Alle innlegg Sukkerforum

Googler du, daten?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gutt83 ma. 11 okt. 2010 23:22

Hei

Lurer litt på hva som er vanlig her inne, har avtalt å møte ei og fikk hennes telefonnummer. Følte det var litt rart å lagre det på mobilen med sukker nick, så fant ut at det var greit å slå det opp i telefonkatalogen, så sitter jeg der da med navnet hennes og lagrer det på mobilen :-) like greit å gjøre det også, siden telefonen min er en android telefon, med gulesider app.. så om hun ringer så får jeg jo opp nummeret fra gulesider med en gang uansett...

Så lurer man da, skal jeg kopiere navnet fra telefonkatalogen og over i google...? Vil jeg vite hva jeg får av treff på henne før jeg møter henne, vil det i tilfelle gjøre meg mer/mindre forutinntatt ? Vel det er jo en trygghet i forhold til at hun kan være gal?

Vel som tenkt så gjort... får ingen treff på annet enn skattelister, de sjekket jeg ikke (syntes det ble litt vel langt å gå)...

Men hvor går grensa? hva gjør du?

(mann 48 år fra Oslo) ti. 12 okt. 2010 00:06 Privat melding

Hvis du først er på internett, hvorfor skal du ikke få med deg den informasjonen du syns er grei å ha? Da kan du jo noen ganger se hvor sannferdige noen er ovenfor deg. Hvis jeg gjør sånt, så opplyser jeg om det - og så blir samtaler gjerne mere åpenhjertige. Hvis jeg først går så langt at jeg avtaler treff eller det er noen jeg virkelig liker, så vil jeg jo vite mest mulig. Det er ikke noe som "ødelegger for meg" mhp å vite, og det skulle jeg ikke tro det gjør for andre heller - hvis man er interessert.

Det er liksom litt "sport" i det å være nonchalant og ikke bry seg for mye blandt mange, og det er ikke helt slik jeg ser det. Gjerne at man kan avtale ting på sparket og at det ikke går mer enn noen minutter fra man første gang kontakter hverandre til man møtes, men likevel så er det jo naivt å ikke ta i bruk de verktøy man har ... eller? Hva er forresten forskjellen mellom å sjekke, søke på internett eller det å spørre noen andre om "den man er forelsket, interessert i?"

-Rune
;-)

Skjult ID med pseudonym Smartypant ti. 12 okt. 2010 00:13

Jeg MÅ ha orden i adresseboka på mobilen, så jeg sjekker alltid opp navn, men gidder aldri å Google det før en date fordi jeg liker å stille med blanke ark. Men det har vel hendt at jeg har gjort det etter en date :)

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 12 okt. 2010 00:38

@TS
Tenker du at gale mennesker ikke kan googles?
Eller at du finner informasjon som antyder at de er gale?

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 12 okt. 2010 01:18 Privat melding

Googler dem som er mer av interesse en andre. På alle vis... Jeg vil jo vite at de er oppriktige og ikke noen sosiopater ;)

Men blitt lite googling i det siste.. Ikke møtt så mange akkurat......

Men de må gjerne google meg. For jeg er perfekt HOHOHOHO.. kremt.. så det så.. ;)

Skjult ID med pseudonym SingelMANN ti. 12 okt. 2010 01:36

bruker www.iam.no jeg. så nei, jeg googler ikke daten min...
..ikke det at jeg har en date heller...

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 12 okt. 2010 18:46

Tror aldri jeg har datet noen uten at jeg kjenner fornavn på forhånd, så jeg har ikke hatt behovet for å slå opp navnet. Og jeg ser vel ikke poenget med å google heller - kanskje bortsett fra å finne flere bilder.

Skjult ID med pseudonym strandboms ti. 12 okt. 2010 20:46

eh...unnskyld meg, men hvordan ser man at en mann er gal på google?

Skjult ID med pseudonym Knarfen ti. 12 okt. 2010 21:07

Ble inspirert av denne tråden og googlet nettopp henne jeg har avtalt andredate med. Heldigvis ingen andre treff enn facebook, telefonkatalogen og skattelistene. Puh :)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 12 okt. 2010 21:28

Det har hendt, men litt tilfeldig - om jeg gidder eller om jeg er usikker, eller er ekstra nysgjerrig.

Å ikke finne noe "friskmelder" vel ingen, men man kan vel i sjeldne tilfeller finne ut om de gjør noe du aldri ville gjort. Stilt opp på et latterlig realityprogram du aldri ville sett på feks.

