Alle innlegg Sukkerforum

Er du redd for å være A4?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 11:35

En gjenganger den siste tiden er standardprofiler. Vi har jo lenge fått høre at sukkerbitene er veldig opptatt av ekstremsport og alt som er fullt av fart og spenning. Nå er sukkerbitene visst opptatt av å ikke være slik som alle andre, det er visst skremmende. Derfor må jeg spørre i egen tråd, om det er slik at man er redd for å oppfattes som A4?

Består ikke livet av flest hverdager? For min del så er jeg langt mer interessert i hvordan en person er i det daglige, fremfor hvordan personen er på ferie og fest. Jeg syns normalt er helt ok. Jeg som har barn mangler nok litt av impulsiviteten i livet mitt i forhold til hvordan det var før da jeg bare hev meg rundt og slang meg med på hva det nå måtte være og jeg må si at jeg savner den litt. Eller mye, av og til. Er dette hva folk mener med at de ikke er standard? Eller ikke vil være standard? Er denne såkalte standarden som folk løper skremt fra det normale familielivet? Eller er det standarder også innenfor singeltilværelsen?

Clue me in, people, I want to know!

(kvinne 29 år fra Oslo) to. 7 okt. 2010 11:53 Privat melding

Passer meg fint å være A4.
Må være slitsomt å hele tiden fremstå som en krampeaktig livsnyter fra øverste hylle, med spesielle og utradisjonelle interesser, utenomjordiske holdninger og en intellekt som ikke ligner noe.

Skjult ID med pseudonym Oktober to. 7 okt. 2010 14:06

Selvfølgelig består livet av hverdager. De aller aller fleste tilbringer det store flertallet av dagene på asfalt og i sofaen foran tv`n med laptopen på fanget. Noe annet er tull å påstå.

Men har også lagt merke til alle disse aktive sukkerbitene. De skal liksom kite, de surfer, de klatrer i fjellet og rafter i Sjoa. Og for å underbygge dette, har de profilene sine fulle av fjollete bilder fra disse "mange" turene.

Dette er jo i de fleste tilfeller bare bløff! Èn tur på fjellet gir ikke et helt liv i fjellheimen altså.

Og det verste av alt er at disse kommer gjerne unna med bløffene sine. I en tidligere tråd ble det hevdet at menn som bløffet på seg noen ynkelige cm i høyde og kvinner som trekker i fra noen få kg, er kyniske bløffmakere. Men hva med disse livsstilsbløffmakerne? Kan det være slik at de kommer unna fordi det under daten viser seg at de tross alt er menneskelige? At de ikke løper Besseggen opp og ned hver helg? At man faktisk puster lettet ut når man skjønner at man slipper å dra på toppturer hver ferie? Men fy f... om du har sagt du er 170 cm mens du er egentlig er 168 cm! For å ikke snakke om hvor bedriten du er som kvinne og menneske hvis du veier 70 kg og ikke 65 - som du sa!

Vi kan ikke lage ett sett regler for èn type bløffmakere og et annet sett regler for en annen type bløffmakere.

Greia er vel at vi sitter i hver vår sofa alene - kveld etter kveld. Så blir vi livredde for å stivne i satte mønstre. Vi blir redde for å bli oppfattet som kjedelige. At det er derfor vi er single. Dermed konstruerer vi et bilde av oss selv som aktive og populære mennesker som sjeldent får tid til å reflektere over egen singletilværelse. Det er med andre ord en form for virkelighetsflukt.

Og "toppturer"? Et ord jeg ikke hadde hørt om før jeg ble en sukkerbit.

Skjult ID med pseudonym stramt to. 7 okt. 2010 14:13

Lurte på å legge ut følgende beskrivelse av meg sjøl, berre for å skille meg ut:

"Hei alle saman!
Eg er ein mann som ikkje reiser lengre heimefrå enn at eg kan komme meheim att for å drite om det skulle bli naudsynt. Eg fis og eg rapar og er eg svolten, et eg mest kva som helst med kva som helst.Før eg får meg ein kaffikopp om morgonen bør du helst ikkje snakke til meg om det ikkje er sex du er ute etter. Kan nok vare temmelig sur og grinat elles og om ting går meg imot. Kan sovne i stolen framom fjernsynet før eg har fått dusja etter dagens svette slit, men er flink til å vaske hendene mine. Er no her for å finne ei som tykkjer dette høyrest rett så spanande ut og som ser ut som ein modell og er klar for sex berre eg ser på ho. Du må skrive til meg og fortel kvifor eg skal velge deg blant alle dei andre her. "

Trur kanskje det ikkje er så farleg å vare A4 iblant. Men det kunne ha vore moro og prøvd. Hadde i allefall vorte lagt merke til. hehe

Skjult ID med pseudonym MElise_ to. 7 okt. 2010 14:19

Hadde du lagt ut den der hadde jeg sannsynligvis blitt sjarmert.

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 7 okt. 2010 14:22

Joda, så...neida, så...;-)
Men hva er egentlig A4, da?

*på`an igjen*

Skjult ID med pseudonym Oktober to. 7 okt. 2010 14:22

@stramt

Godt poeng!

