Alle innlegg Sukkerforum

Denne er så viktig at jeg må posten den.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Twiggy sø. 29 aug. 2010 23:24

Håper ledlelsen i Sukker tilgir meg denne form for vekkelse, men dette er for viktig til å ikke forsøke.

http://www.document.no/2010/07/wafa_sultan_1.html

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 29 aug. 2010 23:33

Og hva er så viktig med det?

Skjult ID med pseudonym Blahblah sø. 29 aug. 2010 23:34

lol, lukter en FRPer her

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 29 aug. 2010 23:36

Geert Wilders får jo Frp til å virke som Antirasistisk Senter...

Skjult ID med pseudonym Twiggy sø. 29 aug. 2010 23:48

Kan dere være så snill å se ferdig? Interviewet varer i 30 minutter og dere kommer drassene med hjernevasken deres etter under 9 minutter.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 29 aug. 2010 23:49

Jeg vet i hvert fall at det som kommer ut av kjeften på Geert Wilders stort sett er kunnskapsløs rasisme, og det er i hvert fall ikke noe jeg gidder å kaste bort en halvtime av livet mitt på.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 30 aug. 2010 00:01

Hjernevasken her er at alle verdens muslimer er så veldig like. Det er de selvsagt ikke. Det er like stor forskjell på muslimer som kristne. De aller fleste kristne dreper ikke abortleger, selv om noen gjør det i USA.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 00:04

Du har opplagt et forklaringsproblem. Her er det en dame som har levet 30 år som muslim som taler, og så angriper du Geert Wilders for å ikke ha lest Koranen (ref. kunnskapsløs). Gert slik jeg forstår det har nettopp LEST Koranen og det som står der er helt sinnsykt!
Til din kunnskapsbanks oppdatering så startet Muhammed sin religion i Mekka, men ble kastet ut p.g.a. hans religion truet de som styrte der. Etter samling av tropper kunne han erobre Mekka i 630, åtte år senere og han kjørte på noe hert forferdelig. En hemningsløs krigsmann er altså forbildet til muslimene vi omgås med i det daglige.

Interviewet med Wafa Sultan sier i grunn sitt, så det er ingen grunn til å forsåke å gjøre seg til en besservisser over den damen der.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 00:07

Blir nesten litt forbannet hvis folk ikke gidder å se ferdig interviewet. Er det blitt slik at you tube snuttene må være på maks 5 minutter hvis de skal ha gjennomslagskraft?
@KIT
Dette temaet drøfter Wafa så bare titt videre.

Skjult ID ma. 30 aug. 2010 08:45

Å oppleve den ekle siden av innvandring har mange av oss. Siri-saken kjenner jeg på nært hold fordi jeg kjenner Siri godt. Men ikke kom og fortell meg at jeg ikke også kjenner nordmenn som gjør sånt mot mørke barn eller andre hvite barn for den saks skyld. Dette blir bare ikke slått opp i media på samme måte. Det finnes foreldre av mørke barn som opplever nøyaktig det du beskriver og kjenner på den samme frykten du snakker om. Hvem skal jeg som ser begge sidene hate? Både mørke og hvite? Her må holdningsendringer til, og det må jobbes hardt. Moa vender ryggen til og sier "liker ikke" skaper ingen fremgang for noen. Dette er et nasjonalt og et globalt problem. Da nytter det ikke å feie for egen dør og la være å bry seg om andre, stenge ute og samtidig feilaktig stigmatisere en hel folkegruppe. Hvor mange som Moa trenger man før man innser at muslimer har kommet til Norge for å bli, og at vi har et problem å løse, ikke rømme fra med dislikes.

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 09:19 Privat melding

(Heia Moa)

Skjult ID med pseudonym Jostein ma. 30 aug. 2010 10:50

De som tror muslimer har voldelige idealer, vet ikke mye om Islam.

Gruppen muslimer som forsvarer voldelige midler er bare en ørliten minoritetet, og de fleste av disse er ikke engang religiøse. Dette er en liten gruppe som kynisk bruker religion for å rettferdiggjøre handlinger motivert av ønske om politisk makt.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 11:07

Før du kommer med den overflatiske leksen der så må du sette deg inn i saken. Ut i fra det du skriver har du ikke sett hele den videoen som jeg linket til i åpningsinnlegget.

Skjult ID med pseudonym Maggs ma. 30 aug. 2010 11:22

@Moa
Enig med deg.

Er selv født og oppvokst på Holmlia og har siden ung alder blitt fortalt av samtlige lærere at det var bare å legge seg flat. Konflikter med innvandrere andre var veldig alvorlig siden jeg kunne få enkelte av "de mørke" til å ikke føle seg velkommen, men når det gikk andre veien måtte jeg huske på å vise forståelse fordi at de kom fra andre land og hadde en annen kultur. Det hele toppet seg da jeg holdt et foredrag om min bestefar som var en medaljert krigshelt og at jeg på lik linje med han, kalte meg selv for en patriot. Da fikk jeg i etterkant streng beskjed om at slike holdninger kunne vi ikke ha her.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 14:44

Denne artikkelen ble slettet, men fine internt har arkivert den :)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kj9KkgCsNSEJ:www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat15/thread73155/+om+Nazneen+Khan-%C3%98strem&cd=5&hl=no&ct=clnk&gl=no&client=firefox-a

Skremmende når en slik viktig artikkel, mye basert på Khans egen bok, blir sensurert!
Ikke dumt å ha en dame plassert ut for å kontrollere de som utdannes til journalister..

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 14:54

Jostein: siterer fra ditt inlegg "Gruppen muslimer som forsvarer voldelige midler er bare en ørliten minoritetet, og de fleste av disse er ikke engang religiøse."

Afghanistan behandlet for en stund siden et lovforslag som gir menn lov til å sultefore kvinner når de ikke vil ha sex, er ikke sikker på om forslaget ble vedtatt eller ei men jeg tror det ble det.

Vi snakker ikke minoritet når det dreier seg om et land gjør vi?:)

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 14:57

Er forøvrig enig med Twiggy, ikke kommenter påstandene hvis du ikke har sett hele snutten.

Skjult ID med pseudonym SMRT ma. 30 aug. 2010 15:56

Hvorfor kan man ikke kommentere generelle påstander om islam før man har sett hele videoen? Inneholder videoen en fasit?

Beskriver Sultan et (vingeskutt) arabisk ønske om makt, hvor islam er et middel, eller er det islam i seg selv vi må frykte? Hvis det siste, hvordan kan vi forsvare oss mot en ide? Skal vi forby ideer? Hvordan skal det i så fall håndheves? Man stopper ikke ideer ved grensen. Det er ikke bare brune mennesker med sort skjegg som har tilgang til ideer.

En ny globalisert verden gir nye utfordringer. Det kan vi alle være enige i. Men euforiske multikulturister og paranoide islamofobe har en ting felles: ingen av de har vel noensinne hostet opp gode løsninger for nye utfordringer.

Islam vil ikke forsvinne med det første. Islam er heller ingen statisk størrelse. Det virker som dens politiske betydning har vært viktigere de siste dekadene enn hva tilfellet var før. Spørsmålet er hvorfor. Og ikke minst hvordan den kan få en mindre politisk betyning.

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 16:56

SMRT: Du må gjerne kommentere generelle påstander om islam så lenge du alikevel følger tema i tråden.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt ma. 30 aug. 2010 17:12

Jeg er så glad jeg ikke har enkelte mennesker i livet mitt.

:lykkelig:

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 17:54

Hvem er det da?!

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 18:14

Grumse:
Hvis du skal være forumpoliti er det greit om du på forhånd sier hva det er lov og ikke lov å diskutere i en tråd. hvis man mener selve premisset som ligger til grunn for Twiggys "advarsel" er feil må det da vel være lov å kritisere det? Dette er tross alt ikke et internt forum for Forum mot Islamisering eller partiet med det noe misvisende navnet Demokratene.

Problemet mitt med hele den retorikken Twiggy og hans likesinnede står for er at den kategoriserer mennesker på bakgrunn av fordommer, ikke på bakgrunn av hva de faktisk står for. Eksempelvis viste en undersøkelse for noen år siden at muslimer i London har større tillit til politiet og mer tro på et representativt demokrati enn London-innbyggere flest - om noe viser jo det nettopp at ekstremistene ikke har den støtten Wilders og hans hird gir inntrykk av.

Hadde Wilders vært et enestående eksempel, hadde det ikke vært så ille, men som blant annet denne tråden viser er ikke det tilfelle. Dagsavisen hadde i sommer et oppslag der muslimske jenter, født og oppvokst i Norge, sa at de ikke ville la barna sine vokse opp her - i mine øyne er det et mye større problem. Jeg ser det når jeg tar T-bane, hvordan folk heller står enn å sette seg ned ved siden av en kvinne med hijab. Jeg ser det i butikken, hvordan folk ikke våger å møte blikket til en kassadame med hijab. Unge muslimske kvinner forteller hvordan de blir fortalt hvor undertrykte de er av folk som ikke kjenner dem - selv om de studerer både jus og medisin.

Om det er noe som kan skape ekstremisme så er det følelsen av å være annenrangs innbygger i eget land. Første generasjon valgte dette frivillig, andre generasjon er oppvokst med dette, og nettopp derfor må vi støtte opp under dem som forsøker å kjempe seg fri fra dette. Når de imidlertid blir møtt med fordommer og hat, så oppnår man det totalt motsatte. Derfor er slike holdninger direkte farlige.

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 18:17

Gidder hverken lese det laaaaaaaaaaange inlegget ditt eller kommentere det, bare ved å lese første setninga er det tydelig at det er fullt av tull å jeg tror heller jeg skal sette på kaffien å fortsette å kikke i profiler:)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 18:21

Grumse:
Den slipper du ikke unna med - skal du leke forumpoliti på den måten får du pokker meg stå inne for det også!

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 18:24

Slepper jeg ikke unna? Har gått bra så langt men:)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 18:27

Men troverdigheten din daler langt under nullpunktet. Ut fra tidligere tråder om politikk hadde jeg litt respekt for deg, men med en sånn opptreden ser jeg at det ikke er noen grunn til å ha det.

Men det er jo typisk dere brun-grumse-de - når fakta kommer på bordet skyr dere debatten. Dere elsker å spille på følelser og fordommer, men det er åpenbart at det også er der det stopper. Noe du beviser - per exellence - her og nå!

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 18:33

Bryr meg lite om hva du mente om meg før dette, jeg observerer bare at du har gjort deg om meninger om at jeg leker forumpoliti, at jeg skyr debatten når fakta kommer på bordet og at jeg speller på følelser og fordommer.
Jeg skjønner ikke at det går an å komme opp med så mye "drit" basert på min enighet med TS om at hele snutten bør sees før den kommenters!

Nei, det er du som velger å komme med påstander når du ikke har fakta å slå i bordet med!

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 18:35

Grumse:
Hvilke fakta er det jeg underslår?

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 18:40

først og fremst at jeg ikke leker forumpoliti, ikke speller på følelser og fordommer og mest av alt at jeg ikke "skyr debatten" og til sist at jeg ikke har gått tom for fakta.
I mitt inlegg sa jeg kun at jeg var enig med 'TS i at hele denne videosnutten burde sees før den kommenteres. Skal ikke jeg kunne mene det uten å mene noe som helst annet om denne tråden?
Mere enn det gidder ikke jeg si, å fortsetter du å komme med påstanfder om meg og mine meninger nøler jeg ikke med å rapportere det!

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 18:58

Grumse:
14:54 skriver har du et innlegg der du bruker Afghanistan som et eksempel på at de holdningene Twiggy mener kjennetegner islam faktisk gjelder et flertall av muslimer. Har jeg misforstått deg her beklager jeg det, men jeg kan vanskelig forstå det annerledes - og det er definitivt mye mer enn å kreve at man skal se propagandafilmen fra document.no før man uttaler seg. Det jeg leser ut av kommentaren er at du er enig i selve diskursen - en brungrumset diskurs som jeg står fast på at handler om fordommer, følelser og fravær av fakta.

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 19:05

Da har du misforstått meg, svaret var ikke ment som en korreksjon av Josteins påstand...snarere en kommentar.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 30 aug. 2010 19:15

Innlegget til qwerty var interessant = verd å lese Grumse. Dessuten så er det ikke innlegget du ikke gidder å lese, men heller det at du ikke gidder å svare på det, fordi det innebærer å tenke litt og komme med noen gode argumenter. Fair enough at du ikke gidder det men skal du påstå det er fullt av tull så må du lese det først, eller var det ikke det du mente, at man må se videoen for å kommentere den? Altså, lese noe for å påstå det er fullt av tull?

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 19:20

Nei, jeg gadd faktisk ikke å lese det Petita

Skjult ID med pseudonym petita ma. 30 aug. 2010 19:21

yeah, ser at du skriver det ;)

Skjult ID ma. 30 aug. 2010 19:48

@Grumse
Du synes qwerty skal se et videointervju på 30 minutter, men du gidder ikke lese et innlegg som tar 2 minutter??

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 20:00 Privat melding

Fanken så mange som kommer fra Holmlia, da.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 20:12

JarlH:
Så alle som er mot rasisme er fra Holmlia? Eller er dette nok et uttrykk for dine barnslige fordommer?

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 20:35

¨skjult ID: selvom det du sier er feil så lurer jeg alikevel på, hva er konkjlusjonen?

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 20:40 Privat melding

@ qwerty

Jeg har da vitterlig ikke sagt noe som helst om rasisme i tilknytning til Holmlia. Du burde klare å holde deg for god til å legge ord i munnen på meg, eller være nedlatende for den saks skyld, qwerty. Det setter deg i et heller dårlig lys. Takk.

Jo, forresten. Jeg er oppvokst på Holmlia, til informasjon.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 20:41

JarlH:
Nei, jeg bare lurer på hva i all verden det er du mener, jeg, er ikke alltid like lett å bli klok på det du lirer av deg...

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 20:44

Har vanskelig for å forstå JarlH som rassist her.............dårlig spøk kanskje men ikke noe mer:)

Skjult ID med pseudonym sooky ma. 30 aug. 2010 21:17

Oooops, someone is havin a bad day!!!!!

Gidder ikke å se det halvtimeslange intervjuet jeg, men jeg må si at det skremmer meg, at vi er blitt så skeptisk til hverandre, og våre nye landsmenn. Ja, jeg er enig at det er mange skumle holdninger hos Islam, men jeg er ikke enig i at vi skal stenge muslimer ute, og ikke kan vi "kvitte" oss med de heller. De kommer fra en helt annen kultur enn oss, og det vi må gjøre er å gi de lyst til å sette seg inn i nordmenns levesett, og regler. Slik vi holder på nå, med god hjelp fra media, er å avle fremmedhat og fremme terror.

Jeg har vært offer for rasisme uttallige ganger pga mitt nordiske utseende, og jeg synes ikke det er greit å måtte høre hore etter meg på gaten fordi jeg er norsk kvinne. Men, min Bolivianske svigerinne møter det samme hver dag av etniske norske. Så det er liten forskjell på oss, uansett om vi er hvite, brune, grønne, eller mann og kvinne, vi frykter alle det ukjente, og hater det vi ikke kan forstå. Det er det vi må endre, og gjøre noe med. Å stenge grensene er for sent uansett!

(kvinne 38 år fra Hordaland) ma. 30 aug. 2010 21:19 Privat melding

Er ganske enig med JarleH, det ER påfallende mange fra Holmlia her i denne tråden, og det var vel sikkert det eneste han mente også.

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 21:24 Privat melding

Om du skulle lure på hva jeg måtte mene, enten innhold eller hvem den er rettet til - kan du spørre på en normal, skikket måte. Fremfor å komme med egne forutinntatte meninger om hvorvidt jeg er fordomsfull, hva jeg skulle mene kollektivt om det ene eller det andre, eller nærme deg å dra frem rasekortet.

Er det noe som virker helt uforståelig, er innlegget mest sannsynlig rettet til noen andre - som også oppfatter dette. Så vidt jeg har forstått er det ikke slik at alt man skriver, er ment til alle, alltid? Spørre kan man alltid gjøre, men slike spydige, retoriske spørsmål og kommentarer kan man legge igjen i møkkakjelleren.

Daværende utspill fra meg: "Fanken så mange som kommer fra Holmlia, da," henviste til
Maos innlegg kl. 08.21, 08.51, og 14.49, samt
Maggs' innlegg kl. 11.22.

Grunnen til dette var hvor ekstremt mye jeg kjente igjen, både hos meg selv og barndomsvenner, og hvor riktig fremstilt innleggene deres var. En empirisk hverdag for mange norske ungdommer (jf. Mao og Maggs) , som dessverre blir undergravd av mange sine (i mine øyne enten naive eller uvitne) medborgere. Være det seg mediebilde, sosiale medier eller en slags offentlig kollektiv tankegang. Til eksempel vil jeg trekke frem hva Maggs' lærer irettesatte han/hun med:
"Da fikk jeg i etterkant streng beskjed om at slike holdninger kunne vi ikke ha her."

Hvis noen av mine barn noen gang kommer hjem fra skolen etter å f.eks. fortalt om sine tipp-/oldeforeldres innsats under verdenskrigene med samme iver som Maggs - og blitt sendt hjem med samme irettesettelse. Vel. Da ville den gjeldende lærer fått seg en real kjølhaling.
Tidvis virker det nærmest som om det er en uting å uttrykke stolthet og tilfredshet av sitt eget hjemland. Nordmenn, gamle som nye landsmenn, som identifiserer seg med norske verdier og holdninger, kultur, blir nærmest uglesett i det offentlig rom. Igjen, som Mao og Maggs trekker frem.

Men nå sporet jeg helt av her.

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 21:32 Privat melding

Takk, sooky! Rett på kornet;)

(Også heter jeg forresten Jarl, ikke Jarle:)

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 21:36 Privat melding

Tør jeg spørre hvorfor det er for sent å stenge grensene, Sooky?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 21:44

JarlH:
Jeg har sett en rekke flåsete kommentarer av deg i andre tråder, jeg ser at denne ikke var ment slik, det tar jeg selvkritikk på, men en bør også tråkke forsiktig i en tråd av en slik karakter - eller aller helst bør en unngå denne typen tråder på et forum som dette.

Men når vi først er inne på dette med "patriotisme" - det er et begrep det ekstreme høyre, med unntak av i idrettslig sammenheng, faktisk i stor grad har klart å gjøre til sitt. Patriotisme forbindes gjerne med enn innsats, som motstandsbevegelsen og sabotørene under krigen. De senere årene har det imidlertid dukket opp grupper, jf. Wilders, som mener vi er inne i en ny krig, der muslimene er fienden, som legger vekt på bruken av dette begrepet, for eksempel partiet NorgesPatriotene.

Med Holmlia-drapet friskt i minne får det hele en ekstra schwung - Jahr, Kvisler og Andreassen så på seg selv som patrioter i krigen mot islam, og uten at jeg kjenner miljøet på Holmlia personlig klarer jeg ikke å la være å tenke på dette i sammenheng.

Jeg skulle ønske at patriotisme betydde noe annet, at det var en hedersbetegnelse, men det er det dessverre ikke i dag.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 30 aug. 2010 22:35

Kit,
Det vil alltid finnes voldelige ekstremister av noe slag, som voldelige kristne, men vi snakker jo her om en praksis som er institusjonalisert i felre land og rammer millioner.

qwerty og jostein,
hvorfor står dere fast på at islam og en idé ikke er voldelig eller farlig eller truende, når elementer som bl.a. beskrevet i videoen - regelrett daglige voldtekter av pikebarn, gjennom ekteskap før de er kjønnsmodne, manglende rettigheter til å velge sitt eget liv, to kvinners vitne må til for å matche en mann, steining for å ha blitt voldtatt etc - er dagliglivet i disse samunnene?

Forøvrig: Vesten satte foten ned når det gjaldt apartheid. Men hva gjør vi med diskrimeringen av kvinner? Nei, det vil koste for mye, skal vi boikotte Iran og Afhghanistan og Pakistan pga krenking av halve befolkningen basert på kjønn, da ryker vi uklar med Saudi og Kuwait og Qatar også, og det vil koste oss for mye.

Vi hra anerkjent menneskerettighetene, men den misforståtte toleransen - som bl.a. Qwerty og Jostein - har for den praksisen vi ser av islam som også finnes i vestlige muslimske miljøer, er tuftet på forutsetningen om at disse menneskerettighetene ikke gjelder for disse kvinnene.
Hvorfor mener dere det? Hvorfor skal disse kvinnene betale denne prisen?
For et svik! Jeg blir kvalm av deres liksomtolerante holdning, som egentlig bare tjener næringslivets interesser fordi . Dere er villig til å fortsette å ofre friheten, helsen og livet til millioner av kvinner - og noen millioner menn, fattige, analfabeter, ulykkelig forelskede eller homofile - mens dere sitter her trygge på deres velfødde rumper og lefler med de liksomtolerante verdiene mens dere _egentlig_ bare støtter oppunder næringspolitiske agendaer. De der hellige intensjonene deres er en vits.

