Alle innlegg Sukkerforum

Opposisjonen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Smidig ti. 21 sep. 2010 14:29

http://www.abcnyheter.no/node/117383

Opposoisjonen på stortinget ga den rødgrønne regjeringa skylda da sykefraværet for få år siden sprang i været...............hvem er det som er ansvarlig for at den nå har synke med 13%?

Skjult ID med pseudonym popkorn10 ti. 21 sep. 2010 15:38

Opposisjonen er ansvarlig for det synkende sykefraværet, da det var de som gjorde det-mer-sykt-enn-strengt-tatt-nødvendig-folket oppmerksomme på at de kanskje kunne skjerpe seg litt.
Det skal vesentlig mer til for å gi den sittende regjering kreditt for ett-eller-annet.

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 21 sep. 2010 16:13

Jeg bet meg fast i følgende;

"""Det er kjent fra tidligere forskning at sykefraværet ofte går ned når arbeidsledigheten stiger. Det er også mulig at oppmerksomheten som har vært rettet mot sykefraværet har gjort leger og partene i arbeidslivet mer bevisste på sine roller, sier Saglie."""

1 - økt arbeidsledighet gir lavere sykefravær....hmmm....hva med arbebidsledigheten da?
2 - Partene i arbeidslivet er mer bevisste på sine roller - ok folk har i større grad slutta og jukse

Hva har egentlig de røgrønne gjort?? De har gjort altfor lite etter min mening, det er så utrolig lett å få seg sjukemelding i detta landet at det er kvalmt. Her må det sterkere lut til for å ta de folka som lurer seg unna.

Dette er også interessant;

""I næringer som er dominert av privat sektor har sykefraværet har gått mest ned, skriver Nav i en pressemelding. Bygg- og anleggsbransjen har hatt den største nedgangen i sykefraværet med en reduksjon på 18,3 prosent.""

Statlig og kommunal sektor lever antakeligvis ennå i sin egen boble hvor det meste er lov, mens man i det private næringslivet, spesielt i bygg og anlegg som har hatt det veldig vanskelig, ser at man jobbe for å ha en jobb å gå til.

Rydd opp i det offentlige så skal jeg være imponert!

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 21 sep. 2010 18:49

Så det er regjeringens feil at sykefraværet går opp og opposisjonens fortjeneste at den går ned?

Ellers er jeg letter sjokkert over det menneskesynet Arne gjør seg til representant for her. Mulig du er en som sluntrer unna når du føler for det, men det gjelder nok ikke nordmenn flest.

Skjult ID med pseudonym Smidig ti. 21 sep. 2010 19:49

Jeg mente ikke at de rødgrønne var årsaken til at fraværet gikk ned men...jeg mener at de rødgrønne heller ikke var årsaken til at det gikk opp......de faktorene som førte til at fraværet steg var tilstede allerede da de rødgrønne vant valget.
Konklusjonen er at ingen enkeltparti har skylda for økt sykefravær...skylda bør deles på alle partiene og desuten nordmenn flest også, fordi vi ikke akurat har den høyeste arbeidsmoralen.

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 21 sep. 2010 20:13

Mitt menneskesyn? Please elaborate....

Snakker ut fra egen erfaring. Har vært hos lege 2 ganger siste 4 åra, det første jeg fikk høre etter å forklart problemene mine begge gangene var; Trenger du sykemelding? NEI!!! jeg trenger ikke det, jeg trenger å bli frisk da ingen andre kan gjøre jobben min. Ingen av de tingene ville jeg heller si burde kvalifisere til sykemeldingen uansett.

Var sammen med ei som gikk på Sobril når jeg traff henne og hadde depresejoner, etter 3-4 måneder greide hun å slutte fungerte 100%. Når hun litt senere blei drittlei jobben så gikk hu bare å fikk den ene sykemeldinga etter hverandre hos sin fastlege, som kjente henne altfor godt, mens hu leita etter ny jobb. Var ikke noe problem med henne da, var lykkelig som bare det, men var drittlei jobb.

Og nei jeg sniker meg ikke unna, etter 15 år i arbeidslivet, på fulltid, har jeg vel 7-8 sykedager, av dette kom 5 dager i forbindelse med en lungebetennelse hvor jeg først jobba i 5 dager og hosta til jeg spøy hver kveld. Hadde jeg vært en sniker hadde jeg vel ikke vist min avsky mot den enkeltheten som finnes i systemet?

Skjult ID med pseudonym popkorn10 on. 22 sep. 2010 11:23

Denne Arne viser vel først- og fremst at han ikke jobber i offentlig sektor selv med uttalelser som:
"Statlig og kommunal sektor lever antakeligvis ennå i sin egen boble hvor det meste er lov, mens man i det private næringslivet, spesielt i bygg og anlegg som har hatt det veldig vanskelig, ser at man jobbe for å ha en jobb å gå til.

Rydd opp i det offentlige så skal jeg være imponert!"

'Det meste' er slett ikke mer 'lov' i det offentlige ift i det private, og unnasluntring- og å-ta-seg-friheter blir for avslørt og fulgt opp med advarsler der også. Den historien om hun Sobril-dama forteller jo mest om henne som ilojal arbeidstaker, og ikke om en (offentlig?) arbeidsgiver.

Selv jobber i offentlig sektor, bygg- og anleggsrelatert, og jeg synes i alle fall det er interessant å få tilbakemeldinger fra tidligere kolleger, som har gått over i det private nærinsliv, at nå er arbeidsdagen deres langt mer behagelig, mindre stressende og til bedre betingelser, og 'rom' for små private gjøremål ila arbeidsdagen. Den gangen jeg selv jobbet i privat virksomhet på vei inn i lavkonjungtur så jeg jo selv at sykefraværet sank, men jeg var ikke dummere enn at jeg skjønnte at det var en bevisst handling om å mest mulig beskytte seg selv mot mulig permitering eller oppsigelse pga manglende beskeftigelse. De minst produktive må gå først.

Det er veldig bra at Arne har stram arbeidsmoral og har høy terskel før eget sykefravær, i den tvilsomme grad det er fornuftig å gå på jobb med den fysiske belastningen det medfører i seg selv, når kroppen i tillegg bekjemper en lungebetennelse og en spyr hver kveld, men likevel ser jeg ikke helt relevansen mellom sykefravær og en påstått overadministrert (av å "rydde opp der") offentlig sektor.
Vet Arne hvor mange oppgaver det offentlige egentlig skal løse?

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 22 sep. 2010 14:58

Arne:
Du legger, såvidt jeg forstår, til grunn at de som tar ut sykemelding gjør det fordi de ikke gidder dra på jobb. Det mener jeg er uttrykk for et skummelt menneskesyn.

Ellers enig med det siste innlegget til popkorn10.

Skjult ID med pseudonym kit on. 22 sep. 2010 15:02

Nå har jeg aldri jobbet i de offentlige, så om det er slapt der vet jeg ikke. Derimot klarer jeg å finne tid til sukker i det harde private næringslivet...

Det å gå på jobb selv om en er smittsom syk vitner om inflatert selvbilde. Det er så viktig at jeg kommer meg på jobb at alle de andre døgeniktene som drikker kaffe der kan gjerne bli smittet...

(mann 29 år fra Oslo) on. 22 sep. 2010 17:22 Privat melding

Tamiflu, Smidig, Tamiflu.. ;)