Alle innlegg Sukkerforum

Sosial samvittighet!

Vis siste innlegg
(kvinne 38 år fra Hordaland) sø. 24 okt. 2010 02:03 Privat melding

It sucks!

Jeg så en doku om masseslakting av delfiner i Japan i kveld, og nå har jeg jævlig dårlig samvittighet, for jeg kunne drept for Sushi akkurat nå...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 02:05

Jeg spiser ikke oppdrettsfisk av samme årsaker.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 02:07

Ææææsj, aleccore ...

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 02:17

Beside the point folkens....

Det jeg mener er at det er så kjipt at vi vokser opp med vaner som er så fatale for andre, og dette blir dysset ned av de som tjener penger på dette. Som f.eks. da det ble kjent at vi dreper spurven og biene med mobilbruk, men vi er så vant med mobiler nå, at ingen kan tenke seg et liv uten. Så da blir det to hell med bier, og spurv, og deretter planter og mat......Og sånn baller det på seg.

Sånn er det nå med den japanske fiskeindustrien, de tømmer havet vårt for delfiner, tunfisk, hval og u name it! Men for å protestere må man slutte å spise fisk. Og jeg elsker fisk!

Bare ikke dagen kommer da vi får høre at Cola blir tappet av barnearbeidere, da har jeg et stort problem!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 02:19

Man må ikke slutte å spise fisk. Man må bare være bevisst hvor fisken kommer fra.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 02:25

Der må jeg arrestere deg litt Drage, det kan være umulig å finne ut hvor fisken kommer fra. La oss si at den er fisket i Japan, men sløyet i Portugal, ja, da er den made i Portugal. Ja, så er det sånn at hvis vi er veldig glad i Tunfisk fisket fra middelhavene her, ja, så vil Japanerne ha en bit av kaka, og øker fiskingen av Tunfisk for å ta markedsandeler. Så alt vi gjør har konsekvenser av ett eller annet slag. Når vi tar et standpunkt må vi holde oss til det!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 02:29

Det står sånne pakningsnummer på fiskepakkene i frossendisken iallfall, som skal kunne traces tilbake til skipene, eller noe. Jeg husker ikke helt hva opplegget var der.

Dessuten er jo ikke all fisk tunfisk. Det er tunfiskfisket som er til fare for delfinene, eller hva? Det går jo fint an å velge ut hvilken fisk som man kan spise og hvilken man bør la vær.

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 24 okt. 2010 02:40

Hva med burhønsa? Hva med kyr som står på båsen året rundt? Hva med griser som bor og lever i sin egen avføring?

Den eneste logiske konsekvensen er å bli vegetarianer.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 24 okt. 2010 03:04

Qwerty: jeg kjøper kun egg fra frittgående høns, så har de iallfall litt bedre bevegelsesplass enn burhøns. Jeg kjøper økologiske egg og fortrinnsvis fra utegående høns.

Griser, derimot, der er jeg ikke flink. :må vurdere:

Skjult ID med pseudonym qwerty sø. 24 okt. 2010 03:26

Jo, men når man snakker om delfinjakt, eller for den saks skyld hval- eller selfangst, kommer vegetarianeren i meg frem. Eller, rettere sagt, eks-vegetarianeren. Da jeg tok valget å begynne å spise kjøtt igjen tok jeg samtidig det valget at dette er greit på grunn av menneskets natur osv.

Men i bunn og grunn - er det noe mer barbarisk overfor dyrene enn å holde dem fanget for vår egen nytelse? Når jeg for eksempel ser Tines reklame med de intelligente og lykkelige kyrne blir jeg nesten kvalm - det er så langt ifra sannheten som man kommer. Joda, vi har bedre dyrevernlover i Norge enn i mange andre land, men vi kommer ikke forbi at vi avler dyr for å holde dem fanget og drepe dem når de er "modne" - enten hønsene er "frittgående" (som ofte betyr at de får oppå hverandre i en låve e.l.) eller ikke.

Jeg vil gjerne ha en blodig biff, men jeg er samtidig bevisst hvor den kommer fra.

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 12:00

Er helt enig med deg der Qwerty, jeg vil også gjerne ha en blodig biff, men vite at den blodige biffen har hatt det godt, og at den ikke er utrydningstruet osv....

Saken er at så lenge det bare er enkeltpersoner som krever et mer humant liv for dyrene, så kommer ingenting til å forandre seg.Vi må opplyse hverandre, og kreve at hønsene, kyrene, kyllingene og grisene skal ha det godt, og spise godt. Det samme med fisken i havet, vi må sørge for at det er fisk til barnebarna våre også. Sånn som vi holder på nå, vil havet være tømt innen 30 år!

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 12:01

@aleccore

Det må være fælt for deg! Tenk å ha høyest match med en dum blondine? ;)

Skjult ID med pseudonym Grumse sø. 24 okt. 2010 12:03

Er det bare meg eller hadde denne tråden kun 6 svar for så å ha 17 svar på to minutter.....imponerende....

Skjult ID med pseudonym sooky sø. 24 okt. 2010 12:58

Nei, du må nok bli blond!