Alle innlegg Sukkerforum

Lavkarbo - har du tips?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 21:02

Jeg har bestemt meg for å legge om kostholdet og har gjort en del grep. Jeg har blant annet kuttet ut poteter, pasta og ris og har erstattet det med grønnsaker. Jeg prøver å spise lite brød, men det blir et par skiver om dagen, desverre.

Har du erfaring med lavkarbokosthold? Altså, den varianten der man skal holde dette kostholdet over tid - ikke diettvarianten, hvor man skal spise koteletter til frokost og is til lunsj...:-) Har du noen tips til meg? Jeg har cirka 10 kilo som skal av før sommeren 2011 og det er helt greit at ting tar tid, men jeg vil gjerne høre fra de av dere som har egen erfaring med dette, så jeg kan få noen tips.

På forhånd takk :-)

Skjult ID med pseudonym strandboms ma. 4 okt. 2010 21:09

Uff, skal du bli sjelett du også nå da , R :-(

Men rådene kommer, garantert. Du er jo ikke alene om å lavkarboe om dagen...

Skjult ID med pseudonym Lillah ma. 4 okt. 2010 21:12

lavkarbo.no

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 21:12

Nei nei, her er nok å ta av, så skjelett bli jeg ikke med 10 kilo vekk :-) Ingen fare, det er ikke noe ønske. En annen ting som er greit med lavkarbo er at kroppen tydeligvis liker det godt - funker i alle fall bedre nå om dagen, synes jeg. Bra det.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 21:14

Ja jeg har ganske mye erfaring. Men hva er egentlig du vil ha tips om?
Hva du skal spise? Eller om det funker?

Skjult ID med pseudonym Avania ma. 4 okt. 2010 21:15

Nytt LCHF-seminar i Oslo 13-14 november, anbefales på det varmeste :)
(LCHF= Low carb, high fat)
Anbefaler også nettstedet Lavkarbo.no.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 21:19

@Avania & Lillah - Takk! Skal sjekke det ut.

@frk.singel - Hva som er lurt å spise, hva som har funket best for deg, hva man bør spise for å fortsatt ha et variert kosthold - generelt dine erfaringer med lavkarbo? Kanskje du har noen gode råd du vil dele?

(mann 45 år fra Oslo) ma. 4 okt. 2010 21:24 Privat melding

Må huske på at det ikke bare er å kutte ut brød pasta osv man må trene og får å få en god effekt.
Samt spise til riktige tider. jeg vil og anbefale vektklubb.no som er et meget godt hjelpemiddel.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 21:26

@wolfie - Har begynt å trene også :-) glemte å skrive det bare. Tidsmessig har jeg litt å jobbe med, men jeg er på rett vei.

Skjult ID med pseudonym Jaha ma. 4 okt. 2010 21:46

Lav karbo har gitt gode resultater for mange.
Det med å spise til riktige tider er det en del uenighet om,spis når du er sulten og ikke etter klokken. Det er mitt tips.
Kroppen selv er ganske flik til å si ifra når det er på tide med mat.
Dagene og energi behovet varierer for de fleste, og det er ikke naturlig med mat til samme tid/hyppighet hver dag.

Det gjelder bare å ikke overdrive når du først spiser, og at du har i deg "rett" mat.
Er enig med wolfie ang trening, øker du aktivitets nivået ditt så er det letter å ha et kalori underskudd = du slanker deg.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 21:46

Nå har jeg aldri selv hatt stort vekt problem, men de gangene jeg sklir ut og spiser brød og poteter, så merker jeg det fort.
Har "satt andre" på diett og de har startet med skikkelig streng diett i 2 uker og tar av masse og slik blitt skikkelig inspirert til å fortsette. Litt av poenget med hurtig starter er å få balanse i blodsukkeret/insulinproduksjonen.

Men du kan fint ta det langsomt også, spiser du vanligvis 4 skiver brød, så skjær ned til 2. Samme med ris og poteter og pasta.
Ville ha bestemt meg for en del produkter som absolutt er fy, eks sjokolade, og brus potetgull og slike snope greier. Er du skikkelig snope syk, så kan du kjøpe baconcrisp, den uten sukker. Og drikke farris til.
Frukt er det også mye sukker i.

Velg bort "verstingene" dine.

