Alle innlegg Sukkerforum

Valgets kval.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mann 34 sø. 6 jan. 2008 22:11

Hva ville dere gjøre dersom dere fikk vite at jenta dere var sammen med hadde en kjønnsykdom.
Dere hadde vært sammen et par uker uten og hatt sex.
Så kom sykdommen ut av skapet. Ville dere ha slått opp eller fortsatt med tanken om at hver gang dere hadde sex så måtte dere bruke kondom.

Hvordan vile dere jenter ha reagert om daten deres hadde herpes?

Skjult ID med pseudonym xx sø. 6 jan. 2008 22:17

Så vidt jeg vet, smitter herpes kun ved sykdomsutbrudd....så hvis hun holder deg oppdatert på tilstanden burde det vel kunne gå greit. Men er virkelig ikke sikker på hvordan jeg ville reagert selv, hvis han jeg hadde falt for hadde en smittsom sykdom..

Skjult ID med pseudonym Kr.sand sø. 6 jan. 2008 22:18

Hadde en type sagt til meg at han hadde herpes og jeg likte ham godt så hadde jeg klart å se forbi den biten. Det finnes forholdsregler man kan ta. Skikkelig kjipt er det, men liker du jenta så ikke dropp henne pga dette da! Hun har vært uheldig, det kunne like gjerne ha vært deg som fikk sykdommen og måtte fortelle det til en potensiell partner.
Er det herpes så trenger man jo ikke bruke kondom hele tiden...bare i utbruddsperioder som jeg har skjønt. Kjenner ei som har det og hun fikk det etter å ha vært med en stk mann. Hun fant seg ny type etterhvert, fikk barn og er lykkelig med en sykdom som ikke gir så mye av seg mer...

Skjult ID med pseudonym acv sø. 6 jan. 2008 22:19

Jeg traff en flott jente ,vi hadde det bra på mange måter men når vi skulle ha sex så var hun så ærlig og fortalte meg at hun hadde herpes ..........Det stoppet meg og jeg var nødt til å dra ,ringte et par dager senere og unskyldte meg med at det var nok
meg som var feig ........Hun påsto at det skulle hun klare å takkle ......Synd, synes jeg fremdeles men det et risiko som jeg ikke
kunne leve med ....

Bittert å forlate en kjempeflott jente ....men .....?

Skjult ID med pseudonym lady35+1 sø. 6 jan. 2008 22:20

Vet ikke hvordan jeg selv ville reagert før en venninne opplevde det. Men var så forelsket at det ikke ble avgjørende. De tok hensyn ved å ikke ha sex når han har utbrudd, og han stresset ned slik at utbruddene ikke skulle komme så ofte, nå har de to barn og er fortsatt sammen. Så sden det har gått så greit for dem, og var jeg begeistret nok, ville jeg satt meg inn i sykdommen og gitt det en sjanse.

Skjult ID med pseudonym Smily sø. 6 jan. 2008 22:21

hvis du innhenter litt info om herpes vil du fort skjønne at dette ikke er noe problem.
dette er kunn smittsomt i det det bryter ut og mens sårene er åpne... det som er mest vanelig er å ha utbrudd med 7-14 md mellom og det varer i ca 10 dg. så da kan mann bruke kondom i de få tillfellene...

Skjult ID med pseudonym Zortar sø. 6 jan. 2008 22:24

Litt info:
Hvis vi ser på tall, vet vi at minst 60 % er bærere av HSV-1 ved puberteten. Hvis vi til da har unngått å bli smittet med denne typen, vil vi risikere å få den ved oral sex, nå som genital herpes.

Ved 30-årsalder er over 30 % bærere av HSV-2. De færreste (1/3) vet at de er smittet. Sjansen for å møte en partner som er bærer av en eller begge typer, er dermed svært stor.

Virker som om at kunnskapen her er liten

Skjult ID med pseudonym mann 34 sø. 6 jan. 2008 22:39

Jo da, Men noen har utbrudd ofte med tildels store smerter.
Herpes er en virussykdom som pr. i dag ikke kan kureres.

Skjult ID med pseudonym Smily sø. 6 jan. 2008 22:48

mitt tips... skaff deg litt info hos lege.... hadde en ex som har det.. jeg er ikke smittet.
det lar seg gjøre.... det spørs bare om hun er verdt det... er du forelsket?

Skjult ID med pseudonym Fidel sø. 6 jan. 2008 22:58

Elsker du denne personen, er vel ikke Herpes noe værre enn en annen sykdom. Smittsomt, ja, men uflaks skal vel ikke avgjøre fremtiden alltid?

Dessuten: Det går vel ikke an å la være å elske henne pga en fysisk ting. I så fall kan du bli rik på å lære folk med kjærlighetssorg "hvordan slutte å elske"..

Dersom du ikke elsker henne, kan man jo vurdere det annerledes. Jeg tror jeg hadde droppa en knullekompis med HIV for å si det sånn....

