Alle innlegg Sukkerforum

Når sjefen er Kristen Giftekniv

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Finansdame sø. 27 juni 2010 16:43

Jobber i finansbransjen og titt og ofte kommer det velstående personer innom kontoret. Når disse er single, prøver sjefen og andre kollegaer å få meg til å hilse på disse rikingene, for "jeg som er så ung og søt og singel må jo syns det er veldig interessant å bli introdusert for x og y"

Det er sikkert velmenende, men det virker som de mener at jeg vil være interessert uansett bare fordi disse mennene har penger. Den siste de ville introdusere meg for var 15 år eldre enn meg, ganske ulekker og mye lavere enn meg....med andre ord ganske uniteressant...

Jeg er en ganske privat person, så jeg syns dette er ganske upassende. Er jeg sær?

Skjult ID med pseudonym petita sø. 27 juni 2010 16:45

Nei du er ikke sær, det er det sjefen din som er.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 27 juni 2010 16:53

Siden du anser dette som upassende, vil jeg anta du har sagt fra om dette til din sjef og dine kolleger?
:-)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 27 juni 2010 18:52

Tenk over hvilken bransje du har begynt i. Menn går utelukkende i dress når de skal i begravelse eller de skal lure noen. Møter du en slik på tomannshånd må du raskt få klarhet i om han vil lure deg, eller planlegger din begravelse.

Det er ikke de rike som prøve å matche deg, det er de som ser opp til de rike - de som gjør alt for å innynde seg hos de rike. Dine sjefer prøver altså å bruke deg som et tradingobjekt for å skaffe seg selv en stjerne i boka hos Mr Rik.

*innsideobservatør i finansbransjen*

Skjult ID med pseudonym Agaton sø. 27 juni 2010 19:09

Hei, hvor høy er du a Finansdame ? ;-)

Skjult ID med pseudonym Finansdame sø. 27 juni 2010 19:25

Jeg er 163 høy. Kanskje en smule rund, men jeg bærer min overvekt med stil. Vi i finansbransjen må jo det.

Skjult ID med pseudonym R sø. 27 juni 2010 19:30

Du er ikke sær, sjefen din burde passe sine egne saker.

Til dere som har issues med menn i dress i jobbsammenheng: En helt drøy generalisering av folk. I noen yrker er det forventet at man går i dress. Dersom man da automatisk blir en som lurer folk, er det neppe han i dress som har et problem her...

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 27 juni 2010 19:50

Arbeider i psykiatrien. Opplever rett som det er at pasientene - i beste mening - peker ut kvinnelige kolleger som de synes er passende partnere for meg. Jeg synes det stort sett er teit. Noen ganger er det pinlig, andre ganger underholdende, noen ganger interessant. Enkelte av dem har usedvanlige antenner og gir meg noe å tenke på!

PS: De aller, aller fleste av mine kvinnelige kolleger er gift (det er ingen hindring for forslagsstillerne).

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 27 juni 2010 23:56

Finansfrøken,
skjønner deg kjempegodt! Har opplevd liknende, men via venner. Som en liten, svett tjukkas 15 år eldre blir mer delikat å kysse+++ av at han har en fet lommebok. De ser det sannsynligvis mest fra mannens side; du er primært objektet her. Og man ser jo fra tid til annen at noen damer synes det er en bra deal, de reflekterer kanskje ikke over at det kan være golddiggers og at det er ikke du. Men for karrierens skyld så er du sikkert tjent med å bare avvise det på en diskré måte - med mindre det blir et stort problem. Den dagen du får type, er det i alle fall ut av verden.

Ellers enig med R.
Bullshit at de som går i dress alle er luringer, selv om luringer går i dress.
Men det er jo som det pleier å være i dette forumet; de sedvanlige, norske mindreverdighetskompleksene overfor folk som anses vellykket, og manglende forståelse for kleskoder, kommer til syne som alltid. For et lavmål.
Det er kodekser som forventes av kundene, det har med å kle seg med respekt. Jeg vil at legen min skal møte meg i legefrakk og ikke i trailertrøye. Hvis feks en revisor, eller advokat, hadde kommet med hettegenser, ville kunden blitt litt .. ja, litt nervøs. Hvorfor skape slik usikkerhet hos kunden, når man kan la være ved å kle seg ordentlig?

Skjønner dere ikke det, pgmp og morroklom?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 juni 2010 00:41

Jeg trodde med en gang at overskriften var "Når sjefen er Kristen Gislefoss". :)

(mann 40 år fra Oslo) ma. 28 juni 2010 01:03 Privat melding

Jeg vil gjerne bli presentert for svært aldrende kvinner med masse penger, dårlig dømmekraft - men fortsatt myndighet til å bestemme selv...

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 01:14

@Vibe
Vennligst skill mellom den norske betydningen av 'dress' og den engelske betydningen for 'påkledd'. Hadde legen kommet - med stetoskop og skalpell - i dress, ville jeg blitt skeptisk. Særlig når det står skilt korridoren på sykehuset "Krematorium i U-etg" (Ref Aker sykehus.) Revisoren min har aldri kommet i dress. Advokatene har jeg sett i dress, men bare på dager hvor de skal i retten og fortelle en begrenset side av sannheten.

Hvis du ser på hvilke yrkesgrupper som går i dress til daglig så har en stor del av dem som jobb å stirre i en samfunnsmessig akseptert krystallkule. (Den moderne varianten vises på et "Liquid Crystal Display".) Deres oppgave er å overbevise kundene om å kjøpe endel penger for enda mer. Jeg er innblandet i kommunikasjonen mellom landets største dressbrukere (nærtingslivstopper, investorer og politikere). Der dukker det opp så mye lureri at landet umulig kunne forblitt fredelig om innholdet ble kjent.

Skjult ID med pseudonym MrGrim ma. 28 juni 2010 01:21

Til Vibe:

Min erfaring i næringslivet er også slik pgmp beskriver den. Hvis det er relevant er jeg ansatt i en av norges største pengemaskiner.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 28 juni 2010 03:12 Privat melding

MrGrim: Sende litt penger til meg da.....