Kan godt spise rømme eller yoghurt og ha på litt nøtter og kanel og kardemomme feks redusere sukker suget.
Grunnregel hos meg er lag bare mat fra grunnen av.
Alt av proteiner, og grønnsaker er helt ok. (Bortsett fra potet) ost og melkeprodukter er også ok. Jo fetere jo mindre sukker. Spis gjerne mye oliven olje, men kun kaldpresset virgin.

Lurt med litt planlegging også. Feks om du til middagen om kvelden lager litt ekstra så du har til frokost/matpakken dagen etter. Eller du lager dobbel frokost og putter resten i matboksen.
Omelett i alle mulige varianter med en salat ved siden av, er gjerne min frokost. Da lager jeg dobbelt og tar med på jobben. Eller bare et eller 2 kokte egg på "rug sprø"
Supper som du kan lage mye av og putte i mat termos?

Dette var kanskje litt rotete skrevet. Er ikke noe særlig på skriving. Noe som er bare helt uforståeleig så skal jeg prøve svare bedre :-)
Har vært gjenstand for stor interesse på jobben, "alle" lurer på hva som min matpakke inneholder den dagen. Og en på jobben skjønte at det gar år an å spise utrolig god mat og gå ned i vekt. Så hun fulgte mitt eksempel og gått ned 15 kg på ca 6 mnd
Anbefaler en bok "South Beach Diett" lettlest og oversiktlig. Da får man litt ideer om hvorfor og ikke minst ideer om forskjellige menyer.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 21:49

@wolf,
Nei du trenger faktisk ikke trene for å gå ned i vekt, men denne metoden. de jeg kjenner driver ikke med denslags. Likevel er det å anbefale av andre grunner. Og kanskje får man mer lyst når man har blitt et par kg lettere.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 21:54

@frk.singel - Ok, ser ut som jeg er på riktig spor med en del av dette fra før, godt å vite. Men grunnen til at jeg ikke vil sette meg selv på en 2 ukers diett til å begynne med, er at jeg har erfaring med at den vekten som går fort av, går fort på igjen. Jeg vil heller legge om kostholdet for godt, enn å "slanke meg" for en periode, hvis du skjønner? Ønsker ikke å rase ned i vekt - de 10 kiloene klarer jeg fint å få av frem til sommeren med trening og skjerping på maten, men veldig fint å få noen tips fra de som har lavkarboerfaring. Tusen takk for det :-)

Bare noen ting til: Er det noe dokumentasjon på at lavkarbokosthold holder ernæringsmessig? Får jeg i meg alt jeg trenger av vitaminer og mineraler ved å holde meg til lavkarbo? Har forresten sjekket litt på lavkarbo.no - ganske rotete side - har du noen andre tips om hvor jeg kan finne gode sider/blogger om temaet?

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 4 okt. 2010 21:58

synes du bør snakke mer med @frk singel,tror hun har god peiling og kan hjelpe:)

Skjult ID med pseudonym Avania ma. 4 okt. 2010 22:11

Sjekk feks. Annika Dahlqvists blogg (Ikke helt sikker på stavemåten, tror det er doktordalqvist.se). Annika er lege med mange års erfaring med lavkarbo-kosthold, forteller i bloggen om både sine egne og sine pasienters erfaringer.

Skjult ID med pseudonym Singel:) ma. 4 okt. 2010 22:33

jeg har gått ned 50 kg på lavkarbo, så littt peilig har jeg vel på område.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 22:35

@Avania - Fant bloggen, den ser absolutt ut som om den er verdt å lese i sin helhet - takk for tipset! :-)

Linken er:

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

... for den som måtte trenge det. Bortsett fra meg ;-)

Skjult ID med pseudonym Hasse ma. 4 okt. 2010 22:36

Spis vanlig mat som poteter,ris, melkeprodukter,fisk,kjøtt. Kutt ut sjokolade,brus og annet søtt. Tren 45 min med jogging eller spinning. Jeg kan garantere deg et nytt liv. Så såre enkelt er det.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 22:40

@R
Nei jeg har ikke lest på nett og har ingen anbefalinger der.
Vet heller ikke om det finnes noen dokumentasjon. Men tviler. Nærmeste du kommer er jo og leste flere bøker av disse legene som har begynt å sverge til denne type kosthold.

