Alle innlegg Sukkerforum

valget i sverige

Vis siste innlegg
(mann 34 år fra Oslo) sø. 19 sep. 23:13 Privat melding

noen som har fulgt med? er dere i tilfelle skuffa eller fornøyd med resultatet? nazister på vippen og borgelig flertall gjør at jeg personlig er veldig skuffa og bekymra for politiske utviklingen som kanskje også når oss. eller er politikk et upopulært tema kanskje?

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 19 sep. 23:17

Skulle gjerne sett at sosialdemokratene vant, men liker ikke Mona Sahlin. Syns uansett at det skumleste er at Sverigedemokraterna ligger på vippen.

(mann 34 år fra Oslo) sø. 19 sep. 23:19 Privat melding

høyrevinden som blåser så kraftig i europa er desverre over oss. og det er skummelt.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 19 sep. 23:22 Privat melding

Bilde av TazosloBare fordi det er en borgelig fremgang så vil ikke det si det samme som at man her får en generell høyrevridning av samfunnet som du sikter til. Det er ganske så misstrøstig at SD gjør det så forholdsvis bra i Sverige med utgangspunkt i et spesielt standspunkt.

På den annen side så har man i Norge, over på venstresia, et parti med en like stor oppslutning som har mange håpløse standpunkt om enn ikke et klart idiotisk standpunkt som SD. Ved neste stortingsvalg vil vi se en stor fremgang for Høyre og tilsvarende tilbakegang for de som i dag sitter ved roret. En av hovedgrunnene til dette er dere egen fremferd og til tider håpløse politikk. En ting er sikkert Sosialistisk Vensterparti er ikke med neste gang og godt er det!

(mann 34 år fra Oslo) sø. 19 sep. 23:27 Privat melding

hehe der er vi nok ikke enig. mye mulig sosialistisk ventstre parti ikke er med i neste regjering. men og det er særlig godt for Norge med en høyre regjering tror jeg ikke noe på

Skjult ID med pseudonym Z sø. 19 sep. 23:48

Valget i Sverige?

Nedtur.

Skjult ID med pseudonym 69 sø. 19 sep. 23:52

Minner om at vi selv hadde et parti mange frykter sittende i vippeposisjon for noen valg siden, Frp med sine to stemmer kunne avgjøre mye.

Forøvrig takker jeg gjerne ja til en høyreregjering.
Det kan uansett ikke bli verre enn den sovjetstaten vi er i dag hvor det tilogmed skal vurderes om det skal bli forbudt å røyke i folks private hjem.

Hvor ble det av varmmaten i skolen som SV var en sterk forkjemper for? Sannheten er at ikke engang alle skoler kan tilby gratis skolefrukt, kun de skolene med 1-10 klasse eller 8-10 klasse er subsidiert.
1-7 klasse-skoler, dvs de yngste, der må foreldrene selv betale.
Lenge leve sosialdemokratiet og likhet for alle!

Skjult ID med pseudonym 69 sø. 19 sep. 23:58

Glemte forresten å tilføye at for Oslo sitt vedkommende så ligger de fleste av 1- 7 klasse-skolene på østkanten, og de fleste 1-10 klasse-skolene på vestkanten, hvilket er med på å bidra til at de sosiale skillene bare øker enda mere siden de allerede pengesterke får gratis frukt av staten.

(mann 34 år fra Oslo) ma. 20 sep. 00:03 Privat melding

menneh..skolene i oslo er vel kommunale? og i så måte styrt av høyre og frp. i Oslo sitt tilfelle i hvertfall

Skjult ID med pseudonym 69 ma. 20 sep. 00:04

Skolene er kommunale ja, men det er staten som har bestemt skolefruktordningen og staten som subsidierer.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 20 sep. 00:08

Tråden startet med valgresultatet og endte i skolefrukt i Oslo i løoet av 9 innlegg. Interessant :-)

Skjult ID med pseudonym 69 ma. 20 sep. 00:18

@z

Tja..... ts v uttrykte bekymring for at høyrevinden skulle feie over dette landet også, så jeg brukte bare ett eksempel på en forholdsvis enkel sak et nåværende regjeringsparti flagget høyt i opposisjon og som de ikke har klart å innfri.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 00:20

Ja, Z. Det er pussig hvordan noen lever i den villfarelsen at det går så elendig med Norge og de må skrive om det hele tiden.

