Alle innlegg Sukkerforum

Verdier eller kjemi?

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 16 jan. 2008 13:23 Privat melding

Vi har gjentatt ganger kommet inn på dersom kjemien ikke er der.....og en del...der i blant jeg har ment at dersom ikke kjemien er der IRL..ja da er det ikke liv laga.
Flere som mener det er bedre å møtes raskt for å finne ut av kjemien.

Sitter her med KK nr.3...og en artikkel som heter "kjærlighet på nett",
hvor bla. Trude Sæle som jobber i Nettdaten.no (ikke reklame dette, er bare sukker for meg nå *smiler*) sier:" anbefaler at du mailer en stund for å bli god kjent med en person dersom du er opptatt av at verdier, interesser og holdninger skal stemme........Er du mer opptatt av personlig kjemi, kan du møte daten relativt raskt"

Er det sånn at dersom man mailer mye i forkant og blir kjent, at kjemien/tiltrekkningen automatisk vil være til stede når man treffes eller er det da slik at man har blitt så glad i og setter så pris på holdninger, verdier og denne personen slik at om kjemien eller tiltrekkningen rent fysisk ikke er helt på topp...ja så er det noe en velger å leve med?
Eller er det rett og slett flaks som gjøre det slik at noen finner den rette ved å bli kjent i forkant OG blir en full treff i IRL?

Skjult ID med pseudonym Amalgan on. 16 jan. 2008 13:59

Min erfaring tilsier at det kan ha noe for seg å maile eller chatte litt før man møtes. Det å komme litt under huden på den man skal møte i forkant, gjør at det blir enklere å by på seg selv på selve daten.

Jeg har opplevd å møte kvinner som egentlig har vært tiltrekkende nok rent fysisk, men som jeg ikke følte det var grunnlag for å følge opp fordi det ikke oppsto noe "kjemi" der og da. En del har problemer med å åpne seg, og vise hvem man er første gangen man møter et fremmed menneske - det er jo ikke så merkelig egentlig. Bildet blir mer komplett når man har chattet litt på forhånd, føler jeg.

Når det er sagt, hvis der ikke er noen fysisk tiltrekning i utgangspunktet så har jeg aldri opplevd at mailing/chatting i forkant har hjulpet noe på det.

Skjult ID med pseudonym Gladgutt81 on. 16 jan. 2008 14:22

Dette er noe som jeg føler jeg må ta litt på sparket med hver enkelt.
Noen får man lyst til å møte kjapt og andre føler man for å se ann litt lenger.

Er fort gjort med denne nettdatingen at man også kan få et litt feilaktig inntrykk når man prater med noen her inne, slik at vil bekrefte\avkrefte om dette er noe å bruke tid på.

Jeg, som sikkert de fleste oppegående vesener her inne, er opptatt av at jeg får oppleve den potensielles person, og det for min gjøres best IRL.

Dette kan fort bli litt samlebåndsaktig, men til syvende og sist er vel hverken den ene eller andre interessert i å bruke tid på noe som ikke vil fare noen vei.

Men på den andre side er det jo litt kos å nettflørte litt også;)

Skjult ID med pseudonym Honning on. 16 jan. 2008 15:33

Hm, jeg har motsatt erfaring - dvs at det er bedre å møtes så fort som mulig, hvis det føles bra og flyter godt når vi skriver, for ikke å bygge opp store forventninger og deretter lande med et stusselig lite plask - au! Etter noen erfaringer har jeg vel egentlig landa på dette: Flyter det fint og det føles som om jeg kunne skrive og skrive med vedkommende, så vil jeg gjerne møtes. Flyter det ikke, avslutter jeg kontakten og tar heller ikke et møte. Jeg har forsøkt det noen ganger, og det har ikke vøært bedre flyt irl enn over tastaturet. Skrev sinnsykt flott med en fyr hvor møtet irl ble det definitive antiklimaks. Men hver må kanskje finne sin vei.

Skjult ID med pseudonym Bad Santa on. 16 jan. 2008 15:40

Er det gæernt å maile å nå da.......??

Skjult ID med pseudonym Mannen on. 16 jan. 2008 17:27

Blir litt satt ut av alt dette snakket om verdier osv....... For når alt kommer til alt er det det kun det ytre som teller ved et første møte.Ingen gidder å finne ut om en persons verdier om man ikke tenner på det ytre.Sånn er bare datingens verden.

Og det er ikke lett å føle kjemi når man sitter med en smørbrødliste og dater noen første gangen.

I de flestetilfellene er man så anspent at det ikke er grunnlag for å finne kjemi......mener jeg:-)

Kjemi kan man føle om man glemmer smørbrødlisten...og heller prøver å finne motpartens gode sider istedet for alle feil:-)

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 16 jan. 2008 17:48

Mulig det er sånn i din verden Mannen....unnskyld...din dating verden..men tydligvis ikke for alle.
Men har begynt å lure litt....kanskje er det sånn at noen man trodde ikke var den rette nettopp fordi utseende og det yttre ikke var tiltrekkende ved første øyekast...men som etterhvert som man blir kjent innen i fra og ut.....vokser seg til den rette og hvor det yttre blir tiltrekkende, da man forelsker seg i det indre og ikke skallet.

