Alle innlegg Sukkerforum

Om matchtallsdiskusjoner på forumet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 29 sep. 2010 13:48

Fra tid til annen så kommer det innlegg fra noen kritiserer matchtallet. Annet er ikke å forvente når lavt matchtall, eller lite matchende matchtre, av mange blir brukt som en ekte eller fiktiv grunn for at de ikke er interessert.

Matchtallet er ikke magi, men kun en summering av matchen på de spørsmålene i relasjonstesten, og hver og en kan selv bestemme hvorvidt det enkelte spørsmål skal telle med. Hvis det at motparten leser masse er det eneste så betyr noe, så kan man gjøre hele filtreriningen på bakgrunn av det. Hvis det er mye lesing, mye friluftsliv og lite porno som er viktig så tar man med det. Verre er det ikke!

Suksessen som skyldes matchtallet vårt er grunnlaget for Sukker. Ca. 100.000 kjærester som er koblet på Sukker og på grunn av dette så anbefales sukker enormt mye. Vårt totale markedsføringsbudsjett ligger på kun ca 500.000 årlig i motsetning på flere titalls millioner for de to datingtjenestene som er nest størst.

Den effektive matcingemotoren har derfor stor verdi for oss og hvis vi tillater folk å bombe forumet med misnøye og mistro til matchingen så er dette kritisk. En leser kan fort bli forledet til å tro at det er like effektivt å velge partner ved å lese horoskopet i ukebladet denne uken.
Vi valgte nå å slette to tråder hvor en sukkerbruker hadde brukt mange timer til å fortelle at matchtallet var nesten uten verdi. Vi liker ikke å legge munnkurv på folk, men når noen stiller seg utenfor en butikk som går godt og snakker dritt om det som finnes der, så tar det for mye ressurser å stå der ute å argumentere i mot vedkommende. Spesielt når dette foregår til langt ut på natten.

Så igjen: Matchsystemet er kun et verktøy og matchtallet summerer kun matchen på de enkelte spørsmålene i relasjonsmatchen. Det er altså opp til hver enkelt bruker å lære seg å benytte verktøyet, og det kan de aller fleste! :)

Les mer her:
http://sukker.no/matchsystem.html

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 29 sep. 2010 13:51

Det er altså bare dere som har lov å snakke dritt om brukerne her?

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 29 sep. 2010 13:59

Har vi snakket dritt om brukere? Det vi gjorde i dette tilfellet var at vi først forsøkte å forklare hva vi mener om saken (i timesvis) uten at omtrent noe ble møtt. Når samtidig vedkommeden forteller hvordan "det er" som om det skulle komme fra en som underviser, så må vi sette ned foten. Du fortår ved det dragefrukt?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 29 sep. 2010 14:01

Jeg har ikke lest nevnte diskusjon. Jeg snakker om andre tråder, for eksempel denne da dere skulle ut og redde verden, dvs. bildet til denne gamle damen. Da kom du/dere med nedsettende karakteristikker av flere av brukerne. Jeg skjønner jo at det fungerer slik at de som sitter med makten gjør som de selv ønsker og at undersåttene ikke er verdt noe, men når du bruker drittslenging som argument, så bør du gå litt i deg selv, altså.

(mann 48 år fra Oslo) on. 29 sep. 2010 14:20 Privat melding

Kan ikke se at jeg brukte noe mer enn logikk, sunn fornuft og faglig erfaring som begrunnelse jeg ...
Hehe, og personangrep kommer jeg jo så og si aldri med. Go figure :-)

-Rune
;-)

Skjult ID med pseudonym Fornøyelig on. 29 sep. 2010 14:24

Dragefrukt, jeg leste tråden du refererte til og det var faktisk du som begynte der. Du kalte det frekt å lage et demonstrasjonestog for Reidun. Før det og lenge etterpå også var alt koselig fra meg. Jeg brød meg jo veldig om situasjonen til den gamle damen som fikk overmalt bildet sitt og var trist på hennes vegne. Mener fortsatt at det er en forbrytelse mot et menneske når det befinner seg inne på terassen der vedkommende bor.