Skjult ID med pseudonym 69 ma. 20 sep. 00:27

Uansett hvem som styrer, er det alltid noen som vil være misfornøyd.

På samme måte som de som sympatiserer med høyresiden nå mener at landet kunne vært styrt anderledes, vil de som sympatiserer med venstresiden syte og klage når høyresiden kommer til makta ved neste Stortingsvalg.

Så enkelt og så vanskelig!

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 00:32

Ikke helt riktig, 69. Nå stemte ikke jeg på noen av partiene som sitter i regjeringen, men synes fortsatt Norge er veldig langt borte fra den avgrunnen en del tror vi er på

Skjult ID med pseudonym 69 ma. 20 sep. 00:39

Jeg tror slett ikke vi er på noen avgrunn det være seg om sosialistene fortsetter å styre landet eller om høyresiden overtar, men jeg lærte ganske tidlig at man ikke skal love mer enn man kan holde.
Det er poenget mitt!

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 00:42

@69 "....verre enn den sovjetstaten vi er i dag..." tolker jeg som at det står rimelig skralt til her i landet. Kan ikke du utbrodere hvordan det skal tolkes positivt?

Skjult ID med pseudonym guttaperka ma. 20 sep. 01:01

Grunnen til at et parti som SD har fått oppslutning er jo at Socialdemokratarna har vanstyrt landet i årtier. Innvandrerghettoer mv
Sverige har heller ikke i motsetning til andre ikke tatt noe oppgjør med sin noe "uryddige fortid" under den andre verdenskrig.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 01:05

Ja, Sverige er også kjent som ett land som har gått helt til helvete der ingenting fungerer.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 17:43

Jeg synes det nesten er like imponerende at de rød-grønne klarte å tape dette valget som at Al Gore klarte å tape det amerikanske presidentvalget i 2000. Jeg mener, å gjenvelge en regjering i et land der det er 26 % ungdomsarbeidsløshet. Men jeg er ikke overrasket.

For det første har ikke de rød-grønne, i motsetning til i Norge, fremstått som samlet. Du har hatt venstresosialister som ikke ville samarbeide med sosialdemokratene, høyresosialdemokrater som ikke ville samarbeide med venstresosialistene, kraftsosialister som ikke ville samarbeide med grønne og grønne som ikke ville samarbeide med kraftsosialister.

For det andre har de hatt en svak statsministerkandidat. Én ting er Mona Sahlins fortid, med tvilsomme Toblerone-kjøp og den slags, men viktigere er det nok at hun ikke klarer å mobilisere grunnplanet i fagbevegelsen, noe vi har sett i Norge i både 2005 og 2009 at er avgjørende. Sossarna har, helt siden Anna Lindh ble drept, hatt et lederproblem som de ikke har løst.

For det tredje har høyresida vært mye flinkere til å benytte seg av media, spin-doktorer og PR-rådgivere, mens de rød-grønne ikke har hatt andre betydelige medier enn Aftonbladet på sin side.

Når det gjelder Sverigedemokraterna overrasker det meg ikke - det er en tendens vi ser i hele Europa at det er de fæle muslimene som får skylda for alt som er fælt, eller blir fremstilt som fælt. i Sverige har man heller ikke hatt et, i denne sammenhengen, moderat parti som Frp. Men det skal bli spennende å se hva som skjer. Sist denne typen parti var på vippen i Riksdagen (Ny Demokrati, 1991-94) valgte den borgerlige regjeringen å styre uten flertall. Jeg tror gjerne det blir resultatet nå også, men ulikt Ny Demokrati tror jeg ikke SD går i oppløsning i perioden - dessverre - til det har de for sterk organisasjon i det sydlige Sverige.

Noen tanker fra en venstreorientert statsviter...

