Alle innlegg Sukkerforum

Nå ropes det ulv, ulv igjen...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sooky lø. 9 okt. 2010 00:26

Sitter og ser på nyhetene, noen jegere som har mistet hunden sin til ulv. " nå må myndighetene se at det ikke går an å ha husdyr og viltdyr sammen i store konsentrasjoner" sier den ene skyteglade jegeren, mens han nesten blir våt i trusen (denne vet jeg at jeg kommer til å få pes av) av å tenke på ulvejakt...

Jada, det er forferdelig trist at hunden ble drept, men er det ikke sånn at det er eiger som har ansvar for å passe dyret sitt? Og er vi nordmenn komfortabel med prioriteringsrekkefølgen til bondenorge? Her snakker jeg menneske-sau(inntekt)-husdyr-rovdyr?Sauen er sikkert et fint dyr det, men det kryr av de brekende fjolsene, som er livretten til både nordmenn og rovdyr. Rovdyrene derimot er frie skapninger som har like stor rett på friluftsområdene som vi har, kan ikke vi bare ta de riktige forhåndsreglene, og leve side om side?

Hadde hunden blitt påkjørt, hadde hundeeiger blitt erstatningsansvarlig for evt bulker i bilen.Men nei, nå skal ulven bøte med livet fordi den skaffer seg mat, og forsvarer territoriet sitt!

Skjult ID med pseudonym miyata lø. 9 okt. 2010 00:39

@ sooky
enig med deg, men ser vel litt i mitt bilde som bor i oslo og ikke har ulven ruslende rudt hushjørnet. Vet ikke hvordan jeg hadde reagert om jeg bodde der det var ulv.

Skjult ID med pseudonym sooky lø. 9 okt. 2010 00:41

@miyata

det er vel en del ulv i Oslo også? Kansje av en annen type vel og merke, men du spør ikke myndighetene om lov til å skyte på dem av den grunn.........

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 9 okt. 2010 00:45

Hadde vært veldig greit med ulv i Oslo, egentlig, for her er det veldig lite husdyr.

Men det er mulig noen har trodd at "Rødhette og ulven" er basert på en sann historie...

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 9 okt. 2010 00:50 Privat melding

Ja, det er merkelig hvor trist det er når ulv spiser sau, men hen hvor herlig det er når vi selv gjør det. Det er rart hvor tragisk det er i media når ulven tar hund, men hvor lite interessant media synes det er med en påkjørt hund...

Det er uten tvil farlig for hunder, sauer og elg m.m. å oppholde seg i omåder med ulv. Men det er ikke farlig for mennesker å bo i områder med ulv. Mange tror det. Og mange mener jeg nærmest ikke bør uttale meg som bor i Oslo. Vel, jeg hadde syntes det var flott om det var ulv i Normarka... Den kommer ikke til å yngle på Sognsvann og bite små badende barn der uansett! Det er minst 200 år siden noen ble tatt av ulv i Skandinavia (og forhistorien der kjenner vi ikke), likevel er vi reddere for ulv enn det meste annet. Det er absurd! Men frykt selger. Frykt og sex selger som bare det.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 9 okt. 2010 01:36

I gamledager, før jeg var ung, passet man på dyrene sine. De kaltes gjetere. Nå til dags er vel bønder de eneste næringsdrivende som ikke passer på levebrødet sitt, og de mister noe de ikke har tatt seg av får de brød av byfolk. For stakars bonde, og stakars dyr som har blitt gjenglemt i en villmark den ikke behersker alene.

Rovdyr hører naturlig til i de områdene de befinner seg. Bonden med flokk gjør ikke det. Hvem burde da vise hensyn?
Det er på tide at jaktoholikere med skuddlisens får skyte på liberiasnegler. De driver avansert griseri ved ferdsel på offentlig vei!

Statistisk sett er isbjørn et av de tryggeste husdyrene man kan ha i Oslo. Isbjørn har ALDRI skadet noen i Oslo sentrum!

Skjult ID med pseudonym nerd85 lø. 9 okt. 2010 01:39

Her er det så lite kunnskap om emnet at jeg blir helt skremt..

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 01:53

Altså: mann med børse går for å drepe dyr. Så sutrer han over at sitt eget dyr ble drept? Hvor er logikken?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 9 okt. 2010 01:54

nerd85, så opplys oss om hvorfor ulven ikke skal spise hamburgere med 4 bein (sau) eller jakte bort konkurrenter i matfatet.