Det ironiske er jo at man i sin streben etter å skille seg ut med sine "aktiviteter", ender opp med å bli en del av den store grå massen her. "Du liker å klatre i fjell ja. Hørt det før! Gi meg noe nytt!"

Din alternative profiltekst er jo faktisk nærmere sannheten for mange menn er jeg redd. ;)

Skjult ID to. 7 okt. 2010 14:24

Vis meg hvem du er, ikke hva du er.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 7 okt. 2010 14:34

Jeg tror gjerne at de som skriver mest om hvordan de elsker å trene, de som legger ut bilder av seg selv gjemt inni tykke lag klær i hvit snø og de som legger ut bilder av seg selv foran Taj Mahal og sier at neste på lista er USA verken trener veldig mye, er veldig mye ute i snøen eller mye på utenlandsferier.

Den mest friluftsglade jeg har vært borti nevnte det bare såvidt i profilen sin, og den jeg har vært borti som har trent mest har kun nevnt det i hurtigfakta. Ærlig talt, jeg har matcher som ikke skriver om annet enn trening, men som jeg har grønt blad med - hvor realistisk er det, da?

(mann 43 år fra Oslo) to. 7 okt. 2010 14:57 Privat melding

som sagt tidligere, blir mer skremt enn tiltrukket av folk med 8 bilder fra fjellturer, 2 fra langrenssløypa, et fra fjellveggen og et fra byen/sofaen. Det er ikke så stor del av livet til folk uansett hvem man spør er.

MEN, og det er et men, det kan jo være at det er i disse situasjonene hvor de føler mest lykke og av denne grunn har lyst til å formidle det videre...det finnes dog en grense.

Selv så har jeg 2 bilder fra Thailand og et fra Island, men det er mest fordi at det er de sist stedene jeg har vært og hvor jeg tok bilder. Jeg har ikke et spesielt ønske om å dra til Thailand hvert år, var 5 år siden sist, og jeg kommer mest sannsynlig aldri til å dra tilbake til Island av eget ønske. Det er et litt; "been there done that land"

Hva vil jeg frem til? ikke veit jeg, men det har nok noe med hvordan man ønsker å fremstå og hvor man føler lykke. Jeg selv nevner ikke en banal interesse jeg har i min profil nettopp av den grunn at en del ikke bryr seg om det, endog er motstander av det. samtidig som det er en så liten del av mitt liv (iforhold til mange andres interesse for det) at det blir helt feil å skremme vekk folk pga det.

..... men ser jeg mange fjellbilder så hadde jeg nok gått videre til noen andre ;-)

Skjult ID med pseudonym ruggen to. 7 okt. 2010 15:05

Jeg brukte selv å ha mest "fjell-/klatrebilder" her på sukker.
Jeg vil anslå at jeg har vært på klatring ca 3-5 ganger i uka, i gjennomsnitt det siste halvåret. Også har det vel vært 10-15 fjellturer siden jul.

Etter å ha satset hardt på idrett tidligere, og trent mer enn 600 timer per år, føles klatring eller skikjøring noen ganger i uka ganske så avslappet. Det er på ingen måte ekstremt og kan lett kombineres med fulltidsjobb, sosialt liv og familie.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 15:15

Altså, det var ikke meningen å sette et skille mellom supertrenerne og oss andre her. Men derimot hvorfor folk ser ut til å være redd for å ikke være vanlig. Hva er galt med vanlig?

Skjult ID med pseudonym Smartypant to. 7 okt. 2010 15:48

Friluftsliv har jo generelt hatt kraftig fremgang de siste åra. Blandt årsakene til dette er økonomisk nedgang (friluftsliv er en relativt sett billig syssel), og at verden er så lett tilgjengelig at mange lenge har glemt hvilket fabelaktig land vi faktisk bor i, og gjenoppdaget dette. Fokus på mental og fysisk helse er nok også medvirkende faktorer til at mange søker seg til en aktiv fritid. Tilsammen har dette ført til at DNT har opplevd en voldsom økning i medlemmer og bruk av tilbud. Selvsagt er ikke alle like ivrige, men jeg tror faktisk at naturopplevelsene folk har gjør såpass stort inntrykk at de kan leve lenge på dem, og nok til å føle at de er ev viktig del av deres hverdag.

Det er bare et fåtall som faktisk driver med ekstremsport, og fremstiller seg selv som om man gjør det. Om man synes å gå en tur i fjellet er ekstremt og et forsøk på å gjøre seg spesiell, vil jeg anbefale å få den late ræva ut av sofaen og kanskje få seg noen positive opplevelser.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 15:55

Gawd!

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 7 okt. 2010 16:03

Jeg pleier å si jeg er heeeeeeeeeeelt vanlig, og jeg liker det.
Andre mener jeg _ikke_ er heeeeeeeeeeeeelt vanlig, og de liker det.
Men noen definisjoner på dette har jeg dessverre ikke...side jeg ikke vet hva som er vanlig. ;-)

Hmm...
Jeg får pepper fordi jeg ikke spiser sushi, da.
Er det noe som tilhører vanlig nå, tro?
;-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 16:05

Jeg har aldri smakt sushi. Vi har ikke sånt her. Bortsett fra noe greier i kjøledisken på Meny. Det ser ikke spesielt delikat ut. Jeg er fremdeles på Tapas. *stuck in the early 2000's*

Skjult ID med pseudonym katte to. 7 okt. 2010 16:29

Jeg har heller ikke smakt sushi, prioriterer ikke fisk noe særlig.
Og jeg bryr meg lite om hva som er vanlig, men vet sånn ca hva det er.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 16:29

Katt som ikke bryr seg om fisk? Er du feilkobla du da, dakar?

