Alle innlegg Sukkerforum

Bilder av barna

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Oslo) to. 8 juli 2010 11:27 Privat melding

Er det bare jeg som synes det er skikkelig snodig når folk legger ut bilder av barna sine i albumet?

En ting er at jeg skjønner ikke helt hvorfor. Selvsagt er det fint å få vite at folk har barn, hvor mange barn og hvor gamle de er. Men hvordan de ser ut? Det kommer veldig langt nede i bunnsjiktet på lista over kriterier jeg vil finne på å vurdere en mann etter.

Men først og fremst forundres jeg over det fordi det (høyst sannsynlig) skjer uten barnas samtykke. Tror ikke jeg hadde satt særlig pris på at fattern viste bilder av meg til tusenvis av damer han forsøkte å sjekke opp.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 11:32

Jeg reagerer faktisk også på at folk legger ut bilder av andre personer enn seg selv, inkludert barn.
Å legge ut bilder på nett er noe hver enkelt person burde få bestemme selv, og har råderett over.
Barn aner ikke engang eventuelle konsekvenser av å ligge på nett.
Derfor ser jeg ikke at voksnes stolthet over sine vakre avkom skal veie tyngre enn "etikkens personvern".
Det er min mening.

Skjult ID med pseudonym Joques to. 8 juli 2010 11:34

Jepp, helt enig. Dette har blitt diskutert før, og det ble en shitstorm uten sidestykke. Håper ikke det skjer denne gangen også.

Men ja, skulle tro det var helt grunnleggende at folk ikke skal legges ut på nett uten samtykke, enten de er voksne eller barn.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 11:36

Eller den forbanna bikkja! Spesielt på profilbildet..HAHA! Noen har kanskje naturlig og morsomt bilde med bikkja, men dissa med små veskebikkjere som de trykker opp i skjermen blir bare tåplig.

MEN man må selvsagt utøve spesielt skjønn når det kommer til fronting av barna sine, noen som har en del å lære der

(mann 40 år fra Oslo) to. 8 juli 2010 11:37 Privat melding

Hadde jeg lagt ut bilder av barna mine på et sjekkested hadde jeg blitt henrettet av eksene mine..... :) Så det kommer etter at jeg har blitt kjent med folk....

Skjult ID med pseudonym antigone to. 8 juli 2010 11:40

Hmm, Joques, hvorfor ble det en shitstorm? Ikke at jeg ønsker å fremprovosere en ny en, men her sliter jeg virkelig med å se hva motpartens argumenter skulle være.

For min egen del, kjenner jeg at det er veldig nærliggende for meg å blokkere menn som har lagt ut bilder av ungene uten annen konkret grunn enn akkurat det.

Skjult ID med pseudonym Joques to. 8 juli 2010 11:47

Jeg slet også med å fortstå motpartens argumenter, men de kom tett, og med sterkt engasjement :)

Skjult ID med pseudonym SMRT to. 8 juli 2010 11:47

En ting er barna, men hvorfor bilder av tantebarn?

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 11:51

@SMRT - Nevøer eller nieser om jeg får be ;-p

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 11:58

Det er en grunn for at det ofte blir høy temperatur når man snakker om barn: De er uhyre viktige for oss!
Men man kan jo mene masse uten å angripe, nettopp fordi det er et viktig tema.

Sist jeg leste en tråd om dette, var ett av motargumentene at man er paranoid om man tror bilder blir misbrukt.
Slik jeg ser det, er ikke dette et argument for å legge ut bilder.

Jeg ser ingen argumenter for å legge ut bilder av barn, bortsett fra egen stolthet, og at det viser litt av hverdagen.
Men man kan vel snakke og beskrive hverdagen uten å identifisere sine barn ved bilder?

