Alle innlegg Sukkerforum
(mann 46 år fra Akershus) sø. 8 aug. 2010 20:36 Privat melding

Jeg har vært her inne på forumet og tittet litt i dag. Det som går igjen hos alle er at alle er anonyme! Så jeg lurer på hvorfor? Er det jeg som har bommet siden jeg ikke skriver anonymt, eller er det alle andre som ikke tør stå fram?
Dette er ingen kritikk til dere anonyme, men et spørsmål på hvorfor man heller ønsker å være anonym framfor synlig?
Vi er jo alle synlige på profilsiden, så hvorfor ikke her også?
Jeg bare undrer.....

Skjult ID med pseudonym Belissa sø. 8 aug. 2010 20:40

Mange bruker sitt virkelig nick, men for å slippe å få opp bildet hver gang, så legger de det inn som pseudonum

(kvinne 55 år fra Østfold) sø. 8 aug. 2010 20:41 Privat melding

Jeg er aldri anonym. Men det hender jeg krysser av for anonym og bare nicket mitt står igjen. Dette gjør for at bildet mitt ikke skal flashe overralt og ta stor plass.... :-))

Skjult ID med pseudonym Datsyuk sø. 8 aug. 2010 20:48

Tusen takk for tipsene, da vet jeg det. :)
For det med bildet har dere selvfølgelig rett i, og som dere ser, jeg har tatt hintet. Og som ny så er det greit med alle tips jeg får. :)

Skjult ID med pseudonym rotte sø. 8 aug. 2010 20:56

Rotte anonym fordi det meste Rotte si turnoff være.
Rotte heller ikke ønske sint mobb med fakler høygafler etter Rotte.

Skjult ID sø. 8 aug. 2010 21:41

Jeg er anonym fordi jeg ikke liker tanken på at en masse personer jeg ikke ser og vet hvem er, får innsyn i hva jeg mener om alt mulig. Det handler ikke om at jeg ikke står for det jeg mener e.l., men jeg har ikke behov for/ønsker ikke at "alle" - personer jeg ikke har noe forhold til - skal vite hva jeg mener. Det handler også om at jeg ønsker å føle meg fri til å skifte mening uten at en masse folk som jeg ikke har "oversikt over" eller ikke har mulighet til å "oppdatere", fortsatt skal leve i den tro at jeg fortsatt mener det jeg f.eks. skrev i en eller annen blogg for noen år siden.

Overfor familie og venner, eller når jeg kjæreste, deler jeg derimot gjerne mine meninger. De kan jeg også holde løpende orientert om evt. holdningsendringer og utvikling av horisonten min :-)

En annen god grunn jeg ser til å benytte den anledningen man har til å være anonym i et slikt forum som dette, er at når man diskuterer en sak, synes jeg det vesentlige er nettopp å fokusere på sak og å få belyst den saken fra ulike sider - ikke hvem som sier hva.I debatter/diskusjoner hvor man vet hvem som sier hva, synes jeg ofte det virker som måten et resonnement eller innlegg i debatten imøtegås av de andre deltakerne, påvirkes/avhenger mer av HVEM som sa det enn HVA de sa, hvilke argumenter de hadde, o.l saklighetskriterier. I verste fall blir det også mye usakligheter og personangrep. Jeg merker dette på meg selv også - at avhengig av om jeg på forhånd f.eks. har sympati eller ikke for noen, om jeg har fått inntrykk av at jeg har ganske like holdninger som noen eller ikke, osv., så kan jeg være mer eller mindre åpent eller vennlig innstilt og lydhør for det som kommer ut av den personens munn - allerede før det kommer. Det er også fort gjort å sette en person i bås etter at vedkommende har ytret sin mening om én sak, med det resultat at man tror man vet på forhånd hva vedkommende mener i en annen sak, fordi man har en forestilling om at de som mener X, også pleier å mene Y. Og det er ikke alltid tilfelle. En fordel jeg ser ved å "eliminere" ut personfaktoren ved å debattere anonymt, er derfor at det øker muligheten for å vurdere innlegg og argumenter på en mer "objektiv" og saklig måte.

Det siste forutsetter selvfølgelig at de anonyme debattantene holder seg saklige. en del misbruker jo snarere anonymitet til desto flere og mer graverende personangrep og usakligheter, og da faller jo det siste poenget mitt vekk.

