Alle innlegg Sukkerforum

Om menn og trening

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym loke70 on. 2 jan. 2008 21:41

Mange av dere sukkerjentene og -kvinnene er i følge profilene tydeligvis flinke til å trene og passe på dere selv. Hvordan er det med de av oss menn som ikke trener på studio, eller som ikke jogger fast 2-3 ganger i uka? Faller vi da fort ut av interesse for dere?

Hvis trening for mulige dater er et must for dere, er det kanskje et godt insentiv til å gjøre noe med det.. Ikke trening - ingen dater! En alvorlig trussel egenlig..

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 2 jan. 2008 21:47

Synes det er omtrent like interessant å vite hvor ofte en mann trener som hvor ofte han klipper håret.

Skjult ID med pseudonym Henne on. 2 jan. 2008 22:09


Neida, du behøver da ikke trene, men hold deg slank og ta vare på kroppen så godt du kan. Det har en helsemessig gevinst, vet du, og betyr mye i det lange løp. Damer med hjerne bryr seg om sånt - men jeg er slett ikke sikker på hvilken "art" du leter etter??

(mann 42 år fra Oslo) on. 2 jan. 2008 22:12 Privat melding

For det første burde du ikke ta det helt bokstavelig, det folk skriver om trening her. Mange liker nok å fremstå som mer aktive, når det gjelder trening, enn det de er i virkeligheten. Mang en gang har jeg lest profiler til folk jeg kjenner, noen ganger her, oftest på facebook og tenkt. "jøss, trener du 4 ganger i uken...? yeah right! Artig da at jeg bare snakker med deg de 4-5 gangene du trener, i måneden, fordi du har dårlig samvittighet." :)

Når det gjelder de som faktisk trener regelmessig, det spiller nok inn på kompatibiliteten, fordi forholdet kan ofte være sunnere hvis begge er litt aktive på hver sin kant, eller sammen. Men dette er jo langt ifra noe absolutt krav. Ihvertfall ikke for meg.

Skjult ID med pseudonym loke70 on. 2 jan. 2008 22:33

- Lilleulv, hvis mannen har veldig langt hår er jo svaret innlysende.. men det var jo et morsomt og litt beroligende svar du ga - puh! :-)

Henne - hvilken art jeg leter etter? Hun kan gjerne trene, men behøver ikke. Kan gjerne inspirere til eller av og til "mase" litt på meg for å komme i gang og evt holde det gående. - Vet at trening er bra for humøret og med litt flaks går det vel å finne noe som er litt morsomt også så lysten til gjentakelse blir litt større.. Men jeg tror ikke at det å trene i seg selv er et karaktertrekk som gjør en person tiltrekkende eller ikke, det er vel blit en motesak, en slags "moderne religion" for å dra det litt langt. Jeg blir kanskje litt skremt av en profil med mye fokus på terning. Men det hadde bare vært bra å fått litt drahjelp.. - 10 kg hadde nok vært en bedre idealvekt!

Når vi er inne på det, jeg husker Unni Lindell (forfatter) sitt syn på trening: de som trener 1/2 time hver dag lever bare den tiden de har trenet lengre enn oss andre, så derfor bruker hun ikke tid på det. Nå hører det vel til historien at hun holder seg relativt godt med en relativt slank og smekker kropp får man vel si..

(mann 45 år fra Oslo) on. 2 jan. 2008 22:41 Privat melding

@Lilleulv: Herlig svar... Tror jeg skal legge det inn i profilen min

"Jeg liker å holde håret mitt veltrimmet, og prøver å vedlikeholde det ved vask og stell daglig i tillegg til klipp hos min lokale hårklipper ca hver femte uke!!"

Drømmepartneren holder sitt hår velstelt og flott, og besøker "hairporten" minst annenhver måned.

Med de prisene damefrisørene holder vet du samtidig at vedkommende har en skikkelig Pippi-veske full av gull hjemme!!!

