Alle innlegg Sukkerforum

TV-aksjonen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym In10se fr. 22 okt. 2010 15:28

Jeg skal gå med bøsse. Oppfordrer andre til å gjøre det samme :)

Meld deg som frivillig på:
http://blimed.no/

(mann 40 år fra Oslo) fr. 22 okt. 2010 16:04 Privat melding

I fjor var det CARE som fikk pengene fra tv-aksjonen, og jeg har sjekket resultatet. Kun rundt 7 prosent av CAREs totale kostnader i 2009 brukt til innsamling og administrasjon. Det betyr at hele 93 prosent av alle utgifter gikk direkte til CAREs arbeid for verdens fattigste jenter og kvinner. Det er vel naturlig å regne med at omtrent like mye går til de som trenger det også denne gangen når pengene går til Flyktninghjelpen. Og hvis noen lurer, så har jeg faktisk sjekket Flyktninghjelpen også, og de brukte i 2009 faktisk en enda mindre andel av inntektene enn CARE på administrasjon, kampanjeutgifter etc, under 4 prosent totalt. I tillegg er det sikkert en del administrasjons-, lønns- og transportkostnader i landene de operer også, men minst 80 – 90 prosent kommer nok de trengende til gode (det er tallene som f. eks Plan, Redd Barna og SOS Barnebyer operer med, så de er sikkert representative for Flyktninghjelpen også). Jeg har ikke sjekket hvem som er revisor for CARE, men Flyktninghjelpen har i alle fall Ernst & Young som revisor. Jeg velger å tro at revisor gjør jobben sin og at tallene derfor stemmer ganske bra. Hvordan Røde Kors forvalter sine inntekter har jeg ikke satt meg inn i, det er ikke en av organisasjonene jeg har valgt å støte…

Men til syvende og sist handler det vel om tillitt, og jeg velger å tro at de menneskene som faktisk jobber med dette er bra folk som ønsker å utrette noe. Og at i alle fall 80 - 90 prosent av pengene går til de som trenger det, selv om noe selvsagt brukes på administrasjon, lønninger og lignende også. Et par timer med bøsse eller et par hundrelapper i donasjon koster meg veldig lite, og skulle jeg ta feil så synd, men det vil ikke være noe stort tap for meg.

Skjult ID med pseudonym qwerty fr. 22 okt. 2010 20:03

Må si jeg er skeptisk jeg også. Én ting er at det er et utall gode formål. En annen ting er at jeg tror at mange legger en hundrings i bøssa - et beløp tilsvarende en halvliter og en pakke peanøtter på byen - for å lette sin egen samvittighet.

Men det viktigste er at jeg slett ikke er sikker på om denne måten å støtte gode formål på er den mest fornuftige. Vi har samlet inn penger til gode formål i tiår etter tiår, men forskjellen mellom nord og sør har ikke akkurat blitt mindre av den grunn. Tvert imot, jeg tror lett det kan bli en sovepute, at fokus trekkes bort fra det som faktisk bidrar i det lange løp. Det er, tross alt, et langt større offer å oppgi urettferdig handel og å slette u-landsgjelda enn å sende en hundrings eller to for hver nordmann til et (for all del) godt formål.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 okt. 2010 07:46

@Nils. Vrøvl, hvilken fantasiverden er det du lever i?

Røde kors har 4,36% i administrasjonskostnader.

http://www.innsamlingskontrollen.no/xp/pub/organisasjoner/norges-roede-kors/regnskap/index.html

Skjult ID lø. 23 okt. 2010 08:51

En organisasjon trenger da å bruke penger på en god administrasjon for å få frem hjelp! Om mine penger går til administrasjon, stoler jeg på at organisasjonen vet hvor de trenger pengene mest for å gjøre en best mulig jobb. Forstår ikke at folk kan være så gjerrige og skeptiske til verden hele tiden!!!!! GI PENGER!

