Alle innlegg Sukkerforum

Søvnparalyse

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym zzzzzz fr. 27 aug. 2010 20:54

Er det andre her som har erfaring med dette? Kjenner jeg er sliten etter nok en natt med en slik opplevelse og denne gangen kjenner jeg "angsten" i brystet ennå:(( Noen tips ? Finnes det måter å greie våkne fortere?

Skjult ID med pseudonym yyyyyyyy fr. 27 aug. 2010 21:01

Hender jeg har det, tar 0-2 min, klarer ikke røre kroppen men er delvis våken, hvis det er det du mener? Når jeg har god døgnrytme(noe jeg ikke alltid har), merker jeg ikke noe til det, når jeg trener bra skjer det heller nesten aldri, tror jeg da, noterer det ikke. Ellers kanskje 0-4 ganger i uka. Aner ikke hva som kan hjelpe desverre.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 27 aug. 2010 21:15

Er det et problem du har burde du vel få sjekket det - det kan jo for eksempel ha å gjøre med at søvnen din ikke er som den burde være?

Skjult ID med pseudonym zzzzzz fr. 27 aug. 2010 21:19

jeg har det vanligvis ikke så ofte, men stress øker tendensen. 0-2 min? Jeg får det vanligvis i sammenheng med virkeligoppfattede mareritt, og det føles som jeg kjemper i 30 min ca...noen ganger våkner jeg og d skjer noe skikkelig ekkelt som får meg til å innse jeg ikke er våken likevel:((( Går ikke på noe med... men trenger en mann så jeg tør se skrekkfilmer igjen:)

Skjult ID med pseudonym zzzzzz fr. 27 aug. 2010 21:21

ja qwerty... sovet dårlig i 2 netter i forkant, som blir en stressfaktor. Og ble ikke akkurat kvalitet i natt heller:(( dårlig sirkel... kanskje en flaske vin;)

Skjult ID med pseudonym Nordlys fr. 27 aug. 2010 21:23

Hvis du opplever det ofte bør du kanskje snakke med en lege eller spesialist i søvnforstyrrelser?

Snodig nok har jeg selv kun opplevd det her 1 gang - etter en skrekkfilm ;-D

Skjult ID med pseudonym zzzzzz fr. 27 aug. 2010 21:29

Jaja litt spenning skal vi single ha;) Men "kloen" pleier ikke sitte i utover dagen, litt ekkelt...
Ja når vanlige mareritt er vemmelig nok tør jeg ikke se skrekkfilmer som virkelig gjennoppleves på natta... men stort sett er d andre ting som skjer... følelsen av at noen er i rommet, eller at noen sitter oppå meg.. eller bare en syyyyykt vemmelig følelse uten at noe skjer i det hele tatt.
Ja om det fortsetter i denne sirkelen burde jeg kanskje høre med noen som har peiling.. litt engstelig for natten når det føles som det sitter "klart" på en måte:((

Skjult ID med pseudonym d sø. 29 aug. 2010 19:43

Hatt dette en del før, 3 ganger har noen forsøkt å rive av meg dyna (har jeg hatt følelsen av) men ikke klart å røre meg. Blir da liggende livredd i det som kjennes som ganske mange minutter. At noen er i rommet er også vanlig. Det du kan prøve på er å tenke at du skriker til den som eventuelt er i rommet og være "sinna" og be de om å stikke..faktisk gjorde jeg det sist det skjedde og har ikke hatt dette etterpå. Det er jo ikke sikkert at det er noen der men det funka tydeligvis psykologisk

Skjult ID med pseudonym zzzzzz sø. 29 aug. 2010 19:49

@d.. nei det er jo ingen der... og selv om man egentlig vet det så er det dritekkelt likevel.. Husker jeg en gang fikk en slange opp i sengen og den kveilet seg rundt halsen min.. prøvde rive ned d på nattbordet og prøvde skrike for å vekke de i naborommet..men funka dårlig. Greide rive meg løs når det føltes som jeg skulle miste bevissheten...

Men skal legge det på minnet å se om det funker når jeg er mer bevisst på det.. da bryter man kanskje lettere hallisinuasjonen.. Takk:)