Alle innlegg Sukkerforum

"Hun er en skikkelig sterk kvinne!"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 juli 2010 20:27

Hva legger dere i begrepet "sterk kvinne"?

Det er nok mange måter å være sterk på, men ettersom dette begrepet er velbrukt, lurer jeg på hva dere alle legger i dette.

Takk for svar :-)

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten ti. 13 juli 2010 20:29

Jern Erna!

Skjult ID med pseudonym kf ti. 13 juli 2010 20:30

Personlig tolker jeg en "sterk kvinne" som noen som er selvstendig og som har egne meninger (forhåpentligvis velbegrunnede)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 juli 2010 20:32

Så du tenker at om hun har egne meninger og kan forsørge seg selv som sterk, kf?
Tenker du da at de fleste kvinner i Norge er sterke?

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 juli 2010 20:32

Kommer an på sammenhengen, men i utgangspunktet ei som takler det meste av det livet har å by på.
Dvs ei som jobber på rismarkene i kina for å forsørge sin familie. Det er ei sterk kvinne.

Skjult ID med pseudonym gutt32 ti. 13 juli 2010 20:42

Begrepet har kanskje forandret seg litt i løpet av den siste generasjonen?

Min oldemor var en sterk kvinne. Født i 1903, giftet seg og fødte sitt første barn med én måneds mellomrom i 1920, fikk en til i 1921. Hadde en mann som rett som det var drakk opp mye av lønningsposen på det harde 30-tallet, men tok likevel til seg sin brorsønn som sin egen når han ble en morløs to-åring.

Tok seg av barnabarna som vokste opp på 50-tallet, når de hjemmeværende fruene så seg nødt til å finne seg deltidsarbeid for slik at familien skulle på råd til TV, bil og telttur på Sørlandet :)

Ble enke som 75-åring, fikk slag et par år etterpå, men kom seg på beina igjen. Tok seg av meg etter skoletid, og hadde ikke noe i mot at alle ungene i nabolaget løp rundt på plenen eller kom inn og spurte pent etter saftis laget på hjemmelaget saft av bær fra egen hage. Hold store juleselskaper til hun ble 90, bodde hjemme til hun ble 94 og nektet plent å ha hjemmehjelp eller denslags. Bodde på eldrehjem til hun var 97, da hun dessverre brakk lårhalsen og ikke overlevde den påfølgende operasjonen. Hadde hun ikke hatt det uhellet, er jeg sikker på hun hadde levd til hun hadde blitt 105!

Skjult ID med pseudonym kf ti. 13 juli 2010 20:46

@Z
ja, men så har jeg nok et sterkere fokus på profesjonell stolthet enn mange andre menn. Jeg synest for øvrig mange norske kvinner på mange måter er svake, i den forstand at de tilpasser seg samfunnets syn på hva som er forventet, fremfor å utfolde seg på sine egne premisser. Jeg savner også mye av feminismen ( i den forstand at de underbygger sin feminisme og seksualitet) i holdningen til mange norske kvinner.

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten ti. 13 juli 2010 21:00

Jern Erna!

Skjult ID med pseudonym SMRT ti. 13 juli 2010 21:05

"Sterk kvinne".

Det er nok et begrep de eldre av generasjon x, baby boomere og eldre bruker. Dvs. 40+erne. Folk som også bruker begrep som "frivillig singel". Tipper slike folk også fortsatt kan bruke begrep som "herre min hatt".

"Herr min hatt! Kvinne og sterk på en gang! og så er hun jaggu frivillig singel"

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 juli 2010 21:30

Jeg har tenkt på dette nå siden jeg startet tråden, og mitt bidrag er at jeg ikke ANER hva jeg mener med en sterk kvinne.....

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 juli 2010 21:33

Dette hadde vi om på skolen og jeg tar det med her fordi jeg mener at "sterk" er det samme for både menn, kvinner og barn (sett gjennom mine øyne.

"Resiliens er som psykologisk begrep evnen til å håndtere stress og katastrofer, og at et barn har motstandskraft mot å utvikle psykiske problemer. Mennesker som har god resiliens klarer å håndtere kriser og påkjenningar på en positiv måte."

Dvs de som har alle odds mot seg (eller noen) og likevel klarer seg fint.

Skjult ID med pseudonym Malinka ti. 13 juli 2010 22:53

Jeg tenker fysisk sterk. Mange kilo på vektstangen, rett og slett.

Alle andre egenskaper folk putter i begrepet "sterk", bruker jeg hver for seg. Jeg er ikke så glad i diffuse begreper og pakker dem gjerne ut. Så slipper folk å tolke hva jeg legger i begrepene. Det er fordi ejg er så innmari hjelpsom.

(Ja. Jeg VET at det er en grønn tråd, men jeg kan tulle litt, så lenge jeg også svarer seriøst?)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 juli 2010 22:54

Skriv akkurat hva du vil, Malinka. Jeg liker egentlig ikke grønne tråder. Måtte bare prøve, men drit i det du :-)

Skjult ID med pseudonym Malinka ti. 13 juli 2010 23:02

Nå lo jeg høyt, Z.

Skjult ID med pseudonym Hawiha on. 14 juli 2010 01:19

En sterk kvinne er ei som ikke hopper opp i sofaen hver gang katta kommer inn med mus, ikke gjemmer seg på badet under tordenvær, ikke blir hysterisk når bilen skrenser litt på glatta, Ikke er redd for edderkopper og spindelvev, slår etter deg når du prøver å holde henne igjen på fortauet for å redde livet hennes når det kommer buss osv osv... Men vil vi egentlig HA sterke kvinner, vi menn...? ; )

Skjult ID med pseudonym ruggen on. 14 juli 2010 19:33

kulestøter-damer.

Skjult ID med pseudonym Slem on. 14 juli 2010 19:36

Alle damene som skriver at de har "sterke meninger" styrer jeg unna. Dette er oftest damer som har meget sterke meninger om vage emner som hårprodukter og annet hverdagslig. Det som de kanskje skal frem til er at de anser seg selv som reflekterte, fornuftige, bevisste vesener. Men de som virkelig er dette formulerer seg på et annet vis. Min erfaring, ikke nødvendigvis noen absolutt sannhet....

Skjult ID med pseudonym kameleonen to. 15 juli 2010 01:07

Ei dame som ikke lar seg knekke av motgang.
Står for det hun mener.
Ikke redd for å være annerledes enn "normalen".