Alle innlegg Sukkerforum

Et spørsmål om koking

Vis siste innlegg
(mann 54 år fra Akershus) to. 9 sep. 2010 22:08 Privat melding

Så en matoppskrift i et blad,i den retten skulle det være 3 hardkokte egg.Jeg kokte 3 egg i ca 25 min.Da jeg tok av skallet var dem grønne så jeg kastet dem,trodde dem var råtne. det var 4 igjen i pakken så jeg slo hull på ett og det var helt fint det, Kokte de 3 neste eggene litt lenger ca 28 min,dem ble ennå grønnere. Kan man bruke dem selv om de ikke ser så appetittelige ut?

Skjult ID med pseudonym Z to. 9 sep. 2010 22:10

Du har aldri vært i Japan, Mr. Pusten ;-)

Der får du kjøpt slike egg overalt, bortsett fra at de er kokt i 50 timer og at det er tilsatt eddik i vannet. God apetitt!

Skjult ID med pseudonym CCL77 to. 9 sep. 2010 22:12

Joa du kan det så vidt jeg vet, men kok de midre så blir de ikke grønne :)

Skjult ID med pseudonym johdf to. 9 sep. 2010 22:12

skal egg koke sååå lenge?? står d ikke på eggpakken hvor lenge de skal koke da? hørtes lenge ut. kanskje du kokte de halvt ihjeel

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 22:14

Vet jeg vel@ sol et bløtkokt egg 4 min... Nå skal ikke jeg dame da.

Skjult ID med pseudonym Hawiha to. 9 sep. 2010 22:14

Sitter her og ler høyt, men er usikker på om jeg ler mest av den morsomme teksten til TS eller kommentarene.... :D

(mann 32 år fra Akershus) to. 9 sep. 2010 22:14 Privat melding

Står på wikipedia at for å hardkoke egg, skal man koke de i 15-17 minutter.

Skjult ID med pseudonym Veteran to. 9 sep. 2010 22:15

Eggene blir grønne når de blir kokt for lenge, feiler ingen ting av den grunn. Det hadde holdt med ti minutter. Neste gang du skal skilles må du få dama til å lære deg litt matlaging før hun drar!

Skjult ID med pseudonym Z to. 9 sep. 2010 22:17

Men om de koker lenger enn til at de er grønne, så blir de til slutt brune.

Så blir de så artige i konsistensen at du kan bruke dem som sprettball. Så smaker de litt...rart? Ja, rart :-)

Skjult ID med pseudonym kameleonen to. 9 sep. 2010 22:18

Dinosaur egg?

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 22:19

Jeg har faktisk 5 store kokebøker ,og det står ikke et ord om hardkokte egg,jeg koker bare bløtkokte og det er 4 min.med salt i vannet @ sol så koker det over.

Skjult ID med pseudonym Z to. 9 sep. 2010 22:20

Du får gjøre som meg, en av to:

1. Ingrid Espelid Hovig
2. Min første kokebok

Skjult ID med pseudonym kameleonen to. 9 sep. 2010 22:20

Salt i vannet når man koker egg?
Hvorfor?

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:23

med salt koker vannet før det når 100 grader noe som gjør egga mer passelig på rett tidspukt:)

(mann 32 år fra Akershus) to. 9 sep. 2010 22:23 Privat melding

kameleonen: jeg vet veldig lite om egg, men jeg tror det er for å øke massetettheten til vannet bittelitt

Skjult ID med pseudonym johdf to. 9 sep. 2010 22:24

så du kan sleike av saltsmaken på skallet først. supergodt..

Skjult ID med pseudonym Z to. 9 sep. 2010 22:24

.....er det ikke motsatt? Koker ikke vannet saktere når man har salt i vannet selv om det koker før 100 grader?

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:24

Ett egg er uansett hardkokt etter 25 min, godt el ikke;) *fikk lyst prøve den brune varianten*

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:25

Blir iallefall mindre bobler. noe som er hensiktsmessig siden det er innforJÆVLIG varmt vann;)

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:27

For å unngå at de sprekker stikker man en nål inn i den butte enden før koking, da får man og et hint "pip" om noe har gått feil på veien..

Skjult ID med pseudonym Z to. 9 sep. 2010 22:27

Har eggekoker jeg så jeg skjønner egentlig ikke problemet. Men ville satset på 10 min ca, Mr. Pusten :-)

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 22:28

Dem var ikke gode,smakte på en bit,katta ville heller ikke ha dem så dem ligger nå i søpla. 10 min.neste gang.

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:29

Er d bare meg som tenker på donald nå? Den når han har innvistert i høner og må spise egg i alle varianter hehe. Den er som brendt fast i hue mitt

Skjult ID med pseudonym SMRT to. 9 sep. 2010 22:29

Folkens, dere vil trenge mange kilo med salt for at det skal ha en effekt på kokepunktet til vann. Ellers så fører urenheter til at frysepunktet senkes og kokepunktet økes. Men som sagt, dere trenger noen pakker med salt for å øke koketemperaturen.

