Alle innlegg Sukkerforum

Middagslei!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sulten sø. 29 aug. 2010 19:39

Må innse det, jeg er ingen husmor. Og nå er jeg så lei av å lage den samme kjedelige maten dag inn og dag ut.

Noen her inne med tips til lettvinte, gode, smakfulle middager man kan lage på kort varsel uten å tømme lommeboken?

Skjult ID med pseudonym megvel sø. 29 aug. 2010 19:44

Så lenge man har chilli og hvitløk så blir det meste sopihop kjempebra:) Selv har jeg fått dilla på stekt ris med egg og det som ellers er å finne i hus.. og med de 2 førstnevnte så blir det godt uansett:))
Eller hjemme alene nr 1: skive m makrell i tomat:)

Skjult ID med pseudonym megvel sø. 29 aug. 2010 19:45

nb. matprat.no... spes :enkel

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 29 aug. 2010 19:45

Stekte meg to stykker med mørbradbiff i dag. Yummy!

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 29 aug. 2010 19:47

akkurat nå craver jeg etter mangosalat med koriander og kyllingfilet, og hvitløksbrød. Nam! Noen som kan lage til meg?

Skjult ID med pseudonym MM sø. 29 aug. 2010 19:51

Jeg har bestandig frosne kamskjell og scampi i fryseren. Woker dette såvidt og legger det tilside. Woker deretter det jeg har av grønnsaker i kjøleskapet: gulerøtter, sukkererter, paprika, løk, hvitløk, gjerne også bambusskudd eller bønnespirer. Heller oppi en halv boks med kokosmelk og har i to teskjeer med red curry. Så kamskjell/scampi oppi til slutt. Mmmm....

Skjult ID med pseudonym Tazoslo sø. 29 aug. 2010 19:52

Kyllingbiter stekt med pepper og hvitløk, 3/4 teskje med sukker, 3/4 teskje med fiskesaus (eller østerssaus). Legg til litt vann hvis det blir sticky (en teskje eller 2). Et liten koriander kvast som pynt til slutt.

Spises sammen med ris og eventuelt godt selskap ;-D

Enkelt, kjapt og billig!

Skjult ID med pseudonym Glibly sø. 29 aug. 2010 19:53

Jepp, men mine er veldig lettvinte og ikke så elegante!

En pose SVENSK ertesuppe, "litt bacon" (jeg bruker ferdig smårettbacon, men den er jo ikke billig), eventuelt litt pølse, 1 gulrot og 1- 2 poteter. Gjerne løk eller purre.
Kutt alt i SMÅ terninger. Steik baconet, og hiv alt oppi ertesuppa. Kok til grønsakene er møre. Spis med brød.

Fiskesuppe. Du kjøper Findus frossen fiskesuppe. http://www.matvareguiden.no/bilder/6144.jpg Følger oppskrifta, men tilsetter en boks reker og små fiskeboller.

Skjult ID med pseudonym Hoho sø. 29 aug. 2010 20:00

Dette er noe moren min pleide å lage, og det er kjempe godt og enkelt. 400g kjøttdeig, stekes, så kuttes det opp en løk, det skal surres litt sammen med kjøttdeigen. Så når løken er varm, ha i matfløte, la dette surre litt i panna. Dette skal serveres med poteter. :)))))) Nam nam.... Ble nesten sulten nå :)))

Du kan også lage noe vi kaller for falsk fårikål, der bruker du farse i stedenfor saukjøtt.... mmmmm

Skjult ID med pseudonym Jeno sø. 29 aug. 2010 20:05

Hjemmlaget tomatsuppe..

Hakk opp 2 løk, 2 fedd med hvitløk, en halv chili, litt basilikum, timian og persille. Surr i olje, tilsett to bokser hakka tomater. Kok opp, mos med stavmikser. Tilsett så 1 liter vann og 2 terninger med buljong.
1 pakke med strimlet skinke, og 200g kokt makaroni. Varm opp. Kjempegodt og du har til 2 middager.
Med godt brød til, gjerne foccacia så er det en super middag:)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 29 aug. 2010 20:07

God mat behøver ikke være tungvint. Jeg kjører ofte disse:

Biff med salat:
Kjøper noen gode biffstykker, gjerne hos en halalslakter, det er jo billigere, og steker og har ferdigsalat med god dressing på.

Svinestek:
Svinestek koster ca 40-50 kroner kiloen på Rema. Du må sette av noen timer til å steke den, men den tiden kan du jo bruke til å ta deg en sykkeltur eller se på en film, og jeg pleier å steke frossen wok-blanding med masse søt chilisaus til.

Fiskepanne:
Denne er litt mer avansert, men ikke særlig vanskelig. Du tar fire fiskestykker (jeg bruker som regel laks), reker/krepsehaler som er stekt i olje på sterk varme og grønnsaker etter eget forgodtbefinnende (løk, broccoli, minigulrøtter, paprika osv.) i en langpanne, du heller over en eller annen fiskesaus, gjerne en posesaus fra Toro, men pass da på å ha i litt fløte for smak og maisenna for fylde og gratinerer det hele med ost. Stek i et kvarter og - voila!

