Alle innlegg Sukkerforum

Interessert i økologi, landbruk, gamle hus og biologisk mangfold?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Huldreblom on. 25 aug. 2010 09:38

Mange menn her på Sukker er overraskende like når det gjelder interesser. Slik tittelen sier, går mine interesser i en litt annen lei enn den mest vanlige.
Men helt alene kan jeg da ikke være? Eller?
Må gjerne svare uansett kjønn

Skjult ID med pseudonym SpireOgGro on. 25 aug. 2010 10:02

Skulle vært mulig å søke etter andre jordbruksintriserte :-) Er vel bønder igjen i Norge?????

Skjult ID med pseudonym nord\\ on. 25 aug. 2010 10:25

æ vil åsså ha en grepa mann!! En bonde. Noen som har sedd dem her??

Skjult ID med pseudonym buddha on. 25 aug. 2010 11:18

Nå vet jeg ikke om dette er rette plassen for de som er på utkikk etter en bonde......

Mitt inntrykk er at de fleste her inne bor i en bygd som heter Oslo, og dette er litt annerledeslandet på en måte.

Det som er de største forskjellene her i forhold til den bygda jeg kommer fra er at i Oslo er det ikke kyrne som står på bås, her er det menneskene som har båsplass. Fjøsene er litt annerledes utformet, og har en annen arkitektur enn den vi er vant til på landsbygda. Fjøsene er gjerne utformet med store glassfasader, og noen av fasadene er dekket med store stålgitter som åpner og lukker seg med jevne mellomrom.... på fagspråket kalles det visst for persienner, og er sannsynligvis en moderne utforming av det tradisjonelle strømgjerdet som vi bruker for å hindre at flokken rømmer.

Her brukes det ikke traktor eller lastebil for å transportere flokken, de har et effektivt system med skinnegående transportering og den foregår både i gater og i tunneller under jorden.

Noen i denne byen transporterer seg selv, og noen av disse kjører Traktor.... De bruker en litt annen type traktor enn den vi ser hjemme, her er ikke Valmet, MF, og Zetor så veldig utbredt.
Bytraktorene heter Land Rover, Porsche Cayenne, og BMW X5 osv..... Og har sannsynligvis et skjult system for kraftuttak og tilkobling av redskap.

Så hvis du er ute etter en bonde, så vil rekruttering fra sukker sannsynligvis være en dårlig løsning. Hvis du da ikke vil ha en Mann som trives best i å bo i en bås uti fjøset........

Skjult ID med pseudonym wolfie on. 25 aug. 2010 13:04

Nå har jo bøndene nærmest liveshow på tv da.

Skjult ID med pseudonym huldreblom on. 25 aug. 2010 18:33

@Buddha
Den var ikke dum :o)

Nå søker ikke jeg nødvendigvis etter en bonde. Det kan jo være mange andre som har en eller flere av de interessene jeg nevner. Må være mange som har utdannelse, yrker, livsinnstilling eller hobbyer i lignende lei. For eksempel biologer, snekkere med interesse for restaureringer, historikere med praktisk innsikt, folk med en økologisk kjøkkenhage, fjellvandrere med fascinasjon for økosystem - hva vet jeg, listen kan gjøres uendelig lang. Noen av disse må da befinne seg på Sukker?

Skjult ID med pseudonym Nordlys on. 25 aug. 2010 20:33

Nei jeg tviler på at du er alene her inne, er sikkert mange som har ihvertfall deler av de interessene der.
Men (og har er mine 5 censt som det heter), jeg tror kanskje du sliter litt hvis du presenterer deg selv som _veldig_ opptatt av absolutt _alle_ disse tingene _hele_ tiden. Det blir kanskje litt mye.

Jeg har sjøl lekt med tannken om å bo mere landlig, litt nærmere naturen etc. etc. Men hadde jeg kommet over en profil som ga inntrykk av at dama allerede hadde pakke sekken og bare lette etter en som kunne hjelpe henne å bære ut kassene med hennafarget rå-ull, de veldig fine steinalder-frøene hun hadde kjøpt fra et felleskap i Tyskland og samlinga med 300 sorter skadesyrspisende biller hun skulle bruke i hagen så hadde det kanskje vært litt mye.

Vi trekker av og til forhastede slutninger eller har fordommer (ihvertfall jeg) og når du nevner alle de preferansene samtidig ser jeg for meg ganske mye "arbeid".
men lets face it, det finnes mange typer her inne som er veldig anderledes meg (heldigvis) ;-)

Skjult ID med pseudonym huldreblom on. 25 aug. 2010 21:14

*humrer godt*

"...bare lette etter en som kunne hjelpe henne å bære ut kassene med hennafarget rå-ull, de veldig fine steinalder-frøene hun hadde kjøpt fra et felleskap i Tyskland og samlinga med 300 sorter skadedyrspisende biller hun skulle bruke i hagen så hadde det kanskje vært litt mye."
Den likte jeg, Nordlys!!

Og bortsett fra det, har jeg tenkt over nettopp det du kommer inn på: at mange generelt trekker forhastede slutninger (som jeg selv helt sikkert også gjør). Det er ikke så lett å formulere hvem man er og hva man leter etter når man ikke kjenner mottakeren - fordi vi oppfatter det vi leser ulikt ut fra egne preferanser.

