Alle innlegg Sukkerforum

Si din mening!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 9 jan. 2008 21:23

Er det bra å være reinspikka egoist, eller er man snill om man prioriterer andre fremfor seg selv?

Skjult ID med pseudonym Mammadalt on. 9 jan. 2008 21:28

Den har jeg lyst til å kommentere, men får sjekke om min feberkropp er enig... :-).

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 9 jan. 2008 21:37 Privat melding

Tror det er helt åpenlyst at dersom man har fått barn....kommer deres behov før ens egen ofte først....MEN dersom man ikke ivaretar seg selv....blir det særdeles vanskelig å skulle være der for andre....eller?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 9 jan. 2008 21:55

Ja, Sporty, blir vel kanskje litt som på flyet:

"Dersom du reiser med små barn, husk å ta på egen maske først før du hjelper barnet" ?

Skjult ID med pseudonym Gladgutt81 on. 9 jan. 2008 22:45

Ordet "egoist" er vel nokså subjektivt ladet som en negativ greie for de fleste...
Men for å bruke et annet uttrykk, så er det vesentlig at man sørger for sin egen velvære for best å kunne være der for andre, det er da vel ingen "slem" hemmelighet.

Så å være selvutnevnt egoist vil nok bli sett på som en lite fin ting, og blir "fordømt" under en lav sko(over\under?:P)
Blir en definisjonssak og et ordspikkeri på samme linje som andre(kanskje mer aktuelle) ord som blir prakket på en negativ betydning, uten at det var intensjonen til brukeren.

Anywho:)

Skjult ID med pseudonym ...... to. 10 jan. 2008 11:03

er vel bra å være egoistisk vel

Skjult ID med pseudonym Kaj68 to. 10 jan. 2008 13:49

Man kan vel tenke seg at en selv og andre er som to sider i en polaritet. Ingen befinner seg statisk på ett av ytterpunktene, men vi beveger oss alle innen et visst område på skalaen, der vi vekselvis tar en del hensyn til oss selv og en del til andre. Det blir en vekselvirkning mellom det å gi og ta.

Beveger man seg for langt til den ene siden der man selv er, utelukker man seg fra interaksjonen med andre, og blir isolert. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, det kommer an på hvor mye man er der, og hvorfor man gjør det slik. Det kan være med hensikt man ønsker å trekke seg tilbake for en tid, eller det kan være en strategi for å takle det som kan oppleves som stress eller krav fra andre, i en periode. Det er lov å trekke seg tilbake, for det er en mulighet vi har, men det kan sikkert overdrives.

Beveger man seg for langt til den andre siden, mot andre, så fyller de mer av ens fokus. Som nevnt, kan barn ta mye oppmerksomhet, og det er også min erfaring. Som far eller mor må man regne med at ens egne behov kommer ganske langt bak i rekka, for barnas behov er så umiddelbare. Slik skal det være, og det kan være en bra erfaring å legge egne behov til side. Det kan sikkert også være andre årsaker til at noen søker bort fra seg selv og til andre i en ekstrem grad, kanskje ofte forbundet med behov for bekreftelse av egenverdi gjennom interaksjonen med andre, men da søker man vel egentlig seg selv gjennom andre....og det er jo også en måte å lære noe om seg selv på, samtidig som man lærer noe om andre.

Eller noe sånt....

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 18:04 Privat melding

Vel, rent teknisk sett har man vel ikke noe valg. Alle er 100% egoistiske. Man redder kanskje en kattunge fra slemme unger, men det er jo for å unngå skyldfølelsen man ville fått dersom man ikke gjorde noe. For å føle seg selv vel.

Skjult ID med pseudonym Smily to. 10 jan. 2008 19:20

vel er ikke helt enig med brmann...
Men som sagt lengre oppe, man forandrer litt synet på det å være egoistisk etter mann får barn... forandrer egentlig synet på mye .Men en gang immimellom er det greit å være det. Du må ta være på deg selv også.