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 7 okt. 2010 16:33

Jeg har egentlig alltid lurt på hvorfor katter er så glad i fisk, jeg. For hver gang en katt kommer i nærheten av vann så piler den jo vekk. Ikke veldig naturlig å spise fisk da.

Skjult ID med pseudonym blue to. 7 okt. 2010 17:22

-nei, du er så a4, sa hun
til arket i skuffen

før han ble sugd vekk fra toppen
tattiser på den blekhvite kroppen !

fra topp til tå
-se på meg nå, sa han,
nå vil du kanskje bli med meg hjem?

du skjønner ikke hva jeg mener, sa hun
-du er fortsatt a4, og jeg er a5

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 19:15

Mat er ikke æsj selv om du ikke liker den.

:åppdrar:

Skjult ID med pseudonym Dude to. 7 okt. 2010 19:48

Synes altfor mange her inne er A3, altså mye større enn A4

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 7 okt. 2010 20:59

Og når det gjelder menns genitalia, så er så altfor mange A6, altså halvparten så stor som de bør være.

Eller; herlighet så fantastisk teit det er å komme med slike kommentarer.

Skjult ID med pseudonym Liv.L. Aga to. 7 okt. 2010 22:16

Mest A5 som skriver til meg. Liker mer røslige karer jeg, som A3 :)))

Skjult ID med pseudonym kit to. 7 okt. 2010 23:10

Alle som er redd for å være A4 bor på Løkka, slik at de kan være sammen med alle de andre ikke A4 menneskene....

Skjult ID med pseudonym Awesome-o fr. 8 okt. 2010 03:06

Jeg tror ikke problemet er at folk er redde for å være A4. Jeg har ikke noe problem med at folk lever et helt vanlig A4-liv.
Men jeg synes fortsatt ikke at standardprofiler er noe spesielt interessant.

Hvorfor? Fordi det ikke får fram noe av det jeg FAKTISK er interessert i, nemlig personligheten bak fasaden. Hvis du sier "Jeg liker å være sammen med venner, trene og gå på kino" så fremlegger du bare kalde, harde fakta. Det sier ingenting om hvordan du tenker, hva som gjør deg glad, hva som opprører deg, hva som gjør akkurat DEG unik.

Og det er det jeg vil vite.

Skjult ID med pseudonym ! fr. 8 okt. 2010 03:43

Ref. Skjult ID - - tor 7 okt 14:24 Vis meg hvem du er, ikke hva du er.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 8 okt. 2010 12:48

Vi vil alle være unike men ingen vil være annerledes....

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 8 okt. 2010 13:18

Jeg forstår fortsatt ikke hva som er A4.
Kjennetegn?
Når kan man puttes inn i den båsen, stemples i panna...?
;-)

*Matpreferanser?
*Treningspreferanser?
*Klespreferanser?
*Søvnrytmer?
*Yrkesvalg?
*Bosted?
*Boligvalg?
*Interiør i heimen?
*Musikksmak?
*Litteratursmak?
*Filmsmak?
...
...
...
...
...

HVA er det som indikerer at man er A4...eller ikke?
*Me not get it!*

Skjult ID med pseudonym katte fr. 8 okt. 2010 13:25

Vi trenger en SteinR for å uttrykke den A4 stereotypen.

Skjult ID fr. 8 okt. 2010 13:34

Går på jobben. Gleder seg til helgen. Liker et glass vin eller flere i godt lag. Har eller ønsker seg 2.3 barn. Har eller vil på sikt bo i enebolig. Ski og sykler i boden. Planlegger feriene sine. Gleder seg til julebord. Spise noe godt i helgene. Få resaurantbesøk i ukedagene. Behov for å falle til ro uten å bli satt. Legger ut bilder av barn og ferier på FB. Mannen i gata som prøver å ikke være mannen i gata er A4.

Skjult ID med pseudonym Myse fr. 8 okt. 2010 14:19

Er det A4 som er vanlig, Hvem har bestemt det? Er det fordi det er det mest brukte formatet på ark man bruker til brev?

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 8 okt. 2010 14:20

Jeg aner faktisk ikke hva A4 er i det hele tatt jeg, HDV....derfor jeg spør. :-)

For det kan virke som om trening på SATS er A4. Men er det det, da?
Og det kan virke som om kjøttkaker en gang i uka er A4...men er det det, da?
Og dersom man liker VG-lista, er man A4?
;-)

For meg indikerer rutiner og vaner at jeg har et liv som fungerer greit, og at jeg har mine gjøremål på daglig og ukentlig basis. Men har vi ikke alle det, da? Og er vi derfor A4?
Dersom man dusjer hver morgen, er man da f.eks A4? Og om man spiser frokost annenhver dag er man ikke A4?
For å spørre annerledes: Er det viktig å aldri gjøre noe på samme måte, for å bevise at man skiller seg ut?
Skal man finne opp kruttet hver eneste dag for å unngå dette A4-stemplet?
*Jeg forstår fortsatt ikke hva A4 er, da...men...)