Skjult ID med pseudonym squirt ma. 20 sep. 19:55

Når mainstream politikerene fjerner seg mer og mer fra velgerenes ønsker, så vil velgerene stemme mer og mer ekstremt... sånn er det bare.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 19:59

Squirt:
94 prosent stemte på andre partier enn Sverigedemokraterna, så det var nå bare et lite mindretall som stemte ekstremt. Derimot vil nok det at politikerne fjerner seg fra folks hverdag gjøre at lojaliteten blir mindre og at det åpner seg for nye partier. Vi ser det også i Norge - når det kommer nye representanter inn på Stortinget kommer ikke de fra vanlige jobber, de kommer som regel fra stillinger i partiapparat, ungdomsparti eller ledelsen av ulike interesseorganisasjoner, og når de gir seg i politikken går de ikke akkurat til vanlige jobber da heller.

(mann 28 år fra Oslo) ma. 20 sep. 20:01 Privat melding

Synes du ikke fantastiske, perfekte og ufeilbarlige Norge har forbedringspotensiale, Kit?;)

For øvrig synes jeg man burde være meget forsiktig med å bruke begreper som nazisme, Hoxen, i denne sammenhengen.

Skjult ID med pseudonym squirt ma. 20 sep. 20:17

qwerty:

Tror poenget mitt var mer at de som åpner seg for andre partier velger mer ekstreme ytterkanter enn å holde seg i midten :) Mulig jeg ikke klarer å formulere meg riktig her. Blir litt nervøs av politiske diskusjoner :)

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 20:20

JarlH:
Ta en kikk på denne:

http://expo.se/2010/48_3332.html

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 20:33

Selvsagt har Norge forbedringspotensiale, JarlH. Men en sovjetstat er vi ikke :)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 20:44

qwerty. En høy arbeidsledighet trenger ikke å påvirke valgene så mye. Det er vel når ledigheten øker folk er bekymret. Har ledigheten stabilisert seg, så bekymrer det store flertallet som beholdt jobben seg ikke.

Moderaterne har vel også rett og slett bedre politikere. Han finansministeren, Anders Borg er ikke helt borte

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 20 sep. 20:46

Så lenge Sosialistisk Vensterparti sitter i regjering så har man en fot i kommunismen. Makan til virkelighetsfjerne folk skal man leite lenge etter.....

Skjult ID med pseudonym squirt ma. 20 sep. 20:53

Fra nettsiden til Sverigedemokratene:
"Det primära målet med Sverigedemokraternas politik är att återupprätta en gemensam nationell identitet och därmed också en stark inre solidaritet i det svenska samhället. Partiet tar avstånd från mångkulturalism, rasism och läror där det etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för nationstillhörighet. Det Sverigedemokratiska alternativet till dessa idéer utgörs av en kombination av flera väsentliga delar:
En restriktiv invandringspolitik
En utökad flyktinghjälp i krisområdenas närhet
Ett stärkande av den svenska kulturen
En öppen svenskhet med krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället
Ökat stöd till de invandrare som frivilligt önskar återvända till sina hemländer
Med mångkultur avser Sverigedemokraterna ett samhällssystem där främmande kulturer jämställs med, eller värderas högre än, ursprungskulturen och där staten på olika sätt uppmuntrar invandrare att behålla, eller förstärka, sina ursprungliga identiteter.
Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk. Partiet gör dock en tydlig åtskillnad på nationstillhörighet och medborgarskap och menar att alla svenska medborgare skall ha samma rättigheter och skyldigheter."

Hva er forskjellen på en rasist og en som tar avstand fra det flerkulturelle?

(mann 34 år fra Oslo) ma. 20 sep. 20:54 Privat melding

da ser jeg meg selv som virkelighets fjern.

og jarlh. i og med at svært mange av de tillitsvalgte så vidt jeg har skjønt det gikk med brunskjorter og hakekors for ikke veldig mange år siden må jeg si at sammenligningen ikke er så fjern.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 20:59

Tazoslo:
En fot i kommunismen? Kristin Halvorsen var faktisk den første norske finansministeren som klarte å overholde handlingsregelen - ikke mye "kommunisme" i det.

