Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 22:59

Bak disse ordene skjuler det seg en jente som desperat trenger å gå ned mest mulig i vekt på 6 uker!

Noen som har gode råd og tips? Det meste av fettet ligger rundt magen. Vær så snill å hjelpe. Dette er et nødstilfelle.

Takk :)

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 26 okt. 2010 23:01

Steinhard karbokur med tilpasset trening. Er selv ikke fan av det, men har bodd sammen med ei som tok en lettere variant man kunne leve og det funka forsåvidt det.

Ellers er det bare å gjøre det vanlig spise veldig fornuftig og få på seg løpeskoa nesten hver dag ;-)

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:03

Hva ligger i steinhard karbokur og hvor finner jeg denne? Og tilpasset trening betyr hva?

Jeg er usikker og uvitende :(

Skjult ID med pseudonym Miss:) ti. 26 okt. 2010 23:11

Man kan få kjøpt rockering som er en meget god trening for magen, rygg og holdningen.

http://www.treningspartner.no/produkt/1656_rockering-17-kg.aspx?gclid=CJK7g7-48aQCFVQ-3god40I3zw

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:15

Hjelper en rockering på ekta da mener du og tar det ikke lang tid å få levert den eller får man den med en gang så jeg ikke taper tid? Jeg bør gå ned 10 kg, men finner ikke ut hvor mye jeg bør spise og hva i tillegg til å rocke.

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 26 okt. 2010 23:17

@fortvilet - her kan du nok finne litt;

http://www.lavkarbo.no/

du får kikke på forumet dems der har dem helt sikkert noe du trenger ;-)

(kvinne 48 år fra Akershus) ti. 26 okt. 2010 23:17 Privat melding

Hvis du har tenkt å gå ned så mye som mulig på 6 uker, går du fort opp igjen.
Lavkarbomat og mye fiber og vann. Men, skal du ta av deg fettet, er det også viktig at du drikker ei spiseskje sunt fett, eks olivenolje, hver dag. Dersom du ikke får i deg fett, vil kroppen din lagre det du har. Sunt fett!! Og trening som er laget for fettforbrenning kombinert med styrke. Aerobic f.eks.
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Miss:) ti. 26 okt. 2010 23:19

Denne rockeringen fåes kjøpt i de fleste sportsbutikker. La med linken slik at du kunne lese litt om den.
Du taper ikke tid om du løper og kjøper og begynner treningen med denne..:)
Har vener som har gått ned 6 cm rundt livet på kort tid.

Du kan finne en diett, trene i tillegg bruke rockeringen....:)

Lykke til...

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:20

Takk for tips. Får heller tåle å gå opp igjen fort så lenge jeg klarer å gå ned. Mener du at jeg i tillegg til lavkarbo må spise en spiseskje f.eks olivenolje pr. dag? Dette er vel bare hvis jeg går på lavkarbo

Skjult ID med pseudonym hm.. ti. 26 okt. 2010 23:24

Må nok svette litt over tid for å få effekt, og er det magefett må du nok ned på gulvet for situps i tillegg. Trening med rockering funker bra, men den kan ikke brukes mange minuttene daglig, likevel bra for variasjonens del. Kjøpte selv en 1,3 kgs ring på XXL, men syns egentlig at vanlige rockeringer funker vel så bra. God trening!!

(kvinne 48 år fra Akershus) ti. 26 okt. 2010 23:26 Privat melding

Jepp, fordi kroppen trenger fett, men sunt i så måte. Når kroppen ikke får fett, er det helt naturlig og biologisk at den lagrer på det fettet den har så lenge den klarer.
Man skal ikke slanke seg kun på grønn salat, tro meg. Hvis du ikke klarer selve spiseskjeen, så hell over litt olje over salaten.

Skjult ID med pseudonym frklysten ti. 26 okt. 2010 23:28

Minimum en time rask gange hver eneste dag, og kutte alt av brus, godterier og snacks. Spise normalt men mindre. Sunne små mellommåltider. (frukt, nøtter, rosiner) Drikke masse vann.
Forbruke mer enn du spiser, enkelt og greit. Lykke til:)

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 26 okt. 2010 23:29

fortvilet; lurer fryktelig på kva du skal om 6 veker.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 26 okt. 2010 23:32

10 kg?
Kommer jo litt an på utgangspunkt.
Hvordan du spiser fra før og hva/om du trener.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 26 okt. 2010 23:35

Hvis du vil ha mer fett, ta heller litt nøtter eller spis feit fisk enn olje. Da får du i tillegg i deg andre viktige næringstoffer. Å få i deg nok vitaminer og mineraler vil bli en utfordring for deg når du spiser markert mye mindre. Ved å kutte karbo, vil du automatisk miste noe vann som karbohydratene binder i kroppen. Det vil komme på med en gang du normaliserer karboinntaket.

Pass på å få i deg nok protein, slik at du mister minst mulig muskelmasse.

Fokuser på matvarer som har høyt innhold av vitaminer og mineraler samt fiber. Drikk mye vann. Skipp matvarer som hovedsaklig er energi

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 26 okt. 2010 23:35

Det er fullt mulig å gå ned det, selv så gikk jeg ned 6-7 kilo (Fra 85 til 79/78) på 2 uker etter bruddet i begynnelsen av året, men det var fordi jeg omtrent ikke spiste ettersom all matlyst gikk ut av vinduet ;-p

Ikke å anbefalle, men det funker..hehe...