Og jeg tenker at det er noe som heter statistikker, og noe som heter gjennomsnitt av befolkningen.
Men jeg har ikke sett at SSB opererer med A4. ;-)
At gjennomsnittsnordmannen(kvinnen) har x antall år med høyere utdanning, tjener x antall 1000 i året, bor på x antall m2 og har et forbruk på x antall NOK....er da ingen indikasjon på A4?
Så hva vil da A4 ha av mening, og i hvilken sammenheng brukes det?

*Nope...me not get it. Skjønner ikke hva A4 ER. ;-)*

Skjult ID fr. 8 okt. 2010 14:32

En femåring som er norgesmester i sjakk er ikke a4 eller som selger kunsten sin for millioner av kroner er ikke a4. Sting er ikke A4. Odd Nerdrum er ikke A4. Michael Jackson var ikke A4. Einstein var ikke A4. En person som har bygget sitt hus uten kjøkken fordi det er deiligere å spise på restaurant er ikke A4. Tenk på venner du har og se hvor mange du i forhold til egen definisjon vil se på som litt annerledes selv om alle er annerledes på sin måte. Forstår ikke at det skal være så vanskelig. Men forstår heller ikke poenget med å bli enige om en definisjon på A4.

Skjult ID med pseudonym Myse fr. 8 okt. 2010 14:36

Når jeg fikk tenkt meg litt om, det er jo selvfølgelig størrelsen på arket som er A4! Ikke vi mennesker ;)

Skjult ID med pseudonym Arne fr. 8 okt. 2010 14:45

I embrase A4! I long for A4! I had A4.....and I want it back!!!!

Jeg hadde brukt mange år på å jobbe meg frem til A4 og når man endelig kom ditt så blei hele grunnlaget dratt unna beina dine igjen. Problemet med A4 er at veldig mange tror at de tingene man gjør i hverdagen er det eneste man gjør hvis man ikke skriver at man gjør andre ting. Jeg personlig har ikke noen spesiell hobby, ikke er jeg veldig flink til å sosialisere med venner (les middag og tjafs), ikke henger jeg i en fjellvegg, ikke går jeg på fjellet, ikke padler jeg, ikke kjører jeg snowboard, ikke rir jeg på elefanter, men vet du hva? På en eller annen merkelig måte så gjør jeg ganske mange ting som er artig for det og får jeg en å dele det med så åpnes enda flere muligheter!

....men i bunn og grunn ønsker jeg mitt A4 liv igjen, jeg savner det........

Skjult ID med pseudonym mannigata fr. 8 okt. 2010 18:46

To A4 or not to A4....
En 5-årig verdensmester i sjakk kan godt være A4 på alle andre punkter enn det med sjakk, det samme med nesten alle andre du snakker om som har en nær gjennomsnittlig sosioøkonomisk situasjon. Det at man har _en_ sær ting ved seg gjør ikke at resten er uvanlig...

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 8 okt. 2010 19:03

A4-liv er helt ok, det, men for meg er det vanskelig å bli nysgjerrig på en som har skrevet en plankekjørt A4-profil. Så jeg sier ja til A4-liv, men er lei A4-profiler.

For de fleste er vel et A4-liv ganske enkelt ønskelig, og et tegn på at en mestrer livet og mestrer de opp- og nedturene som kommer.
Det er jo flott for de som havner utenfor A4-standarden på en positiv og mestrende måte, men så er det også mange som havner utenfor A4-standarden pga sykdom, familiesituasjon, en spesiell fortid, eller pga fullstendig uforutsette hendelser i livet.

Det kan være greit å huske på at de aller fleste her inne lever et A4-liv, at vi har noenlunde de samme hverdagene og de samme interessene og samme hobbyene som veldig mange andre, og at vi har de samme utfordringene som mange andre.

Når vi lager en nettdatingprofil, har vel de fleste av oss behov for å vise at vi er vanlige, normalt oppegående personer som mestrer livet, vi ønsker å vise til positive egenskaper vi mener at vi innehar, og vi ønsker å prøve å gjøre oss litt attraktive eller vellykkede ved å vise til at vi driver med aktiviteter som har litt status, og/eller en jobb som vi trives med og føler oss vellykkede i. Men så glemmer vi å ta med noe som beskriver akkurat "meg", noe personlig og noe genuint for akkurat "meg", og vi lar være å fortelle noe om ting vi synes er litt trøblete, eller som vi opplever som svakheter hos oss, og vi lar være å avsløre våre framtidsdrømmer så fremt det ikke handler om å drømme om en framtid for to.

Jeg tror i hvertfall at det er mange som lager profilen sin ut i fra det jeg har skrevet her.
Og dermed får vi mange standardprofiler som sier det samme, der få tør å være personlige, eller kanskje man ikke en gang skjønner at man bør være litt personlig ganske enkelt for å kunne skille seg litt ut i mengden?

