Alle innlegg Sukkerforum

Sosiolog og nakenhet

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Oslo) fr. 17 sep. 09:49 Privat melding

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10018702

Er det flere enn meg som synes det er farlig at akademikere med ordetsmakt og slektninger i forlagsbransjen får lov til å skrive meinkampfaktig propaganda og problematisere den største friheten vi har, nemlig seksualitet ala at du eier din egen kropp.

Det er en trussel mot fest og det gode liv når en person med et konfliktsfylt forhold til sin egen kropp skal overføre dette til andre og vil gå i krigen når hun selv ikke orker å gjøre det som skal til for å se slik hun gjerne skulle sett ut.

For en ekkel ting å gjøre, å skulle gi jenter som liker å vise seg frem dårlig samvittighet og samtidig dømme dem nord og ned fordi det er jo bare hun som vet hva de gjør, de selv gjør jo bare noe de er påvirket til.

Skjult ID med pseudonym skuffa!! fr. 17 sep. 10:33

Det var 2 sider av samme sak... finnes sikkert 10-15 til. Og dama har et poeng... åkke som. Man må stort sett sette ting litt på spissen for å nå frem med poengene sine..

hvorfor skulle disse jentene som viser seg frem få dårlig samvittighet? Om de er sterke selvsikre damer får de vel ikke dårlig samvittighet av dette;) Regner med de har tenkt gjennom hva de gjorde og står for det:) Og om ikke, ja så er det ikke så farlig det heller...lov å ombestemme seg. Uansett er motvektere viktig, og vg er en tabloid avis...
Tralala lalala la

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 17 sep. 16:19

Jeg synes ikke det er problematisk at folk får lov til å uttrykke seg.

(mann 44 år fra Hordaland) fr. 17 sep. 16:58 Privat melding

Helseth er sitert på følgende:

"Kroppen din er noe som andre skal bedømme, ikke noe du bare bruker, eier og har. Det synes jeg er bekymringsfullt."

Selv vil jeg si at det hadde vært veldig bekymringsfullt om kroppene våre kun skulle være noe vi bruker eier og har, og ikke i tillegg noe som andre skulle bedømme. Det at vi bedømmes, evalueres, måles og ikke minst begjæres av andre er et svært vesentlig element i evolusjonen - selve grunnlaget for vår eksistens.

Jeg håper derfor inderlig for menneskehetens skyld at denne bedømmelsen fortsetter med uforminsket styrke.

Som hetroseksuell mann synes jeg livet ville vært mye kjedeligere om det ikke var for min veldige interesse for å "bedømme" kvinnekropper. Jeg unner mine medborger å ta del i gleden av å dyrke denne interessen.

Jeg er enig med qwerty at det er flott at folk får uttrykke seg, selv om de har rare meninger.

God helg!

Skjult ID med pseudonym Blahblah fr. 17 sep. 17:30

Vel, folk med en evne til selvstendig tanke klarer å ta til seg det de synes er fornuftig, og drite i resten. Dermed lar man seg ikke påvirke i like stor grad som mange andre av enkeltes meninger. Personlig så har jeg ikke bryddmeg i det hele tatt om denne "ta-bilde-av-seg-selv-nøgen-på-badet-kampanjen" da jeg ikke kunne brydd meg mindre. De eneste som ikke vet hvordan en normal kvinnekropp ser ut lever uansett i en verden bestående av vrangforestillinger og jeg mistenker at disse ikke heller lar seg imponere eller opplyse.

Skjult ID med pseudonym petita fr. 17 sep. 18:28

Poenget med artikkelen var ikke at de kvinnene som liker å vise seg frem skal dømmes i øst og vest, men at vi i alt for stor grad støtter oss til det andre mener og at dermed den første delen, med at kroppen er vår og vi selv skal like den, forsvinner. Nemlig fordi vi tenker mer på hvordan andre liker kroppen vår enn hvordan vi gjør, dermed blir til slutt andres mening om den vår egen, og så sitter vi der, misfornøyde eller whatnot.
En balanse er greit å ha. Og keep in mind, folk liker forskjellige ting fremdeles. Enn så lenge

Skjult ID med pseudonym poppy fr. 17 sep. 18:42

Jeg synes jenter skal begynne å være seg selv, og slutte å drite ut andre jenter. Bare være som vi er, er ikke det bare en enkel å grei løsning da. Skjønner ikke at det der var noe å slå opp som en nyhet. Det er slik jenter er: kjukke, tynne, midt i mellom. Noen har født, noen har ikke, noen er unge og vakre, mange av oss er helt normale. Vi jenter må begynne å akseptere at vi er supre som vi er. Skjønnhet kommer innenfra! Alle vet det!(forresten har jeg tenkt å dukke opp på Aker Brygge i morgen, yuhuu)

(mann 32 år fra Oslo) fr. 17 sep. 20:12 Privat melding

Petita - Jeg ser det litt fra andre siden etter å ha vært sammen med en jente som levde av det hun tjente som modell, både i reklamer og oppdrag i Norge og andre land.
Jeg tror på en periode over 2år så var vi aldri på en fest eller en sosialsamling der jenter IKKE kommenterte at de synes hun ga dem dårlig samvittighet eller spiste for lite og satan så mye oppstyr det ble når hun takket nei til tapas og foretrakk å spise nøtter istedenfor sjokolade osv.