(mann 46 år fra Akershus) sø. 8 aug. 2010 21:58 Privat melding

Du anonym som ser fordeler i saklighet og som ikke har behov for at alle skal vite:
Takk for tilbakemelding. Jeg respekterer ditt valg om det. Men tror du ikke sjansen for at du kan treffe noen er større om du viser hvem du er? Det kan jo være noen som liker det du står for og kan tenke seg kontakt med deg. Bare en undring.
At det blir mer saklig tror jeg derimot ikke på. Det er lettere å respektere meninger til en person man vet hvem er enn ikke. Men det er min mening. Og hvis det er så at det blir usakligheter, så er det personen som er usaklig sitt problem. Hvis vi alle må foreta personalangrep fordi vi er uenige, så har vi et problem. Og sånn kan man også sile ut seriøse og useriøse personer.
Men som nevnt, jeg bare lurte, og og setter pris på din tilbakemelding. :)

Skjult ID med pseudonym acmeinc sø. 8 aug. 2010 22:05

Vi har jo 4chan som ett eksempel på hvordan full anonymitet vil virke.
Ganske interessant egentlig.
Jeg tror dette 11 min lange intervjuet med grunnleggeren kan kaste litt lys over hvordan det kan slå ut :)
http://www.ted.com/talks/christopher_m00t_poole_the_case_for_anonymity_online.html

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 8 aug. 2010 22:11

Her inne, som mange andre steder, gjemmer folk seg bak anonymitet for å kunne slenge drit uten å motta represalier. Det er selvsagt andre grunner også, men det tar jo ikke akkurat en Mensa-person for å se at det er en del feighet ute og går her inne.

Skjult ID med pseudonym papou sø. 8 aug. 2010 22:12

Jeg har også et tillegg til det aleccore sier her som jeg anser som et godt poeng til dette med å være anonym og hvorfor jeg aldri har valgt det.

Fordi til tider opplever vi og kaste oss ut diskusjoner, og i enkelte tilfeller hvor jeg kan bli skikkelig revet med og noe av det jeg skriver kan da like enkelt oppfattes som det motsatte av hva jeg forsøker å fortelle eller omvendt.

Med andre ord det kan da fort bli feiltolket og virke som et personangrep eller sarkamse mot denne personen.

Av hensyn til dette ønsker jeg og fremstå med hvem jeg er, og eventuellt ta konsekvensene med å be om unnskylding eller rette opp feilen kjapt slik at det som er ment som humor blir tolket som det og ikke som et innlegg full av fordekt ironi som kan såre.

Vi er alle forskjellige, noen vil kanskje ikke gå videre med å spørre meg åpent i forumet om hva jeg mente, og de har da mulighten til å kontakte meg på PM om de ønsker å få utdypet ting på tomannshånd og ikke i plenum.

Dette er en av grunnene til at jeg personlig ikke er for denne anonymitets-muligheten her i forumet. Men den er nå der og mange benytter seg av den. :-)

Skjult ID sø. 8 aug. 2010 22:41

@TS/Datasyuk fra Anonym 8. august kl.21:41:

Jo, jeg har tenkt på det du sier - at sjansen for å treffe noen kanskje er større hvis jeg viser hvem jeg er her. Det hender jo at jeg selv blir nysgjerrig på det når jeg leser innlegg jeg liker her. Det har også hendt at jeg har avvist personer som har kontaktet meg, mye fordi jeg har lest mange av innleggene til vedkommende i et slikt forum og syntes personen fremstod på en negativ måte (og stadig vekk driter seg ut "offentlig")...

Jeg for min del kan godt føle respekt for en anonym person som skriver et innlegg jeg synes er klokt, selv om jeg da ikke vet hvem vedkommende er, eller hvem jeg i så fall respekterer....:) På den annen side,du har kanskje rett, for respekt må antagelig syvende og sist knyttes til en hel og sammensatt person, ikke bare til bruddstykker av meninger som en person ytrer i anonymisert form her og der. Hvis en og samme person skriver flere anonyme innlegg, skjønner jo heller ikke meddebattantene nødvendigvis at det er samme persons som står bak, slik at de kan danne seg et mer helhetlig bilde av vedkommende, som en de enten respekterer eller ikke. Sånn sett er det vel begrenset hvor mye respekt man kan opparbeide seg gjennom å uttale seg anonymt.