"Kjemi kan man føle om man glemmer smørbrødlisten...og heller prøver å finne motpartens gode sider istedet for alle feil:-)"
Den er god å ta med seg.....men stusser litt....en date er da ikke et jobbintervju....., men å være positiv er ALLTID viktig i de fleste sammenheng...og det som tar enn lengst, trur eg *smiler*

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 16 jan. 2008 18:01 Privat melding

Personlig er jeg der at jeg må finne "tonen" skriftlig og muntlig før et møte kan være aktuelt. Det og finne tonen har litt samme føleslsen som kjemi har. Men "liker jeg deg" kjemien får først full blomstring på en treff IRL... Fordi det er en samlet utseende - kropps språk - kjemi som er noen veldige viktige faktorer for meg.
Så jeg må mailen en liten stund for så og prate per telefon for og finne ut om det er vits og gå lengre. Har vi ikke en del grunnleggende til felles som man finner ut av i forkant er det ei heller vits og møtes faktisk i min verden.

Jeg har aldri vært anspent før en date er ikke den typen og møter jeg en mann som er så nervøs at hendene skjelver og han ikke klarer og prate.. Vel det funker ikke for meg - ja alle kan være nervøse og skjønner det må være ubehagelig for den det gjelder.

Skjult ID med pseudonym smily on. 16 jan. 2008 21:57

mailer litt for å få et inntrykk av en person.. men ikke for lenge... da har mann lett for å få visse forhåpninger og forestillinger om personen og kan bli møtt av noe helt annet enn det mann forventer.
Har lært dette ved å få noen kjempesmeller... da kjemi på nett var kjempe bra og kjemi IRL var forfedelig.....
det gjelder å ta noen sjanser. Men velger å møte personen så tidlig det lar seg gjøre heretter.

Skjult ID med pseudonym lady35+1 on. 16 jan. 2008 22:19

Jeg har alltid gledet meg litt mer hvis det er en fyr jeg har hatt god kontakt med skriftlig. Men desto større kan jo nedturen bli også når man treffes og samatlen ikke glir så lett. Og for meg har det vist seg å ikke være noen stor sammenheng mellom å skrive mye først og snakke bra sammen - en person jeg har skrevet godt med kan fremstå som fremmed når vi møtes (blir mer sjenert IRL, slik som Cino antageligvis har møtt), og da kan det likevel være vanskeligere å prate med ham, enn en jeg ikke har skrevet så mye med. Så skulle jeg fortsatt, ville jeg nok begrenset skrivingen og prioritert møte. Men samtidig så er jeg litt imot at man kun trenger et minutt for å vite om det er kjemi. Jeg har opplevd å "oppdage" noen over tid (feks gjennom venner, studier, jobb); og det ville jeg ikke rukket på kort tid. Lu litt på hvor mange dater folk pleier å bruke før de konkluderer? Jeg har nok vært litt for kjapp noen ganger, og burde kostet på meg et møte eller to til (men akkurat nå er ikke det noe issue:).

Skjult ID med pseudonym Optimist on. 16 jan. 2008 22:30

Slik ser jeg det.

1) "førstemøte" på nett: skriftlig - verdier, kvaliteten avhengig av skriftlige ferdigheter til begge parter.
2) møtet IRL: fysisk tiltrekning og kjemi via. ikke verbal og verbal kommunikasjon avdekkes.

Forskjellen på å initiere et forhold på nett kontra IRL er at 1) og 2) over bytter rekkefølge. Det kan også ha sine fordeler.

Verdier eller kjemi? Hvorfor må jeg velge?

Jeg er optimist - synes begge deler bør være der :)

Men folkens, realistisk sett må man jo ta høyde for at ingen er like fullkomne som "det idealistiske bildet" som dannes på nett..

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 16 jan. 2008 22:46 Privat melding

Første inntrykket kan man ikke gjøre om igjen. Der man man bare en sjanse...
Men, det er sikkert noen som ville føle at det og treffes flere ganger kunne være lurt... (jeg gjør ikke det hvis det ikke stemmer ved første møtet.) Hvis man finner ut at man har bra kjemi men ikke på kjæreste plan men som venner - vel da kan vi treffes igjen og ha det hyggelig. Men hvis dette ikke er naturlig blir hele treffes igjen opplegget feil for meg!

Jeg er så heldig at jeg møter mye nye mennesker via jobb og derfor ikke bli vesentlig nervøs eller føler ubehag ved og møte for en date/kaffe eller lunch/middag!
Jeg kan ha sommer fugler i magen men vet jo allerede om det er en hviss kjemi der eller ei. Det er også derfor det er så viktig og ha pratet med hverandre per telefon. Høre stemmen - smilet som kanskje kommer gjennom telefonen etc... Men IRL må til og man har jo ingen garanti for at det stemmer når man møtes - det vil man jo først finne ut når man er "face to face".

