Alle innlegg Sukkerforum
(mann 45 år fra Oslo) lø. 11 sep. 2010 22:56 Privat melding

Sitter og drikker på en
prunotto Barber D'Alba 2008.
En bæraktig behagelig vin med hint av lær og sjokoladelukt.

(kvinne 38 år fra Hordaland) lø. 11 sep. 2010 22:58 Privat melding

Har gitt meg selv et vinfritt år (sett bortfra ett par glass rosevin i sommer), og har funnet gleden i godt norsk øl. Dagen derpå blir så mye, mye bedre ;) Så nå går jeg ned i kjøleskapet og finner meg en god kald en som har ropt på meg hele uken...

(mann 45 år fra Oslo) lø. 11 sep. 2010 23:09 Privat melding

Hvis damen liker øl kan jeg anbefale en :
Raven ale fra the orkney brewery.
inneholder kun 3.8 % alkohol men er en smaksbombe og verdt sine 60 kroner.
kommer i halvliter form.
Er ikke sikker på hvor du får tak i den i bergen kan prøve matbutikken på galleriet men er i tvil.
men den fås på meny colosseum i oslo og ultra i jåttåvågen i stavanger.
Men ville forhørt meg om hvor er det skottene og engelskmennene handler i bergen da er de trolig de har den der.
Også siden du er bortsjkemt og oppvokst med god øl tror jeg du vil like den.

Skjult ID med pseudonym Skorpis sø. 12 sep. 2010 02:49

Hei! Barbera d'Alba 2008 - det er jo samme vin som jeg har delt med noen kompiser i kveld! =)

Artig sammentreff...

(mann 45 år fra Oslo) sø. 12 sep. 2010 02:53 Privat melding

Barbera D'alba er et distrikt prunotto som er vingården. heldigvis er Barbera D'Alba stort og det er svært mye godt til en ok penge å smake på derfra. Er ikke altfor langt til barolo og barbaresco men da snakker vi litt mer gryn.

Skjult ID med pseudonym fulládrit sø. 12 sep. 2010 03:18

ooh, ooh, jeg er også glad i smaken av lær!

Skjult ID med pseudonym rotte sø. 12 sep. 2010 08:10

Rotte oooh lær.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 12 sep. 2010 11:01 Privat melding

La denne tråden være seriøs da karer.

Skjult ID med pseudonym Dude sø. 12 sep. 2010 11:07

you wish

Skjult ID med pseudonym Mr X sø. 12 sep. 2010 11:23

"En bæraktig behagelig vin med hint av lær og sjokoladelukt." ikke frekt meint men det hørtes jævli nasty ud.-.-.-.

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 12 sep. 2010 13:31

Nino Negro Sfursat. Fra Nord-Italia. God.

(kvinne 45 år fra Oslo) sø. 12 sep. 2010 13:43 Privat melding

Hehe...jeg bare drikker vin,-jeg...Riktignok,-spør jeg på polet,-om tipps da,- for vinen må ikke være søt sukkerlake lisom,-men ikke altfor tørr heller...også drar jeg alltid hjem med det de anbefaler,-og etterpå husker jeg alldri hva vinen het engang.... hehe... Hjemme har jeg hjemmelaget rips,solbær&kirsebærvin også...det er en knallsterk hetvin,-klar&fin... men farlig...for man fort bli full som et øsekar av den,-altså...hehe...skikkelig morrovin (fnis..)

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 12 sep. 2010 13:48

Sooky:
Skal du virkelig ha en spennende øl, kan du jo prøve denne:

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7222550

(kvinne 45 år fra Buskerud) sø. 12 sep. 2010 13:53 Privat melding

Jeg har forelsket meg i en Amarone della Valpolicella fra Casa Bottega for tiden

(kvinne 38 år fra Hordaland) sø. 12 sep. 2010 16:26 Privat melding

@qwerty

Nei, usj og æsj! Håper selskapet går konken fort!! Bruke naturen på den måten er vemmelig, men kudos for kreativitet skal de ha!

(mann 56 år fra Akershus) sø. 12 sep. 2010 18:26 Privat melding

@ankien
Dønn enig!
Amaronevinene er virkelig toppen av viner!!