Selv har jeg null tillit til norsk ernærings lære og mener man må tenke selv.
Sjekk litt i matvare tabellen, i forhold til det du spiser og se om det er noe som kan være en mangel vare i ditt kosthold? Tror jo at om du lager mat fra grunnen av, mye grønnsaker, ja så burde du få dekket det meste.
Bedre med bær enn med frukt. Mindre sukker og fulle av godsaker.
Obser er kanskje B-og C-vit? Omega 3-6-9 som må være i riktig blanding. Udos Choise sliter jeg med å få i meg, men kjempe sunn og i riktig blanding. Men kan hende du får i deg dette på annen måte, mye fisk og tran feks? det spiser jeg svært lite av.

http://matportalen.no/matvaretabellen/

Synes det høres ut som en god ide at du tar det sakte, da er det det som er riktig for deg!

Lykke til.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 22:41

@Hasse - Kroppen min fungerer ganske dårlig når den får i seg poteter, ris, brød og melkeprodukter - vi er alle forskjellige :-) men takk for innspill!

Fant enda en blogg, via den andre: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

Gleder meg til å teste disse tingene!

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 22:46

Den eneste grunnen til at lavkarbo virker, er at folkene spiser mindre kalorier enn det de forbrenner. Langsomme karb som i grove kornprodukter er ikke usunt. Fokuser på å få i deg nok protein, reduser mengden energi med å kutte ned på spesielt mettet fett, men også på andre fettyper og store mengder karb

Det står masse tull og overtro på Internett, prøv å finne noe som har referanser til forsøk utført på mennesker. En god start:

http://www.trening.no/kosthold/

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 4 okt. 2010 22:50

Ellers smaker Fedon Lindberg-brødet fortreffelig. Selv om det koster mer enn de fleste brød er det behagelig å kunne spise et godt brød med god samvittighet. Dessverre er det bare Rema 1000 som fører det.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 22:51

@frk.singel - Ja, det er slutt på halvfabrikata nå, det går i kjøtt, fisk, fugl, grønnsaker, frukt og noe egg. Udos Choise vet jeg ikke hva er engang...:-S Skal sjekke vitaminer med legen og prøve å bytte ut frukt med mer bær.

Norsk ernæringslære kan man si mangt om ja, jeg kan lite om slikt, men jeg vet godt hva kroppen protesterer på når den får i seg - det er mye av grunnen til at jeg begynte å legge om og etter bare noen uker, merkes det på formen. Grovbrød, melk og 5 om dagen funker ikke for alle :-)

Nok en gang: takk for hjelpen :-)

(mann 40 år fra Oslo) ma. 4 okt. 2010 22:51 Privat melding

Hm.... Mat fra Spice i dag..... fra Kinaexpressen i går.... og dagen før der - de gyldne buer...... Jeg kommer til å dø tidlig men lykkelig... :)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 22:52

qwerty, stoler du på en fyr som kunne påstå kokte gulerøtter er usunt fordi de klarte å måle GI feil på den ene av de 3 personene som GI tabellene var basert på?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 4 okt. 2010 22:54

Kit:
Tja, uten at jeg er fanatisk har jeg merket at det er en filosofi som har fått meg ned noen kilo, men først og fremst synes jeg det er et godt brød.

Skjult ID med pseudonym Søta ma. 4 okt. 2010 22:54

Mulig jeg er en enkel sjel, men jeg tenker bare "alt med måte". Spise litt av alt, variert og sunt. Ikke kutte ut brød, ris og pasta fullstendig, men spise mindre enn tidligere av det. Kutte ut søtsaker og brus fordi det er vanedannende. Masse grønnsaker og litt frukt. Også trene, ihvertfall bevege seg mye.

Jeg har ihvertfall hørt at de som følger lavkarbodietter og kutter helt ut mat med karbohydrater går ned mye, men så fort de smaker den type mat igjen går de like fort opp.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 22:56

@Kit - Ja, grove kornprodukter passer nok for noen, men når man reagerer på både mel og gjær, så fungerer det dårlig. Jeg har slitt med magen i alle år og har ingen beviste matallergier, men orker ikke lenger være halvsyk støtt og stadig fordi jeg elsker brød. Etter at jeg kuttet det ut, har ikke magen protestert en eneste gang, så det må være noe som stemmer da :-)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 22:58

qwerty, godt brød er ett kongeargument for kjøp av brød, enig i det.