Skjult ID med pseudonym antigone to. 8 juli 2010 12:00

Ja ja, da får vi kanskje noe å diskutere i kveld også :P

I mellomtiden har jeg tatt et lite befriende raid i topp 50-lista, og kastet ut noen karer som har ligget i vet ikke-kategorien helt til jeg nå for alvor ble bevisst dette nye, anvendelige kriteriet :o)

(mann 40 år fra Oslo) to. 8 juli 2010 12:01 Privat melding

Z: Vi er faktisk svært enige denne gangen! Jeg skriver under på ditt innlegg 11:58.... :)

Skjult ID med pseudonym Joques to. 8 juli 2010 12:01

Jeg tror litt av grunnen til at det ble så høy temperatur, var at de som la ut bilder av barna sine, følte at de andre anklaget dem for å være dårlige foreldre. Da er veien kort til skyttergravene og rask eskalering.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:08

Jeg er litt delt. Jeg ser Antigones poeng med at det gjøres uten barnas samtykke, mest sannsynlig. Jeg har selv delt bilder av barna mine på nettsted for foreldre og eldste er da spurt om samtykke. Yngste mener jeg at jeg har fullstendig rett til å ta avgjørelser for fremdeles.

Når det gjelder her inne, så syns jeg faktisk det er helt greit med ett eller to barnebilder i album, så lenge det er "skikkelige" bilder. Personlig syns jeg det er koselig å se hvem som deler denne personen jeg kikker på. Barn er så enormt viktige i en persons liv at jeg syns på en måte det er rart å ekskludere disse totalt om man føler at det er rett å portrettere disse som en del av en selv.

Brukes barnebilder som åte, altså at man fremstiller seg selv som en fantastisk forelder mens man ikke er det, så blir det patetisk.

For the record så har jeg ikke bilder av andre enn meg selv i mitt album. Kanskje det er feilen ...

Skjult ID med pseudonym HotMum to. 8 juli 2010 12:13

Helt uaktuelt å legge ut bilder av barna mine på nett.
Barna mine har ingenting i en datingprofil å gjøre. Kort og godt!

Skjult ID med pseudonym antigone to. 8 juli 2010 12:14

Skjønner, Joques. Har forøvrig allerede fått en saftig hat-mail i sakens anledning ;-)

Skjønner forsåvidt Dragefrukts betraktninger også, men for meg skurrer det likevel. Har også reagert på enkelte på Facebook som helt tydelig har vegret seg lenge for å legge ut et profilbilde av seg selv, og så plutselig en dag legger de ut (som profilbilde) et bilde av en av ungene istedet.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 12:16

Dragefrukt.

"Personlig syns jeg det er koselig å se hvem som deler denne personen jeg kikker på. Barn er så enormt viktige i en persons liv at jeg syns på en måte det er rart å ekskludere disse totalt om man føler at det er rett å portrettere disse som en del av en selv. "

Jeg forstår helt hvordan du føler det. Jeg synes også det er flott å vite AT man eventuelt skal dele noen med barn.
Men hvordan disse barna ser ut, er for meg uviktig. Om det blir noe mellom meg og pappaen deres, vil jeg uansett bli glad i barna hans. Det faktum at han har barn han elsker over alt på jord er nok. Jeg må ikke vite om de har blå eller brune øyne, hvor fine de er når de baker pepperkaker eller når de spiser is på sommeren. Det kommer siden.

Det er IKKE rett for meg å portrettere barn som "en del av en selv". Barn er selvstendige individer vi har til låns på livstid. Vi eier dem ikke og jeg synes at en god far (brannfakkel) skal verne om sine barn i innledende runde på en datingside for voksne. Det har ikke med at jeg dømmer foreldre som gode eller dårlige, men om personlig rett/galt.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:18

Jeg skjønner på en måte de som legger ut bilder av barn på FB fremfor seg selv, ungene er jo stort sett mye vakrere. :p Dessuten går det jo an å omtrent hermetisk lukke sin profil, som min, og den inneholder meget få mennesker.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:20

Z: og det er her man er ulike. Jeg syns slike settinger er koselige. Du syns de er uviktige. Du vil gjerne fjerne en person som potensiell på grunn av dette, jeg vil ikke.

Så lenge mennesker har betraktet sine handlinger før de utfører dem, så syns jeg de får gjøre hva de vil så lenge det ikke er skadelig for andre. Som dette med bilder av barn på en side som dette. Legger man ut bilder av barna sine når man søker elsker, da vil det skurre for meg. Men ikke når man søker en livspartner.