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 30 aug. 2010 22:52

Tiltredes ,Vibe! : )

*Syns for øvrig alle religioner er en smule oppskrytt*

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 22:54 Privat melding

qwerty:
Patriot. Patriotisme. Det jeg selv umiddelbart forbinder med dette er en fedrelandsvenn, eller en glød og entusiasme for fedrelandet. Jeg tenker IKKE på nynazister som tilhører Bootboys(eller var det med z? Vanskelig å vite nå til dags) fra Bøler. Det tar nærmere 40 minutter med buss fra Holmlia til Bøler. Jahl, Kvisler og Andreassen er ikke lokalpatrioter eller en del av den norske nasjonalfølelse.

Personlig mener jeg det er forkastelig å sette norske krigssabotører, patrioter, i sammenheng med nynazistpakk eller andre forkastelige grupperinger! Ytringer som dette bidrar til å stemple patrioter som skaprasister. Nynazistiske miljøer er noe som alltid har ligget i kjølvannet etter 2. verdenskrig. Dette går igjen i store deler av Europa. I Norge har vi mer eller mindre oversikt over, og klarer å håndtere disse - dog eksisterer de fortsatt. Man trenger ikke svømme lenger enn til Danmark for å se tilstander ute av kontroll mht. nynazisme.

Jeg føler ofte at kritikk av Islam blir sammenlignet med rasisme. Muslimer er ikke et folk, de er tilhengere av en religion. I motsetning til jøder som folkeslag. Religionskritikk kan ikke, bør ikke og må ikke få underkues. Hvor hadde Norge vært i dag hvis kritikk av den norske kirken hadde vært fraværende?

De som kritiserer Norge og krever beskyttelse, håper jeg inderlig også respekterer de av oss som hjertelig avskyr det multikulturelle og ikke minst multireligiøse Norge. At vi også får lov til å kritisere.

Helt enig. Flåsete kommentarer har jeg kommet med, og flere vil komme. Til egen og tidvis andres underholdning. Slik jeg oppfatter det tar flesteparten disse utsagnene med en klype salt og som en spøk. Religioner er virkelig ikke noe jeg mener er for alvorlig til å spøkes med.

Videre mener jeg IKKE at slike tråder som dette bør ungås, ei heller at man trenger å tråkke så forbannet forsiktig i de heller. Provokasjon fungerer som oftest best. Akkurat emner og temaer som dette;
rasisme, nynazisme, Islam (muhammedanisme), innvandringspolitikk, kulturforskjeller, grunneleggende annerledes menneske-/kvinnesyn, og så videre, og så videre,
trenger en heftig debatt i det offentlige rom, i forumer som dette, ute blant folk, på skolen og i hverdagen generelt. Det er spørsmål og tilstander Norge som samfunn og land må ta et oppgjør med. Resten av Europa òg, for den saks skyld.

Patriotisme betyr akkurat det det burde.

Skjult ID med pseudonym Maggs ma. 30 aug. 2010 22:57

@qwerty
Du har desverre rett på enkelte punkter. Ordet "patriot" har blitt missbrukt av en rekke grupper og knyttes ofte til nynazistiske og rasistiske miljøer. Samtidig viser jo dette igjen hvordan flertallet lar seg diktere av små radikaliserte grupper. Skal vi la de få ordet eller skal vi ta det tilbake? "Jeg skulle ønske at patriotisme var en hedersbetegenelse" Hvorfor skal det ikke være det? Hvorfor skal det være feil å si at man elsker sitt land og dets verdier?

Uansett! Foredraget mitt inneholdt fortellinger om hvordan min bestefar rømte fra en tysk fangeleir, deltok sammen med britiske kommandostyker ved landsettingene i Normandie etc. Han ga mye og fortjener hederbetegnelsen som patriot og i lys av dette kalte jeg meg for det samme.

De fleste muslimer er ikke ekstremister, slik er det også med norske patrioter.

Skjult ID med pseudonym Grumse ma. 30 aug. 2010 23:02

Jeg synes det er dumt å sammenligne alle muslimer med den type muslimer som beskrives i intervjuet, jeg tror en større del av muslimene på jorda ikke støtter den form for radikalisme som kvinnen beskriver.
Men de burde kanskje slutte å kalle seg muslimer, de kjenner kanskje ikke så godt til islams mørke side og utøver religionen sin utifra et verdigrunnlag som ikke stemmer med islam slik den opprinnelig var.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 23:12

Grumse:
Slik den opprinnelig var? Ingen religion er slik den opprinnelig var - enhver religion er det religionens utøvere manifesterer i dag.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 23:14

Da har jeg forstått at flere har sett dette interviewet. Det er godt. Det er faktisk lite virkningsfullt å forsøke å spille tennis med fine ord over et politisk korrekt nett.

Det er bare å høre på denne damen og forstå at hun har rett. Selvfølgelig har hun det! Er det virkelig en her som har sett hele denne videoen og ikke forstår at damen risikerer livet sitt med akkurat det interviewet der? OK, logikk liker vi: Da er det en av to: Hun er psykotisk og må beskyttes fra seg selv, eller hun har mer guts enn de fleste av oss, vet eksakt hva hun gjør og har helt rett.

qwerty hva tror du?

(mann 29 år fra Oslo) ma. 30 aug. 2010 23:16 Privat melding

At nazitrioen fra Bøler påberoper seg å være "patrioter i kampen mot Islam" gjør de sannelige ikke til ekte patrioter. Det gjør meg kvalm å høre eller se slike mennesker i tilknytning til begrepet patriotisme.

Faktisk så kjenner jeg nå at det gjør meg like forbannet som da Abid Q. Raja (venstrepolitikeren) sammenlignet Hamas-terrorister med norske sabotører under krigen. Terrorister som bruker sykehus og barneskoler som beskyttelse når de fyrer avgårde raketter. Frihetskjempere. Fy faen. Jeg harmes nærmest til vanvidd.

Ekstremisme later til å være et nødvendig onde i alle ideologier, religioner og kulturer. Heldigvis har vi en opplysningsmentalitet i vår del av verdenssamfunnet. Og jommen virker det ikke som den sprer seg noe rundt i verden også.

Usikker på akkurat hvor diskursen går videre nå. Jeg elsker å diskutere slike emner, men dessverre har jeg ikke like mye tid til lengre nettdiskusjoner med fremmede. Det virker som du har mye å fare med!

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 23:28

Twiggy:
Eller kanskje det er mulig hun er preget av sin egen historie? Mange av oss er nemlig det...

Jeg gidder, som nevnt, ikke å kaste bort en halvtime av livet mitt på et forsvar for en bleikfeit nederlandsk rasist, uansett hvem det kommer fra, like lite som jeg gidder å kaste bort tid på document.no, honestthinking.no og hva de nå kaller seg, disse "kulturkjemperne". Ingen her nekter for at det finnes ekstremisme, ingen her nekter for at innvandrerkvinner blir trakassert dersom de forsøker å bryte med familien - men det skjer også i andre miljøer, forskjellen er at det som kalles familietragedier blant oss hvite kalles æresdrap blant andre.

Problemet oppstår når man allmenngjør dette til hele befolkningsgrupper. Er det islam som er problemet, eller er det at dette er flyktninger fra land i totalt kaos? Folk som har vært barnesoldater, folk som har sett hele familien bli drept, folk som ikke har hatt noen barndom? Amil Aden har fortalt om hvordan hun som enslig barneflyktning fra Somalia opplevde Norge - forskjellen på henne og mange andre er at hun likevel er en usedvanlig ressurssterk kvinne. Det er klart ikke alle klarer å tilpasse seg helt annerledes forhold, men det som slår meg er hvor mange som klarer det - jeg har snakket med kurdiske geriljasoldater, mennesker som har vært på flukt i årevis og mennesker som har sett familien bli drept av israelske granater og som likevel klarer å tilpasse seg et liv i Norge. Det er jeg ikke sikker på at jeg ville klart.

Uansett - for dem som vokser opp i Norge vil situasjonen være helt annerledes. Selvsagt, det å vokse opp i de laveste samfunnslagene vil alltid skape visse utfordringer, men erfaringen viser i hvert fall at såkalte annen generasjons innvandrere som regel tilpasser seg og blir en del av det norske samfunnet. Men det er noen som ikke gjør det - problemet mitt med Wilders, rent bortsett fra de ville konspirasjonsteoriene hans, er at han vil straffe alle som ikke er like bleikfeit som ham for deres gjerninger. DET mener jeg er farlig - livsfarlig!

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 23:41

Ta deg heller den halvtimen enn å skrive alt dette. Du vil lære mer da.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 30 aug. 2010 23:44

Twiggy:
Hvis "lærdom" for deg er å bekrefte Geert Wilders' feberfantasier så holder jeg meg langt unna den "lærdommen". Akkurat som jeg ikke gidder å kaste bort tid på propaganda for Pat Robertson, Børre Knudsen, Mullah Krekar eller hvem det skulle være.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ma. 30 aug. 2010 23:57

Dette har ingen ting med Geert å gjøre. Interviewobjektet er en totalt uavhengig amerikansk dame. Hun er lege og har vært muslim i 30 år uten å reflektere over hva det faktisk innebar. De fleste muslimer er der. Akkurat som de fleste som stemmer på et parti ikke helt vet hva det står for. Styringen tar noen uansett om de liker det eller ikke..
Jeg bryter min videre diskusjon med deg nå qwerty. Du tror at ting blir så bra bare vi tar i mot alle og er så snille. Du har fullstendig lukket øynene og det er ingen vitsen i å debattere med deg da.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 00:00

Twiggy:
Ja, jeg merker meg at du ikke møter mine argumenter i det hele tatt og heller kommer med patroniserende bemerkninger som ikke har rot i virkeligheten. Det er ingen diskusjon mer enn Monty Pythons "Argument clinic" er det. Forskjellen er at de holdningene du promoterer er farlige, og jeg håper virkelig jeg unngår å møte en kvinne med dine motbydelige holdninger.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 00:30

qwerty, jeg registerer at du overhodet ikke besvarer mine spørsmål eller forholder deg til de massive bruddene på menneskrettighetene som muslimske regimer begår hver dag og som også finner sted i det skjulte i muslismke samfunn.

Hvor er de moderate muslimene i debatten? De tier - pga frykten for represalier. Hvorfor kan du ikke væ're målbærer for dem da? Når det gjelder Amal Aden, så biter du deg merke i hvordan hun opplevde Norge, men du tar ikke til etterretning det som i ettertiden har vært hennes hovedanliggende; behanldingen av somaliske kvinner, det filtrerer du bort. Har du ikke respekt for henne?

Gi meg gode grunner, så kanskje jeg skifter standpunkt, men de grunnene klarer du ikke fremskaffe når du nekter å forholde deg til den infromasjonen som er tilgjengelig. At du ikke vil se intervjuet, er typisk fanatikere; å nekte å eksponere seg for kilder som kan utfordre dine standpunkter og å hevde - uten engang å ha sett klippet - at hun er Gerct Wilders løperjente. Hun står faktisk på egne ben med sine standpunkter. Hvorfor ikke høre på en kvinne som er vokst opp i dette regimet? Tør du ikke? Men først da vil du kunne ha målrettede argumenter overfor dem du vil overbevise!

Etter mitt skjønn er den type fornektelse av informasjon farligere enn alt.
Du kaller Twiggyes holdninger motbydelige, men selv forvarer du egentlig en type styringssett hvis sterkste beskyttelse er kapitalismen og vår avhengighet til oljen, hvilket er særlig ironisk siden du påberoper deg å være sosialist.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 31 aug. 2010 00:32

@vibe.

Jeg er helt enig i at kvinnens stilling i mange land er veldig dårlig. Det mest skremmende er at den faktisk ikke er spesielt dårlig i islamske land. Den er minst like ille, om ikke verre i hinduistiske land som India og Nepal (som jeg kjenner best) Da snakker vi plutselig ikke om millioner ofre, men 100 talls millioner ofre. Tvangsekteskap med mindreårige er vanlig der også. Kvinner har få rettigheter, og følger mannen. De har forbundt skikken med å kaste enken på likbålet til mannen, men det forekommer. En kan vel regne med at enkes posisjon alikevel ikke er særlig sterk. Poenget med dette er ikke å unnskylde Islam, men å påpeke at det sannsynligvis er andre mekanismer enn religionen som er årsaken til forholdene.

Legger også merke med de landene du drar fram som eksempler, det er jo nettopp de landene massemediene i vesten ynder å fremstille som verstingene, mens Saudi blir nevt i en mildere setting. Saudi er minst like ille som de andre landene, de har sharialover. Nå nettopp var myndighetene der ute etter ett sykehus som kunne lamme gjerningsmannen fra nakken og ned, fordi det var offerets ønske om avstraffelse.

Jeg er også oppitt av den misforståtte toleransen i Norge. Kvinnebevegelsen i Norge har ikke fokus i det hele tatt på sine medsøstres forhold her i landet. Det er tydligvis helt greit at kvinner nektes å gå ut av leligheten og lære seg norsk, så lenge en det er ett eller annet en kan anklage norske menn for.

Skjult ID med pseudonym unggutten ti. 31 aug. 2010 01:19

Først og fremst;
Til dere som mener Islam er en religion med blod på hendene; dersom Islam har blod på hendene vasser kristendommen i blod. Islam er ikke i nærheten av antall liv som har blitt tatt fordi de ikke var kristne. Du drar fram islams ekspansjon fra 632 og utover. Hva med å ta en kikk på kristendommens ekspansjon, blant annet Karl den Store som ved Verdun døpte og så slaktet 5000. Så har vi jo kristningen av Norge med valget mellom dåp eller sverd. Kan jo slenge med korstogene som en liten ekstrabit og inkvisisjonen.

bin Laden og Al-Qaida har blitt fordømt av flere høytstående muslimske ledere. Selvsagt er ikke dette noe som kommer fram i media, ettersom det ikke selger. Tror du paven og andre kristne ledere vil godta invasjonen av Irak ettersom Bush sa "Gud ville jeg skulle invadere Irak"(kan ikke gi kilden på den, men det er fakta)?

For 5 år siden var 70% av alle kriminelle forhold i USA som ble definert som "terrorisme" av FBI utført av hvite, kristne, amerikanskfødte statsborgere.

Når det kommer til sharialover er svaret skremmende enkelt; streng religiøs lovgivning gir makthaverne mer kontroll. Religion og politikk går desverre hånd i hånd og enten lovgivningen er basert på kristendom eller islam så er en innflytelsesrik religion det samme som politisk makt. Det er bare å se på europeisk historie så finner man det samme. Sharialovene er i bunn og grunn lover laget på 700-800 tallet som fremdeles er i bruk i dag. Ser man på generelle lovverk fra den tidsperioden er de ganske like lover basert på kristendommen; kvinneundertrykking og øye for øye, tann for tann.

Stigmatiseringen av muslimer og islam som "ond" religion kan vi takke media for. Hamas har ikke støtte blant den jevne palestiner fordi de skriker død over vesten, men fordi de har fått til utrolig mye bra på det lokale plan, blant annet bygging av skoler og moskeer(uten ekstremistisk indoktrinering) og mer eller mindre fjerning av korrupsjon. Det unyanserte bildet vi får fra media med sin agenda(selg selg selg) blir jo uten tvil feil.

JEG STØTTER IKKE VOLD ELLER UNDERTRYKKING BASERT PÅ RELIGIØS OVERBEVISING, enten det er kristendom, hinduisme, islam eller jødedom. Kvinnefrigjøringen er på vei i flere muslimske land, men jeg tror den må komme av seg selv og at det er muslimene selv som må ta initativ til dette. Dersom vesten kommer som bankene på døra med sin rette vei på lik linje med Jehovas vitner er det større sjanse for at den jevne muslim slenger døra i ansikt

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 12:34

Taliban er vel ikke akkurat på vikende front om dagen?
Jeg tror det er viktig å forsøke å legge historien til side når vi forsøker å finne ut hva som er bra. Det å nevne alt som er gjort i kristendommens navn er lite fåfengt. For ikke å snakke om det gamle testamente so er het crazy!

I dag må vi se på hva som skjer i dag. Utganspunktet mitt var å belyse hvilken trussel vi står ovenfor ved å la den muslinske befolkningen bli for stor. Tyskland kan minne oss på det:

"I 1932 var den sittende presidentens funksjonstid over. Det var fire menn som stilte til valg. Hitler var en av dem. De fleste mente at det var den sittende presidenten Paul von Hindenberg som ville vinne valget. Overraskelsen ble stor for de fleste da Hitler fikk så stor oppslutning at det måte omvalg til. Denne gangen fikk Hindenburg 53 % av stemmene og Hitler fikk Sterke 36,8 %. Ved riksdagsvalget, som fant sted bare noen måneder etter presidentvalget, fikk NSDAP kraftoppslutningen 37,4 % av stemmene, og var nå det største partiet i hele Tyskland." Vi kjenner resten..

Det vi ser i dag er at de unge har begynt å prege politikken. De unge har viljen til makt og det vil ikke bli noe unntak for islamtilhengere. Vi har sett noen av dem forsøke seg allerede, men p.g.a. deres ekstreme holdninger, har vi som er i overtall i dag slått kraftig ned på dem. Det er ikke så lenge til dette vil endre sge hvis ikke de selvutslettene nordmennene våkner opp.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 12:48

Poenget mitt er at myndighetene må stramme inn! Altså ikke folket hvor det kun blir ubehagligheter ut av det. Lover og regler må lages slik at familiegjenforening og en del andre ting ikke bli lov. Da kan vi elske de pakistanerene (og andre) som er her i dag uten at vi risikerer at samfunnet går til helvete om 20-50 år.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 31 aug. 2010 13:01

Twiggy, nazistene mente jødene var den store trusselen, du mener islam er den samme trusselen. Har du noe mer dokumentasjon for trusselen enn Sions vises protokoller og en tilfeldig psykiater?

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 13:11

Mine tidligere venner. Vil ikke ut med navn her. En av dem er høyt utdannet og er sentral.
Vi var skikkelig pals i studietiden og alt va moro. Kom et par shocking opplevelser da også som da han dro til en medstudine fordi hun satt med bar hals på lesesalen, men ikke noe mer.

Først etter karrikaturstriden forsto jeg alvoret og at hvis det skulle tilspisser seg i form av flertall og lovendringer så forsto jeg at det enden var dem eller meg! Helt nifst
Tror forresten du hadde kommet dårlig ut hvis du hadde sittet i en diskusjon med hun damen der og omtalt henne som en tilfeldig psykiater Kit.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 13:19

Hun ble ranket som en av de 100 mest inflytelsesrike personer i verden a TIME magazine. Hvor stiller du der Kit?

Skjult ID med pseudonym kit ti. 31 aug. 2010 13:24

Twiggy.

Greit, du har altså omtrent samme begrunnelse til å være i mot islam som nazistene hadde som begrunnelse for å forfølge jødene. Personlige opplevelser og folkesnakk. I tillegg liker du at en fører tenker for deg.

Ha en fin dag

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 13:40

Du følger ikke med. Hun forfølger ingen folkegrupper, men kun en ideologi som har fører til vanvittig mye jævlig! Fatter du ikke hvor mye de muslimske damene lider? Driter du i det? Bruker du snikk snakk for å slippe å ta det inn over deg?

http://www.youtube.com/watch?v=up3yuQDAWKQ

Skjult ID med pseudonym kit ti. 31 aug. 2010 13:44

Twiggy, klarer du i det hele tatt å ta til deg skriftlig informasjon, eller må du ha alt som video?

Hvor i mitt innlegg 00:32 stod det at kvinner ikke lider?

(mann 42 år fra Telemark) ti. 31 aug. 2010 14:05 Privat melding

Selvom jeg ikke kan gå god for at norske jenter buer ut foredragsholdere som taler imot islam, eller at de samme kvinnene som gikk i demonstrasjonstog på 70 tallet nå hilser den største trusselen for deres egen frihet velkommen ETC......så er budskapet hans klart og jeg har aldri vært mer enig med han noengang:)

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 16:16

Vibe:
Det var da usedvanlig brutale beskyldninger, selv fra din side. Hvor har jeg skrevet noe som helst om undertrykkende regimer, egentlig? Og hvor har jeg skrevet at jeg forsvarer dem? Jeg har faktisk ikke svart på innlegget ditt i det hele tatt!