Kit:
Er ikke uenig i det, det ser jo annerledes ut fra Norge, men jeg mener likevel at resultatet ikke bare kom som følge av at en veldig god valgkamp fra de borgerlige, de gikk jo også tilbake sammenlignet med sist valgt, men snarere en elendig valgkamp fra de rød-grønne. For to år siden hadde de en ledelse på opp mot ti prosent på meningsmålingene, men når de ikke en gang klarer å samarbeide med hverandre...

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 20 sep. 21:13

Som en av Norges mange selvstendig næringsdrivende så er det med vantro man til tider ser hva som kommer fra Sosialistisk Vensterparti. Det blir f.eks. bare en parodi når partiets finanspolitiske talsmann står frem i media og utbasunerer "at folk som Fredriksen trenger ikke vi!!". Nei de 10.000 arbeidsplassene og 4-5 mrd i skatteinntekter disse bedriftene bidrar til trenger vi absolutt ikke.

Sosialistisk Vensterparti har nemlig flere gode planer på hvordan man skal redde norske økonomi. Som f.eks. at folk som har fått det til innen private barnehager, på oppfordring av de rødgrønne, skal miste retten til sitt eget skaperverk. Staten skal bestemme lønn og overskudd over en viss grense skal tilfalle statskassen. Det skulle nå bare mangle mener Sosialistisk Vensterparti. Hvis ikke det er å ha et bein i kommunismen så veit ikke jeg.....

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 21:18

Tazoslo:
Så du mener at Fredriksen skal slippe å betale skatt fordi han er rik? Hvem er det som skal betale skatt da, om ikke de som allerede har mest? Nei, gi meg heller en Trond Mohn eller Kjell Inge Røkke som erkjenner at de faktisk skylder samfunnet noe.

Når det gjelder private barnehager synes jeg bare det er rett og rimelig at private spekulanter ikke skal tjene seg feite på offentlige velferdstilbud og dårlige arbeidsvilkår.

Skjult ID med pseudonym SMRT ma. 20 sep. 21:24

KIR er jo kompiss med AP. Han skylder AP i ny og ne (som kommer løpende og bruker våre penger til å kjøpe aksjer han har lyst å kvitte seg med). Ikke samfunnet.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 21:30

SMRT:
Han var jo ikke så veldig blid på Sylvia Brustad, da...

Skjult ID med pseudonym Tazoslo ma. 20 sep. 21:35

Jeg sier ikke at Fredriksen skal slippe å betale skatt, han betaler som nevnt faktisk veldig mye skatt hvert år. Han har videre den industrien som bør være i Norge i Norge. Det er derimot en selvfølge at han legger ut sine mest konkurranseutsatte industrier som shipping og offshore virksomhet så lenge det ikke er mulig å konkurrere på like vilkår med internasjonale aktører i det internasjonale markedet. Når det er sagt har AP og Sosialistisk Vensterparit en sykling trang til å gå etter folk med penger og beskatte folks penger flere ganger. Norge er vel omtrent det siste landet i Europa med formuebeskatting. Man burde gjort som i resten av Europa, dumpe formuebeskattning og inføre eiendomsskatt. Fører til en bedre beskattning i sin helhet.

Røkke føler han skylder akkurat det som passer han best til enhver tid. Og hva skylder han Norge? Han bygde opp sin formue i utlandet og kom tilbake når han hadde fylt opp banken. Hvis jeg husker tilbake så ble han ikke akkurat tatt imot med åpne armer av venstresia i Norge.

Når det gjelder barnehagene så er det de rødgrønne selv som har laget regelverket og har oppordret folk til å satse på dette. Når det da går bra, bl.a. fordi at de private greier å drive bedre enn staten, så skal man plutselig straffe dem.