Skjult ID med pseudonym hm.. lø. 9 okt. 2010 02:00

Litt utenom kanskje, men et jaktlag har skutt både elg, elghund og ei beitende ku i år.... tror det er like greit de ikke slippes løs for å skyte på ulv :)

Skjult ID med pseudonym nerd85 lø. 9 okt. 2010 02:01

Jeg skal ikke skryte på meg spesielt mye kunnskap, synes bare innleggene bar preg av et litt ensidig syn, og særdeles lite kunnskap om det det innebærer å være en bonde.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 9 okt. 2010 02:02

Bare dyr med halsbånd og bjelle har lov til å spise fersk hamburger på norsk jord.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 02:16

Du får søke etter en Domina, så får du sikkert lov. ;-)

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 9 okt. 2010 02:37

@aleccore
Om dine bjeller kan tas av, bør du vurdere noe tilleggsinformasjon i profilen din.

Skjult ID med pseudonym katte lø. 9 okt. 2010 09:56

@Lilleulv
Det er sikkert 200 år siden i Norge, og det kan hende det er fordi vi har vært flinkere med å få has på ulven.

Se artikkel på http://www.r-a.no/fritid/jakt/article3063472.ece
"I Finland mellom 1877 og 1881 ble minst 30 barn drept av ulike ulvegrupper før det ble besluttet å utrydde ulvegruppene. "

Se også tilsvarende på http://www.dagbladet.no/kultur/2001/12/02/298646.html
"Hendelsene i Åbo-traktene i Finland i 1880- 81 er spesielt kjent, der ble hele 35 barn drept av ulv. "

Tenk på det, foreldre og potensielle foreldre her.

Voksne kan også være utsatt, se http://www.alpha-gruppen.com/artikler/menneske_og_ulv_i_skogen.htm
Hvor mange her vil bevege seg ut i naturen igjen etter å ha vært utsatt for noe sånt?

Jeg hadde ulv et par km i nærheten av meg i fjor høst og så ferske ulvespor, og er glad jeg var brukbart utstyrt...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 09:59

At man ikke tar forholdsregler betyr ikke at man har rett til å utrydde en art. Dessuten så tror jeg forholdene i dag er noe annerledes enn i 1880.

Skjult ID med pseudonym katte lø. 9 okt. 2010 10:24

Ulven er vel ikke en utrydningstruet art.
Det er vel fremdeles nok av tynt befolkede områder den fritt kan boltre seg.

Ulven har neppe endret seg siden 1880.
Ja, det er mindre barnefamilier og mindre barnedødelighet nå enn før, så blir et barn tatt av ulven vil det nok føles mye verre...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 10:26

Det vil føles verre? For hvem?

Skjult ID med pseudonym roar lø. 9 okt. 2010 10:32

Jeg syns vi burde utrydde løvene i Norge, det føles så ille når de spiser en baby, det føltes bedre før, men nå er det andre tider lissom, så nå er det verre.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 9 okt. 2010 11:10 Privat melding

Den helnorske ulvebestanden oktober 2006 – februar 2007 var på 19-23 individer i 2 familiegrupper og ett revirmarkerende par samt noen enkeltindivider. Det er imidlertid verdt å merke seg at 5 ulver er skutt i Norge fra februar til oktober 2007. siden dengang er det to til som er beviselig skutt. (noen som tar den).

@sooky ikke snilt å få sine mitt til å rase tidlig en lørdag, men tusen takk for at du bryr deg.
Og en kjempeklem for at vi er på samme side her.

Den største familigruppen her er faktisk ikke norsk engang de holder til på den svenske siden av grensa og fordi myndighetene vil ha bedre samvittighet så telles den som norsk. vi har og hvert år 1 eller 2 som vandrer inn i nord fra russland.

@ katte
At 35 barn ble tatt av ulv er viss vass av noe PR greier her er det mennesker som har skyldt på ulven, som så mange ganger før.

Vi har i dag en alt for stor erstatningsordning for tap av dyr til rovdyr og det finnes bønder og reineiere som bevist utnytter dette som en støtteordning. Sau og rein kjøres i snøfresere for at det skal se ut som et rovdyr har vært på fære, da nordmenn lar seg så lett lure av mye blod og gørr på et jorde i avisen.

