Alle innlegg Sukkerforum

Hva er du verdt på markedet?

Vis siste innlegg
(kvinne 39 år fra Oslo) lø. 16 des. 2006 13:18 Privat melding

Leste en artikkel i Dagens Næringsliv i dag om markedsverdi i forhold til partnervalg, en tidligere megler og nå professor i psykologi, som mener at vi har en viss markedsverdi på alle personlige egenskaper. Denne markedsverdien bestemmer budsjettet vi har å velge en partner utifra. En attraktiv mann som tjener bra, har høy status i samfunnet, er sympatisk osv har et større budsjett å bruke på sin partner, dvs han kan velge en kvinne som har tilsvarende høy markedsverdi. Ok, dette har vi alle hørt før.

Men det han poengterer som jeg syntes var interessant var for det første at de som har 'ubalanse' i markedsverdien sin, altså som har enkelte områder de har høy verdi på, og andre områder de har 'røde tall' på, altså mindre attraktive egenskaper, har oftere samlivsbrudd enn de som er mer stabile i sin verdi. Også om den samlete verdien er lavere.

En annen ting han fremhever er at gjensidig kjærlighet oppstår når begge parter mener de har gjort en kjempedeal og fått den optimale partner til sitt budsjett.

Han hevder også at det er enkelte 'basisvarer' som må være til stede, attraktivitet hos partner velger vi etter budsjett osv, men at disse tingene får man nok av. Når man har fått det optimale av disse basisvarene går man for luksusvarene; (På samme måte som at man kan man kjøpe mye pasta og spise seg mett på lite penger, men det er ikke sånn at desto mer penger man har, desto mer pasta kjøper man.. Da går man over til mer luksuriøse varer) og den ultimate luksusvaren som man aldri får nok av er snillhet. For, som han sier, vi er alle ute etter en partner som gir oss 'alt', og hva skal man med en partner som har all verdens gode egenskaper hvis de ikke vil dele dem og gi av seg selv..?
Han sier også at menn med lav markedsverdi for all del kan få pene kvinner, men at disse da vil ha lav markedsverdi på andre områder, altså være tilsvarende dumme, onde eller late.. :)

Rådet hans er å tenke igjennom sin egen markedsverdi og lete etter partner deretter. Kanskje vi har større suksess da...?
Ser frem til gode argumenter fra idealistiske romantikere!! :)

Skjult ID lø. 16 des. 2006 22:40

Slike innlegg gjør at jeg lurer på hva jeg gjør her.

Hvor ble det av kjemi?
Begjær?

Er vi alle varer?

Jeg har en markedsverdi slik: Blir jeg glad i noen er det fordi han er den han er..

og vice versa.

Håper jeg.

Skjult ID med pseudonym jente 34 lø. 16 des. 2006 23:52

herregud snakk om ikke å skjønne hva 78mie mente. den var tydeligvis for dyp for deg. du har vel aldri hørt om DN engang ???

(mann 48 år fra Oslo) sø. 17 des. 2006 12:10 Privat melding

Godt innlegg og inspirasjon til budsjettforhandlingene i 2007 :D

En god deal har vi vel alle sansen for og at kvaliteter som har en tendens til å gå ut på dato vedlikeholdes og forbedres :)

(mann 39 år fra Oslo) sø. 17 des. 2006 12:18 Privat melding

Hei! Leste selv artikkelen...

Veldig ofte penger blir nevnt som eksempler i sammenhenger mann VS kvinne og kjærlighet. Skulle nesten tro at penger i et slikt budsjett, som den snakker om, ikke bare er en markedsverdi, men en basisvare og en stor stein i vektskåla.

"En del penger og snill og der har mann kommet langt i markedsverdien"

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 17 des. 2006 19:12 Privat melding

Hihi, ikke alle kvaliteter som går ut på dato det er lurt å gjøre så fryktelig mye med, nødvendigvis.. Plastiske operasjoner blir ikke alltid så vellykket.. Men litt lønner det seg jo å tenke på det. Man bør ikke oppbevare meieriprodukter i badstuen, for å si det sånn..! :)

Trondski; jeg tror ikke penger har så mye å si egentlig, så lenge man klarer seg noenlunde. Men jeg kan ikke uttale meg på vegne av alle kvinner selvfølgelig..

