Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 21:01

Noen som opplever at et yrke kan gjøre noen uaktuell. Fikk nemlig nylig en melding fra en politidame der jeg for en gangs skyld ikke fikk beskjed om å innfinne meg på stasjonen i morgen klokka ni. Men jeg er litt skeptisk til politifolk, jeg innbiller meg at du må være av en bestemt støpning for å ville bli det - dessuten hører du jo stadig om hvordan de arresterer gamle kjenninger.

Er det andre yrker som kan gjøre det vanskeligere å få en partner, mon tro?

(mann 31 år fra Vestfold) on. 28 juli 2010 21:07 Privat melding

Tja, yrker med sære arbeidstider, vil jeg tro vil gjøre det vanskelig(ere) å få seg fast følge.
Kokk/servitør, f.eks, eller plattformarbeider? Om det ikke er sene kvelder,null fri og lange dager,så er det en måned på sjøen,og en måned hjemme.

Men jeg ser ikke heeelt hva du sikter til med politidamen din? De "gamle kjenningene" ,er nok kjenninger i profesjonellt hensyn, mao, kriminelle, og ikke medlemmer av den uniformertes sosiale krets;)

Skjult ID med pseudonym hotmum on. 28 juli 2010 21:11

Nå synes jeg du er utrolig stigmatiserende og fordomsfull qwerty ;)

De fleste politidamer er som andre damer, sosiale, omsorgsfulle osv.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 21:21

Hehe, de gamle kjenningene var ment som en spøk, da...

Tviler ikke på at politidamer er som damer flest på fritiden, men jeg må faktisk innrømme at jeg er skeptisk til folk som går inn på en slik utdanning og karrierevei med øyne og ører åpne. Men jeg lar meg gjerne overbevise om det motsatte!

Skjult ID med pseudonym toohey on. 28 juli 2010 21:25

@Morroklomp
Da har du utelukket en god del damer... hva er grunnen til denne skepsisen? Hva er greit for deg da? Alle uten høyere utdannelse? :)

For meg er en bonde helt utelukket... dvs en som bor på gård med full gårdsdrift!!

Skjult ID med pseudonym petita on. 28 juli 2010 21:27

Jeg har ikke noe valg, matcher kun med folk som på et eller annet vis er knyttet til forsvaret :S

Skjult ID med pseudonym hotmum on. 28 juli 2010 21:29

De går i hvertfall ikke inn i det yrket med det formålet å bli rik :)

Og mange tror at det bare er maktsyke mennesker som blir politi, men det er ikke slik det er. Det handler vel så mye om å kunne vise empati, en genuin interesse for lov og orden, kunne bidra med noe til samfunnet. .

Mange av dagens unge politi har gjerne andre høyere utdannelser i bunnen som sosiolog, krimolog, sykepleier etc.

Skjult ID med pseudonym Don Johan on. 28 juli 2010 21:30

Jeg har truffet svært mange Politidamer i yrket som dørvakt gjennom snart 8år og jeg opplever dem som veldig brøytende og agressive, husker engang der en Politimann sa til Politidamen som kjeftet noe meningsløst mye på en kollega av meg pga at bagateller at denne gangen får du ordne opp det du steller i stand til selv og hisse folk opp og gå bak meg etterpå hehe...ja da skal hun melde fra både ditt og datt innenfor Politiet.
Ja ser jeg en Politidame(r) så går jeg faktisk motsatt vei siden jeg synes de er så uberegnlige at gudene må vite hva de kan finne på for å skulle markere seg ovenfor meg.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 21:36

Det er mange med andre utdannelser enn politihøyskolen i politiet, men de er i all hovedsak sivilt ansatte, jeg tenker på dem i uniform, og de aller fleste av disse har politihøyskolen, eventuelt noen kurs på toppen av befalskolen.

Men jeg skal medgi at det er andre yrker jeg er skeptisk til - psykologer, for eksempel... Høres skummelt ut!

Skjult ID med pseudonym petita on. 28 juli 2010 21:38

Snakka med en psykolog her på sukker. Var ikke mer spesielt enn med andre folk. Just saying

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 21:40

Én ting er å snakke med en psykolog her, en annen ting er å se for seg å leve i et forhold med en psykolog. Må i hvert fall håpe hun er i stand til å ikke ta med seg jobben hjem!