(kvinne 56 år fra Østfold) on. 2 jan. 2008 22:55 Privat melding

Jeg vil gjerne ha en som trener, og som jeg kan trene sammen med et par ganger i uka :) Problemet mitt er at selv om jeg trener skal jeg ikke delta på landslaget for et eller annet med det første. Selv jeg kan bli anpusten av noen av de henvendelsene jeg får. Er bla på jakt etter en jeg kan gå tur med i marka, og som synes det er greit å bruke en hel søndag til det. Men når jeg får inntrykk av at vi må løpe den første mila får jeg prestasjonsangst :P

Skjult ID med pseudonym lady35 on. 2 jan. 2008 23:11

For meg er det fint om han trener, fordi min erfaring at han da oftere har forståelse for at jeg gjør det noen ganger i uken, og ikke sitter hjemme og blir sur. Og om han liker å gå i fjellet eller stå/gå påski, for da er det noe vi kan gjøre sammen.
Men en esktremsporter som skal presse grenser - sine egne elelr naturen - og bruke all ferie og alle helger på det, ville nok syntes jeg var for bedagelig og glad i det søte liv. Så heller en litt bedagelig fyr enn en som henger i klatreveggen halve året.

Skjult ID med pseudonym loke70 on. 2 jan. 2008 23:21

Jeg tror ikke jeg noen sinne vil bli sur for om ei dame vil dra på trening også alene, det kan jo være et gode å få ha boligen for seg selv en stund.. Men det å legge om livsvanene er ikke helt enkelt, i hvertfall ikke alene.. ei dame som drar på trening jevnlig ville nok lokke meg også med innimellom..

Men hvis man er sammen hele tiden om alt blir vel det også galt?

Å kunne si nei til å stå opp kl 0900 og dra på en dagstur kan også være et gode.

Jeg er ganske sikker på at de som trener ekstremt mye er en slags endorfinister.. altså treningsnarkomane.. Men driver man det langt kan man jo kanskje tjene penger på det.. Som med andre ting kan man bli hekta på trening, men det blir vel ikke skadelig før det går ut en normal jobb og et normalt familieliv, hvis man har det..

Skjult ID med pseudonym ###Jente on. 2 jan. 2008 23:32

Hei.
Jeg vil ikke at kjæresten min skal være en muskelbunt som går på treningssenteret 5 dager i uka. Jeg har heller aldri likt vaskebrett mage. Men han bør være slank og være sterk nok til å løfte meg opp hvis jeg ramler, ikke noe moro hvis jeg bestandig må bære den tyngste sekken på tur.
Hvis treningssenteret er viktigere enn meg, da vil jeg ikke ha han.
Hvis en mann har trening som hovedinterresse så passer vi ikke sammen.
En mellomting er nok det etter min smak.
Godt man er forskjellig!
Hilsen sunn, slank jente...

Skjult ID med pseudonym lady35 on. 2 jan. 2008 23:43

Loke70, ingen har veø sagt at man skal være sammen om alt; det blir jo en annen diskusjon.

Men trening/skitur/sykkel etc er noe som gjerne skjer noen ganger i uken eller legegr beslag på litt ferie, og da synes jeg det er et pluss å dele det. Om jeg får beholde min faste alpetur med jentene og han drar på Tour De France eller vinsmaking eller whatever med guttene en uke, får ikke samme totaleffekt. Hadde en kjæreste som ikke var i stand til å aktivisere seg selv, satt bare hjemme mens jeg var på trening og var sur når jeg kom hjem. Aldri mer.

Ellers veldig enig med ####jente. Bolegutter går under "ekstremister" for min del. Jeg må si at jeg er litt fordomsfull og tror de er litt ensporet eller enkle i hodet, for hvis de trener så mye får de vel ikke tid til å gjøre så mye annet...?! For meg er det viktigere med innstillingen og aktiviteten enn det kosmetiske resultatet.

Skjult ID med pseudonym loke70 on. 2 jan. 2008 23:59

Lady35, jeg deler erfaringen din om det man har opplevet selv, og har negative erfaringer med, vil man ikke ha igjen.

Man blir sikkert blidere (det er vel vist med forskning) av å bevege seg litt og trene, men er ganske sikker på at jeg ville være blid (i hvertfall mesteparten av gangene) du kom hjem fra trening, hvis jeg likte deg godt! - Men man vet aldri!

Det er nok, som du forsåvidt underforstått sier, sunnest å selv aktivere seg til det man trenger. Den vanen bør man ha før noen kommer inn i livet man har. Ellers har jeg tro på at en date skal kunne påvirke livet mitt. Hvis jeg forelsker meg skikkelig, er jeg villig til å endre livet til noe bedre. En forelskelse har jo gjerne det i seg, drømmen om å realisere noe man ikke får til alene..

Det er en stund siden jeg har bodd under samme tak med ei jente nå, så er helt ute av "kalibrering".

