Alle innlegg Sukkerforum

Noen lærere her (intervjusituasjon)?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dragefrukt ti. 7 sep. 2010 13:43

Jeg skal på intervju til et vikariat i den videregående skole. Tips? Hva er vanlige spørsmål? Må man legge frem undervisningsopplegg?

Jeg er ikke lærer og eneste erfaringen min fra skole er noen ukers praksis på en ungdomsskole.

*biter negler*

Skjult ID med pseudonym XtraVirgin ti. 7 sep. 2010 18:04

Ta det med ro og vær deg selv.
Gjør deg opp noen tanker om hvorfor du søker jobb akkurat i skolen og hva du tror du har tilføre der (hvis du ikke allerede har gjort det).

Noen rektorer er mest opptatt av at du som vikar er mest mulig fleksibel og tilpassningsdyktig, mens andre gledelig tar imot innspill av en engasjert "nyansatt". I videregående spiller helt klart din faglige og yrkesmessige bakrgunn en vesentlig rolle. Har du erafring med å jobbe med barn/ungdom? Er du flink til å snakke i store forsamlinger? Blir du lett engasjert i det du gjør? Hvordan tror du at du kan fange oppmerksomheten/oppnå kontakt/undervise/veilede disse ungdommene? Er du en god lagsamarbeider? Jobber du bra selvstendig? Hvilke(t) fag bør du unngå å undervise i?

Har aldri hørt om noen som har måttet legge frem undervisningsopplegg. Men det er nokså vanlig å bli stilt spørsmål relatert til hva slags menneskesyn du har.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym intervjuer ti. 7 sep. 2010 18:10

Enig med XtraVirgin.
I tillegg vil du kanskje få spørsmål om elevsyn, vurdering og klasseledelse. Hvordan takler du ulike elevtyper/elevatferd?

Lykke til med intervjuet :-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt ti. 7 sep. 2010 18:59

Dette er en liten stilling i engelsk for yrkesfaglig. Dog vet jeg ikke hvor innen yrkesfag, det er jo litt forskjell på rørlegger og media, for eksempel.

Jeg har ingen erfaring whatsoever og innen utdannelsen min har jeg grunnfag engelsk som inkluderer noe didaktikk. Men jeg har bodd i England, snakker flytende og er veldig komfortabel med språket, så jeg håper det teller for noe. Jeg fikk huket tak i en foreleser av meg som har jobbet der og fikk litt inside info, blant annet om den som skal holde intervjuet.

Tusen takk for ting å tenke på, jeg ser jeg har litt å vurdere frem mot intervjuet.