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 17 des. 2006 19:15 Privat melding

Professor Norman Li's forskning, slik denne fremstilles i gårsdagens DN (side 46), kan ikke akkurat sies å være kontroversiell. Følgende referat angir essensen i artikken;
1) "Menn faller for pene, fruktbare damer som kan føre genene deres videre, kvinner faller for karer som har ressurser nok til å beskytte barna"
2) "det er i grunnen dette vi ser i verden, rike menn og pene damer".

Det har blitt hevdet at kvinner vektlegger penger og status 50 %, mens menn vektlegger utseende 60 %: http://www.intellectualwhores.com/masterladder.html

Annen forskning viser at menn, uavhengig av tid og kultur, tillegger ratioen mellom midje og hofte stor vekt ved måling av kvinners attaktivitet - og at denne ikke skal være høyere enn 0,7.

Dette er gammelt nytt. Her kommer mitt poeng:

Høy fettprosent utvisker ratioen mellom hofte og midje - og kvinnens attraktivitet sett med en manns øyne, faller dramatisk. I tillegg tror jeg jenter med høy fettprosent er mindre sunne, beveger seg tyngre, har vanskeligere for å få venninner, får dårligere service, blir generalisert til å tilhøre lavstatusgrupper (siden fedme er et klassefenomen) og får høyere straff om de skulle gjøre noe ulovlig og bli tatt for det. Gevinsten med å holde fettprosenten moderat/lav synes således formidabel høy.

Mine uvitenskapelige undersøkelser (jeg ser meg rundt), tilsier at minst 50 % av norske jenter rundt 30 år kunne øke sin attaktivitet betydelig ved å senke egen fettprosent.

Å øke muskel/fett- ratioen er en tung prosess. Det å gå opp eller ned i vekt, burde imidlertid for de fleste i alle fall, være enkelt.

Når det kan høstes så stor gevinst med så liten innsats, undrer det meg veldig at stadig flere blir stadig feitere. Videre undrer det meg at ikke flere jenter her inne legger ut bilder av seg selv i helfigur slik at attraktivitet knyttet til kroppsproposisjoner synliggjøres uten at det er nødvendig å måtte gå veien om en date IRL. Jeg har merket meg at av de få bildene som er her inne av jenter i helfigur er veldig mange av jenter iført varmekjeldress, skidress eller tilsvarende. Hvorfor ikke heller legge ut bilder iført kroppsnære klær?

Min hypotese er at jenter gjennomgående ikke er oppmerksom på hvor stor vekt vi menn legger på kroppsproposisjoner ved måling av jenters attraktiviet. Årsaken er kanskje at jenter projeksjonerer sine egne variabler og vektlegging av disse, over på menn.

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 17 des. 2006 19:30 Privat melding

Good4U: For det første så heter det projisere, ikke projeksjonere.. Men jeg tror absolutt du har rett i at vi jenter går utifra at menn er ute etter det samme som vi er! Jeg tror det var der det gikk galt i tråden du startet om de ulike fasene i seleksjonsprosessen også, du og jentene som diskuterte har/hadde vanskeligheter med å godta at dere har så ulike ståsteder. (I alle fall hadde tydeligvis jentene problemer med det..!!)

Jeg tror kanskje mange jenter velger å ikke legge ut bilder i helfigur/med kroppsnære plagg NETTOPP fordi de ikke finner seg i at kroppsfasong skal bety så mye mer for menn enn det gjør for dem selv. Og at de kanskje tenker at hvis de får en gutt til å bli interessert i dem uten å ha vist nøyaktig liv-hofte ratio så spiller akkurat det tallet ingen rolle.. Jeg sier ikke at det er fornuftig nødvendigvis, men jeg tror det skjer ofte!

Til slutt; det at man har en liv-hofte ratio <0,7 betyr ikke nødvendigvis at man er slank. Ofte snarere tvert i mot! Syltynne modeller som ikke går inn i midjen vil f eks ha en høyere ratio! Mens vi med kvinnelige former har <0,7!