Googling har for mitt vedkommende en gang avslørt løgn på alder (som jeg forstår nå er mer vanlig, men som var en "no go" for min del), og en som snøt på skatten (jobbet svart). Jada, vet at noen synes skattetall er ufint å lete opp, men det kommer jo pinedø opp bare du skal ha et telefonnummer og det irriterer meg, for jeg vil helst ikke vite. Men sistnevnte, som hadde 100.000 i inntekt som ikke korresponderte med livsstilen, hadde jeg datet et par ganger da jeg googlet, han var selvstendig nærignsdrivende, og jeg spurte ham om han jobbet mye svart. Han tok opplagt ikke spørsmålet som kritisk, men bare bagatelliserte det med at han passet på rapportere nok inn til å ikke få bokettersyn. Selv om jeg synes vi betaler vel mye skatt, så ville jeg aldri kunnet akseptere det.

Så ja, jeg googler i blant, og det har vært nyttig.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 12 okt. 2010 21:38 Privat melding

Syntes det bare er rett og rimelig å skulle sjekke opp lit på folk du ikke kjenner men skal møte. Får jeg tlf nummer er det jo greit. 1881 nummeret og søker navnet på facebook. Like greit å møte litt forbredt syntes jeg.

(kvinne 37 år fra Oslo) on. 13 okt. 2010 01:50 Privat melding

Man vet jo aldri når man googler.. poenget er at det KAN hjelpe...

(mann 45 år fra Oslo) on. 13 okt. 2010 07:46 Privat melding

Er jo idioti man er vel god nok til å kunne bedømme ved mail og samtale første daten.

(mann 45 år fra Oslo) on. 13 okt. 2010 17:34 Privat melding

Det skulle vel ikke være noe problem for deg alec om hun bare har rett musikksmak.

Har aldri hatt det problemet damene har faktisk vært finere rl en på bildene.

Er jo bare i norge vi er så idiot å legger skattelistene fullt tilgjengelig slik at en litt utdannet it idiot kan stjele id'en din.
Og hva har andre med hva man tjener irriterer meg grønn av kommunist lightene i dette landet.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 13 okt. 2010 22:45

wolfie,
det du esier er jo bare tøys, ingen utdannet idiot kan stjele id'en av at skattelistene ligger ute. SÅ dum er man bare ikke i styre og stell her til lands.

(mann 45 år fra Oslo) on. 13 okt. 2010 23:56 Privat melding

Er ganske så enkelt les på skattelisten et søk i tlf katalogen gå igjennom søpla di en uke vips så har de det de trenger. I tillegg sitter ca 80 % av nordmenn på usikra nett.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 14 okt. 2010 00:04

wolfie,
nå snakker du mot bedre vitende tydeligvis.

Riktignok gir digital verden endel nye risikoer, som hver og en må være obs på - på samme måte som man bør være obs på å ikke legge kode ved minibankkortet, men skal noen stjele identiteten din bidrar ikke skattelisten med noen ting.
Synd når folk strør rundt seg med slike ufunamneterte påstander.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 14 okt. 2010 00:19

Skattelistene bidrar til å vite hvem man bør gå etter for å få mest mulig ut av brekkene. Da slipper du å rote gjennom 20 søppelkasser, man kan gå rett på indrefilileten.

om det ikke er ID tyveri så er det uansett en god "handleliste" for inbruddstjuver

Skjult ID med pseudonym vibe to. 14 okt. 2010 00:32

Hallo Tazolo, så du tror det må skattelister til for å finne ut hvor verdier er å finne?
Tror du seriøst folk som er blitt utsatt for tyveri er outet av skattelistene? Nok et eksemple på ufundamentert vranglære.

Kjeltringer i land uten offentlige skattelister, klarer fint å lokalisere tjuvgods.
Vel, temmelig vanlige folk blir utsatt for tyverier. Skattelistene sier ikke noe om hvordan verdiene er plassert, om det er noen fysisk aktiva å stjele. Man kommer mye lenger med å identifisere og sjekke ut de mer ekslusive nabolagene og hyttefeltene.

Det de derimot bidrar til er å øke transparens og redusere muligheten for skattesnusk, korrupsjon og svarte penger.

Skjult ID med pseudonym Tazoslo to. 14 okt. 2010 00:40

Det er med på å øke kikking og misunnelse, så enkelt er det. Eventuelt å skape en tysterstat hvor alle skal kikke i korta til hverandre og på mistanke ta kontakt med skattemyndighetene. Joda, skikkelig flott...

Å legge ut de listene er en uting....og selvsagt hjelper det å få en rangert liste over hvilke folk i hver kommune som har mest penger. Man behøver ikke dra rundt i bolig- og hyttefelt. Det er i stor grad en naturlov; de som har mest midler har størst forbruk og har mest sannsynlig mest stash hjemme. Man kan gå rett på de stedene man bortimot er garantert å sope inn mest. Etter siste utlegg tok de bl.a. en gjeng med rumenere som fulgte skattelistene i noen kommuner på Østlandet.

