Alle innlegg Sukkerforum

Må det være"raketter og fyrverkeri"?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 30 juli 2010 16:46

Jeg datet ei dame over 4-5 uker for litt siden. Vi bodde/jobbet i forskjellige byer og traff hverandre ett par dager i uka. Hun var deilig på alle måter og vi hadde en super kjemi. Det er sjelden jeg har vært så tiltrukket av noen som jeg var av henne, og i tillegg var (er) hun en fantastisk person - snill, kul og vakker. Vi kunne sitte til langt på natt og høre på musikk og snakke om "alt og ingenting", sexen fungerte optimalt, og det føltes skjønt å ha henne liggende på armen min og å være sammen med henne. Hun var altså ingen typisk jentevenn (og de har jeg mange av, tro meg).

Men det var "noe" som manglet. Når jeg ser tilbake på de forholdene jeg har flest gode erfaringer fra, og hvor jeg har elsket høyest, så har det vært "fyrverkeri" og "eksplosjoner" av følelser tidlig i forholdet (selv om disse selvfølgelig avtok etterhvert), og dette manglet her. Så jeg gjorde det slutt for 2 uker siden, og jeg var veldig sikker på at jeg gjorde rett den gang.

Men nå har jeg begynt å lure. Har jeg vært for rask til å avslutte, altså kan jeg ha gitt opp mitt livs kjærlighet? Eller har jeg bare begynt å få litt panikk over å ikke ha jevnlig tilgang til sex og oppmerksomhet? Jeg savner henne i allefall. Men savner jeg henne som en spesiell venn (tenker ikke da på en sex-venn, for hun er/var mer enn det) eller som noe annet, og i såfall hva?

Hm...

Skjult ID med pseudonym jente 35 fr. 30 juli 2010 16:53

Det høres ut som om du er forelsket :) Ta kontakt igjen, du!

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 30 juli 2010 17:01

Mistenker at dette fyrverkeriet er noe som egentlig forsvinner med årene...

Skjult ID med pseudonym Binders fr. 30 juli 2010 17:03

En tipp topp jente som du kan prate med alt om og som du har optimal sex med? Ja, det er jo klart best å kvitte seg med jo før jo heller. En som vekker villdyret i deg i to uker, er naturlligvis klart å foretrekke. Eh....

Jeg tror absolutt på at man kan bli forelsket etterhvert også, så lenge det er en person man er komfortabel med og tiltrukket av i utgangspunktet. Om du er forelsket eller ikke i henne, er det bare du som vet. Eller kan det tenkes du ikke fikk så mye oppmerksomhet og sextilgang som du håpet fra alle andre akkurat nå?
Og at du derfor ser deg tilbake?

Skjult ID med pseudonym Gurka fr. 30 juli 2010 17:04

Jeg vil anbefale deg å tenke deg veldig godt om. Ikke lurt å begynne på igjen, og så finne ut at det var rett at dere gikk fra hverandre. Har du savnet henne i månedsvis, så er det noe annet. Et par uker kan være vane som må forandres :)

Skjult ID med pseudonym Omni fr. 30 juli 2010 17:04

Ja, fyrverkeri er flyktig. Ta kontakt.

Skjult ID med pseudonym Omni fr. 30 juli 2010 17:50

Og der levde han opp til navnet. Men klarer du det på damenes kommando?

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 30 juli 2010 17:52

Jeg greier ikke se at det er noe jeg kan skrive i denne tråden som kan gi deg svar på spørsmålene dine.
Sorry...I think U have to figure out this one yourself. ;-)

Skjult ID med pseudonym Lingeting fr. 30 juli 2010 18:13

Ja, Tingeling har et klokt svaret her. Dette må du finne ut av selv, og jeg håper for din egen del at du har et mer realistisk, modent og voksent perspektiv enn "fyrverkeri og eksplosjoner", noe som vi 'alle' vet forsvinner, og virker for meg meningsløst i denne sammenhengen slik du ellers omtaler henne.