Tror du skal holde deg til å plukke ut de jentene du synes er pene nok for deg, og ikke late som du har et vitenskapelig belegg for det. Du har tydeligvis klare kriterier.. Og det er jo en ærlig sak.

Kan folk forresten slutte å sitere Ladder Theory som om den er Darwins evolusjonsteori? Jeg blir så lei... :)

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 17 des. 2006 20:37 Privat melding

Jeg er enig i at det kan virke som mange jenter har problemer med å akseptere at kroppsfasong betyr mye for menn.

Ikke å akseptere at menn fokuserer på kroppsfasong, er på linje med ikke å akseptere at fuglehunder interesserer seg for fugler.

Om man ikke finner seg i at potensielle partnere fokuserer på kroppsfasong, bør man kanskje vurdere om det er en mann man ønsker. I tillegg kan gjerne medlemskap i Kvinnegruppa Ottar vurderes.

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 17 des. 2006 21:54 Privat melding

Hva slags respons får du egentlig etter slike innlegg, Good4U? Jeg vil tro mange jenter oppfatter deg som temmelig sjåvinistisk. Jfr at du nærmest ble halshogd i seleksjonsprosess-debatten..

Jeg er realist på min hals, og egentlig enig i det du sier (bortsett fra det siste, noe usaklige avsnittet). Men de fleste pleier jo å pakke litt inn, eller holde for dem selv, slike meninger som kan tas ille opp av det motsatte kjønn..

Tror det kan gå tre veier for deg;
1) du får bonus for å være ærlig og oppriktig
2) du blir sett på som en bad-guy, men fordi du gir uttrykk for å være så enormt kresen vil jenter prøve seg desto mer, fordi hvis du da er interessert vil det være den ultimate bekreftelsen på at de er bra nok.
3)du blir halshogd atter en gang.

Lurer på hvordan markedsverdien spiller inn her. Jenter, innspill? Økt? Redusert?
Kan vi bruke deg som en studie i relasjonsteorier, Good4U? :)

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 17 des. 2006 21:56 Privat melding

Er forresten fuglehunder så interessert i fugler..?

Skjult ID med pseudonym Hm... ma. 18 des. 2006 14:15

Michi, godt filmforslag; Shallow Hal er en film med god moral. Anbefales for kvasi-intellektuelle, som eksempelvis good4U. Hørt om et oseanisk selv? Hm...

(kvinne 38 år fra Rogaland) ma. 18 des. 2006 15:18 Privat melding

Det som slår meg i denne diskusjonen og den som good4u startet for en tid tilbake er at det blir så "teknisk" diskusjon....Harde tall og fakta..
Min erfaring er at det er så utrolig individuelt hvordan man vurderer en mann og en kvinne som vakker og veldreid. Mange damer som er store har ofte veldig pene ansikt...ja se dere rundt, for det stemmer ofte. Har selv en god venninne som er stor, men som jeg faktisk glemmer er stor fordi hun har så god selvtillit og utstråling at det veier opp. Andre mennesker ser man bare som store (og da kanskje mindre attraktive...) fordi de ikke bærer kroppen sin med stolthet.

Når det er sagt så er jeg enig med det som good4u sier om at en del med fordel kunne senket fettprosenten sin litt. Det er skremmende å se hvor mange overvektige mennesker det er rundt oss. Men problemet er at noen av disse ikke kan noe for sin overvekt, genetisk forhold/stoffskifte o.l....Det er det som ofte gjør det så vanskelig å diskutere temaet.

Skjult ID med pseudonym sara ma. 18 des. 2006 15:38

Nok en diskusjon som ender opp med kroppsfasong, stor/feit osv.. Er ikke rart at de fleste her er "evig" single, om jakten på kjærligheten består av summen av hofter og liv (litt enkelt sagt)...

(kvinne 39 år fra Oslo) ma. 18 des. 2006 15:43 Privat melding

Svethe; jeg tror ofte vi kvinner har et annet syn på hvilke kvinner som er vakre enn det menn har. Vi tar ofte med i betraktningen hvor sympatiske, gode, interessante osv de er i tillegg, slik at totalpakken blir en kvinne vi ser opp til og dermed ser på som vakker. Og tilsvarende at noen vi egentlig ser er pene synes vi ikke er det fordi de ikke oppfører seg på en måte som vi respekterer f eks..