Skjult ID med pseudonym Lady Lada to. 14 okt. 2010 00:40

Det finnes bedre måter å stjele identiteten på enn skattelistene. Det finnes for eksempel en nettside som oppgir fødselsdatoen til folk. (nei, ikke iam.no, eller hva den nå het). Og har man fødselsdato, navn og kjønn, kan man med litt prøving og feiling finne personnummer. (mindre enn 250 alternativer). Utrolig at det er lov å legge ut fødselsdato, men fødselsdatoer er ofte ikke så hemmelige uansett, så personnumersystemet i norge bør repareres. Men det er i hvert fall usaklig å trekke fram skattelistene siden de bare inneholder fødselsår.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 14 okt. 2010 11:24

Tazolo,
det som er interessant for en tyv er hvem som har mest stash hjemme. Og det kan man enkelt finne ut ved å finne de dyreste bolig- ig hyttefeiltene, og ta en befaring og sjekke ut hvem som har bilet og flott hus.
Det bør til en viss grad korrespondere med skattelistene - hvis ikke er det jo opplagt at pengene ikke er hvite - men når det ikke stemmer, hva er da mest interessant for en tyv; hvem som tjener mest elelr har størst formue, elelr hvem som har mest stash hjemme+ Det siste. Og det finner man altså ut ved befaring ikke skattelister.

Kikking og misunnelse er en annen ting, men tror du det vil forsvinne? Og er det de som misunner som vil ha bort listene, elerl de som misunnes? De første, tenker jeg. Men folk misunner andre bilen, båten, huset , partenren og jobben uten skattelister også. men det gir deg gode holdepunkter for å vite hvem som jobber hvitt, for å forhandle lønn. Det bøker gjennomsiktighet og er et virkemiddel mot økonomisk kriminalitet (som bl.a. Eva Joly fremhever), samt er et verktøy som bidrar til en viss likefordeling av goder i samfunnet.

Jeg tror faktisk her at politikere og myndighetspersoner som sørger for at loven består, er klokere enn dere som ikke har satt dere inn i saken.

Skjult ID med pseudonym meg to. 14 okt. 2010 11:43

@vibe: Selvfølgelig er det lettere for kriminelle å se på skattelistene når de skal finne ut hvem som har mest "stæsj" hjemme. Da slipper de all befaringen. Du sier selv at det de finner ved en befaring burde stemme overens med skattelistene. Det er da lettere å taste litt på pc`n enn å kjøre rundt på hyttefelt og boligfelt. Ja, det finnes de som jobber mye svart og det vil ikke komme frem i skattelistene, men det tror jeg ikke de organiserte kriminelle bryr seg noe om. Det er mange andre rikinger å forsyne seg av.
Nå må jeg si at jeg ikke tror dette er noe stort problem i Norge..ennå. Men det kan fort bli det.

Og når det kommer til det at politikere og myndighetspersoner som sørger for at loven består er klokere enn "de som ikke har satt seg inn i saken"..vel det kan diskuteres i det uendelige. Politikerne driter seg ut ganske ofte og jeg er ikke helt sikker på om alle politikere vil ha skattelistene på nettet. Det har vært mye diskusjon om dette.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 14 okt. 2010 17:44

Du skal være rimelig blåst om du trenger skattelistene for å skjønne at det er større verdier å stjele i Holmenkollåsen enn på Holmlia.

Dessuten - husk at skattelistene har vært offentlige all sin tid, jeg husker for eksempel fra da jeg var liten at besteforeldrene mine alltid kjøpte skattelista for kommunen sin av den lokale Lions-foreningen. Det handler rett og slett om åpenhet. Så kan man selvsagt diskutere hvordan nettavisene bruker dem for å skape oppslag, men det er faktisk et annet spørsmål.

(Dæven - jeg er enig med Vibe!!!)

Skjult ID med pseudonym Rap to. 14 okt. 2010 21:05

Hva er ufunamneterte?

Skjult ID med pseudonym Frifant to. 14 okt. 2010 21:07

Er gutt 83 og buddha den samme?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 14 okt. 2010 22:56

meg,
nei, det å studere skattelistene gir rett og slett ikke noe signal om hvor verdiene befinner seg, og det er det som er interessant for en tyv. Befaringen må de gjøre uansett, så skattelistene spare dem rett og slett ikke for noen detaljer. Da kan de like gjerne gå inn på finn.no og se hvor de dyre strøkene er.

Og diskusjonene som går om skattelistene har to leire: Folk med relativt høy utdannelse og solid intellekt og betydelig format, i stand til å tenke helhetlig, visjonært og anaytisk og de mindre intelektuelle med fokus på emosjonelle argumenter og fokus på egen situasjon og kort sikt og ikke samfunnets.
Det er et realt paradoks at den lovlydige middel- og underklassen er de som har mest å tjene på at skattelistene er offentlige, men er de som er mest i mot. De ser det ikke selv. Akkurat som en FrP-velger på trygd; skjønner ikke sitt eget beste og stemmer for dem som han er minst tjent med.

qwerty, vi er faktisk enige om endel ting...ikke bare en sak:-) - selv om vi er diamentralt uenige om andre.