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 28 juni 2010 09:47

pgmp, og mr Grim,
deres skiller jo ikke på på korrelasjon og kausalitet.
At folk som er sleipe går i dress, er ikke det samme som at folk i dress er sleipe (jfr Erasmus Montanus, er mor Nille en sten). Pgmp, revisorer for større selskaper ville ikke blitt tatt seriøst om de kom i hettegenser.

Jeg har også jobbet for og med diverse større selskaper i næringslivet, inkl de store pengemaskinene, og selv om det er noen sleipinger innimellom, så er det også mange ordentlige folk der.
Og mange går i dress fordi fordi det er koden innenfor deres jobbverden og det bl.a. forventes av kunder, ikke fordi de selv føler behov for å forkle seg. Og hvorfor kler slipeinger seg i dress? Fordi de vil se ordentlig og seriøs ut.

Når det gjelder departementene er det på langt nær særlig utbredt dressbruk i hverdagen.

Og selv om det er mye skittent spill i politikken, så er det nå engang slik at de har gjort en bra jobb i sum i endel år, hvis vi ser hvordan vi har det med et velferdssystem som tar vare på de svakeste og en forvaltning av naturrressurser som kommer hele befolkningen til gode. Så å hevde at politikere per definisjon er sleipe blir for dumt.

De mennene jeg ahr datet som har hatt aversjon mot folk i dress, har ofte hatt mindreverdighetskomplekser.
Man trneger ikke like dress, det er ikke det, men at man rett og slett dømmer dem som bruker det i jobb, er bare latterlig.

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 28 juni 2010 10:21

” Menn går utelukkende i dress når de skal i begravelse eller de skal lure noen.”

Haha, det må være noe av det dummeste jeg har hørt på lenge. Hvis det var en etablert sannhet så ville det jo vært rimelig dumt av de som faktisk ønsker å lure noen å fortsette å gå kledd i dress, ville det ikke? Som noen av damene også påpeker her så forventes det faktisk i mange yrker at du som mann går i dress. Enhver som er litt profesjonell kler seg dessuten ut i fra hva slags miljø du er i eller hvilke kunder du skal møte. Hvis du er selger og skal ut på bygda for å ”lure” noen der så lar du dressen henge igjen på kontoret og ifører deg noe rent og pent, men litt mer casual. Dongeri og skjorte for eksempel. Er du aksjemegler og har næringslivstopper og profesjonelle investorer som kunder, folk som selv går i dress, så er det rimelig dumt å stille i hettegenser og hullete jeans på salgsmøte. Da viser du bare de potensielle kundene dine at du verken har sosiale antenner eller forstår finansmiljøet eller næringslivet overhode. De som har slike fordommer mot menn i dress som enkelte tydeligvis har her har åpenbart ikke særlig peiling på verken salg eller hvordan deler av samfunnet vårt fungerer. Det hjelper ikke at dere hevder at dere jobber i store pengemaskiner, hvis det i det hele tatt er sant og ikke bare et forsøk på å ljuge på seg litt kredibilitet. Det må i såfall være i en eller annen backoffice funksjon eller i støtteapparatet, som i IT-avdelingen, og ikke blandt de som betjener kundene.

Vibe oppsummerer det forresten veldig bra. Dama er klok, dere gutta med komplekser i forhold til det med dress burde høre litt oftere på henne.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 28 juni 2010 11:02 Privat melding

Jeg har en greie for at jeg ofte tror at jenter som går sommerkjoler med lyse farger/mønster på er jenter som er snille og vil behandle meg bra, utrolig hvor mye fordommer jeg har mtp på klær.

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 28 juni 2010 11:10

Rotte tro Giftekniv høre tvangsekte ut, true med kniv til gifte.
Rotte trenge Giftekniv.

Skjult ID med pseudonym xXx ma. 28 juni 2010 11:18

@ Russel.

Da finner du vel mange "snille" jenter i sommermånedene, og svært få resten av året ;)

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 28 juni 2010 11:22

Rotte ikke de tro norske snille, de bare late som.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 28 juni 2010 11:43 Privat melding

Hehe ja :)

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 13:14

Haha. Dette ble knall!

@mann33
Når du som eksempler på dresskledde menn som ikke driver lureri trekker frem selgere og aksjemeglere vil jeg anta at du lett lar deg lure av disse. Aksjemeglere ringer til en kunde og anbefaler kjøp av en aksje og får en ordre på det. Så ringer de til en annen kunde og anbefaler salg av den samme aksjen. Du ville ikke overlatt sparekontoen til en rådgiver som driver slik aktivitet om du visste om det. Men nettopp pga. dressen tror du ikke vedkommende vil lure deg. Vedkommende gjør en svært innbringende jobb for seg og sin arbeidsgiver. Kundene blir rundlurt.

Klær skaper rolleforventninger. En klovnedrakt ville gitt den stikk motsatte effekten. Det er ingen tvil om at klær kan avgjøre hvordan ord vil oppfattes og derfor fungerer slike triks særdeles godt som overbevisning om man bruker dem rett. Enkelte yrkesgrupper trenger slike triks mer enn andre. Disse yrkesgruppene er nettopp de som driver med lureri, begravelser og skuespill.

Jeg var den eneste som satt med shorts på meglerbordet (uten å ha noen meglerrolle) i et av oslos finanshus og observerte bl.a. overnevnte aktiviteter. Mens de andre satt og svetta (og lurte) i sine mørke dresser. Etterhvert begynte juniorene å følge mitt eksempel i klesveien. Det gjorde de helt til det klikka for personalsjefen. Ikke lenge etter ble denne sjefen innlagt på Gaustad. Det mest profilerte offeret for disse aktivitetene på akkurat dette meglerbordet heter Idar. (Han fikk riktignok god hjelp av flere hus for å bli kvitt milliarden sin.)

