Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym go lø. 3 juli 22:58

Neste uke kommer det mange her til gårds og det skal grilles og spises godt. Alt er planlagt nøye, bordsett fra det som skal drikkes etter.
Hva vil dere servere som kosedrikk ?
Det blir hvit muserende til velkomst, hvitt til både forrett og hovetrett og champagne med jordbær til dessert. Men det er bare begynnelsen av kvelden, vi skal sitte mye lengre og kose oss og prate og skratte og .. ja, hva skal vi ha i glassene da?

(kvinne 52 år fra Buskerud) lø. 3 juli 23:17 Privat melding

Må du servere vin, go?
Kanskje noe morsomme, kreative, kalde drinker / også uten alkohol / ?

Skjult ID med pseudonym yeehaw lø. 3 juli 23:30

Rosé er veldig in. Finn en som er litt rund og rolig. Det kan bli litt masete med mye vin.

Personalet på Polet er vanligvis flinke til å gi råd om slike ting.

Skjult ID med pseudonym go lø. 3 juli 23:54

@yeehaw, takk, men nei, takk.
Du skjønner, sist jeg gikk på polet, ble jeg rådet å kjøpe rosè og jeg kjøpte den, kom hjem avkjølte godt og serverte til jordbær på verandaen min til mine 2 gode venninner. Vi klarte å drikke halv av flasken. Resten ståd til dagen etter og blitt tømt i vasken. Så jeg bryr meg ikke lenge om det som er in men følger det som er positivt testet fra før. Så til jorbær serveres det alltid champis her og rosè er bannlyst her på terrasen.

Skjult ID med pseudonym søtnos lø. 3 juli 23:57

Så hyggelig det høres ut go !

Jeg er enig med de over her.. kan være lurt å ha noe alternativ til vin etter maten. Men, ofte er det noen som vil fortsette med vin også, så en rosé er ikke et dårlig alternativ..eller en tørr hvit?!

Dersom den hvite du har til forrett og hovedrett også er ok å drikke alene, hadde jeg safet med et par ekstra flasker av den. Det finnes en Italiensk Prosecco (lett rosa i fargen), som også er et morsomt alternativ. Husker ikke i farten hva den heter. Det er en litt muserende variant, som kan følge en champagne.

Men, noen morsomme drink-alternativ.. med litt frukt i bakhånd, er også et godt forslag:)

Lykke til!!

Skjult ID med pseudonym rødvinet sø. 4 juli 00:24

kunne du tenke deg et rødt da er Coronas på plass

Skjult ID med pseudonym 36 sø. 4 juli 09:06

Kjøp 3 litere med rødvin og hvitvin? Og eplecider alkoholfritt. Da kan gjestene drikke det de liker best.

Skjult ID med pseudonym Malinka sø. 4 juli 09:19

Håhåh. Snart er det ferie! Jeg har noen flasker med god rioja stående som jeg gleder meg til å dele med venner.

Takk til trådstarter for å gi meg en god start på dagen.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 4 juli 12:41

Har bare et innspill og det er at når du sier Champagne så er det nettopp det du skal servere. Kommer du med noe Martini Asti e.l. så må du faktisk gå å skamme deg ;-)

Skjult ID med pseudonym stalk3r sø. 4 juli 12:46

Man skal dog et godt stykke opp i hundrelappene før champagne egentlig er noe bedre enn billig cava og prosecco. Frankrike har også gode musserende fra andre distrikter enn akkurat Champagne. Cremand (de Bourgogne? litt jernteppe på navn nå) har mye godt.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 4 juli 12:53

Jeg skulle egentlig på proseco picnic date på tirsdag, men siden tyskland knuste argentina så er det jeg som må ta med drikkevarene (veddemålet var at tapern tar med, hun hadde tatt med proseco). Da blir det en Möet & Chandon Imperial gitt. Ikke ekspertenes første valg, men jeg synes den er god :-D

Har du noen forslag til en god Cava Stalk3r? Tar gjerne det istedenfor champis..

Skjult ID med pseudonym stalk3r sø. 4 juli 13:02

Pokker...huske navn da. Jeg sjekker som regel lappene for mye friskhet/fylde, lav sødme, og syns smaken er som mange musserende. Smaksmessig syns jeg jo hvite, som Soave Prá, (alt av) Chablis, noen Rieslinger, Sancerre etc er bedre å drikke, men bubbly er jo en morsom måte å drikke på da.

