Alle innlegg Sukkerforum

interesser i matchinga?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 13 aug. 2010 16:11

Altså...
- jeg er klar over at matchsystemet ikke skal ta for seg absolutt alle deler av personlighet og interesser.
- jeg er klar over at enkelte sikkert har hatt litt dårlig selvinnsikt.
- jeg forstår at enkelte bevisst har fylt ut enkelte feil i spørsmålene på profilen sin, enten for å "utvide horisonten" litt eller for å spisse seg inn mot en spesiell type mennesker de ønsker å få mer kontakt med.
- jeg forstår at motsetninger kan tiltrekke hverandre.

Likevel begynner jeg å lure når jeg har match på 94 med jenter som har albumbilder der de sitter [ toppløse i gjørme på ibiza ].

- har jeg virkelig fylt ut profilen min så feil? jeg liker godt å reise, men...
- mener matchsystemet virkelig at jeg skal passe godt sammen med dem?
- har jeg oppdaget en hittil ukjent bug i systemet?

- eller burde matchsystemet hatt et par spørsmål til, som gjelder ibiza-gjørme og andre fritidsinteresser?

PS. jeg tror den siste teorien er den viktigste her - kanskje burde interesser inngå i matchinga?

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 13 aug. 2010 16:13

BTW, denne brannfakkelen slenger jeg ut i tørt gress, og jeg regner med å bli brent selv, men jeg forventer også seriøse svar.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 13 aug. 2010 16:19

Eller kanskje du egentlig burde tatt deg en tur til Ibiza og sjekket ut mulighetene der?

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 13 aug. 2010 16:33

Rotte gjørme like.

Skjult ID med pseudonym betteroff fr. 13 aug. 2010 19:15

Begynner å lure litt på denne matchgreia etter at jeg oppdaget at jeg hadde 94 i match med en 16 år gammel jente. Hun er under halvparten så gammel så meg (såvidt, men dog). Av pur nysgjerrighet klikket jeg meg inn på profilen hennes og fant ut at hun søkte etter en mann opp til 28 år (hvilket jeg synes er drøyt nok på hennes vegne, men det valget får hun stå for selv...), hvilket jeg har satt som nedre grense for jenter jeg søker etter. Matchtallet tar rett nok ikke hensyn til akkurat dette, men burde det kanskje likevel? Alder skal jo være en faktor i beregningen av matchtallet. Jeg sendte selvsagt sporenstreks en melding til henne og venter på svar. (Det siste er imidlertid ikke sant.)

Skjult ID med pseudonym meg fr. 13 aug. 2010 19:56

Hvis du blir kjent med henne så kanskje du plutselig forstår at fordommer er en dum ting:)

Skjult ID med pseudonym krsand fr. 13 aug. 2010 21:29

Matchsystemet er den største mangelen med opplegget her på Sukker. Dvs, det er sikkert noen som får noe ut av det, men at de tvinger alle til å bruke det er ikke bra. (at man ikke ser de med match under 70)

Skjult ID med pseudonym :o( fr. 13 aug. 2010 22:21

Selv synes jeg at noen av spørsmålene kan kan tolkes litt forskjellig.. hva mener de her, liksom, så det blir litt så som så hvordan man tolker de.. og da kan det jo gjøre litt utslag på matchtallet, om man tolker spørsmålet forskjellig...

Skjult ID med pseudonym Mr. Brown lø. 14 aug. 2010 00:21

Haha, bra innlegg ruggen, har også lurt på det samme flere ganger. Hver gang jeg søker match på matchtall så får jeg på topp ei jente på 19 som ser ut som en modell, og med min alder så kunne jeg lett ha vært faren hennes!!! Greit at det er søte unger, men iforhold til meg så snakker vi om UNGER! Får nesten grøssinger jeg... har tross alt unger selv, DAMN IT!

Skjult ID med pseudonym ruggen lø. 14 aug. 2010 00:31

@Sol: hehe...ja, er det deg kanskje?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 14 aug. 2010 11:52

Jeg vil tro matchsystemet, på samme måte som annen statistikk, baserer seg på å finne den minste fellesnevneren. Konsekvensen blir at systemet passer best for de som er typiske for sin gruppe, og er A4. De av oss som, mer eller mindre berettiget tror vi ikke er A4 passer da systemet dårligere for. I tillegg har en tvetydigheten i spørsmålene som ble nevnt over

Skjult ID med pseudonym 123 lø. 14 aug. 2010 12:05

Svar mindpå treet og merk dem som mindre viktig.