Men å leve et A4-liv funker jo bra for veldig mange. Det er mye fint, morsomt, spennende og givende ting man kan gjøre, føle og gruble på innenfor et A4-format, og det ligger mange utfordringer og berg og daler som venter på en i et A4-liv også, det trenger slettes ikke være et kjedelig liv :-D

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 8 okt. 2010 19:03

Hvor mange sære ting skal til for at man ikke skal være A4 tror du, MIG?
:-)

*Hvordan er man A4 på et punkt, eller flere...? Hvilke punkter snakker vi om her? Hva er "alle andre punkter"?*

(mann 43 år fra Akershus) fr. 8 okt. 2010 19:35 Privat melding

Vil påstå at så godt som alle som har svart deg her inne er average a4 mennesker selv om mange faller for fristelsen til å vri profilen sin i en "ønskelig" retning. Mange ønsker naturligvis å markere seg som forskjellig fra saueflokken, men anbefaler ikke at du legger særlig vekt på slike hensyn. Det er "in" for tiden å uttrykke en særskilt personlighet, men egentlig er det bare et uttrykk for mote og ikke begrunnet i reelle personlige egenskaper. Tror du virkelig at en intelektuell ville oppsøkt dette forumet....? Nope

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 8 okt. 2010 19:39

bæææhh!

Skjult ID med pseudonym bemybaby fr. 8 okt. 2010 20:17

Uansett om det gjelder familienlivet, singeltilværelsen eller samfunnslivet generelt , folk flest er ordinære, A4 og homogene. De tør ikke å skille seg ut og være /tenke annerledes, tør ikke å svømme mot strømmen.
Folk flest tør faktisk ikke å være A3 eller A5, de fleste er mer A4 enn de vil innrømme.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 8 okt. 2010 20:24

Så hva er A4, bemybaby?
Og hva er A3? Og hva er A5?
:-)

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 8 okt. 2010 20:27

bemybaby:
Jeg tenker at det ikke har noe å gjøre med om man tør eller ikke, mange av de som blir A3 eller A5 gjør det fordi de ikke har noe valg, enten på grunn av indre drivkraft eller fordi ytre- eller uforutsette omstendigheter gjorde det slik.
I mine øyne er det ingenting i veien med et A4-liv, men du skriver som om du ser på det som om det er feigt å leve slik?

Skjult ID med pseudonym katte fr. 8 okt. 2010 20:33

Skulle jeg sett noe på "TV" (dvs monitor siden jeg ikke har TV) ville jeg satt på en av filmene mine istedenfor veldig laber, forglemmelig og overflødig TV-underholdning.
Mulig satser jeg istedet på damesøk ute på byen ikveld på egenhånd.
(Ordentlig dame, vil ikke ha TV her heller)
Siste damen jeg fikk avslag på fra sukker var etter min 2. mail, og jeg aner ikke hvorfor den mailen var så ille.
Så jeg prøver andre måter i tillegg.

Skjult ID med pseudonym bemybaby fr. 8 okt. 2010 21:47

Tingeling
A4 står for standard, gjennomsnitt, majoritet
A3 og A5 står som avvik fra det vanlige A4 livet..

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 8 okt. 2010 21:51

Flott! :o)
Og hvordan defineres standard, gjennomsnitt, majoritet?
Og hvordan defineres avvik?
:-)

Hvilke avvik er det vi snakker om? :-)

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 8 okt. 2010 21:52

Som en kompis sa en gang - det er unormalt å være normal.

Skjult ID med pseudonym bemybaby fr. 8 okt. 2010 22:00

Tingeling kan du definere definisjon?

Skjult ID med pseudonym strandboms fr. 8 okt. 2010 22:17

Jeg ler av dem som plutselig får hetta av å like en låt på vg-lista ;-)

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 8 okt. 2010 22:28

Jeg begynte å høre på Turboneger og Seigmen i 1992 og Nirvana allerede før "Smells like teen spirit". Det var indie en gang, uansett hvor gjennomkommersialisert det ble senere. Gjør det musikken dårligere`Næ-hæi!

Skjult ID med pseudonym strandboms fr. 8 okt. 2010 22:31

En greie i sammen genren er jo de som hater charterturer...hvorfor det? Da får de heller si de hater sol og varme da...

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 8 okt. 2010 22:40

Jeg vil egentlig gjerne ha et A4-liv, jeg... Jeg vet jo uansett at jeg aldri kommer til å bli rik og berømt, så...

Skjult ID med pseudonym strandboms fr. 8 okt. 2010 22:49

Jeg har heldigvis den virkning på folk at de tør å være seg selv i mitt selskap. Skåler for den også :-)

Skjult ID med pseudonym bemybaby lø. 9 okt. 2010 10:40

Frøkna

Ingenting på vei med A4 liv så lenge en føler det er meningsfullt.

Men når begynner A4 livet å bli kjedelig?
Det samme hver eneste dag, ingenting forandre seg. Alltid det samme rutineopplegget.
Det finnes folk som føler seg som fange i A4 verden. Som om det alltid er noe som holder dem tilbake fra å oppleve nye ting. Det er mange som ikke våger og orker sprenge egne grenser , er det feigt?
Ja kanskje det, men det handler her mer om kunsten å vinne over seg selv, som ikke mestrer alle.

