt... ;)
I tillegg burde du påpeke at "moro" skrives med én r og at "klump" skrives med u.

Skjult ID med pseudonym sense lø. 26 juni 2010 02:15

Prøvde med; Jeg er ikke foran hele remsa til mannen og kom aldri frem til et Ja på alle de. Det betyr at jeg også er alt det, men ikke på en og samme tid :-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha lø. 26 juni 2010 02:32

Hele tiden Tingeling...? : ))

Skjult ID med pseudonym Nettfeber lø. 26 juni 2010 02:33

Hmmm TS kansje de av "oss" innehar disse egenskapene burde lyve litt i profilen for å bli tatt seriøst ? ;o)