Skjult ID med pseudonym Nerd lø. 14 aug. 2010 12:57

Hei,

Jeg er egenltlig ikke A4, men jeg har mange på 97 og 96... Og de som har 94 tror jeg er missmatch :)

Men det er klart at systemet har visse mangler. F.eks. er jeg alergisk og det er ikke aktuelt å bli kjæreste med noen med dyr... Så viser det seg at veldig mange av mine "perfekte" matcher har katt, hund eller boa.

Videre er jeg et B-menneske og vil tro at jeg passer best med et B-menneske, men dette er ikke noe parameter.

Skjult ID med pseudonym KH lø. 14 aug. 2010 14:38

Jeg er ganske ny på dette (og herved første forumpost), men er i utgangspunktet ikke så rent lite skeptisk til akkurat dette systemet.

Inputen er egentlig ganske lite standardisert da spørsmålene kan tolkes ganske forskjellig
Eks -- "røyker jeg? Ja, men jeg liker det ikke og vil slutte, setter den derfor rundt 4-5 "
--"røyker jeg? nei, men det plager meg ikke at en partner gjør det og jeg setter den rundt 5-6).
Jeg som er ganske anti ville hatt problemer kun ift den ene av disse, men matchtallet ville blitt likt.

Det vil variere hvor langt man trekker skalaen. Noen vil ha mye høyere terskel for å bruke 1,2,9 eller 10 verdier enn andre. Dette kan skape problemer på ”absolutte krav” hvor det tolereres lite avvik fordi noen oppfatter ytterkantene som ekstreme. Mange ikke røykere kan f eks falle fra her...

Alle spørsmålene er ikke like relevante og mange er direkte dårlige. Selv satte jeg et par spm på 5 og "ikke viktig" fordi de føltes totalt uvesentlige. Vil hun se porno i forholdet? Helt greit det, men aldri noe jeg ville bedt om eller savnet selv.. Om hun er "ekstrem" ja eller nei og setter dette til "svært viktig" lager kalkuleringen her problemer selv om det aldri ville blitt et problem siden hennes syn ville avgjort saken for oss begge.
(ref beskrivelsen om matchtall som ligger på denne siden blir min likegyldighet en dårlig match fordi det er "viktig for henne". Jeg må faktisk ta et standpunkt til noe jeg ikke bryr meg om når det gjelder valg av partner for å få en høy match)

Viktigst av alt; vi vet ikke særlig mye om HVORDAN prosessen for å generere et matchtall ut av inputen fungererer.

Jobben min inkluderer en del analyse diverse datasystemer og med upålitelige/diskutable indata og svært liten kunnskap om behandlingen av de er første tanke: "Crap in, crap out...".

Et matchtall er et forlokkende konsept, men legger du særlig vekt på det trenger du desverre et lynkurs i å være litt kritisk til hva man blir forelagt.
Enkelt spm KAN gi deg noe info via matchtreet, men ta matchtallet for det som det er; i beste fall en liten indikasjon ift lavt vs høyt. Derimot 97 vs 94 ville jeg ignorert fullstendig.

(kvinne 40 år fra Buskerud) lø. 14 aug. 2010 15:04 Privat melding

Bra innlegg, KH!

Kanskje det hadde vært mulig for oss som brukere av nettjensten å påvirke/utforme spørsmålene i en slik matchtest?

Enig med deg i at matchtreet og Autoteksten gir vel så mye info som selve matchtallet, men det er likevel matchtallet, sammen med profilnavn og alder som gir gis som førstehåndsinfo på 'forsiden' profilen. (For min del kommer bosted og alder foran matchtall). Hadde vært kult om vi brukere kunne påvirket og forbedret litt her.

Skjønner jo at man ikke skal velge blindt partner utifra et tall, men bedre med et tall som gir en viss indikator enn å leite etter nåla i høystakken.