Hvis det er så at det er så vanvittig dårlig arbeidsvilkår i bransjen så er vel den mest naturlig fremgangsmåten å øke kontrollene gjennom Arbeidstilsynet, ikke straffe en hel bransje? Skulle faktisk være en selvfølge. Det er jo derimot i god gammel venstreside ånd, når det er noe man ikke liker så innfører man heller regelverk som straffer alle istedenfor å ta de det gjelder.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 20 sep. 21:45

Det er flere land i Europa som har formueskatt, blant annet har Europas rikeste (?) land, Sveits, en formueskatt som har høyere maksgrense enn Norge. Og Sveits kan neppe kalles et spesielt venstreorientert land. Er ikke uenig i at man kan vurdere andre alternativer, men det er jo ikke akkurat det Høyre og Frp vil når de går inn for å fjerne formueskatten. Ellers så er begreper som "sykelig trang" et glimrende eksempel på høyresidas hersketeknikker - det handler visst om sykdom, ikke politiske prioriteringer. Mener du det egentlig er det det handler om? Eller handler det om politikk?

Når det gjelder private barnehager har arbeidsforholdene å gjøre med at det er underlagt en annen tariff enn den kommunale tariffen. Arbeidslivet i Norge er i all hovedsak partsorganisert, og jevnt over er lønns- og arbeidsvilkårene dårligere i privat enn i offentlig sektor innenfor velferdsbransjene (sykepleierstreiken tidligere i år illustrerte jo nettopp det). Det dreier seg ikke om at de bryter arbeidsmiljøloven, det dreier seg om at de står for et "race to the bottom". For øvrig er jeg ganske sikker på at den private satsingen på barnehager fra regjeringens side var basert på ideelle stiftelser - ikke kommersielle selskaper.

Skjult ID med pseudonym Tjohei ma. 20 sep. 21:57

@Tazoslo

"Man burde gjort som i resten av Europa, dumpe formuebeskattning og inføre eiendomsskatt. Fører til en bedre beskattning i sin helhet." Den skjønner jeg ikke. Kan du forklare nærmere hva du mener med bedre beskattning?
Formueskatt eksisterer jo for å kunne omfordele ressurser fra rike til fattige...eiendomsskatten med et belånt Norge ville føre til hva?

Skjult ID med pseudonym kit ma. 20 sep. 22:07

Eiendom er ett yndet skatteobjekt. Grunnen er:
-det er vanskelig å flytte eiendommen
-rike, eller de som tror de blir rike har gjennomgående større eiendommer enn de mindre bemidlede

@hvor ille det er i kommunistlandene Norge og Sverige:
http://www.economist.com/node/17079148?story_id=17079148&fsrc=scn/fb/wl/dc/standardofliving

Skjult ID med pseudonym kit on. 22 sep. 23:33

Dette kan jo bli festlig å observere fra sidelinjen...
http://www.youtube.com/watch?v=EUPlsm4A1QI

(mann 28 år fra Oslo) to. 23 sep. 10:25 Privat melding

Oh. Skeptisk, qwerty.

(mann 32 år fra Oslo) to. 23 sep. 11:05 Privat melding

Jeg synes det er viktig å forsvare den nordiske nytelseskulturen som vi har beholdt tross alt sterke innflytelser fra germanskromersk kristendom og lignende sosialdemokratisk pietisme.

Øl, svineribbe og lettkledde jenter er noe jeg er villgi til å kjempe for, men desverre så går svært mange av de norske jentene jeg gikk på skole med i Oslo øst med f.eks hijab eller farger håret mørkt for å ikke bli oppleve vold og trusler fra muslimer i nærmiljøet.
Har også flere venninner som ikke tør å legge ut bilder av seg selv i bikini eller lignende på facebook pga at de frykter reaksjoner fra muslimske venner.

Hvorfor er det forøvrig ingen sosialister eller antirasister som protesterer eller demonstrerer eller går i fakkeltog når svenske, norske eller danske jenter blir drept, voldtatt osv? Er ikke det populært nok?
Hvorfor reagerer ingen når Abid Raja(V) bruker ord som horer og ludder om motdebattant?
De spørsmålene fikk jeg forøvrig fra en muslimsk kamerat som forøvrig er svensk og stemmer SD og jubler hemmingsløst for øyblikket.