Jeg har aldri nektet for at det er til tider brutal kvinneundertrykking i enkelte muslimske miljøer både i Norge og utenlands. Men samtidig er jeg bevisst at det ikke kjennetegner islam som sådan - og i motsetning til Twiggy, og tydeligvis også deg, vil jeg ikke gjøre alle muslimer kollektivt ansvarlig for dette. For eksempel har det i verdens tre største muslimske land (Indonesia, Pakistan og Bangladesh) vært kvinnelige statsledere, det har det ikke i noen av de tre største kristne landene (USA, Brasil og Mexico). Det bekrefter selvsagt ingenting, men det sier likevel noe om at en religion er mangfoldig, at det ikke er det saudiske kongedømmet som er den typiske representanten for islam, slik du tydeligvis innbiller deg.

Det er også derfor jeg viser til undersøkelsen fra London som viser at muslimer har større respekt for demokrati og rettsvesen enn londonere flest. Tilsvarende viser undersøkelser at mellom 95 og 100 prosent av innbyggerne i Egypt, Bangladesh og Marokko støtter en demokratisk styreform - mot 78 prosent i Storbritannia - mens andre undersøkelser viser at over 90 prosent av innbyggerne i Egypt, Iran og Indonesia ville skrevet ytringsfriheten inn i Grunnloven dersom de hadde anledning til det.

Men dette er ting islamofobene nekter å diskutere fordi det ikke passer inn i deres svart-hvitt-bilde av verden.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 16:34

Ellers må jeg si meg helt enig i det unggutten skriver her!

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 18:34

SteinR,
veldig gode spørsmål. Jeg blir ganske matt og oppgitt av den naiviteten som råder blant mange norske kvinner (ikke bare ifht islam, men generelt).
Men det finnes kvinner som tar til motmæle, mest kjent - og noe kontroversiell - er vel Hege Storhaug og Human Right Services, som ledes av kvinner. Hvor er mennene?

Qwerty,
dxet er det som er problemet, du skriver ikke noe om de undertrykkende regimene. Du skriver ikke _at_ du forsvarer dem, du forsvarer dem.
Du skriver videre "er til tider brutal kvinneundertrykking i enkelte muslimske miljøer både i Norge og utenlands"
Snakk om bagatellisering.
"TIl tider" = hver dag.
"Enkelte muslimske miljøer" = hele nasjoner _og_ enkelte muslimske miljøer i andre land.

Samtidig som du tyr til tomme argumenter; Si meg, når var en kvinnelig leder nok til å retttferdiggjøre krenking av menneskerettighetene?
At det har vært en kvinnelig lader i Pakistan, endrer ikke det faktum at kvinnene der er undertrykket og til dels rettsløse, det bare sier noe om at de _i_tillegg_ har et klassesamfunn der riktig familitilhørighet eliminerer.

Det er jo logisk at muslimer i London støtter både demokrati og ytrngefrihet så mye undertrykkelse majoriteten har opplevd. Det er ikke uten grunn at de har komemt seg til vesten.
Det er heller ikke rart at innbyggerne i nevnte land ønsker ytringsfriheten inn i grunnloven - at de ønsker seg menneskrettigheter.
Men du støtter dem ikke. Du vil ikke innse at de muslimene du referer til her, kan være allierte av damen du nekter å se på linken, som altså ikke tør å stå frem offisielt av frykt for sitt eget liv. Og når en dame gjør de, så nekter du å se det.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 18:50

Kit,
ja, India er et annet ikke-muslimsk eksempel på brutal kvinnediskriminering. Dog har kvinnen stemmerett. Og at det er 100talls kommer av at det er et større alnd. Samtidig er enkebrenning feks forbeholdt små regioner. I enkelte regioner er det kvinnekvotering i styre og stell. Så det går et skille mellom det som er institusjonalisert og det som praktiseres.
Har også observert den mildere omtalen av Saudi, der kommer vel oljen inn.

Unggutt,
en viktig forskjell på kristendommen og islam i dag, er at man iflg islam ikke har lov å tolke, koranen skal leses bokstavtro. I islam, så gjelder ikke voldsbruken kun i misjonerende hensikt, som liksom var alibi for kristendommen, men det er endel av hverdagen. Og som det fremheves i intevrjuet, står det ikke i Koranen at man ikke skal drepe. Man kan drepe når det er for rettferidghet. Dessuten har det aldri vært det samme omfang av tyranni overfor kvinner, som i islam, som flerkoneri, tvangsekteskap med barn, steining av kvinner som hadde blitt voldtatt, æresdrap.

Jeg får en fornemmelse av at flere her ikke egentlig har satt seg inn i hvor ille det er for den kvinnelige befolkningen i de fundamentalistiske landene.

(mann 29 år fra Oslo) ti. 31 aug. 2010 19:15 Privat melding

(liker vibes innlegg)

Skjult ID med pseudonym SMRT ti. 31 aug. 2010 19:33

Til informasjon, og beklager til alle islamkjennere og deres heiagjenger her inne, Saudia-Arabia er det eneste landet i verden hvor kvinner ikke har stemmerett (har ikke sjekket ut hva som er tilfellet i Nord-Korea og andre obskure land). Hvilken betydning stemmeretten til menn og kvinner har i Iran (kvinner fikk her stemmerett i 63: åtte år før kvinner i Sveits) og andre mindre demokratiske land har å si, er noe annet, men det er altså kun Saudi som ikke vil gi kvinner stemmerett.

Saudi-Arabia og deres konservative Wahhabi-islam er et land og en variant av islam de fleste islamske land frykter. Pengesterke dekadente saudiprisner sponser wahhabi-moskeer i de fleste land, og de færreste som ikke er en tilhenger liker dette.

Angående tolkning av islam: moskeen som man ønsket å bygge to kvartal unna Ground Zero hadde en initiativtaker som er sufi. Jeg regner med at alle opplyste kjennere her inne kjenner forskjeller på sunni, shia og sufisme, samt skoler innad i disse. For de andre så vil jeg foreslå å søke opp annet enn blogger på nett. Om dere så er for eller mot så vil økt kunnskap aldri skade deg.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 20:03

Vibe:
Det var da voldsomt hvor god innsikt du har i det jeg tenker og står for, da, frøken!

Men i det minste burde du se hva jeg skriver, da, før du tramper løs på tastaturet! Jeg skriver at det at de har hatt en kvinnelig leder i Pakistan ikke beviser noen ting, jeg skriver bare at det viser at ting ikke er svart-hvitt - at du ikke kan generalisere på bakgrunn av religion. Det er når jeg treffer på folk som deg jeg skulle ønske jeg var muslim.

Grunnen til at jeg ikke gidder å se videoen er tredelt:

1) Den er lagt ut på document.no, en nettside som har til agenda å bevise at islam er en ondsinnet religion som har til hensikt å erobre verden.

2) Teksten som følger videoen (og den har jeg faktisk lest) er et forsvar for en rasistisk vattnisse.

3) Linken er lagt ut av en som tydeligvis står for de samme feberfantasiene.

Du mener tydeligvis at det å ta avstand fra en slik diskurs innebærer ukritisk støtte til de mørkeste, mest middelalderske kreftene i Saudi-Arabia, Kuwait og Qatar siden du tydeligvis har fått det for deg at islam, i motsetning til andre religioner per definisjon er statisk. Om det er utgangspunktet ditt er det like sannsynlig at du er mottakelig for argumenter for at islam faktisk er mer som at Erling Fossen er mottakelig for argumenter om at det faktisk skjer noe utenfor Ring 3.

(mann 42 år fra Telemark) ti. 31 aug. 2010 21:17 Privat melding

qwerty:)

Kan forstå at du synes videoen og meningene i tråden er islamfiendtlig, ingenting iriterer meg mer en når majoriteten av muslimer anklages for ting som noen få ektremister står bak:) men.....viedoen presenterer en annen side av saken som ikke går på det som har vært hovedsaken i tråden her:)

Hadde du sett hele videoen så hadde du skjønt at til tross for det med kvinneundertrykking, så er det et annet poeng hun prøver å få frem.....

La oss se litt på hav hun sier etter at ni minutter har gått:
Muhhammed gifta seg med sin hustru da hun var 9 år gammel, enkelte hevder a til og med at hun var 6.
Han fikk aldri barn med henne og var utro flere ganger.
Det står ingen sted i koranen at du ikke skal drepe, det står derimot at drap er lov hvis det kan rettferdigjøres.......
Dette er noen av de tingene som kommer fram.

La oss si som hun sier selv, at islams budskap har blitt korrigert, finpusset og pyntet på gjennom århundrer for å trekke til seg flere troende......kanskje den mest ekstreme formen for islam er mest i henhold til opprinnelsen.

Jeg sier ikke at det er sånn, men hvis det er sånn at de som ikke praktiserer islam bare utøver utvanna islam light som ikke stemmer med opprinnelsen....hva slags form for tro er det?

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 21:42

Grumse:
Også i Bibelen står det detaljerte regler for hvem man har og ikke har rett til å drepe - og det står kronologisk etter De ti bud som sier at du ikke skal drepe. Det betyr ikke at Rosemarie Køhn, ja selv ikke Enevald Flaathen, lever etter disse reglene. Selv har jeg sansen for kvekernes holdning til teologien, de mener at Bibelen var en bok skrevet for sin tid, akkurat som muslimske kvekere (de finnes faktisk, selv om de ikke er veldig mange) poengterer det samme for Koranens del.

Å leve etter Koranens eller Bibelens bud i dag er umulig, rett og slett fordi det er en annen verden. Samtidig er det begge bøker med en rekke selvmotsigelser, noe som gjør en i stand til å plukke nærmest fra en a'la carte-meny hvis man ønsker å leve etter religionens spilleregler. Som Unggutten påpeker er det mange fremtredende muslimske ledere som ikke bare tar avstand fra, men rett og slett lyser en fatwa over Osama bin Laden. Men all den tid man holder Gud/Allah utenfor, hvem kan dømme hvem som har rett i henhold til religionen? Jo, det kan bare de som faktisk tilhører religionen, de som utgjør religionen i dag. Siden de imidlertid ikke klarer å bli enige, vil det være uenigheter innenfor religionen - uten at det gjør noen mer eller mindre "utvasket" eller "light". Er for eksempel Enevald Flaathen mer kristen enn Rosemarie Køhn? Var Timothy McVeigh mer kristen enn Desmond Tutu? Å snakke om hvem som mer eller mindre er representanter for en religion er helt meningsløst dersom man ikke er en del av den selv, og da vil det uansett være subjektivt.

Problemet er at man river løs religionen fra sitt materielle fundament og reduserer den til et sett tekster. Vibe aksepterer for så vidt at ønsket om ytringsfrihet, demokrati og menneskerettigheter er reelt i den muslimske verden, det hun ikke ser er at disse er like mye muslimer som de som styrer disse landene. Går man 30-40 år tilbake vil man faktisk se at sekulære frigjøringsbevegelser dominerte i den muslimske verden - fra Indonesia til Algerie. Dette snudde ikke fordi de ble muslimer, men fordi disse bevegelsene, av ulike grunner, ikke klarte å leve opp til løftene sine.

Religionen er en del av de troendes virkelighet, ikke en abstrakt teologi - det er poenget mitt.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 22:03

qwerty,
er det noen som har sagt at bildet er sort-hvitt? Ingen, det jeg kan se.
At Pakistan kan ha kvinnelig leder, hva beviser det? Svar: At de kan ha en kvinelig leder. Verken mer eller mindre. Det endrer ikke det faktum at en rekke muslimske land, deriblant Pakistan, grovt krenker menneskrettighetene gjennom landenes egne, vedtatte lovverk og praksis.

At du vurderer kilden som ahr publisert videoen, femfor videoen selv, betyr at du gir makten til distribusjonskanalen og ikke til opphavet. Hvordan skal man kunne stille seg kritisk til motpartens argumetasjon uten å lese den eller å se den? Det høres jo faktisk nesten ut å være i fundamentalistisk islamsk ånd; man vil ikke vite av kritiske røster til ens egen oppfatning.
Du bruker rodet "rasist". Excuse me, men i den grad etnisistet er relevant her, så er kvinnen som er intervjuet selv araber.

Jesus prediker ikke drap Muhammed gjør. Du sier at det er umulig å leve etter Koranens eller Bibelens or di dag. men det er jo det man tilstreber da, i land med sharialover - har du ikke fått med deg det?
Snakk om å tale med to tunger; du forsvarer islam, samtidig som du tråkker i salaten og fornærmer dem på det groveste ved å lettvint stadfeste at deres innsats er fånyttes.

Qwerty, du kan forøvrig ikke ha lest det jeg skriver. Som sagt etterlyser jeg de moderate muslimene, de som ønsker demokrati og ytreingsfrihet kanskje utgjør majoriteten. Problemet er jo at de er kneblet, og ikke-muslimske land toer våre hender, og ved å ikke sette krav til menneskrettigheter, lar vi fundamentalistene råde. Men noen lar seg ikke kbele, som denne kvinnen. Men hun nekter du å høre på. Snakk om dobbeltmoral.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 22:25

Jeg tror at en av grunnene til at Muhammed tillot flerkoneri var at det var viktig når den voldelige religionen skulle spre seg. Muslimene kunne lide store tap i fronten og miste 80% av alle mennene, men likevel kunne reproduksjonen gå for fullt lokomotiv. Kvinnen må altså ha blitt sett på som et middel som måtte trakteres etter mennenes ønske for å oppnå spredning av budskapet.

Da Tybring-Gjedde skrev det han gjorde nylig så var det for søren 85% på VG's poll (ellers deromkring) som sympatiserte! Man får ikke det samme inntrykk hverken når det gjelder våre politikere eller våre journalister. Grunnen er selvfølgelig at der er for få med guts til å stå opp. Resultatet blir at problemet overlates til høyre ekstreme. Ettersom nesten alle som er oppvokst i Norge alle hater disse og vi bekjemper dem med alle midler, er det omtrent ingen som er igjen for å "redde landet".

Det som er viktigst å tenke på i debatten og dagens samfunn er at ytterst få tør å stå fram om hva de mener hvis de er mot spredning av islam. Meg inkludert. Jeg liker ikke tanken på at en jævel kanskje er utenfor døren min!

Hvor mange her kan skrive under på at de er redde for å si offentlig det de faktisk mener i saken? Skal vi ta en test her?
Jeg begynner: Jeg er redd!

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 22:28

Vibe:
Leser du det jeg skriver før du kaster deg over tastaturet? For det første skriver jeg at jeg ikke mener at det at Pakistan har hatt en kvinnelig statsleder beviser noen ting, for det andre skriver jeg at jeg har lest intervjuet - men jeg har ikke sett videoen. Så de stråmennene kan du legge døde.

Men jeg mener faktisk at hun tar feil i sin beskrivelse av islam fordi hun, i likhet med deg, ikke er i stand til å se religionen som en del av en større helhet. Det er akkurat den samme mekanismen som man ser hos Levi Fragell - han var oppvokst i pinsebevegelsen, og da han først gikk ut av den viet han resten av sitt liv til å bekjempe kristendommen i Norge. Ære være ham for det, men jeg vil likevel påstå at det har gjort ham fartsblind.

Nei, Jesus prediket ikke drap. Men har du lest 3. Mosebok? Har du lest skriftene til Martin Luther? De er fulle av oppfordringer til drap, men kristendommen som religion ville ikke overlevd om den ikke var tvetydig, om den ikke samtidig prediket et kjærlighetsbudskap. Det samme er tilfellet for islam - Koranen har også en rekke passuser som legger vekt på fred, respekt og toleranse. Det jeg derimot lurer på er hva som gjør deg kvalifisert til å slå fast at de som legger vekt på andre deler av Koranen har religiøs autoritet, mens de som ikke gjør det ikke er egentlige, eller bare er "moderate", muslimer. Du har tydeligvis bestemt deg for din fortolkning av Koranen og islam, og jeg lurer oppriktig på hva bakgrunnen din er for å si at det ene stemmer og ikke det andre.

Jeg er ikke muslim og ser derfor det hele utenfra, og nettopp derfor er jeg ikke i stand til å si hvem som virkeliggjør eller ikke virkeliggjør de muslimske idealene. Jeg kan ikke si om det er Shirin Ebadi eller Mahmoud Ahmadinejad som virkeliggjør dem fordi jeg erkjenner at de fortolker religionen på ulikt vis. Men hva er det som gjør deg i stand til å si at sistnevnte virkeliggjør den mer enn førstnevnte?

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 22:33

Twiggy:
Det har ikke slått deg at flerkoneri var vanlig blant de øvre samfunnslag i mesteparten av verden for 1600 år siden? Og du er vel også klar over at det er kristne land som tillater flerkoneri? Sør-Afrikas president Jacob Zuma har for eksempel flere koner.

Når det gjelder frykten din for en muslim på døra kan jeg bare si at jeg heller vil ha hundre Abid Raja'er eller Akhtar Chaudry'er på døra mi enn én Christian Tybring-Gjedde eller Øystein Hedstrøm.

Skjult ID med pseudonym SMRT ti. 31 aug. 2010 22:46

Vibe, tror du "Vesten" vil sanksjonere mot Saudia-Arabia? Hvor mange av våre egne (ikke nødvendigvis for oss nordmenn; vi vil ha en kortsiktig bonansa rundt gullkalven og kan sikkert spandere på oss noen ekstra undersjøkabler mens nye uteliggere i Polen dør og franskemenn brenner ned banker og rådhus) tror du vi er villige til ofre når S-A skrur igjen oljekrana? Du prater om næringslivet. I realiteten vil noe slikt ramme samfunnet, og til slutt de svakeste.

Vi vil sanksjonere mot de muslimske land som det er beleilig å sanksjonere mot. Pr. tid så er nye sanksjoner mot Iran på vei (men dette vet jo alle dere islam-kjennere alt om). Vi får se hvor de fører hen. Når det gjelder Nord-Korea så har vel sanksjoner delvis bidratt til at nordkoreanske menn og kvinner er betydelig lavere i forhold til sine brødre og søstre i sør grunnet underernæring. Mon tro om vi snart vil gjøre noe med Kina og deres menneskerettighetsbrudd. Eller Russland (jeg funderer ikke på dette: så klart vil vi ikke gjøre noe, annet enn at statssekretærer som følger Støre vil ta en prat med folk med tilsvarende stillinger i disse landene). Når det gjelder apartheid er det ironisk at Anders Lange ikke hadde store problemer med dem. Han og forløperen til frp fikk til og med støtte av regimet. Folk flest er veldig selektive til å reagere på menneskerettighetsbrudd.

Ønsker du seriøst å gjøre noe med S-A, så anbefaler jeg deg at du slutter å konsumere og bruke alt som har et snev av olje i sitt karbonfotavtrykk, og jeg vil anbefale deg at du får med deg alle dine venner og deres venner. Så snart du får vesten av oljedopet kan du kanskje få myndigheter med på å sanksjonere mot S-A. Samtidig vil S-As tap av inntekter føre til en svekkelse av wahhabismen, og du vil jaggu kunne slå to fluer i en smekk (fire hvis du ønsker å redusere offentlig sektor og fremtidige pensjoner i Norge også)! Men det krever kanskje for mye, så du vil vel fortsatt sitte her og gjøre like lite med problemer i verden som resten av oss. Selvrettferdighet har du tilsynelatende nok til at du kan dele med deg, iallfall.

Skjult ID med pseudonym Grumse ti. 31 aug. 2010 22:51

Qwerty:) veldig enig i mye av det du svarer meg med men.....du svarer alikevel ikke på inlegget mitt som handler om at videosnutten som blir vist frem i tråden handler om mer enn kvinneundertrykking og annet ondt, som dama i videoen mener islam har skylda for.
Poenget jeg sikter til er at dagens "gode muslimer" som selvfølgelig er en stor majoritet i virkeligheten utøver islam på en utvanna og feilaktig måte.
Opprinnelsens islam handlet ikke ikke om fred og gode gjerninger, muhammed var ikke noen frelser men en ondskapens budbringer.....

Innholdet i videoen går på at de fleste muslimer tror på noe som ikke er tilfelle:) De tilber muhammed fordi de tror han var en frelser, når han i virkeligheten var det stikk motsatte........dette er en av påstandene i videoen og det er den jeg lurer på hvordan du forholder deg til:)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 23:05

qwerty,
denne setningen er jo en eneste selvmotsigelse: "Jeg skriver at det at de har hatt en kvinnelig leder i Pakistan ikke beviser noen ting, jeg skriver bare at det viser at ting ikke er svart-hvitt ". Det var det jeg påpekte, det er ike noe strpmannsargument, kun en påpekning.