(kvinne 34 år fra Rogaland) to. 9 sep. 2010 22:31 Privat melding

hahahaha

kok opp vannet og legg eggene oppi. 5-6 min gir bløtkokt egg, 10 min gir hardkokt :)

Skjult ID med pseudonym frk.singel to. 9 sep. 2010 22:32

@sol,
Klart du kan spise eggene, men servere de til noen? Hmm vel kommer an på det :-)
Lurt å ha de i bakhånd når en date kommer inn døren og du ikke liker henne, da er det bra å ha noen grønne egg på lur, gjerne halvpent servert med litt svett majones. En slager!

Men på den andre siden, damer har en tendens til å lide av forbarme seg over syndrome. Så kan godt være sånne innlegg tiltrekker seg damer som en bisværm til honning.

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:32

ta et glass med isvann og hell oppi masse salt, stikk så fingen oppi:)

Skjult ID med pseudonym Veteran to. 9 sep. 2010 22:34

Hvorfor det?

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 22:42

@ frk,singel som sagt før så er ikke jeg på dater"n eller leit etter damer. Men å servert de eggene sammen med den historien om sauesanking hadde nok blitt en hit.

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:43

hvorfor ikke?

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 22:52

hehehe,skuffa gikk jaggu på den med isvannet jeg og,venta på svaret,hehehe

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 22:54

meninger er at man skal bli nysgjerrig og prøve!!!! Kom igjen, det er stilig. ta gjerne et ekstra uten salt i og kjenn forskjellen:)

Skjult ID med pseudonym rotte to. 9 sep. 2010 22:56

Rotte syne dette vanskelig Rotte heller egg steke.
Eller befrukte.

(mann 35 år fra Østfold) to. 9 sep. 2010 22:56 Privat melding

Pleier å koke eggene 6 min og 20 sek for å være nøyaktig. Da er hviten garantert fast og senter av plommen som oftest litt løs. Har eggeplommen blitt grønn har du kokt egget forlenge. Legg eggene i kjelen først når vannet koker. Husk å kjøle egget i rennende kaldt vann rett etter koking.

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 22:59

Det så ut som om du hadde vært frempå med befrukning @ rotte... @ skuffa er en luring,hehehe

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 23:01

Ikke denne gange mr pusten:) helt seriøst! Ta 2 glass med isvann og fyll på m salt i det ene.. stikk en pekefinger i hvert av glassene og vent:)

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 23:06

Ja og den ene blir jævlig kald,vente lenger da?

Skjult ID med pseudonym Minney to. 9 sep. 2010 23:07

8 min synes jeg er akkurat passe :) Og rett under kaldt vann etterpå :P
Da er de akkurat passe hardkokte for min del :D

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 23:07

minst en halvtime:) for å oppnå skikkelig effekt

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 23:09

Akkurat denne gangen skulle jeg ønske jeg tulla, hadde vært hysterisk tenke på at du satt der med fingrene i vannglass og stirra nysgjerrig på noe som kanskje ville skje lol

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 23:11

hehehehehehehe,du tror vel ikke at jeg sitter med fingrene i 2 vannglass,skuffa

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 23:13

lol jo jeg gjorde faktisk det hahaha.. hvorfor lot du vær? er du ikke nysgjerrig?.. har du merket hvor stille d ble her inne? hehe tror noen gjør det;)

Skjult ID med pseudonym skuffa!! to. 9 sep. 2010 23:14

er jo sant!!!!

(mann 39 år fra Oslo) to. 9 sep. 2010 23:14 Privat melding

Hallo!

Kjemisk institutt på Blindern har naturligvis svaret: http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 23:19

Jeg døøøøøør,halve sukker sitter med fingrene i vannglass,hehehehehe

(mann 36 år fra Vestfold) to. 9 sep. 2010 23:26 Privat melding

@kameleonen grunnen til at man har salt i vannet når man koker egg er for at hvis du får sprekker i egget så reagerer hviten i egget med saltet og det "levrer" seg forttere sånn at ikke alt retter ut i kjelen...

@nayeli Akkurat sånn jeg koker egg også!

@Frankj hadde tenk til å prøve å finne frem den siden der og linke til den. Den er ganske bra den...

Et annet tips til å koke egg skal visst være å bruke en stor kjele med forholdsvis lite vann i. Da skal visst eggene bli bedre. Altså stor kjele i diameter. Leste en artikkelen av en kar som hadde drevet og forsket på dette. Tror faktisk han hadde doktorgrad i det. Mye rart man skal forske på her i verden!

(mann 54 år fra Akershus) to. 9 sep. 2010 23:33 Privat melding

Tja...du ser jo Chairman...det er mange meninger om en så enkel ting som å koke egg,hehehehe

(kvinne 42 år fra Oslo) to. 9 sep. 2010 23:36 Privat melding

MrP
Du har sett at du har merka tråden serriøs?
Nå syns jeg det tar litt av her....

