Alle innlegg Sukkerforum

Couchsurfing - noen som vil dele sin erfaring med oss andre?

Vis siste innlegg
(mann 45 år fra Hordaland) lø. 26 juni 2010 11:09 Privat melding

Jeg lurer på om det er noen her inne som har erfaring med Couchsurfing.

Hvilke nettsider bruker dere? Hvilke fordeler og ulemper har de ulike nettsidene? Har dere noen tips om hvordan man bør gå frem for å bli en vellykket couchsurfer?

Selv tilbrakte jeg for noen år siden noen septemberdager hos en jente i Ancona. Det var svært vellykket og gav mersmak. Jeg kom mye bedre i kontakt med den lokale kulturen enn jeg ville gjort om jeg hadde bodd på hotel. Å ha egen guide 24 timer i døgnet var også veldig fint.

Jeg fornemmer at dette kanskje er noe vi med fordel kan/bør utforske mens vi ennå er single. Det er kanskje ikke like lett eller naturlig å couchsurfe etter at singeltilværelsen har tatt slutt ...

Skjult ID med pseudonym dvorak lø. 26 juni 2010 11:32

Denne linken summerte opp hva jeg tenker om det:

http://diehipster.wordpress.com/2010/03/10/what-the-couch-surfing/

(kvinne 33 år fra Sør-Trøndelag) lø. 26 juni 2010 13:02 Privat melding

Jeg liker couchsurfing veldig godt. Har ikke surfet hos noen, ei heller hatt noen her hjemme, men har deltatt på lokale CS-samlinger og møtt tilreisende i byen. Har planer dog om å prøve litt surfing etter hvert.

Vet ikke hvordan man blir en god couchsurfer, men tror det kan være lurt å være litt aktiv i lokalmiljøet slik at du blir kjent med CS'ere og dermed får flere referanser på profilen din slik at folk kan se du er en fin fyr. Når du er ute å reiser, ha gjerne med noe fra Norge som en takkegave for at du får bo der. F.eks. melkesjokolade eller annet godt. Også viktig å sjekke at personen du tar i mot eller ønsker å bo hos har gode referanser. Det er alfa og omega for meg i alle fall!

Klarer ikke helt å avgjøre om artikkelen i linken over var ironisk eller ikke, men dersom det ikke var det, er jeg helt uenig. Ja, det kan være varierende folk man møter, men det er slettes ikke alle som er kunstnere og dagdrømmere. I mitt lokalmiljø er det flere ingeniører og andre yrkesgrupper, fra 20-50 i alder og med ulike bakgrunner. Synes det er kjempespennende å møte folk på denne måten, og ikke minst som TS skrev; man får oppleve den lokale kulturen på en mye bedre måte. Pluss at man kan spare mye penger på overnatting.

Hvorvidt det bør erfares mens man er singel eller ikke.. hvis man er åpen for romantiske eventyr mens man er ute å reiser bør man klart være singel, men man kan og couchsurfe som par. En trenger jo ikke å bo hos det motsatte kjønn så jeg tror det er helt hva man gjør det til selv;)

Det er nå min opplevelse av CS i alle fall=)

Skjult ID med pseudonym MrGrim lø. 26 juni 2010 14:08

Jeg støtter meg til Dvorak sin link. Herregud for noe patetiske greier... Dette er ytterpunktet av "jeg er kul, hipp og miljøbevist skrulling" folk.

(mann 29 år fra Oslo) lø. 26 juni 2010 19:17 Privat melding

Hva pokker er sofasurfing?

(kvinne 33 år fra Sør-Trøndelag) ti. 29 juni 2010 12:08 Privat melding

@ MrGrim: Hvorfor i alle dager er det patetisk å ville bli kjent med nye folk og bli med hjem inn i den lokale kulturen?? Er det bare fordi man kan spare penger på overnatting og dermed må være en dagdriver eller kunstner?