Noen er enige, noen er uenige. Problemet er derimot ikke særlig enormt i mine øyne.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 8 juli 2010 12:22

Nå har jeg krysset av for at jeg ikke søker damer med barn, og jeg har heller ikke barn selv, så det er en irrelevant problemstilling for meg. Men jeg ser jo enkelte som har lagt ut bilder av tanteungene sine, og jeg tenker at beskjeden er: "Se hvor flink jeg er med barn!" - som om de kan si noe om hvorvidt ungen i neste øyeblikk bryter ut i hylskrik og hvil tilbake til mamma.

Dette med misbruk er så sin sak, folk legger ut bilder av ungene sine på Flickr, Webshots og hvilke andre bildetjenester som ligger på nett, og de er like utsatt der, akkurat som man er utsatt hvis barna er avbildet et annet sted - skal man følge den konsekvent må man være - nettopp - konsekvent. Jeg tenker mer: Hva i all verden er det du prøver å si med det bildet? Akkurat som jeg tenker hva folk prøver å si med bilder av venninnegjenger, "en kar jeg traff i Roma" eller whatnot.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 12:26

@antigone - med ref til det du skriver om folk som plutselig legger ut unga sine på FB uten å sjøl ha vært der. Jeg har noen damebekjenter av meg som konsekvent bruker unga sine som profilbilder på sin FB side.

For det første skurrer det noe fryktelig for meg, for det andre VET jeg at disse damene lever livet sitt gjennom unga sine, greier ikke å være borte fra dem i 2 dager omtrent. DET har jeg i bakhodet hvis jeg ser noen om bilder av unga sine; er de slike fanatiske mødre som er på gråten fordi man må forlate unga sine i 2 dager eller har man et mer normalt forhold til dette?

Jeg har vært i forhold med ei som hadde ei flott datter som var 3-6 år mens vi var sammen. Dattera hennes var det viktigste i hennes liv, i den forstand ved viktige valg så gikk hennes behov først. Derimot var hun veldig klar på at hun også hadde et liv utenom sin datter. Tok fint en ukes ferie uten dattern, mens hun kanskje var på tur med besteforeldre. Eller vi tok en langhelg nå og da hvor hun var hos barnefaren eller tante og onkel

DET er jeg redd for med de med barn i profil; at de er av den typen mødre som som ikke greier å ta seg fri. JA de er det viktigste i ditt liv, MEN man kan ha bevisst forhold til det faktum at mine barn ikke er det samme som mitt liv.

(er litt spent nå.....)

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 12:27

Nei Dragefrukt.
Jeg synes også slike settinger er utrolig koselige!
Og jeg har aldri sagt at jeg vil fjerne en person i søket mitt pga av slike bilder.
Nå må du lese ordentlig da :-)

Slike opplevelser med barn er essensielt viktige både for foreldre og for andre. Lykken er å ligge med en søvnig toåring på skuldre i en hengekøye en sommerdag. Lykken er å høre den utilslørte latteren ved plasket til en stor stein i sjøen. Lykken er å blåse på skrubbsår. Lykken er osv osv. Jeg digger slike små øyeblikk av essensielt liv.

Men å legge øyeblikkene med bilder av hvordan dette barnet ser ut for ukjente på en datingside, er uviktig for meg.
Ser du forskjellen?

Skjult ID med pseudonym SMRT to. 8 juli 2010 12:27

@Tazoslo.

Du må be så mye du vil. Og du forsto hva jeg mente. Og ikke så rart heller. Det er bare å sjekke ordbok.no.

Det samme gjelder kanskje onkelbarn og, hva vet jeg. Men det er uansett rart å ha bilder av søskens barn.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:29

Z: Jeg sa ikke du gjorde det, jeg sa gjerne, som i kanskje. Les skikkelig du også. :)

Og ja, selvsagt ser jeg forskjellen. Det er jo det jeg sier; vi ser ulikt på ting. Når jeg sier at det er koselig, så snakker jeg jo om settingen her, siden det er her vi er og sider som dette vi diskuterer. Ikke alle andre steder. Er det ikke normalt da, å forholde seg til setting diskutert når man sier noe, slik at man slipper å måtte poengtere hva man snakker om i annenhver setting?