For de fleste som vil gå ned i vekt er det å legge begrensinger og vanskeligheter med å spise en god måte. Det ville virket utrolig effektivt å kun brukt føttene til å spise med, de aller fleste ville rast ned i vekt. Maten ville ikke ha endret seg, men en får i seg så mye mindre mat med å bruke kun føttene. Særlig hvis en har litt pondus og ikke er smidig... :)

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 23:00

@Søta - Ja, men hele poenget er at jeg skal finne et kosthold som fungerer for meg over tid og planen er da å ikke gå tilbake til den maten jeg spiste før - noen gang. Det er derfor jeg er opptatt av å gjøre det riktig, slik at jeg faktisk kan leve sånn. Jeg trenger ikke ris, pasta og poteter. Jeg blir stinn og dorsk av det. Søtsaker og brus har aldri vært noe tema, det er mat som er min svakhet :-S

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 23:00

R. Er en allergisk så må en hode seg unna. Det er selvsagt, jeg snakker om friske. Er en allergisk mot brokkoli, må en ligge unna. Ale andre kan med fordel gafle i seg mer av grønnsaken :)

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 23:01

@sunway,
Takker:-) jeg har egentlig masse peiling på dette, men vitenskapelig anerkjent er det ikke. Og jeg sliter for mye med skrivingen til at jeg kan komme med alt det jeg mener jeg tror jeg vet rundt dette :-)) Men nå får jo også leger som har jobbet med dette over år, pepper fordi de feks vil poteten og geitosten til livs.
Eller rett og slett fordi de sier imot det som har vært gjeldende ernæringslære i hauger av år. Er jo litt surt at det viser seg at det ikke stemte. Eks egg, har man i årevis sagt man får høyt kolesterol av, Bare tull vise det seg nå.
Melk er liksom fødevare nr en i Norge. det er ikke menneskemat det. det er for kalver som skal vokse dobbelt str, på 2 mnd(eller noe slikt) Svært mange tåler ikke ren melk, men vet det ikke engang. Først når de slutter med det, merker de ojsann, det var derfor. (Yoghure og oster osv kan likevel være greit)

@hasse, helt enig om det er sukker, sjokolade og brus som er årsaken, eller for stor del av kostholdet.
Var det ikke en som sto frem og bare hadde sluttet å drikke cola som eneste og mistet mange kg.

Men må se på helheten. En reduksjon av poteter, pasta og brød kan være på sin plass om man spiser mye av det. En annen venninne av meg bestemte seg bare for å spise en tredel av slikt og heller ta mer av det andre.
det funke for henne.
Ja det finnes fler måte å komme i mål på.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 23:02

Søta, det stemmer at de som starter med lavkarbo mister mye vekt til å begynne med. Karb binder vann i kroppen, så vekta renner bokstavelig talt ut. Problemet er at fettet sitter der fortsatt, og det er det en må redusere hvis en skal slanke seg

Skjult ID med pseudonym Hasse ma. 4 okt. 2010 23:11

Frk.Singel; Poenget mitt var å slutte med søtsaker osv og begynne å trene hver dag. Vanlig kosthold rekker som regel veldig langt så lenge man legger ned et seriøst treningsarbeid eller høyt aktivitetsnivå.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 23:13

@R 22.56 Høres ut som du er intolerant for hvete ja. Det vises ikke på vanlige lege tester, men kjennes om man gjør som du, kutter ut helt en periode og så prøver igjen. Jepp, vondt i magen eller oppblåst med engang :-)

Du kan om du blir veldig sugen, rett og slett prøve deg med spelt. Det funker for meg. Men da må du faktisk sørge for ordentlig spelt. De ar begynt å krysse den med hvete fordi det da gir større avling. Men da er det jo ikke spelt lenger, Helios er sikrest.Helskost antagelig også helt ok. Men du ser av og til på spelt mel poser i en god Meny butikk, at det er av urkornet. Da er det greit. Det er faktisk endel gluten allergikere som tåler spelt, enda den har mer gluten i seg enn hvete. Den moderne hveten er svært manipulert og etter min mening bare fyllstoff.

Disse som produserer vanlig mel som "møllerens" feks, ville jeg ikke kjøpt spelt av. Bake selv er selv er tingen.

Udos, Choise fåes på helsekost. Dyrt, men drøyt og som sagt riktig god olje. Ellers bruk bare kaldpressede oljer.

Skjult ID med pseudonym ruggen ma. 4 okt. 2010 23:20

jeg har gått ned 5kg på høykarbo-diett siste måneden. men er veldig usikker på om jeg klarer å fortsette på denne dietten, veldig dyrt og slitsomt.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 23:22

@hasse, jeg trodde jeg sa meg helt enig i det du skrev at det kan være riktig for noen:-) Men da var jeg uklar, som vanlig. derfor jeg ikke liker skriving. Men det er ikke alle som kan vil orker osv å legge opp til et høyt trenings nivå.
Derfor mener jeg fortsatt at det er individuelt og at man må se på helheten.