POENGET her, at vi ikke ønsker å sitte å krangle mot noen ytterst få misfornøyde brukere har vel bare blitt eksemplifisert ytterligere nå. Vår anbefaling er derfor om at hvis man av en eller annen grunn ikke liker oss som har brukt store deler av vår yrkeskarriere på å bygge opp dette systemet, eller matchsystemet for den saks skyld, så er det bedre at vi takker for følget. Det finnes flere datingtjenester, men de har sjelden forum av uviss grunn..

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 29 sep. 2010 14:29

Rune, du tar ikke innspillene vi kommer med. Innspillet denne gangen var at du brukte mye spalteplass der du forsøkte å fortelle om at matchtallet knapt hadde noen funksjon. Det kan vi ikke godta. Forstår du at vi ikke kan godta det? - Vær så snill å ikke skrive at du bare brukte logikk, sunn fornuft og faglig erfaring nå..

(mann 48 år fra Oslo) on. 29 sep. 2010 14:39 Privat melding

Jeg kan jo også en del om forretningsutvikling, markedsføring m.v så det er klart jeg forstår deres synspunkt, ståsted - men det er også opplagt at det alltid er et forbedringspotensiale. Det ville jo være synd om dere ikke klarer pense inn på det istedenfor å kun stå standhaftig et utgangspunkt.

Noen spurte f.eks om det å kunne justere grenser på hva slags matchtall som kunne brukes som nedre grense i listefunksjoner, og det har jo noe for seg - selv om det kan gi en del merarbeid for databasesøk m.v. Dermed kan jo indekseringsprosesser, hurtigoppslag osv bli tyngre - men det kommer jo også an på hvordan sider bygges opp.

Men jeg skal ikke gå videre inn på det siden det sikkert er like lite populært, og registrer derfor deres misnøye med noen videre diskusjon av matchtall, og så får det bare være slik. Det var jo kun med dere jeg hadde en diskusjon, og den kunne jo selvsagt like godt vært over private meldinger. Jeg finner jo slike systemer interessante som dere kanskje kunne se. Hehe, ikke det at dere har tid eller ressurser til slike private utvekslinger kanskje, men har uansett ikke noen problemer med å la videre diskusjon om matchtall ligge.

So there it is ...

-Rune
;-)

Skjult ID med pseudonym petita on. 29 sep. 2010 14:40

Så lenge sukker ikke sparker ut enkeltpersoner grunnet "dårlig humor" så kan jeg være enig.
Matchtallsystemet er et som funker for dem, og som kan betegnes som grunnlaget for nettsiden, da er det ikke særlig vits i å diskutere dette, man kan i så fall heller finne en annen nettside som passer bedre om det er det som er ønskelig. Tror likevel flesteparten velger å komme tilbake til sukker etter hvert :)
Det blir litt som å kritisere at det brukes tomater i tomatsuppe ( ikke posesuppe nei :P ) Man kan heller bruke gresskar, men da ender man opp med gresskarsuppe også (var det ikke en fin sammenlikning, hehe)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 29 sep. 2010 15:14

Vi får mange innspill på hvordan ting skal forbedres og det er jo i utganspunktet hyggelig :) Mange har jo ideer og ønsker å bidra.
Problemet er at det å programmere en side som sukker er langt mer tid- og ressurskrevende enn de fleste forestiller seg. Det å f.eks. gå iterative runder der man bruker resultatet til å utforme matchsystemet lar seg ikke gjøre. Rett og slett fordi de 85.000 som man skal matche seg mot med det nye systemet har svart på dagens system.
Selv om man skulle finne løsninger for dette så er det svært ressurskrevende og det å samle inn god statistikk fra de som finner hverandre har i praksis vist seg å være umulig.

Vi ønsker at hvis man har forslag så rettes de til support@sukker.no slik at vi kan ta stilling til ting der. Slik det er nå så tror mange at vi er kjipe som ikke etterkommer brukernes ønsker. Vi skulle gjerne ha vært mer imøtekommende, med ofte så er forslagene ikke godt nok gjennomtenkt. Slik var det også denne gangen (Rune).

Nyt været, det er meldt regn til helgen..