Skjult ID med pseudonym MrGrim ma. 28 juni 2010 13:29

Herregud

Selgere og meglere er jo noe av det verste. At det enda finnes folk som tror aksjemeglere er ute etter å gjøre det beste for kunden overrasker meg. Aksjemeglere er ute etter omsetning og kun det (med mindre de bedriver innsidehandel) Om kunden tjener eller taper penger er helt irrelevant selv om lettlurte småsparere tror annet.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 juni 2010 13:34

@pgmp
Bare sånn apropos - da Jello Biafra stilte som ordførerkandidat i San Francisco i 1980 eller deromkring var et av valgløftene at forretningsfolk skulle tvinges til å kle seg i klovnedrakt. Kanskje det hadde vært noe i Norge?

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 13:40

@qwerty
Hvordan ble stemmefordelingen blandt befolkningsgruppene?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 juni 2010 13:54

Jeg vet han fikk ca 6.500 stemmer og havnet på 4. plass, bak blant andre Sister Boom Boom (vi snakker tross alt om San Francisco her...). Hvordan det var fordelt på de ulike befolkningsgruppene er et annet spørsmål, men jeg tipper at kjernevelgerne var punks og hippier - ikke så mange dresskledde menn. Men nå er det jo faktisk mulig at han blir Green Partys presidentkandidat ved neste presidentvalg.

Skjult ID med pseudonym Finansdame ma. 28 juni 2010 13:54

Takk for svar til alle engasjerte, sukkeravhengige menn og kvinner:-)

Må bare få si at jeg ikke snakker rottespråk:-)

Jeg prøver som regel å spøke det bort. Har funnet ut at angrep er det beste forsvar, så jeg pleier å si med avvæpnende latter i stemmen, "Jasså, har du begynt å pimpe de ansatte?" da få jeg som regel latter tilbake så slipper vi noen pinlige greier....

En fordel med å jobbe i finansbransjen at menn tåler å høre noen litt småfrekke kommentarer tilbake!

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 14:02

Å være rappkjefta er det eneste som kan gi deg respekt der.

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 28 juni 2010 14:08

Selvsagt tror jeg ikke aksjemeglere eller finansielle "rådgivere" særlig ofte er ute etter å gjøre det beste for kunden. Ok ikke lar jeg meg lett lure av slike. Jeg forvalter min egen sparekonto. Og jeg har faktisk jobbet innen finans selv. Men kan jo nevne noen andre yrker hvor mange menn går i dress, i det minste hvis de skal møte folk utenfra. Store deler av det private næringslivet, bank, advokater og jurister, revisorer, begravelsesbyråer, departementene, interesseorganisasjoner (ja, i LO også, om kanskje ikke til hverdags på kontoret), SSB, Norges Bank, Innovasjon Norge, i politikken (joda, der er det en del kjeltringer, men ikke alle er det), etc. Men alle disse er vel kjeltringer antar jeg. Rart at Norge ikke har et velstanndsnivå og en korrupsjon på linje med Nigeria egentlig.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 juni 2010 14:26

@mann33
Jeg jobber i departement, og den eneste der jeg ser med dress er statsråden. Uansett om det er møter med eksterne eller ikke går ikke vanlige departementsansatte i dress. Jeg tror heller ikke jeg har sett Roar Flåthen i dress, kanskje unntatt på 1. mai. Og jeg har også vært innom SSB, lite dress der også, gitt. Det er stort sett finansakrobatene og den slags som bruker dress.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 14:40

@Mann33
Tror du bomma på endel ikke'er i det innlegget, slik at du fikk motsagt deg selv akkurat passe mye. Felles for de yrkesgruppene du trekker frem her er at de har som jobb å se saker kun fra en side, og overbevise omverden om at den ene siden er den fulle sannhet. Der har man det jeg kaller lureri.

Norge er mer korrupt enn godtroende nordmenn tror. Forskjellen er bare i land vi ser som korupte sitter et statsoverhode og samler sammen til egen luksus, mens i vårt lille land er dette fordel mellom noen flere topper som ikke er i posisjon til direkte styring av landet.

Bare som eksempel på hvor råtten finansbransjen er kan jeg jo nevne at bakmennene i Terra-skandalen har vært fullt opperative et års tid med å selge produkter som ikke er langt fra det de solgte til håpefulle norske kommuner. De opererer riktignok under et nytt navn, og har byttet om litt internt på hvem av dem som har sjefstitlene og hvem som fronter produktene i media.
Terra er også fullt operative, de bare slo sitt datterselskap konkurs, kjøpte opp et par andre aktører og var i gang igjen, frie for erstattningskrav.

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 28 juni 2010 14:44

@ qwerty

Rart det der, for jeg har også en jobb hvor jeg regelmessig møter folk fra offentlig forvaltning og departementer, og i blant er på reiser med dem til utlandet eller deltar på seminarer med dem. Som regel fra Nærings- og handelsdep. og Utenriksdepartementet. De pleier da stort sett alltid å stille i dress vedlike anledninger. Det samme gjelder de fra SSB og Innovasjon Norge, og også de LO-folka jeg var på utenlandsreise med så sent for noen uker siden. Faktisk gikk de fine og mer formelt kledd enn meg, enda jeg er i næringslivet. Hvordan de går kledd på kontoret til hverdags er en annen sak, men slik var det jo i finanshuset hvor jeg en gang også jobbet. På fredagene når folk skulle på hytta etterpå var det fram med shorts, dongeri og hettegensere, med mindre du var en av de få som ikke kunne unngå å ha et kundemøte akkurat den dagen.

Men dette kan vi sikkert diskutere til dommedag. Takk for meg.