Lo forresten godt av innlegget til ###jente, ".. sterk og slank nok til å løfte meg hvis jeg ramler" :-)

Skjult ID med pseudonym Jenta si to. 3 jan. 2008 11:38

loke70 - det virker som du ønsker å skifte livsstil, og er ute etter en ekstern stimulans for å få dette til. Men det kan fort bli en midlertidig og kortvarig affære dersom du blir avhengig av forelskelsen (ei jente) for å holde på.

Du veier altså 10 kg for mye, hvis jeg forsto deg rett. Hva er det du liker selv av aktiviteter, da? Sykling, fotball, løping - hva? Kjenner du noen som driver med det samme, kan du "hive deg med" på en reglmessig aktivitet sammen med venner, tror du?

Jeg tror du må
1. Bestemme deg for å forandre livsstil (det er livsstil dette handler om)
2. Finne ut hvordan du skal gjøre det (gå tur, løpe, squash osv)
3. Kosthold - er det ok? (Spis det som er godt OG sunt. Slikt finnes det masse av)
4. Sette deg oppnåelige mål - og delmål underveis. (Ikke sikt for høyt, for fort)
5. Belønn deg selv når du oppnår målet/delmålene ! (Viktig!!! Men ikke gjør noe som bidrar til å ødelegge din nye livsstil)

Det går an - men du må selv være motoren i dette. Hvem/hva som skal være startmotoren, se det vet jeg ikke. Men jeg håper du fikk noen tips her? LYKKE TIL!

(kvinne 41 år fra Troms) to. 3 jan. 2008 13:01 Privat melding

enig med ####jente,så lenge jeg slipper å bære den tyngste sekken så bryr jeg meg ikke så veldig om det ha ha:-)

(mann 49 år fra Oslo) to. 3 jan. 2008 14:14 Privat melding

en trener ikke for å holde seg ung men for å blir gammel :)
Halve sukker stå med en eller annen ryggsekk på profilbilde at en må¨tror det er kø oppe ved Bessengen hver eneste helg

(mann 50 år fra Oslo) to. 3 jan. 2008 15:59 Privat melding

...jeg trener ikke i det hele tatt...men det ser ikke ut til å skremme noen...men å ta vare på kroppen er jo ganske viktig uansett...uten at det behøver å blir manisk..

Skjult ID med pseudonym fremmed to. 3 jan. 2008 21:16

Personlig så synes jeg at trening gir meg velvære og overskudd.Også synes jeg at sexlivet blir forbedret når man er mer utholdende :-)) Når man har kjæreste da .Suk.....:(

Når jeg trener aktiv er det stor sjanse for å treffe andre likesinnede og skape noe sosialt av det .....Når det er sagt så virker det for meg at konkurranse preget trenning gir menneske et slag fokus som jeg ikke førstår meg helt på ,det er vel kansje det mange har lagt merke til ,de blir litt for ego tror jeg .

Jeg tror det er meget bra for menn over 40 å trene regelmesig ,helsegevinsten er enorm livsgleden likeså.

Trenning er trendy og kan til tider være politisk korrekt også :-))

Jenter for de snakke for seg selv...:-))(mann 50 år fra Sør-Trøndelag) to. 3 jan. 2008 21:17 Privat melding

Jeg trener endel selv,mye for å holde kroppen ved like og formen god,men også pga en fysisk tung jobb som jeg har,med endel tunge løft og rare arbeidsstillinger(elektriker på høyspenning og lavspenning)...men har ingen krav til at ei jente skal trene noe i det hele tatt,eller skal begyne bare for at jeg trener...men det er jo fint om hun tar vare på seg selv og kanskje er noe aktiv i forhold til hennes interesser.

Skjult ID med pseudonym loke70 to. 3 jan. 2008 21:41

Det var jenta si! - Takk for tipsene!

- Jeg liker å danse (til musik), og å være i vann, så bør vel finne arenaer for det.. Innebandy begynner vel å bli farlig. Krever en gjeng jeg ikke har enda tror jeg..
- Liker å konteplere og gå også, men er ikke så glad i å løpe eller å sykle langt, ei heller å gå langt på ski..
Prøver å styre unna sukker (altså sukrose ;-)) og spiser brød med mye proteiner og mindre karbohydrater (blir mettere av det) og de små middagsporsjonene fra Fjordland. Så det beveger seg i riktig retning.. reima på beltet har blitt litt slakkere..