Jeg er for en deling av samfunnet der de som vil ha sharia, hijab, formueskatt, skatte mennesker som vil levere barn i barnehagen med å skyte avgiftene på bilene deres til helvete og skoler der du kan le av holocaust og kalle blonde jenter for horer - kan kose seg i sitt eget SV/V/Røde samfunn og så kan de som støtter høyresiden ha sin egen stat og samfunn og ingen kan nekte oss å spise svineskjøtt eller drikke godt øl eller ha det koselig.

(mann 28 år fra Oslo) to. 23 sep. 11:19 Privat melding

Iran?

(mann 28 år fra Oslo) to. 23 sep. 11:20 Privat melding

Eller vent - det var Oslo det minnet meg om!

(mann 32 år fra Oslo) to. 23 sep. 12:02 Privat melding

Hehe...Men hvorfor ikke dele Norge i 2 stater? En slipper et hav av konflikter og problemstillinger. Sosialister og høyrestemmende velger slipper å omgås hverandre, perfekt :)

Skjult ID med pseudonym guttaperka to. 23 sep. 13:47

Jeg kjenner ikke så godt til Sverigedemokratene men er det Nazisme å ville ha restriksjoner på verdens minst restriktive innvandringspolitikk, økt u-hjelp og ville ha en svensk nasjonal kultur i Sverige ?

Intressant i den samenheng og se hvilke mennesker som sitter i maktposisjoner her i landet som for få år siden forsvarte totalitære regimer undertrykkelse og vold i navnet til "den gode saka"

Skjult ID med pseudonym Anon /B/ to. 23 sep. 13:48

Det er vel ikke noen forskjell på at 94% av Sverige ikke stemmer på Sverigedemokratene, og at 95% av Norge ikke stemte på SV?
I mine øyne er de to partiene like ille.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 23 sep. 19:22

Guttaperka:
Nei, ikke nødvendigvis, men les denne artikkelen:

http://expo.se/2010/48_3332.html

eller denne:

http://www.dagbladet.no/2010/09/12/magasinet/politikk/utenriks/sverige/sverigedemokraterna/13277818/

Da skjønner du kanskje hva det er snakk om.

Når ikke en gang Frp vil ta i dem med ildtang så sier det ganske så mye.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 24 sep. 01:33

SteinR, hva med oss liberale da? Vi som synes folk skal få gjøre det beste ut av livet sitt, uavhengig av om en er hvit eller svart, eller hvilke folkeeventyr en tror på? Skal vi dyttes sammen med de som mener muslimene ødelegger landet?

(mann 32 år fra Oslo) fr. 24 sep. 08:37 Privat melding

Har aldri sagt muslimene ødelegger landet, de har skaffet seg enorme ressurser og kommet seg inn i en rekke politiske arenaer og fra neste år vil det ikke være lov å servere svinekjøtt eller å ha juleavslutning i/ved en rekke grunnskoler i Norge.
Så i deres og venstresidens øyne går det jo storartet.

Det handler vel om hvordan en opplever ting selv, på VGS ble jenter i min klasse truet/slått om de kledde seg for lett i gymtimene og mange farget håret brunt/svart for å slippe en rekke ubehageligheter. Skolen må jo ha oppfattet dette som kjempefint og et tegn på at norske jenter tilpasser seg en muslimsk hverdag.

Eller på helt andre arenaer, Blitzhuset arrangerte jo fest når William Nygaard ble skutt.

Disse kan få sitt eget samfunn, så kan de kverke hverandre og stå på så mye de vil, eller banke opp jødiske butikkeiere eller eldre nordmenn som stod med isrealskflagg i Oslosentrum januar 2009 under demonstrasjonene og ble slått til blods.
Så kan de kose seg med det.

Og så kan høyresiden kose seg med god mat, øl, sex, underholdning og det glade liv og skoler der jenter gjør akkurat som de vil.

Men noe jeg synes er rart er at hvite mennesker på facebook kjører den påtatte regla om at SD er slemme osv, mens muslimene på min liste jubler og sier at nå er det endelig sjangs for dem å bli kvitt de som ødelegger for dem.

(mann 28 år fra Oslo) lø. 25 sep. 16:24 Privat melding

Åh. Nå fikk jeg lyst til å mate på med litt ekstreme holdninger og meninger, men ikke i dag.