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 23 okt. 2010 11:11

*Tommel opp for godt initiativ, in10se!*

Jeg kan ikke ut og gå med bøsse, så da skal jeg bidra på flere andre måter.
Ønsker alle bøssebærere god tur imorgen!
:-))

Skjult ID med pseudonym lathund lø. 23 okt. 2010 12:12

Ja, det er lurt å være skeptisk, så kan man heller være litt egoistisk og bruke pengene på seg selv. Da vet man i hvert fall at de kommer frem til brukeren og går til et godt formål :-)

Selvsagt skal vi hele tiden evaluere og forsøke å finne mest effektiv bruk av pengene vi gir. Det er vel en av grunnene til at det bør gå en andel til administrasjon også. Men vi må aldri slutte å gi. I hvert fall ikke så lenge velferden i verden er så skjevfordelt. Og vi har all grunn til å ha dårlig samvittighet slik vi i den vestlige verden som kolonister har utnyttet og utbyttet Afrika f eks.

Det slår meg ofte hvordan vi blir gjerrigere og gjerrigere og klager på dårlig økonomi enda vi i realiteten bare blir rikere og rikere. Før ga folk av det lille de hadde. Nå har vi ikke råd, men bruker mer penger på luksus og goder enn noen gang.

God innsamlingsdag i morgen! :-)

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 23 okt. 2010 12:55

I motsetning til Flyktninghjelpen, der det eneste man får se er glorete reklamer som like gjerne kunne vært for Care eller noe annet, er det særdeles vanskelig å skjønne hva det egentlig går til, det å gi blir mer et ritual. Andre organisasjoner, derimot, blant annet Norsk Folkehjelp, følger jeg nok med på selv til at jeg har grunn til å tro at, ja, dette funker. For det er så mye som ikke funker, ja, som kanskje fungerer kontraproduktivt. Inntektene fra Live Aid ble jo for pokker blant annet benyttet til våpnekjøp for Megistu-regimet som blant annet ble brukt i krigen mot Eritrea.

Hvis den eneste grunnen til å gi er å få lette sin egen samvittighet, synes jeg heller man skal la være. Og den hjelpeorganisasjonen som spiller på nettopp folks dårlige samvittighet har ingen støtte fra meg.

Men helt malapropos - hva tenker egentlig en danske når han ser ordet "bøssebærer"? :-)

Skjult ID med pseudonym Eva lø. 23 okt. 2010 13:49

Eg synes det er totalt likegyldig om man gir for samvittighetens skyld eller ikkje, så lenge man gir. Tviler på at de som får pengene heller bryr seg om hva motiver den enkelte giver har for å gi.
Og å ikkje gi fordi enkelte tidligere innsamlingsaksjoner har gått rett vest er bare en dårlig rasjonalisering for å slippe å gi. Sannsynligheten for at pengene komme frem er vel mye større enn at at di ikkje kommer frem, og kommer di ikkje frem så jaja. . så overlever du vel det, imotsetning til di som egentlig skulle fått pengene.
folk sitter nå igjen med nok av penger uansett om de "sløser" bort noen 100kroner. Kor mye penger sløser vel ikkje folk bort bare på å gå ut på byen en vanlig lørdagskveld?

Skjult ID med pseudonym qwerty lø. 23 okt. 2010 14:20

Det dreier seg ikke om personlig sløsing, det dreier seg om hvilket fokus man har. Gjennom Live Aid ble det samlet inn millioner til de sultende i Etiopia - resultatet ble en ny giv til Megistus krig mot Eritrea og undertrykking av egen befolkning. Og ellers glemte man Etiopia helt - resultatet ser vi i dag, på tross av Megistus fall er Etiopia fortsatt blant de mest brutale diktaturene i Afrika.

(mann 42 år fra Telemark) lø. 23 okt. 2010 14:22 Privat melding

prøvde å få med min gamle mor som virkelig har behov for en gåtur, ho var fullstendig uinteressert og virka nesten litt redd for at jeg skulle klare å overtale ho........er det fremdeles mulig å melde seg på?

(mann 29 år fra Oslo) lø. 23 okt. 2010 15:18 Privat melding

Ta dere en eller to måneder fri og hjelp til med å bygge skoler og legge til rette for sanitære forhold istedenfor.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 okt. 2010 15:59

Jeg er forsåvidt enig i at det er bedre å bidra direkte selv enn å være redd for at ikke pengene kommer fram...

