Alle innlegg Sukkerforum

Datainnbrudd hos sukker?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym doofus sø. 18 juli 2010 12:46

Fikk i går kveld en mail direkte til adressen jeg brukte under registrering på sukker. Ser utvilsomt ut som et vanlig forsøk på scamming, det er ikke uvanlig, men siden jeg ikke har lagt ut mailadressen i profil eller forum stusser jeg på at jeg får denne henvendelsen direkte til mailadressen (med tydelig referanse til sukker: "I am lady from sukker dating site....") og ikke her inne. Mailadressen kan heller ikke kobles ikke i sammenheng med sukker ellers så jeg lurer litt på hvor sikre brukeropplysningene våre egentlig er her inne. Har adresser kommet på avveie, hvis ikke - hvor har denne personen/kriminelle gjengen fått tak i adressen min og klart å koble den til sukkersystemet? Tar sukker nødvendige forholdsregler for å beskytte dataene våre? (Hva med tvungen login over SSL, for eksempel, som burde være standard?)

Skjult ID med pseudonym doofus sø. 18 juli 2010 13:08

Burde vel kanskje helst denne til support, men det jeg lurte mest på var om det var andre som hadde opplevd dette?

Skjult ID med pseudonym X-dreamer sø. 18 juli 2010 13:16

For mitt vedkommende så tror jeg at det kun er en uidentifirsert indianerstamme som holder til i Amazonas som IKKE kjenner til min mail-adresse......sååå jeg blir sjelden overrasket over e-poster jeg får.... Og mange av disse epostene er fra trengende damer... men har ikke sett henvisninger til sukker - for her tror jeg ikke det er så mange som trenger en som meg.... :)

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 18 juli 2010 13:23

Jeg har også fått et par henvendelser som jeg mener må stamme fra sukker, sendt til en privat mailadresse. Siden jeg har flere offshore-accounts dri*** jeg i det hele. Jeg er sikret på flere måter.

Skjult ID med pseudonym Jessup sø. 18 juli 2010 13:23

Har ikke opplevd dette selv.

Send melding til supporten her og be dem om å sjekke det ut.

Skjult ID med pseudonym doofus sø. 18 juli 2010 13:38

Har sendt en forespørsel til support nå så får vi se. Jeg er vel heller ikke så fryktelig redd for epostadressen at det er noen krise, man har jo verktøy til å kvitte seg med uhumskheter uansett og blir det for ille kan man alltids bruke en ny, men det er liksom litt merkelig likevel siden jeg faktisk er medlem her og mailen refererer sukker og ikke en av de konkurrerende sitene, så på en eller annen måte må jo adressen ha kommet på avveie.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 18 juli 2010 15:35

Jeg har ikke fått noen meldinger, men jeg la merke til at sukker var tregt og oppførte seg "rart" i går

Skjult ID med pseudonym X-dreamer sø. 18 juli 2010 15:38

kit: Jeg også..... I går tok jeg kontakt med nok et par ti talls jenter og har ikke mottatt et eneste svar..... Det er noe snodig som skjer her.....

Men seriøst så trodde jeg PCen hadde klikket i går - for jeg kom rett og slett ikke inn på sukker.... Slet veldig med innloggingen....

Skjult ID med pseudonym Chicha sø. 18 juli 2010 22:10

Møteplassen sin database ble hacket, og da fikk jeg mail fra jenter som mente de hadde hatt kontakt med meg der. Not very likely, så det er sikkert det samme som har skjedd her.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 19 juli 2010 10:05

Support svrer ikke på meldinger...men sukker svarer noen ganger på forumet, så det er vel best odds her.

Skjult ID med pseudonym draupne ma. 19 juli 2010 11:41

Jeg fikk også en slik e-post i går, med et kornete bilde vedlagt. Det var oppgitt en yahoo e-postdresse der, men fant ikke noe ved å google den.

Skjult ID med pseudonym draupne ma. 19 juli 2010 11:43

Hele meldingen lyder:

"Hi there man, how are you?

I am lady from sukker dating site.....well, now a little about me, to me 27 years and I have interest to man from 27 years and more age. My real name is Ksenya, I am looking for my prince, you are looking for princess? :-) Okay, if you have interest for this mail and for me then I await you answer here, this is my private email. Hope you are single now and wait your letter. If you really looking for a serious relationship and love then i am here for you, but if you are looking for a game and only pen pal relations then please do not answer to me and sorry. i am real woman and looking for real man. I send you some my photo and hope you will have more interest for me :-)
kiss you and have a nice day,
Ksenya"

E-postadressa den er sendt fra er: ksyu027@yahoo.com

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 19 juli 2010 12:03

Når man legger opp til 3-sifret alder i mailadressa har man planer om å bli gammel

Skjult ID med pseudonym doofus ma. 19 juli 2010 17:12

Jeg fikk svar fra support i dag og har fått en plausibel forklaring som også henger litt sammen med tregheten på lørdag. IT-sikkerhetsmessig ser jeg minst to store feil på registreringssidene som gjør det mulig å "farme" mailadresser forholdsvis enkelt, og det uten å se på koden engang. :/

Skjult ID med pseudonym Sukker.no ma. 19 juli 2010 21:12

Hei, vi får bryte inn fra sommeridyllen her og komme med noen oppklaringer. For det første må vi presisere at vi svarer på support hele sommeren, men det kan ta opp mot et døgn hvis man er uheldig :)
Det at det gikk tregt på Sukker på lørdag skyldtes en vedlikeholdsjobb på serveren og ikke hacking slik de spenningsøkende skulle ønske :)

1) Sukker er altså ikke hacket.
2) Fra kallene som er kjørt mot databasen kan vi se at ingen har benyttet "farming" teknikker ved å tippe på vilkårlige e-postadresser den senere tid.
I 2008 var det noen som forsøkte dette og fikk dermed kjennskap til at noen adressene var opptatt, men det har ikke skjedd igjen. Under siste oppdatering falt den ekstra kodeinnfyllingen som umuliggjør tipping fra profiloppretteren ut. Denne har vært aktiv siden 2008 og vil bli aktivert igjen relativt fort :) Altså er det ingen grunn til panikk. Lynet har heller ikke slått ned (tross at man omtrent kunne lese en bok under himmelen for litt siden)

Ellers begynner det å fylles med folk til festen den 25. september så det blir nok en knallfest!

Vi ønsker alle en fortsatt fin sommer og vi får håpe at ikke alle regnspådommene slår til! :)

(mann 35 år fra Rogaland) ma. 19 juli 2010 21:21 Privat melding

Tydeligvis andre enn jeg som har fått denne mailen.