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 30 juli 2010 18:20

Ja jeg er enig i at det blir litt dumt å sammenligne med "fyrverkeri og eksplosjoner", men jeg hadde ingen bedre måte å uttrykke meg på akkurat da. Jeg mener at "det" ikke er der. Altså det "det" som er der når du vet at dette er den rette for deg, du tenker på vedkommende natt og dag, og føler for å sette inn en helsides annonse i Aftenposten for å deklarer din kjærlighet. :-)

Kan man være eller blir forelska hvis "det" ikke er der, men alt det andre som jeg beskrev øverst i tråden?

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 30 juli 2010 18:21

Mann38,
for veldig mange par jeg kjenner har det ikke vært raketter og fyrverkeri de første ukene, for noen ikke i det hele tatt. Men for meg funker det ikke dersom det overhodet ikke kommer.

Men det er jo en fare for at du idylliserer hele greien - selv gjorde jeg det i det siste forholdet; og hver gang vi prøvde igjen måtte jeg innse at han ikke var slik jeg forestile meg ham i hodet mitt når vi ikke var sammen.

Har du noen formening om hvorfor rakettene uteble uteble? Hvis hun hadde vært vanskelig å lese, ikke alltid svarte på meldinger etc når dere datet, altså at hun ikke var 100% klar for deg, ville du blitt hektet da?
Eller er det _noe_ ved henne som egentlig, skal du være helt ærlig, irriterer deg littegrann, som du skulle ønske hadde vært litt annerledes? Er det en frekvens du sender på som hun ikke catcher? Har hun en humor du ikke deler? Får du for lite motstand?

Jeg vil si at man alltid kan prøve en gang til, det er første gang du er i en slik situasjon med henne; at dere er fra hverandre og det er over, og det kan klare opp i følelser. Men mange pauser ahr jeg ikke tro på. Me som Gurka er inne på, tenk deg godt om - hva om du ender med å dumpe henne enda en gang?

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 30 juli 2010 18:26

Vibe: Når jeg tenker på det så var det nok for lite motstand. Ting gikk ganske lett egentlig, og hun var åpen om hva hun ville hele veien. Frekvensen og humoren er det i allefall ikke noe å si på. Vi skjønner hverandre der.

Skjult ID med pseudonym hotmum fr. 30 juli 2010 18:26

Ikke glem at mange gode forhold kan ha ett utgangspunkti et vennskap som har vart over tid.

Her var det mye mere enn et vennskap det startet med, og som jeg skjønner fungerte bra, så det at fyrverkeriet og eksplosjonen ikke var der umiddelbart, synes jeg er en rask konklusjon for å avslutte forholdet på.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 30 juli 2010 18:27

Jeg skulle ønske flere var åpne om hva de ville, jeg...

Skjult ID med pseudonym marini fr. 30 juli 2010 18:28

Forelskelse oppstår bare der det finnes en ekstrem fysisk tiltrekning mellom to parter. Det skal altså mer til enn at man bare fungerer godt sammen. Hadde du vært forelsket, ville du ha visst det!

Men så er jo spørsmålet: er det viktig for deg å være forelsket? Det går jo over uansett, og er ikke spesielt fornuftig å ettertakte akkurat det. Men jeg må ha det, likevel, det er meg. Det virker ikke på meg som om du selv vet hva du søker, kanskje greit å finne ut av nettopp dette? :-)

Skjult ID med pseudonym marini fr. 30 juli 2010 18:29

Ps! fyrverkeri og raketter går ikke over med alderen ;-)

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 30 juli 2010 18:40

Mann38,
jeg vet at mange jenter dessverre er "for snille" for enkelte karer, og så får de dårlig samvittighet for at de ikke klarere å sette pris på det. Og så er det noen som lettere faller når man må jobbe litt for tingene.
Det kan jo hende du får mer motstand når hun blir tryggere på deg. Eller at du kan utfordre henne på hva hun mener om ting? Er verdt et forsøk sier nå jeg.. Har en kamerat som falt for damen sin først etter et år da han virkelig skjønte at hun var absolutt en drømmedame.