Skjult ID med pseudonym SMRT on. 28 juli 2010 21:40

Politi er nok høyest på lista over folk jeg ikke kunne tenkt å date. Sammen med yrkesmilitære. Jeg ser for meg noen pripne moralister, som så klart er A-mennesker, tror hasj er første steg til alt vondt i verden, og de er generelt lite morsomme. Men vi trenger dem! Men jeg trenger dem ikke i kjærlighetslivet mitt.

Skjult ID med pseudonym X-dreamer on. 28 juli 2010 21:42

Da jeg jobbet som øltapper på studentersamfunnet hadde jeg mange politistudiner på kundelista... De drakk som svamper de også.... Just saying....

Q - vi må skille mellom privat og profesjonelt liv.... og fra sukker....

Hadde man funnet seg en psykolog her - så hadde man kanskje unngått disse gråtetoktene om kveldene.... Evt. fått enda mer grunn til å ligge på senga og gråte.... hva vet vel jeg.....

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 21:45

Gråtetoktene forsvinner vel forhåpentligvis uavhengig av yrke... :-P

Skjult ID med pseudonym Jeno on. 28 juli 2010 21:47

Menn i uniform er da skikkelig hot..:)

Skjult ID med pseudonym Lille frø on. 28 juli 2010 21:49

@ X-dreamer..

Ble det ikke noe mer med den daten din??

Skjult ID med pseudonym Drøvel on. 28 juli 2010 21:49

Ajajaj, vil ikke damer her heller date politimenn? Jeg går selv på politihøyskolen og opplever de aller fleste som helt normale folk. Nå kjenner jeg bare de i min egen klasse ganske godt i tillegg til en 20-30 andre. Jo, det er noen som viser tendenser til en i overkant autoritær holdning (tror faktisk flere jenter som sliter med dette på phs), men det er det jo også ellers i befolkningen.
Damer jeg møter på byen synes å like at jeg er kommende politi. Kanskje en tilfeldighet, muligens er jeg bare jævlig fin, hvem vet.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 21:51

Drøvel:
De gleder seg til du vifter med håndjernene, vet du!

Skjult ID med pseudonym strandboms on. 28 juli 2010 21:51

Kjenner en politidame som nok gikk inn i politiet på grunnlag av sin mannehunger ;-)

Skjult ID med pseudonym Arne on. 28 juli 2010 21:53

Noen jeg kjenner fikk en grei utfordring. Det var 2 som fant seg, og de var så søte så.....eneste problemet var at dama var dattra til lensmann og broren til typen var den største langern i fylket...HAHA. Blir et bra bryllup ;-)

Skjult ID med pseudonym ... on. 28 juli 2010 21:53

Jeg var vel også litt skeptisk til politi tidligere fordi jeg ikke helt skjønte(-ner) hvorfor noen kunne ønske å jobbe med a "ta" andre folk. Så møtte jeg en supersporty fyr og tilfeldigvis var han politi. Det varierer jo selvsagt, men som med alle oss andre så er det vel forskjellige grunner, ofte tilfeldigheter, som gjør at vi jobber med det vi gjør. Uansett, mannen var veldig bra bortsett fra at han prioriterte jobben foran alt annet (og det har jeg inntrykket av at mange av de gjør), og da gikk det dårligere og dårligere... Og nå er jeg her.

Skjult ID med pseudonym Drøvel on. 28 juli 2010 21:54

SMRT
Nuvel, de fleste jeg henger med på phs er absolutt ikke slik. Såklart, når man har valgt dette yrket så må man jo innrette seg. Det er mye jeg nå ikke kan gjøre, men som jeg ellers kanskje ville gjort som har ulike strafferammer lol. Mange som har røyket litt før osv. Jeg kommer f eks aldri til å gå folk i sømmene for ting de gjør når jeg har fritid. Med mindre det er særdeles graverende omstendigheter som f eks går løs på liv og helse.