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 12:30

For meg er bilder av barn en negativ faktor i en profil, og hvis man BARE har bilder av dem, hunden sin, vitsetegninger eller "utsikten fra Besseggen" blar jeg veldig fort forbi... Jeg får egentlig nok kjeft av ungene for bildene av dem jeg har på veggen i leiligheten, tør ikke TENKE på reaksjonen om jeg hadde brukt bilder av dem her og de hadde fått vite det av andre! Og jeg er forholdsvis sikker på min egen reaksjon, dersom min gamle mor på 70 hadde lagt ut bilder av meg på sukker med teksten "se, verdens søteste sussebass i badekaret!" :D

Skjult ID med pseudonym Don Johan to. 8 juli 2010 12:30

Hehe ja rart med de litt tyngre vektklassende hos det feminine kjønn som bare har bilde av en hund som sitter på gress som profilbilde og kanskje 1 av seg ved siden av hunden med regnfrakk på.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:31

Taz; jeg har riktignok ikke bilder av ungene her, men det koster meg lite å vise dem frem. Nå har de nettopp kommet tilbake etter halvannen uke borte og de kunne gjerne vært lengre for min del. Jeg syns det er en merkelig ting å si, at å vise barna sine sier noe om man er hysterisk når det gjelder å forlate dem eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:33

Tyngre vektklassene? Må vi virkelig trekke inn vekt i denne debatten også? Gawd. Plutselig husker jeg en av grunnen til at jeg ikke deltar særlig her.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 12:35

Ler...sorry om jeg er litt slow i dag, Dragefrukt. Jeg er trøtt....Men for å forstå deg rett:

Jeg mener slike øyeblikk med barna er fantastiske og viktige, og skal deles på sikt med den man dater/ blir glad i.
Det er flott å fortelle om slike ting uten å måtte legge ut bilder av barna sine i album så alle kan se i starten.

Du mener at settinger der man har bilder av barna så alle kan se på en datingside som sukker er helt fint.
Det er flott fordi det sier noe om deg som person og det du omgir deg med.

Er dette korrekt? :-)

Skjult ID med pseudonym antigone to. 8 juli 2010 12:36

Bare for å presisere: Jeg synes det er enorm forskjell på FB og Sukker når det gjelder å legge ut bilder av barna. Det var bare en assosiasjon som dukket opp. På FB har du full kontroll over hvem som ser bildene. Her har du ingen kontroll.

Det er en datingside, og ja - vi forsøker å vise frem oss selv til potensielle livspartnere - men i den prosessen viser vi oss samtidig frem til en hel haug med andre som vi aldri ville sluppet innenfor stuedøra. Jeg vegrer meg veldig for å komme med worst case scenario-eksempler på mulige uheldige konsekvenser av å legge ut bilder av ungene sine her, fordi jeg er redd det bare vil provosere. Men det er jo bare å dra igang fantasien litt, så kommer man sikkert selv på noen.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:36

Z; Sånn omtrent. Jeg vet ikke om det sier så mye om en som person, men jeg syns altså at bilder av barn er koselig og relativt harmløst. Verken mer eller mindre. Og jeg har ingen problemer med å se din side eller forstå og respektere at du mener det slik.

Skjult ID med pseudonym stalk3r to. 8 juli 2010 12:37

Særs enig med Taz'ern @12:26, bortsett fra det så har jeg stusset mer på bilder hvor venner er identifiserbare og nieser/nevøer, enn egne barn. Det er tross alt ikke slik at ALLE typer barnebilder forsvinner rett inni en barnepornoring. Vær bevisst, men vær også litt kritisk ift å bikke for langt begge veier.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 12:38

Jammen det var da enkelt, Dragefrukt:

Du synes det er koselig og harmløst. Jeg synes det er feil overfor barna og derfor uviktig. Enkelt, ikke sant? :-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:39

Ganske enkelt. Egentlig.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 12:39

;-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 12:45

Jeg er ikke i første rekke redd for hva bildene evnt brukes til, og hvor de havner... Det går mer på respekt for andres liv. Ville de som legger ut bilder av barna sine hatt like lav terskel for å legge ut bilder av venner, kamerater, sine foreldre eller sjefen sin uten samtykke....?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:46

Nei, selvsagt ikke. Man trenger ikke bryte loven kun fordi man legger ut bilder av barna sine.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 12:50

@antigone - ser den og er her helt enig, bare spora av litt med tanken på de som ikke engang greier å ha bilde av seg selv på profilbildet på FB.