(PS Har en venninne som etter at de giftet seg, føler at hun "kan krangle mer"(!). Tror ikke det var det mannen hadde ventet seg, hehe. Men det var bare en psykologisk mekanisme som slo inn, fordi hun da følte seg tryggere på ham. )

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 30 juli 2010 18:45

marini,
er det ikke å ta litt hardt i å konsekvent si at "forelskelse kun oppstår når det er ekstrem fysisk tiltrekning mellom to parter". Om det gjelder deg, gjelder ikke det nødvendigvis alle?!
Folk kan forelske seg over nett/pr telefon, og selv har jeg falt for typer som jeg ikke var spesielt tiltrukket av først; jeg har falt for dem pga selvtillit, karisma, at vi får en slags kjemi, det er noe som oppstår når vi snakker med hverandre osv - og da kommer også tiltrekningen - som resultat av at jeg er blitt forelsket.

Skjult ID med pseudonym Milli fr. 30 juli 2010 18:48

Vibe, du er alltid så lur. Jeg er nemlig en sånn jente som får panikk når jeg får litt for mye oppmerksomhet. Jeg har flere ganger møtt menn som jeg har falt for fordi jeg måtte gjøre "jobben", og når de begynner å bli interessert så trekker jeg meg tilbake, for så å bli interessert når de går lei igjen. Jeg merker faktisk "i magen" at følelsen snur med deres dalende interesse og at jeg blir lettet når dette skjer for da blir jeg interessert igjen. Helt sykt, noe jeg vet selv. Kanskje jeg egentlig mener at jeg ikke fortjener det.

Skjult ID med pseudonym marini fr. 30 juli 2010 19:05

Vibe

Ja det er sikkert forskjell på oss! Jeg kunne aldri ha blitt forelsket i en mann over telefon eller nett. Men at forelskelse kan oppstå over tid er riktig, men likevel mener jeg at den kommer til uttrykk gjennom ekstrem fysisk tiltrekning. Det betyr ikke at det er det man ser, altså det ytre som tiltrekker, men at det er en ekstrem lyst og et begjær i den som er forelsket til å være fysisk nær den andre. Et lite stryk over armen kan føre til lynnedslag i knærne.....

Jeg kan bli stum av beundring for en manns intelligens, men jeg behøver ikke å føle fysisk tiltrekning fordet!
Jeg kan bli stum av beundring for en manns utseende, men jeg behøver ikke å føle fysisk tiltrekning fordet!

Forelskelse er en mystisk kjemi, som nesten ikke kan la seg forklare. Men at det er FYSISK, det er jeg ikke i tvil om, selv om den kan oppstå som følge av at man kan forelske seg i ulike karaktertrekk eller indre verdier i et menneske.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 30 juli 2010 19:07

Marini, da er vi nok enige - for den følelsen kjenner jeg igjen, men som resultat av - og ikke nødvendigvis årsak til - forelskelse.

Skjult ID med pseudonym Mann38 fr. 30 juli 2010 21:17

Ja, jeg ble ikke akkurat noe klokere av det her, hehe.

Skjult ID med pseudonym yeehaw fr. 30 juli 2010 21:22

@TS

Ikke nødvendigvis damen du lengetr etter, men tosomheten. Den har mange positive sider.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 30 juli 2010 21:28

Milli,
vet ikke om jeg alltid er lur, men jeg er lurere enn før...inntil jeg blir betatt av noen. Jeg kjenner meg jo igjen i det du skriver, men de gangene jeg er slik, er det fordi jeg ikke er forelsket "nok". Men det er visst også et psykologisk fenomen å selv sabotere det man ahr jobbet mot; presset og forventningene blir for store, dermed også fallhøyden, og så er det bedre da å styre det i grøften enn at det bare krsjer fullstendig uten at man er forberedet. Kanskje det er noe sånt du gjør, fordi prestasjonspresset eller frykten for at det ikke skal gå likevel, blir for stor?

Mann38, hehe, her er det så mange kloke kokker at det bare blir koking av kål. Eller noe sånt.
Men kanskje du kan ta kontakt med henne, si at du savner henne og alt det der, men kanksje også - hvis hun fortsatt er veldigd føyelig eller meningsløs eller hvordan det er motstansmangelen gjør seg utslagsgivende, at du savner litt av det, og at hun ikke må være redd for å si sine meninger, hva hun vil osv..?

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 30 juli 2010 21:31

For å svare på trådtittelen, Mann38:
Nei, det MÅ ikke være "raketter og fyrverkeri".