Men så spørs da da også hva formålet med å delta i en diskusjon skal være: Hvis det er å få respekt og anerkjennelse, vil jeg jo absolutt anbefale å stå frem med navn og bilde :-) Hvis hensikten derimot bare er å debattere en sak, uttrykke et standspunkt, prøve å påvirke andres meninger, utvide sin egen forståelse osv., er det ikke sikkert det spiler en like stor rolle. Et motargument mot sistnevte påstand,er imidlertid at kanskje ikke så mange gidder å lese innleggene til en anonym, og at en person som allerede har opparbeidet seg et "navn" og evt. en respekt, antagelig vil tiltrekke seg flere lesere.

Da jeg sa jeg tror anonymitet KAN øke saklighetsnivået i noen tilfeller (jeg påstår ikke at det nødvendigvis det), siktet jeg kun til at jeg tror det kan bidra til å trekke fokus mer mot sak (HVA som sies) og vekk fra person (HVEM som sier det). I tilfelle hvor jeg blir nysgjerrig på hvem den reflekterte, anonyme personen bak et innlegg var, f.eks., er det jo også fordi fokuset mitt dras over på personen.

:-)

Skjult ID med pseudonym betteroff sø. 8 aug. 2010 23:02

@TS:
Du skriver: "Vi er jo alle synlige på profilsiden, så hvorfor ikke her også?"
Tillat meg å korrigere deg: Vi har jo de bildeløse profilene. (I tillegg har mange profiler ingen tekst og mange profiler er fake.)

Skjult ID sø. 8 aug. 2010 23:21

Jeg, anonym/skjult ID kl. 21:41 og 22:41, glemte å tillegge at jeg sa det jeg sa ut fra at jeg ikke engang bruker pseudonym her, men kun skjult ID. Skriver man under pseudonym, kan selvsagt andre vite at det er samme person som skriver flere innlegg, selv om vedkommende er anonym.

Skjult ID med pseudonym papou sø. 8 aug. 2010 23:27

@betteroff, en liten forskjell er det vel. Disse såkalte bilde- og tekstløse profiler, både ekte og fake for å ta med begge varianter, de er i for seg helt harmløse inntil noen av de kontakter en annen profil. Jeg har kontakt med et par slike, utfordringen for vedkommende bak disse har jo vært å måtte yte enda mer for meg enn de som forteller noe om seg selv.

Fordi om en profil mangler bilde og en god tekst er ikke det ensbetynde med at det er noe muffins, et falsk bilde og tiltalende tekst kan være like falsk, dog mer utspekulert finner jeg disse.

Når det gjelder anonymitet i forumet syntes jeg det blir litt for enkelt med å forsvare dette som at " jeg blir mer saklig og objektiv i mine innlegg" fordi jeg er usynlig.

Og skult ID; du har gitt meg tilbakemeldinger på at du oppfatter meg som sytete og kjedelig i innlegg. Blir ikke dette litt å tale i to tunger og en smule feil på våre vektskåler. Du kan finne ut alt om meg, hva jeg søker, hvordan jeg ser ut og da brukte dette i en personlig utregningsmetode og rangere meg utifra dette.

Jeg aner ikke ting og vet overhode ikke noe om hvilken person som tar seg til rette med å kritisere meg i plenum med utsagn som kan leses av alle og ergo kan dette påvirke et langt større antall mennesker enn en pm fra en bildeløs profil.

(mann 55 år fra Akershus) sø. 8 aug. 2010 23:38 Privat melding

Det ville kanskje vært mindre drittslenging til personer og mer saklige debatter om alle måtte skrive med samme nicket som dem har på profilen. Men ville det vært like moro på forumet da?

Skjult ID med pseudonym papou sø. 8 aug. 2010 23:48

@Mister blue breath, du burde kanskje skifte nick på forumet icemint? *ler*

Er underholdning på bekostning av andre det mest festlige altså? Jaha, da må jeg kanskje revurdere væremåten min litt, men gi meg litt tid da.....*lol* Ikke bare å få en gammel hund til å sitte seru

(kvinne 55 år fra Østfold) ma. 9 aug. 2010 00:19 Privat melding

@Skjult ID da forstår du noe av problematikken jeg forsøker å fremstille med anonymitet.

For som du selv sier da er det to av dere som bruker skjult ID. Om du hadde hatt en nick bak dine innlegg ville du også unngått denne påstanden min i plenum. Men du også regarer på påstanden, du bruker store bokstaver for å markere deg. Dette betyr at du sikkert følte deg både krenket og litt såret over hva jeg skrev. Det er helt forståelig. Og om du ikke er den skjult ID som har rettet disse ordene mot meg, så er det en annen og det er da på sin plass at jeg ber om unnskyldning for at skytsen er rettet feil. ;-)

Skjult ID ma. 9 aug. 2010 01:44

@Papou, tipper det er et to-, tre- eller firesifret antall personer som poster innlegg under "Skjult ID" (uten noe pseudonym) her på forumet, ikke bare én eller to personer.
Det er nok feil å tro at en anonym person i én tråd er den samme som alle andre anonyme :)

Skjult ID med pseudonym Datsyuk ma. 9 aug. 2010 09:10

Betteroff: Med synlig mener jeg ikke de som har bilde, men en synlig profil alle kan matches etter og lese, uansett fake eller ikke.