Du fortalte i antiegoisme-tråden om en dårlig opplevelse for noen år siden. Hva synes du hvem som ikke klarte å hjelpe deg i denne nødsituasjonen? Var det A4,A5 eller A3 folk?

Mvh

Skjult ID med pseudonym Junior lø. 9 okt. 2010 11:17

Hva er egentlig A4?

Svaret er jo opplagt. Det det er mest av og dermed det vanligste.

Eksempel: Om det var slik at de fleste nordmenn hver helg tok en svømmetur over til England, ville det være en A4 handling, altså det som forekommer mest og oftest. Om det var sånn at en og annen isteden svømte over til Amerika, ville det være et unntak og fortjene å bli kalt A3. Den som derimot bare svømmer i fjæra og vegrer seg for svømmetak lenger ut, ville i denne sammenhengen kun være en A5, eller for den saks skyld en A6. Det forunderlige er jo at alle svømmer, og forskjellen mellom den ene og den andre kun handler om hvor mye og hvor ofte.

Det genuine unntaket er jo den som ikke svømmer i det hele tatt, men kun fekter på land. Det er en konvolutt:-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 9 okt. 2010 12:04

@bemybaby
Forstår du ikke begrepet definisjon?

Årsaken til at jeg spør de som påstår "dette er A4, dette er A3, dette er A5...osv" er jo selvfølgelig fordi det ikke finnes noen forklaringer på HVA som gjør det til A4-folk, A3-folk, A5-folk...og det forklares ikke hva som legges i begrepene. Skulle jo tro det snakkes om innbyggere fra forskjellige A-land her...
Så hva om jeg påstår meg å være en B10? Hva vil det si?
Jeg mener at naboen er en C7. Jepp.
Mer trenger jeg ikke skrive, for ALLE forstår sikkert hva jeg mener.
;-)

*Definisjoner er hensiktsmessig å bruke for å vite HVA man snakker om, og for å være sikker på at man snakker om samme sak.*

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 12:09

Man trenger ikke definere, det er nok å føle hvordan det er individuelt i denne kontektsten, syns jeg.

Skjult ID lø. 9 okt. 2010 12:15

Lei av Tingling sin populærkorrekte definisjonskrig. En definisjon på A4 varierer utfra geografiske, historiske, yrkesmessige, alder- og sosiale parametre. Å skulle bli enig om DEFINISJONEN er jo verken reelt eller interessant.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 9 okt. 2010 12:18

Joda, ser den Drage.
Men jeg legger merke til at mange i f.eks denne tråden kommer med påstand etter påstand, og ikke sier noe om bakgrunnen for påstandene. På meg virker det veldig bevisstløst og lite gjennomtenkt, og i tillegg viser det en manglende evne til å spørre andre hvordan de ser på f.eks samme sak.
:-)

Dessuten er det begrepene jeg vil litt til livs her. De brukes jo over en lav sko, stempler mennesker...og likevel greier egentlig ingen å si hva som beskriver A4? Eller A3? Eller A5? Altså...helt ærlig - jeg aner ikke forskjellen på disse tre, jeg. Jeg har ikke peiling på hva de betyr...
Så jeg spør, selvfølgelig. :-)

Skjult ID med pseudonym bemybaby lø. 9 okt. 2010 12:22

Eksempel nr 2:

Påske 2010
A4 folk blir hjemme og går på ski med eller uten solfaktor.
A3 og A5 drar til Zuerich...og tar seg en sightseeingtur. Bussen stopper ved Frauenmuenster kirken.
A3 går inn og beundrer Shagall vinduer. A5 beundrer en Aston Martin parkert foran kirken. Begge to er begeistret hver på sin egen måte.
A4 folk har blitt solbrente , men de er begeistrete og glade de og.

Tja man kan fortelle mange meningsløse historier her og prøve å forklare hva er det som er mainstream.

De fleste er jo skapt å leve innenfor sikre rammer
Men det er mange som lever etter mottoet "Ingen moro uten risiko".
Jeg velger noe i midten.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 12:25

Tingeling: men påstandene settes vel ut fra hvordan man føler det selv? Man kan ikke definere folks syn på alt. At man bruker A4-5-6 sier vel egentlig bare noe om hvordan man ser på ting i forhold til hva man selv syns. Jeg syns ikke det er noe stempling her. Med mindre man er redd for å bli kalt A4. Da ser jeg at man kan føle seg stemplet.

(mann 43 år fra Oslo) lø. 9 okt. 2010 12:37 Privat melding

"Alle vil være unike. Men ingen vil være annerledes"

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 9 okt. 2010 12:46

@Drage
Jeg konkluderer med at jeg "i andre folks øyne" er enten en A3, A4 eller en A5. Jeg aner ikke hvilken. Og for meg er det ikke verken et stempel eller en bås som jeg er opptatt av å være i, eller bruke om andre.

