Alle innlegg Sukkerforum

Hvilken mobil skal jeg velge hvis jeg er idiot?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Backclash ti. 3 aug. 2010 11:47

La oss bare ha faktaene i orden før premissene låses fast. Android er et operativsystem (OS) på samme måte som XP, Vista og Win7 er det. Android er et OS rettet inn imot mobilmarkedet og fungerer på sånn ca. 95% av alle mobiltelefonprosessorer. Du kan til og med kjøre Android på en iphone. Motivet for å gjøre noe slik kan eksempelvis være at du ønsker deg en platform på mobilen som ikke henger og lagger noe inn i granskauen. Et annet motiv kan bestå i at du ønsker et betydelig rikere utvalg programvare (per dags dato fire ganger så stort utvalg og øker kraftig fra dag til dag) Android er gratis å benytte for alle. Det er gratis for deg som bruker. Det er gratis for mobilfabrikker å ta det i bruk. Google finansierer mesteparten av utviklingen av Android og har forpliktet seg til at Android skal alltid være gratis; det skal alltid være åpen kildekode slik at andre kan studere det med henblikk på sikkerhet og tilgjengelighet, men også for å sikre mulighet for spesialløsninger for de som har behov som strekker seg på utsiden av hva den harde kjerne utviklere prioriterer.

Skjult ID med pseudonym Backclash ti. 3 aug. 2010 11:48

Utviklingen av Android har vært formidabel siste år og er det OS som gir programutviklere desidert størst utvalg i funksjonalitet. Alle seriøse mobil-programvarehus vil for all overskuelig fremtid først og fremst satse på levere programvaren sin tilpasset Android. Android har kort og godt kuppet hele mobilmarkedet og gjort det på en slik måte at det ikke finnes sjanse for noen å ta igjen forspranget. Hvis Apple skal makte å selge telefoner og programvare i noe særlig omfang i fremtiden så må de rett og slett gjøre det ved å gå over til Android OS. Det er dessuten ingen grunn for å la være fordi det er faktisk kun på denne måte de får full frihet til å lage hva de ønsker og uten engang behov for å betale for utviklingen av OS.

I spørmål om hvilken smart-mobil du bør velge idag er derfor svaret "hvilken hardvare-leverandør kan gi deg mest hardvare for pengene?". Hvem leverer kraftigst prosessor? Flest Megapix cam? Flest sensorer? osv. Det er da rimelig enkelt å orientere seg vekk ifra iphone, med mindre du er en forstyrret tulling. All tid det ikke eksisterer konkuranse mellom ulike produsenter av iphone så vil det for all fremtid få mindre igjen for pengene om du handler iphone. Det sørger kapitalismens konkurranse for. Det er minst seks mobilfabrikker idag som levererer sine telefoner med siste versjon av Android (2.2). Hvem av disse du skal velge bør kun styres av ditt hardvarebehov. Om du orker vente til tett oppunder Jul, så kan du få en mobil med de mest moderne prosessorer (1.5 - 2Ghz µC) og vil med dette oppleve ennå mer smidig manøvrering i menyer og programmer. Venting kan dessuten gi deg støtte for 4G som er den endelige løsning for surfing via mobil. Hvis du bare MÅ handle idag er sannsyneligvis Samsung Galaxy S det beste valget, først og fremst fordi HTC's Desire har dårligre batterikapasitet og dårligre skjerm. Det som taler imot Samsung er manglende blitz. Det som taler imot begge to er manglende støtte for 4G, skjønt, det er ikke mange som kan nyttegjøre seg 4G idag, men en mobil skal vel vare minst 2 år, sant?

Skjult ID med pseudonym Backclash ti. 3 aug. 2010 11:48

Avslutningsvis har jeg lyst å irritere de forstyrrede tullinger litt. Da Bik Bok bestemte seg for å doble prisen på sine moteklær gikk salget opp med det firedoble. Sitat Hegnar "I Økonomiskolen her i Kapital kommer vi ikke til å bry oss om slike idiotiske atypiske eksempler fra hvordan kapitalismen fungerer, men bare legge til at det som regel er riktig å sette prisen opp når det går dårlig for selskapet og ikke det motsatte som er mest vanlig". Moralen må i denne kontekst bli: Hvis du er idiot: Kjøp iPhone!