Martin Luther var, like lite som Paulus og Moses, profeter.
Nå er jeg ikke kristen heller, selv om jeg antar man har rett i at både Jesus Kristus og Muhammed har levd.

Du lurer på hvordan jeg kan stadfeste at de som forholder seg til koranen på en måte, har religiøs autoritet, men ikke de som er mer moderate...? Det er jo bare å se på regimene i landene jeg har nevnt - det er jo bare å se på praksisen! Jeg slår fast at de som har autoritet i landene jeg har omtalt praktiserer og omtales ikke er moderate, fordi deres praksis ikke er moderat, men fundamentalistisk. Det ligger i ordets betydning. (Du mener vel ikke i fullt alvor at det kan være de moderate muslimene som gjennomfører de brutale dødsstraffene i Iran? )

Når du viser til "min fortolkning" så ignorer du at man ikke skal tolke Koranen. Den skal leses bokstavtro, i følge nettopp de autoritetene jeg kritiserer. Nok et eksempel på at du anvender ditt eget tankesett når du skal leve deg inn i islam. Det kan du ikke - du må skifte det radikalt ut. Glem tolking, glem kritisk tankevirksomhet.

Du forstår tydeligvis ikke at det er krenkingen av menneskerettigheter som er mitt anliggende, og når den er resultat av en religiøs lære og praksis, som dermed per definisjon ikke er moderat, så står samfunnet over et valg om man skal akseptere det eller ikke. Vårt samfunn har anerkjent disse rettighetene, og da mener jeg at man har et ansvar for å opprettholde dem for alle, og ikke med unntak for eksempel for muslimske kvinner. Det handler ikke om å forby religionsfrihet, men det handler om å begynne å inngå kompromisser om menneskrettighetene. Men det er er vel ikke så vanskelig, når det ikke rammer deg selv?

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:07

Grumse:
Jeg er ikke muslim selv, jeg får meg ikke til å tro på noe overnaturlig, men jeg lurer på hvem i all verden som har gitt denne dama større autoritet til å si hva islam er enn en legestudent i Teheran, en datatekniker i Jakarta eller han som driver min nærbutikk etter at Coop fant ut at den ikke var levedyktig. For den som tilhører en religion er ikke religionen først og fremst abstrakt, det handler om utøvelse av religionen her og nå.

Hva angår Muhammed må jeg igjen understreke at han var et barn av sin tid - på godt og vondt. Han var en realpolitiker og en verdslig leder som benyttet sin egen religion til å erstatte stammekrig med modernisering og fremskritt - vel å merke i sin samtid. Sånn sett bør han vel først og fremst sammenlignes med statsmenn som Alexander den store og Karl den store. Og som statsmann må man selvsagt forholde seg til krigsteori - det er ikke tilfeldig at det aldri har blitt spesielt store kveker- eller jajanistimperier.

Men muslimer tilber ikke Muhammed som historisk person, de tilber ham som myte, og det er denne myten vi må forholde oss til når vi vurderer hvem som er og ikke er muslimer. Og akkurat som jeg ikke kan si hvem som lever best opp til Bibelen av Joseph Kony og Gunnar Stålsett, kan jeg heller ikke si hvem som lever best opp til Koranen av Mullah Krekar eller Bushra Ishaq.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 31 aug. 2010 23:13

Vibe, måten du beskriver din oppfattelse av islam og islamske samfunn får meg til å konkludere at du tenker i hovedsak på arabiske islamske samfunn. Rundt 20% av verdens muslimer bor i arabiske land. Det er ikke en veldig stor andel, og kan neppe kalles representative for hvordan forholdene er i islamske land. De arabiske landene er ikke velsignet med demokratiske styresett, kanskje det kan forklare mer hvorfor forholdene er så ille for både kvinner og menn?

Ad flerkoneri. I vesten kaller vi det elskerinner. De har som kjent ingen formelle rettigheter, noe en kone har i muslimske land.

Ad tvangsekteskap med barn. Dette er heller ikke en særegent for muslimske land, men hender i store deler av verden. I Mexico er den seksuelle lavalder 12, Spania har 13, Tyskland og Italia har 14 mens muslimske Tyrkia har satt grensen på 18.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 23:14

qwerty,
den siste kommentaren din til Twiggy tar kaken; "heller ha 100 Abid Raja'er eller Akhtar Chaudry'er på døra mi enn én Christian Tybring-Gjedde eller Øystein Hedstrøm." Skrekk og gru. Som om det er det som er scenariene.

Jeg anbefaler deg å lese feks. "Prinsessen" og "Tusen strålende soler" eller sjekke ut Amnestys nettsider og rapporter, og generelt følge med i nyhetsbilde også på internasjonale kanaler.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:19

Vibe:
Det første poenget mitt er at Koranen er selvmotsigende OG skrevet for sin samtid og at det dermed er umulig å leve ut dens prinsipper. Det andre poenget mitt er at en religion ikke er en abstrakt enhet, men derimot det vi ser manifestert i verden i dag. Kanskje du kunne forholde deg til disse poengene, til en avveksling? Du velger å gi fanatikerne rett, du velger å gi dem seieren, hvorfor kan jeg bare spekulere i. Men du tråkker samtidig på det store flertallet av muslimer som slett ikke står bak den middelalderske fanatismen i Saudi-Arabia når du sier det er de sistnevnte som står for den riktige forståelsen.

Men hvor har du det fra at jeg ikke mener vi skal bry oss om menneskerettighetsbrudd i andre land? Jeg er for å protestere mot Uganda når de innfører dødsstraff for homofile, jeg er for å protestere mot Burma når de henretter opposisjonelle, jeg er for å protestere mot Rwanda når de finansierer militser i Kongo, jeg er for å protestere mot Israel når de bygger bosetninger på okkupert land, jeg er for å protestere mot India når de driver systematisk diskriminering mot medlemmer av lavkastene - og tro det eller ei, jeg er for å protestere mot Iran når kvinner stenes ihjel. Hvor har jeg skrevet noe annet? Det vil jeg faktisk ha svar på, siden du har kommet med ganske så grove beskyldninger mot meg.

Men det er faktisk en annen diskusjon - den har ikke først og fremst med islam å gjøre, i hvert fall ikke mer enn den har med kristendom å gjøre i Uganda, buddhisme i Burma, hinduisme i India og jødedom i Israel. Og jeg er slett ikke sikker på om sanksjoner er veien å gå i alle tilfeller. Sanksjonene mot det tidligere ganske så sekulære Irak hjalp ikke akkurat på menneskerettighetssituasjonen, noe heller ikke angrepene har gjort. Mye taler også for at sanksjonene mot Burma har bidratt til å lamme opposisjonen. For ikke å snakke om Cuba - tror noen virkelig at Castro ville beholdt makten om de hadde hatt normale forretningsforbindelser med USA?

Ellers ser jeg frem til svaret ditt til SMRT.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:21

Vibe:
Det er nok mange flere muslimer som vil si seg enige med Raja og Chaudry enn med Krekar og Bin Laden. Men jeg har vel skjønt at du mener at de ikke er ekte muslimer. Snakk om patroniserende holdning!

Skjult ID med pseudonym Grumse ti. 31 aug. 2010 23:26

Qwerty:)

Det er ikke hvem som lever opp til koranen på beste måten det er snakk om, det er snakk om at muslimer utøver islam på flere måter mest ettersom hvor du er fra men også litt ettersom om du er god eller ond......

Den ene måten handler om et godt islam, de er vanlige godhjertede mennesker som forsåvidt ikke gjør noe galt....
Den andre måten handler om et ondt islam, et islam fullt av kriminalitet og umoralskhet.
Dette er det islam som blir praktisert i noen land, i tilegg til at enkelte områder i land som er gjennomsnittelig bedre praktiserer islam på slik måte.
Psykologens påstander går på at dette er islam etter sitt opprinnelige budskap, påstanden er at de bedre muslimene ikke vet dette fordi koranen som er utgangspunkt og oppslagsverk i over tusen år har fått fjerna de verste elementene....slik at den idag fremstår helt feil og langt unna det den egentlig handler om.
Islam tilbes derfor av langt flere enn tilfelle hadde vært hvis den opprinnelige koranens budskap hadde vært oppretthodlt, da hadde islam antakelig bare vært praktisert i land som F.eks Syria.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:28

Grumse:
Nå er faktisk Syria et av de få sekulære landene som er igjen der i regionen.

Men, som sagt, jeg har etter hvert lært at religionen ikke noe er abstrakt - det er den virkeligheten de som forholder seg til den lever i. Det er ikke andre enn en selv som kan definere ens egen religiøse tilknytning.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:29

Som et apropos tenker jeg på dette diktet av Mohammed Omar:

Vi har baser i Kuwait
Vi har baser i Qatar
Vi har baser i Kabul
Vi har baser i Baghdad
Vi har baser ingen kjenner til
Vi har okkupert Irak
Vi har okkupert Palestina
Vi har okkupert Afghanistan
Vi har kjøpt Mubarak
Vi har kjøpt Karimov
Vi har kjøpt Ghadaffi
Vi har drept millioner
Vi har fordrevet millioner
Vi har sperret inne titusener
Vi har målt dem, veid dem og registert dem

Alt tyder på
at muslimene er i ferd med å ta over verden

God natt, og la oss håpe noen av oss blir oppsøkt av toleransens gjenferd.

Skjult ID med pseudonym Grumse ti. 31 aug. 2010 23:31

Jo jo...men du forholder deg jo ikke til det jeg spør deg om!

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 23:37

Er det ingen som har problemer med å gå kritisk ut mot islam i media? Hva med å trykke tegninger av Muhammed? Noen som føler seg fristet?
Det er ikke til å komme forbi at det er en pågående undertrykkelse av ytringsfriheten. Og kom ikke å spør hvorfor skal vi krenke muslimer?! Det er fordi de blir splitte gærne av den hjernevasken der, så da må det virkelig være lov til å være svært kritiske mot den. Sprenge busser i Allahs navn? Er det muilg uten å kalle dem gærne?

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:37

Grumse:
Jeg forholder meg til at du mener at islam bare er islam i sin mest krigerske form med at jeg er uenig i det.

Dessuten forholder jeg meg, som ateist/agnostiker, ikke til religiøse kategorier som "god" og "ond".

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:43

Twiggy:
Hvorfor er det så fordømt viktig å hetse folk? Tror du det ville blitt protester hvis Kurt Westergaard hadde fremstilt Muhammed ridende på en kamel eller når han spiser mat? Bakgrunnen for protestene er mye mer sammensatte enn som så. Les Jytte Klaussens "The cartoons that shook the world" så skjønner du kanskje litt mer hva det handler om.

Men jeg forstår jo at du allerede har bestemt deg for at folk som har et skummelt navn, en skummel religion eller en skummel hudfarge har en hemmelig konspirasjon for å opprette et verdensomspennende kalifat. Du skriver om at du vil unngå at de høyreekstreme tar makta - slapp av, du er allerede en av dem.

Skjult ID med pseudonym Twiggy ti. 31 aug. 2010 23:49

Jeg vil bare at Norge skal fortsette å ha sine lover og sunne kultur med frihet for barn til å leke med alle etc. samt at mine barnebarn ikke blir fremmedgjort i vårt land. Kan du garantere meg at det ikke vil bli slik?

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 31 aug. 2010 23:53

qwerty,
stadig dypere; legge ord i munnen på meg, og så si at jeg har en patroniserende holdning.
"Ekte" muslimer - hva er det for et begrep? Det kan vel bare den enkelte muslim selv definere om han eller hun er. Selv om flertallet av muslimer er moderate, endrer det ikke den praksisen vi ser i de fundamnetalistiske miljøene, som bekjempes ikke bare av frafalne men også av moderate muslimer.

Jeg har ikke skrevet noe sted at det ikke skjer i andre land og under andre religioner, og diskusjonen kan like gjerne utvides til å gjelde disse regimene også. Det er jo utrolig at det må presiseres, men det trengs visst.
Du bruker dette til forsvar for muslimer, men fakta er at det er like ille. Grunnen til at islam blir tema, er at man ser sterkere tendenser til at praksis som æresdrap, tvangsekteskap mm importeres og kommer i konflikt med våre egen lover og vedtattet rettigheter, i muslimske miljøer. Men ingen sier at rettssikkerheten og rettighetene i Kongo eller Uganda eller Sierra Leone, eller skikkser som omskjæring, er bedre eller mer akseptable, og i den grad deres praksis ble forsøkt innført også i vestlige mottakerland, ville de også møtt berettiget motstand.

Du har for min del demonstrert i flere debatter gjennomgående mangel på evne til å resonnenement, feilslutninger mht åprsak-virkning og andre sammenhenger, kritisk og logisk tekning og empati. Og i følge Koranen og en rekke andre religioner, skulle jeg vært underordnet deg. Skrekk og gru.

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 31 aug. 2010 23:55

Twiggy:
Jeg kan ikke garantere deg noe, like lite som noen andre kan garantere noe for fremtiden. Jeg, derimot, ønsker ikke bare at mine barn kan leke med alle, men også alle andre barn - enten de heter Ole eller Ali.

Når det gjelder fremmedgjøringen har den allerede kommet så langt at jeg kan garantere deg at heller ikke dine barnebarn unnslipper fremmedgjøringen.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 00:02

Vibe:
Unnskyld meg, men du fremstår som en 7 år gammel sutreunge, ikke en 37 år gammel kvinne som jeg inntil nylig trodde at var reflektert. Du slenger rundt deg med betegnelser og karakteristikker - det er nesten så jeg får lyst til å offentliggjøre profilnavnet ditt bare på pur f**n.

Det er ellers DU som har insistert på at den krigerske varianten av islam er den eneste rette:

"Når du viser til "min fortolkning" så ignorer du at man ikke skal tolke Koranen. Den skal leses bokstavtro, i følge nettopp de autoritetene jeg kritiserer. Nok et eksempel på at du anvender ditt eget tankesett når du skal leve deg inn i islam. Det kan du ikke - du må skifte det radikalt ut. Glem tolking, glem kritisk tankevirksomhet."

"Jesus prediker ikke drap Muhammed gjør. Du sier at det er umulig å leve etter Koranens eller Bibelens or di dag. men det er jo det man tilstreber da, i land med sharialover - har du ikke fått med deg det?"

"en viktig forskjell på kristendommen og islam i dag, er at man iflg islam ikke har lov å tolke, koranen skal leses bokstavtro. I islam, så gjelder ikke voldsbruken kun i misjonerende hensikt, som liksom var alibi for kristendommen, men det er endel av hverdagen."

Jeg kunne sikkert funnet flere eksempler på steder der du patroniserer det store flertallet av muslimer som ikke deler din og Bin Ladens fortolkning av islam, men jeg regner med at litt mindre fanatiske lesere er i stand til å finne dette selv.

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 00:10 Privat melding

Twiggy:
Jeg er ekstremt kritisk til Islam og islamister, den katolske kirken, makteliter, ukulturer og kriminelle mennesker - generelt. Å krenke andre har jeg inget besvær med å gjøre. Personlig troende har jeg ikke så mye å si på. Derimot har jeg kraftige innvendinger mot de som skal prakke en ukultur på nordmenn.

Det er hyggelig med andre kulturer. Flott, så kan man reise litt. Vi trenger ikke hele forbanna verden inn i vårt lille land, bare for å spise på en indisk resturant eller kebab i grisefylla. Ærlig talt har jeg inget ønske om en "flerkulturelt og multireligiøst" Norge. Hva i all verden skal vi egentlig med det? Forandring er selvfølgelig uunngåelig(er det riktig stavet?), dog kan man i aller høyeste grad påvirke hvilken retning utviklingen skal følge.

Utviklingene vi ser i flere deler av Norge i dag, er stikk i strid med hva jeg og mange andre ønsker. I Sverige regjerer en, i mine øyne, skadelig integreringspolitikk. I Oslo er 25 % av byens innbyggere utenlandske. Mange av disse er selvsagt norske, men store deler er 'norskfiendtlige', ser på mine venninner som horer, indoktrinerer sine barn med egne steinaldersyn, samt et kvinnesyn ei hører steinalderen til.

Når medansatte ikke kan jobbe fordi sjefen er kvinne, eller det ropes: "Jævla hore. Pappa sier at jeg ikke trenger å høre på kvinner," til barnehagetanter av små barn, da gremmes jeg.

Av en eller annen grunn, qwerty, får jeg en følelse av at du ikke synes det er store problemer i Norge som trengs å tas tak i umiddelbart. Ikke at du har sagt det, men det er magefølelsen du gir meg. Jeg vil veldig gjerne anbefale deg å bli med på neste foredrag som Islam Net skal holde på Høgskolen i Oslos auditoriumer - om Islam i Norge og verden. Da blir jeg glad i Islam :)

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 00:13 Privat melding

Herlig mye hersketeknikker ute og lufter seg nå :)

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 00:17

Jeg vet ikke om du er klar over det, men muslimske jenter har det ofte tøff på skolen. Hvis de har bursdag inviteres ikke norske hjem til dem (foreldrene) på tross av at de blir invitert av de norske. Hvis du har barn har du sikkert erfaring med hvilke uheldige konsekvenser denne islam hjernevasken for de stakkars barna. Jentene lærer også f.eks. sent, eller aldri, å svømme fordi de ikke får svømme med guttene.
qwerty er du mann eller kvinne? Hvis du er kvinne er det "utrolig" at du ikke har sympati med disse kvinnene i stedet for å forsøke å tåkelegge problemene. Er du mann så har du også et ansvar selvfølgelig.

Grunnen til min frykt er at en av mine nærme venner hadde denne dreggen islam inni seg. Før karrikaturene så så jeg bare forunderlig på tauverket som hang ut av munn, men etter striden forstå jeg at det var en dregg i enden. Og det var dramatisk å oppleve og vårt vennskap kunne ikke fortsette etter at ytringsfrihetsdrap måtte forstås snarere enn å fordømmes. Vær så snill å ikke skjule problemene!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 00:19

JarlH:
Jeg mener det er utrolig mye som må tas tak i i Norge i dag, men det gjør man ikke ved å trakassere kvinner fordi de bærer hijab, spytte etter folk som står utenfor moskeen eller fortelle barn at de utgjør en trussel mot det norske fordi de heter Muhammed eller Fatima. Jeg er, som nevnt, ikke muslim, og jeg skulle ønske at vi kunne kvitte oss med alle religiøse fordommer, men det gjør man ikke vet å bekrefte ekstremistenes påstander om at de som religiøs gruppe utgjør en pariakaste.

Det man virkelig kunne trenge i Oslo hadde vært en strategi som la vekt på integrasjon. Vi må kutte ut det såkalt frie barnehage- og skolevalget. Vi må bygge rimelige boliger også andre steder enn i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Vi må ha leksehjelp som gjør at barn av somaliske analfabeter kan prestere på skolen på linje med barn av norske akademikere. Vi må gjøre det mulig å bruke en iransk lege- eller juristutdannelse innenfor disse yrkene i Norge. Vi må snarest mulig fjerne statskirken og kristendomsundervisning, også kamuflert som RLE, og gjøre religionen til en privatsak for alle.

Når folk med utenlandskklingende navn ikke får bolig, ikke får jobb, ikke får noe annet sosialt nettverk enn sine egne gir man ekstremistene svært gode arbeidsvilkår.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 00:21

Twiggy:
Problemet ditt er at du sier at alle muslimer er slik og slik, akkurat som Hitler sa at alle jøder er slik og slik. Og så lar du det være med det. Den slags holdninger hadde jeg håpet vi hadde kvittet oss med i 1945, men, tydeligvis, den gang ei.

Ellers kan jeg fortelle deg at jeg hadde kjønnsdelt svømmeundervisning på skolen uten at det var én eneste muslim der. Men vi lærte å svømme likevel.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 00:26

Hva er dette Hitler tullet hele tiden? Mener du at muslimske innvandrere oppfører seg like bra som Nordmenn? Vet du ikke ar det er mange problemer som følger av islam? Tror jeg dropper deg nå qwerty. Du må være enten muslim, hjerneavsket eller ekstremt heldig som ikke har opplevet noe som vekke deg.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 1 sep. 2010 00:29

SMRT, nei, det er nettopp det jeg ikke tror - at vesten vil sanksjonere mot S-A.
Jeg bare konstaterer at vi ikke gjør det, fordi det vil koste for mye. Skjønner ikke at det var uklart, men da er den misforsteålsen ryddet av veien.

Qwerty, tror du må ta feil av hvem jeg er, du kan ikke oute meg for du vet ikke hvem jeg er.
Og ikke er jeg 37 heller.