*Men nå lever jeg etter tanken om at ingenting MÅ være noe som helst, da. Det funker for meg, og det er alt jeg behøver å vite...*

Skjult ID med pseudonym marini fr. 30 juli 2010 21:33

Jepp, yeehaw har forstått. Du må velge, hva vil du ha?
Tosomhet, bra sex, vennskap, som KAN ende med kjærlighet, selv om den sannsynligvis aldri blir stormende.
Eller fyverkeri og forelskelse, som avtar, men som kan ende i kjærlighet likevel, stormende eller ikke.
Det finnes ingen garantier uansett, tiden vil vise, men du må vite hva DU trenger, og leve etter det.

Skjult ID med pseudonym Milli lø. 31 juli 2010 19:10

Jeg trenger "raketter og fyrverker" menfor meg pleier sjelden disse å komme tidlig i prosessen. Noen ganger trenger jeg flere måneder på meg, men jeg må ha en "mistanke" om at de vil dukke opp, ellers er det ikke noe poeng. : )

Skjult ID med pseudonym Blahblah lø. 31 juli 2010 19:17

Du er for gammel, "fyrverkeri" skjer når man yngre, avtar med stigende alder uansett.

Skjult ID med pseudonym Mann38 lø. 31 juli 2010 19:27

Morroklomp: Dette er en grønn tråd. Du får heller starte din egen tråd i stede for å ødelegge denne.

Skjult ID med pseudonym Knarf lø. 31 juli 2010 19:38

Har vært på to dater nå med ei veldig hyggelig og ålreit jente.

Det er ikke "fyrverkeri og eksplosjoner", men jeg liker henne bedre og bedre. Så jeg er veldig usikker om dette er noe jeg bør satse videre på? Føles liksom litt... eehhh.... arrangert?

Skjult ID med pseudonym Milli lø. 31 juli 2010 21:53

Hva har du å tape ved å fortsette å møte henne da? Skjønner ikke problemet ditt...

Skjult ID med pseudonym Knarf sø. 1 aug. 2010 02:56

"Møting" er greit. Men skal jeg satse? Ja, hun er hyggelig og likandes, men jeg er ikke forelska. Ennå. Kan jeg bli det? Tja, jo, kanskje? Jeg vet ikke...

Aller helst vil jeg jo møte noen som jeg blir forelska umiddelbart!

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten sø. 1 aug. 2010 03:06

@ klart det skal være fyrverkeri ,raketter,sol og stjerner som kolliderer... En skal stå/ligge der og ikke skjønne om en er levende eller død,og det betyr ett fett...Da er du på riktig vei mot drømme dama.. Men...det krever jo en viss innsats fra deg og da for at hun skal bringe deg dit. Fyr opp dama du har og stjerneskudd og raketter kommer.....det burde være en smal sak når alt ellers stemmer så bra.

Skjult ID med pseudonym Mann38 sø. 1 aug. 2010 14:33

Mr.Pusten: Etterhvert som jeg leser, og tenker og tenker litt mer, så begynner jeg å bli klar over at jeg kanskje har vært litt "bortskjemt" tidligere når følelsene har vært sterke veldig tidlig. I tillegg så har jo faktisk ikke de forholdene funket så veldig bra i lengden. Og dama er det nok av "fyr" i for å si det sånn, og selv om hu har vært ærlig om hva hu vil hele veien så er hu ikke en "tøffelheltinne" som ikke kan si nei eller frese fra seg. Kanskje jeg burde slutte å sammenligne med tidligere forhold. Eller kanskje jeg blir litt forvirret av at kjemien er så bra at underbevisstheten plasserer henne i en slags venninne-boks, uten at hun egentlig hører hjemme der.

Skjult ID med pseudonym The One sø. 1 aug. 2010 15:06

@Mann38

Jeg syns du skal rydde opp i ditt eget hode og følelser før du tar kontakt igjen. Dette fordi hun har følelser også og jeg mener du ikke har lov til (moralskt sett) å herje med hennes følelser før du er sikker i din sak. Du kan ha gått glipp av ditt livs kjærlighet, men hun har også rett til å komme seg videre.

Det kan godt hende at hun ønsker at du tar kontakt fordi da finnes det håp for henne, men i det lange løp er det ikke lurt hvis du ikke er sikker

Bare ville gi deg en betraktning på det helefra hennes ståsted også :-)

Lykke til

Skjult ID med pseudonym Mann38 sø. 1 aug. 2010 22:27

Hm ja, men det er jo vanskelig å bli sikker hvis vi ikke skal ha noe kontakt også da. Ikke lett det her...