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 28 juni 2010 14:53

@ pgmp

Jeg har ikke tenkt til å diskutere med deg hvor grådige mange er i finansbransjen. Jeg vet at de er det, jeg har jobbet der og det var en grunn til at jeg byttet jobb. Men det er da virkelig ikke den eneste bransjen hvor det er vanlig med dress? Hvis du tror det så har du virkelig ikke peiling på hva du snakker om. Og ja, det er nok litt mer korrupsjon her i landet enn mange sikkert tror, men hadde vi vært så korrupte som konspirasjonsteoretikere som deg tydeligvis mener så hadde vi ikke hatt et velferdssamfunn og du måtte ha betalt bestikkelser til alt fra skolelærere for å kunne stå på eksamen til politifolk som stoppet deg i fartskontroll.

Ha en fin dag.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 15:14

@Mann33
Om noe er en konspirasjonsteori så fordrer det nettopp at det er en teori. Jeg omgås disse personene, observerer og gremmes over et lovverk som beskytter de som tar seg til rette. Om du har behov for det kan du kalle meg en konspirasjonsobservatør.

Mest av alt tror jeg du kan ha et problem med å skille mellom dress og pene klær. At dine eneste alternativer i å beskrive noens antrekk er dress eller hettegenser kan virke noe snevert. Da blir det fort til at de fleste uten hette på havner i kategorien dress og en slik kategorisering ville evt gjort det dårlig kvalifisert til å forstå hva som er skrevet i denne tråden.

Værsågod for deg.

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 28 juni 2010 17:55

Rotte uten klær.

Skjult ID med pseudonym Finansdame ma. 28 juni 2010 18:23

Agaton: 175 cm...

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 28 juni 2010 18:29

Pgmp,
er alle jenter i miniskjørt horer?

Du uttaler deg som du er autoritet på området "menn i dress på jobb", men vet du?
Det funker kun når man faktisk sitter på ekslusiv informasjon. Det gjør du ikke; vi er mange som jobber med, mot og ved siden av "menn i dress", ja, vi er kanskje enda mer kjent med de ulike miljøene enn deg og du avslører kun hvor begrenset din eksponering er overfor dressmiljøene.

Som mann33 påpeker, er det en rekke yrkesgrupper som bruker dress, men fordi en av disse gruppene - meglere feks - her er kjent for grådighet, betyr ikke det at alle i dress er det.
At du sitter i shorts på et møte med dressfolkene, får meg til å anta at du er it -mann. Tar jeg feil?
For det er deres uniform. Om en fyr fra it-support dukker opp i dress, vil jeg tenke "hva søren er det han driver med, hva tror han at han er? Her er det noe han ikke har skjønt". På samme måte som om en advokat skulle komme i shorts; det ville vært veldig arrogant.
De dresskledde er heller ikke per def betalt for å se en sak fra en side. Du vil feks ha rådgivere som skal bistå evd effektivisering, gransking av misligheter, strategi, revisjon, kreditt (der er man i alle fall ikke betalt for å se alt fra en side) osv.
Og når det gjelder å være rappkjeftet, så er det en ting som slår det, og det er å være kanonsmart. Flere av toppene i miljøet du snakker om, på analysesiden, har uvanlig sterke analytiske egenskaper og flere er mer nerder enn de er cowboyer.

Querky, ja, i departmentene har jeg skjønt at det er laid back - internt. Men skal man ha møter med eksterne så er det dresskode. Når ministrene ikke følger den, er det et statement i seg selv, og om ikke det er et statement, så er det en blemme. (Som forsvarsminister Kosmo; mens resten av Nato-ministrene stilte i mørk dress, så han ut som en italiensk lommetjuv med sin kakidress. )

Sorry frøkenfinans, ble litt avsporing her. Men det virker da som du takler det bra - de tgjør deg vel bar enda mer ettertraktet :)

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 28 juni 2010 18:42

Rotte oppsummere, damer i høyhælte sko og kjole billige, men hvor mye?
Damer i miniskjørt horer, de sikkert dyrere, men hvor mye mer?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 juni 2010 18:44

Mann33
UD, NHD og de der kjenner jeg ikke til, rent bortsett fra at jeg ikke kan huske at noen av de jeg har møtt derfra i interdepartementale sammenhenger har vært dresskledde. Men jeg har vel knapt sett en dress som ikke har sittet på en besøkende når jeg har sittet i kantinen i bygningen der jeg jobber (vi er vel en 5-6-7 departementer som deler kantinen). Jeg er også LO-tillitsvalgt, men har aldri sett noen med dress på de arrangementene jeg har vært.

vibe
Som nevnt, statsråden går som regel med dress, men i de fleste departementene jobber det mellom100 og 200 som ikke gjør det.

Skjult ID med pseudonym SMRT ma. 28 juni 2010 18:49

TS, du er ikke sær.

Ellers går for få folk i dress. Mobiler passer bedre inn i innerlomma på en dressjakke enn i en bukselomme. Men hver mann sine testikler.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 19:14

@Vibe
Ja, jeg er miljøskadd av årevis som nabo til Norges Bank og møte med de som holder hus både på innsiden og utsiden. Forøvrig ser det ut som du svarer @Morroklump, men setter mitt navn på. Det nærmeste grunnlaget du har for å trekke frem miniskjørt vs horer rettet til meg er en tråd for et par måneder siden der jeg skrev at jeg ikke tennes av damer som har lengre heler en skjørt og atpåtil ikke har balansen til å gå på slike heler. På det viset har Norges Banks utenforstående (bokstavlig talt) effektivt eliminert meg.

Som med all generalisering, som man nødvendigvis må bruke i et forum som dette uten å nøste parenteser, finnes unntak. Min påstand er at man ikke skal stole på menn som går i dress daglig. (Dog formulert veldig på spissen.) I dette ligger mange momenter. Bl.a. virker dressen som en overbeviser som gjør at mange har altfor lett for å gi disse personene for lett tillit, og en stor andel av disse, tilsynelatende en langt større andel enn i resten av befolkningen, er involvert i svindel og lureri på en rekke områder. Jeg har hengt opp en vær-varsom-plakat som det kan være ganske naivt å ignorere fordi man ikke har sett noe til plakatens innhold med egne øyne. Det blir litt som religionstråden som går parallelt med denne - er man ikke åpen for at det finnes mer mellom himmel og jord enn man allerede vet, vil man heller ikke oppdage og lære noe nytt.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 28 juni 2010 19:38

Nei, jeg svarer deg - fordi du er så generaliserende.