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 19:38

NÆÆÆÆ er`ru her fortsatt da Brødmannen......ikke alltid du har rett nei...noen ganger gjør en fine ting for andre og setter dem litt høyere en deg selv....nettopp fordi du er genuint glad i dem...og ønsker at de skal føle seg vel i det øyeblikket...og ikke så opptatt av at du selv har det så helmax med det......ikke alle som evner det

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 19:44 Privat melding

Okay, jeg tror ikke jeg forklarte det der bra nok... Jeg sier ikke at man tenker "nå skal jeg være snill fordi jeg føler meg vel av å gjøre noe snilt". Men eneste målestokken man har er en selv, siden ALT filtreres gjennom deg selv. Og dersom du gjør noe "bra" må du nødvendigvis få en god følelsesmessig rekasjon av det du gjorde. Så man hjelper andre fordi man føler det er en god ting å gjøre, fordi man vil gjøre den tingen for den andre personen. Men hvorfor vil man det? Fordi det føles bra. For en selv. Det er drivkraften.

Om det ble noe mer forståelig...


"og ønsker at de skal føle seg vel i det øyeblikket"

Hvorfor ønsker du det? Fordi... det føles godt for deg. Sant?

(kvinne 49 år fra Hedmark) to. 10 jan. 2008 19:56 Privat melding

Huff...hadde glemt at du var så forbanna flisespikkete...takk for å ha minnet meg på det *gjeiper* til BR.
Så det blir en vinn vinn situasjon da...i ditt hode eller de teoriene du har lest i bøkene.....man gjør en god gjerning...som resulterer i at en selv og får en god følelse.
For meg er det helt greit om konsekvensen av en handling også ender positivt.....dersom intensjonene var om noen ønsket å glede meg....ikke egoistisk det.
Men dersom noe planlegger noe hyggelig for en annen da man tror man ender ut i egenvinning...ja se det synes jeg er egoistisk...og ganske så slu adferd

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 19:58 Privat melding

Tja det blir jo en annen problemstilling igjen :P .

Men joda er enig. Det handler mer om hvem man er som person, om man gjør ting som har et generelt positivt utfall eller et generelt negativt utfall på omgivelsene (ikke deg selv).

(mann 51 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 20:09 Privat melding

Sport, hvorfor ønsket du å glede noen? Var det ikke for å føle deg bedre selv? Altså gjør du noe fordi du føler deg bedre med å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 20:12

så betyr det at dersom man gjør noe fint for en annen..og ikke får en god følelse av det i etterkant...ja se da er man ikke egoistisk eller? he he he

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 20:14 Privat melding

Er vel ofte snakk om å unngå en dårlig følelse. Som å gi 100 kroner til Redd Barna, eller hjelpe en venn med å flytte selv om du er dritsliten etter jobb og ikke egentlig har tid og energi til det.

The better of two evils, på en måte.

Skjult ID med pseudonym Hallo to. 10 jan. 2008 20:15

Så hvis jeg syntes det er nok med et barn, fordi jeg vil leve et liv ved siden av...Er jeg da en egoist?
Men prioterer jo det ene barnet da.
Og det uten at det skal bli en bortskjemt..D.....unge.
Men på kjærlighet kan man aldri skjemmes bort.

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 10 jan. 2008 20:15

Når du utfører handlingen, tror du du føler deg bedre etterpå enn hvis du ikke hadde utført handlingen. Ren egoisme, med andre ord.

Skjult ID med pseudonym mann 34 to. 10 jan. 2008 20:16

@ brødmannen

Hvis du møter ett barn som er redd, så er det bedre å trøste enn å gi 100 Kr.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 20:17 Privat melding

Eller bare skremme dem så de blir kjemperedd, så drar du din vei, og de blir mindre redd enn de var til å begynne med.

Så sparer du en hundrings og hjelper en unge i prosessen!