(mann 33 år fra Oslo) ma. 2 aug. 2010 08:48 Privat melding

Det er det siste jeg vil oppleve i hele verden, fyrverki forelskelsen, det er plagsomt, umaskulint og ikke noe behagelig i det hele tatt, jeg tror det er viktigere for jenter rett og slett fordi dere har så stor pågang at det blir den eneste måten å skille hvem dere vil ha på.
Som mann så tror jeg det er viktigere at jenta er tiltrekkende og smiler mye og er behagelig være rundt,jeg tror de fleste er heldige om de finner en de holder ut med, alt maset om den store kjærligheten er veldig overtroisk.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 2 aug. 2010 09:02

Hvis fyrverkeriforelskelsen er lite maskulin, innrømmer jeg glatt jeg trenger ikke å være maskulin hele tiden...

(mann 33 år fra Oslo) ma. 2 aug. 2010 09:21 Privat melding

En ting som er interessangt og et godt innspill til denne tråden er de mange kjæresteparene jeg ser der de rett og slett er mindre interessert i hverandre, lite berøring, lite ditt, lite datt..de bare er sammen og det er det.

Skjult ID med pseudonym buddha ma. 2 aug. 2010 13:17

@ mann38

Jeg er en mann på din alder, og har vel etterhvert innsett at den store eksplosjonen uteblir......

Jeg tror vi bør bruke en annen type målestokk for å finne ut om vi er forelsket, enn den vi brukte tidligere i livet. Og etter å ha dumpet drømmedamen et par ganger, så har jeg nok innsett at det finnes andre parametere som indikerer hva som er i ferd med å skje.......

Hvis praten og humoren stemmer, den seksuelle kjemien er der, og de grunnleggende verdiene er tilstede. Og når du i tillegg liker å tilbringe tid sammen med dama, uten at rastløsheten kommer sigende, og at du i tillegg tenker på henne opptil flere ganger pr, dag.
Ja da tror jeg man er på rett kurs.

Og hvis hun i tillegg ikke stemmer 100% prosent opp mot dine tidligere preferanser, og disse preferansene nå er blitt uvesentlig.
Ja da er man hvertfall på rett kurs.

Det hadde nok vært fint å kunne blitt "swept away" en gang, men hvis det skal være målestokken for om det er riktig eller ikke.
Ja da tror jeg nok mange vil forbli single..........

Skjult ID med pseudonym Milli ma. 2 aug. 2010 21:01

Man kan vel være forelska uten at det spruter flammer ut av øra vel. Noen ganger har jeg vært flammesprutende forelska og andre ganger sånn forelska at jeg er varm og god over hele kroppen. Følelsene har alltid vart lengst i situasjon 2. : )

Skjult ID med pseudonym kit ma. 2 aug. 2010 22:49

buddha og mann38. Jeg er litt eldre enn dere, og min foreløpig kraftigste forelskelse kom når jeg var eldre enn mann38. Så, det kan fortsatt være sprut i dere når dere kommer over i de gamle, gretne gubbers rekker :)

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 2 aug. 2010 23:00

@knarf

Er det virkelig mulig å bli umiddelbart forelska? sikter du kansje litt for høyt nå? Er jo en mulighet for at hun faktisk er kvinnen i ditt liv her.....

Skjult ID med pseudonym buddha ma. 2 aug. 2010 23:02

HAHA @ kit, det er godt å høre at det fortsatt er håp for oss som står på terskelen til de gretne gubbers rekker

:-)

Skjult ID med pseudonym Mann38 ti. 3 aug. 2010 20:40

He he. : D

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 3 aug. 2010 20:48

Nåh...! Og hva med oss kvinner på randen...?
Noe håp om lynnedslag i nærmeste fremtid dersom jeg setter meg i hagen innsurret i ståltråd....kobbertråd...? Nei, forresten...om jeg hiver på meg alt jeg har i smykkeskrinet MÅ det da funke?
:o))

*smører inn vingene mine med rååååååsa metallic. Mye metallic.*