Med utsagn som "Menn går utelukkende i dress når de skal i begravelse eller de skal lure noen." eller "man ikke stole på menn som år i dress daglig" (på spissen sier du nå, men det er jo så unødvendig).
Det er like unyansert som å si at alle jenter i miniskjørt er horer.

Norges Bank er jo en mygg ifht det øvrige dresskledde næringslivet, og dessuten er det ikke der grådigheten er størst eller bonusene råder. Ikke driver de aksjemegling, og nerdefaktoren er høy. Det er vel heller makt og faglig prestisje det står om der i gården.

Som mann33 påpekte, så er grunnen til at sleipinger går i dress, et ønske om å likne på de seriøse - som bl.a. folkene i NB. Men i tillegg har du altså veldig mange andre som går i dress, enten det er forsikring, bank, revisjon ellr rådgivning.
Enig i at man ikke er tjent med å være naiv, men jeg synes det blir feil å henge ut en folk basert på kleskode på jobben. Som nevnt, er det jo mange andre yrkesgrupper som har sine svin på skogen, enten det er i akadmia eller det er håndverkere eller entreprenørbransjen eller helsevesen.
Men selv blant eiendomsmeglere og aksjemeglere finnes det redelige mennesker....

Det sagt; jeg lar meg aldri sjekke opp av menn i dress på en lørdag (utenom julebordsesong). Ingen jeg kjenner som jobber i dress går ut i dress når de kan slippe, så lørdagskvelddressmennene blir litt overdressed for meg og skal ofte prøve å late som de er noe de ikke er.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 19:47

Les en gang til, Vibe. Du må ikke blande sammen avsnitt. En av egenskapene med avsnitt i skriftspråk er at de kan omhandle to forskjellige tema. Så les en gang til, og kanskje du får lyst til å omformulere deg.

Skjult ID med pseudonym Malinka ma. 28 juni 2010 19:53

Jeg hadde vært uendelig lykkelig over å befinne meg i et miljø der jeg ble presentert for dresskledde, single menn. Gir blaffen i lommeboken, men menn kan være virkelig flotte i dress.

MEN. Dersom jeg hadde følt at noen hadde prøvd å gifte meg bort til en ekkel mann i dress, hadde jeg blitt like sær som trådstarter.

Cluet; en mann i dress er ikke alltid en mann i dress. Eller noe sånt.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 28 juni 2010 19:58

Jeg er litt sånn, jeg, at jeg rent utseendemessig liker damer som er litt forretningsmessig kledd, men når de åpner kjeften og viser hvem de er pleier interessen å forsvinne ganske raskt.

Skjult ID med pseudonym xXx ma. 28 juni 2010 20:03

Jepp, stort sett alle som går i dress til vanlig benytter enhver anledning til å slippe å gå i den. Noen ytterst få unntak finnes nok, men ikke mange. Derfor blant annet "Casual Friday", som etterhvert har blitt så vanlig både i næringslivet og innen finans. Og jeg kjenner også en rekke mennesker som jobber innen forskjellige "dress"jobber, og jeg har også gjort det før selv selv om jeg i min nåværende jobb heldigvis slipper annet enn når jeg har møter med eksterne. Å gå i dress dagen lang er rett og slett ganske ubekvemt, det er noe du gjør fordi det forventes av deg i akkurat den eller den jobben. De som ikke skjønner dette har åpenbart aldri selv hatt en slik jobb.

@ pgmp
Og shorts i kontorlandskap, sammen med meglerne? Det er nødt til å være en eller annen IT-funksjon ja. Så hvis jeg skal trekke de samme slutningene om deg basert på stereotyper som du gjør om andre så er du en hacker, en som ødelegger andres hjemmesider bare fordi du kan det (og sier det er deres egen feil fordi sikkerheten ikke var god nok), som lager og sprer virus bare for pur faen, stjeler musikk, filmer og alt annet du kan rappe fra andre via nettet, og er lat, nerdete og uten sosiale antenner. Stemmer dette bra på deg?

Skjult ID med pseudonym StaBarbara ma. 28 juni 2010 20:20

Her er det en eller flere ugler i mosen!!!

1. Sjefen din bør ikke være interessert i at du blir gift, får barn osv. fordi det betyr permisjoner og ekstrautgifter
2. Om han er det på tross av dette er det fordi han kanskje ikke vil at du skal ta over stillingen hans, eller
3. Han vil ha deg ut til fordel for andre medarbeidere

Mao: Skaff deg en ugle detektor!

Skjult ID med pseudonym xXx ma. 28 juni 2010 20:23

Låne på fulltid, uten å spørre ;)

Skjult ID med pseudonym StaBarbara ma. 28 juni 2010 20:25

PS: Glemte å skrive at enda en grunn til å skaffe seg ugle detektor selvsagt er at da får du med deg at en av uglene, (les halvfete menn med lite tiltrekkende utseende og slagside til den siden lommeboken oppbevares) er på vei bort til kontoret ditt.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 28 juni 2010 20:29

pgmp,
du kan jo skrive hva som er vesensforskjellig fra min oppsummering og det du mente, kommunisert emd et avsnitt.
Minner om en avledende manøver ettersom du ikke tar ballen, men kvinnen.

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 28 juni 2010 20:30

Skaff heller ulvedetektor, det er nemlig det uttrykket opprinnelig gikk ut på, men ble forvansket til ugler da det kom fra dansk til norsk :)

Men det er kanskje ikke så mye ulv over disse små, feite, svette dresskledde mennenene.