Vi har altfor mange idioter som absolutt skal gå på jakt. Ok elgbestanden trenger faktisk å holdes nede fordi vi ikke har nok rovdyr i norge til at naturen regulerer dette selv da det stort sett er ulv som tar elg. Men se på rype og orrfuglbestanden det finnes knapt nok fugl igjen i fjellet.

Vi trenger faktisk ikke saubonder i de rovdyr utsatte områdene da vi har mer en nok på vestlandet som kan øke bestanden sin . Er jo merkelig at vi skal tillate at en kaller seg bonde og har 20 sau når de i new zealand har mellom 20000 til 200000 sau på en farm.

Bøndene er livredde for at vi skal begynne å importere saueprodukter fra australia og new zealand .
En lignende tråd i vg for ca 2 år siden snudde helt da jeg nevnte dette og handlet stort sett etter det om bøndenes nedrakking av australske og newzealandske saufarmere.

I norge er det i hovedsak ørn som tar sau men det kan de ikke rope høyt om fordi kongeørnen er rødlistet og totalfredet i norge siden 1968.

Tror dere at det er tilfeldig at i avisen dagen før er bildet av en mann som ble spist på av en bjørn.

Nå har jeg ikke lest budsjettmeldingen fra stortinget og ikke har jeg mottatt noen nyheter fra wwf og dyrebeskyttelsen siden budsjettet ble vedtatt om det har vært noen endringer der som gjelder rovdyr.

fortsetter i neste tråd

(mann 45 år fra Oslo) lø. 9 okt. 2010 11:31 Privat melding

Det er en kjent sak at bøndene i norge driver krig mot rovdyrene, spesielt mot ulv og bjørn.
Derfor vil vi se flere PR saker fra bøndenes interesseorganisasjoner som omhandler rovdyrangrep på mennesker eller husdyr.

Ulven er et sky dyr den liker ikke å være i nærheten av mennesker men den beveger seg over store avstander og vil da ofte komme i konflikt med menneskene i den form av at de blir angrepet av hunder eller at den er sulten og noen har lagt ut mat i form av fri slipp av sauer i fjellet.
Det er ikke bevist at ulv har uprovosert angrepet og drept mennesker i skandinavia alle fakta der baserer seg på fortellinger i fra nettop bønder fra flere årtier tilbake. Alle kjenner vel historien om hvordan 1 fjær ble til 5 høns.

Mennesket er ikke sett på som mat av rovdyr vi er sett på som en trussel. I india har de nærmest utryddet tigeren men nå innsett at de trenger reservater for å ta vare på tigrene men de blir flere og flere i det landet og de beveger seg stadig inn på tigrene sine områder. Noe som medfører at de tigrene som er for gamle og syke angriper mennesker fordi de er enkle byttedyr. Dette medfører igjen til vendetta mot tigrene. Dette skjer og i afrika med da med løver og det er samme historien det er gamle og syke løver som ikke kan jakte noe annet en mennesker. Vi har en tilsvarende situasjon med isbjørn der det forurensende menneske ødelegger revirene til isbjørnen i form av global oppvarming noe som medfører at isbørnene må finne andre steder å finne mat på og kommer oftere i konflikt med som medfører tap av både bjørneliv som oftest og i noen tilfeller tap av menneskeliv.
Men det er så utrolig upolitisk å si at tap av menneskeliv er greit se på han stakkars majoren eller de andre i Mek 4 i afganistan de får mye pepper for å stå frem med den holdningen.

men nok fra meg nå men det går vel et lite lys opp for noen som leser dette og ser navnet på nicket mitt.

Skjult ID med pseudonym katte lø. 9 okt. 2010 11:47

Når dokumenterte tilfeller avfeies som PR-vissvass forteller det noe om nivået her inne...

Kan komme med flere urler til vissvass, jeg...
http://veggavisen.wordpress.com/ulv/
http://www.adressa.no/nyheter/article582784.ece

Blir det større bestand av rovdyr som kan drepe mennesker blir det nok også desto større moderne dokumentasjon, av noen kalt PR-vissvass...