Skjult ID med pseudonym Don Johan on. 28 juli 2010 21:58

Drøvel : Av de to jeg kjenner som går på PHS så sier de også det samme som meg, en som blant annet lærer dem opp i utryknings kjøretøy forteller at han orket ikke å patruljere mer med kvinnelig politi siden han måtte slåss/ta støyten for alt det de hisset opp år etter år og til slutt bare ga han klar beskjed at han vil ha en rolle der han jobber alene siden kvinnelig politibetjenter ødelegger hverdagen hans som Politi.

Skjult ID med pseudonym rotte on. 28 juli 2010 21:58

Håndjern ikke anbefale heller kit kjøpe.
Gapestokk fint.

Skjult ID med pseudonym SMRT on. 28 juli 2010 21:59

@Drøvel.

Jeg hadde ikke hatt problemer med en politi i kameratgjengen, da jeg veit at en kamerat ikke ville ha moralisert over våre små ulovligheter. Men hvis jeg ønsker å drive med ulovligheter med min kjæreste, derimot, er det nok litt vanskelig hvis hun er politi. Så for å unngå å lokke henne inn i fristelsen, holder jeg meg heller unna slike damer. Så kan de fortsatt ha en plettfri samvittighet. Til de blir forelsket i en B-gjeng-mann.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 22:04

Veldig enig med SMRT her - greit med politi, bare ikke i kjærlighetslivet mitt.

Har ellers en venninne (kriminolog) som har hatt et engasjement ved politihøyskolen (eller snutefabrikken, som hun kaller det) der hun blant annet har vært sensor. Og de som har strøket eller fått dårligere karakter enn de regnet med har uten unntak agert på en måte som hun sier at gjør henne glad hun ikke har noe annet enn et profesjonelt forhold til dem.

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 28 juli 2010 22:05

Skyr en drøss yrkesgrupper. Tør ikke nevne alle.

Neida, jeg er da slett ikke fordomsfull ...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 28 juli 2010 22:09

Jeg har dessverre noen dislikes på det området, ja. Noen yrker som diskvalifiserer umiddelbart.
Uten at jeg vil gå veldig inn på dem...siden jeg har registrert at "mange" her på Sukker jobber innen disse.
;-)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 22:22

Tingeling:
Hadde du vært mann ville jeg tippet sykepleier eller førskolelærer...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 28 juli 2010 22:34

At jeg hadde jobbet med det, dersom jeg var en mann?
*Tingeling tett i pappen igjen nå?*

Skjult ID med pseudonym stalk3r on. 28 juli 2010 22:36

Snut utgår nok ja! Heelt på linje med Don Johan.

Skjult ID med pseudonym rotte on. 28 juli 2010 22:44

Skrullehue!

Skjult ID med pseudonym Drøvel on. 28 juli 2010 22:48

Qwerty
"uten unntak", enten overdiver hun, eller så overdriver du. Hvis ikke hun foretrekker at folk oppfører seg idiotisk når de gjør det dårlig da.

Jeg fikk en særdeles dårlig karakter på en muntlig eksamen... jeg lo av egen prestasjon og av resultatet. Bare glad og hyggelig overfor sensor/faglærer. Og jeg er ganske sikker på at de andre som jeg kjenner godt reagerte noenlunde likt.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 22:48

Tingeling:
Tett i pappen, ja... Du skrev om vanlige yrker, og vanlige yrker for de profilene menn besøker, er...?

Skjult ID med pseudonym MM on. 28 juli 2010 22:50

Var på et par dater med en fyr som jobbet i Kredittilsynet. Da fikk jeg alle mine fordommer bekreftet.
Det støvet av ham......