Skjult ID med pseudonym Kandolor sø. 6 jan. 2008 23:22

Okei, nå må sykepleieren svare :) :

Henger meg på Zortars innlegg.
Noen har i tillegg kun ett utbrudd, og har man flere, kommer de gjerne det første året.
Da finnes det et legemiddel man kan ta ved utbrudd(som jeg ikke husker hva heter i farta). Dog. kondom må brukes ved utbrudd uansett for å unngå smitte.

Mest sannsynlig har du allerede hatt sex med noen som har herpes, evnt. at du har det selv uten å vite det. Herpes kan bare påvises under utbrudd. Og, har du ikke, så vil min anbefaling være: Gå for den bra, og ærlige dama, og heller bruk kondom ved sykdomsutbrudd.
kanskje du vil gå glipp av gull hvis ikke! :)
Men, du må kjenne på hva som føles riktig for deg...kanskje skepsisen til herpesen kommer av at du generelt er usikker?

lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym dek sø. 6 jan. 2008 23:30

hehe
bra sagt panser
å bruk gummi ;-)

Skjult ID med pseudonym Kandolor sø. 6 jan. 2008 23:31

Nåh, si ikke det, panser...kan jo hende hun har en gulltann... eller at hun heter Gullhår ;)

Skjult ID med pseudonym Gullhår sø. 6 jan. 2008 23:37


Det finnes gull, jeg er GULL;)

Skjult ID med pseudonym hingsten.. sø. 6 jan. 2008 23:46

hørte hingsty gull...
luxus-traveren stiller til travløp på et øyeblikk...vrriiinsk..

Skjult ID med pseudonym Gullhår sø. 6 jan. 2008 23:55

Sorry, spiller ikke på hester..

Skjult ID med pseudonym Fakta ma. 7 jan. 2008 19:14


Kandolor skriver opplysende og godt om fakta rundt herpes. Noen tilleggsopplysniger / korrigeringer:

Herpes kan også påvises også ved blodprøver uavhengig av utbrudd - men dette gjøres sjeldent i Norge pga kostnadene, og mange leger kjenner faktisk ikke til at dette kan gjøres (men man kan be om det derfor det er viktig å få avklart). Ellers må det tas virustest innen 3 dager etter utbrudd for å få påvist smitten, da viruset etter 3 døgn går tilbake til dvale og ikke lenger er aktivt.

Den som har fått påvist herpessmitte ved lege , har rett til få resept på Valtrex (Valaciclovir) hos lege, - ugifter til dette dekkes av folketrygden utover egenandelen . Amerikanske studier viser at man ved å ta valtrex daglig i et år, reduserer sannsynligheten for utbrudd betydelig. Norske leger anbefaler ofte at man starter behandling ved symptomer på utbrudd, og for mange vil dette redusere/lindre og i noen tilfeller hindre utbrudd. Har man store plager ved utbrudd / svært hyppige utbrudd, kan man altså forsøke daglig medsinering i et år, dette hjelper ofte til å redusere frekvensen av utbrudd betraktelig - noen forblir utbruddsfrie i flere år.

Å bruke kondom under utbrudd bidrar til å redusere risiko for smitte, men både med og uten kondom finnes altid en viss risiko for smitte, faktis også i utbruddsfrie perioder. Det er derfor nødvendig for den som er herpessmittet og vet om det, nødvendig å opplyse en partner om smitterisikoen. Å ikke opplyse om dette, er å utsette en annen part for helseskade mot bedre viten, og er faktisk straffbart i følge norsk lov.

Derfor - til deg mann34: at daten din forteller deg om sin herpessmitte, vitner om integritet, ansvar og modenhet. Sannsynligheten for at du har hatt sex med / vil komme til å ha sex med herpessmittede partner som ikke opplyser deg om dette, er mye større, enn at du blir smittet av en partner som er klar over smitterisikoen, og som tar ansvar og viser omsorg for deg ved å fortelle up-front.

Tenk hva det sier om denne personens ærlighet og styrke, at hun forteller deg dette i en så "sårbar" periode av kontakten , hvor hun risikerer å både bli avvist samt utlevere en så intim detalj til en fremmed mann som kanskje i sin uvitenhet dumper henne.

Det fins ellers mye god info om herpes på nettet for den som er i tvil, eller ønsker info.

Skjult ID med pseudonym Perle62 ma. 7 jan. 2008 19:32

Flere sykepleiere.....
Legger til at herpes 2 kan "brenne ut" det vil si at viruset er der, men ikke er aktivt lenger. Sykdommen er mest aktiv i de første årene etter smitten. Men avtar gradvis. Som tidligere nevt kan det gjenoppstå utbrudd ved stress, som ofte er en årsak til at imunforsvaret blir midlertidig redusert. Om det er lenge siden smitten ble overført er det ikke sikkert at stress lengre utløser nye utbrudd av sykdommen.
Dette vil med andre ord si at herpes genitalis ikke nødvendigvis er en sykdom som varer livet ut.

Skjult ID med pseudonym mann 34 ma. 7 jan. 2008 20:56

Takk for mange svar.
Må bare opplyse om en ting.
Jeg skrev ikke i innlegget at det har hendt nå.
Dette er ett tilbake lagt stadium, men det kan komme til å skje igjen med meg eller noen av dere andre.