Skjult ID med pseudonym petita lø. 9 okt. 2010 11:54

Stiller meg bak alt wolfie sier her hittil. Og begriper ikke at folk kan mene det er forsvarlig å bevege seg inn i dyrenes naturlige habitat og deretter skyte dem fordi de gjør hva, lever?
Idiotisk og jeg kjenner jeg blir så provosert at jeg ikke klarer å få frem noe som helst fornuftig, derfor er det bra med slike som wolfie. Takk til deg!

Skjult ID med pseudonym sunway77 lø. 9 okt. 2010 12:28

Med de mangel på kunskaper som herjer her nå,så er det ikke verdt å kommentere!

Skjult ID med pseudonym petita lø. 9 okt. 2010 12:30

Og...derfor måtte du kommentere? ;)

(mann 40 år fra Oslo) lø. 9 okt. 2010 12:35 Privat melding

sunway77: Du fremstår som et "skrullehue" som presenterer masse "ræl"..... Nemlig! Jeg er forresten veldig bakfull....

(kvinne 41 år fra Troms) lø. 9 okt. 2010 12:45 Privat melding

x rev..så sjarmerende du er da...takk
@petita ja begynte på en lang melding,men fant vel ut at det var best å la vær...

Skjult ID med pseudonym petita lø. 9 okt. 2010 12:47

Helt lov det, syns bare det var litt morsomt at du kommenterte at det ikke er vits å kommentere, hehe :)

Skjult ID med pseudonym sunway77 lø. 9 okt. 2010 12:49

kommenterte ikke saken,men at det var for gale til å kommentere;)

Skjult ID med pseudonym petita lø. 9 okt. 2010 12:50

Jaja, morsomt var det lell :)

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 9 okt. 2010 14:16

Meget bra skrevet, Wolfie!

Skjult ID med pseudonym sooky lø. 9 okt. 2010 17:59

er utrolig glad for at jeg har satt sinnene i kok her inne, og at det er flere fornuftige sjeler som tenker det samme som meg ;)

Jeg har barn, og min fremste oppgave er å beskytte dem til de er store nok til å passe seg selv, og ulv er ikke akkurat den største trusselen mot barn i Norge, uansett hvilke grisgrente strøk man bosetter seg i. Pedofile, biler, narkotika og kriminalitet (alt dette er menneskeskapt) er derimot mye mer reelle trusler i dag. Så dette argumentet var bare en tåpelighet av deg Katte!

poenget mitt med denne tråden er å skape en ørliten debatt om kapitalismen vs naturen, hvor naturen ALLTID taper. Ulven var i skogen før oss, vi må respektere at den har sin plass i faunaen, og beskytte de få som er igjen. I andre verdensdeler hvor ulv har vært helt utryddet, har myndighetene våknet opp i ettertid og sett viktigheten av å ha en bestand, og måttet importere rovdyr for å erstatte de som var tapt for alltid.

La oss ikke være etterpåklok vi og, vi burde være smartere enn det!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 9 okt. 2010 18:12

Hear, hear!

Skjult ID med pseudonym nerd85 lø. 9 okt. 2010 19:06

Her var det kommet mye svar siden sist, jeg skal prøve å få frem mitt syn på saken, pluss kanskje kommentere noe av det som er sagt ovenfor=)

Jeg kan jo begynne med mitt syn på bøndene som virker som den store stygge ulven i tråden her. Bønder befinner seg i dag i en av de yrkesgruppene som tjener minst og jobber mest. De aller fleste må ha en ekstrajobb for i det hele tatt få endene til å møtes. Å snakke om ting som gjetere er utopi, det finnes ikke en gang avløsere som sørger for at de kan få noe ferie. Å ha sau er noe av de mindre tidkrevende dyrene en bonde kan ha, og dette kombinert med at de fleste trenger en ekstrajobb gjør at andelen sauebønder øker.

Jeg ser at Wolfie mener at vi ikke trenger sauebønder i rovdyrutsatte områder, det leser jeg som at han mener at det store deler på østlandet ikke trengs bønder i det hele da sauedrift faktisk er det eneste alternativet for mange. Husk at bøndene gjør mye mer enn å drive med sau, for de aller fleste bønder er det snakk om en livsstil der det er like viktig å holde naturen vedlike og sørge for at alt ikke gror igjen.