Har møtt begge typer Lady35+1, men har stort sett bare hyggelig erfaring som ikke er av det ekstremt nervøse slaget. Heller litt mer ekstroverte mennesker som meg selv. (som igjen jeg vet stemmer ganske greit i forkant..) Er ikke tilhenger av og ha for mye dater - det er ikke daten i seg selv som er spennende men personen. Så har ikke vært på mange dater eller treff.! (men igjen det er riktig for meg - og jeg representerer kun meg selv..)

cino

Skjult ID med pseudonym Optimist on. 16 jan. 2008 23:08

Synes forskjeller kan være interessante jeg.. la oss si jeg er en spent og smånervøs fyr som skal møte ei jeg mistenker er utrolig flott. Og det var jammen lenge siden sist jeg var i denne situasjonen, og helst skulle jeg ønske datingperioden snart kunne gå vekk, fordi for meg er den beste perioden når jeg har blitt litt kjent med dama og stoler på henne og hun på meg. Er egentlig ganske ubekvem med hele dating-settingen.

Jeg kom nettopp ut av et langvarig forhold for litt over ett år siden, hatt 2 forhold i mitt liv.

Damen jeg møter er utadvendt, virker veldig rolig og blir iblant stille. Synes daten går sånn passe. Aner kanskje en viss forakt innimellom, men klarer ikke helt å gripe hvorfor. Men tenker at alt i alt - et greit førstemøte. Så var det unnagjort. Tar kontakt noen dager etter daten men hun forteller meg at hun synes det er best å være ærlig og at hun ikke følte at det var det helt store.

OK - litt satt på spissen dette. Men poenget er at en som sitter litt på motsatt side for dere og faktisk er dritnervøs kan ha mye å tilby likevel. Nervøsitet burde etter min mening være uvesentlig. Men nok om det. Tror vel en hovedforskjell kan være å lete etter en forelskelse kontra det å lete etter varig forhold og kjærlighet. Videre er det min personlige mening at kjærlighet kan oppstå uten vill forelskelse i starten. Der vet jeg om andre som er uenige.

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 16 jan. 2008 23:22 Privat melding

@Optimist - er ikke i tvil at den som også er nervøs kan ha mye og gi. Selvfølgelig! Det er ikke nødvendigvis nervøsiteten som "dreper" en date men det at man kanskje ikke snakker - man må dra ordene ut av vedkommende. Øyne ikke møtes - det bare ikke stemmer men alle kan ta feil og gikk ikke første daten bra så er det håp for noen mens hos andre ikke.

Ja vi er ikke alle like og de fleste av oss stiller på en date med åpent sinn... Har ikke rett til og dømme noen men jeg følger det som da er riktig for meg!

Skjult ID med pseudonym Optimist on. 16 jan. 2008 23:25

...videre mener jeg at uansett så bør man ikke skrives så lenge sammen at man begynner å danne seg bestemte bilder av den andre personen. Da bør man helle tone ned skrivingen før et førstemøte. Det kan nemlig medføre at man går på førstedate med noen forutdannede formeninger om den andre. Og er det noe man skylder den andre personen så er det å være åpen og mottakelig den kvelden.

Likeledes så mener jeg at dersom man har skrevet "for lenge" bør man være ekstra bevisst på å nullstille seg ;)

Så stor mener jeg altså at forskjellen er mellom å møte noen på nett og IRL.

Skjult ID med pseudonym Optimist on. 16 jan. 2008 23:31

Cino: Såklart, da er det enkelt - jeg misforstod :) Du refererte vel til manglende kjemi. Min feil.

I likhet med deg sier jeg også til megselv at jeg gjør de rette valgene og forsøker å følge det som føles rett for meg. Men på en annen side er jeg fortsatt single.

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 16 jan. 2008 23:32 Privat melding

Da har jeg vært heldig jeg Optimist!!! Men skriver ikke i månedsvis heller da....

Bilder danner man seg enten man vil eller ei før man møter mennesket. Slik er psyken til de fleste av oss. Men og skru ned
froventingene er jeg enig i er viktig. Men jeg er ikke NULLSTILT før en date - da hadde jeg ikke vært der... Jeg er "åpen" for den personen jeg skal treffe. Når man bestemmer seg for og gå på date stiller jeg ikke med negative ting på netthinnen men heller positive...

Men vi har tydelig ulike opplevelser av dater... Det er viktig og være positiv i livet uansett hva man gjør!

Skjult ID med pseudonym Optimist on. 16 jan. 2008 23:47

La meg bare først begynne med å si at dere norske kvinner er helt fantastiske. Jeg synes dere er så flotte alle sammen. Det er en fornøyelse å være mann i Oslo by.

Verdens vakreste damer tror jeg.

Nullstille ja - burde kanskje presisert "nullstille meninger om hvordan en person skal være".

Helt klart, positiv bør man være :) Og er man samtidig åpen uten å tro at man har den eneste nøkkelen til et bra liv kan man tom. lære mye på veien :)

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 16 jan. 2008 23:48 Privat melding

Vi er jo ganske enige vi to da.... ;o))))

Ikke bare jentene som skal få skryt her synes jeg... Jammen er norske menn flotte også. SÅ DET SÅ!! ;o)))))

LYKKE TIL!!! ;o))

Klem Cino