*Tingeling vurderer også en lengre nettpause...det er trangt her inne. ;-)*

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 14:11

Alle bedømmes, Tingeling. Selv jeg som er godt vant til å bli bedømt tar meg i å gjøre det mot andre av og til. Jeg håper jeg er flink til å la vær, men jeg ser ikke noe poeng i å lyve for meg selv og tro jeg er bedre enn hva jeg er.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 9 okt. 2010 16:58

bemybaby:

Jeg tror du definerer det å være utenfor A4-formatet som noe ubetinget bra? Som at man har kommet seg ut av saueflokkmentaliteten og tar sine valg på fritt grunnlag og velger sitt liv og sine meninger/holdninger uavhengig av hva andre måtte mene?
Vel, selv er jeg obs på at det også er mange som er utenfor A4-formatet ganske enkelt fordi de er annerledes, kanskje de er sære, rare, ikke som alle andre, kanskje de ganske enkelt ikke helt mestrer dette A4-livet men skulle inderlig ønske at de kunne klare det...og at mange av disse slettes ikke lever et fritt, utforskende, spennende og grensesprengende liv fordi de lever utenfor A4-formatet.
Jeg kan vel trygt si at Elling ikke er et A4-menneske, og dersom det var 5 Ellinger som ventet på bussen sammen med meg, så er jeg i tvil om noen av dem ville ha kommet meg til unnsetning, de ville kanskje hatt for lite "sosialt mot" til å klare å gjøre det ;-)

Å ikke være A4 skal liksom være så bra, og det er sikkert bra for de som mestrer livet godt, de som har styrke nok til å ta sine egne veier og samtidig føle seg som et vellykket menneske, og det er jo _det_ imaget mange prøver å etterligne når de prøver så godt de kan å ikke være et A4-menneske. For det er selvfølgelig det å være et _vellykket_ ikke-A4-menneske vi trakter etter!

Og da føler jeg at vi kommer dithen hvor vi setter verdien på mennesker ut i fra hvor vellykket ikke-A4-liv man klarer å leve, og jeg kjenner at slikt irriterer meg langt inn i margen. Da begynner man veie verdien av et godtfungerende A-4-liv opp mot verdien av et godtfungerende ikke-A4-liv, der livet utenfor A4 selvfølgelig er det som skal være det mest vellykkede, og en slik tankegang vil jeg slettes ikke være med på!
Det kan være en utfordring i seg selv bare det å få til et liv man kan trives med, og hvorvidt det blir utenfor eller innenfor et A4-format synes jeg er helt uinteressant.

Da jeg var yngre var det kjempeviktig for meg å føle meg spesiell og utenfor A-4, så jeg fant meg miljøer der jeg kunne finne andre mennesker som også så på seg selv som spesielle, annerledes og ikke-A4. Det var en ungdomsopplevelse, eller noe jeg hadde behov for mens jeg var en ung voksen og ikke hadde funnet min egen trygghet enda. Nå vet jeg bedre, det viktigste er å få til et bra liv, uavhengig av størrelsen på arket ;-)

sorry for å ha kommet med et håpløst langt svar :-D

Skjult ID med pseudonym bemybaby sø. 10 okt. 2010 13:52

@Tazoslo

Man Er unik og annerledes eller man er ikke det. For dem som trying too hard kan det visst blir slitsomt på langt sikt.

@ Frøkna

"Jeg tror du definerer det å være utenfor A4-formatet som noe ubetinget bra? Som at man har kommet seg ut av saueflokkmentaliteten og tar sine valg på fritt grunnlag og velger sitt liv og sine meninger/holdninger uavhengig av hva andre måtte mene"

Blir det forsøket vellykket så er det noe ubetinget bra, javel.

Og ikke minst er det viktig å leve sitt fulle potensial. Her er en interessant artikkel fra glabladet.no

http://www.glabladet.no/2009/05/lever-du-ditt-fulle-potensial/

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 10 okt. 2010 14:17

*Tingeling mener rett og slett ALLE mennesker er unike og spesielle. Slik er det med den saken.*
:-)

Skjult ID med pseudonym bemybaby sø. 10 okt. 2010 14:22

Tingeling du er såååå politisk korrekt

APPLAUS!!!!

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 10 okt. 2010 19:38

Dragefrukt, jeg tror ikke det er en stor skrekk å være A4 egentlig, synes det er mange som skriver at de er en vanlig fyr. Men tror mange føler at det virker litt kjedelig, og det er skrekken for endel. Og at man her ønsker å fremstå som mer attraktiv definert etter noen tradisjonelle attraktivitetsfaktorer enn gjennomsnittet.

Dragefrukt, og selv om det er flest hverdager på deg også, tror ikke du faller i A4-kategorien. (Du har bare tatt noen valg som skiller deg ut fra andre, jfr forumet, i mine øyne på en interessant og tiltalende måte, men som sikkert kan skremme noen menn også, som ser etter noen litt mer tradisjonelle koneemner.)

Og ser ikke bort fra at folk på sukker og i singlemarkedet faktisk er litt annerledes enn normen, for det er her man finner de sterkeste individualistene og de største freaksene, folk som ikke lever med to barn, villa, volvo og vovvov.