Å tvinge bønder til å slutte med det de driver med, tror jeg vil være med på å svekke distrikts-Norge enda mer. Det er klart det koster penger for Norge å la folk bo i distriktene, men det mener jeg Norge bør ta seg råd til. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det bor nok folk i Oslo. Men dette er uansett sikkert ikke noen relevant problemstilling, bygde-Norge er på full fart nedover, så om ikke mange år er det sikkert ikke så mange som er skeptisk til ulv uansett.

Så et par kommentarer til bare:

-At ulv er en trussel for menneske er jeg som de fleste andre her enig i at bare er tull.

-@wolfie: du sier at erstatningsordninger for dyr tatt av ulv er så bra at folk prøver å utnytte ordningen, blir ikke det litt selvmotsigende? Hvis ordningen er så utrolig bra, skulle man tro at bønder ikke ville hatt noe i mot en større bestand av ulv, siden de ville tjent gode penger på det.

-@wolfie2: du sammenlikner norsk landbruk med hvordan det gjøres i New Zealand og Australia, dette blir for meg helt feil da naturen og topografien(?) ikke kan sammenliknes i det hele tatt. Der jeg derimot tror vi er enige er at mange norske bønder kunne tjent både tid og penger på å samarbeide i mye større grad enn hva de gjør i dag, her mener jeg bønder generelt har mye å lære.

Bah nå orker jeg ikke skrive mer, det eneste jeg prøver på er egentlig å belyse saken fra den andre siden.

Skjult ID med pseudonym nerd85 lø. 9 okt. 2010 19:07

Tilslutt vil jeg bare ønske alle sammen en knakende fin lørdagskveld uavhengig av syn på ulv=)

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 9 okt. 2010 19:52

Grunnen til at sau er det minst tidkrevende dyret er kanskje at bøndene bare sender dem ut i ødemarken og går hjem for å fylle ut forsikringspapirene?

Jeg har inntrykk av at de fleste bønder med ekstrajobb stort sett driver med korn. De jobber livet av seg i to uker vår og høst. Ellers i året har de lite annet å gjøre enn å måke snø fra gårdsplassen, klippe gresset og se på kornet gro. Selvsagt er ikke dette nok til å dekke et årsverk.
(Uttalelse basert på at jeg har flere venner som er oppvokst på (og har overtatt) gård og jeg selv har jobbet på gård)

Og som for alle som driver firma uten ansatte er det vanskelig å finne avløser for å kunne dra på ferie. Av alle slike selskaper er faktisk gård blandt den enkleste selskapsformen å finne avløser til.

Skjult ID med pseudonym nerd85 lø. 9 okt. 2010 20:08

Det er nok riktig det du sier om at et småbruk ikke dekker et fullt årsverk, men hovedgrunnen til at mange har ekstrajobb er selvfølgelig økonomisk. Dette går bekostning av vedlikehold av både gård, maskiner og natur. Jeg har absolutt ingen erfaring med kornbønder i det hele tatt.

Det er sikkert mange andre som sliter med å få avløser også, men som bonde vil det aldri være noe alternativ å ta seg noe ferie, du kan bare ikke la dyrene stå og sulte. I de fleste andre bransjer vil det kunne finnes løsninger vil jeg tro. Mulig du har erfaring med at gård er den selskapformen der det er lettest å få avløser, der jeg er fra pensjonerte den siste avløseren seg for over ti år siden, siden den gang har det aldri vært noen avløser på den gården jeg er fra.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 9 okt. 2010 21:47

Så vanskelig er det da ikke?
Den gården jeg jobba mest på leier ut noen stallplasser. Da har de alltids noen hestejenter som vil ha sommerjobb med å stelle med dyrene for en liten slump, og nabobonden har oppsyn med at ting går riktig for seg. Tre gårder i området passer på at de ikke reiser bort samtidig, og ser etter gårdene for hverandre når en er borte. Det handler om å være fleksibel og løsningsorientert.

Skjult ID med pseudonym Æljjaktarn lø. 9 okt. 2010 21:50

Hei!
Jeg har jaktet og kost med den hunden for noen år siden. Eieren mistet også en hund for 4-5 år siden under ettersøk etter en elg som var blitt påkjørt på E18 ved Tvedestrand, en gal hesteeier skjøt hunden hans mens den hadde los (bjeffet så elgen sto stille). En hund er i de aller fleste tilfeller et familiemedlem og det er mange mennesker som har et forhold til den, defor er det tragisk når den blir drept på denne måten.