Dessuten er jeg helt enig i at å være opptatt av alt dette hele tiden høres slitsomt ut - så jeg bør være varsom med å fronte det slik fordi det ikke stemmer med sånn jeg faktisk er. Men alt interesserer meg litt - samtidig som jeg ser på meg selv som en svært jordnær og realistisk person. Var egentlig en liten utblåsing fordi jeg nettopp hadde lest så mange like og "dvaske" profiler og tenkte at noen her inne må da være interessert i noe mer enn å trene, reise og drikke vin.. ;-)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 25 aug. 2010 21:26

Jeg tenker at det er forskjell på interesser man har som singel og som man har som par. Dette er ikke interesser jeg har per i dag, men hvorfor skulle ikke det være interesser man kunne utvikle i fellesskap?

Skjult ID med pseudonym huldreblom on. 25 aug. 2010 21:31

Syntes det var en god holdning, qwerty :o)
Har tenkt slik selv noen ganger også: at det kunne vært fint og truffet en mann som kunne introdusert meg for nye interesser - innenfor friluftsliv for eksempel.

Skjult ID med pseudonym troll on. 25 aug. 2010 22:52

Jeg er bonde jeg... og håper på finne en her likevel :) Nå er ikke jeg nødvendigvis så opptatt av lammeull, gamle hus og henna-frø.. men å finne en som har interesse av å flytte til gards er jo liksom noe av vitsen da...
Alle bønder kan ikkve være på tv heller... ;P

(mann 42 år fra Akershus) on. 25 aug. 2010 23:03 Privat melding

Bonde her også, bor "bare 5-6 mil unna Oslo! Driver moderne landbruk, Synes gamle hus er verdt å ta vare på, hadde vært trivelig å trefft ei jente som vil flytte hit snart!

Skjult ID med pseudonym Driver to. 26 aug. 2010 17:02

Du kan få låne hest av meg, TS, Men du må låne to, så de har selskap. Vil ha dem igjen til våren en gang.

Skjult ID med pseudonym huldreblom to. 26 aug. 2010 22:13

Takk for tilbudet Driver, men hesten befinner seg nok ennå et stykke inn i framtiden - eller i hvert fall gjør stallen det. Må finne en likandes, snekkerkyndig kar først :o)
Men landbruksutdannelse og -erfaring har jeg. Og gård (der innmarka er bortleid per dags dato).

Skjult ID med pseudonym huldreblom to. 26 aug. 2010 23:24

@Libelle, Troll og Bonden

Trivelig å lese at det er flere her inne på Sukker som enten har gård eller har sans for de landlige gleder for øvrig :-)
Så må vi bare finne hverandre i riktige kombinasjoner i forhold til alder, og i forhold til hvem som har og ikke har gård og grunn (selv stiller jeg i begge de to siste klassene da jeg ikke nødvendigvis må eie denne gården resten av livet - og dessuten kan jeg godt bo andre steder enn på en gård også)

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 26 nov. 2010 13:54

Bønder finner du nok ikke så mye av her inne. Å ja dem skal like deg også. Så spørs det hva du kan tilby dem? Men bondeyrket er spessielt. Du vrenger og vrir hodet 24/7. Det er et utfordrende yrke der du virkelig får brukt alle dine kunnskaper.

Det sies. Du kan aldri bli bonde vis du kun er ute etter å gå i dress. Her gjelder det kjeledress, arbeidsbukse til alle døgnets tider. Fri eksisterer det lite av men du er jo din egen sjef. Du må konstant ta viktigre avgjørelser. Jeg kjenner til flere bønder og dem står alene for en omsettning på 2,3,4 mill kr pr år. Det skal noe kunnskap til i praksis, teori og jobbe med målene.
En vanlig industriarbeidsplass jeg vet om godt. Må ha minst 1 mill kr i omsettning for å finansiere en arbeidsplass. Alltså som bonde forvalter du store ressurser både til produksjon av mat, naturen osv.

(mann 50 år fra Akershus) fr. 26 nov. 2010 14:05 Privat melding

Jeg er fra gård.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt fr. 26 nov. 2010 15:38

"Hvis du da ikke vil ha en Mann som trives best i å bo i en bås uti fjøset........" *ler* Fulltreff, buddha!

Det ER faktisk en viss forskjell på hva jeg og mine storbyvenner definerer som en god boligsituasjon. Selv om jeg også har bodd i tigerstaden i perioder og absolutt kan bli nostalgisk over gamle bygårder, må jeg tilstå at jeg forundres over de av mine venner som faktisk trives med å være trangbodd i en liten kasse høyt oppe på en vegg med beste utsikt rett inn i privatlivet til et titalls naboer. Og de samme vennene blir ensomme og stressede når de låner mitt privatlivs fred, innsynskjermet, egen liten tomt, utsikt rett ut i naturen, fem kilometer til nærmeste gågate, tyve minutter til havet og et antall nære naboer du hverken ser eller hører med mindre du ringer på døren deres.

Og når jeg i tillegg ønsker en mann som trives på havet, og som gjerne deler mine drømmer om et småbruk med egen strandlinje i pendelavstand til hverdagen og som kan leke med tanken om å ta et år eller tre på de syv hav, ja da er jeg langtidssingel på Sukker!

:-)