For noen er det å trene det eneste som skal til for å gå ned. Uten at man slutter med noe som helst annet, heller ikke sukker inntaket. (selvom det er lurt å slutte av andre grunner)

Men om man ikke har noe sukker produkter å fjerne fra kostholdet, så nytter det ikke ta bort det, da må man også ta bort eller redusere på annet matvarer.

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 23:22

@frk.singel - Både hvete og gjær er tydeligvis noe magen min ikke digger, for jeg har prøvd en god del brødtyper som ikke inneholder hvete, men gjær - fortsatt samme problem. Har familien full av helsekostdamer og alle har laget "verdens sunneste brød" til meg med alskens korntyper, men det eneste som hjelper er egentlig å holde seg helt unna. Ryvita knekkebrød går fint, men that's it.

Men det er da så mye annet godt å spise, så det er bare å sette seg inn i det og begynne å teste ut. Har nå fått en god del tips her idag, så litt å tenke på :-)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 23:25

frk.singel, hvorfor Udos Choise?

De aller fleste får i seg alt for mye omega 6 allerede fra vegetabilske kilder. Det de fleste mangler er animalsk omega 3. Vegetabilsk Omega 3 har ikke samme helsegevinst som animalsk Omega 3. Det er forholdet Omega3/6 i kroppen som er viktig, ikke i maten

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 23:27

@Kit - Og animalsk Omega 3 er tran...?

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 23:31

Har du prøvd surdeigsbrød?

Eller brød bakt med natron? nødløsning, blir liksom ikke helt det samme.

Har du candida problematikk? Hatt mange antibiotika kurer, da kan det være årsak til gjær reaksjonen din.

Har du prøvd spelt pasta? Om det går bra er det hvete og ikke gluten du reagerer på.

Men som du sier knekkebrød er godt det. Jeg spiser nesten bare det, men innimellom blir det spelt brød.

Ja det ble da noe respons her fra flere he he ta den som kjennes riktig for deg, og resten "kaster du ut vinduet" Det er du som skal leve med det :-)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 23:35

Omega 3 er helst feit fisk, men også tran. Du kan sannsynligvis godt få i deg betydelig mer enn minimumsanbefalingen av Omega 3. Med fisk får en i seg masse andre stoffer som også er viktige. Det kan se ut som om det er en fordel å få i seg lite andre Omega syrer samtidig med 3-eren, kroppen tar heller Omega 6 enn 3 selv om 3 er mye bedre helsemessig

Nøtter er mye bedre enn olje av samme grunn, masse andre viktig stoffer i nøttene. Heller oliven enn olivenolje, for å si det slik

Skjult ID med pseudonym R ma. 4 okt. 2010 23:46

@Kit - Mottatt. Spiser en god del laks og tunfisk, samt tar Møllers Omega 3, får håpe det klarer seg. Veldig glad i grønne oliven, så det skal heller ikke være noe problem å få i seg.

@frk.singel - Min mor har vært på meg om dette natrongreiene, men jeg innrømmer at jeg ikke akkurat har kicket på idèen. Jeg tror jeg skal holde meg til knekkebrød og unne meg en skive spelt dersom suget blir for stort.

Ja, nå får vi se hva som funker over tid, da :-) Har litt å sette meg inn i fremover.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 23:49

De testene som er gjort med omega 3 og som viser gode resultater, er dosene med omega minst det dobbelte av det som anbefales på diverse helsekost produkter. Derfor er det egentlig bare tull det du kjøper i Helsekost.
Det er viktig å ta alle 3 omegaene ja. den det er mist av, er det som er bestemmende for hvor mye du tar opp av det to andre.

Ja nøtter er kjempe sunt, og fett skal fett fordrive om du ikke overdriver mengden.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ma. 4 okt. 2010 23:55

@R, skal se du blir kostholds ekspert etterhvert :-) Høres ut som du er veldig på riktig vei synes jeg. Lykke til.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 ma. 4 okt. 2010 23:57

Husk hjernen din trenger visse karbohydrater. Om du kutter veldig ned på dem kan jeg love du blir tussete.. Venninne som ble glemsk av det. Hun gikk ned 20 kg... men til gjengjeld ble som sagt litt tussete..

;)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 4 okt. 2010 23:58

Mengden er viktig med nøtter, det er mye kalorier der.