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 7 jan. 2008 21:02 Privat melding

Jeg hadde gått for hjertet jeg.....
Dette er en liten bagatell i det store bildet - hvor ofte treffer man "det" ene mennesket som
man virkelig føler noe for... (Hvis man ikke er der følelses messig skjønner jeg dog at noen kan velge og trekke seg unna. )

Men som "helsepersonellet" her inne sier så er det liten eller ingen risiko så lenge man er åpen og unngår sex hvis det er åpne sår...

Ville ikke gått glipp av mannen i mitt liv jeg.... ;o))))

Skjult ID med pseudonym mann 34 ma. 7 jan. 2008 21:06

For meg er det nok for sent.
Jeg vet at jeg ikke vil treffe ei sånn jente igjen, tror jeg.
Jo det vil jeg. Her på sukker, eller andre steder. Hvor er du min svane?

Skjult ID med pseudonym sportylady ma. 7 jan. 2008 21:10

Hvem er mann 34?For sent? hvorfor?

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 7 jan. 2008 21:10 Privat melding

Mennesker med +/- finnes overalt..... (ja det er nok slik - leter ikke etter en perfekt jeg - men den ene.. )

Svanen det mest monogame av alle fugler - hun du søker finnes nok her et sted......

Skjult ID med pseudonym mann 34 ma. 7 jan. 2008 21:11

Jeg er meg, du er deg.
Hvorfor for sent?
Det vil jeg ha for meg selv :-)

Skjult ID med pseudonym Smily ma. 7 jan. 2008 21:13

hallo ,cino,,, velkommen tilbake fra din lille "pause".. jeg sprakk på søndag jeg.. hihihih

Skjult ID med pseudonym sportylady ma. 7 jan. 2008 21:14

Hmmmm...en gåtefull en...

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 7 jan. 2008 21:14 Privat melding

Jeg så det SMILY... hihihhihi

Skjult ID med pseudonym sportylady ma. 7 jan. 2008 21:15

Sprakk..hi hi..trodde jeg hadde spist mye i jula jeg..he he he

(kvinne 45 år fra Oslo) ma. 7 jan. 2008 21:16 Privat melding

Jeg tror aldri det BLIR for sent, med mindre man bestemmer seg for at det er slik....men selv da kan man snu innstillingen sin. Positivt:)

Skjult ID med pseudonym mann 34 ma. 7 jan. 2008 21:17

@ Smily
Tåkeprat er på en annen tråd.
Synes dette er en alvorlig tråd.

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 7 jan. 2008 21:19 Privat melding

Enig det er et dags aktuelt tema som mange vil måtte ta stilling til.....

Tåkeprat er på KØ LAPP tråden jenter - hopp inn der..... (vafler på søndag....)

Skjult ID med pseudonym Smily ma. 7 jan. 2008 21:25

tror jeg kan godta mye fra den mannen jeg faller for... ikke alt ,men mye.
Er ikke det største å komme forbi dette....
Men valget ditt er gjort og det kan hende det er for sent til å gjøre det om igjen.
Men det finnes flere roser på blomster-engen....men det som er med roser er at de har torner... nydelige blomster ,men ikke perfekte.

Skjult ID med pseudonym Smily ma. 7 jan. 2008 21:27

sorry, mann 34... kan du tilgi meg?

Skjult ID med pseudonym mann 34 ma. 7 jan. 2008 21:39

Selvfølgelig kan jeg tilgi deg Smily.
Bare nicket ditt tilsier det.
Lever du opp til det?
Ikke svar, svar heller på vaffel tråden,

Skjult ID med pseudonym Gutt28 ti. 8 jan. 2008 18:07

Du kan lese mere om denne sykdommen på www.olafia.no. Hadde jeg vært deg ville jeg nok brukt beskyttelse en god periode først. Litt kjipt om det blir brått slutt så har du dette "problemet" å fortelle ei jente du vil ha senere. Har lest at de fleste har en såkalt stum infeksjon, nærmere 70% av de som har herpes, så om man blir smittet er det ikke sikkert hun/han du har sex med vet har det. Men i ditt tilfelle så vet hun jo om det. Hadde jeg vært deg hadde jeg "go for it", herpes er jo ikke farlig heller.

Skjult ID med pseudonym Mockis ti. 8 jan. 2008 18:30

Jeg er visst motsatt av de fleste her. Hadde en fyr fortalt meg i "begynnerfasen" at han hadde herpes hadde jeg nok gått videre, uansett hvor mye styrke og mot det kreves for å fortelle det. :-s

Vært sammen i et par uker, uten å ha hatt sex. Slått opp? Hmm, noen definerer "forhold" litt vel kjapt her kanskje? :-p

Skjult ID med pseudonym Gutt28 ti. 8 jan. 2008 18:43

@Mockis. Så mye som nesten 30% av befolkningen har herpes da, så kan nok hende du kommer borti at du må gå videre pga det da, men uansett glad jeg ikke har noe sånt selv.

Skjult ID med pseudonym Mockis ti. 8 jan. 2008 18:59

Som sagt så tror jeg ikke det ville vært noe problem å gått videre om noen opplyste meg om det.