Innsamlingskontrollen har dog litt oversikt og luker vekk de verste eksemplene.

Skjult ID med pseudonym SMRT lø. 23 okt. 2010 16:39

@JarlH, jo for disse stakkars negrene klarer jo ikke å spikre selv. De trenger hjelp fra oss hvite vikinger fra nord!

(mann 29 år fra Oslo) lø. 23 okt. 2010 16:45 Privat melding

Joda, men nei da så. Se her ja. Det hadde jeg nesten glemt.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 23 okt. 2010 21:05

Jeg sitter og ser på TV-aksjonssendingen nå, og jeg har for all del tenkt å gi når de kommer på døra, men... jeg vet ikke om det å vise gamle svart-hvitt opptak fra 30-40 år tilbake fra den tidens innsamlinger er noe sjakktrekk. Jeg får ihvertfall en liten følelse av oppgitthet og nytteløshet av det. Men men. Bedre å hjelpe noen få enn ingen, vil jeg tro. Men jeg har litt følelsen av at det ville vært bedre å "lære dem å fiske istedenfor å gi dem en fisk", for å bruke et gammelt ordtak.

Skjult ID sø. 24 okt. 2010 12:29

Oppfordrer alle til å gi en timelønn av det du får utbetalt. En eneste timeslønn kan utgjøre en stor forskjell.

Skjult ID med pseudonym Grumse sø. 24 okt. 2010 12:33

Skal vi først snakke ting en kan gjøre for å hjelpe Jarl så er vel det å kjøre et tv eller en vaskemaskin til en hjelpeorganisasjon som gir det til folk i fattige land......kanksje ikke prosjekter i afrika og sånn men ihvertfall til land som Romania, Estland, Albania OSV......

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 12:35

Egentlig.

Det er jo nettopp å lære dem å fiske som er dagens måte å gjøre ting på. Det er veldig vanlig å spytte midlene inn slik at man kan hyre lokale arbeidere til å gjøre eventuelt arbeid samt å lære lokalbefolkningen opp til hva det nå er gitt prosjekt handler om. Det er en del år siden det var vanlig å bare gi dem en fisk og det var stort sett feilslått. Dagens holdning er å hjelpe dem til å hjelpe seg selv. Mikrofinans er et meget godt alternativ der.

Når det gjelder å hjelpe få, så er dette også noe som er veldig vanlig i dag. Man går inn og hjelper en og en landsby, noen organisasjoner en og en familie. Ved å stable få på beina blir disse igjen en ressurs til å hjelpe andre.

Skjult ID med pseudonym Grumse sø. 24 okt. 2010 12:40

Hjelp til selvhjelp er et bra tiltak Dragefrukt, men i noen land så er det myndighetene som stopper sånn virksomhet.....vi må finne en måte å hjelpe folk i disse landene på...........jeg har noen tanker men langtifra noen konkrete ideer til tiltak..

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 24 okt. 2010 13:03

Vi finner alltid noe å klage på når det gjelder å hjelpe andre, ikke sant? ;-)
Så er vi mest opptatt av at hjelpen ikke kommer frem, eller er det vår måte å unnskylde at vi har nok med våre egne komfortable liv? Jeg blir flau på manges vegne når det gjelder å komme opp med argumenter for å IKKE bidra.

Jeg skal gi den summen jeg sist brukte på kles-shopping med venninnelunsj.
Og jeg oppfordrer alle andre "shoppere" til å gjøre det samme.
:o)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 13:08

Men altså; hvor mange skal man hjelpe? Hver gang det er noe, så skal man bidra, for det er rett og det er etisk. Jeg har mine ting der jeg gir. Hvor skal man sette grensen?

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 13:17

Hold nå bare munn folkens, og gi! Og mens dere er i gang, så kan dere jo bli faste givere til SOS barnebyer, redd barna, Plan eller flyktningehjelpen med fler...