Skjult ID med pseudonym draupne to. 10 jan. 2008 20:22

Huleflaggermus maser på de som har fått mat om natta hvis de selv ikke har fått noe. Normalt deler de med seg. Men dersom en nekter og selv kommer i den situasjonen at han/hun trenger hjelp en gang senere, får nekteren ikke hjelp..

Jeg tror det er så enkelt som det, kommer en ape bort til deg og plukker lus av deg og du gjør det samme tilbake er du en venn i flokken. Hvis du ikke bytter tjenester, vil du heller ikke stå spesielt sterkt i flokken..

Egoisten vil forbli, og burde bli, ensom i lengden.

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 20:25

Hallo: det er ikke egoisme i mitt hode, men en prioriterings sak.
Barn krever oppfølging, tid, kjærlighet og omsorg og alt det dærre der....og en hver er fører i sin egen båt...bestemmer selv over sine liv. MEN det kan være godt for et barn å vokse opp sammen med søsken ....mye læring i det og fint å ha en støtte når pappahallo blir vanskelig...he he
En del som får barn uten å følge dem opp på skikkelig måte...det er trist..og noe jeg daglig erfarer i min jobb.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 20:25 Privat melding

Hvis apen ikke plukker, blir apen utestengt fra flokken og blir ikke luseplukket mer, og lider derfor av lus.

Denne apen er idiot og latterlig kortsiktig egoistisk

Apen som plukker lus styrker sosiale bånd og blir luseplukket, overlever, reproduserer seg og lever mer komfortabelt.

Denne apen er smart og egoistisk.


Så den idiotiske egoisten vil forbli ensom i lengden. Den normale egoisten vinner.

(mann 51 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 20:26 Privat melding

Hvorfor er det ikke egoisme av huleflaggermusen å dele maten? Den vet jo at hvis den ikke deler, vil den ikke få noe når den selv trenger det. Det samme med apen og luseplukkingen, skal apen få plukket lus på vanskelig tilgjengelige steder selv, må den selv plukke på andre

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 20:27 Privat melding

Enig med sporty, er litt drøyt at man bare kan vingle rundt og få unger hipp som happ men GUD FORBY om man kjører bil uten å ha hatt opplæring og blitt godkjent sjåfør!

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 20:33

Vet dere....dette er en meget spesiell opplevelse for meg...Brødmannen har faktisk sagt at han er enig...med sporty....aldri skjedd det..tror du må ha hatt en UTROLIG fin ferie jeg.....og sikkert velfortjent *smiler*

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 20:34 Privat melding

Jeg har da vært enig med deg ofte, men ser sjelden vitsen med å skrive "hei jeg er enig" når du har skrevet noe som ikke trenger utdypning :) . Så du har bare ikke visst om det før nå :P .

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 20:39

Aha!.....Takker og bukker for det.....litt kos at det sitter en langt oppi trøndelag og av og til er litt enig da....*smiler*

Skjult ID med pseudonym Mammadalt to. 10 jan. 2008 20:52

Brødmannen kl. 19:44:
"Og dersom du gjør noe "bra" må du nødvendigvis få en god følelsesmessig rekasjon av det du gjorde. Så man hjelper andre fordi man føler det er en god ting å gjøre, fordi man vil gjøre den tingen for den andre personen. Men hvorfor vil man det? Fordi det føles bra. For en selv. Det er drivkraften."
-----------------------
Det er mulig å gjøre noe bra for andre selv om man føler både før og etter at det ikke gjør en selv godt. Det er det man kan gjøre når man tar på seg andres problemer som om de skulle vært ens egne, og skyver sine egne tanker og følelser i bakgrunen. Ikke veldig sunt i lengden, men slik kan det også oppleves. Vi er alle forskjellige vet du... :-).

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 21:02 Privat melding

Mammadalt: Ja jeg vet det. Har nettopp sagt at det ofte er at man velger the better of two evils. Er helt enig.

Og joda, vi er alle forskjellige, på små nyanserte måter. Men i hovedtrekk utrolig like.

