Alle innlegg Sukkerforum

Røyking...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym NoSmoking ma. 18 okt. 2010 17:44

Hvordan kan det ha seg at det fortsatt er så mange som røyker??

Ikke bare er det uheldig for kroppen, men også for lommeboka...

Og det er jammen ikke mye koselig å bli nedprioritert i forhold til at daten absolutt MÅ røyke uansett hvor hyggelig en har det!?

Og når det gjelder kyssing - uansett hvor mye du pusser tenna og skyller munnen vil røyk-ånden ALLTID komme sigende opp gjennom halsen... Usexy!

Og så stinker det av røykere - vel og merke i forskjellig grad, men allikevel... Usj!

Jeg har selv røyka i mange år, men slutta for endel år siden (og har den dag i dag ikke hatt lyst på røyk siden...). Jeg er IKKE antirøyk, men vil bare ha frem at det byr meg imot at folk har lyst å ta så lite vare på seg selv og lukte så vondt overfor andre - ta styring over ditt eget liv og finn noe annet å bruke kjeften til enn å sutte på en stinkende sur pinne sier bare jeg!

Hva sier DU?

(mann 36 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 17:49 Privat melding

sier at folk må gjøre som dem vi. MEN, det bør være dyrt og røyke i og med at dem koster samfunnet mye når dem blir syke, diskusjonen er selvsagt når det er dyrt nok. OG hvis jeg skulle havne i den hypotetsiske situasjonen at jeg var like forelska i en ikke røyker og en røyker vill jeg valgt ikke røykeren. det at man røyker er ikke en umiddelbar dealbreaker for meg men det blir tatt inn i vurderingen

(mann 32 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 17:53 Privat melding

Helt greitt å røyke så lenge man røyker Cigarer.. sigaretter har jeg aldri forstått meg på - det gir meg absolutt ingenting. En god cigar derimot har i likhet med en god vin sin egen personlighet - og der er det mye å utforske... Men så er jeg muligens "litt" biased for den diskusjonen.

@hoxen : med fare for å gjøre dette til en enda mer politisk diskusjon. Den enkleste løsningen på problemstillingen du reiser er faktisk et privat helsevesen og private forsikringer.

(mann 36 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 17:58 Privat melding

der står vi nok ganske steilt mot hverandre politisk ja. men ødelegger ikke tråden med den diskusjonen

(mann 45 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 18:04 Privat melding

Er selv ex røykende antirøyk og i utgangspunktet så er røyk en dealbreaker. Merkelige er at når jeg røykte så var det ikke noe problem med drag på damene og har hatt xer som har mast og mast om at mån bør slutte.
De to gangene jeg faktisk har sluttet så har forholdet ryke like etter.
Har selv tenkt lenge på å lage en tråd om det om det er noe korrelesjon mellom røyking og løssluppenhet.
En fet cubansk sigar i blant er ikke regnet som røyking det er luksus og de lukter da ikke så vondt som sigaretter gjør.
Men vi burde forby salg av tobakk i norge og heller få røyk inn på resept for de som er så avhengige at de ikke klarer å slutte. Å bare øke prisene er ikke noe god ide da den røykende delen av befolkningen ikke akkurat er den rikeste men tvert i mot.

(mann 32 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 18:12 Privat melding

@wolfie7 :

hehe, forby tobakk håper jeg i hvert fall ikke skjer, siden jeg bl.a. eier en cigar-importør og butikk :) noen hobbyer må man jo ha....

for øvrig så kan sigarer rullet på tobakk fra Nicaragua og Honduras også anbefales ved siden av de fra Cuba.. største problemet med Cubarnerne er kvalitetskontroll i rullingen - så man opplever ofte dårlig trekk på en større andel av sigarene. Dessuten krever de gjerne en del mer lagring siden cubarnerne sender dem ut på markedet fersk-rullede. En god Cohiba f.eks. bør lagres minst 5-10 år før man røyker dem om man vil ha velutviklet smak. Eksempler på gode sigarer rullet i Miami og på Nicaragua er for øvrig Don Pepin Garcia og Padron :)

Se f.eks. http://sigarprat.com/index.php/2010/10/padron-limited-editions-tilgjengelig/ for info om Padron

(dagens sigar-leksjon)

Skjult ID med pseudonym Mr Chat ma. 18 okt. 2010 18:16

Enda en ting å sette på listen min....kravene blir større og strørre! Od valgene færre og færre...

(mann 45 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 18:19 Privat melding

Sigarleksjoner tas mot med stor takk.
nå tenkte jeg i hovedsakelig vanedannende tobakk i form av rulletobakk, sigaretter og snus.
Heldig er du, har vin som interesse og har en drøm om å eie en eller flere vinbutikker men får ikke lov her hjemme i norge.

(kvinne 38 år fra Møre og Romsdal) ma. 18 okt. 2010 18:19 Privat melding

Men en ting er helt sikkert, det finnes ikkje større antirøyk mennesker enn X-røykere, det er faktisk dei som har røkt tideligere som klager mest...

Røyker selv men har på ingen måter nødt å gå ut å ta meg en røyk når man har det hyggeligest... Kan gå i mange timer uten røyk....