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 24 okt. 2010 13:18

Den grensen er vel opp til hver enkelt å sette, er det ikke? For min del handler det om å føle at jeg bidrar. Ikke fordi det er etisk og man "skal/bør", men fordi jeg ønsker det. :-)

Hvor mange man skal hjelpe?
Jeg mener man skal hjelpe så mange man kan, enkelt og greit. På de måtene man kan.
Jeg kan ikke se at vi mennesker har noen viktigere oppgave enn å hjelpe hverandre.

*Men det er nok mange her inne som mener jeg er på viddene i tankegangen min...;-)*

Skjult ID sø. 24 okt. 2010 13:21

De fattigste i Norge er blant de 10% rikeste i verden. Ikke glem hvor godt vi har det, vær medmenneske, vit at det er ikke rettferdig at vi ble født der vi ble født og at vi dermed har muligheten til å bidra med enn de fleste andre.

(mann 40 år fra Oslo) sø. 24 okt. 2010 13:22 Privat melding

Hjelp til selvhjelp er det beste, hvis man få til det, slik at de etterhvert kan stå på egne bein. Og jeg er helt enig i at deler av u-hjelpen vestlige land har gitt opp gjennom årene trolig ikke har gjort mye forskjell, og i enkelte ganger kanskje også har virket mot sin hensikt. Men det endrer ikke det faktum at de hundretusenvis og millionene av mennesker som lever hunder horrible forhold i flyktningleire eller slumbyer pga krig, sult eller naturkatastrofer fortsatt trenger mat, tilgang til rent vann, medisiner, tepper for å holde varmen etc. Og skolegang for barna, slik at endel av dem faktisk vil få muligheten til å klare seg selv når de blir eldre. At det er hundrevis av millioner, ja milliarder, av fattige og sultende i verden og vi ikke kan hjelpe mer enn en brøkdel, hindrer ikke at hjelpen kan bety forskjellen på et rimelig bra liv og et liv i elendighet, eller kanskje sykdom og død, for de titusenvis og hundretusenvis som faktisk har fått hjelp og som får hjelp. At vi ikke kan redde alle og kanskje ikke gjøre noe for å forbedre samfunnene de bor i, er da ingen grunn til å ikke hjelpe noen av dem i det hele tatt?

Jeg husker en fin historie jeg hørte i etterkant av den forferdelige terroraksjonen på Bali. En indonesisk kirurg på det lokale sykehuset jobbet døgnet rundt i flere dager for å redde så mange som mulig av ofrene. Da en journalist intervjuet han kom det fram at han hadde vokst opp i stor fattigdom, men at en vestlig hjelpeorganisasjon - en australsk en mener jeg å huske - hadde hjulpet han og gitt han muligheten til å utdanne seg til lege. I dette tilfellet viste det seg at investeringen som hjelpeorganisajonen hadde gjort i denne fattige gutten ikke bare kom lokalsamfunnet hvor han jobbet til daglig til gode, men også de skadete vestlige turistene som han gjorde alt for å hjelpe. Svært mange av disse var faktisk australiere selv, akkurat som de som noen år tidligere hadde donert pengene som gikk til å betale for indoneserens utdannelse.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 13:25

Så fordi jeg ønsker å diskutere dette med å gi, Sooky, så er det ekskludert at jeg faktisk gir? Jeg har fadderbarn via SOS og gir fast til Leger uten grenser. Dette beløper seg på mer enn et "dagsverk" for meg nå som jeg er uten arbeid. Kunne jeg gitt mer? Klart. Jeg kunne helt sikkert kuttet både her og der. Kunne droppet lørdagssnopet til ungene. Kunne droppet at de skulle ha ett par sko til fint og ett i barnehagen. Kunne droppet å kjøpe dyr mat, siden jeg der er opptatt av kvalitet. Mye jeg kunne gjort. Men hvor går grensen for hvor mye man skal fjerne fra seg selv for å hjelpe andre?

Årsaken til at jeg faktisk spør er at jeg mer enn en gang har fått pepper for at jeg ikke gir til Tv-aksjonen. Men HERREGUD, det er jo TV-aksjonen, Aaaaaaaalle gir til TV-AKSJONEN! Som Qwerty er inne på, så tror jeg en del gir for å lette sin dårlige samvittighet. Det er veldig synlig å gi til tv-aksjonen. Alle snakker om den. Alle spør; har du gitt? Hæææ? ER du et godt medmenneske eller ikke?