De har under enhver omstendighet ikke noe her inne å gjøre, noe annet er det å dele hyggelige opplevelser med familie, venner og kjente på FB.

@Dragefrukt - min tolkning av det er basert på mine bekjente som er på nett. Jo høyere fokus de har på ungene sine i deres elektroniske medier, jo mer ser jeg at de er opphengt i unga sine. Er det f.eks fest er det noen som overhodet ikke kan ta seg en øl eller to (begge foreldre) og man må hjem kl.2200 til barnevakt. Å dra på langhelg er totalt utelukket. Min X gikk så langt som å forby fellesmiddager alene med et vennepar av meg da kvinnfolket i huset kun greide å prate om barnehagedresser og annet artig barnesaker. Hu holde på å fly på veggen når de var på besøk. De er sånne som kun har bilder av unga sine på FB og helt sikkert hadde hatt 5 av 10 albumbilder med unga.

Beklager jeg skal ikke date unga til noen her inne, de er helt sikkert fantastiske og flotte, men det finner jeg eventuelt ut når man er klar for en introdusering etter 3-4 måneder med seriøs dating.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 12:51

@dragefrukt

Mener du at det er mer lovlig å legge ut bilder av barna enn av andre, fordi de er "dine"....?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:52

Taz; jeg drikker heller ikke om jeg har ansvar for barn, egne eller andres. Jeg respekterer at andre gjør det, men jeg respekterer aller mest de som velger å gå mot alkostrømmen her i Norge.

Dessuten; introdusering av barn allerede etter 3-4 måneder? Det var kjapt.

Skjult ID med pseudonym SMRT to. 8 juli 2010 12:53

@Dere som har store problemer med at folk har bilder av barna sine på nett:

Hvilke tanker har dere rundt Lano-konkurransen?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:55

Hawiha; er en forelder de som sitter med makt til å ta avgjørelser på vegne av sitt avkom eller ikke? Også ting som påvirker lovmessige forhold?

Loven sier at man ikke har lov til å legge ut annet enn oversiktsbilder av mennesker man ikke har tillatelse for å gjøre det. Det vil si at jeg kan legge ut et bilde av det lokale 17.mai-toget, men jeg kan ikke zoome inn på mitt barn og de tre ved siden av og legge det ut.

Når jeg legger ut bilde av mine barn, som jeg er verge for, gjør jeg altså ikke noe som bryter norsk lov, siden jeg likevel er den som har lov til å ta slike avgjørelser.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 12:56

SMRT; Lano-konkurranse er jeg ikke for. Nakne barn, på nett, er en uting. I det hele tatt er jeg ikke for noen konkurranser som skal vurdere barns skjønnhet, verken ved bilder eller live. Ei heller barnemodeller osv.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 12:56

Avhengig av hva man mener med "drikke" ...
.....så respekterer jeg overhodet ikke de som drikker samtidig som at man har ansvar for barn!

(Digresjon: Eh.....egentlig har jeg ikke så innmari stor respekt for de som drikker seg sanseløse uten barn heller :-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 13:00

@dragefrukt

Så hvis din mor velger å legge ut bilder av deg fra den siste ferien dere var på sammen på, fra en "sydenstrand" for stolt å vise frem sitt avkom, så bryter hun ingen lover og det er helt greit for deg..?

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 13:03

@Z / Dragefrukt - her er det snakk om at man ikke kan ta seg en kveld fri for å være med på noe morsomt, nei man velger å ha barnevakt som man må dra hjem til. Det er er mønster hos visse mennesker som ALDRI har tid eller anledning til å være med på noenting selv om de har halve slekta innenfor 20 minutters kjøring.