Det er kun i det siste avsnittet jeg ikke eksplisitt sier at det er fundamentalistisk islam - eller islam slik den forfektes i de nevnte regimene - jeg snakker om. I konteksten kommer det imidlertid tydelig frem, og lersere som ikke har tungt for det, vil nok oppfatet det.

Nok en gang kommer du med usakligheter og oppsinn,som at jeg mener en form for islam er den eneste rette (og da at det til og med er den ekstreme!) Jeg har ikke sagt at noen ting er det rette, for n'te gang; jeg sier at den praksisen som innebærer krenking av menneskerettigheter, er en praksis vi ikke bør akseptere.
Men du mener vi bør aksepetre det, fordi noe annet ville være å krenke moderate muslimer, fordi ?
Nok voksenopplæring for i dag.

Skjult ID med pseudonym Maggs on. 1 sep. 2010 00:38

http://www.dagbladet.no/2010/08/31/nyheter/utenriks/iran/frankrike/ashtiani/13203408/

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 00:46 Privat melding

OM den artikkelen er publisert på facebook nå!

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 00:50 Privat melding

Norske kirker og kultur burde fjernes, mens det skal legges til rette for - og toleres - alle andre religioner og ukulturer? Når i helvete ble norske så glad i å underkue sin egen kultur?

Fy faen. Nå blir jeg skikkelig kvalm.

Skjult ID med pseudonym Grumse on. 1 sep. 2010 06:56

Qwerty:) Da må du slutte å forholde deg til det, jeg formidler kun annen persons mening i denne saken og mitt eget standpunkt er annerledes.....igjen burde du ha sett hele videoen for da hadde du antakelig forstått det også.

Skjult ID med pseudonym katte on. 1 sep. 2010 07:39

Alt var så mye enklere i Charles Martel sin tid...

Skjult ID med pseudonym kit on. 1 sep. 2010 13:33

http://www.opplysningskontoret.org/2010/08/30/muslimsk-smuglerrute/

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 14:41

Den var morsom :)

Skjult ID med pseudonym Grumse on. 1 sep. 2010 15:18

Spesielt den med Theodor Bjørn, leste bare overskriften men den var helt utrolig morsom:)

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 15:58

Det er jo interessant å se hvor sant det er da. Hvor mye norsk ultur finnes det i Pakistan? Hvor mye pakistanks i Norge? Er det slik at Pakistansk kultur er bedre enn den Norske? Nei det tror jeg vi kan skrive under på.
Da er det riktig da som Tybring.Gjedde skriver?

Skjult ID med pseudonym kit on. 1 sep. 2010 16:49

Siden det er en del som lever i en alternativ virkelighet der alt som muslimer gjør er godtatt.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/pressesenter/pressemeldinger/2010/vestbredden_drap.html?id=613325

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 20:20

Vibe:
Med mindre det er en som har kalt seg Vibe før vet jeg hvem du er, men det forklarer jo kanskje et og annet...

Uansett, jeg ser at du modererer deg, det er bra. Men såvidt jeg har sett har du ikke noe sted uttrykt annet enn total støtte til denne amerkaneren som i all hovedsak sier seg enig med Wilders - da taler du med to tunger. Jeg har heller aldri skrevet noe sted at man ikke skal kritisere overgrep som foregår i islams navn, men jeg mener vi må ha avstand nok til religion og overtro til at vi ikke gjør islam ansvarlig for dette. Det gjør Wilders, det gjør Sultan - og det gjør faktisk du også når du ikke vil ta avstand fra det de skriver.

Grumse:
Da må du forklare hva du mener slik at jeg forstår det. Mulig jeg bare er trang i nøtta, men jeg kan ikke forstå annet enn at du mener at ikke-krigersk islam er islam light, for å bruke ditt eget begrep.

JarlH:
Hva pokker er egentlig norsk kultur? Jo, den er formet, på godt og vondt, i møte med en rekke ulike kulturer. Hva tilsier at vi skal stoppe denne kulturelle utvekslingen nå? Eller, for å spørre på en annen måte, hva er akseptable og ikke-akseptable kulturelle uttrykk?

Twiggy:
Bytt ut "muslim" og "islam" med "jøde" og "jødedom" i det du skriver, så skjønner du sikkert hva jeg mener.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 20:23

Og SteinR:
Selvsagt vil jeg protestere om Hizbollah sender raketter mot egyptiske skolebarn, men tror du virkelig det vil skje? Det er jo ikke akkurat Hizbollah som har flest liv på samvittigheten i dag.

For all del, jeg synes politisk islam er en vederstyggelighet, men jeg synes ærlig talt ikke det er verre enn de vestlige korstog. Les diktet av Mohammed Omar igjen og se om du klarer å skrive noe lignende om politisk islam i vesten.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 21:14

Den store forskjellen er at individene i vesten er langt friere til å gjøre det de vil for å gjøre livet sitt så bra som mulig. De går nemlig ikke med dreggen islam i magen. Jødene bryr jeg meg fint lite om for disse har ikke overtatt groruddalen.

Det som betyr noe for folk flest i Norge er hvordan samfunnet vil utvikle seg. Blir det like voldelig som sørover? Vil det bli innført sharialover? Vil det generelt bli langt værre å være hvite barn i Norge?

Blindern raddiser er definitivt mer opptatt av midtøstenkonflikten i nyhetsbildet enn deres eget nabolag. For ikke å snakke om journalister da. Kanksje er Khan-Østrem en del av grunnen til det? Khan-Østrem er høyskolelektor ved journalistikkutdanningen ved Høgskolen i Oslo og har skrevet den sexy boken: Min hellige Krig. Den syke damen hugger løs på Kokkvold som etter beste evne forsøker å forsvare ytringsfriheten her i landet. Det hele er sykt!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 21:18

Twiggy:
Vel, jeg synes det er mye sykere når folk singler seg ut tilhengere av én bestemt religion som ansbarlige for alt som er vondt og leit her i verden. Som Hitler gjorde med jødene, som du gjør med muslimene.

At det er helt andre faktorer som spiller inn i andre deler av verden, at det ikke er særlig stor forskjell på forholdene i muslimske og kristne land i samme deler av verden, det bryr deg ikke. For det knuser det forskrudde virkelighetsbildet ditt - og da er du ikke lenger i stand til å tråkke på andre, noe som tydeligvis er en sterk drift hos deg.

(mann 55 år fra Akershus) on. 1 sep. 2010 21:18 Privat melding

Dere venner dere til det folkens,snart er over 33% av Oslos befolkning muslinger. Det er faktisk ikke lenge for det er muslimsk ordfører i Oslo.

Skjult ID med pseudonym trgrm on. 1 sep. 2010 21:22

qwerty skriver:

"Jeg har heller aldri skrevet noe sted at man ikke skal kritisere overgrep som foregår i islams navn, men jeg mener vi må ha avstand nok til religion og overtro til at vi ikke gjør islam ansvarlig for dette. Det gjør Wilders, det gjør Sultan - og det gjør faktisk du også når du ikke vil ta avstand fra det de skriver."

Hvis ikke islam er ansvarlig, hvem er ansvarlig da? Steining av homofile og "utro" kvinner, begrensede rettigheter for kvinner, terrorbombing av sivile, drap på islam-kritikere, kjønnslemlestelse og mye mye mer. Alt dette gjøres med referanse til koranen eller islamske talsmenns tolkning av koranen.

(mann 55 år fra Akershus) on. 1 sep. 2010 21:25 Privat melding

@trgm
Ta med avskjæring av nese og ører på de stakkars kvinnene som tør å prøve på å søke om skilsmisse fra voldtekt og terror fra en voldelig ektemann.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 21:38

Hva er det qwery som nekter å se videoen og som stadig snakker om jøder? Jeg begynner å bli overbevist om at vedkommende er tilhenger av islam. Det blir forklart i den opprinnelige videoen hvordan man blir lurt til å tro noe annet. Går ikke alt tingene som nevnes av trgrm og Mr.Pusten inn hos deg over hodet? Ei heller at vi kan få det slik her om ikke så alt for lenge (dog etter noen slikkelige feider som kunne vært unngått hvis folk faktisk tok notis av hva som er i ferd med å skje?)
Vi har plenty av batterisyre her i landet men hvorfor bruker ikke nordmenn dette til å slenge i ansiktet på damene når de slår opp? Kan det ha noe med islam å gjøre?? Våkn opp qwerty!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 21:49

Hva er religion? Om man ikke klarer å svare på det spørsmålet vil man uansett havne på feil spor. Som ikke-troende velger jeg å se religionen som et samfunnsmessig fenomen, som svaret på det man kan kalle bevissthetens krise. Religionen blir den hjerteløse verdenens hjerte, en trøst i en strabasiøs hverdag.

Men en religion eksisterer ikke i et vakuum. Etiopernes Messias er en helt annen Messias enn nordmennenes Messias som igjen er en helt annen Messias enn den man finner i de amerikanske sørstatene. Religionen gjenspeiler den samfunnsmessige eksistensen og blir samtidig en forvalter av denne samfunnsmessige eksistensen. Slik sett fungerer religionen som en bremsekloss for samfunnsmessig utvikling, men det er like fullt et svar på bevissthetens krise.

En bestemt religion er heller ikke én enhet. Børre Knudsen vil neppe regne Rosemarie Køhn som en god kristen, og jeg er også i tvil om hvorvidt Køhn vil regne Knudsen som en god kristen - selv om de baserer seg på den samme teologien. Det illustrerer hvordan religionen faktisk gjenspeiler samfunnet, i stort og smått. Ta for eksempel den barbariske skikken med kjønnslemlestelse av jenter. Dette er en praksis som er utbredt både i det kristne Etiopia og det muslimske Somalia, uten at det praktiseres i det kristne Norge eller det muslimske Bangladesh. Det er derfor helt meningsløst sett ut fra en universell forståelse av religionen å omtale det som verken en kristen eller muslimsk skikk.

Derimot er det like fullt en del av den konkrete religiøse manifestasjonen i Eritrea og Somalia. Det er en tradisjon som er eldre enn både kristendommen og islam, men den har blitt tatt opp i seg av både kristne og muslimske ledere. Og dette er selvsagt noe man må fordømme. Men det hjelper ikke å si at det er religionens feil. Én ting er at det reflekterer en virkelighetsforståelse der det kun er ideer og kulturer som skaper samfunnet, en annen ting er at det bommer. Som det store flertallet av muslimer og kristne i verden beviser - det er fullt mulig med både islam og kristendom uten kjønnslemlestelse.

Men, klart, det gjør det jo litt vanskeligere å være så kategorisk som enkelte er her.

Skjult ID med pseudonym kit on. 1 sep. 2010 21:56

Det jeg er overrasket over er at Vibe tydeligvis trives i dette selskapet av islamkjennere.

Jeg har aldri møtt dama, men hadde respekt for henne her på forumet. Før.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 21:59

Twiggy:
Jeg er ikke muslim, men når jeg treffer på fjols som deg skulle jeg ønske jeg var det.

Du skaper et skremmebilde som ikke har rot i virkeligheten. Én ting er jo at islam, i motsetning til kristendommen, aksepterer at de andre abrahamittiske religionene og deres normer og verdier. Derfor er for eksempel ikke kristne og jøder underlagt sharia. Men viktigere er det faktum at du tar ekstremitetene og allmenngjør det, selv om du, hvis du har lest denne tråden, burde vite at holdningene til demokrati, ytringsfrihet og rettsstaten blant muslimer flest er helt annerledes enn det du fremstiller det som. Tallene er for øvrig hentet fra en rapport utgitt av amerikanske Gallup i 2008, men du finner sikkert argumenter for at det er en kampfront for den muslimske konspirasjonen - Muhammeds Vises Protokoller.

Du og din sort mennesker anklager muslimer for å være mot menneskerettighetene, og når undersøkelser viser det motsatte finner dere på feberfantasier for å tilbakevise det. Dere krever at muslimer skal anerkjenne demokratiet, men mistenkeliggjør muslimer som går inn i politikken. Dere krever at muslimer skal jobbe, men underslår det faktum at det er mye vanskeligere å få jobb hvis du har et muslimskklingende navn. Dere krever at muslimer skal anerkjenne at de bor i Norge uten at dere anerkjenner at de bor i Norge. Dere krever at muslimer skal respektere dere samtidig som dere forakter kvinner som bruker hijab.

Kunnskapsløshet går hånd i hånd med menneskeforakt og rasisme - du aspirerer til hatets yttersteprest!

(mann 55 år fra Akershus) on. 1 sep. 2010 22:17 Privat melding

Du drar den vel litt for langt nå,Kit? Miste respekten for noen som er uenig i det du sier og mener,syns heller du skal ha STOR respekt for dem som skriver det dem mener her på forumet..

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 22:33

qwerty. Hvor bor du? Når jeg tar T-banen er det ofte over 50% ikke vestlige. Du snakker som om det ikke er et faktum at det skjer. Er du skjermet? På assyl?

Skjult ID med pseudonym Blahblah on. 1 sep. 2010 22:35

Gidder ikke lese alt, men det fremstår som rimelig klart at folk ikke klarer å skille mellom "vanlig" Islam, og den mer ekstreme fløyen.
Man kan gjerne dra inn kristne ekstreme grupperinger som har gjort litt av hvert rundt om i verden i forskjellige epoker, men dette gjør ikke kristendommen generelt til en "slem" religion for det virker det som. Det står mye fælt i det gamle testamentet også, som noen kristne ekstremister gjerne vil håndheve (f eks ved homofili). Mange av eksemplene som blir nevnt når det kommer til hvor forferdelig Islam er, er jo i realiteten mer kulturelt betinget enn til hvilken grad de er styrt i Islam. Slik som i kristendommen med det gamle testamentet har også Islam rundt om i verden utviklet seg i takt med samfunnet, noe som medfører en mer moderat tilnærming og tolking av skriftene. Men det vil alltid finnes tullinger i begge (eller alle religioner), som desverre er ekstremister, og noen vil finne veien til Norge. Man må ikke glemme at den store majoriteten er snille mennesker som (forhåpentligvis) deg og meg. Forøvrig så misliker jeg alle religioner.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 22:39

Twiggy:
Jeg sykler nå, men når jeg tar banen om vinteren så er det en herlig blanding av hudfarger, ja. Og vet du hva? Det gjør meg ingen verdens ting, for alle undersøkelser viser at de fordommene du har mot dem er, nettopp, fordommer. Det er derfor jeg viser til statistikk utarbeidet av verdens kanskje best renomerte meningsmålingsinstitutt, den statistikken viser at det store flertallet av muslimer slett ikke ønsker det du innbiller deg at de ønsker.

Om du får nevroser når du ser noen som er mørkere i huden enn deg og innbiller deg at de vil knuse deg og kulturen din er det, siden du først nevner det, du som bør vurdere å oppsøke psykiatrisk hjelp.

(mann 55 år fra Akershus) on. 1 sep. 2010 22:43 Privat melding

Tror ikke det nei. men skjønner ikke hvorfor folk hiver seg med på diskusjoner hvis en ikke kan respektere at andre har et ulikt syn og ulike meninger enn deg om samme sak. Denne tråden har jeg holdt meg unna pga.nettopp dette.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 22:46

Så hvis jeg oppsøker psykolog, så vil du se interviewet og fortelle meg hvorfor du er så sikker på at det ikke kan bli muslimsk flertall i Norge?

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 22:47

Mr.Pusten:
Er det meg du sikter til, er det fordi jeg mener at rasisme er livsfarlig, og selv om det kanskje er naivt å tro at de verste rasistene vil forholde seg til fakta, håper jeg faktisk at folk som leser det inn over seg statistikk og ressonementer som viser at bildet er langt mer sammensatt enn det de ynder å fremstille det som.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 22:49

Jeg må legge til at jeg overhodet ikke har problemer med andre hudfarger. Det er ikke det det dreier seg om dette her! Vi snakker flertall eller ikke. Hvis det blir islamsk flertall så har vi det nemlig gående. Da er det slutt på ytringsfriheten og mye mer!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 22:50

Twiggy:
For det første vil det ikke bli muslimsk flertall i Norge - er du for eksempel klar over at kvinner i Iran føder færre barn enn kvinner i Norge og at seks av de ti landene der kvinnene føder flest barn er kristne? For det andre er andelen muslimer i Norge fullstendig uinteressant all den tid 9 av 10 muslimer støtter opp om verdier som ytringsfrihet, demokrati og rettsstaten - det er mye mer skremmende å se folk som er født og oppvokst i Norge som baserer hele sitt syn på livet på hat, forakt og fordommer - sånn som du gjør!

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 22:51 Privat melding

Steinar:
Nei, desverre. Det skulle jeg gjerne fått med meg. Dog kjennes nærmest alt du skriver fantastisk velkjent. Jeg fnyser av de. Og som du sier, ja, flesteparten av de brave døde nok under kristningen av kongeriket Noreg. Nå nærmer neste omgang seg ;)

qwerty:
Hva som er en særegen norsk kultur? Jeg kjenner at akkurat det ikke trenger å utarte seg til en videre diskusjon. La oss heller si det som IKKE er Iransk kultur, Arabisk, Etiopisk, Pakistansk eller Sudans for den saks skyld.

Om det er buddisme, Islam eller kristendommen som er det enkeltes land sin religion kunne ikke brydd meg mindre. Målet helliger midlene. Noen steder bruker de religion, andre omganger ideologier (jf. kommunismen/nazismen). I utgangspunktet er jeg meget kritisk til religion, og Islam preger en del land med kulturer jeg finner ufyselige.

Haha. Forresten, Steinar. Jeg mener vi hadde noe før i tiden som gikk under tilnavnet "tyskertøs"? :)

Skjult ID med pseudonym Blahblah on. 1 sep. 2010 22:52

Mr Pusten
Jeg har ikke lest hele tråden, så jeg kan ta feil når jeg sier dette;
Slik jeg ser det så er jo ikke dette et spørsmål om meninger, men om fakta. Hvis man ønsker å gjøre det til intet mer enn meninger og synspunkt så koker det ned til fordommer og rett og slett rasisme. Fakta tilsier jo som tidligere nevnt at den absolutt store majoriteten av muslimer er snille folk,

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 22:52

Tror jeg gikk glipp av noen tall som skulle være presentert av deg qwerty. Hva sier disse tallene og hvilke tall er det snakk om?

(mann 55 år fra Akershus) on. 1 sep. 2010 22:52 Privat melding

Nei,ikke deg qwerty... Sikter til det @ Kit skrev om Vibe... Syns sånnt blir så smålig at jeg nesten mister pusten...

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 22:54 Privat melding

Denne diskusjonen vippet ikke over på rasisme nå? Gått av banen.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 23:02

qwert, er det greit at alle norske barn blir skviset ut av skole etter skole? Er det dette som er et fargerikt felleskap der alle er for demokrati og ytringsfrihet?
Jeg kan fortelle deg at du lever med en illusjon!

Du skriver at "9 av 10 muslimer støtter opp om verdier som ytringsfrihet, demokrati ". OK, på papiret er det gerit, men i praksis så ser vi akkurat det motsatte: Da ambasadene brant ble jeg rimelig sjokkert, men ble glad da jeg hørte at det muslimske miljøet skulle demonstrere. Sjokket ble enda større, da det viste seg at de ikke skulle demonstrere fordi deres landsmenn brant vårt flagg og ambasader, men snarere smøre ytterligere inn at Muhammed kødder du ikke med! Kan du si hva du mener om dette konkret? Hvorfor står ikke de titusener av snille muslimer opp for oss og sitt nye land?

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 23:04 Privat melding

De skaper sitt nye land her i Norge, og enkelte ønsker å gi det til dem;)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 23:05

Twiggy:
Tall for London:
- 73 % av muslimene støtter demokratiet, mot 60 % blant andre
- 78 % av muslimene har tillit til politiet, mot 69 % blant andre

Støtte for garanti for ytringsfrihet i grunnloven:
- 95 % i Burkina Faso
- 94 % i Egypt
- 93 % i Iran
- 90 % i Indonesia

Støtte til en demokratisk styreform:
- 98 % i Egypt og Bangladesh
- 96 % i Marokko
- 94 % i Sverige
- 89 % i Jordan
- 88 % i Tyrkia og Algerie
- 85 % i Irak
- 78 % i Storbritannia

Om noe gir vel det størst grunn til å frykte briter?

