Alle innlegg Sukkerforum

Hva skal man svare?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kriblica lø. 31 juli 2010 16:00

Hva skal man svare på meldinger som "Skjera?", eller "Hvem er du?"?

Jeg har skrevet en ganske utfyllende profil om meg selv og hva jeg kan tenke meg i et forhold. For det første er jeg ikke superbruker kun for å skrive til folk hva som skjer i helga. For det andre vet jeg ikke om jeg gidder å skrive til personer som ikke en gang leser profilen min. Ser mennene som er innom profilen min bare på bildene mine?

(kvinne 39 år fra Østfold) lø. 31 juli 2010 16:12 Privat melding

Oppe i mitt lille hodet er spørsmålet hvem er du mye mer enn det som nødvendigvis står i profilen. Hvordan man velger å svare på dette spørsmålet sier veldig mye om hvem man er som person. Det kan si noe om hvor godt man kjenner seg selv, bl.a ved hva man velger å vektlegge i svaret. Om det går på de rent fysiske forholdene rundt seg som jobb, bosted, familie venner etc, eller et dypere plan i fht personlighet, sterke, svake sider, følelser og hva man har opplevd i livet osv. Lista er lang og for meg finnes det ingen fasitsvar. Alle er unike :)

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 31 juli 2010 16:20

Noe enig med Arjaria, men jeg synes førstemailer med kun spørsmålet "Hvem er du da?" (som jeg også har fått) er litt for 'billig' til at vedkommende skal få et dypt svar på det slik Arjaria skisserer. Fortjener vedkommende virkelig at jeg på bakgrunn av det spørsmålet skal fortelle mer om meg selv enn kanskje mine venner vet? Nedtur da om vedkommende bare mente "Hva jobber du med, hvilke interesser har du?". Og selv om det var bare dét vedkommende mente, synes jeg det også blir for 'billig'. Må gi mer, for å få så mye som det spørsmålet krever.
Synes jeg da. Bedre da å spørre om noe utifra profilteksten; gjerne noe av det som er litt 'gjemt', eller man må lese mellom linjene for å finne. Da har man ihvertfall vist at man har gjort en liten innsats selv først, og er interessert i personen. "Hvem er du da" kan man sende til 100 bruker i.l.a. noen få minutter.

(kvinne 39 år fra Østfold) lø. 31 juli 2010 16:29 Privat melding

Det er selvfølgelig et poeng det du sier der, "Egentlig". Og er det absolutt helt første mailen, så er det vel heller ikke naturlig og legge ut om seg selv i det vide og det breie.. det handler jo litt om skjønn også.. Men jeg tenker som så, at stiller du det spørsmålet, kan du vente deg alt fra alt eller ingenting.. Skjønner godt de som ikke svarer på det, og det skal jeg innrømme at jeg ikke alltid gjør selv heller.. Kommer det en lengre tekst om vedkommende først, og så spørsmålet hverm er du, kan vi begynne å snakke her.. :)

Skjult ID med pseudonym Omni lø. 31 juli 2010 16:40

Det går jo ikke an å svare på noe sånt. Jeg synes man burde forvente mer av en samtale.
Har fått en sånn en gang. Siden jeg faktisk var interessert prøvde jeg å sno meg rundt spørsmålet og dreie det mot en mer normal samtale, men det viste seg at det ble bare robot-svar fra den kanten. Tydeligvis ikke så mye fantasi der, altså. Man må gi og ta. Tror jeg hadde fått bedre innsikt i hvem hun var ved å lese CV-en hennes. Altså ganske uengasjerende.

Så: Alle sammen, kvinner som menn: Skjerp dere! Husk at det er personer som sitter på andre enden, og ikke computergenererte avatarer.

Skjult ID med pseudonym Kriblica lø. 31 juli 2010 16:55

Synes det er noen interessante svar her.

Vi må også tenke på at dette er en datingside. Hvis jeg hadde fått disse meldingene på et annen nettsamfunn, hadde jeg kanskje svart. Men når en potensiell kjæreste første skriver til deg, hadde jeg ønsket at det var litt mer enn "Skjera?". Når jeg skriver til noen er jeg jo oppriktig interessert og tenker nøye gjennom førstemeldingen.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 31 juli 2010 16:56

Det er vel omtrent det samme som et hjerte eller en flørt - en måte å be noen se på profilen ens på og sende en melding hvis profilen er spennende. Jeg pleier som regel å starte med litt mer, men jeg har fått gode opplevelser også med damer som har begynt dialogen med denne typen replikker.

(kvinne 39 år fra Østfold) lø. 31 juli 2010 17:21 Privat melding

Men, replikken skjer'a er sjelden veldig sjarmerende...Må bare putte på det helt på slutten her.. er veldig enig med dere over her i fht det å lese profilen.. Regner jo med at de som kontakter meg er interessert i noe annet enn hvordan jeg ser ut... Må hvertfall si for egen del at jeg foretrekker godt utfylte profiler med kanskje et eller to bilder, kontra profiler nesten uten tekst og masse bilder..

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 31 juli 2010 17:28

Må det være Ernest Hemingway eller Jon Fosse som tar kontakt for at dere skal være interesserte, eller? Jeg leser stadig om hvor vanskelig det er å få kontakt med folk her, hvor lenge man blir værende her og generell elendighet. Vel, om noen skriver en kort melding er det uansett et tegn på at h*n er interessert, og synes du profilen er interessant, hvorfor skal det da være et hinder? Én ting er om det ikke er mulig å få en brukbar dialog etter to-tre meldinger, men hva med å være litt åpen?

Skjult ID med pseudonym yeehaw lø. 31 juli 2010 17:32

Når jeg får et "Hvem er du"-spørsmål, svarer jeg i samme stil: "Jeg er havren."

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) lø. 31 juli 2010 20:21 Privat melding

Pleier som regel bare å få svar som sier:" Beklager, men jeg tror ikke vi passer sammen", jeg... hehe. Dere får nå gjøre opp deres egen mening om det er bedre enn "skjer`a?" Ellers synes nå iallefall jeg at det er steike svert å leve her i landet positive svar enn ei... Kos dere med helga!

Skjult ID med pseudonym marini lø. 31 juli 2010 20:28

Dustespørsmål!
Han burde heller fortalt DEG hvem HAN var, sånne spørsmål sier mye om dem som stiller dem.
Han er sikkert en sånn mann som drar av seg buksene, legger seg ned, og ber deg om å vise han hva du kan :-)))

Skjult ID med pseudonym Blå lø. 31 juli 2010 22:46

Jeg ville kanskje lest gjennom hans profil, og sett om han var noen JEG ville skrive til:)
Var han det, ville jeg kanskje tenkt at han var en som var dritt lei av å skrive utfyllende, gjennomtenkte mailer, og ikke få svar:)

Skjult ID med pseudonym dear sø. 1 aug. 2010 04:19

Ja, men ofte hvis du skriver en mld.
som kan copy/paste til 100 menn/damer -
som ikke er personlig... Vel, da slipper man å bruke flere
timer på å formulere et brev som uansett ikke vil bli svart på,
så da vet du hvem som er 'useriøse'
pga. ytre//yrke/utdanning/interesser,
fordi mennesker vil uansett legge vekt på 'filleting',
så da unngår vi å svare.