Skjult ID med pseudonym Mammadalt to. 10 jan. 2008 21:02

Jeg er ikke lik... he he

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 21:04 Privat melding

Sure, youre a special and unique snowflake. Men fremdeles et snøflak som alle andre. Lik men med bittesmå nyanserte forskjeller.

Deal with it :P .

Skjult ID med pseudonym Mammadalt to. 10 jan. 2008 21:10

...og jeg er selvfølgelig helt uenig Brødmannen. Vi to ser nokså like ut utvendig - kanskje ikke vi to da :-), men jeg ser nå de store forskjellene jeg da (personlighetene), og det er jeg glad for. Og så kan jo du si at du egentlig mener det samme, eller er helt uenig... og bra er det :-).

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 21:16 Privat melding

Personlighet er en av de små nyansene. Men vi har de samme instinktive drivene, bortimot samme genetiske kode... Basics er pretty god damn like. Og instinktive drifter og genetikk syrer igjennom veldig mye når alt kommer til stykket.

Men jada, jeg skjønner måten du tenker på her.

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 21:29 Privat melding

For et dumt spørsmål. "Er det bra å være reinspikka egoist, eller er man snill om man prioriterer andre fremfor seg selv?"
Skjønner ikke at folk gidder å engasjere seg engang.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) to. 10 jan. 2008 21:31 Privat melding

Jeg er 100% engasjert! GO FORTH, MINIONS! FOR THE CAUSE!

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 21:32 Privat melding

Det står "Si din mening" og det gjorde jeg. :-D

(kvinne 49 år fra Hedmark) to. 10 jan. 2008 21:33 Privat melding

VI KJEDER OSS MOCKIS!!

(kvinne 39 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 21:35 Privat melding

Skjønner dette. Hehe..
Tenkte å starte en tråd:

Si din mening
"Er det bra å drikke kun Coca Cola eller trenger man andre næringsstoffer?"

Like fjernt spørsmål som trådstarter sitt, for meg vel og merke. ;-)

Skjult ID med pseudonym Mammadalt to. 10 jan. 2008 21:37

Kan det være at du ikke forstår spørsmålet helt Mickis... . Hyggelig at du bekrefter hvor forskjellige vi er da... he he

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 10 jan. 2008 21:38

*Lurer på hva det er som gjør at Mockis blir glad av å kritisere andre jeg*

Men vi er jo ulike vi mennesker, og det er jo helt greit det også :-) Håper i alle fall at vi alle koser oss jeg da.....er enkel sånn...

Skjult ID med pseudonym Mockis to. 10 jan. 2008 21:39

Jeg forstår spørsmålet. Men jeg syntes fortsatt det er like fjernt, Mimmidalt... ;-)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 10 jan. 2008 21:39

Det er ikke ett spørsmål, alle er egoister

Skjult ID med pseudonym Mockis to. 10 jan. 2008 21:41

Lurer på hva som får folk til å jatte med og være falsk positive og naive... Hvis dere ikke takler at folk er kritiske eller har et annet syn, så vet jeg ikke helt hvem som sliter mest. Dere får ha deres mening, jeg får ha min, tråden heter tross alt "Si din mening", eller hur?

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 21:43

SLUTT Å KRANGLE JENTER!!......

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 10 jan. 2008 21:43

Pepsi er også en viktig næringskilde...

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 10 jan. 2008 21:44

Sporty - jeg smiler :-)

Om noen føler jeg jatter med og er falsk, så får de mene det. Jeg prøver bare å være den jeg er. Det må også være lov :-)

Skjult ID med pseudonym felix. to. 10 jan. 2008 21:44

Skal vi ta den rosa sangen Lady??

