Alle innlegg Sukkerforum

En sperre! Er det psykologisk?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mann32 lø. 24 juli 2010 01:47

Alltid når jeg er ute på byen har jeg en liten sperre mot å ta kontakt med totalt ukjente jenter, dessverre. Jeg ser bra jenter og tenker at de er sikkert artige å snakke med. Men så begynner jeg å tenke på HVA jeg skal si, i stedet for bare å åpne kjeften å si noe...!

Understreker at dette gjelder kun totalt ukjente. Er jeg ute med en kamerat som treffer en kollega som har med noen venninner, så har jeg som regel null problem med å komme i snakk med disse venninnene. For da har jeg en liten "hook".

Det må være et eller annet psykologisk. Jeg har prøvd å psykoanalysere meg selv, men det funker ikke så bra. Noen andre som vil prøve ? :)

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 24 juli 2010 01:49

Kan du si fra om du finner en løsning, please?

Skjult ID med pseudonym urk lø. 24 juli 2010 01:55

...Sliter med det samme selv. Håper inderlig noen her har noen tips og triks uten å blande inn "the game".

Skjult ID med pseudonym X-dreamer lø. 24 juli 2010 02:02

Du tror du skal ha det enklere enn alle oss andre...??? :D Tror vi samler en del folk i denne tråden som har omtrent samme spørsmål..... :)

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 24 juli 2010 02:03

Det er kanskje nettopp derfor vi er her...?

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 24 juli 2010 02:06

Vil det da si at vi jentene sitter på svaret? ;-)

*Dersom The Game skal utelukkes, vil det si at elementær kontaktetablering utgår?*

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 24 juli 2010 02:09

Tingeling:
Det er enten dere eller våre venner psykologene - sannsynligvis de siste, siden det jo som regel er komplett umulig å forstå hva dere vil. :P

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 24 juli 2010 02:17

Helt ærlig så tror jeg ikke en psykolog kan skaffe deg dame. ;-)
Med det mener jeg at det enkleste er det beste. Men til TS sin utfordring vil jeg spørre: Gjelder dette alle ukjente damer, eller noen spesielle?
Det er jo ikke uvanlig at endel blir mer sjenerte straks det står noe på spill...altså, man blir redd for å dumme seg ut. Men jeg kjenner også menn som generelt føler seg litt klønete rundt kvinner. Så ingenting er mer uvanlig enn noe annet, sånn sett.
:-)

Skjult ID med pseudonym møkkamann lø. 24 juli 2010 02:25

Vent til dama gir deg et innbydende blikk. Ellers er det totalt bortkasta energi.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 24 juli 2010 02:27

For å ta et helt konkret eksempel fra min egen verden. Før jul begynte det ei jente på jobben, riktignok i en annen avdeling, så jeg ser henne ikke akkurat daglig, men vi har enkelte berøringspunkter i det vi arbeider med. Og jeg har ingen problemer med å spørre henne om ditt og datt som har med jobben å gjøre. Men nå har det seg også slik at hun er både pen, morsom og trivelig og jeg har flere ganger tenkt om jeg bare skulle "slenge innom" kontoret hennes og slå av en prat. Men får jeg meg ikke til å gjøre det - det er en sperre der. Det har ikke å gjøre med jobben, for det første tror jeg hun bare er der på et ett års vikariat, og for det andre vet jeg at det i hvert fall er ett par på jobben fra før av (vi er ca 150 ansatte), men jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal si.

Det er annerledes om jeg blir presentert for noen, da er det på en måte gitt at jeg skal snakke med henne om ting og tang, men i denne situasjonen...

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 24 juli 2010 02:44

Merker du noen kjemi mellom dere, da? Altså...i jobbsituasjon kan det jo være litt tricky. Særlig i arbeidstiden. :-) Har dere andre sosiale arenaer, som kan være mer naturlige?
Jeg hadde benyttet de mulighetene som bød seg...lunsj i kantine, kaffepause osv, for å bli bedre kjent. Først og fremst. Men det kan jo også bli litt kleint, dersom det blir påtatt.
Hvor naturlig prater dere om andre ting? Det er jo helt ok å tenke ut ting på forhånd, som du kan dra igang en prat med. Humor, musikk, feriemål...det er jo masse å ta av. :-)

Jeg har tipset en venn om å begynne å trene på smalltalk. Jeg tror det er en meget god egenskap å mestre den type kommunikasjon. Tren på "alle" man treffer, uansett hvor snålt det måtte virke. F.eks han som hadde klaff med hu på Kiwi ikveld. Nå er jo den tråden litt fleip, da...men det ligger faktisk noe i det.
Om det så er å lære seg å smile naturlig, er det god trening. Være den som tar initiativ.
:-)

*Makes sense?*

(mann 33 år fra Akershus) lø. 24 juli 2010 02:57 Privat melding

Det er ikke verre enn at du får et nei om du går bort tel disse damene...