Hilsen Joques, som tekster et kvalmende opprørende program om tjuvjakt på ulv i Sverige. Går på NRK i morra kveld, løp & se!

Skjult ID med pseudonym StaBarbara ma. 28 juni 2010 20:37

Ugler i mosen = ulver i myra Joques?

Ellers har jeg inntrykk av at dressjakker ikke nødvendigvis hører til "uniformen" i disse finans nedgangs tider. En v genser fra Gant derimot. Skulle vært lagt ut skudd premie på dem. Genserene altså :)

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 28 juni 2010 20:39

Jepp. Mose er jo myr på dansk.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 20:43

Vel, Vibe. I en kommentar til din avsporing til avsporingen fra trådens tema fortalte jeg hvem som hadde vært naboen min i en årrekke for å poengtere nabolag mtp typene som holder til utenfor og min miljøskade. Du tar så utgangspunkt i at jeg må ha jobbet for denne naboen, og bygger mesteparten av innlegget ditt på dette. Antagelsen din hører ikke hjemme i sannheten og innlegget ditt faller til jord.

Skjult ID med pseudonym StaBarbara ma. 28 juni 2010 20:44

Bonsai, eh bansai ;)

Skjult ID med pseudonym The One ma. 28 juni 2010 20:57

@pgmp

Tror denne stigmatiseringen din er den verste jeg har sett noen gang ever. Du bygger din teori på egenbaserte observasjoner som garantert er for begrenset til å konkludere. Her skal jeg komme med flere på nivået ditt. Alle brasilianere er gode i fotball for det har jeg sett. Alle negere (ja vet, fy ord) har stor pi.. for det har jeg hørt.

Hvis alle menn som bruker dress som arbeidsantrekk hadde vært kjeltringer ville ingen hatt med dem å gjøre. Så enkelt er det. Ja det finnes kjeltringer i dress, det finnes kjeltringer i håndverksklær, det finnes overbetalte kjeltringer i shorts som leker IT, men det er ikke det samme som at hele gruppen er kjeltringer. Til slutt denne gruppen finansfolk og akjsemeglere som du mener er de verste. De oppererer i et marked hvor kunde, partnere og konkurenter er av den resursterke typen. Tviler på at disse menneskene lar seg lure gang på gang.

Skjult ID med pseudonym The One ma. 28 juni 2010 21:05

@TS

Du burde be sjefen din invistere i Sukker eller lignende bedrifter siden han er så glad i å spleise mennesker;-)

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 28 juni 2010 21:25

xXx
Ettersom jeg aldri poster annonymt, og tildels er svært aktiv på forumet har vel de fleste fått med seg at jeg bl.a. jobber med IT/kommunikasjons/finans. Jeg ville aldri brydd meg med websiden din. Skulle jeg først ha gjort noe morro med deg ville jeg heller tømt VPS-kontoen din uten å etterlate spor. (Heldigvis har den muligheten blitt stengt nå. Men det skal ikke underdrives at det skapte litt styr hos utviklingsavdelingen for handelssystemet på Oslo Børs da de fikk melding om at hvem som helst, uten noen form for autentisering/passord, kunne utføre transaksjoner på VPS-kontoer.)

One
Når jeg har sparka ut en provoserende ball, burde noen klare å komme med noe som taler provokasjonen imot. Til nå har ikke det skjedd. Det burde virkelig ikke være vanskelig hvis provokasjonen er uberettiget.
Og, ja dette er ofte ressurssterke folk når de blir kunder. Hvis de ikke er medlemmer i gutteklubben Rikere varer det imidlertid ikke lenge. Den nevnte, profilerte x-milliardæren kan helt sikkert bekrefte dette.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 28 juni 2010 23:33

Pgmp,
mit tinlegg faller ikke på sin uriemlig,het, for det er tuftet på andre ting enn du tror. Først tok du ikke paralllellen til alle kvinner i miniskjjørt vs alle menn i dress, og peker på en MOrroklumm og en annen tråd om miniskjørt og hæler som tema. Så vrir du det til at det ikke var det som var misforsteålsen, når jeg tydeliggjør parallellen.
Da vrir du misforståelsen til at jeg tror du jobbet inne hos NB. Vel, det er ikke så viktig, for hvis du kun har vært i nabolaget, så er jo din fordømmelse syltynn. Men du skriver jo at du har jobbet i miøjøet, jfr
"Jeg var den eneste som satt med shorts på meglerbordet (uten å ha noen meglerrolle) i et av oslos finanshus og observerte bl.a. overnevnte aktiviteter. Mens de andre satt og svetta (og lurte) i sine mørke dresser."
Videre skjønte du ikke sammenlikningen med legens "uniform" - jeg forventer ikke at han skal stille i dress, men jeg ville ikke likt om han møtte i busserull.

Videre, om du tror det eller ei, ikke har jeg lest profilen din, og ikke visste jeg hva du jobbet med, men det er it-geeker som går i hawaiiskjorter og desslike i slike miljøer. Og det er også typisk it-fyrer som kommer med slike meldinger om at folk i dress er foraktelige. Så du passer veldig godt inn i en oppfatnign av at it-geeker er bitre og misunnelige på de som har selvtillit nok til å ha ambisjoner fremfor å være systemgutt. Men det sier jeg ikke, fordi jeg vet at mange it-.geeker ikke er sånn heller, men laid back og storfornøyd med sin egen jobb.