Jeg liker jo det tørt, ikke søte greier. Men deet jeg har smakt av Cremant har vært bra i hvert fall. Tror det var en til rundt 150. http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_PerformSearch-Prod;pgid=PDdIpmopVUk000EIiDawO9sM0000D8k5xFsH;sid=a58I1P8GX-0N1LM2AsMFhYkM6GX9rXz8nuY=?query=cremant

Husker ikke nøyaktige navnet dessverre.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 4 juli 13:17

altså ingen hjelp å hente her...makan...HAHA!!

Skjult ID med pseudonym stalk3r sø. 4 juli 13:21

Cremant er vel enda bedre enn cavaene. polet har vel mest av den marques de monistrol cava. er helt grei de tørreste der.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 4 juli 13:24

Skal prøve å huske det neste gang jeg er på Gardermoen (mitt pol), men nå tror jeg at jeg må ut i sola og drikke litt før jeg blir altfor edru igjen ;-)

Kanarigrill i dag!!!

Skjult ID med pseudonym stalk3r sø. 4 juli 14:39

Ser forresten at jeg har en Castelblanch Brut cava også, i kjøla. Har ikke prøvd den ennå da, ble valgt fordi den er veldig tørr.

Skjult ID med pseudonym Slem sø. 4 juli 14:49

Yeehaw
Hvordan er en "rolig" vin? I forhold til en urolig en mener jeg. Finnes det urolige viner?

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 4 juli 18:18

@Slem

Selvfølgelig finnes det rolige viner. Du må ha noe som matcher det du skal spise smaksmessig. Det må være en harmoni.

Hivs du bare skal ha litt (fylle)drikke er Blossom Hill en ukomplisert, californisk rødvin som "alle" liker. Ingen utfordring for en kjenner altså, men mer enn god nok for formålet. Fåes både på flaske og som bag-in-box.

Enjoy!

Skjult ID med pseudonym Slem sø. 4 juli 18:20

lol "ukomplisert"

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 4 juli 18:23

@Slem

Hvor store bokstaver krever du?

Skjult ID med pseudonym nebbioso ma. 5 juli 17:54

bytt ut sjampisen med moscato d'asti. det passer bedre til jordbær...
for resten av vinen har jeg ingen tips ettersom du ikke skreiv hva slags mat du skal servere.

Skjult ID med pseudonym Slem ma. 5 juli 20:22

Yeehaw
Jeg finner det bare morsomt med vinkjenneres uttrykk for å beskrive viner. Slik som "ingen utfordring for en kjenner". Dette er jo morsomt i seg selv. Ser for meg en samling hvor disse kjennerne har en wine-off, for å ha høyest mulig treffprosent på vin, og kanskje med dette bli den mest blaserte personen i lokalet. Litt på lik linje med folk som høster respekt for å memorisere lagoppstillingen til Tottenham i første seriekamp i 67/68 sesongen.
Jeg lurer fortsatt på om det finnes urolige viner...

Skjult ID med pseudonym TRS360 ma. 5 juli 20:25

@TS,

Erfaringsmessig er hva som gjør seg best på kveldstid etter en bedre middag er long drinks og brunt brennevin og øl for tørsten.

Husk ikke å snakke om alkoholfritt. Det pleier å skremme festbremsene hjem slik at dere kan ha det morsomt.

Det er også lurt å blande long drinksene tynne og heller benytte essens for å oppveie for den tapte alkoholsmaken. Det må være mulig for ei dame å drike 10-12 i løpet av en kveld uten hun mister even til å ligge på gulvet uten å holde seg fast.

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 5 juli 20:27

*denne vinen kommer fra druer dyrket på en *sniff* sør-vestlig *skvalpe* bakkekam hvor det står et .... *gurgle*..... hvitt hus....* :D

Jeg BLIR urolig jeg, av for mye hvitvin....

Skjult ID med pseudonym nebbioso ma. 5 juli 20:31

anbefaler å lytte til "Tazte priv - Vin og trange plagg". Den finnes bl.a. på Spotify:
http://open.spotify.com/track/4Jcgeowhckr3iXBIxfl4uV

Skjult ID med pseudonym stalk3r ma. 5 juli 22:32

woohoo, TRS360: Dean Martin! ;D

Skjult ID med pseudonym go ma. 5 juli 23:24

@ 36, takk, men det er ikke aktuelt med vin fra kartong.

@ Malinka, bare hyggelig :)

@yeehaw og @Slem, der er litt slemme bege to

@TRS360, jeg tror jeg skal følge ditt råd og la barskapet stå åpent. Skal handle noe øl i morgen.