Videre så får man bare miste respekt på forskjellige nivåer, jeg ser ikke noe problem med den ene tar seg noe å drikke, legg merke til "drikke" - ikke DREKKE, så sant den andre holder seg unna alkohol. Jeg snakket selvsagt ikke om at begge skulle drikke hvis man skal hjem igjen.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 13:05

Hawiha; såvidt jeg vet så er jeg over 18 og dermed så er jeg den som tar avgjørelser for meg selv. Jeg har ingen annen lovlig verge. Så jo, min mor ville gjort en ulovlighet ved å legge ut bilde av meg uten samtykke.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 13:05

Tazolo
Jeg mener at et glass vin til maten går helt fint for begge foreldre selv om man har barn. DREKKA derimot :-)
Videre mener jeg at det fint går an å ha moro uten barn selv om man har bilder i albumet sitt på sukker.no.
Det er bare at jeg aldri ville lagt ut bilde av et eneste menneske annet enn meg selv i albumet mitt.
Men jeg er visst en streng lady hva dette angår - og trives helt fint med nettopp det!

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 13:07

@Dragefrukt

... Men bare sånn for diskusjonens skyld.. DERSOM du hadde vært 17 år og 11 mnd, så syns du det hadde vært greit..?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 13:08

Taz; Må man ikke alltid hjem til barnevakten? Velger jeg å drikke, dvs både drikke som i en eller to enheter eller mer, så velger jeg å plassere barna bort. Har jeg barnevakt hjemme så drikker jeg ikke. Jeg har vært hos venner flere ganger, med barn, der vertskapet har både tatt 1 og 10 øl. At jeg velger å ikke gjøre det har aldri hatt noen innvirkning på kvelden slik jeg opplever det. Ut av respekt for mine barn så fortjener de en edru person rundt seg til enhver tid. I ditt beskrevne scenario, med to foreldre, så ser jeg ingenting galt i at den ene tar seg noen drinker om den andre ikke gjør det. Men jeg er bare en. Ergo gjør jeg det ikke, om jeg i løpet av kvelden/natten igjen vil overta ansvaret for mine barn.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 13:10

Hawiha; jeg skjønner ikke problemet ditt her akkurat nå. Jeg siterer deg hva som står i loven. Jeg har lengre oppe i tråden sagt at jeg spør mine eldste om det er greit at jeg legger ut bilder av dem. Ergo burde det allerede være klinkende klart at jeg respekterer deres meninger om emnet, selv om de er langt yngre enn 18. Men ja, med loven i hånd kan jeg legge ut bilder av dem om jeg vil, frem til de er myndige.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 13:15

@Dragefrukt

Så det finnes altså en slags lavere aldersgrense enn 18 år for når det er riktig å spørre barna om lov, ut fra et mer moralsk perspektiv?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 13:17

Hawiha; For MEG så gjør det det. Men som du sikkert er fullstendig klar over, så har mennesker ulike moralske og etiske grenser.

Skjult ID med pseudonym Don Johan to. 8 juli 2010 13:23

Dragefrukt - Jeg er på 3datingssider.

Når det gjelder kvinner med hundebilde som profilbilde eller album, så er det svært ofte kvinner som er tyngre enn gjennomsnittet, hvor har jeg sagt at det er negativt?

Har vært på mange hundeustillinger og de fleste menneskene jeg møter der er kvinner av størrelsen stor, det sier jo ingenting negativt om noe som helst?

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 13:28

@Dragefrukt

Jeg skjønner! : ) Vi har nok litt forskjellig oppfatning om dette, uten at jeg på noen måte dermed vil si at en oppfatning er bedre eller verre enn andres! : )

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 8 juli 2010 13:30

Jeg synes det blir feil å trekke inn Lanokonkurranse, alkoholkonsum og aldersgrenser i denne debatten, men det er nå bare meg. :-)
For min del er jeg enig i at bilder av barna OG andre ikke hører hjemme i en datingprofil. Punktum.
Og mye gode argumenter har kommet ift det, og jeg er veldig enig i Z ang å få innblikk i andres liv kontra å få det beskrevet pr tekst. Jeg er også meget betenkt ang viderebruk av bilder på nett, når det inkluderer andre enn en selv.
:-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 13:30

Hawiha; ja, hva ER din oppfatning? Sånn siden du bare har vært opptatt av å flisespikke min, så er det jo bare rett at du deler selv også.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 13:44

@Dragefrukt

Jeg syns personlig det er helt feil å legge ut bilder av barna, uansett om det er her eller på FB. Man aner ikke om bildet plutselig blir printet ut eller videresendt av en tankeløs tante/onkel eller venn/venninne for deretter å havne på veggen i barnehage eller skole, eller gå på rundgang hos venner og venninner på msn.