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 28 juli 2010 22:52

@qwerty
Aaaaah, I see. Men nå vet jo ikke jeg hva som er de vanlige yrkene blant jentene, da.
(Wild guess: sykepleier og førskolelærer?)
Dessuten skrev jeg "mange her inne"...ikke vanlige yrker. Registrert blant gutta, vel og merke...;-)

Skjult ID med pseudonym Drøvel on. 28 juli 2010 22:53

SMRT
Det aner meg at det er flere kvinnelige politibetjenter med en slik atferd enn mannlige, men samtidig så tror jeg menn har en lav terskel for å kritisere kvinner i et tradisjonelt mannsdominert yrke. (Grunnen til at jeg tror at flere kvinner har en slik holdning er fordi det er nok flere kvinner som søker seg til phs fordi de så innmari vil bli politi. En del "panserdamer" der også, spes fra forsvaret og fotballspillere :-). Mange av guttene er også slik, men tror flere av de bare ser på det som en ok, spennende jobb, og mer tilfeldig velger å bli politi. Dermed får man en høyere andel "normale" politibetjenter av det mannlige kjønn, enn det kvinnelige)

Skjult ID med pseudonym hotmum on. 28 juli 2010 23:01

@ qwerty 21:36

Jeg snakket ikke om sivilistene, men de som har en annen yrkesutdanning før de søker seg til PHS.
Det er slett ikke bare rekruttering fra Befalsskolen lenger for de som tror det. Ja, mange har noen år i forsvaret bak seg, men det er også andre. Nok om det.

Helt utelukket for meg med en barnehageassistent, regnskapsfører, butikksjef, vekter, håndverker m.m.
Sorry, guys! :)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 28 juli 2010 23:05

Hotmum:
Men har de en annen utdanning fra før av forhindrer jo ikke det at de søker seg aktivt og bevisst til politiyrket gjennom politiskolen - og det fatter jeg ikke hvordan folk får seg til å gjøre.

*Tar heller en tyttebærpoliti enn en eikenøttpoliti*

Skjult ID med pseudonym hotmum on. 28 juli 2010 23:09

@ Drøvel 22:53

Politiet skal speile samfunnet som det så fint heter, og det kan jeg love deg at det gjør. Like mange ulike mennesketyper i politet som ellers, men du har nok mye rett i at det er en lav terskel for å kritisere kvinner i et tradisjonelt mannsyrke. De som er der stikker seg veldig ut, og blir mye tydligere lagt merke til enn menn.

Skjult ID med pseudonym Drøvel on. 28 juli 2010 23:14

Allsidig hverdag, givende å hjelpe folk, ganske slækkt om man ønsker... mange grunner

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 29 juli 2010 03:33

Haha. Kom i prat med en politidame her for en stund siden. Så nevnte jeg at jeg hadde blitt politianmeldt endel ganger. Da forsvant hun fort gitt! Ikke noe spørsmål om hva som lå bak. Fin eliminasjonsmetode det der :)

Skjult ID med pseudonym Serenia to. 29 juli 2010 11:31

Kunne helt fint ha datet en politimann.
Som oftes matcher jeg høyt med psykologer (!), revisorer, advokater og menn med lederstillinger innen salg eller it.

Jeg har helt sikkert noen fordommer mot enkelte yrkesgupper, men orker ikke å bli peset på det akkurat i dag.

Skjult ID med pseudonym hello to. 29 juli 2010 18:29

Kunne ikke datet:
*Leger
*sykepleiere
*psykologer
*gynekologer
*kunstnere
*noen som spiller i band eller er artist

generelt folk som jobber på sykehus, makan til sære mennesker.

Ellers dater jeg gjerne innen handyman yrket eller hva som helst annet.. :)

Skjult ID med pseudonym hello to. 29 juli 2010 18:30

Har forsåvidt ingen spesielle forhold til vektere heller, eller dørvakter. de er ikke verdt en dritt, og tror de har så sykt stor makt, tingen er at de tjener pissedårlig og ikke er utdannet heller. og så står de der og blåser seg opp og tror de er noe, blir rett og slett kvalm.

Skjult ID to. 29 juli 2010 18:50

Jeg kjenner at jeg er skeptisk til NAV-ansatte, politimenn og lastebilsjåfører.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 29 juli 2010 18:55

Morroklomp:
Selv flyvertinneuniform?

Skjult ID med pseudonym yeehaw to. 29 juli 2010 18:56

"Mellom to jobber" er en beskjeftigelse jeg ikke kikker etter når jeg ser etter en framtidig partner.

Skjult ID med pseudonym hotmum to. 29 juli 2010 19:04

jeg dater ikke menn i "fangedrakter".....