(mann 55 år fra Akershus) on. 1 sep. 2010 23:09 Privat melding

@ Blabbalala Som sagt tidligere denne diskusjonen holder jeg meg unna. Måtte bare komme med et par innspill som ikke har noe med sakens kjerne å gjøre. Ja det er vel ikke vanskelig å basere alt på fakta,men uansett slenger man på en mening eller yttring i den forbindelse. Jeg kan og se at fakta sier det stikk motsatte av det du sier,hvis jeg må :-)

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 23:12

Twiggy:
Og til det nye sprellet ditt - støtten for ytringsfrihet er heller ikke absolutt i resten av verden. 45 % av de spurte franskmennene og 57 % av de spurte britene mente i en undersøkelse at Muhammedkarikaturene ikke burde forsvares ut fra ytringsfriheten. Enda større er tallene når du spør dem om Holocaust-fornektelse - om lag 75 % av de spurte mener det ikke kan dekkes av ytringsfriheten.

Karikaturene var ikke karikaturer av Osama bin Laden eller Mullah Krekar, det var karikaturer som a) var ment å ramme alle muslimer og b) ble laget i en særlig antimuslimsk kontekst. Det ironiske her er imidlertid hvordan du gir ett symbol - det norske flagget - en særlig opphøyet status, samtidig som du mener at de som oppholder et annet symbol, profeten Muhammed, er jordens avskum. Hvorfor i all verden skulle man demonstrere mot at noen skjender det norske flagget?

Ditt problem er at du vil at muslimer skal være roten til alt vondt, akkurat som Hitler ville at jødene skulle være roten til alt vondt. Og i møtet med fanatikere hjelper, som kjent, ikke fornuft.

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 23:17 Privat melding

Nei, hvorfor skulle man bry seg om noen brenner eller tråkker det norske flagg ned i søla, qwerty. Godt sagt.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 23:20

Ja, Jarl, hvorfor skal man bry seg om det? Jeg mener ikke at Norge og nordmenn er verdt mer enn andre land og mennesker.

Jeg sier heller som Spellemannvinner John Olav Nilsen:
"Dette røde, hvite og blåe flagget har aldri sagt nokke til meg."

Skjult ID med pseudonym katte on. 1 sep. 2010 23:24

Men det ser ikke ut som om folket i f.eks Egypt og Jordan klarer å skaffe seg demokrati...
Og folket i Iran klarer ikke å skaffe seg ytringsfrihet.
Vi må huske at England omtrent er de liberale demokratiers fødested, og det er et dårlig tegn at det svekkes der.
Det er et dårlig tegn om vi i Norge ikke lenger vil ha frihet.
Jfr meningmåling om at 1 av 3 nordmenn støtter tortur, det går nedover med oss...

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 23:34 Privat melding

Så fordi andre land og mennesker ikke er verdt mer enn Norge og nordmenn, eller omvendt, så skal man f.eks. ikke bry seg om sitt eget flagg, nasjonalfeiring og kultur?

Skjult ID med pseudonym soma on. 1 sep. 2010 23:36

Interessant debatt. Og pussig at - som nær sagt alltid - formuleringsproblemer, manglende tegnsetting og elendig retorikk går hånd i hånd med kategoriske og fremmedfiendtlige påstander.

The Onion vet for øvrig som alltid å vinkle det:

http://www.theonion.com/articles/man-already-knows-everything-he-needs-to-know-abou,17990/

(mann 29 år fra Oslo) on. 1 sep. 2010 23:41 Privat melding

Gentries er litt av en type.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 23:44

Katte:
Poenget mitt er at jeg ikke tror det er religionen som gjør det. Det er mye rart man kan si om Freedom House sine demokrati-rangeringer, men all den tid de kategoriserer verdens største muslimske land som fritt, så sier det i hvert fall noe.

Jeg mener at man må se etter særegne faktorer for hvorvidt demokrati og menneskerettigheter eksisterer i noen land og ikke i andre. Hviterussland er et eksempel på et annet land der det ikke står så sterkt, men jeg tror det er få som vil fokusere på en religionen, all den tid alle nabolandene, med delvis unntak for Russland, et visst demokrati og en viss respekt for menneskerettighetene. Det dreier seg heller om maktkonfigurasjoner, historiske erfaringer og ikke minst eksistensen av (eller fraværet av) tradisjoner for et sterkt sivilt samfunn.

Forskjellen på for eksempel Indonesia og Egypt er at Indonesia hadde et betydelig sivilt samfunn før Suharto grep makten i 1966, og selv om det tok over 30 år å styrte ham, overlevde det sivile samfunnet som en uavhengig kraft. I Egypt, derimot, var Nasser, og siden Sadat og Mobarak, staten. På tross av mye løfterikt i programmet sitt kom Nasser til makten som følge av et militærkupp i 1952, og noe av det første han gjorde var å underlegge det som fantes av et sivilt samfunn under sin egen kontroll. Egypterne har rett og slett ikke de uavhengige kreftene Indonesia hadde, også under Suharto.

Det er for så vidt også grunnen til at jeg er svært skeptisk til vestlig "demokratispredning" - et demokrati uten et fungerende sivilt samfunn er ikke et ekte demokrati, noe de tidligere sovjetiske republikkene, med unntak av de baltiske statene og delvis Ukraina, viser oss.

Skjult ID med pseudonym soma on. 1 sep. 2010 23:44

Ja, ikke sant? Og representativ, ikke minst.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 23:46

JarlH:
Nøyaktig det samme argumentet kan du bruke mot Muhammedkarikaturene. Personlig pisser jeg gjerne på symboler som er viktige for andre, men jeg vet at det ikke alltid er like lurt.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 23:48

qwert. Jeg foreslår at du drar til iran eller tilsvarende. Det er der du hører hjemme og trives. Det pussige er at det gjøre det færreste av de..
Og hvis du lurer på hvorfor tallene var så gode så er det vel at svært mange muslimer er hjemmesittere. Se videoen og lær hvorfor de ikke har en grunn til å være med i den undersøkelsen. Problemet mitt er at jeg ikke kan se at det er samsvar mellom tallene du presenterer og den personlige erfaringen jeg sitter med.
Hvis man velger sharialover i et demokratisk valg. Det det en demokratisk styreform?

Skjult ID med pseudonym soma on. 1 sep. 2010 23:52

Artig at Twiggy blir så sur for "Hitler tullet" og overhodet ikke ser noen sammenheng. Tipper hun ville ha vært en av dem som så tvers gjennom mellomkrigstidas propaganda, hets og forfølgelse av jøder og tatt et solid standpunkt mot undertrykkelsen hadde hun levd på den tida. Det varme hjertet som pumper så tydelig i alle innleggene tyder på det.

Det eneste vi lærer av historien, er at vi ingenting lærer. For nå er jo alt heeelt annerledes.

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 1 sep. 2010 23:56

Twiggy:
Du velger å forholde deg til én enkelt tidligere bekjent, jeg forholder meg til meningsmålinger gjort blant mange tusen - men, klart, alt for fordommene, forakten og hatet.

Ellers er det mange grunner til at jeg ikke drar til Iran. Jeg kan ikke språket, jeg er ikke kjent med kulturen, jeg er ikke glad i politisk islam og jeg er heller ikke glad i et land som tillater fagforeningsknusing slik myndighetene i Iran gjør. Selv om jeg ser på Mousavi som en hykler, støttet og støtter jeg protestene mot regimet etter sist valg. Men du er klar over at andelen av iranere, hvorav det store flertallet er muslimer, som ønsker å legge Koranen til grunn for statsstyret er omtrent like stor som andelen av innbyggerne i USA som ønsker å legge Bibelen til grunn?

Jeg finner ikke ett eneste holdepunkt for at sharia noen gang skal bli en del av norsk lov. Derimot ser jeg flere skumle trekk for at demokratiet og menneskerettighetene blir svekket på andre måter - av sånne som deg!

Skjult ID med pseudonym vibe on. 1 sep. 2010 23:56

qwerty,
da vet jeg hvem du er, for det er jo bare én som kan poste slike blodrøde innlegg + innlegg med irritasjon og disbelief over at damer trener + pirking av profitekster og forunderlig nok lurer på hvorfor han aldri oppnår kjemi. Men du har byttet nick.

Og jeg har ikke moderert meg; jeg har ment akkurat det samme hele tiden, det er bare du som må ha det inn med teskje både hva jeg mener og ikke mener og projiserer alt mulig på folk som ikke er enig med deg. Forørvig er det en veldig tvilsom debatteknikk å begynne med ordkløveri om religion. Om de som utgir seg for å være fundamentalistiske muslimer og krenker menneskrettigheten, ikke egentlig er troende, kan vi bare bytte ut "fundamentalistiske muslimer" med "de som kaller seg muslimer og som betrkates som fundamentalister, men som ikke er troende, dog bruker Koranen for å rettferidggjøre sine overgrep", og så kan debatten forstette med at "praksisen til "de som kaller seg muslimer og som betraktes som fundamentalister, men som ikke er troende, dog bruker Koranen for å rettferdiggjøre sine overgrep" bør vi ikke tolerere". Så langt kommer du med ditt forsøk på å vri debatten over på hva er religion. Kall det overbevisning, kall det politikk, kall det religion; poenget er at uansett hva de bekjenner seg til, kan vi ikke akseptere at de fratar mennesker grunnleggende rettigheter.

Kit, antar at det er temperaturen og verbale sleivespark som kostet meg respekten, ikke at jeg faktisk mener at vi må iverate menneskerettighetene. Og det kan jeg leve med.

Skjult ID med pseudonym Twiggy on. 1 sep. 2010 23:59

Så hvis jeg svekker demokratiet så må det bety at jeg ikke vil tillate sharialover, ettersom det får den største oppslutningen?

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 2 sep. 2010 00:09

Vibe:
Du nærmer deg målet, ja, og det må være deilig å kunne bruke andre tråder for å sparke når du ikke har argumenter for dine påstander. Tomme tønner, osv...

1) Innlegget om hva religion er var IKKE rettet til deg spesielt, det var rettet til trgrm og Mr.Pusten. Det er faktisk andre enn deg som deltar her.

2) Jeg aksepterer ikke premisset om at muslimer som ikke er som Osama bin Laden er "moderate muslimer", akkurat som jeg ikke aksepterer at Rosemarie Køhn er en "moderat kristen". Da sier du samtidig at det er fanatikerne som er de ekte representantene for religionen. At du ikke er villig til å se at dette intervjuobjektet, som sier dette i klartekst, kanskje er en smule farget av sin bakgrunn underbygger nettopp dette. Om du nå erkjenner at det er et stort antall mulige fortolkninger av islam som religion er det bra, men jeg har ikke sett noe tidligere i det du skriver som peker i den retningen.

3) Jeg har spurt deg før og jeg spør deg igjen - hvor skriver jeg at jeg ikke respekterer menneskerettighetene? Dette har vært kronargumentet ditt hele veien, men du har ikke klart å vise til noe ennå. Jeg kan gjerne problematisere menneskerettighetene, og jeg er helt enig med for eksempel Frank Aarebrot når han påpeker mangelen på indre logikk (sivile rettigheter vs. minoritetsrettigheter) og realisme (for eksempel det at retten til arbeid er en menneskerettighet) i Menneskerettighetserklæringen. Poenget mitt er snarere at det ikke har med religion å gjøre, men snarere med et større årsakskompleks. Les for eksempel svaret mitt til Katte - så kan du skrive hvorfor du er uenig i det i stedet for å slåss mot stråmenn.

4) Mener du at holdningen Twiggy gir uttrykk for her er uproblematisk?

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 2 sep. 2010 00:11

Twiggy:
Å tro at sharialover får flertall i et norsk valg er like sannsynlig som å tro at NKP får flertall. Men når denne fordomsfulle og hatske feberfantasien ligger til grunn for at du mener det er helt greit å hetse og trakassere, utgjør det en mye større trussel mot demokratiet.

Ja - du er antidemokrat!

Skjult ID med pseudonym kit to. 2 sep. 2010 00:12

Tvert i mot, Vibe. Temperaturen og de verbale sleivsparkene var blant elementene som gjorde deg utfordrende. Respekten forsvant når du gjorde islam og alle som følger islam kollektivt ansvarlige for det ett lite og ekstremt mindretall av muslimene gjør og predikerer

(mann 29 år fra Oslo) to. 2 sep. 2010 00:15 Privat melding

Hurra. Mye interessante innlegg, men nå melder jeg meg forhåpentligvis helt ut. Synes ærlig talt det begynner å bli noe fåfengt. Det er i alle fall liten tvil om at det er store meningsforskjeller her.

Noe jeg synes er enda mer interessant er hvor hett dette temaet er i nærmest alle sosiale sammenhenger jeg er i. Enten jeg er på skolen, jobb, fest på Frogner eller Holmlia, eller diskuterer med kjente går det nærmest alltid i det samme. Venner og bekjente som mente jeg var ALTFOR ekstrem og fordomsfull i diskusjoner på videregående, pussig nok ofte heller enes med meg i dag. Men jeg har fortsatt ganske ekstreme meninger, og det vil jeg fortsette med å ha.

Jeg er veldig spent på hvordan utviklingen i Norge, Europa og verden generelt vil utspille seg de neste tiårene.

http://www.ifilmdb.com/Crunchyroll/Pictures/ArguingOnTheInternet-Special%20Olympics.jpg

:)

Skjult ID med pseudonym vibe to. 2 sep. 2010 13:13

Kit,
unnskyld? Men da har du misforstått. (Eller så er du bare ute etter å forulempe meg av andre grunner.)
Hvis du leser det jeg har skrevet, vil du se at jeg flere ganger har kommentert at de moderate muslimene blir tiet ihjel av frykt for represalier. Og at det er menneskerettighetene som er mitt anliggende, det er som nevnt like lite akseptabelt om det er andre grupper/religiøse/ideologiske som gjør det. Og når det så er institusjonalisert i enkelte land styrt av fundamentalistiske muslimer (eller de som kaller seg det, men ikke er troende, men rekutterer troende for å utøve makten for dem,om man skal være ekstra omstendelig), så er det dem jeg holder ansvarlig - der. Og er det de som gjør det i vesten, holder jeg dem ansvarlig her.
Forsto du det denne gangen?

Det er jo ironisk at den som ikke klarer å se nyansene og få med seg det folk faktsik sier, er den som beskylder andre for å generalisere, men man kan jo ikke forvente at alle får med seg like mye.

Skjult ID med pseudonym kit to. 2 sep. 2010 14:12

man 30 aug 22:35 skrev vibe
"qwerty og jostein,
hvorfor står dere fast på at islam og en idé ikke er voldelig eller farlig eller truende, når elementer som bl.a. beskrevet i videoen - regelrett daglige voldtekter av pikebarn, gjennom ekteskap før de er kjønnsmodne, manglende rettigheter til å velge sitt eget liv, to kvinners vitne må til for å matche en mann, steining for å ha blitt voldtatt etc - er dagliglivet i disse samunnene? "

tir 31 aug 18:50 skrev vibe
"en viktig forskjell på kristendommen og islam i dag, er at man iflg islam ikke har lov å tolke, koranen skal leses bokstavtro. I islam, så gjelder ikke voldsbruken kun i misjonerende hensikt, som liksom var alibi for kristendommen, men det er endel av hverdagen."

I dag har du nyansert deg til enkelte land styrt av fundamentalister. Din evne til å revurdere oppfatningene og nyansere de er prisverdig.

Skjult ID med pseudonym kit to. 2 sep. 2010 14:14

kan også anbefale denne

http://www.fritanke.no/REPORTASJE/2010/Islam_-_den_misforstatte_religionen/

Skjult ID med pseudonym Twiggy to. 2 sep. 2010 15:54

Da er du like ille som dem, men det skal vi jo ikke akseptere kraftig på.
Synes du har mange gode argumenter SteinR. Hvorfor skriver du ikke et innlett i aftenposten eller lignende?

(mann 29 år fra Oslo) to. 2 sep. 2010 16:09 Privat melding

Det er jo oss eller dem, Steinar :) Og heller oss enn dem. Hoho.

Skjult ID med pseudonym Slem to. 2 sep. 2010 19:33

SteinR
"Men samtidig så virker det ikke som nordmenn liker hverandre noe særlig heller, har ikke vi verdensrekorden for antall nabotvister som går rettensvei?"

Om dette i det hele tatt er sant så kan det jo for eksempel skyldes at folket anser det norske rettssystemet i slike saker som rettferdig og lite korrupt. I motsetning til en del "jalla-land" hvor folk nødig vil ta noe til rettssystemet. Det kan godt tenkes at nordmenn er mindre vennlige overfor hverandre enn i andre land, men som sagt, dette kan ha flere forklaringer. Om det da i det hele tatt er noe hold i dette utsagnet.

"Men hvorfor skal vi forstå noe som helst? Det er det verste overgrepet du kan gjøre mot et levende menneske, å kreve at de skal respektere religion. Om de kan si at utroende skal henges må jeg få si det samme om dem, det skal jo tross alt gå begge veier?"

Synes du det verste overgrepet mot et menneske er å kreve at de respekterer religion? Jeg er selv anti-religion, men man må jo uansett respektere andre folks valg og trosretning. Man kan jo si det slik at det er minst like ufint å ikke respektere andres religion. Man kan jo ikke reise rundt i verden med en slik holdning, slik som mange nordmenn desverre gjør. Turer frem som arrogante drittsekker.

Skjult ID med pseudonym kit to. 2 sep. 2010 21:56

@SteinR, jeg er enig i at en ikke nødvendigvis trenger å respektere religionen.

Men det er ekstremt viktig å respektere andres valg av religion, og se at det faktisk er enkeltmennesker som utfører handlinger. Gode eller dårlige i følge ens egen moralske skala

(mann 55 år fra Akershus) to. 2 sep. 2010 22:00 Privat melding

@ Kit
Hvilket syn og tanker har du om dem så blir påtvunget religionen sin?

Skjult ID med pseudonym kit to. 2 sep. 2010 22:10

@Mr.Pusten, det gir seg vel selv i utsagnet "Men det er ekstremt viktig å respektere andres valg av religion"

Skjult ID med pseudonym trgrm to. 2 sep. 2010 23:50

Til de som måtte føle seg truffet:

Hvorfor er det ingen som roper RASISME når samtlige overfallsvoldtekter i Oslo de siste årene utelukkende er rettet mot etnisk norske kvinner og utført av ikke-vestlige menn fra Øst-Asia eller Nord-Afrika? Dette er det mest SOLEKLARE eksempelet på rasisme som vi har i dagens Norge. Hvor er politikerne, Anti-Rasistisk-Senter, SOS-Rasisme, de politisk korrekte og SV-akademikerne på Blindern som til daglig gnir RASISME-kortet i trynet på etniske nordmenn? De får til og med betalt for det. Takket være dem har det gått inflasjon på ordet RASISME. Hvor er Kristin Halvorsen? Som etter episoden i Sofiesparken, hvor en afrikaner slo ned en annen afrikaner, uttaler impulsivt på TV dagen derpå, uten noen form for refleksjoner, at ambulanse-episoden mest sannsynlig er RASISME utført av en etnisk nordmann mot en afrikaner. Er det ingen som ser paradokset? Eller dobbeltmoralen? Hvorfor er det så mye feighet i møte med denne ukulturen?

Hva har dette med Islam å gjøre? Og denne tråden her? Overfallsvoldtektsmennene kommer fra muslimske land. Man kan selvfølgelig definere bort Islam ved å si at de ikke er "ekte" muslimer i og med at de har utført slike groteske handlinger. Men så enkelt er det dessverre ikke. De kommer fra islamske samfunn hvor de lærer at det er greit å undertrykke kvinner som ikke vil la seg underordne menn. Derfor trakkaserer de frie norske kvinner som de med muslimske øyne ser på som skitne og urene. Derfor er norske kvinner fritt vilt i Oslos gater. Dette er middelalder-ukultur. Overfallsvoldtektene er den ekstreme konsekvensen av muslimsk ukultur. Den er et symptom på sykdomen Islam. Man finner selfølgelig muslimer som oppfører seg bra, men det hjelper veldig lite. Her gjelder ikke algebraens regler, -1+1 blir ikke null dessverre.

Forventer dere virkelig at man i toleransens navn ikke skal kunne kritisere denne form for bøllete ukultur? Forstår dere ikke at dere etter å ha ødelagt ordet rasisme også er i ferd med å ødelegge ordet toleranse?

Toleranse betyr at man er enig om å være uenig.

Skjult ID fr. 3 sep. 2010 13:29

Så enig så enig. Hvorfor SV eller AP damene godtar dette synet på kvinner er utrolig. Hovrfor skal man være tolerant mot den kulturen som har iboende disse holdningene?
Jo fordi hvis vi dysser ned hele problemet så blir det ikke store opptøyer i den største delen av befolkningen. De fleste vil få det bra i hverdagen. De vinner altså valget neste gang også.