(mann 39 år fra Oslo) ma. 18 okt. 2010 20:29 Privat melding

Jeg tror nok ei som måtte røyke 10 om dagen kunne vært problematisk for meg. Men litt festrøyking bryr jeg meg ikke om :)

Og så er det jo som regel veldig sosialt blant røykerne ute, da. God mulighet til å bli kjent med nye folk :)

Skjult ID med pseudonym NoSmoking ma. 18 okt. 2010 21:12

Tanken min bak innlegget var jo ikke akkurat at dere skulle finne det for godt å begynne å reklamere for røyk og sigarer da....

Og som tidligere røyker må jeg bare si at jeg skulle ønske at jeg ikke hadde blitt så kvalm av røyk - for det er nemlig det som har skjedd i mitt tilfelle: Jeg har blitt "allergisk" mot røyk... Så det er faktisk slitsomt å omgås venner som røyker inne :-/ skal si dere at det er ikke moro!

Og at røykere er mer sosiale er bare en myte! Enda en ting folk prenter inn i huet sitt for å ha en unnskyldning for ikke å slutte... For jeg lover dere: du finner ALLTID en unnskyldning for ikke å slutte... Sånn er det bare!

It's all in the head...

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 18 okt. 2010 21:18

NoSmoking:

Jo, du er absolutt en antirøykperson, du burde komme ut av skapet snart :-D

Skjult ID med pseudonym NoSmoking ma. 18 okt. 2010 21:29

@frøkna:

Ha ha! Det er jo sant nok at jeg er imot røyk, så det var nok litt feil å skrive at jeg ikke var antirøyk, men det ordet er blitt så misbrukt og negativt ladet at jeg ville ikke bruke det... Regner med du skjønner hva jeg mener...

La meg si det sånn da, så skjønner du at jeg ikke er fullt så "anti" som jeg kanskje høres ut som: Jeg lar ikke være å date en som røyker, men i noen tilfeller blir det bare ALTFOR mye fokus på røyken (minst en hver time på en date med en ikke-røyker er å ta i spør du meg, for ikke å snakke om uhøflig...) og DA mister jeg "løsta" for å si det rett ut. Kanskje en gang går greit, men interessen daler kjapt fra min side når jeg innser at røyken er så forbanna viktig for den andre part... Sånn sett kunne jeg like gjerne satt et absolutt krav om null røyk i relasjonstesten... Men da "mister" jeg de som faktisk bare tar en røyk innimellom/på fest... Og det er jo synd :-/

Skjult ID med pseudonym pumpkin ma. 18 okt. 2010 21:30

Røyking er turnoff!!

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 18 okt. 2010 22:05 Privat melding

Fordi det er særdeles stilig vel. Hva hadde vel Nancy i charterfeber vært uten siggen så elegant plassert mellom fingrene, samtidig som det helles nedpå kopiøse mengder kaffe og Bailey`s.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 18 okt. 2010 22:08

Eller Marlene Dietrich med sigarett og munnstykke...
*sukk*

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 18 okt. 2010 23:13

NoSmoking:
Det er jo bare bra å være mot røyking... de aller fleste som gjør det vet at det ikke er bra for helsa, og vet at det fører med seg røyklukt både på klær og på ånden.

Jeg er også x-røyker, men føler at det ville vært særdeles usexy av meg om jeg skulle begynne å ha i mot røykere fordi de lukter og kanskje har lyst på en røykepause av og til :-P
Jeg har vært der, vet hvordan det var, kjenner igjen lukta, det kunne ikke falle meg inn å reagere på andre menneskers røykevaner og røykebehov.

Jeg har ei venninne som også er x-røyker og hun reagerer så på røyklukt at jeg blir nesten flau på hennes vegne... røyker den ene dagen og allergiker den andre dagen, lissom?

Nope, kos deg med å være røykfri og kos deg med at du slipper den uvanen... og ikke vær så innmari historieløs i forhold til din egen fortid som røyker ;p

Skjult ID med pseudonym katte ti. 19 okt. 2010 08:22

Bogart med sigarett.
(Og han døde av strupekreft...)

Skjult ID ti. 19 okt. 2010 09:45

Uff - jeg traff verdens beste her på sukker.
En kjerne kar og liker/likte han veldig godt, men hadde ikke sett at det stod røyker.
Sorry - klarer ikke lukta og tanken på en mann med rullings, nei ble helt feil
Kan ikke si at det var derfor, men det var faktisk det.
Er mange år siden jeg sluttet selv, og vil ikke starte igjen.

Skjult ID med pseudonym katte ti. 19 okt. 2010 10:20

Og en klassiker til glede for nye lesere.
I en tidligere tråd diskuterte vi litt om en som røyket, fikk advarsel om at røykingen kunne lede til amputasjon av benene, fortsatte å røyke, fikk amputert begge ben, og fortsatte...

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 19 okt. 2010 10:23 Privat melding

"Svake mennsker, jeg sier, du svake mennske.. hvorfor er du så svak, hvorfor er du svak, du røyker og drikker hver dag som kommer"...

Er en uvane. Folk for styre som de vil. Så lenge fyren pusser tennene ++ og passer på dem (liker ikke røyketenner) og helsa ellers skal ikke jeg bedømme han for siggen. Dårlig ånde kommer av flere ting enn kun røyken. Mat, hygiene, helse, hvor mye drikker man, sure oppstøt osv osv..

Men er ikke ikke godkjent med ekstrem avhengighet av sneipen. Da holder jeg meg vekk.

Røyker ikke selv, aldri gjort det. Men det er ikke det jeg er petimeter på....