Til alle: Det er fint å se slikt engasjement, og at dere ikke er redde for å beklage seg når man har tråkket noen på tærne (bevisst eller ubevisst). Jeg har fått mange synspunkter på mitt enkle spørsmål, og ikke hadde jeg trodd det skulle bli så mange som engasjerte seg.
Så jeg kommer til å skrive mitt nick, men være anonym så ikke bildet mitt tar opp hele sida. Enkelt og greit! Tusen takk alle sammen. :)

(kvinne 57 år fra Oppland) ma. 9 aug. 2010 09:39 Privat melding

syns det er greit å vise hvem jeg er..står jo får det jeg mener...men ønske man vare annonym så okey for meg..men jeg tar da heller ikke det så høytidligt. dette gjelder vel om man virkeli mener det man skriver.
eller er jeg helt på jordet nå??

Skjult ID med pseudonym papou ma. 9 aug. 2010 10:30

@Huldra, tror det er ganske mange som er på jordet da...:-)

@Skjult ID, at det kan være enda flere som du refererer til som skriver med under skjult ID, gjør det det bare mer skremmende for meg.

For om vi har innspill vi vil dele med oss, innspill som vi ikke vet hvordan vil bli mottatt eller oppfattet av den andre personer før de er postet, så forstår jeg heller ikke din reaksjon. Du skriver at du oppfatter det som personangrep fra meg og var urettferdig.

Men er det ikke naturlig da og få både en og flere uberettige kommentarer mot seg, når dere ikke kan skilles ad? Det bør jo være en innlysende konsekvens som er godtatt i det øyeblikket vi velger kun Skjult ID.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 9 aug. 2010 14:54 Privat melding

Jeg er litt redd for å bli gjenkjent - derfor velger jeg å være anonym!

Skjult ID med pseudonym Blahblah ma. 9 aug. 2010 15:24

Vel, noen ganger sier jeg ting jeg ikke mener 100% men kun sier for å poengtere eller kverulere, evt prøve å få folk til å se diverse fra et annet perspektiv. Og av og til føler jeg for å være litt frekk, da er det greit å kunne skjule seg slik at ikke alle damene synes jeg er en drittsekk.

Skjult ID med pseudonym papou ma. 9 aug. 2010 17:11

@Blahblah, vel du føler du slipper en del pepper fra kvinner ved at du har Blahblah i nicket ditt?

@ Til en en av dere @ Skult ID, vi lar denne saken ligge - iallefall så har jeg begravet den.
Og jeg har lært nå at innlegg med skjult ID kan være opptil en haug med mennesker som syntes litt om så mangt uten at noen kan ha den fjerneste anelse om hvem dere er.

Skjult ID med pseudonym papou ma. 9 aug. 2010 17:16

@ Du ukjente under " Skult ID", er ditt siste innlegg rettet til meg eller noen andre i tråden?
Bare så jeg vet hvem av oss som bør svare i såtilfelle.

Skjult ID med pseudonym SMRT ma. 9 aug. 2010 17:36

De fleste av oss blir nok litt mer kverulante på internettforum enn hva vi ellers er. Jeg har enda ikke kommet over en profil som søker etter en kverulant, og ser det dermed ikke formålstjenlig å skrive her inne under samme nick som jeg bruker i profilen.

Ellers er jeg enig i noen av de anonyme lenger oppe. Anonymitet fjerner personfokus og kan skjerpe debatten. Men det må ikke det, noe enhver "saklig" debatt i kommentarfelt i nettavisene viser.