@ JarlH:
Sofasurfing er et nettbasert konsept som går ut på at man kan reise rundt i verden og sove hjemme hos folk i stedet for å ta inn på hotell, og på den måten bli bedre kjent med den lokale kulturen, møte nye folk og knytte kontakter. Man registrerer seg med en profil, og så kan man lete etter folk som bor i akkurat det området du skal reise. Det finnes mange tusen lokale grupper også, slik at man kan poste en generell forespørsel om noen kan "hoste" deg i den tiden du skal være der. Eventuelt om noen har tid og lyst til å vise deg rundt i byen og ta deg med på ulike ting. Som jeg skrev i innlegget mitt over og, kan man delta på lokale CS-eventer og møte folk som er på besøk/bor i byen du bor i. Jeg har møtt mange flotte folk på den måten, og har et par sofaer å sove på når jeg skal ut å reise.

PS: Selv om det heter sofasurfing, kan det like gjerne være et eget gjesterom man får sove på, ikke nødvendigvis en to-seter;)

Eksempel på en Oslo-gruppe: http://www.couchsurfing.org/group.html?gid=1239

Det er virkelig en super måte å reise på dersom man ønsker å bli kjent med kulturen og folket bak "turismen".

CS selv beskriver mål og framgang slik:

"A world where everyone can explore and create meaningful connections with the people and places they encounter."
"Create Inspiring Experiences"

(kvinne 46 år fra Hordaland) ti. 29 juni 2010 12:18 Privat melding

Til de kritiske: Dette er da bare en ny måte å bli kjent på. Ikke særlig annerledes enn at noen av de man traff på campingferie i Sverige i løpet av oppveksten, plutselig dukket opp på besøk noen år etterpå. I dag brukes nettet aktivt til en mengde ting.

Ser også at det kan være smart å være medlem i en gruppe, slik at man vet hva man får. Etterhvert som man blir stødig på området, fixer man det vel, dersom det skulle bli full skjærings.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 29 juni 2010 12:21

Mr. Grim bør kanskje se seg litt i speilet før han anklager andre for å være patetiske.

Couchsurfing er helt genialt. Ikke bare fordi man har muligheten til å bo hjemme hos folk når man er ute og reiser, men for at det er veldig lett å komme i kontakt med andre og finne på ting når man er ute og reiser. Eller for den saks skyld her hjemme. Jeg har både surfet hos andre og hatt folk boende hos meg. Det er helt konge, og alltid interessant å bli kjent med nye folk.

Det er klart man må se folk litt an, og det er som regel folk litt utenom A4 som driver med dette, men det er jo litt av det morsomme.

Hipphet og kulhet har ingenting med dette å gjøre, det finnes vel knapt et mindre hipt menneske her på Sukker enn meg :o) Miljøbevisst har vel heller ingenting med saken å gjøre. Om man bor på hotell eller hjemme hos noen, hva hgar det med miljøbevisst å gjøre? Skrulling.

Og hvis noen tar den Diehipster-idiotien som et sannhetsvitne for noe som helst, bør man alvorlig revurdere sin evne til kildekritikk.

(kvinne 33 år fra Sør-Trøndelag) ti. 29 juni 2010 12:21 Privat melding

@ Malinka: Godt sagt :)!!

Skjult ID med pseudonym In10se ti. 29 juni 2010 12:40

Jeg hadde også et par jenter jeg i utgangspunktet ikke kjente boende hos meg i noen dager så sent som for en måned siden. Det var bare gøy. Men jeg møtte dem ikke gjennom couchsurfing.org da, men gjennom Facebook faktisk. Hun ene var en venn av en venn, som jeg såvidt hadde møtt og derfor i det minste visste hvem var, og hun andre var en venninne av den første jenta. Uansett, var morsomt å ha dem på besøk og jeg fikk et par nye venner som jeg nok kan besøke og sikkert overnatte hos hvis jeg en dag tar turen til deres hjembyer i USA og Sverige.

(mann 28 år fra Oslo) ti. 29 juni 2010 14:02 Privat melding

Jeg er medlem på couchsurfing.org, og har hatt besøk av en 10-12 stykker til sammen. De fleste har bare vært der over natta (kommet på ettermiddagen og dratt neste morgen), men noen har blitt litt lengre. Prøver å få til enten middag sammen eller i det minste et par pils og litt "løsing av verdensproblemer" på kvelden, har lært utrolig mye interessant og virkelig fått utvidet horisonten en del, folk mener mye forskjellig. Har ingen dårlige erfaringer overhodet, bare hyggelige folk som har overnattet. Noen av dem har jeg hatt bedre tone med enn andre, men det har aldri vært sur stemning. Jeg har ikke surfet selv, men regner med å gjøre det neste gang jeg er på reisefot.