Selv er jeg skeptisk til helsekostbutikker, har mer tro å bruker mer råvarer som fisk, grønnsaker og bær.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 5 okt. 2010 00:02

Kvinne81, der er du inne på noe viktig med lavkarbo. Det å ha for lite karbohydrater i kroppen er ikke morsomt. Det er ikke uten grunn en snakker om å sykle i "dødens dal" Da har en gått tom for karbo, og er helt borte. Det som hjelper er å fokusere og komme seg inn på en bensinstasjon og kjøpe en sjokolade eller brus. 5 min etterpå er en som ett annet menneske

Skjult ID med pseudonym frk.singel ti. 5 okt. 2010 00:03

@kit helt enig!
Men noe får du bare på helsekost og av og til må man supplere med noe. Men helst skal alt inn gjennom riktig mat.

Skjult ID med pseudonym R ti. 5 okt. 2010 00:03

@Kvinne81 - He he he :-) Da får jeg prøve å ikke kutte ut alle!

@frk.singel - Her skal det testes og leses :-) Jeg roper om hjelp her inne dersom jeg kommer i beita!

Skjult ID med pseudonym usikker ti. 5 okt. 2010 14:15

Trenger å gå ned i vekt jeg å, men vet ikke hvordan jeg skal gjøre det med mat så er også glad for alle tips :) Hva spiser dere til frokos, og til lunsj og til middag. Vanskelig å komme på noe lurt og variert å spise.

Skjult ID med pseudonym Knugen ti. 5 okt. 2010 14:27

www.ketolyse.no

(mann 42 år fra Oslo) ti. 5 okt. 2010 16:19 Privat melding

Jeg har spist lav-karbo i fire år. Dette er vel hva jeg tror er riktig.

1. Å gå ned i vekt med lav-karbo, høy-fett funker best for de som er 10+ kg overvekt. Og man kan da spise mye flere kalorier enn dagsbehovet. Kroppen søker ned til sin idealvekt. Man trenger ikke trene for å få til dette.

2. Kroppens idealvekt er gjerne noen kg mer enn du selv ønsker, så man må skape energiunderskudd for å få bort de siste fem kg.

3. Raske karber er antagelig verre enn trege, men antall gram karbo pr dag er viktigere. Det er insulin i kroppen man ønsker å unngå. 60-70 gram er grensen sier dem.

4. Forholdet mellom omega 3 og 6 er viktig. Har ingenting med vekt å gjøre, kun betennelse i kroppen, kolesterol og den slags. Ta tran og enda viktigere; kutt ut soya-, solsikke- og maisolje.

5. Det er mange meninger der ute og det er ikke lett å vite hva som er riktig. Mer forskning er nødvendig.

Skjult ID ti. 5 okt. 2010 19:57

Lavkarbo snakker alle om men hva spises helt nøyaktig i løpet av en dag eller en uke og måned. Spørsmålet har blitt stilt til mange og ingen svarer på det så det er ikke lett å sette i gang på egen hånd.

(kvinne 52 år fra Oslo) ti. 5 okt. 2010 20:10 Privat melding

Frokost : Kokt egg eller frokostblanding fra spisdegslank.no, eller jordbærprotein shake, eller skivede mandler med soyamelk uten karb. med litt natreen.

Lunch: Avocado med ekte majones, kyllingfilet eller fetaost, eller tunfisk, eller rekesalat... mange muligheter,
reddikker, spinatblader, pinjekjerner...

Middag: Rent kjøtt, fisk eller kylling, rå gulrot, spinat stekt, minimais, sopp, asparges, brokkoli

Dessert: Tinede frosne bringerbær med fløte og søtningsmiddel, f.eks. sukrin melis eller natreen.

Les alltid på pakken hvor mye karbohydrater maten inneholder.

(kvinne 49 år fra Nord-Trøndelag) ti. 5 okt. 2010 20:50 Privat melding

Har ikke skjønnt detet med funlight ennå,her på Spenst anbefaler den alle på det varmeste.

Hvorfor blande en syntetisk leskedrikk som funlight sammen med kesam eller c.cheese ? Hvorfor bør man ødelegge disse to naturproduktene og produsere kunstig smak?

Mye bedre å ta f.eks grapefrukt og litt nøtter sammen med cottage cheese istedet.