Går trappene opp og ned til 4 etasje på jobb i stedet for å ta heisen, går trappene her hjemme, går fram og tilbake til bilen, men kunne gått til t-banen og helt til jobben også hvis jeg hadde vært litt tidligere oppe.. 6 km hver vei med bakker.

Kan gå på treningsstudio i nærheten også, men liker ikke de kontraktene med et års bindingstid. De er jo rene "nazigreiene!" Det blir kostbare timer av det når man vet hvor vanskelig det er å få til den vanen. Men kan da kjøpe klippekort.. tenk vhis drømmedama var på det treningsstudioet..

Skulle vel hatt litt fin littereatur om emnet som kunne gi litt tips om hvordan man kan gå fram. Det finner man vel hvis man leter litt.. Noen bra tips?

(mann 53 år fra Oslo) to. 3 jan. 2008 21:52 Privat melding

Å trene er jo noe som er vitenskaplig bevisst, og vil utgjøre de siste 10-15 åra ekstra for livet ditt. Men det kommer også noen genetiske saker inn her da (familien)
Og så hvis man da også kutter ut alkohol og nikotin.
Men om jeg vil det er noe annet.
Koser meg med en dram, eller en sigg når det passer meg, og jeg har jo da trent hver bidge dag i 25 år. Men nå nyter jeg livet mer, og kan selvsagt trene 2-3 ganger i uka. Men det styrer ikke livet mit lengre.Hopper gjerne over en del uker.
Men jeg tror også andre saker kan være vel så viktige.

Nei det er som en på 94 år, som ble spurt om åssen vennene hans hadde det.
Jo da svarte 94 åringen, de er døde alle sammen....Ja vel, men hva med deg da?
Jeg har drukket og røket i alle år, mens de andre drev med trening, og se hva det ble av dem....he,he.

Men jeg har ikke det som noe superkrav i profilen min.Syntes det er like ok med en som ikke trener, men alikevel prøver å ta vare på seg selv.
Ikke sikkert det er riktig for alle, fordi en del må trene fordi kroppen skal eksistere.
Og jeg liker å gå en tur i ny og ned da, samt litt annet....mmmmm.


For oss andre som ikke har det som superkrav, så håper vi 2008 blir året...JEPP.

Skjult ID med pseudonym Kaj68 to. 3 jan. 2008 21:52

Jeg har benkpressbenk i stua... et smart forsøk (trodde jeg) på å lure meg selv til å trene, men det skjedde ikke så mye selv om jeg nesten sitter oppå den. Kanskje om jeg begynner å sove på den om natta, kommer jeg nært nok til å bli inspirert til å løfte litt?

Ellers synes jeg det er bra trening å gå tur, noen ganger litt raskt, noen ganger rolig og bare rolig suge inn inntrykk og frisk luft...

Skjult ID med pseudonym loke70 to. 3 jan. 2008 22:09

Kaj, jeg gliser :-)

Skjult ID med pseudonym Kaj68 to. 3 jan. 2008 22:15

Ja, hørt det skal være bra trening det også, for ansiktsmusklene - kanskje bra for mye annet også? :o)

(kvinne 46 år fra Buskerud) to. 3 jan. 2008 22:24 Privat melding

Det første jeg la merke til når jeg kom inn på sukker, var en hel haug med solariumsbrune mannfolk med flagg i hånda på toppen av et fjell....hva er det liksom???
Blir bare lei av sånt jeg..
man får være som man er når man ikke vart som en sku..sier bare jeg!!
Ja til vaskeball og mannfolk uten trenings dilla ...
jepp...

Skjult ID med pseudonym Kaj68 to. 3 jan. 2008 22:32

@jegher: helt enig med siste taler! selv tar jeg flytende oksygen pluss ozon, for å kompensere for manglende uteaktivitet... skal visst hjelpe på mye annet også.... men det er viktig å kunne slappe godt av - mener nå jeg... det kreves god og regelmessig trening for å slappe skikkelig av! :o) Det er IKKE som å sykle - har du gjort det en gang, kan du det - nei det må gjentas jevnlig, i denne stressede verden.... så det sitter (ligger)! :o)

Men fra spøk til dødsangst: jeg tror på å slappe av, f.eks. er det når man sover, at kroppen driver med maksimal selvhealing. Man kan sikkert overtrene, og det er sikkert fali....jeg sier som mine forfedre: gjør vi ikke det i dag, gjør vi det i morra....