Det er flere folk som har på ymse vis kommet provokasjonen i mot, ved å 1) henvise til den store sfæren i dress som verken har dårligere rykte, enn andre yrkesgrupper, eller tjener flesk, og 2) til å kommentere at også den uglesette andelen - meglergjengen - heller ikke er ensartet, og 3) at det er kleskoder i mange branjser. Men du nekter å forholde deg til det, for du VIL leve i den oppfatning til at alle de stramme karene er dårlige mennesker. Hvis det er livsløgnen din, så velbekomme, du fremstår i alle fall som bitter og misunnelig og det taper du bare selv på. Hva med å bare være fornøyd og anse at mennesker er mennesker? Korrupte sjeler gjemmer seg i flere forkledninger.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 29 juni 2010 01:08

Jeg ser fortsatt ikke hvordan en bisetning om et nabolag kan forvirre deg så til de grader om sak. Er logikken din at jeg umulig kan ha observert noe av det jeg har fortalt fordi jeg har hatt base noen meter fra NB uten å ha jobbet for dem? Hvordan kan du utelukke at jeg har jobbet for andre enn nærmeste nabo, og legge dette til grunn for beskyldninger? Siden du vet alt om NB burde du også vite at de ikke har noen meglervirksomhet utover statlig forvaltning. (Hvor jeg forøvrig takket nei til en lederstilling pga for mye reising.)

Påstanden min dreier seg om en observert spesifik korrelasjon mellom klesbruk og persontype. Observasjonene er beskrevet så objektivt som mulig. Personlige referanser er begrenset til å fortelle mitt utgangspunkt for observasjonene. De har ingenting å gjøre min jobbsituasjon. Jeg er fornøyd med å kunne velge helt fritt når, hvor, hvor mye og i stor grad med hva jeg vil jobbe. (Jeg velger da ofte å jobbe med en nisje-område som det bare finnes to personer i Norge som har kompetanse på.)

Påstanden er så snever som at en bestemt type personligheter er overrepresentert blandt brukere av et bestemt klesplagg. De ymse forsøkene på å komme påstanden imot har feilet ved at de nevnte eksempler kun unntaksvis bruker klesplagget som påstanden min dreier seg om. De går pent kledd, ofte, ja, men sjelden i dress. De er derfor lite representative i denne sammenhengen.

Aksjemeglere som er ærlige varer ikke lenge i bransjen, og få har nevneverdig utdannelse. Mange i denne yrkesgruppen som du tror jeg ser opp til har måttet finne andre jobber i den senere tid. Den mest ærlige megleren jeg kjenner har nå blitt lokkfører for nsb.

Mine følelser for temaet er at jeg synes det er trist at slik virksomhet er lovlig. Trist at folk lar seg lure. Og, vel, trist at så mange tydelig må oppleve selv å bli lurt før de klarer å lese hva som faktisk er skrevet her uten å være opphengt i motforestillinger fra folk som ikke har fått med seg hvor spesifikt tema faktisk er.

Hva har det med saken å gjøre at andre yrker har andre kleskoder? Om tilsvarende korrelasjoner i andre kleskoder/personligheter må du spørre de som observerer disse.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 29 juni 2010 08:25 Privat melding

IT da tenker jeg heller Koss-Headset på t-banen, manneveske, hyppig nedlastning av Dexter, dårlig motorikk og gjerne litt falling og knalling så fort det er firmafest, glad i sin Metallica, potensiale for å klikke bananas om personen befinner seg i en sosialsituasjon de ikke takler, gjerne litt skjelving i hender og stemme om de må si ting forann flere, aktiv på vgs debattforum, gjerne litt overvektig, mye historier fra militæret siden det representerer den tiden de fikk være med på noe, mye 5minuttere utenfor firmabygningen pga røyking og gjerne en eller to Sixpencer på avdelingen med standard tatoveringen på armen ala noe tribal-shit du ser annenhver Osloborger har og en eller to piercinger i øre eller lignende. Ofte en eller to som ser ut som han fyren som synger i Turboneger, det er ganske standard på IT.

De er ikke spesielt glad i diskusjoner med kunder "live" og foretrekker heller å kjøre sin krig på nettet.

En annen ting som er standard for IT Jonas er hyppig sending av mailer/linker med bilde og morsom tekst under, f.eks bilde av en katt som spiser på en kaktus og Z-engelsk under " I haz au au".

Sixpence blir jeg forøvrig sliten av å se på, hvordan en lue som symboliserte Jakt og fiske i england kan bli coolt i Oslo som ut av det blå fordi noen har bestemt det, fatter jeg ikke, kule mennesker er utrolig lite kreative.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 29 juni 2010 13:05

SIxpence symboliserer da ikke jakt og fiske. I England var det nærmest obligatorisk å gå med hatt, og siden sixpence var et billig alternativ, derav navnet, ble det et plagg som kunne brukes av folk flest.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 29 juni 2010 18:49

Pgmp,
nok et fåfengt forsøk på avlednignsmanøver. Hvis du leser hva jeg skriver så var det ikke en bisetning om nabolaget ditt som fikk meg til å konkl med at du har jobbet med nevnte type mennesker, men din utlegning om at du gjorde det i shorts. Forøvrig var det ikke noen bisetning om nabolaget ditt, det var hovedsetninger, opptil flere.

Og jeg utelukker ikke at du har jobbet for andre, det ser jeg jo når du referer til shorts blant meglere.
Det er jeg, ikke du, som har påpekt at det ikke er meglere i NB, ser at du har "lest deg opp" siden da, men det blir patetisk når du prøver å forklare meg noe jeg opplyste deg om.

Ang observasjonen dine, så tviler jeg ikke på dem, men de er mangelfulle - eller konklusjonen (alle folk i dress er tvilsomme) er feil. Fordi du har obsverert en begrenset gruppe i dress, dømmer du alle andre som også har dresskode på jobben. Det er det jeg synes blir for dumt.

Særlig når du opplagt ikke kjenner de du har observert så godt. (De fleste meglere i dag har som regel god utdannelse, selv om det ikke akkurat er kjerne fysikk de driver med.)