Tingeling, det er vel ikke det det handler om. Å stadfeste - som TS indirekte gjør - at det er en form for gjennomsnittlig atferd, livsmønster, norm. konsensus i samfunnet i forventningene til hvordan man skal være, betyr ikke at man mener at folk ikke er unike. Men det kan bety at det ikke er unikheten som dyrkes eller fremheves.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 10 okt. 2010 19:51

Vibe; det er en av de tingene jeg syns er litt rart, at folk er innmari redde for å kjede seg. Klart, det er jo gøy når noe skjer, men som man sier til ungene; når du kjeder deg så setter du mer pris på når du har det gøy. Jeg tror ærlig talt at dette gjelder voksne også. Å bli hektet på en livsstil som krever en stadig tilførsel av nytt og spennende, hva har det å si for et liv videre med partner og barn og alt det der? Eller er vi så mange eventyrere nå til dags at vi er i ferd med å skape en helt ny gruppe, som før besto av et og annet individ men som nå består av de mange?

Trass mine valg, som er en liten (eller vanvittig stor egentlig, men liten i tid) del av livet mitt, men som dog definerer meg som person, så plasserer jeg meg godt i A4-stolen. Og der trives jeg. :)

(kvinne 33 år fra Sør-Trøndelag) ma. 11 okt. 2010 22:04 Privat melding

Vil gjerne har ett A4 liv selv om jeg ikke anser meg selv som så veldig A4 menneske hehe:)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 11 okt. 2010 22:49

Dragefrukt,
jeg tror mange folk er mer redd for å virke "kjedelig" enn for å kjede seg - og det er jo en forskjell; det er forskjell på hvem man er og hva man innimellom gjør. Og det å ikke være kjedelig, tenger det å bety full rulle hele tiden? De menneskene jeg tenker på som lite kjedelige, er typisk mennesker som tenker nye tanker, som har et stort spekter å spille på, som har en evne til å glede eller undre eller engasjere seg i ting osv.
En fyr kan godt hoppe i fallskjerm og gå over Grønland, men være temmelig kjedelig. Folk har sikkert ulike oppfatninger, men jeg mener i alle fall ikke kjedelig trenger å ha noe med fysisk aktivitetsnivå å gjøre.

Ang hvem som er A4:
Dessverre så er det ikke slik at man selv i dette sjekkemarkedet "får lov" til å definere oss selv helt og fullt. Eller dvs si, det gjelds ikke hva du sier du selv mener så lenge andre ser deg som noe annet. Beauty is in the eye of the beholder og alt det der. Vi ser jo endel eksempler at folk klager over at noen beskriver seg som ditt og datt, men så stemmer det ikke etter deres syn. Så selv om du oppfatter deg som A4, så kan det hende noen andre, som vil ha en partner som er veldig konvensjonell, en som aldri gjør eller sier ting som oppfattes som utenfor det konforme, vil definere deg ut. Ikke bare pga valg mht barn, men også pga alt fra livserfaring, hårsveis og holdninger. Så det er vel til en viss grad et relativt begrep, men det er en slags konsensus om hoveddefinisjonen (på samme måte som hvordan tynne mennesker definerer tynn, avviker fra hvordan tykke mennesker definerer tynn, men det er en gjengs oppfatning om at tynn er slik og sånn). Og så havner man på det evige svaret; det er best å være seg selv. Ved å skrive hva man liker og trives med, uten å knytte det til A4 eller ikke, kan vurderingen overlates det til leseren?

Selv jobbet jeg i et meget homogent miljø og som kan kalles sylskarp A4, og selv om det ikke er noe galt i det i og for seg, fikk jeg det litt opp i halsen fordi det skapte ufrivillige avvikere. Mange turte ikke skille seg ut og enkelte klarte bare ikke å drive en samtale med oss som ikke hadde det vanlige familielivet, hyttelivet, etc.
Kan feks ikke forestille meg at en homo ville stå frem i det miljøet. Det virket som en slags tvangsfasade og det er jeg per definisjon ikke tilhenger av, A4 eller hva som er normen.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt ma. 11 okt. 2010 23:20

Jeg ser jo det du sier angående at det er andre som definerer og jeg er vel egentlig enig, men samtidig så er det jo enhvers rett til å definere seg selv. Når det gjelder meg og min personlighet, som jeg har blitt kjent med i sånn omtrent 35 år, så vil jeg jo påstå at jeg gjør en bedre definisjonsjobb enn de fleste andre. På meg selv. Selvsagt så spiller det jo ingen rolle i forhold til andre, slik som du sier i forhold til at det er andres blikk på en selv som sier noe. Men likevel altså, jeg håper nå jeg ikke lar meg definere i for stor grad av mennesker som ikke kjenner meg. Jeg har gjort det. Men de er ikke verdt det. Jeg gjør det fortsatt på en del ting, men ikke alt er like lett å verken endre på eller ta til seg. Da altså av både positiv og negativ karakter. Og det er vel litt av dette som er poenget mitt her, men som jeg tror jeg ikke har fått særlig godt frem; at det er en veldig personlig oppfatning av en selv, dette med A4, i denne konteksten iallfall. Ingen andre kan definere hvordan en skal føle seg i forhold til en standard, eller ikke standard, selv om man kan kverulere på ordets definisjon aldri så mye.