Foreldrene mine er for øvrig ekstremt aktive. De ble (som meg) medlem i desember 2009, og har vel hatt besøk av mellom 70 og 80 stykker til nå. Største gruppen har vel vært på 6 stykker. Det har vært alt fra enslige studenter på min alder via nyskilte mannfolk i førtiårskrise på motorsykkeltur til eldre ektepar på campingtur som bruker tilbudet utelukkende fordi de vil møte andre folk og oppleve norsk kultur. Vi hadde f. eks. et tysk kjærestepar på noenogtyve boende fra 21. til 27. desember. Det var utrolig koselig. de skulle i utgangspunktet videre lille juleaften, men siden de trivdes veldig godt her og ikke hadde noen spesifikke planer ble de værende. Mamma har hatt et par opplevelser som ikke var like bra, litt kulturkræsj med noen som brukte oss litt i overkant mye som "hotell", men dette har vel skjedd én gang, og var snakk om et yngre, asiatisk par, altså rundt 2-3% av de totale besøkende. Skal sies at foreldrene mine har et hus som er "som skapt" for couchsurfing, og vi er en veldig åpen familie. Det er stort sett gjester her, enten venner av familien eller fremmede couchsurfere, og vi trives veldig godt med det. Foreldrene mine har heller ikke surfet, men skal møte et par "lignende" familier nå i ferien for middag/kaffe/ett eller annet.

Uansett, couchsurfing er sannsynligvis ikke for alle, men om du synes det høres interessant ut kan jeg ikke annet enn å anbefale på det aller, aller varmeste å prøve det ut. Jeg er veldig glad for at jeg møtt de couchsurferne jeg har møtt, i alle fall. Og nå har jeg veldig mange stående tilbud om overnatting over så å si hele Europa og flere steder i USA og Canada, og det er jo ikke dumt.

Skjult ID med pseudonym StaBarbara ti. 29 juni 2010 17:26

Mr.Grim jobber sikkert i reiselivs bransjen. Der er det krise nok fra før om ingen skal gå bort og begynne å gi bort overnattingsplasser gratis. Regner med at jobben hans henger i en tynn tråd.

Skjult ID med pseudonym nebbioso ti. 29 juni 2010 17:40

Har vært couchsurfer (couchsurfing.org) bare i et par måneder hittil og har ikke hatt noen surfende hos meg ennå, men jeg har vært på kafé eller pub med noen folk som var innom. Veldig hyggelig! Har også svart på noen henvendelser fra folk som bare lurte på hvordan klatringa er i området der jeg bor.
Surfa selv i Tyskland for noen uker siden, det var også bra opplegg. Tror jeg kommer til å bruke dette mer etterhvert!

(mann 29 år fra Oslo) on. 30 juni 2010 03:00 Privat melding

Haha. Funny shit.

Skjult ID med pseudonym KarlBonade on. 30 juni 2010 22:30

Jeg har vært medlem en del år på couchsurfing.org, men er ikke så veldig aktiv. Jeg har huset tre personer (fra Tyskland, Mexico og Usa) og vært gjest to ganger (i Tyskland og Polen). Min erfaring er utelukkende positiv.

Til de som synes det er noe tull: Det foregår tross alt mye ugang rundtomkring på kloden. Å hisse seg opp over at noen praktiserer en vennligsinnet, sosial og fredfylt overnattingsvariant, antar jeg beror på at Clerasilflasken er tom, og/eller at det er svært lenge siden det ble noe på dere. (Eller kanskje er dere tilknyttet hotellbransjen?)

Jeg er strengt tatt ikke en typisk sofasurfer (derav moderat aktivitet). Men er man enten "Jeg elsker å møte nye mennesker"-typen eller ikke altfor glad i et hotells bekvemmeligheter, er sofasurfing genialt. I tillegg får man sjansen til å oppleve steder utenfor turistløypa. Mange stiller villig opp som guider og følgesvenner.

Det er nok flust av "vellykkede couchsurfere". Er man høflig, imøtekommende og ydmyk, skal det mye til for at man opplever noe negativt. Det er dog lov å være litt kritisk og si nei til forespørsler. Får man dårlige "vibber" av folk som henvender seg, er det bare å si nei.