Nei, så er jeg vel ikke det da.

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 24 okt. 2010 13:28 Privat melding

E skal også gå med bøsse - en herlig årlig tradisjon :)

Skjult ID sø. 24 okt. 2010 13:33

Med tanke på søndagens innsamling: Klart det er andre som også sliter....Men er du klar over at her i landet har vi barn som går til sengs uten å spise! Eldre går uten medisin, sykehjemsplass, og behandling. Psykisk syke uten behandling. Mens vi donerer milliarder av kroner til andre land, istedet for å hjelpe våre egne først.....!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 13:35

Nå, nå skjult: vi gjør strengt tatt begge deler. Om barn går til sengs uten mat så er det på grunn av at foreldre disponerer pengene feil. Stort sett.

Skjult ID sø. 24 okt. 2010 13:40

er medlem på kiva.org da vet jeg at pengene går til de som trenger hjelp. syns en slik ordning er mye bedre en denne aksjonen

Skjult ID sø. 24 okt. 2010 13:42

Er verdensfadder i UNICEF. Men faste avtaler hindrer da ikke til å gi også til tv-aksjoner uansett om aksjonen går til psykisk helse, tsunami eller til fattige barn i afrika.

Skjult ID med pseudonym bølle-per sø. 24 okt. 2010 14:02

Jeg skal verken gå med bøsse eller gi penger. Jeg er støttemedlem i en rekke organisasjoner og synes det holder å gi til de formålene istedet.

Skjult ID med pseudonym In10se sø. 24 okt. 2010 14:02

skjult ID kl 13:33

Nå har jeg gått med bøsse før også, ikke hvert år, men i blant. Blant annet gikk jeg for tv-aksjonen da pengene gikk til Blåkors i 2008 og da pengene gikk til psykisk helse på begynnelsen av 2000-tallet en gang. Det var vel ikke akkurat rekordoppslutning rundt disse aksjonene heller, enda pengene faktisk nettopp skulle brukes på folk som trenger hjelp her hjemme. Husker i alle fall at jeg fikk en del nei fra folk jeg kom på døra til begge gangene. Men det er jo greit, det skal være frivillig å gi hvis man ønsker det.

Jeg synes faktisk folk må få lov til å søtte - eller la være å støtte - akkurat hva de vil. Og gir du faste beløp hver måned til en eller annen humanitær oganisasjon, som mange gjør inkludert meg selv, så behøver du ikke å skulle ha dårlig samvittighet for ikke å gi til tv-aksjonen i tillegg. Og alle som betaler skatt i dette landet her gir faktisk litt over skatteseddelen også, gjennom u-hjelpen som den norske stat finansierer, selv om en del av oss liker jo å gjøre litt mer enn som så og det må også være lov.

Men jeg håper jo folk gir en del i dag likevel da, for det er et godt formål og det er faktisk mange der ute som trenger hjelp og vi kan faktisk gjøre en forskjell for noen av dem, om langt fra alle.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 14:16

@Drage

Nei, du skal ikke ha dårlig samvittighet, eller droppe lørdagsgodtet til ungene for å gi mer. Vær fornøyd over at du gir, og faktisk hjelper medmennesker hver måned. Og det at du evner å gi uansett livssituasjon, viser at du har storsinn, noe som mange kan ha noe å lære av.

Som feks min tidligere samboer, som var Planfadder da vi bodde sammen. Jeg fant ut ett år etter bruddet at han hadde avsluttet støtten fordi han ikke hadde råd til å betale 229,- i måneden lenger da han hadde kjøpt seg en BMW X5!!!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 14:24

Jeg har ikke det spor dårlig samvittighet. Jeg syns bare det er forbaska irriterende at enkelte mener jeg bør ha det, fordi de er så flinke å gi EN gang i året.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 14:31

Jeg har ikke lest det en eneste gang i denne tråden, kansje jeg bare har skumlest...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 14:41

Som du ser lengre oppe så trekker jeg inn hva andre sier.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 24 okt. 2010 16:22

Kanskje litt teit å forsvare seg selv når man er anonym (eller "anonym"), men som jeg sa har jeg tenkt å gi penger i kveld, og i tillegg gir jeg et fast beløp hver måned (avtalegiro) til Leger Uten Grenser. Så det er ikke sånn at jeg synes alt er håpløst og ingen vits i.