Skjult ID med pseudonym katte ti. 3 aug. 2010 12:47

Jeg regner med at idioter velger Windows Mobile.
(Selv har jeg en 4 år gammel Nokia antikvitet med kun tlf og sms, fordi det klarer seg)

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 3 aug. 2010 12:56

Rotte bare bry Rotte om mobil med best kamera.
Rotte krype på bakke Rotte fotografere oppunder dameskjørt Rotte ekstra glad hvis truseløs.
Rotte trenge vanntett mobil når Rotte dukke gjennom avløp.
Rotte komme opp gjennom do fotografere.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 3 aug. 2010 13:04 Privat melding

gjesp

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 3 aug. 2010 13:23

For en gangs skyld er jeg enig med Backclash

Iphone selger kun pga markedsføring. Produktet er nærmest parkert og forbigått av konkurrentene - både teknisk og i brukervennlighet.
Det samme kan man nesten si om pc vs mac. Mac i dag er jo en helt vanlig intelbasert pc med linux. Det eneste apple har gjort er å gjøre sin variant av linux et mer brukervennlig skrivebord for de som ikke er tekniske. Linuxutviklerene kunne ha gjort det samme, men har heller valgt et grensesnitt som er mer egnet for de med teknisk innsikt. Google er på vei på dette området også.

Skjult ID med pseudonym katte ti. 3 aug. 2010 13:29

@pgmp, Mac OS X-kjernen er nok en annen.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 3 aug. 2010 13:39

Minner meg om den gamle diskusjonen om hva som egentlig er best av Atari og Amiga.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 3 aug. 2010 13:54

@katte
OS X bygger på Debian.

Skjult ID med pseudonym X-dreamer ti. 3 aug. 2010 14:01

Og da trenger jeg hjelp til å få oppgradert OS'et på min Samsung Spica.... Den funker ikke med Kies... og den er stort sett på vei i søpla.... SATAN for noe dritt... Finner ikke ut en dritt på faenskapet... Jeg HATER mobiler...

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 3 aug. 2010 14:19

Hva er hensikten med denne tråden, da? Mobiltips for Dummies?
Jeg kan ikke forstå at noen har den minste interesse av hvilken mobil jeg ønsker å bruke. *flire*

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 3 aug. 2010 16:18

Rotte også like vibrerende mobil fungere bra som leketøy.

Skjult ID med pseudonym nebbioso ti. 3 aug. 2010 21:23

Etter at forrige mobil drukna i topplokket på sekken min i sluddvær, satsa jeg på en vanntett Samsung-mobil som man kan ringe eller skrive sms med. Den har forsåvidt også et kamera som jeg aldri bruker, og den har Opera Mini som jeg bruker en gang iblant.
Det har funka glatt i 2,5 år nå. Jeg savner ingenting.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 16 sep. 2014 18:14

Gammel tråd! Jeg søkte på mobiler, så kom denne "annonsen" frem til fordel for androide telefoner kontra Iphone. Jeg har Iphone og er happy med den, men ble litt nysgjerrig: Hva er andre mobiler bedre til?

Skjult ID med pseudonym durrr on. 17 sep. 2014 01:23

Teknisk innsikt har ikke så mye med saken å gjøre. Det var kun Nexus som ga meg samme stabilitet som iPhone, og den var altfor stor. Valgte derfor å kjøpe en 4s, og er kjempefornøyd. Jeg har innsikt nok til å utvikle et modda OS og flashe det på mobilen. Det betyr ikke at jeg har lyst til å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym Z on. 17 sep. 2014 17:16

Jeg har også en 4S, og er happy med den. Men har jo vurdert android også - bare for å gjøre det, liksom. Lurer fremdeles på om det er like funksjonelt og like bra :-)

(mann 46 år fra Østfold) fr. 19 sep. 2014 02:50 Privat melding

 

Standard på oppdatere telefoner i dag er Android 4.4.2.