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 29 juli 2010 19:10

Klassisk sykepleieruniform også? :)

Jeg synes faktisk kvinner i uniform kan være sexy, men det kommer jo litt an på hva uniformen representerer.

Skjult ID med pseudonym Drøvel to. 29 juli 2010 19:29

"en politikvinne er
under meg i hirarkiet uansett om hun er politi eller ikke fordi hun er
kvinne..." ... lol?

Skjult ID med pseudonym S. Lonheim to. 29 juli 2010 20:05

Morroklomp:

Vennligst la din tilbøylighet til oppdeling av sammensatte ord ta slutt. Jeg tenker på "offiser damer", som bør skrives "offiser-damer", evt "kvinnelig befal".

Takk.

Skjult ID med pseudonym rotte to. 29 juli 2010 20:12

Kvinnelig beføl.

Skjult ID med pseudonym hotmum to. 29 juli 2010 20:16

@ morroklomp

Under deg i hierarkiet fordi hun er kvinne? Dermed kan det aldri fungere?
Kan aldri fungere med noen kvinne for ditt vedkommende da eller?

Skjult ID med pseudonym rotte to. 29 juli 2010 20:20

Jo flere menn homo bli jo bedre odds Rotte få.

Skjult ID med pseudonym hotmum to. 29 juli 2010 20:33

et meget oppklarende svar, Morroklomp

Skjult ID med pseudonym hotmum to. 29 juli 2010 20:41

@ Morroklomp

hehe :))

Vel, det var i hvertfall litt mere oppklarende :)

Skjult ID med pseudonym rotte to. 29 juli 2010 20:46

Kvinne utnytte stilling øverst oppå Rotte for makt skaffe?

Skjult ID med pseudonym S. Lonheim to. 29 juli 2010 20:57

Morroklomp:
Jeg legger merke til at du er trassig mot bedre vitende.

Trist tilfelle.

@hotmum

Jeg vil anmode deg å skrive "mer oppklarende", og ikke "mere oppklarende". Jeg vil videre få minne dere om at dette er en datingside for voksne mennesker, og da er de avgjørende at vi skriver- og oppfører oss som voksne mennesker.

Takk.

Skjult ID med pseudonym petita to. 29 juli 2010 20:59

*det

Skjult ID med pseudonym petita to. 29 juli 2010 20:59

;)

Skjult ID med pseudonym petita to. 29 juli 2010 21:17

Lol, drit i ham, han skriver jo feil selv.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 juli 2010 21:19

Folk velger jo gjerne utdannelse i ung alder, at det ikke nødvendigvis er valget som sier så mye om en. Men så formes man jo av jobben / sterk jobbkultur, og det opplever jeg kan være et dilemma.
Eksempelvis kjenner jeg mange ålreite folk som jeg er på bølgelengde med som valge å bli lærere, men nå som de har vært lærere i 15 år, så synes jeg de er blitt litt spesielle, og ikke min type. De er for formet av jobben - jeg merker ofte ganske fort at jeg snakker med en lærer, så det er ikke innbilning.

Men jeg ser ikke hva som skal gjøre en sykepleier mer aktuell enn en politidame...?

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 29 juli 2010 21:22

@Morroklomp
Er det å inneha en autoritetsstilling ensbetydende med at man utnytter stillingen sin til for å anskaffe seg makt, mener du?
Mener du i tilfelle dette gjelder kun kvinner, siden du presiserer det på denne måten?
Og hva mente du egentlig med "under deg i hierarkiet"?

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 29 juli 2010 21:35

@Morroklomp
Fint om du peker på de innleggene som forklarer dette, da jeg ikke greier å finne noe.
Og jeg undrer virkelig på hva du legger i dette. Dessverre er jeg ikke tankeleser.
:-)

Skjult ID med pseudonym sau to. 29 juli 2010 23:08

Hadde vært interessant å vite hva slags inntrykk damene har inne har av flygeledere (heeelt hypotetisk altså, valgte det som et eksempel uten baktanker……).
Med fare for at det flere som ikke helt vet hva de gjør (Nei, de sitter ikke bak pilotene og dasker de i hodet hver gang de gjør feil. OG NEI, det er ikke de som står med lysende pinner og dirigerer flyene på pass ved gate…)