Skjult ID med pseudonym Grumse on. 29 sep. 2010 15:31

Runekki: Er enig i at enkelte elementer i matchtallsystemet kan forbedres, det ble blant annet foreslått å justere grensen for laveste match. Mitt forslag er å vise de profilene som er under 70 også...bare for at en skal kunne se hvor mange som ikke kommer med. Kanskje matchsystemet ikke utelater så mange som vi tror, kanskje de med match over 70 er et stort flertall? Skulle likt å høre litt om dette fra sukkerledelsen om dette

Til slutt runekki, til tross for de avanserte metodene her på sukker så har jeg 6-7 ganger flere treff her enn på møteplassen, match, Q500 og alle de nadre jeg har profil på....kanskje matcsystemet på de andre sidene utelukker flere en det som er meninga.

Skjult ID med pseudonym Grumse on. 29 sep. 2010 15:33

Eneste som er bedre for meg andre steder er sånna ting som hvor i landet en beffiner seg i, litt rart men dog sant:)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 29 sep. 2010 15:40

Grunnen er at man normalt har 10-20.000 på listene sine og man må gjøre en sortering uanset. Dessuten så blir systemet mye tyngre å kjære med mye større antall. Hovedgrunnen er selvsagt den at et lavt matchtall skal være bra er overtro! Bare tullball. Som å si at jeg tror ikke en hammer er et godt verktør å spikre spiker med. Jeg har tro på at en skrutrekker kan fungere like bra. Joda, mulig det, men vi har et system som skal fungere for de aller fleste.
Da sier vi at vi er ferdig med forvirring rundt dette temaet. Case closed.

Skjult ID med pseudonym Lady Lada on. 29 sep. 2010 16:30

Synes match-systemet fungerer helt glimrende. I hvert fall sammenlignet med konkurrentene. Eneste jeg har en følelse av at kan justeres litt, som jeg kommer på i farta, er at høydeforskjell har for stor innvirkning på matchtallet.

Ja, også ville det vært fint hvis man under autotekst fikk vite hvis begge har svart "svært viktig" eller "absolutt krav". Nå får man bare beskjed hvis begge har svart "svært viktig".

Skjult ID med pseudonym janne on. 29 sep. 2010 17:10

siden jeg ser at sukker stadig er innom her og svarer, så er jeg så vill at jeg kommer med ett spørsmål :

Blir det hytte/fjelltur i høst?

Skjult ID med pseudonym katte on. 29 sep. 2010 19:26

Det er lettere å foreslå endringer på et matchingsystem enn å gjennomføre endringer på seg selv...

Skjult ID med pseudonym marini on. 29 sep. 2010 19:31

Katte
Godt poeng! :-))))
Jeg lurer på om jeg skal prøve å utvide lommeboken min litt, kanskje jeg får bedre råd?

Skjult ID med pseudonym tja.. on. 29 sep. 2010 20:32

Jeg er selv en av de som har kritisert systemet i en god del poster, men skal man være ærlig med seg selv skyldes dette primært frustrasjon over å bli valgt vekk grunnet "under 95" eller hva det nå enn en del setter som grense, har tilogmed vært på date med ei som hadde 98 i match og etterpå måtte høre på følgende argument "du mener vi ikke passer sammen? jamen vi hadde jo liksom en så høy match jo ..bla..liksom...bla...liksom"

Systemet bidrar faktisk til å fjerne ganske mye "grums" og det er fint! Det er vel mer det faktum at noen fristes til å ukritisk ta selve matchtallet så alt for BOKSTAVELIG som har irritert meg. Altså holdningene til systemet og ikke systemet i seg selv. For systemet er faktisk ganske bra!! Sukker har jo faktisk lagt opp til en VURDERING av tallet ved å gi oss match-tre og autotekst (ref "om matchtallet"-siden) 98,95 eller 92 trenger ikke nødvendigvis spille noen som helst rolle....

Kort sagt; ta matchtallet som det det er: ikke en ufeilbarlig fasit, ikke magi, men en god INDIKASJON på "ugress" i blomsterbedet og la de som tar det bokstavelig få lov til å fortsette med det, det aner meg at drømmedama uansett ikke er blant de for å si det slik;-)