Den delen er der er det ingen som nevner, hun var tynn men ikke syltynn, foretrakk sunn mat men ikke hard trening og foretrakk f.eks vodka og sukkerfri brus istedenfor drinker med mye sukker og gjett om hun skulle få høre det av andre jenter, diskusjoner på facebook, mobbing og drittslenging og på toppen av det hele en venninne som tok tak tak i håret hennes på bursdagsfest når hun ikke ville ha kake.

Resultatet var vel til slutt at hun bare hadde guttevenner.

Så om gjennomsnittsjenta mener tynne jenter i media gir dem dårlig samvittighet, vel det går begge veier og desverre ligner det mer på mobbing den andre veien.

.
Hvor er logikken i at det går fortere å spise et dårlig måltid enn mat med lavere kcal innhold, det er det hun sier som bakgrunn for bildet - Hun har mye ansvar og derfor rekker hun bare å spise dårlig mat, tar det lengre tid med havregryn og skummet melk enn grandiosa og ekstra ost?

Forøvrig er VIMENN kjent internasjonalt for at de bruker jenter som gjerne har litt mer former/kg enn gjennomsnittet og tynne jenter får avslag der.

Skjult ID med pseudonym petita fr. 17 sep. 20:16

Vel, en sak har alltid minst to sider :)

Skjult ID med pseudonym kit fr. 17 sep. 21:01

For en ekkel ting å gjøre, å skulle gi jenter som liker å si det de mener dårlig samvittighet og samtidig dømme dem nord og ned.

(mann 32 år fra Oslo) lø. 18 sep. 12:21 Privat melding

Så skal sosialisten ha enerett på å dømme en hel generasjon? Ingen skal få lov til å mene noe annet, jenter skal tross alt være feite? det er noe de SKAL være, ellers kan andre føle seg dårlig?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 18 sep. 13:45

Det er vel kun ordensmakten som kan dømme.

Derimot har alle rett til å skrive det de vil uten å bli stemplet. Også akademikere.

(mann 32 år fra Oslo) lø. 18 sep. 14:09 Privat melding

Jeg liker ingen norskepartier, men den akademiske verden gjør sitt for å gi mennesker som liker det gode liv dårlig samvittighet og for meg betyr det at de kan brenne helvete, enkelt og greit. Den indivudelle frihet må beskyttes for enhver pris og en islamofacist eller lignende fra venstresiden som vil innskrenke den pga sin egen misnøye med sin egen fysiske tilværelse kan fucke off.

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 18 sep. 14:30

SteinR:
Mulig du ikke liker noen norskepartier (sic!), men den offermentaliteten du gir uttrykk for kjenner jeg så alt for godt igjen fra et visst parti på ytre høyre fløy. Hva med å vurdere muligheten for at ikke alle som er uenige med deg er ute etter å ta rotta på deg?

(mann 32 år fra Oslo) lø. 18 sep. 15:14 Privat melding

Ah yes enhver som er uenig med de allhellige er selvfølgelig et offer, offer da tenker jeg mer på den gangen jeg så en narkis stikke en liten en jente med sprøyte på Oslocity, det er et offer. Men vent sånn kan en jo ikke si høyt, de narkomane er jo så snille!.

Å advare mot mennesker som vil innskrenke andres frihet pga egne mangler, det er å ha en mening og har ingenting med offermentalitet å vinne, i mitt hodet vinner jeg alltid uansett, kan ikke huske å tenkt at jeg har tapt eller følt meg som et offer.!

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 18 sep. 15:39

Så hva er feil med å sette fokus på "naturlig kvinnekropp"?
Hvilken skade gjør det at vanlige kvinner viser hvem vi er, og hvordan vi ser ut?

Dersom kvinner som identifiserer seg med modellidealet føler seg truet av dette, og i tillegg får dårlig samvittighet over å vise seg frem...er det vel strengt tatt DE som sitter med problemet? Er det ikke?

På hvilken måte er det en trussel mot fest og det gode liv, SteinR?
Hvilken skade gjør det at alle kvinner kan få være som de ER....selv om de har et konfliktfylt forhold til sin egen kropp? Hva er galt med å få ta sin plass i manesjen, dersom man ønsker det...selv om man ikke ser ut som (tydeligvis i DINE øyne) sitt "beste selv"?
Og hvordan kan du tillate deg å tolke alle disse kvinnene til å "ikke orke å gjøre det som er nødvendig for å se ut slik de gjerne ønsker" og dermed går ut i krigen for å overføre sitt eget forhold til kropp over på andre?
(Hva i huleste er forresten krigen?)

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 18 sep. 16:33

SteinR:
Du fremstiller det jo som om alle som er uenige med deg er ute etter å innskrenke din frihet. I min bok er i hvert fall det en offerholdning.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 18 sep. 20:04

http://www.opplysningskontoret.org/2008/12/12/kj%C3%B8pte-bil-og-klokke-fikk-likevel-ikke-pult/