Bor midt i ulveland og har en hund som er utsatt for ulveangrep, men jeg har kjøpt en rase som klarer seg godt mot dem. Bor du i Oslo så synes jeg du skal holde kjeft, alle som noensinne har hørt en ulv hyle kommer ikke til å glemme det. Man kan skylde på at man kan sjekke vargweb for hvor ulven er, hallo, de fleste som er på jakt første uka i elgjakta har ikke mobildekning engang!

Har levd med ulven siden 1985, kan ikke si jeg er spes glad i den, men vi kan godt ha ulv i Norge, men da mener jeg Norge og ikke øst for Glomma (det er en veldig liten del). Det som provoserer mest er at tar ulven et lam som er verdt kr 1800,-, da får du lov til å skyte, men tar den en jakthund som kan ha en verdi opp mot kr 300 000,- da skal du stå med lua i hånda og se på at lekekameraten til barna dine blir spist opp! Hvor er logikken i det?

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 9 okt. 2010 21:56

Jeg kan være med på en diskusjon om ulv kontra sau, men har du ei bikkje, som faktisk ikke går på beite og heller ikke er et levebrød, så får du jaggu klare å passe på den selv.

Ellers virker det som om du har et litt underlig syn på naturen når du tror du kan vise ulven at det går ei geografisk grense et eller annet sted. Men ut fra det du skriver ellers lar jeg meg ikke overraske.

Skjult ID med pseudonym wolfie lø. 9 okt. 2010 22:26

Selvfølgelig er det leit å miste et dyr som står en nært men det er lett å få tak i en ny bikkje og at den er verdt 300 000 tror jeg ikke noe på slå av en null så er det en grei månedslønn.
At barna mister en lekekamerat skal gi deg rett til å skyte ulv er et utrolig dårlig argument kontra at mine barn-barnebarn kun kan se rovdyr på tv eller i en eller annen dyrehage.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 9 okt. 2010 23:37

"Gjennom de siste 200 år har det levd titusener av ulver i Norge uten at noen pålitelig dokumentasjon om tap av menneskeliv på grunn av denne arten har latt seg oppdrive. I denne perioden har hundrevis av mennesker blitt drept av andre dyr i vårt land - de fleste husdyr. Bare på 1900-tallet ble flere drept av sau. Og titusener omkom i trafikken. Allikevel er det ulven som fortsatt er i sentrum når det gjelder angst og spredning av frykt, og som har ført til en offentlig bevilgning på halvannen million kroner for å få på bordet en utredning om dens farlighet. Men farligst er utvilsomt ulven i vår fantasi. Det gjør den til et av våre mest fascinerende dyr".

Takk for god lenke, katte! Dette var som du vet konklusjonen på den ene artikkelen du ba meg lese...
De var for øvrig skrevet av samme mann. Så da burde vi jo være på linje alle sammen, da... ? ;-)

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 10 okt. 2010 01:07 Privat melding

Enig med trådstarter..

Ikke driv med sau og andre "trege" dyr om du ikke tåler svinn forårsaket av jakt fra andre villdyr...
Jeg er for bondenorge og for villdyr.
Lammelår og pinnkjøtt er namme nam.. Og seff deler jeg med Ulven ;) :-p

Skjult ID med pseudonym kit sø. 10 okt. 2010 01:32

Æljjaktarn, i og med vi i sentrale strøk er med på å betale for at det bor folk i bygdenorge, har vi all mulig rett til å ha en mening og oppfatning om hvordan bygdenorge forvalter naturen. Vil vi betale for at ulven får seg litt lammekjøtt, er det vår rett.

Skjult ID med pseudonym Rap sø. 10 okt. 2010 13:59

Skremmende mange uvitende folk med skrivekløe her.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 10 okt. 2010 14:01

Rap:
Kan ikke du dele av din viten, da?

Skjult ID med pseudonym hingsty sø. 10 okt. 2010 15:23

@"kvinne-lille" da..
vi snakker ikke om "lettere tildekket BONDGE" der oppe vel..
skamme seg her nå muligens...

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 10 okt. 2010 18:56

Det programmet av Jakten på kjærligheten skulle jeg vært med på. Da skulle bonden få sett jakt da!

Skjult ID med pseudonym Myse sø. 10 okt. 2010 19:08

Hva i all verden slags hund er det som er verdt opp mot 300 000????