Hva gjør du den dagen din 11-åring kommer gråtende hjem og forteller at et 6 år gammelt bilde av henne i badekaret nå sirkulerer blandt alle vennene hennes på FB...?

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 13:56

litt sånn apropos; http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3724442.ece

Skjult ID med pseudonym antigone to. 8 juli 2010 14:06

Følgende artikkel hos datatilsynet, og videre den artikkelen det lenkes til som spesielt omhandler barn, er relevant lesning i denne sammenhengen: http://www.datatilsynet.no/templates/article____881.aspx

Til Dragefrukt vil jeg spesielt påpeke at selv om du nok har rett i at man med loven i hånd kan publisere bilder av sin 17-åring, så anbefaler datatilsynet at det innhentes informert samtykke og gis informasjon som er tilpasset barnas evne til å forstå hva det dreier seg om. Jeg vet at du sier du innhenter samtykke, så ingen kritikk av deg sånn sett, men bare som en liten nyansering av det du svarte Hawiha 13:10 :o)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 15:24

Hawiha; den dagen min 11-åring kommer gråtende pga bilder eksisterer ikke. Ikke bare fordi hun straks er 12, men fordi jeg ikke legger ut bilder som ikke kan vises av hvem som helst og hvor som helst. Dvs. at de bildene jeg har delt er smilende ansiktsbilder eller aktivitetsbilder som ikke viser nakenhet.

Antigone: Det anbefales, ja. Nøyaktig som jeg også sier at jeg innhenter samtykke og dermed impliserer at det anbefales.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 15:29

@Dragefrukt

Man trenger ikke være NAKEN på et bilde for å ende opp som mobbeoffer i dagens barne og ungdomssamfunn, det holder at man har ujevn tannstilling eller "artig" sveis....

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 15:31

Hawiha; nå leter du bare etter dårlige unnskyldninger for å ha rett, så nå sier jeg meg ferdig med dialogen med deg i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 15:41

oi...

Da kan jeg kanskje konkludere med at du er av den typen som vil nekte ditt barn å ta ned bilder fra veggen som viser henne FØR tannregulering, når hun skal ha venner og venninner på besøk....

Skjult ID med pseudonym Joques to. 8 juli 2010 16:03

Som sagt, det blir fort stillingskrig av slike debatter...

Skjult ID med pseudonym petita to. 8 juli 2010 16:56

Har ikke lest hele tråden, men jeg hadde da altså bilder av min datter her før, og ser virkelig ikke det store problemet. Jeg likte bildene, og de bildene som var av henne var bilder som vi var på begge to.
Helt uskyldige, normale bilder.
Jeg er da også en av disse mødrene som ikke kan være fra ungen i mer enn to dager (med ett unntak), men det er fordi jeg har henne 100%. Og ettersom jeg er med henne hele tiden så blir det flest bilder av begge to sammen og jeg ser ikke noe galt i å legge ut bilder fra vår hverdag.
Ikke fordi noen absolutt måååå vite hvilken farge hun har på øynene, men fordi bildene viser mye av hvordan jeg selv er som person. Man velger hvilke bilder man vil legge ut, og de som evt ikke liker de bildene noen har lagt ut, så er det bare å klikke seg videre.
Det er ikke noe farlig i å legge ut bilder av barna i normale settinger. Det gjøres overalt på nettet, til og med barnehagene legger ut bilder fra barnehagehverdagen. Der innhenter de tillatelse fra foreldrene og ikke barna. Nå er dette en datingside ja, men barn er såpass stor del av ethvert menneske at jeg mener det må være lov å legge ut bilder av dem om man vil det også.
Det har også noe med stolthet å gjøre :)
Det var min mening, og en mening er altså bare en mening. Ang dette emnet vil den være forskjellig fra person til person, så det er ikke vits i å diskutere hvilken mening som er rett, så lenge man får frem begge sider av en sak, og kanskje får sett saken fra flere perspektiv :)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 17:40