Bare strekk ut hånda og si : hei ! også tar du det derfra..

men de fleste er redd for å få et nei.. kommer vel av dårlig selvbilde.. så er vel på en måtge psykologisk ja..

drit i det med blikk, man kan ikke sitte å vente på at ting skal komme til deg heletiden..
dessuten er du klønete er det noen som liker det også, så alltid håp ;)

Skjult ID lø. 24 juli 2010 03:24

@TS; sjekk ut denne:

http://sjekkeskolen.vgb.no/2009/05/15/velkommen-til-sjekkeskolen/

Og nei, jeg kødder ikke.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 24 juli 2010 10:38

@qwerty 02:27
Jeg anbefaler ikke å slenge innom kontoret. Hvis jeg på jobben hadde en som konstant kom for å hilse på så tror jeg at jeg hadde mistet all eventuell interesse ganske raskt, det er liksom hennes arena, og ikke stort hun kan gjøre om hun ikke vil ha deg der i.o.m at det er jobbsammenheng.
Men slik som Tingeling sier, lunsj eller andre steder der det kan være naturlig å treffe på hverandre er jo helt fantastisk utgangspunkt :)

Og TS så kan man jo tenke, hva er det verste som kan skje om du snakker med noen ukjente. At de ler av deg? Det tror jeg ikke, eventuelt at det blir litt pinlig, men da er det bare å si at, nå må du gå, ville bare hilse på en slik sjarmerende person eller noe i den duren. Og jo flere ganger du gjør det, jo tryggere blir du på det :) Så go on :)

Skjult ID med pseudonym :) lø. 24 juli 2010 12:46

Du mangler kanskje litt selvtillit på det området. Og for å få det må du øve:) dvs. tørre å prøve og feile. Ikke ta det så høytidelig, ikke ta deg selv så høytidelig.

Samtidig er det viktig å ikke være så redd for å bli avvist, det vil alltidt kunne hende. Men ikke reflekter så mye over det, gå heller videre med nye forsøk.

Sånn veldig kort..

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 24 juli 2010 13:20

Tingeling:
Jeg leter jo etter disse sosiale arenaene, da, men det slår meg hvor få de er. Ja, det er heller ikke bare noe jeg tenker med tanke på slike tilfeller, det er også noe vi har diskutert i styret for fagforeningen, siden mangelen på slike arenaer gjør det vanskelig å drive medlemskontakt, for ikke å snakke om å drive med verving. Det virker på meg som de har bygget opp arbeidsplassen fysisk for å forhindre fraternisering mellom avdelingene. Så det er stort sett bare på julebord og lignende tilstelninger jeg faktisk treffer folk fra andre avdelinger i sosiale settinger, men også der har man en lei tendens til å flokke seg rundt sine egne når middagen er spist og bordplasseringen satt til side.

Dette du skriver med smalltalk tror jeg du har mye rett i. Jeg stinker i smalltalk, og det tror jeg ikke jeg er alene om her inne. Jeg tenker bare, hva i svarte skal jeg si?

Petita:
Takk for frarådningen - selv om jeg ikke ville hatt noe imot at hun kom inn til meg på tilsvarende måte behøver det kanskje ikke være gjensidig, nei...

Skjult ID med pseudonym mann32 lø. 24 juli 2010 15:22

@qwerty: Fredagspils med kollegaer er en ypperlig sosial arena! Ta initiativ til det når ferien er over. Allier deg med noen av dine nærmeste kollegaer. Gå til den hyggelige jenta og si "Hei, jeg og noen andre fra Korrelasjonsavdelingen skal ut å ta noen pils på fredag. Har du og noen andre her på Koherensavdelingen lyst til å være med?"

Ellers... Hmm, har fått alle rådene før, og er klar over at det virker veldig patetisk. Det føles litt som om det er en eller annen hemmelig kode som ingen har fortalt meg hva er.

Noe helt annet er hvis jeg *tilfeldigvis* kommer i snakk med noen, i barkøen eller dokøen eller noe slikt. Da er det også null problem. Det er bare det her med å ta kontakt med helt fremmede og si et eller annet lurt som ikke høres om som et depserat sjekketriks...

Tror jeg på skaffe meg en god "wing man". Noen som melder seg?

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 24 juli 2010 15:44

Tror jeg bare bør konkludere med at jeg jobber på verdens dølleste sted. For det er jo ikke mangel på initiativ til fredagspils som går ut til alle - det er bare det at det som regel kun er the ususal suspects, de samme som jeg spiser lunsj med pluss en og annen dame med voksne barn, som dukker opp...

Skjult ID med pseudonym hehe lø. 24 juli 2010 17:33

få øyekontakt med dama, se om hun ser tilbake med glimt i øyet eller forakt, er det glimt der, vent til neste gang dere får øyekontak og smil, og vent på respons, er det et smil, kan du gå bort til henne å si hei!
funker for meg

Skjult ID med pseudonym mann32 sø. 25 juli 2010 03:29

Prøvde litt i kveld, da. Snakka med noen jenter (og faktisk også et par som snakket til meg, der jeg stod og så mystisk og med ølflaska mi) uten at det førte til så veldig spennende ting :-/ Men, men, er litt på gli, kanskje?

Etterlyser fortsatt en god wing man! (Har kanskje en - en narsissitisk trønder som elsker sin egen stemme og går av veien for å snakke med hvemsomhelst)

Skjult ID med pseudonym :) sø. 25 juli 2010 03:36

Litt på gli, ja:) neste gang litt lengre:)

Ps, en narsissist av en trønder vil skremme vekk damene vil jeg tro.

Du klarer det bedre selv

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 25 juli 2010 21:53

Hadde store planer i går kveld. Så kom kompisen min med en Ratzeputz til meg, og det var det - fra sjarmerende beruset til usjarmerende drita.