Jeg tror menn har lettere for å se utseendet separat fra alt det andre.. Oftere enn oss i alle fall. Om en kvinne er en bitch så blir hun ikke mindre pen for en mann av den grunn.

Smak og behag, derimot, er jo en ganske annen sak! Heldigvis!! :)

(kvinne 38 år fra Rogaland) ma. 18 des. 2006 15:50 Privat melding

Joda, du har nok rett i det 78mie! Måtte bare signalisere at det er mange damer som er pene som sikkert good4u ville arkivert pga midjemål og all slags tekniske kriterier..hehe..

Den dagen det er en diskusjon her som sporer inn på de virkelig viktige tingene skal jeg ta av meg hatten...Som f. eks selvinnsikt! Ja det er noe for dere mannfolk.....Det er ikke noe som er mer sexy enn mannfolk med selvinnsikt...krydret med litt god humor og selvironi er det jo drømme-oppskrift. Begynn heller å tenke på det enn vaskebrett-mage, så skal dere se det blir fart på kvinnfolka....

Skjult ID med pseudonym O ti. 19 des. 2006 00:51

Vi menn er nok mer fokusert på utseendet, selv om jeg for min del tror mange jenter holder på å ta oss igjen der. Jeg har så absolutt mine formeninger om hva jeg blir tiltrukket av, selv om jeg elsker en herlig og oppegående personlighet hos en jente så vill ikke det hjelpe hvis kroppen ikke tiltrekker meg. Og det samme gjelder andre veien, pen kropp og en dårlig personlighet funker heller ikke.
Så at en pen bitch er tiltrekkende er ikke sant i mitt tilfelle, da tar jeg heller den søte jenta med personlighet på nabobordet og lar bitchen sitte igjen og lure på hva som skjedde. :)
Dessuten så tror jeg jenter stiller mer detaljerte krav til menn, som feks, bra utdannelse, skal trene så og så mye, ordnet liv og bra forhold til sine venner og familie, bakgrunn, høyde,størrelse, sånn og sånn jobb, omgåes riktig mennesker og være fra riktig sjikt i samfunnet....osv.
Jeg mener ikke å skjære alle over en kam her, men jeg ser så absolutt tendensen til dette i mange profiler.Jeg kikker ikke på gutteprofiler da det ikke er min liga, så hvordan kriteriene er der vet jeg ikke, men jeg kan se for meg at de er enklere. feks hvis utseende og personlighet er der, så er ikke status så viktig, eller penger. Eller er det bare meg?

Man kan aldri finne en perfekt partner, det er i alle fall en ting jeg har lært av foreldregenerasjonen. Alle har sine feil og mangler, de vil dukke opp, hvis man da har innsett at et forhold er et evig sammarbeid og kompromi i stedet for å bakke ut ved første problem så vil det ha en sjangse. Det er jo en ting vi kan se ved vår egen generasjon, at veldig mange gifter seg unge, kanskje for unge og skiller seg etter bare noen få år istedet for å jobbe med forholdet.

Forresten, for å kommentere det som ble sagt om bilder litt tidligere, hva er vitsen med et bilde av bare hodet hvis det er fordi man ikke er fornøyd med kroppen sin? Det finnes nemlig garantert noen som synes den kroppen er både fin og tiltrekkende. Men hvis man fremstiller seg selv som noe man ikke er, eller unnlater å ta med ting om sin egen person eller utseende så vil jo dette slå tilbake i det øyeblikk man skal treffe daten sin in real life. Eller når man endelig skal sende et helbilde av seg selv til den man chatter med, for hvis den man chatter med ikke blir tiltrukket av det man ser da så vil det kanskje ha en tendens til å bli stille eller?

Hmm, ble mye det der, sitter her med masse feber og forkjølelse, og kjeder meg etter et par dager med den formen :)

(kvinne 38 år fra Rogaland) to. 21 des. 2006 13:24 Privat melding

Har du i det hele tatt lest denne tråden Michi?.......
Må være deilig å tenke så svart-hvitt som deg...du kan ikke ha mange bekymringer i livet..