Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Kryllbert ti. 28 sep. 2010 16:19

"Hører du lydene i høra?"

Det var nesten såvidt jeg hørte ham, men noe hørte jeg jo. Det nye ordet "høra" var uvant, men traff likevel en pussig indre resonnans. Jeg begynte å innse at et nytt ord, en ny ide, var blitt født. Kanskje ville denne ideen forandre ting, bli et vendepunkt i verdens historie, punktet da de harde tidene begynte å gå mot noe lysere.

"Øra er hull i huet, men de har evnen til å høre. Men hva skal vi kalle øra-som-hører?"

Jeg skjønte at jeg selv hadde to hull på hver side, og at mye rart slapp inn der som jeg ikke forventa. For eksempel husker jeg som liten unge, at jeg lekte i sandkassa og hørte ungene skreik. På den tiden hadde jeg ikke så mye skille mellom hva som hørte og hva som ble hørt. Slike skiller tenker man ikke på i sandkassa.

"Høra betyr derfor: øra-som-hører. Dette er et nytt og genialt ord, kompis. Dette er det ordet du hører når du skjønner hva som er TWO-IN-ONE!"

Gærningen hadde rett. Og kanskje er det slik verden kan bevege seg fremover. Ved at hver av oss, sten for sten, lager et lite ord her og et lite ord der vi får sjansen. Og disse stenene blir til broer som begynner å forbinder oss, et menneskes virkelighet og et annet mennseskes virkelighet. Og kanskje kan vi begynne å samarbeide istedenfor å ødelegge for hverandre, se på hverandre som venner istedenfor fiender - bli et brorskap istedenfor grupper som ser på hverandre med frykt, mistenksomhet og fordømmelse.

Kanskje vil også du, kjære leser, gradvis begynne å høre disse lydene dypt inne i hodet ditt når du hører noen snakke om snakking. For hver gang vil sangen høres litt mer kjent ut enn tidligere, og snart er den som en kjær eldgammel venn. Vennen som minner deg på at enkelte ting i livet virkelig alltid vil forbli det samme:

"Høøøøøøøøører du lyyyyyyyydene i høøøøøøøøøra???"

Skjult ID med pseudonym skuffa!! ti. 28 sep. 2010 16:35

selv om jeg bare har et hull på hver side er jeg litt forvirra nå... mulig d er for at jeg etter 3 timer søvn sto opp kl 5... men WHAT? Har lest 2 ganger til og med, men jeg forstår like lite hahahahaha.. litt herlig å føle seg som en uten hjerne i bruk, men lurer litt på om jeg trenger en powernap...

Og jeg ville virkelig forstå, jeg sitter her og tygger på ordet, men akkurat nå blir alle like rare og jeg tenker nok heeeelt feil:)

Skjult ID med pseudonym Myse ti. 28 sep. 2010 16:36

Hm, mye vissvass! Er det noen som har lite å gjøre om dagene?

Skjult ID med pseudonym espen ti. 28 sep. 2010 23:12

Så du mener det er som en forenkling, at du setter sammen begge ordene?

Forsåvidt burde det være greit å lage nye ord mener jeg. Problemet er jo hvis ingen forstår deg. Jeg hadde en kompis som av og til lagde nye ord mens han snakket og enkelte ganger var det ganske lett å skjønne utfra sammenhengen hva han mente. Skriftlig språk kommer jo som kjent fra muntlig språk, så et sted må vel pionerene starte!:)

Skjult ID ti. 28 sep. 2010 23:14

Kjempegøy innlegg og gode fabuleringer rundt ord og uttrykk. Intelligent skrevet og nysgjerrigheten er pirret. Andre fabuleringer om ord leses gjerne.

Skjult ID med pseudonym marini ti. 28 sep. 2010 23:59

Kryllbert

Jeg hører skrivetalent. Fornøyelig lesing :-)

Skjult ID med pseudonym Engbein on. 29 sep. 2010 16:12

Yes! Jeg hørerer nå lydene i HØRA for første gang!:) Det er som den søteste musikken jeg har hørt før!

Kryllbert for president!:)

Skjult ID med pseudonym Wolfi to. 30 sep. 2010 17:06

Hahaha...