(mann 45 år fra Oslo) to. 14 okt. 2010 23:18 Privat melding

Hva f har man med hva naboen tjener og hvordan han tjener pengene sine.
Vi har ikke behov for åpne skattelister da instanser som trenger den informasjonen har tilgang til den.
Når skattelistene blir brukt feil har de utspilt sin rolle.
Det finnes en del jenter som sjekker skattelistene for å finne ut om gutten er verdt å gå ut med. Da er vi litt på ville veier.
@vibe tror ikke det er fullt så mange Frp'ere som går på trygd de stemmer nok rødt for de er livredde for at trygden vil bli redusert kraftig ved en regjering dominert av frp. Hvis du tar gjennomsnittsinntekten på de ulike velgerne ligger frp på 3 plass etter høyre og krf. Majoriteten av norske oljeslusker stemmer frp og de har en inntekt langt over statsministeren. Men nå har jeg ikke fulgt med på politikken bortsett fra hva som skjedede i rogalandsdistriktet under valget. At det viker som frp har mange særinger er bare fordi de er et forholdsvis ungt parti og det er ikke så mange i norges land som er intereesert i politikk til at de vil drive på med det. Ap hadde amnge av de samme problemene da de sratet opp som Frp har i dag. høyre har vel bestått mer av næringslivsledere opp gjennom tidene og har hatt en god kultur på å børste ting så langt unna teppet at deverste sakene er blitt holdt unna offentligheten. Men vi kunne fått mer ut av en så dyktig politiker som per kristian foss hvis vi hadde hatt en mer normal politisk holding blant partiene.

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) fr. 15 okt. 2010 10:12 Privat melding

@ frifant

<Er gutt 83 og buddha den samme?>

Neida..... buddha er både mitt nick, og forumpseudonym. Og jeg ser ingen poeng med å bruke noen andre signaturer.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 15 okt. 2010 16:22

Om ei dame ønsker å sjekke inntekten og formuen min for å finne ut om hun vil treffe meg, er hun uaktuell uansett om hun får sjekket skattelistene eller ikke. For egen del, som LO-organisert, synes jeg imidlertid det f.eks. er interessant å vite hvor mye Roar Flåthen tjener - det er klart det virker inn på hva han gjør. Tilsvarende er det også relevant for meg å vite hva sjefen tjener eller folk i tilsvarende stillinger som jeg er er - det har noe med ens egen innplassering i lønnssystemet å gjøre. Og, samtidig, det har faktisk en viss betydning å vite om samfunnstopper som er tilnærmet nullskatteytere, på tross av villa i Åsen, hytte på Hafjell og tre Mercedes i oppkjørselen.

Når det gjelder hvem som stemmer Frp er nok det et lite stykke unna trådens intensjon, men kort fortalt tror jeg nok at det er få partier som favner så ulike grupper som de gjør - at millionærarvingen Christian Tybring-Gjedde og Per Sandberg er i samme parti er egentlig ganske imponerende. Men at det er førstnevnte som går ut for nedbygging av velferdsstaten, er nok ikke så overraskende.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 15 okt. 2010 19:53

wolife,
der kom du nettopp med det nærsynte perspektivet - at naboen kan se hva du tjener.
Du kan jo se hva han tjener også, hva er problemet? Den som vil, finner alltid noe han kan måle seg opp mot hos naboen... Men nabokonkurranse er ikke motivasjonen for å ha listene tilgjengelige, det er en bieffekt. Jeg registrer at du ignorerer totalt hovedbegrunnelsene til at man har valgt å gjøre som man gjør. Det er ikke emd i vurderingen din en gang, du tnker bare på at naboen akn se hva du tjener.
Eva Joly fremhever det som et positivt trekk ved det norske samfunnet som resten av verden burde leve av. Det er ikke uten grunn. Vanlige lønnsmottakere som ikke har tenkt å jobbe svart, driver med hvitvasking eller annen vinningskriminalitet, er vi faktisk tjent med transparens.

Og det finnes også endel FrP-velgerne i lav-inntektsgruppen / på trygd; folk som de facto selv vil tape på at FrP kom til makten uten å skjønne det selv, men stememr FrP for like enkle grunner (innvandign, bensinpriser el hva det skulle være).

Jeg synes de er for tilgjengelig - pga mediene - men mener like fullt at det er en bra ting at de er offentlig, og at det outet en date som en som hovedsaklig jobbet svart, var nyttig.