(mann 42 år fra Oslo) to. 9 sep. 2010 23:38 Privat melding

haha....28 minutter..HAHA! tro vi holder oss til 12 jeg så er vi der ;-)

(mann 54 år fra Akershus) to. 9 sep. 2010 23:39 Privat melding

Hehehehe,niks så ikke det Torpedoa tar av og tar av,har jo letta for lenge siden,hehehehe

Skjult ID med pseudonym Torpedo to. 9 sep. 2010 23:41

Torpedoa???
Nymotens snurredass eller?

Skjult ID med pseudonym Mr.Pusten to. 9 sep. 2010 23:43

Hehehehehe,nå er jeg nok moden for bingen ser jeg,,,,var kankjs bare en Svensk vri...

Skjult ID med pseudonym frk.singel to. 9 sep. 2010 23:53

Det er vel ikke noe det er så utrolig mange meninger om som egg koking....Hmmm lurer litt på hvorfor det er slik.
Og det er jammen også styrende for humør. Serverer du et egg som er litt uriktig i forhold til ønske, er ikke noe som gjør folk så utrolig sure, dagen blir jo ødelagt ja :-(

Men altså, det er forskjell på ny klekkede egg og de som nærmer seg utgått dato. Om du er i lavlandet eller på fjellet, gjør også en forskjell :-(

Så da kommer det vel an på hvor kokebok-forfatteren bor da, når de eksperimenterer med sine oppskrifter.
Det burde kanskje også stå i oppskriften. H.o.h tabellen for egg koking, inkl hensyn til dato for egg fødsel.

Yes, har akkurat funnet det jeg kan tjene meg rik på, bestselgeren: "egg-koke-kunsten"

Skjult ID med pseudonym Hawiha fr. 10 sep. 2010 00:05

@frk. single

Dersom noen blir sur og hevder at dagen blir ødelagt over "feil" kokt egg, vil jeg hevde at det er på tide å gå en lang og dyp runde med seg selv.... Er det SÅ viktig, vel da overleverer man eggekartongen til vedkommende og sier "kok egga dine sjæl!"

Skjult ID med pseudonym frk.singel fr. 10 sep. 2010 00:17

@Hawiha,
Er da fullstedning enig i det :-))
Nei ikke overlevere, knuse de i hode på vedkommende og si, her er det så varmt i topplokket at du kan koke sjæl. Skru av tempen når du er fornøyd :-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha fr. 10 sep. 2010 00:20

*Kommer fra et møblert hjem, og tyr ikke til vold ved kjøkkenbenken* :D

Skjult ID med pseudonym frk.singel fr. 10 sep. 2010 00:28

Er også "godt møblert" derfor det er deilig å få ut litt fantasier her på forumet vet du :-) :-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha fr. 10 sep. 2010 00:44

Der er vi helt på linje! : ))

(mann 34 år fra Østfold) fr. 10 sep. 2010 01:17 Privat melding

På Clas Ohlson har de en kjekk sak for deg som ikke er så flink på kjøkkenet. Det er en "egg-timer" som du legger oppi vannet med eggene. Er en skala på "egget" som viser om den er hardkokt, medium eller bløtkokt.

Sjekk linken --> http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=148286625

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 10 sep. 2010 01:53

*Venter i spenning på at Mr.Pusten kommer til oppskrifter med posjerte egg...*

Skjult ID med pseudonym Smartypant fr. 10 sep. 2010 13:22

Kalkulatoren Frankhj linker til er fin for de som ikke er så nøye på eggene sine. Den tar nemlig ikke hensyn til at man ikke kan kontrollere fastheten på eggehviten i særlig grad. Den vil alltid bli hard og gummiaktig, om man legger eggene i kokende vann. Derfor har noen begynt å eksperimentere med sous vide-tilberedning, bl.a. Martin Lersch, en kjemiker som tilsynelatende bruker mye tid på molekylær gastronomi.

http://blog.khymos.org/2009/04/09/towards-the-perfect-soft-boiled-egg/

Skjult ID med pseudonym pumpkin fr. 10 sep. 2010 17:40

Den aller beste måten å koke ett egg på er å legge de i kaldt vann i kjelen. Og fra de begynner å koke så kok de 5 minutter. Da blir de hardkokte.

Skjult ID med pseudonym Hasse fr. 10 sep. 2010 18:32

Man gjør visst alt for å tiltrekke seg oppmerksomhet om dagen...

(mann 36 år fra Vestfold) sø. 12 sep. 2010 09:22 Privat melding

Enkelte tar dette med koking av egg litt lengre enn andre: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10045162

Skjult ID med pseudonym Ibiza sø. 12 sep. 2010 10:23

Jeg hadde også funnet frem hagla om dama hadde kokt eggene mine i 28 minutter.. hehe.

Skjult ID med pseudonym Nerd sø. 12 sep. 2010 11:22

Kan anbefalet kokeboken: Hvordan koke vann til deg :)
Den har jeg fått av noen venner uten at jeg var fornæmet i mer enn 3-4 år