Skjult ID med pseudonym Mammadalt to. 10 jan. 2008 21:45

For min del kan du og andre mene akkurat hva dere vil Mockis. Sitter nå her skikkelig forkjølet og smiler uansett jeg :-),

Skjult ID med pseudonym Mockis to. 10 jan. 2008 21:45

*ler* Jeg krangler ikke... Det foregår i helt andre former...
*lurer på hva som får Zitelle til å fokusere på kun mitt innlegg i sin egen tråd, og ingen andre*

;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 10 jan. 2008 21:47

Den ROSA sangen er bra! Jeg er med - jeg synger til og med fint altså! ;-)

Skjult ID med pseudonym sportylady to. 10 jan. 2008 21:48

Alt er for faan i meg lov ....nesten...*tar meg til munnen..banning...ikke bra...tror vi fortsetter på den rosa sangen*
Ja Lexy...den rosa sangen... 3 vers.....og så refrenget 2 ganger......Stem i....

Skjult ID med pseudonym felix. to. 10 jan. 2008 21:49

Jo mere vi er sammen er sammen er.......

(mann 51 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 21:50 Privat melding

jo bråketere vi blir

nei det var den BLÅ sangen

Skjult ID med pseudonym Mockis to. 10 jan. 2008 21:50

Hadde du ingen bedre svar enn det Z? Ikke rart du spør slike spørsmål du gjør da.

Ta den rosa sangen, jeg tar selvsagt den sorte, bare fordi jeg er så negativ og kritiserer utsagn jeg syntes er borti natta!

Skjult ID med pseudonym felix. to. 10 jan. 2008 21:51

kit: er du kranglete??

Skjult ID med pseudonym felix. to. 10 jan. 2008 21:52

Ta den sorte du Mockis, den med sort skrift. Da kan du synge hva du vil.

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 10 jan. 2008 21:52

av og til...

Skjult ID med pseudonym fremmed to. 10 jan. 2008 22:01

Her tror jeg det er på sin plass å si at på seg sjøl kjenner man andre ............

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 10 jan. 2008 22:04

Jeg kunne svart og sagt mye Mockis. Men vi snakker ikke helt på samme måte du og jeg. Slik jeg ser det så tillegger du meg egenskaper uten å kjenne meg, og jeg er heller ikke fan av å kritisere hverandre. Jeg ønsker å være positiv på min måte, og du må gjerne være akkurat som DU er!

Tror ikke du også at det fungerer best sånn i kveld....at jeg snakker på min måte og du på din måte uten kritikk av hverandre? :-)
(nå kommenterer jeg ikke mer om akkurat dette, og håper på forståelse for det)


:-)
Z.

(mann 51 år fra Oslo) to. 10 jan. 2008 22:06 Privat melding

fremmed, felix kranglete? Kan jeg aldri tenke meg....

Skjult ID med pseudonym Mockis to. 10 jan. 2008 22:06

Snakk akkurat som du vil, men så må man tåle at andre har annen mening, uten at man skal hele tiden messe om kritikk.

Kos deg du, jeg har ingen planer om å sitte her noe mer ikveld, noen har andre ting fore.. ;-)

Skjult ID med pseudonym Mammadalt to. 10 jan. 2008 22:07

Hmmm.... slettes ikke verst Zitelle - ble ikke overrasket over den kommentaren fra deg... :-)

Skjult ID med pseudonym felix. to. 10 jan. 2008 22:09

@ kit.

her fallt jeg ut litt.
Er ikke meningen det. Fremmed må sikte til noen andre.

Skjult ID med pseudonym Hallo to. 10 jan. 2008 22:12

Ja nå viser man åssen egoister tenker i denne tråden etterhvert....Men var kanskje litt "dyp" den........?

Skjult ID med pseudonym fremmed to. 10 jan. 2008 22:17

Jeg sikter til BM 20,14

Du later til å glemme oppdragelsen du har fått ,egoist eller ikke har også noe med oppdragelse å gjøre og vilket verdier du har
fått eller klart å ta med deg . Det har ikke bare med å gjøre noe godt for noen slik at du kan få et bedre selfølerse selv om det
også er et poeng .....