Når jeg lager middag koker jeg så godt som aldri poteter/ris/pasta - det er da mye bedre med en salat, litt råkost eller stekte/kokte grønnsaker? Sunnere er det visst også...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 29 aug. 2010 20:53

Hadde svinestek i dag og venner på middag. De var litt skeptisk til at jeg serverte Toro-saus. Men når man freser løk, sopp og bacon, har i en pk bernaise og en med fløtesaus og deretter en kremfløte, cremé fraiche og selvsagt vann, så blir til og med Toro vanvittig godt. De sa det var den beste sausen de hadde smakt. :p

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 29 aug. 2010 20:56

@qwerty
Gode tips, men det er kanskje ikke så lurt å ta en sykkeltur mens ovnen er på? :-P

(mann 45 år fra Oslo) sø. 29 aug. 2010 21:38 Privat melding

Hm den fiskepanna må prøves.

mye godt finner man på matprat og.

Har brukt oppskrifter der for 2/3/4 date og og har iallefall fått en date til etter det. Så matprat. no er på hotlista

Skjult ID med pseudonym Siddisdame ma. 30 aug. 2010 00:08

aperitif.no har mange snadder oppskrifter. Der kan du også skrive ut egen handleliste til de enkelte rettene og du får vintips til dem. En kjekk mulighet til å lage din egen kokebok finnes også.

Skjult ID med pseudonym Smartypant ma. 30 aug. 2010 10:31

@eliseb
er du bekymret for at leiligheten skal begynne å brenne hver gang du bruker ovnen? jeg er i alle fall ikke spesielt bekymret for å ta meg en tur ut og finne på noe mens jeg venter på at et deilig stykke kjøtt godgjør seg i ovnen :)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 30 aug. 2010 20:46

@Smartypant

For all del, jeg er bare ansvarsfull. Ville bare ikke oppmuntret folk til å "gå ut og finne på andre ting" mens man har på en ovn på 200C.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 20:48

eliseb:
Det gikk i hvert fall bra sist jeg gjorde det. Og å komme hjem til den nydelig lukten av stekt svin, da - yummy! Det er nok den viktigste grunnen til at jeg aldri kunne blitt muslim eller jøde!

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 30 aug. 2010 20:50

@qwerty

Blir helt sjokkert, for å være ærlig. Trodde 5-åringer visste bedre enn å gå fra en påslått ovn, men tydeligvis ikke.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 20:53

eliseb:
Har gått fra påslått ovn flere ganger, jeg, de fleste gangene ufrivillig... :-)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 30 aug. 2010 20:56

@qwerty

Det er helt greit for meg at du gjør det, så lenge du ikke er naboen min. Det skal ikke så mye til før det går galt, og den dagen det går galt så håper jeg det kommer noe lærdom av det.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 20:59

Med mindre du heter Solveig og er noen og sytti er du neppe naboen min... :-P

Men, ærlig talt, det var jo ment som en liten spøk, da, rent bortsett fra at jeg i ren vanvare har gått fra påslåtte plater noen ganger. Hmm - hvorfor er det bare gamlinger som får sånne dingser som sørger for at komfyren uansett slår seg av etter en time på Hjelpemiddelsentralen...?

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 30 aug. 2010 21:04

Hvorfor ikke bare ta en tur på Clas Ohlson, qwerty? Der selger de sånt, så slipper du å kontakt HMS.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 30 aug. 2010 21:15

Skal man slow steike noe i et par timer så kan man alltids ta en tur på butikken eller noe, men putter man inn noe som skal stå 20-30 min så bør man jo holde seg hjemme.

Bodde tidligere i en bygård hvor det bodde en narkis over meg. Var umulig å bli kvitt henne da faren eide leiligheten. Hu hadde brannvesenet på døra tre ganger. En gang satt hun på en kjele med egg og gikk på postkontoret, problemet var at hu havna på fylla. En annen gang så hadde hun "sovnet" i badekaret mens hun hadde noe på komfyren....

Skjult ID med pseudonym Smartypant ti. 31 aug. 2010 01:28

Det er klart - er man en kløne på kjøkkenet (som de fleste jenter er nå om dagen), kan det sikkert være risikabelt, men man steker jo ikke en stek på 200 grader. Da ber du om å få en tørr, ekkel kubbe nesten uansett. Man setter ovnen på 120-130, tar seg en svingom et par timer, og kommer hjem til en nydelig, saftig stek. Når man lager mat i stekeovnen ligger strengt tatt risikoen i at det oppstår en feil i det elektriske anlegget, og da vil det skje før eller siden uansett.

Og det er jo forskjell på å la en kjele stå og småputre på komfyren en time mens man er ute med bikkja, og å fosskoke egg i en liten kjele mens man er på fylla?

(mann 48 år fra Telemark) ti. 31 aug. 2010 06:05 Privat melding

Meld deg inn på folkekokkene på rema. Helt gratis, masse fine oppskrifter :)

http://www.rema.no/folkekokkene/