Hawiha; Jeg har selvsagt ikke bilder av ungene på veggene. Det ser jo helt tullete ut. Om ungene ønsker å ha bilder av seg selv på rommet sitt, så får de det. Jeg ser ungene mine stadig vekk, jeg trenger ikke bilder av dem på veggene. Men for all del, jeg vet jo at folk har sånt, selv om jeg aldri har forstått hvorfor.

Og nei, jeg driter ikke ut barna mine, men jeg syns ærlig talt at du driter deg selv ut ganske fint her slik som du er ute etter å ta meg ved å tillegge meg meninger og slikt som jeg aldeles ikke har.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 18:05

Petita
Sånn er det og sånn må det være; Man har sin mening, respekterer andres, men trenger ikke bli enige.
Fasitsvar med to streker under kjeder meg som oftest uansett :-)

Dragefrukt og Hawiha
Jeg tror ingen av dere mener den lille disputten deres personlig, men det virker litt sånn? Er den det? :-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 18:07

Z: ikke mer personlig enn at jeg føler at han spikker og spikker for å få frem et eller annet som jeg faktisk ikke vet hva er.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 18:10

Ikkeno personlig for min del, men er mer enn villig til å innrømme at jeg desverre har en tendens til å bli litt oppgitt og sleivete når det settes punktum etter å ha fremsatt påstander om dårlige unnskyldninger for å "vinne"...
: )

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 8 juli 2010 18:15

Du var sleivete og småfrekk lenge før det. Jeg har ingen intensjoner om å diskutere med mennesker som jeg oppfatter som kun ute etter å trakke på mine meninger, slik jeg opplever deg. Så kan du bare nekte for at du gjør det så mye du vil, men min oppfatning av situasjonen er nå engang min. Ta det til deg om du ønsker.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 18:24

Da har vi nok tildels forskjellige opplevelse av oss selv og hverandre også. Jeg var på ingen måte ute etter å tråkke på verken personer eller meninger. Men dine synspunkter både på tema og meg som person er notert.

Skjult ID med pseudonym Z to. 8 juli 2010 18:28

Dragefrukt og Hawiha har vært to gode bidragsytere, hver på sin måte i dag. Jeg har fulgt denne tråden, og jeg takker for mange og flotte innlegg fra flere leire! :-). Jeg oppfatter ikke at noen har kommet med sleivspark mot andre. Jeg oppfatter derimot at man noen ganger snakker som små barn leker; Parallellek. Man snakker altså sammen, men man oppfatter ikke alltid leken, nyansene eller nysgjerrigheten hos hverandre. Det skjer hos oss alle fra tid til annen :-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 8 juli 2010 18:34

*ringer den norske nobelkomiteen* : ))

Skjult ID med pseudonym petita to. 8 juli 2010 18:34

Ja i disse dager kan man få en fredspris på grunnlag av tanker så hvorfor ikke for mekling på et forum

Skjult ID med pseudonym nebbioso to. 8 juli 2010 18:35

Z, ja og det gjelder kanskje spesielt når man ikke ser ansiktsuttrykket hos den andre.

(kvinne 28 år fra Oslo) to. 8 juli 2010 18:36 Privat melding

@ Tazoslo - 11:36

Hva pokker er galt med å ta med bikkja i profilbildet?! Haha! :)

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 8 juli 2010 20:26

@husmus - HAHA, venta på det. Ser du ikke at jeg tok det i meg og slang på dette med veskebikkjer ;-)

vi får plassere deg i "naturlig og morsom" kategorien :-)

(kvinne 28 år fra Oslo) to. 8 juli 2010 21:20 Privat melding

@ Tazoslo

Hva f*** vet du om at jeg ikke har bikkja mi i veska? Er du klar over hvor store vesker det går an å få tak i? :p