Skjult ID med pseudonym Datsyuk ma. 9 aug. 2010 17:43

Skjult ID og Papou: Dette begynner å gå på semantikk med dere to. Dere skriver som om dere misforstår hverandre, og må begynne å forklare hva dere mener. Det fine (og ergrende) med ord er at man leser det som står, og det kan ikke misforstås. Hvordan man tolker det er en annen ting, men denne tråden handler ikke om å tolke at personer er anonyme, men HVORFOR! Det var alt jeg lurte på så jeg fikk tatt et standpunkt for hva jeg vil gjøre.
Men takk for dere begges engasjement. :)

Skjult ID ma. 9 aug. 2010 18:28

@Skjult ID kl. 17:20 og TS/Datasyuk kl. 17:43

Jeg er enig med dere. Sletter derfor de av mine innlegg som (i hvert fall stor grad) handlet om å avklare ift Papou, og lar kun de opprinnelige, som var mine innlegg i saken, bli stående.

Skjult ID med pseudonym frk frøken ma. 9 aug. 2010 20:24

Det er rett og slett fordi så mange her inne bruker "alt av sin fritid" på å plukke det du skriver fra hverandre i småbiter, kritisere og kverulere over evne. De kaster seg på så fort meningene dine kan tydes i negativ retning. Hadde det ennå vært med det, så kunne det stått sin prøve, men du får jaggu mailboksen full av dustemeldinger om de ikke er 100% enig med deg, eller hvis svaret ditt KAN tydes mer alvorlig enn du kanskje mente...eksempel vis: "synes du var litt brå med bla bla bla....tenk på sultne barn i afrika..bla bla bla.

For min del så ble jeg lei av det fjaset der.

Og om du skulle finne på å skrive feil i grammatikken, så får du rettelse på dette i innboksen også.

Hurra!

(mann 42 år fra Oslo) ma. 9 aug. 2010 20:56 Privat melding

Kjendiser står frem nakne og sier de drøyeste ting foran hele verden. Men her inne skjuler folk sin anonyme sukker-identitet. De lager et pseudonum for pseudonumet. Noen skifter også pseudonym fra gang til gang... Drøyt...

Skjult ID ma. 9 aug. 2010 21:02

@FrkFrøken
Hvis man ellers risikerer å få mailboksen full av "oppfølgingsmeldinger" etter å ha deltatt i Forumet, fikk jeg enda et argument for å skrive anonymt her :-)

Skjult ID med pseudonym frk frøken ma. 9 aug. 2010 21:18

At en ikke har egne meninger hvis en skriver her anonymt mener jeg er litt feil. Hvis jeg hadde spurt mine venner om meg selv angående det så hadde muligens ingen sagt at jeg ikke har egne meninger, og i tillegg ikke står for de.,men bruke tid på å irritere meg over meldinger fra fjott og dotthuer her som vil gi meg visdomsord i innboks har jeg slutta med :) At jeg irriterer meg over dette er jo en annen sak, men sånn er det bare ;)

Innboksen min skal fylles med post fra karer, ikke folk som gidder bruke tid på å mene noe om meg og mitt i innboksen. ...og om du velger og ikke svare på de, så kommer det jammen en mail på at du er feig fordi du ikke svarer.

Bare sjekk med de få som har turt legge ut en melding her i forumet om at de ønsker en date hva de har fått innboksen full av ;) Selv hadde jeg aldri turt det, men skrev med en som hadde gjort det, og han sletta den tråden ganske så tvert. Her skal du ikke tro du er noe...

Skjult ID ma. 9 aug. 2010 21:23

Enig med deg, FrkFrøken :-) At man ikke har behov for å stå frem på internett med meningene sine, betyr ikke at man ikke har egne meninger og kan gi uttrykk for dem i andre sammenhenger.

Ler ellers godt av det du skriver - altså med deg, ikke av deg :-D

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 9 aug. 2010 21:34

Rotte naken JimmyJones rumpe forum nylig se.
Rotte undre om JimmyJones ManneNam respons god få.

Skjult ID med pseudonym frk frøken ma. 9 aug. 2010 21:38

Står frem med meninger gjør jeg da, det vet eksempelvis Rottepotte alt om ;) Sa jeg noe om å irritere seg over ting? ;) Uansett så prøver jeg å sortere litt da, men tror rotte tåler den greit. Rotte har muligens en lite behov på slikt ;P

(mann 29 år fra Oslo) ti. 10 aug. 2010 15:18 Privat melding

Hoho. Det er for å unngå heksebrenning. Don't know. Jeg har garantert visse meninger jeg muligens ikke ønsker å ytre i full offentlighet, med mitt navn og profil. Det er slikt som enkelt kan bli brukt imot meg på senere tidspunkt, og/eller kan tolkes på en uheldig måte av andre.

Dessuten så er det nok innimellom godt å kunne si akkurat hva man mener, uten å tenke over hva andre synes om deg. Tror jeg.