Htc Desire og Samsung Galaxy S er fra 2010.
De ble levert med 2.1 og var oppgraderbare til 2.2. (om man ikke snakker custom firmware)

@aleccore. Stemmer vel ikke helt at Debian er basert på GNU?. GNU prosjektet har jo selvfølgelig en stor ære for at vi i dag har et supert alternativ til MS virus bokser....., men 

GNU var Stallmans prosjekt, og var kun en samling med verktøy (gcc etc) på samme tid som Linus skrev en fungerende 'kopi' kjerne av Unix maskinen han likte så godt på skolen. :)

Linus Thorvald sitt prosjekt (linux) som Stallman i starten fikk 'krangla' (min egen oppfattning) seg til og kalle "gnu/linux" hadde en fungerende kjerne som ble inkorporert i GNU prosjektet. Dette resulterte tilslutt i blant annet Debian som veldig mye i dag er bygget på. Uansett så er det en linux kjerne i bunnen på de aller fleste OS i denne kategorien. (og uten den hadde man ingenting og bygge på :)

Hva iTingen er bygget på det aner jeg ikke, bortsett fra at det ikke er gnu..... bruker ikke sånne iTing :) 

Anbefaler en bra film for ekte nerder om emnet. Den heter "Revolution OS". Stallman, Linus og flere andre kjente open source profiler forklarer veldig bra hvordan dette henger sammen :) 

Blei en gang Redhat sertifiset og dette emnet var jo selvfølgelig noe som måtte pugges nøye :) 

Ps!
Debian rocker selvfølgelig uansett.

(mann 46 år fra Østfold) fr. 19 sep. 2014 14:21 Privat melding

@Villrosa det var vel mest for aleccore dette svaret her. :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 19 sep. 2014 14:41

...mens jeg egentlig vil vite det enkle: Android telefon eller phone?
Og om vi skal avansere: Hvorfor? :-)

(mann 52 år fra Oslo) ti. 23 sep. 2014 17:33 Privat melding

Da må vi først vite hva som er viktige funksjoner for deg Z. Noen liker Apple, noen liker Windows og noen liker Android. Alle kan en ringe med

Skjult ID med pseudonym Z ti. 23 sep. 2014 21:39

Ringe
SMS
MMS
Surfe på nettet
Et GODT kamera
En mobil jeg ikke trenger hjelp for å forstå bruken av
En som tåler en god støyt der nedi veska blant nøkler og ting...

Skjult ID med pseudonym Kårefraåre ti. 23 sep. 2014 22:06

Xperia Z klinger vel bra til deg, Z.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 23 sep. 2014 22:35 Privat melding

Z2 er fin, jeg har den selv, og den tåler litt. Dog er den stor og ikke så lett å ha i lommen. Nokia har vel de beste billedtelefonene, men de aller fleste nye tar gode bilder. Jeg vil anbefale at du tar turen innom noen butikker og prøver flere for å se hva du liker. Alle nye vil dekke de behovene du har skrevet

Skjult ID med pseudonym arneand ti. 23 sep. 2014 22:52

@Z ti. 23 sep. 21:39

Enkel telefon:
http://www.doro.no/Produkter/Mobiltelefoner-og-tilbehc3b8r/Doro-Liberto-810/

&

OK kamera
http://interfoto.no/nettbutikk/kameraer/hasselblad/h-serien/Hasselblad-H5D-200MS-Multi-Shot-3013666-p0000040088

Skjult ID med pseudonym Z on. 24 sep. 2014 17:13

Z2 er absolutt et alternativ. Jeg teste den ut noen dager og likte den godt!
Det jeg liker med den i forhold til iPhone er at skjermen er større. Så virker den kjappere?

Skjult ID med pseudonym arneand on. 24 sep. 2014 19:17

@Z on. 24 sep. 17:13
Altså, Z3 og Z3 Compact er rett tundt hjørnet a...

http://www.dinside.no/930450/sony-xperia-z3-compact

Skjult ID med pseudonym Z on. 24 sep. 2014 20:59

Det har aldri vært viktig for meg å ha den nyeste dingsen, arneand.
God dings er viktigst! ;-)

Skjult ID med pseudonym arneand to. 25 sep. 2014 00:33

Errh, ny versjon kalles oppdatering...
Bedre brikkesett, mindre strømforbruk = bedre batteritid uten at det går ut over ytelse etc. = bedre dings.

Skjult ID med pseudonym Z to. 25 sep. 2014 00:39

Bedre, men dyrere dings. Jeg tror jeg ville klare meg med Z2, jeg :-)
Og en iphone, selvsagt!

Skjult ID med pseudonym arneand to. 25 sep. 2014 00:44

whatever

Skjult ID med pseudonym Z to. 25 sep. 2014 17:22

*flierer av anden*