Du skjønner heller ikke motargumentet med at "tvilsomme" mennesker finnes i annen klesdrakt jfr.: "De ymse forsøkene på å komme påstanden imot har feilet ved at de nevnte eksempler kun unntaksvis bruker klesplagget som påstanden min dreier seg om. De går pent kledd, ofte, ja, men sjelden i dress. De er derfor lite representative i denne sammenhengen."
Men det er jo nettopp det som er poenget - at de ikke går i dress. Akademia er fullt av renkespill, men ingen går i dress. Helsevesenet? Bare sjekk avisene siste uke. Dresskultur? Nix. Håndverkere som unndrar skatt og utnytter fremmedarbeidere - dress? Nei. Skjønner du nå poenget og relevansen? -At du finner uhederlige, grådige og maktsyke mennesker også i ikke-dressland. De er sannsynigvis overrepresentert i et utvalg yrker el bransjer, men du kan ikke skue dem på hårene.

Du kan godt få siste ord, jeg har sagt mitt her, men vær obs på at innleggene dine oser mindreverdighetskomplekser. At du har behov for å fortelle at du takket nei til en stilling, og er fornøyd med hverdagen, virker bare mot sin hensikt. Det er helt greit å komme til kort i en diskusjon, men ikke like ålreit når du dømmer som du gjør. Da har du bevisbyrden - og når du rett og slett ikke har så peiling, så går det dårlig.

Skjult ID med pseudonym SMRT ti. 29 juni 2010 18:56

hehe, treffende analyse, Russell. Godt at noen plasserer debatten på nivået den bør høre hjemme: I det lite selvhøytidelige hjørnet.

(mann 33 år fra Oslo) on. 30 juni 2010 09:26 Privat melding

SMRT - Ja det er gøy med sånn :)

Når jeg ser menn i dress tenker jeg at de gjerne betaler thai-barn for å sloss når de er på ferie, sparker katter og tisser gjerne på noens bil i fylla samt at de ikke er fremmed for litt kokain på firmatur og at de så far lite som smårollinger fordi han var opptatt med møter og reiser. De legger inn mye overtid og er flinke til å ansette pene jenter.

Skjult ID med pseudonym StaBarbara on. 30 juni 2010 18:06

@Russell:

Jeg vet virkelig ikke hvor du tar det fra! En ting er sikkert, du kjenner ikke folk med mer enn vanlig innhold i lommeboken. Kankje med unntak av noen fra A, eller B gjengen. De har mye penger og kan passe til denne typen stereotypier. De fleste jeg kjenner, uansett alder, og om pengene er nye eller gamle, jobber hardt og bruker penger til å investere i mer penger. Om jeg har noe å utsette på dem er det at de betaler minder skatt eller er nullskatteytere. Men selv det er det en hviss bevissthet på at man ikke liker i disse kretsene.

For noen år siden flyttet en av 5%community lederne inn i nabolaget her. Han har Securitasbevoktning hver time hele døgnet, ungene hans blir mobbet på skolen og naboene hilser ikke. Om han er en av dem du beskriver når du nevner kamp mellom barn og kattesparking tror jeg deg, men de representerer ikke flertallet!

Skjult ID med pseudonym SMRT on. 30 juni 2010 19:21

hehe

@ dere som reagerer på de skrå blikkene på it-folk/dresskledde etc her inne: jeg tipper dere har skrevet noe om at dere tar dere selv lite høytidelig i profilene deres og at dere søker noe tilsvarende?

Hvordan samsvarer så dette med selvinnsikten?

Det siste spørsmålet treffer best hvis dere tolker det retorisk.

Stikk så til nærmeste speil, spør dere selv om dere virkelige tok dette seriøst og faktisk ble provosert av noe som er skrevet i denne tråden, og le så av dere selv. Balansen vil så være gjenopprettet, og dere er nå igjen lite selvhøytidelige mennesker. Gjør dere dette så blir det kanskje en sommerflørt på dere til helgen!

Løkke te.

Skjult ID med pseudonym søtoggod on. 30 juni 2010 22:34

Dette må du bare ta med videre som et kompliment. Om det etterhvert blir et press som om de vil ha deg gift, må du ta det opp med sjefen - ikke her. Du må gå i dialog med den det gjelder. Det er lett og "sutre ut" her. Men ta en lengre prat om annet først og så fortell at du synes at det nå er blitt plagsomt hvordan hun introduserer deg for nye folk. Om mulig vil hun introdusere deg på en ny måte.
Lykke til!

(mann 33 år fra Oslo) on. 30 juni 2010 22:59 Privat melding

StaBarbara - Jeg bryr meg lite om hvem som kler seg i hva, men jeg liker å skrive tull.

Det jeg skrev ovenfor der er bare tatt ut av tilfeldigheter, f.eks jeg satt ved siden av en gjeng i dress som representerer et større mobilfirma i Norge på en flyplass som fortalte at de hadde betalt barn i landet de var i for å slåss....betyr det noe i den større sammenheng, nei.

Og når det gjelder det andre du skrev, det stemmer ikke, er titt og ofte jeg hilser på bekjente som er god for mer enn jeg er verdt hehe og de er alle svært hyggelige og flinke til å motivere mennesker rundt seg og det de har til felles er at de er sinnsykt entusiastiske og har svært høyt energinivå.

Skjult ID med pseudonym Suislier to. 1 juli 2010 00:50

Dette er åpenbart upassende, og det bør sjefen din forstå, selv om det er velment.

Så hva gjør man?
1. Si i fra
2. Bytt jobb
3. Hold ut og skaff deg en "maktposisjon" i forhold til sjefen som gjør at han ikke tør denslags
4. Vær kald og avisende hver gang du blir introdusert
5. Si at du har kjæreste allerede - men at han er i f.eks USA, eller et annet utilgjenglig sted
6. Verneombudet på jobben kan hjelpe - hvis tilgjengelig

Skjult ID med pseudonym rotte to. 1 juli 2010 01:35

Oooh Rotte koffert tenke mye.
Rotte begynne se boobs ovenfor.

Skjult ID med pseudonym rotte to. 1 juli 2010 02:39

Boobs!

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 1 juli 2010 02:47

Hehe, hehe, he said "Boobs"!

Skjult ID med pseudonym rotte to. 1 juli 2010 10:13

Boobs!