Det blir et for langt sprang å koble frykten man daglig føler når man skal hjem i mørket på nedre Grünerløkka med partipolitikk. I Norge er vi i den heldige situasjonen at vi kan se på land sørover for å se hvordan det blir i morgen. De har kommet lenger enn oss i problemene, men ingen rød-grønne politikere er villig til å ta ting inn over seg. Trolig fordi dette vil føre til at de mister makten.

Ved å overlate problemene med innvanding til folket oppstår det mye ubehagligheter. Vi som er etniske normenn ønsker jo å ha et godt forhold til våre nye landsmenn. Vi ønsker faktsik å ha et godt forhold til dem! Problemet er bare at blir det for mange og samtidig nedgangstider, så tilspisser ting seg veldig og forskjellene i tankesett kommer til overflaten ogblir til hinder for harmoni. Det er derfor svært viktig at politikerene tar støyten med å regulere inntaket slik at vi kan leve i harmoni med de som har kommet hit så langt.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 3 sep. 2010 14:38

Kit,
jeg har vært nyansert hele tiden og jeg har samme oppfatning som før debatten, det er bare du som ikke ahr fått det med deg. Og det er ditt problem, ikke mitt.
(selv om jeg har revurdert, det gjør jeg alltid når jeg møter motpoler, fordi det kan jo hende de ser noe jeg ikke ser, men det har ikke endret noen ting her. )

Jeg har bare hatt forventninger til at folk leser avsnitt helhetlig, og at man derfor kan forkorte begrepsbruken, slik det er vanlig. Jge snakker fra starten av om de islamske landene og miljøene som krenker menneskerettighetene.

Som jeg sa til Qwerty - og du velger å overse - "Det er kun i det siste avsnittet jeg ikke eksplisitt sier at det er fundamentalistisk islam - eller islam slik den forfektes i de nevnte regimene - jeg snakker om. I konteksten kommer det imidlertid tydelig frem, og lersere som ikke har tungt for det, vil nok oppfatet det. " Du trekker frem to avsnitt som er litt "omtrentlig" fra min side fordi dette er en debatt og ikke en juridisk kontrakt, og ignorerer 20 andre som ville motbevist det du antyder.

Du leser meg altså som fanden leser Bibelen, det er litt typisk for personer som er ute etter å kverulere og avlede diskusjonen fra det det handler om, når de ikke har egne argumenter.

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 3 sep. 2010 15:00

Rotte heller ha mindre øl og istedet mer nakenhet og sex.

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 3 sep. 2010 16:04

Rotte opplyse om alkohol redusere ved vanilje og ikke brukes bør ved annet enn vanilje.

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 3 sep. 2010 16:10

Rotte regne med ortodoks russerdame eller buddhistisk thaidame grei nok.

Skjult ID med pseudonym Grumse fr. 3 sep. 2010 16:28

Hva er du på sukker for da da Rotte, er det ikke bedre å bruke pengen på Thailandstur?

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 3 sep. 2010 16:36

Rotte ikke helt rede for det ennå.
Da Rotte starte på sukker Rotte ennå ikke skjønne hva Rotte være hvilke mulighet Rotte ha hva Rotte ende med.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 3 sep. 2010 19:35

Jeg gidder ikke å kaste bort mer tid på Trgrm og andre som mener at muslimer er onde, den sorten burde vi vel egentlig ha sluttet å ta på alvor i 1945. Men Vibe, som etter sigende ikke mener dette, du har ikke vurdert muligheten for at det er du som har uttrykt deg klønete all den tid både undertegnede og kit, hvorav ingen av oss trodde på forhånd at du hadde slike meninger, etter sigende har misforstått det du har skrevet?

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 20:17

Sorry vibe, du nyanserte ikke før tirsdags kveld. Det er godt mulig du tenkte nyansert, men du skrev ikke noe som kunne gi noen som helst indikasjon på nyanser. Det var kun en kollektivistisk kritikk av alt som var islam, uten noen som helst indikasjon på nyanser mellom landene. For all del, påpek gjerne hva jeg har oversett, så trekker jeg mitt utsagn om du er en del av den innvandringsfiendtlige islam "ekspertisen" her på forumet. Siden du tydeligvis trives med å dra i tvil motivene og egenskaper hos dine motdebattanter dine, må du gjerne gjøre det. Men det kunne vært greit om du presiserte hvor jeg leste deg feil i begynnelsen av debatten

@trgrm, SLUDDER OG VÅS. De aller fleste voldtekter i Norge blir utført av etnisk norske menn. Ikke-vestlig er ikke det samme som islamsk, det er mange andre religioner. For å få ned antallet voldtekter, må en endre kvinnesynet hos de som utfører voldtektene, og da har det mer for seg å endre menns kvinnesyn enn en pakistansk bestemors syn på kvinner. Det siste er jo den logiske konsekvensen hvis det er islam som er årsaken til voldtektene.

Du har også misforstått Sofienbergparken, påstanden om rasisme hadde ikke noe med gjerningsmannen å gjøre, men det ble påstått at ambulansesjåføren ikke ville ha med den skadde fordi han var svart.

(mann 55 år fra Akershus) fr. 3 sep. 2010 20:51 Privat melding

Sorry Kit!
Men du skrev at du mista respekten for dem som sier imot dine meninger,eller som du skrev "legger til egne meninger,og ikke holder seg til fakta". Akkurat nå er det kun ditt eget syn og egne meninger du prøver og fortelle oss er realiteten i dag og den hele og fulle sannhet. Du er så laaaaaaangt ute nå Kit at det hjelper ikke med påhengsmotor en gang,du kommer deg aldri til land nå..

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 21:11

Mr.Pusten.

Jeg er ikke overrasket over at du tar til deg informasjon på en noe uortodoks måte. Tross alt har du behov for å spørre om innholdet i ett 3 linjers innlegg som for de fleste var rimelig klar. Referer til mitt innlegg torsdag 2156 og ditt spørmål 22:00

(mann 55 år fra Akershus) fr. 3 sep. 2010 21:18 Privat melding

Helt ærlig Kit. Denne diskusjonen orker jeg ikke være med på pga.at jeg kommer til å skrive så mye,og bruke så mye tid på noe som jeg ser på som fånyttes.du og andre forstår ikke og dere viser heller ingen vilje til å ville forstå eller godta det som ikke er i tråd med deres meninger og til tider vannvittige påstander. jeg leser svært lite av det du skriver kit,du sørget selv for at jeg slutta med det,men noe ser jeg og bare MÅ kommentere.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 21:24

@Mr.Pusten.

Jeg forstår at det er intellektuelt slitsomt for deg, men fakta er at jeg har oversett mange spørsmål fra deg i denne debatten fordi jeg ikke har funnet innspillene dine relevante nok. Når jeg da endelig tar meg tid til å svare, vil du ikke mer? Jaja, gå og lek med noen på din egen størrelse

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 3 sep. 2010 21:30

Kit, helt fra starten skriver
"når elementer som bl.a. beskrevet i videoen - regelrett daglige voldtekter av pikebarn, gjennom ekteskap før de er kjønnsmodne, manglende rettigheter til å velge sitt eget liv, to kvinners vitne må til for å matche en mann, steining for å ha blitt voldtatt etc - er dagliglivet i disse samunnene? "

"Forøvrig: Vesten satte foten ned når det gjaldt apartheid. Men hva gjør vi med diskrimeringen av kvinner? Nei, det vil koste for mye, skal vi boikotte Iran og Afhghanistan og Pakistan pga krenking av halve befolkningen basert på kjønn, da ryker vi uklar med Saudi og Kuwait og Qatar også, og det vil koste oss for mye."

Altså er det åpenbart hvilke islamske samfunn jeg snakker om. De som krenker menneskrettighetene.
Jeg sier ikke noe om de samfunnene som ikke gjør det eller kun gjør det på "vanlig nivå".
Jeg nevner ikke feks Tyrkia. De rettightene vi har erklært skal gjelde for hvert individ, har hele tiden vært mitt anliggende, og det som gjør islam relevant i denne sammenhengen er at makthaverne i disse landene viser til Koranen og religionen. Det sier seg selv at de miljøer og samfunn som respekterer menneskrettighetene ikke rammes av min kritikk.

Kit, veldig aggressivt du går ut mot voldtektsstatistikk. Det er vel ikke akkurat sludde og vås, mer et sprøsmål om statistikk eller manglende presisjon. I forhold til representasjon, så er vel menn av andre kulturer overrepresentert ved overfallsvoldtekter. (Voldtekter i parforhold er det vanskeligere å få svar på, her kan man vel anta store møretall både hos nye og gamle landsmenn). Ergo ikke sludder og vås.

Qwerty. jeg har ikke uttrykt meg klønete, og ville kanksje vurdert om jeg uttrykte meg mangelfullt, hadde det ikke vært for at det kun er du og Kit som leser meg så ekstremt, til tross for at jeg opptil flere ganger har påpekt at moderate muslimer blir tiet ihjel (det har dere jo overhodet ikke fått med dere), og dere i tillegg har en debattteknikk som jeg oppfatter som avledende og unnvikende, med fokus på semantikk (hva er en muslim, makthavere og terrorister er ikke muslimer, selv om de kaller seg det og rekrutterer folk ved bruk av Koranene etc), nei, da anser jeg det for at svikten ligger på deres side.

(mann 55 år fra Akershus) fr. 3 sep. 2010 21:31 Privat melding

Hehehehe,intelektuellt aner du ikke hvem jeg er,kit. jeg har ikke kommet med noen innspill og ddet er helt bevisst,men jeg har kommentert dine førdømmelser av andre,dine uttalelser som går direkte på person og ditt forhold til fakta som du er så sykelig opptatt av at andre holder seg rent til..

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 21:51

Vibe, greit. Da ser jeg at du har ett mer nyansert syn på islam enn gjengen med islam eksperter her inne.

Ja, jeg gikk veldig aggressivt ut mot voldtektsinnspillet. Mest fordi voldtekt er en så alvorlig krenkelse og forbrytelse, men også fordi det var en forverring av hva Per Sandberg uttalte, han er tross alt ikke mest kjent for sin nøytrale omgang med fakta. Mer om grunnlaget Sandberg har er her:

http://www.bt.no/nyheter/innenriks/faktasjekk/%C2%AB;Alle-overfallsvoldtekter-de-siste-tre-aarene-begaas-av-ikke-vestlige-innvandrere%C2%BB;-921738.html

Det viktigste er vel utsagnet fra Oslo politiet:
"- Hvordan definerer dere ikke-vestlig innvandrer?

- Jeg tok utgangspunkt i nasjonaliteten til de som hadde gjort dette. Mange er fra Afrika, og noen fra Irak eller Iran. Dette er ikke noe forskningsprosjekt, men en lokal statistikk, understreker Rohde."

Mr.Pusten, nei, jeg vet ikke hvem du er i virkeligheten, det er kun forumpersonligheten "Mr.Pusten" jeg uttaler meg om. Det burde vel være klart?

Skjult ID med pseudonym soma fr. 3 sep. 2010 22:05

Ang voldtekter:

Aftenposten brakte oss overskriften "Innvandrerer bak alle anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo" i april 2009. Politiforum/Morgenbladet gir flere tall: Aftenposten baserte seg på 41 tilfeller over tre år. I samme periode var antall anmeldte voldtekter mellom 800 og 900 per år. Samme kilde sier at en av fire voldtekter skjer på lørdag, og 68 % i nære relasjoner og i nærmiljøet. Avisa kunne mao like godt ha valgt overskrifter : "Nordmenn bak alle nachspeilvoldtekter. Statistikk er an vanskelig øvelse og utelater mer enn den viser i vår jakt på årsakssammenhenger - det som ikke tas med her, er forholdet til alkohol, uteliv og sosiale nettverk som mulig bakgrunn for at åstedet for voldtektene blir forskjellig.

Jeg er jente og jeg er aldri redd når jeg går hjem en sen kveld på østkanten, spesielt ikke for våre nye landsmenn. Derimot krysser jeg fingrene for at jeg ikke møter en av de innfødte som kjører bil i fylla.

Skjult ID med pseudonym Twiggy fr. 3 sep. 2010 22:16

Jeg må si meg enig med deg Vibe, det er påfallende hvor aggresivt KIT og qwerty de går ut mot deg, og samtidkg velger å se bort fra svært viktige og anerkjente problemer. Eller for ikke å snakke om det å ikke ville se videoen.

(mann 55 år fra Akershus) fr. 3 sep. 2010 22:23 Privat melding

Synes det er synd at ikke @ kit klarer og se at han er den som har tapt diskusjonen,men prøver fremdeles å inbille oss som bare leser og ser filmklippet på denne tråden at han er den som har rett uansett hvilken vei vinden blåser..så snur han seg etter den,med mykere og mykere motstand for hver byge som rammer han.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 22:24

@Twiggy, hvilke problemer er det jeg ser bort fra? Det jeg ser bort fra er den enkle, endelige løsningen din som er å å få vekk alle muslimer.

Problemet er enkeltmennesker som gjør handlinger, og kultur har mye med hvorfor enkeltmenneskene gjør sine handlinger. Beklageligvis er det mange andre kulturer enn de islaminspirerte som fostrer mennesker som krenker andre

Angående vibe, prøv å lese den første linjen min en gang til i mitt innlegg 21:51.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 22:28

@Mr.Pusten. Vås.

Jeg har innrømmet at jeg leste vibe feil, hun har ett mer nyansert syn på islam enn det jeg påstod.

På ingen måte betyr det at dere innvandringskeptiske islam "eksperter" har rett.

(mann 55 år fra Akershus) fr. 3 sep. 2010 23:35 Privat melding

ÅÅÅÅ,så bra at du gjorde det! Er uenig med @vibe i blandt jeg og,i tankene....ei stund,,,
Nei,seff,og det godtar jeg at du mener ,Kit.. jeg håper for dinn del at du slipper å oppleve at dem du diskuterte med på sukker hadde rett.

Skjult ID med pseudonym Twiggy fr. 3 sep. 2010 23:46

med "løsningen din som er å å få vekk alle muslimer" viser du at du ikke har lest det jeg har skrevet heller.
Jeg vil begrense flyten inn i dag. Ikke få vekk muslimene. Gjerne med grensekontroll, for hvordan ellers?

(mann 55 år fra Akershus) fr. 3 sep. 2010 23:58 Privat melding

En annen ,men så jævlig i Norge provoserende måte,også kalt rasistisk,er å stoppe sv...eeehhh mørkhudete for papirkontroll på gaten, Dette går helt fint i alle andre land i Skandinavia. litt skremmende å tenke på at det er mellom 11000 - 16000 uidentdifiserte personer i Norge. Skjønner ikke det et eller annet sted må dem bare regge seg. Hvor mange av dem er "ikkke muslimer" ?

Skjult ID med pseudonym kit fr. 3 sep. 2010 23:58

Twiggy, kanskje du snart kunne komme med de "... svært viktige og anerkjente problemer" jeg angivelig ser bort fra?

Mr.Pusten, det hender jeg blir korrigert her inne. Og jeg innrømmer det alltid. Men jeg klarer meg helt fint uten din sympati. Jeg har ikke bedt om den, og den er uønsket

Skjult ID med pseudonym Twiggy lø. 4 sep. 2010 00:38

Som at alle eller svært mange normenn fra et sted blir fordrevet. Har jo skjedd i store deler av groruddalen. Vet ikke hvordan jeg hadde taklet det om det skjedde med meg, men har inngiftet familie i Danmark som blir tvunget til å flytte. Det er ikke noe kult..
Kriminelle miljøer i Oslo. Young guns og B-gjengen. En bekjent ble kraftig traumatisert av B-gjengen og fikk store psykiske problemer. Narkotika selges på åpen gate av afrikanere mellom nybrua og Torggata. Går etter og maser på en på gaten. Ingen politi å se.
Man skal ikke være rakettforsker for å forstå hvorfor eldre mennesker ikke tør å gå i sentrum på kveldstid. I deler av sentrum skulle man ikke tro at man var i Norge i det hele tatt. Er dette uproblematisk for de gamle/kvinner?

En svart som ypper og blir slått ned fordi de ikke klarer å grille og spille fotball ved siden av hverandre i en park på en søndag. Resultater er at en etsnisk norsk ambulansesjåfør blir hudflettet fordi han forveklser hendelsen med alt det andre drittet han alltid ser og som dessverre har kommet med innvandringen.
Traumatiserte Somaliere som lager trøbbel osv.osv..
Det er vel ikke slik at du ikke vet om alt dette KIT? Du velger nok bare å heve deg over det og noen av oss her på forumet samtidig.
Elles er Facebook et fint verktøy for å se om integreringen fungerer. Der har man jo ofte flere hundre venner og man kan lett se hvilken andel som er integrert (altså som har like mange venner av de forskjellige etniske grupper). Så lenge oljepengene er her så går det nok greit, men vi skal også takle tunge nedgangstider.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 4 sep. 2010 04:37

Vibe:
Jeg er en som lirer av meg mye rart, det er blant annet derfor jeg skriver under anonymisert nick. Det jeg reagerte mest på var din karakteristikk av Jostein som påpekte at det kun var et lite mindretall av muslimer som sto for det Twiggy og Geert Wilders påstår. Det, skrev du, gjorde deg kvalm. Hvordan i all verden skal man tolke det, annet enn at det at noen påpeker at det bare er et lite mindretall av muslimer som står for dette gjør det kvalm?

Nå, derimot, sier du deg faktisk enig i Jostein. Du skriver at det dreier seg om et mindretall - og du skriver at du ikke har uttrykt deg klønete? Har dette blitt en prinsippsak for deg, eller? Jeg begynner ærlig talt å lure. For selv om jeg ikke alltid er enig med deg, for eksempel mener jeg du ikke skjønner hva borettslag handler om (noe du har vært fokusert på å trekke inn her uten at det har noe som helst med saken å gjøre), så har du fremstått som ei dame med litt mer enn luft mellom ørene. Og vet du hva? Med unntak av karakteristikkene du har kommet av om meg og Kit så er jeg enig i det du har skrevet i de siste innleggene.

Men jeg klarer ikke å lese det ut av dine tidligere innlegg. Mulig jeg er både dum, hjerteløs og fullstendig uten snev av empati, men evnen til å ta selvkritikk ser ikke akkurat ut til å være blant dine sterke sider.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 4 sep. 2010 04:47

Twiggy:
Jeg blir rett og slett forbanna på det du skriver. Jeg kjenner ikke mange muslimer selv, selv om du i din mangel på argumenter prøver å si at jeg er muslim selv, men jeg har vært borti noen fra da jeg var sivilarbeider i et slags aktiviseringsprosjekt for sosialklienter i en halvstor norsk kommune.

Jeg kan nevne tre personer relativt anonymisert her - én bosnier som fikk armen sin ødelagt av en granatsplint under serbernes beleiring av Sarajevo, én kurdisk geriljasoldat som fikk kjeven sin ødelagt av et skudd i ansiktet, med det resultatet at han knapt kan spise vanlig i dag, og én palestiner som etter noen måneder på prosjektet fikk jobb på et skipsverft. Du skriver at de utgjør en trussel for Norge. Du skriver at de utgjør en fare for norske kvinner, at de kan risikere å bli voldtatt av dem dersom de møter dem på gata - ene og alene fordi de er muslimer.

For det første er det ikke riktig at alle de som er dømt for overfallsvoldtekteter er muslimer, det er også etiopere blant dem, og etiopere er faktisk kristne, hvis du ikke visste det. Men viktigere er det at 99,9 prosent av norske muslimer ikke driver med overfallsvoldtekter. Leter du finner du helt sikkert også andre fellestrekk. De er alle menn, de er alle i en viss aldersgruppe, de fleste av dem bor trolig på Oslo øst og de fleste av dem kommer trolig også fra dårlige økonomiske kår. Det er ikke du interessert i - du er utelukkende opptatt av religion, og dermed gjør du også de tre ovenfor nevnte muslimene til et problem. Du ser deg blind på religionen - men du begrenser religionens altoverskyggendehet til islam alene.

Jeg tror ikke du bryr deg om det du skriver om. Jeg tror du kun bryr deg om å hetse muslimer - hvis ikke hadde du ikke vært så utrolig ensporet og trangsynt som du er. Og når du tar den norske kvinnebevegelsens seire til inntekt for hatet ditt gjør du meg rett og slett kvalm. Jeg kjenner mange kvinner som har gått i bresjen for den likestillingen vi, tross alt, har i Norge - ingen av dem ønsker deg som alliansepartner. Heldigvis!!!