Skjult ID med pseudonym sitat ti. 19 feb. 2013 10:40

En film som får folk til å føle at de har sett en dyp film. Jeg husker ikke hvilken film det var, men den skarpe, bedrevitende formuleringen fra en filmanmeldelse jeg leste for over 20 år siden, glemmer jeg aldri. Hva har dette med vin å gjøre? Jo, i legmannskretser får jeg av og til spørsmål om hva jeg mener om amarone. Som oftest fra en amatør som endelig har funnet en vintype som står ut fra den store uoversiktlige vinfloden, og som vedkommende har lagt sin elsk på.

Etter å ha fått bekreftet at vedkommende ønsker et ærlig svar, kan jeg finne på å si at amarone er en vintype som får folk til å føle at de har drukket en stor vin. Eller jeg kan sammenligne vinen med musikk, og si at den minner om symfonisk synthbasert rock fra 80-tallet. Det er kanskje ikke så pent gjort, enkelte har kanskje blitt fornærmet, hva vet jeg. Men det er altså det jeg har sagt.

Det er virkelig påfallende at så mange nordmenn som ønsker å kunne litt om vin, men som ikke kan noe om vin, slår seg på amarone. En banal grunn er sikkert at navnet har så mange fine vokaler og er lett å si. Det virker av og til som om folk som elsker amarone ikke bare elsker vinen, de elsker også å si navnet på vinen de elsker. AMMAARÅÅÅÅNE, sier de, og legger inn en kunstpause som om de venter på applaus.

Det er sikkert en bonus at ordet minner om stammen i verbet å elske på latin, (amo-amas-amat), og dermed gir assosiasjoner til romantikk og kjærlighet, selv om den bitre sannheten er at amarone kommer fra det italienske ordet amaro som betyr bitter.

Dessuten er amarone-vinene store – både i smak og alkohol. Vin laget av rosiner gir både konsentrasjon og alkoholnivåer på opp mot 17 %. Det gjør at selv uskolerte smakere opplever noe annerledes når de drikker amarone sammenlignet med alle andre svakvinkategorier. For den som opplever det håpløst å få en progresjon som smaker, blir amarone en takknemlig kategori.

På sitt beste kan amarone-viner være monumentale, hyperkonsentrerte meditasjonsviner. Produsenter som Ca’ la Bionda, Accordini, Tedeschi, Bussola og Quintarelli lager stadig gode viner. Problemet er at kategorien har blitt for populær for sitt eget beste. Det lages stadig større mengder amarone, og mye av denne er laget i en kommersiell, søtladen stil. Maksimalt restsukker kan være hele 12 g/l for amarone med alkoholinnhold på 14%. Og for hver 0,10% alkoholøkning over 14% tillates en økning på 0,1 g/l sukker. Over 16% er det tillatt med ytterligere 0,15 g/l for hver 0,10% økning i

Skjult ID med pseudonym sitat ti. 19 feb. 2013 10:43

alkoholinnholdet. Dette betyr at en amarone med 17 % alkohol kan ha over 15 gram restsukker og likevel bli godkjent. Selvfølgelig er det de færreste som befinner seg i nærheten av slike nivåer, men mange ligger mellom 5 og 10 g/l og selv dette er altfor høyt. En tørr vin med 10 gram restsukker – hva er det for noe?

Denne søte stilen dominerer også ripasso-kategorien som er blitt den nye folkevinen. Landets mestselgende rødvin, Doppio passo, har 12 gram restsukker! Det har vært mye snakk om hvor forferdelig det var med liebfraumilch på 70- og 80-tallet. Men de klissete rødvinene med restsødme er vår tids liebfraumilch. De er designet for folk som synes skikkelig vin smaker surt og stramt. Det er vin for folk som ikke liker vin.

Hver gang vi er i ferd med å lulle oss inn i en forestilling om at det norske markedet er positivt annerledes, fordi det drikkes så mye schilcher, GG og røde italienere her i landet, er det bare å ta en titt på salgsstatistikkene som forteller at det er et tog av rødviner med restsødme som kjører gjennom landet. Og i det toget er amarone lokomotivet.

Skjult ID med pseudonym BadBoy ti. 19 feb. 2013 20:59

Samme faen hva det heter bare jeg blir dritings

Skjult ID med pseudonym søker ti. 19 feb. 2013 21:14

Kan jeg heller anbefale en Chimay Grand Reserve. Denne typr øl er langt mer eksklusiv enn all vinen som produseres overalt. Det beste er at du kan drikke den og si hva du mener uten å være skolert først.

Det fine med norge er at vi har øl og sprit. Det er ingen krav til hverken hvordan du holder glasset eller noe spesielt vokabular du må lære før du får lov til å selv bestemme hva du liker selv.