Skjult ID ti. 5 okt. 2010 20:53

hvor mye spiser dere da? Ett egg? Og hvilken frokostblanding? Er ikke lett å vite hvor mye man skal spise av hva.Er dette kurer, er det fra bøker eller fra kurs. Hvor hentes informasjonen deres om lavkarbo og vektreduksjon

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 5 okt. 2010 21:10

Det finnes lite som er så godt i et lavkarbokosthold som en god salat. Og da tenker jeg IKKE på de ferdig oppkuttede salatene du får i pose. Da snakker jeg om en skikkelig salat, med crispsalat, ruccola, paprika, rødløk, bønnespirer og masse ost/kylling/skinke osv. Dét er noe jeg tror jeg kunne holdt ut - men aldri en diett der alt skal inneholde egg. Egg er godt, men du verden hvor fort man blir lei av det!

(kvinne 52 år fra Oslo) ti. 5 okt. 2010 21:16 Privat melding

Du spiser deg mett og ferdig med det...når man ikke teller kalorier men karbohydrater kan man spise nesten så mye man vil. I hvertfall av mat med 0 karbohydrater (fisk, egg, kjøtt, kylling, ost)

Jeg spiser ikke mer en 25 g karbohydrater per dag. Teller ikke men har det bare sånn i fingertuppene...Jeg holder meg til matvarer med max 5 g karbohydrater pr. 100 g vare, da har jeg mye å gå på i løpet av dagen. Holder meg helst til mat med 2g eller mindre, da kan jeg nesten spise så mye jeg vil av det.

Dersom man har behov for snacks kan jeg nevne ristede mandler fra Polly, Ristet i oliven olje.
Frokostblanding eller musliblanding fås kjøpt på postordre fra spisdegslank.no. Der finnes mange greie produkter som man trygt kan spise. Får også jorbærprotein shake der som jeg liker godt.

Jeg har leste boken av Sten Sture Skaldeman og hans anbefalinger passer bra for meg. Har gått ned 15 kg på 1,5 år. Føler ikke at jeg er på slankekur. Legger meg aldri sulten. Hvis jeg trenger noe søtt spiser jeg en sjokoladebar fra Atkins.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 5 okt. 2010 21:55

Noen som ønsket tips på mat:
Naturell yoghurt m/eple og valnøtter
Kokt egg (ikke hardkokte)
Smoothie: bær, kulturmelk/rismelk/havremelk/, div. finmalte nøtter/mandler/frø, litt banan, og eks Udo`s Choice/linfrøolje/kokosolje.
Knekkebrød u/gjær
Brød u/mel, gjær, natron (laget på div nøtter og egg, veldig mettende)
Div salater om man ikke reagerer på det.
Supper med div kjøtt og flere typer grønnsaker
Frukt sammen med mandler
Avokado
Kjøtt /fisk med masse kokte grønnsaker

@R
Jeg tror det skal litt til før en lege sier du mangler noen vitaminer/mineraler
Hvis du skal trene endel, vil jeg anbefale å spise mye, jeg tror de fleste spiser for lite.

Skjult ID med pseudonym wondering ti. 5 okt. 2010 22:46

Jeg er veldig glad i kake og dessert generelt . Hva kan man spise da med lavkarbo ?

Skjult ID ti. 5 okt. 2010 22:48

Er vel ingen automatikk i at om man spiser lite karbo så går man ned i vekt eller er det sånn, så går man opp en kilo bare man snuser på en brødskive eller noen fløtegartinerte poteter. Hva med når dere er på besøk. Spiser dere ikke maten som blir servert?

Skjult ID med pseudonym feline12 ti. 5 okt. 2010 22:58

Jeg er også glad i søtsaker, men da spiser jeg f.eks. bringerbær eller jorbær med fløte og søtningsmiddel. Kan få kjøpt forskjellige kakemix på spisdegslank.no. Feks. browniesmix, formkakemix, vaffelmix, mandelkakemix.

Du kan jo lage Heistad gele. Den er uten sukker.

Skal jeg bort unngår jeg ihvertfall brød, pasta, poter og ris. På restaurant spør jeg om en salat istedenfor poter og ris. Spiser ikke dessert på restaurant.

Hvis du skal ha rød vin til maten, spis litt først så det ikke er på tom mage, det er visst lurt:-) Ellers unngår jeg alkohol også jeg...

Litt vanskelig av og til å unngå å spise dessert når man er invitert bort til noen...men, men, av og til får man vel skeie ut litt...

Riktig at man går fort opp hvis man begynner å spise karborik mat igjen...så derfor har jeg bestemt meg en gang for alle at jeg lever lavkarbo. Jeg tåler rett og slett ikke karbohydratene...tenker på det som at jeg er allergisk. Er ikke så vanskelig når man først har bestemt seg.