Er du en egoist hvis du deler ut gleder for å høste gleder ?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) fr. 11 jan. 2008 22:46 Privat melding

Fremmed: Såklart har det med oppdragelsen du har fått å gjøre, sosialisering er en enorm formgiver til hvem du er. Jeg er enig i at det er bedre å gi verdi enn å ta verdi. Og med "bedre" mener jeg at det er mer givende for deg selv, in the long run.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 12 jan. 2008 00:49

Er ikke enig at det man gjør av gode gjerninger bestandig er for å få det bedre selv. Det er ikke alltid det er av ren nestekjærlighet heller. En del ting gjør vi og ofrer vi av plikt-følelse. Ikke noe annet.

Det velger jeg i så fall selv? Ja visst. Jeg kan velge å ikke løfte en finger i et hvert tilfelle. Jeg kan velge å fraskrive meg ethvert ansvar for mennesker som står meg nær og som trenger hjelp og ber om det. Men det anser jeg som egoistisk. Samtidig er det viktig å finne en balanse så ikke hele livet blir styrt av plikt. Man skal selvfølgelig leve selv og.

Det meste man kan kutte ut eller bytte ut: Jobber, kjærester og aktiviteter osv. Det er bare å byttte hvis det blir for mye plikt og lite moro. Men ikke alt.: Familie kan ikke byttes ut....

De som sier at alt men foretar seg av "gode gjerninger" nødvendigvis vil gi en god følelse tilbake, vil jeg anta har en relativt grei familiesituasjon...

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 12 jan. 2008 01:10 Privat melding

Man gjør da ting av pliktfølelse fordi man ville vært ukomfortabel med å ikke gjøre dem og ser helst at man unngår de konsekvensene der.

Og du kan da kutte familie veldig greit. "Snakkes", gå ut døra.

(mann 35 år fra Aust-Agder) lø. 12 jan. 2008 04:33 Privat melding

Man er alltid egoistisk. Det gjelder bare å være det på en fornuftig måte.

Dersom du ikke gir noen julegaver fordi det koster deg penger så vil noen si du er egoistisk, men man får nok ikke så mange julegaver tilbake. Men dersom du gir mange julegaver så får man nok nesten sikkert mange julegaver tilbake.

Skjult ID med pseudonym Lise ma. 14 jan. 2008 00:10

Noen sa at man ville hjelpe en kattunge som ble mishandlet for å føle seg bedre selv eller fordi man ville forakte seg selv hvis man ikke gjorde noe. Maken! Du styrter vel til fordi du ikke greier å se det lille dyret bli pint!! Har vel ikke tid til å tenke på egen forfengelighet i det øyeblikket-

Skjult ID med pseudonym venus ma. 14 jan. 2008 09:49

Dette er sakset fra en filosofibok:

"Konsekvensetikk og pliktetikk.
Dette er de to hovedtypene av etikk som har vært dominerende i moderne tid. Det som er det grunnleggende skillet mellom disse er at konsekvensetikken sier at handlingen får sin etiske kvalitet fra konsekvensene, mens pliktetikken sier at handlingen har etisk kvalitet i seg selv, uavhengig av konsekvensene".

Det finnes flere sjatteringer av dette. Å si at det bare finnes en type etikk, er en forenkling og en feilaktig påstand om at alle handler ut fra samme motiver og tankemønstre.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 14 jan. 2008 16:54 Privat melding

"Noen sa at man ville hjelpe en kattunge som ble mishandlet for å føle seg bedre selv eller fordi man ville forakte seg selv hvis man ikke gjorde noe. Maken! Du styrter vel til fordi du ikke greier å se det lille dyret bli pint!! Har vel ikke tid til å tenke på egen forfengelighet i det øyeblikket-"

Vel, det er jo akkurat det jeg sier. Du velger å unngå den kjipe følelsen av å se det stakkars dyret bli pint. Fordi det er en kjip følelse du ikke har lyst på.

Du tenker ikke logisk "vel, la meg veie pros and cons her et øyeblikk", det er ikke det jeg sier.