(mann 29 år fra Oslo) sø. 24 okt. 2010 19:38 Privat melding

Om 229,- er prisen for en god samvittighet er det et røverkjøp.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 19:58

Hvem har ikke råd til 229,- i måneden? ;)

Sitter her og lurer på hvor bøssebærerne ble av, ingen som ville ha penger av meg i dag!

Skjult ID med pseudonym kit sø. 24 okt. 2010 20:01

sooky, ingen kom til meg heller. Men her har du muligheten
http://nrk.no/programmer/tv/tv-aksjonen/1.7348413

Skjult ID med pseudonym Eva sø. 24 okt. 2010 20:11

Nå har eg vore ute å gått med bøsse. Bra formål, dårlig organsiering av bøsse-bæring. Møtte opp på rådhuset for så måtte sitte opp mot en time å vente på å bli utdelt bydel, for så reise ut til bydelen, få kart over "mine hus" der, for så få beskjed om at eg må ver tilbake om en time for da skulle bøssene leveres inn.

Fikk tid til å gå innom halvparten av husene eg egentlig skulle til. Tipper det også var mange andre som heller ikkje fikk besøk.

Men nå er det jo teit at folk føler seg avhengige av besøk på døra for å kunne gi. Sett på NRK, gå på internett, ring givertelefonen; 82044110, eller sett penger inn på konto; 8380 08 09005

God tv-aksjon :)

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 20:16

@Eva

Tror ikke det at folk "føler seg avhengige av besøk på døra" for å kunne gi! Vi er nå de fleste av oss hvertfall oppegående nok til å klare å slå et telefonnummer! *humre*

Skjult ID med pseudonym Eva sø. 24 okt. 2010 20:21

Sooky; er nok morsomt nok endel eldre som sitter og venter. Eg var ute ganske sent og endel eldre eg kom til som sa "Åå, nå trudde eg ikkje dere kom likevel", "ja, eg har lagt penger klar", "deg har eg venta lenge på" - noe morsomt, og veldig koselig forresten :)

Skjult ID med pseudonym In10se sø. 24 okt. 2010 21:19

Jeg gikk på Toshov, og her fungerte alt helt fint. Måtte riktignok vente i nesten en halvtime før jeg fikk bøsse, men det var fordi det var så mange som hadde møtt opp for å gå. Og det var jo bra. Snakket med noen som hadde kommet litt sent etter at jeg selv var ferdig, og da de kom var det bare 3-4 ruter å gå igjen, så ingen behøvde å gå dobbelt.

Skjult ID med pseudonym nerd85 sø. 24 okt. 2010 22:43

Jeg ble "robba" av en 7åring med det bredeste gliset uten tenner når jeg gikk tur i dag, det som var dumt var at jeg ikke kunne gi noe til de to søte jentene jeg møtte 300m senere:P

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 23:07

Du kunne jo gitt de et nummer? (telefonnr...) ;)

Skjult ID med pseudonym Eva sø. 24 okt. 2010 23:27

190 000 000 kr til nå!! viss ikkje dette er sykt så vet ikkje eg! Følte plutselig ikkje det var så viktig at eg ga mine usle kroner til aksjonen likevel...

Skjult ID med pseudonym lathund ma. 25 okt. 2010 00:35

Hva var sykt med det? Så flott at de fikk inn så mye penger som kan hjelpe folk på flukt. Det er flere på flukt i verden i dag enn noen gang tidligere!

Stolt over å ha bidratt!

Skjult ID med pseudonym nerd85 ma. 25 okt. 2010 00:46

@sooky: at jeg ikke tenkte på det :-)

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 25 okt. 2010 14:03

lathund; som i "sykt bra!" off course..