Skjult ID med pseudonym frk.singel on. 6 okt. 2010 00:26

Ment som gøy, men likevel til ettertanket, ikke minst først linje:

Når man blander mel og vann, så blir det til lim.

Når man så tilsetter egg og sukker, blir det til en KAKE!

HVOR BLIR DA LIMET AV??!?

Jo det kan jeg fortelle deg:

Det er det som får kaka til å bli sittende fast på ræva, hoftene og magen!

Skjult ID med pseudonym ricardinho on. 6 okt. 2010 00:35

@TS

Her er noen linker, som jeg ikke har funnet i tråden til nå:
www.lenabeatrice.net - en del info og oppskrifter
http://www.diett.no/ - hvis du har lyst til å finregne på alt du får i deg
http://www.kriweb.no/ - ikke en lavkarboblogg, men en del oppskrifter der på "sunn" mat

Sjøl så kjører jeg mitt eget løp, og tvilsomt om det finnes andre som kunne tenke seg å være med på det... I det store og hele består det i å ta en god munnfull tran når jeg står opp, og unngå karbohydrater til jeg legger meg :)

Skjult ID med pseudonym 42 on. 6 okt. 2010 12:33

Og når alt kommer til alt blir en tykk av å spise mer enn man forbrenner - og hvorfor gjør man det?

Det som er viktigst av alt er å bli kjent med kroppen - hvor mye den trenger - og når du virkelig kjenner kroppen så spiser du akkuratt riktig og blir akkuratt passe mett og dermed akkuratt passe slank.

Kluet er altså besvisstgjøring av egne handlinger/holdninger og tankemønstre. Og at du skal bli glad i deg selv og kroppen din!

Skjult ID med pseudonym frk.singel on. 6 okt. 2010 12:58

(Skjult ID ) - tir 5 okt 20:53

Det smarteste er å kjøpe en av bøkene om emnet. Da får man også faglig innsikt i hvorfror det er smart å gå på Lavkarbo.Det er nemlig helsemessig svær lurt. Sånn i forhold til høyt blodtrykk, diabetes, hjertekar sykdommer.
Men begge bøkene har massevis med meny forslag.
Når du etterhvert har lært deg hvilke produkter som er ok, så trenger du ikke tenke mengde.
Det er helt trygt å spise alle grønnsaker, (ikke potet) rent kjøtt, fisk, egg, meierismør, kaldpresset olivenolje, rømme, fløte, oster nøtter sitron. Så må du bare bruke fantasien og sett det sammen til masse gode retter.

South Beach Dietten av Dr.Arthur Agaston

Atkins for livet av Dr. Atkins

(Skjult ID ) - tir 5 okt 22:48

Jo det er slik at de fleste går ned om de reduserer karbo inntaket.

Hvis du er veldig overvektig, bør du lese en av bøkene, for da trenger du en streng start.

Om du går opp bare av å ta en titt på karbo mat, hehe, ja virker som noen har det litt slik. Men de fleste tåler helt fint å spise noe slikt en gang i blant.
Når jeg er på besøk hos andre spiser jeg ikke hvete. Er ikke direkte allergisk, men likevel intolerant. Om du er i en strikt periode, får du enten si fra at du ikke spiser karbo produkter, eller la være å gå, eller spise det som er greit. Stort sett er det noe som kan spises.
Jeg blåser i om folk synes jeg er rar. I beste fall får det flere til å tenke litt annerledes omkring mat.

Skjult ID med pseudonym frk.singel on. 6 okt. 2010 13:04

SØTPOTET er faktisk et utmerket produkt. Selv om det høres ut som det er masse sukker i den, så er den med på å balansere blodsukkerkurven.
Jeg bruker den som potet erstatning, selv om den smaker litt annerledes, så er den super som fløtegratinert.

Synes også den er god som en purre/saus blandet med gulerøtter feks. Koke sammen og mose og ha en god klatt meieri smør. Og du har en nydelig saus. bruk lite vann når du koker slik at du kan bruke all til mosingen.

Denne mosen eller sausen, avhengig av hva du skal servere den ved siden av kan brikes ved siden av all mat, fisk eller kjøtt eller grønnsakretter.

SITRON er også et sånn middel som balanserer sukkerkurven. Bruk derfor gjerne mye sitron. Jeg bruker bare Virgin olivenolje og sitron som dressing, stort sett. Kjempegodt.