Skjult ID med pseudonym trgrm lø. 4 sep. 2010 06:54

Qwerty,

Å sammenligne meg med Hitler blir for enkelt og vitner om at du ikke har kapasitet til å tenke særlig reflektert og sette ting i et riktig historisk perspektiv. Hvis jeg skal følge din tankegang så kan jeg sammenligne deg med Neville Chamberlain som signerte Munchen avtalen i 1938 og dermed gav etter for Hitler. Vi vet alle hva som skjedde to år senere. Chamberlain var naiv, gav etter for fasismen, akkurat som det du gjør no.

Det blir også for enkelt å hevde at jeg mener at muslimer er onde. I hvertfall i betydning av at ALLE muslimer er onde. Men det er opplagt at det finnes onde elementer innenfor Islam. Derimot brukte jeg ordet sykdom som en metafor for Islam. Bakgrunnen for det er min prinsippielle holdnig om at all form for bøllete oppførsel som har til formål å utøve makt over andre må bekjempes. Religion er kroneksempelet på slik oppførsel. Religion handler om kontroll over hva andre mennesker skal tenke og gjøre. Derfor tar jeg ikke religiøse mennesker og deres imaginære venner (Les: Muhammed, Jesus, osv) seriøst. Og jeg forbeholder meg retten til å latterligjøre slik bøllete oppførsel. Jeg aksepterer religion gitt at den praktiseres uten tvang i en privat sammenheng.

I dagens samfunn er Islam den største bølla i klassen. Hvis Islam skal ha en plass i den vestlige verden så får muslimene lære seg å tåle kritikk og latterligjøring. Det er takket være vår rett til å gjøre det at vi har klart å kvitte oss med Kristendomens klamme moraliserende grep her i Europa. De fanatiske kristne prøver seg fortsatt, men det er ingen som tar dem seriøst. Dessuten har de ikke en onkel Bin-Laden i Pakistan/Afganistan som de kan ringe hvis de føler seg krenket.

Skjult ID med pseudonym trgrm lø. 4 sep. 2010 07:08

kit,

Når det gjelder episoden i Sofiesparken så har jeg ikke misforstått den. Det er du som har misforstått hva jeg skrev. Prøv å les innlegget mitt en gang til.

Når det gjelder voldtekt og overrepresentasjon av ikke-vestlige så kan jeg fremlegge en stor mengde dokumentasjon. Og jeg frykter det kommer til å bli veldig pinelig for deg.

Skjult ID med pseudonym Twiggy lø. 4 sep. 2010 10:27

Oj,oj,oj qwerty her var det tydeligvis sent:
"én bosnier som fikk armen sin ødelagt ... én kurdisk geriljasoldat som fikk kjeven sin ødelagt...én palestiner... Du skriver at de utgjør en trussel for Norge. Du skriver at de utgjør en fare for norske kvinner, at de kan risikere å bli voldtatt av dem dersom de møter dem på gata - ene og alene fordi de er muslimer."

Har jeg sagt noe om de tre der? Nei, og jeg skiller også mellom kritikk av isalm og innvandring genrelt.
Problemet ditt qwerty er at du ikke har logikken i behold. Når slutningsrekkene blir lange og det går i ball for deg. Argumentasjonen din fører jo med seg at vi burde ta inn 20 mill flomofre fra Pakistan også. Altså, den tankegangen om å redde enkeltindividene går ikke. Du kan ikke ta alles skjebner inn over deg og overbelaste vårt lille land. Skulle så gjerne, men går ikke.

Videre skriver du " Leter du finner du helt sikkert også andre fellestrekk. De er alle menn, de er alle i en viss aldersgruppe, de fleste av dem bor trolig på Oslo øst og de fleste av dem kommer trolig også fra dårlige økonomiske kår. Det er ikke du interessert i - du er utelukkende opptatt av religion, og dermed gjør du også de tre ovenfor nevnte muslimene til et problem. Du ser deg blind på religionen - men du begrenser religionens altoverskyggendehet til islam alene."

Neida jeg er ikke opptatt av islam alene. Problemet er at alle disse du vil ta inn (over 10^7) får dårlige økonomiske kår og da blir det trøbbel!

"Jeg tror ikke du bryr deg om det du skriver om. Jeg tror du kun bryr deg om å hetse muslimer - hvis ikke hadde du ikke vært så utrolig ensporet og trangsynt som du er."

Dette er paranoide bemerkninger og grunnen til at det føles som du selv er en indignert musilm. Jeg hetser ingen! Problemet er at det de tror på er overtro, med alle sinnsyke effekter det har og ikke minst kan få, ettersom de selv liker å blande religion og politikk så kan vi ikke se på dem som privatpraktiserende.

Videre skriver du: "Og når du tar den norske kvinnebevegelsens seire til inntekt for hatet ditt gjør du meg rett og slett kvalm. Jeg kjenner mange kvinner som har gått i bresjen for den likestillingen..

Javel?? Vi kjenner alle disse kvinnene, tullebukk. Du blir vist kvalm titt og ofte, og jeg hater ingen.
Tull til side: Jeg ber deg tenke klokere og mer overordnet på dette for dine ressonementer er fulle av logikkbrister. Du er faktisk ikke en verdig debattpartner når du ikke trekker de store liner.

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 4 sep. 2010 11:17

qwerty,
nok en gang feiltolker og feilsiterer du meg.
Hvor har jeg sagt at gruppen som utøver vold, kun er en liten minoritet...?
For det første har jeg ikke tlalgrunnlag som tilsier det, for det andre tror jeg ikke det er tilfelle.

Og jeg er ikke enig med Jostein, som skriver
"Gruppen muslimer som forsvarer voldelige midler er bare en ørliten minoritetet, og de fleste av disse er ikke engang religiøse. Dette er en liten gruppe som kynisk bruker religion for å rettferdiggjøre handlinger motivert av ønske om politisk makt."

At fysisk avstraffelse, tvang til sex, manglende manglende valgfrihet mht valg av ektefelle, yrkesliv etc, er en del av hverdagen til kvinner i disse landene, er jeg ikke i tvil om. Selvsagt finens det ikke-voldelige menn i disse regimene, og det finnes platonisk muslimer også vil jeg tro, men poenet mitt er at så lenge det er fullt lovlig
Og det bor ikke mange nok utenfor disse landene til å gjøre dette til et mindretall.

Har du tenkt over hva det vil si å ikke kunne velge sin ektefelle selv? Det betyr at man gjennom et 50-årig samliv, går gjennom flere tusen voldtekter! Har du tenkt på det?
Men du regner kanskje ikke med overgrep, psykisk eller fysisk, som utøves av samfunn og i hjemmene, overfor kvinner, fullt legimit i henhold til lover - liksom eller faktisk - basert på islam, som vold? D
et er skremmende hvordan du prøver å bagatellisere krenkingen av disse kvinnens rettigheter.
Og så skal du liksom si at jeg modererer hva jeg mener. Kan du ikke bare lese hva jeg skriver og ikke overtolke, først i den ene og så i den andre retningen.

(Når det gjelde borettslag, så vet jeg godt hva det handler om, og det vet jeg at du vet, men pussig at noen som er regelrytter og maktmenneske i én sak med påskudd om å skulle forebygge trusselbrev fra en 79 år gammel dame, skal preterendere å være så liksomtolerant i en annen sak)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 4 sep. 2010 13:02

@trgrm. Jeg ser at jeg misforstod hva du mente om Sofienbergparken. Du mente offeret la skylden på overfallet på ambulansesjåføren og kalte det rasisme. Jeg uttalte meg om anklagen sjåføren fikk fordi han ikke hjalp en skadd nok.

Ad overfallsvoldtekter. Jeg har skrevet før at i følge en en lokal statistikk står ikke-vestlige for de i Oslo der nasjonaliteten er kjent. Det jeg angrep var din feilslutning om å sette ikke-vestlig lik muslimsk. Ikke tenkt på at det blir pinlig for meg at du prøver å unngå å fremstå som en idiot.

@Twiggy
Ja, det er ett problem at det mørkeblå byrådet i Oslo ikke klarer å få til en bedre fordeling av flyktninger innen Oslo. Jeg vet ikke helt hva du mener med fordrevet. Mener du trusler eller at boligprisene er slik at de passer for lavinntektsgrupper? Der jeg bor er det nå hvite som presser innvandrerne ut på grunn av høyere boligpriser. Likevel er det en alt for liten etnisk norsk andel på skolene.

Ad narkotika. Langt fra alle afrikanere er muslimer.

Ad eldre mennesker. De har som regel alltid hatt en grunn for å sitte hjemme. Før var det ungdommen, så ble det nordlendingene og nå muslimene.

Ad traumetiserte krigsoffer. De må selvsagt få profesjonell hjelp! De får ikke ett bedre liv av å ikke få hjelp.

Skjult ID med pseudonym trgrm lø. 4 sep. 2010 17:55

kit,

Du har fortsatt ikke forstått hva jeg skrev. Og din tolknig av hva jeg mener skjedde i Sofiesparken er fortsatt feil. Den er faktisk usakelig og er ment for å villede. Du henger deg opp i denne episoden, som var nevnt i en bisetning. Innlegget mitt makes perfect sense uten denne bisetningen.

Det du bedriver er flisespikkeri og tåkelegging, mest sannsynligg fordi du har veldig lite holdbar argumentasjon.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 4 sep. 2010 23:56

trgrm

Jeg forstår rett og slett ikke poenget ditt. Det var noen som beskyldte ambulansesjåførene for rasisme. Sjåførene ble siktet for grov tjenesteforsømmelse. Den ene godtok en bot, den andre tok en rettssak og ble frikjent med en stemmes overvekt.

Er poenget ditt at det var urimelig at noen påstod det var rasisme?

Eller er poenget ditt at Kristin Halvorsen er impulsiv i over ett døgn?

Jeg er enig i at Sofienberg er en bagatell. Legger også merke med at det er kun denne bagatellen du kommenterer

Skjult ID med pseudonym soma sø. 5 sep. 2010 00:08

@trgrm

JEG vil gjerne ha dokumentasjon når det gjelder voldtekt og overrepresentasjon av ikke-vestlige. Se for øvrig mitt innlegg i går 22:05.

Skjult ID med pseudonym trgrm sø. 5 sep. 2010 17:14

kit,

Ja, jeg mener det var urimelig og lite klokt av Halvorsen å rope om rasisme uten å innta en mer reflektert holdning. Og det viste seg jo i ettertid at det ikke var snakk om rasisme, men tjenesteforsømmelse. I forbindelse med overfallsvoldtektene så lurer jeg på hvorfor Halvorsen ikke har det like lett for å rope om rasisme. Hvorfor stiller hun ikke spørsmålstegn ved hvorfor det bare er etniske norske jenter som er offer for samtlige overfall og hvorfor det bare er ikke-vestlige menn som utfører disse overfallene. Utenlandske jenter får gå i fred. For meg er dette opplagt rasisme. Og dobbeltmoral av Halvorsen. Har du en kommentar til det? Det virker bare som om mistanke om rasisme kan gå en vei. Det var det som var poenget mitt.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 5 sep. 2010 17:42

Hvordan kan det være urimelig når den ene godtar en bot for grov tjenesteforsømmelse og den andre såvidt blir frikjent? Det tyder vel på at saken ikke var så veldig klar.

En grunn til Halvorsens reaksjon, kan ha vært at ambulansesjåførene er offentlige tjenestemenn, og hun er en del av det offentlige. Regjeringen hvis jeg ikke husker helt feil. Det kan ha noe med å passe bedre på de en har ett direkte eller indirekte ansvaret for enn andre.

Har du noen dokumentasjon på nasjonaliteten på ofrene for voldtektene?

(mann 29 år fra Oslo) sø. 5 sep. 2010 20:48 Privat melding

Legger meg på Steinars siste innlegg her, merker jeg.

Og vibe, hvorfor tar du deg bryet med å måtte forklare ethvert innlegg du skriver fordi enkelte andre misforstår dem. Tiden din er strengt tatt verdt mer enn det;)

Skjult ID med pseudonym Twiggy sø. 5 sep. 2010 20:54

Dessverre er Nordmenn utrolig feige. Og pressen som er med på å fortelle oss at vi skal være det.
Hvordan alle skjøv Vebjørn Selbekk foran seg i stedet for å trykke karikaturtegningene understreker dette.
Vi må få begrenset innvandringen nå får å få det fint med de som allerede har kommet.

(mann 29 år fra Oslo) sø. 5 sep. 2010 20:58 Privat melding

Jeg ønsker helst full innvandringstans i Norge, inntil vi har fått på plass en velfungerende integreringspolitikk. Og vi ser betydelige resultater som bekrefter at integrering er mulig. Inntil den tid kommer ser jeg ingen poeng med å åpne landegrensene for et "flerkulturelt og multireligiøst(muslimsk)" Norge.

Politiske flyktninger som kjemper for et 'bedre' samfunn, rettigheter og menneskesyn i sine hjemland bør selvsagt få den hjelpen de trenger. Forandring kommer innenifra, av folket. Alltid. Uansett.

Skjult ID med pseudonym Twiggy sø. 5 sep. 2010 21:16

Altså ikke får, bæææ men for

Skjult ID med pseudonym kit sø. 5 sep. 2010 21:19

Jeg ville hatt mange flere økonomiske innvandrere som kommer hit og jobber og forsørger seg og sin familie. Det har vi alt for lite av

(mann 29 år fra Oslo) ma. 6 sep. 2010 01:59 Privat melding

Høres flott og hyggelig ut, det.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 6 sep. 2010 08:07

Ikke sant?

Skjult ID med pseudonym kit ma. 6 sep. 2010 11:28

Så lenge folk følger lover og regler, forsørge seg og sin familie kan jeg ikke se hvorfor andre skal ha noe med om de fester eller går i ett gudshus på fredagen, lørdagen eller søndagen. Det burde være irrelevant.

Men, ser jo at en del mennesker er mye mindre individorienterte og mer kollektivt orienterte enn meg

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 6 sep. 2010 18:46

JarlH, du har helt rett.
Dette er et viktig spørsmål, og jeg vil ikke at folk skal kunne la være å tenke på poenget mitt - som jeg synes er kjempeviktig - bare fordi de avskriver meg med holdninger jeg ikke har.
Men tiden burde heller vært brukt for Amnesty el. annen organisasjon med en liknende agenda.

Skjult ID med pseudonym trgrm ma. 6 sep. 2010 23:53

kit & soma,

Angående voldtekter i Oslo:

I følge Hanne Kristin Rhode som er leder i Oslo-politi distrikt så er tallene som følger for 2008:
196 voldtekter. 40% av voldtektetene er utført av innvandrere uten norsk statsborgerskap, 60% er utført av menn med norsk statsborgerskap, hvorav 30% har norsk bakgrunn og 70% har innvandrerbakgrunn. Det betyr med andre ord at 18% er utført av menn med norsk bakgrunn og 82% er utført av menn med innvandrerbakgrunn. Når man tar i betraktning at 25% av oslos befolkning er innvandrere så betyr det at sannsynligheten for at en innvandrer skal begå voldtekt er 14 ganger større enn for at en ikke-innvandrer skal gjøre det.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 6 sep. 2010 23:56

Trgrm:
Jeg tenkte å holde meg langt unna denne tråden - jeg vet for godt til å diskutere med rasister.

Men glemmer du ikke en liten detalj her? At det er langt flere voldtekter i Oslo og at du kun snakker om overfallsvoldtekter?

Skjult ID med pseudonym kit ti. 7 sep. 2010 00:05

Tull trgrm.

Du referer til en lokal oversikt over overfallsvoldtekter. En forbrytelse som ikke blir registret, da det ikke er ett eget straffebudet. Overfallsvoldtekter er selvsagt ikke det samme som alle voldtekter.

I tillegg refererte jeg til denne statistikken selv, jeg klarte til og med å poste en referanse slik at alle kunne verifisere min påstand. Legger merke med at du ikke ville at vi skulle kunne verifisere din løgnaktige påstand. Se mitt innlegg for 3 dager siden. Se mitt innlegg - fre 3 sep 21:51

Venter fortsatt på dokumentasjonen på nasjonaliteten på ofrene

Skjult ID med pseudonym kit ti. 7 sep. 2010 00:07

qwerty, det sier jo litt om nivået på "ekspertene" når de bruker en syrisk kvinne som åpenbart har grunn til flyktningstatus som argument for å stenge grensene for alle som er mørke i huden

Skjult ID med pseudonym trgrm ti. 7 sep. 2010 00:08

kit,
Når det gjelder Halvorsen så burde ikke hun ha stemplet ambulansesjåføren som rasist på tv en dag etter hendelsen. Det er uprofesjonelt av en politiker å forhåndsdømme noen på den måten, spesielt med å stemple noen som rasist, som er en ufyselig merkelapp å få på seg og kan totalt ødelegge ett menneske. Spesielt når det kommer fra en politiker som sitter i regjering og som skal representere ALLE nordmenn. Hadde hun vært en ordentlig politiker med moral, klasse og stil så hadde hun uttalt at dette er en alvorlig sak som må etterforskes, men at det er for tidelig å utale noe sikkert om at dette er rasisme osv. Ho burde ha heller prøvd å opptre litt mer edruelig og ikke ta part i en så delikat sak og piske opp stemningen mer en det som er nødvendig. Men jeg hadde heller aldri forventet meg noe annet fra den kanten.

(mann 55 år fra Akershus) ti. 7 sep. 2010 00:14 Privat melding

@ qwerty,du drar dine og andres poeng ned,og legger deg selv langt under lavmål ved å kalle oss som ikke har samme menig,holdning og leser fakta på en annen måte en deg for rassister. Et velbrukt ord i slike sammenhenger når en går tom for saklige argumenter og fakta ikke strekker til...

Skjult ID med pseudonym trgrm ti. 7 sep. 2010 00:21

Qwerty og kit,

Dere tar fullstendig feil!!! Dette er en statistikk over alle voldtekter i oslo i 2008. 196 stykker. Bare 14 av disse var overfallsvoldtekter. 82 % av voldtektene ble utført av menn med ikke-norsk bakgrunn. Så dette er ikke en statistikk over overfallsvoldtekter alene, men alle sammen i 2008.

Jeg vet det er vanskelig for dere å ta innover seg slike ubehagelige tall. Spesielt når glansbildet deres er i ferd med å falme. Men dette er kalde fakta dessverre.

Qwerty, jeg vet du har forkjærlighet for å rope rasist på både innpust og utpust, men jeg er ingen rasist. Jeg har vært samboer med ei mørkhuda jente med Indisk opprinnelse og jeg hater ingen andre på grunn av hudfarge osv. Så vær så snill å slutt med å kalle meg rasist. Bruk hodet.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 7 sep. 2010 00:23

@trgrm. Jeg har definitivt ikke noe behov for å forsvare alle Halvorsens utspill. JEg er ikke enig i at regjeringen skal representere alle nordmenn. De er politikere og skal representere sine parti. Statsoverhodet, Kongen er den som skal representere alle.

I denne sammenhengen er jeg enig med deg i at Sofienbergparken er en bagatell

Mr.Pusten, du kommer stadig vekk med at motstanderne dine ikke har argument når du selv ikke har noe mer å komme med. Jeg vil påpeke at det er "steng grensen for svartingene" som fordreier fakta og ikke oppgir kilde i denne diskusjonen. Referer til trgrm sin fordreining av den lokale oversikten fra Oslo politiet.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 7 sep. 2010 00:24

trgrm, kan du være så snill å komme med en referanse snart?

(mann 29 år fra Oslo) ti. 7 sep. 2010 01:14 Privat melding

Steinar:
Haha. Så sant, så sant. Det burde være en egen rekke med tester for innvandrere som kommer til Norge. Litt sånn kulturtest - ala "ikke sant homofile er syndere og er mindreverdige mennesker?"
Party like a rockstar.

qwerty og kit:
Virkelig. Drar dere frem rasekortet i denne diskusjonen, kit og qwerty?

Gratufaenmeglerer med det.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 7 sep. 2010 12:09

@JarlH. Nope, jeg har ikke dratt fram rasekortet.

Hvor har du det fra?

(mann 29 år fra Oslo) on. 8 sep. 2010 01:47 Privat melding

qwerty:
"jeg vet for godt til å diskutere med rasister."

kit:
["steng grensen for svartingene"]
Fikk følelsen av at det utsagnet var skrevet for å beskrive en rasist, men godt mulig, og forhåpentligvis, at jeg tar aldeles feil.

Trgrm:
Vi venter faktisk i spenning på troverdige kilder/referanser nå.

(mann 29 år fra Oslo) on. 8 sep. 2010 22:15 Privat melding

Hoho. Amen!

Skjult ID med pseudonym kit on. 8 sep. 2010 22:33

Nå har vel nordafrikanerne tradisjon for kreativ utnyttelse av diverse planter da....