(mann 39 år fra Oslo) ti. 26 okt. 2010 23:38 Privat melding

Mange spørsmål som melder seg her. Først for de nysgjerrige: Hva skjer om 6 uker? Da er det jo julebordtider for de fleste :)

Å slanke seg raskt for så å gå fort opp i vekt er absolutt ikke å anbefale!
Regnestykket er enkelt. Bruk mer energi enn det du putter i deg. Karbohydrater har masse energi som omgjøres til fett dersom den ikke brukes opp relativt raskt - derfor unngå karbohydrater (poteter, pasta, ris, lyst brød). Bruk mat som inneholder proteiner og noe fett (null fett er fy fy).

Så må du nok inn i et strengt treningsregime. Løpig er mest effektivt for å forbrenne energi, men hvis du ikke er vant med å løpe bruker du nok noe tid til å få opp kondisen nok til at løping skal ha noe effekt.

Ellipsemaskin funker greit, og spinning naturligvis.

Styrkeøvelser for rygg og mage er bra for figuren, men hjelper ikke så mye på forbrenningen. Bortsett fra at generelt større muskelmasse gir høyere forbrenning.

Magefett er dessverre vanskelig å trene bort når det først har kommet, da det ikke er blant de første stedene kroppen henter energi fra. Og til "hm.. kl. 23.24" - sit-ups hjelper nok ikke direkte mot magefettet, da vi ikke kan bestemme selv hvor musklene våre skal hente energi fra. Men gir som sagt en bedre kroppsholding.

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:38

Imponert over at alle vet hva som er proteinrik mat og ha som bare er energi. Aner ikke hva jeg skal spise da, men jeg kan sikkert lese om det. Egg og salat forstår jeg. Og kanskje kylling,

Skjult ID med pseudonym kit ti. 26 okt. 2010 23:40

fortvilet, skal du ha en mulighet må du lese hva maten inneholder. Det står på etiketten....

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:42

Nå trener jeg ingenting og spiser mye ettersom mat er trøst og kjærlighets substituttet mitt dessverre. Men hva om jeg sykler 20 minutter før jobb og 20 minutter etter jobb på mammas ergometersykkel og kanskje går en halv time hver dag i tillegg. Vil det hjelpe? Har ikke kondis til å jogge for tiden.

Finnes det steder der man kan bestille mat for en uke og kun spise dette for å gå ned i vekt? Det virker som om det er mye å sette seg inn i og jeg mister verdifull tid om jeg skal lese mye og lenge før jeg forstår nok til å sette i gang.

Skjult ID med pseudonym linda ti. 26 okt. 2010 23:43

Jeg er selv på en kur, du kan spise: egg, bacon, fisk, kjøttdeig, fisk, kylling,biff,svin. altså. rent kjøtt. alt som har null karbohydrat, av frukt kan du spise jordbær, og av grønt kan du spise brokkoli og isbergsalat og agurk. dette er mest effektivt.. du kan lese mer på www.ketolyse.no

Skjult ID med pseudonym sunway77 ti. 26 okt. 2010 23:44

meld deg inn i vektklubb på vg,du blir bevisst på hva du spiser og ser hva du bør få i deg....
tror ikke på noe kur,vist du ønsker noe langsiktig....det hjelper vektklubb med...
får tom menyer for en hel uke om du ikke er vanskelig i matveien:) sunn mat,og ikke noe du må stå over:)

Skjult ID med pseudonym Eva ti. 26 okt. 2010 23:45

Kva kan man egentlig spise dersom man ikkje skal spise poteter, pasta eller ris?? Kun kjøtt, salat og grovt brød?

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 26 okt. 2010 23:45

@fortvilet
Mener du at du greier å legge om kost og livsstil sånn her og nå, bare du vet hvordan?

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 26 okt. 2010 23:46

@fortvilet - du har internett for dine hender, du greide å stille spørsmålet ditt her. Nå har du mye info om mye forskjellige ting, burde ikke være så vanskelig å gå til en søkemotor og søke opp de forskjellige tingene.

Dette er IKKE atomfysikk, men ting som det står VELDIG mye om i media og internett generelt for tia.

PS: Skal du gå ned 10kg på kort tid må du nok ofre noe mer en 40 minutter, i det jeg antar blir et forholdsvis rolig tempo, på en ergometersykkel. Du må jobbe så du svetter, MYE!!

Skjult ID med pseudonym kit ti. 26 okt. 2010 23:49

Arne, er ikke enig i at hun må svette mye. Hvis jeg tar en hard økt, blir jeg så sulten etterpå at jeg spiser resten av kvelden. Da kan det være bedre å kjøre lange lavintensitetsøkter for å maksimere kaloriunderskuddet.

Skjult ID med pseudonym linda ti. 26 okt. 2010 23:52

Men tingen er jo at ho bare vil gå ned mest mulig på 6 uker, vi vet jo ikke grunnen, kan jo være så enkelt som at hun skal inn i en kjole eller skal på noe arrangement at hun vil gå ned, og for å gå ned fortest mulig, så må hun kutte karbohydrat helt. det er det mest effektive, selv har jeg gått ned 10kg på 3uker, ved å holde meg HELT unna karbohydrat.. så anbefaler ketolyse!

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:55

Beklager om det var upassende å spørre her, Arne. Jeg kan å lese og jeg kan å tilegne meg både kunnskap og viten både via internett og andre steder. Nå var jeg bare i en situasjon der jeg må endre ting raskt og med en gang og innen 6 uker. Derfor tenkte jeg at noen kanskje hadde en ferdig løsning som de hadde prøvd og testet ut og at den virket blant vrimmelen av kurer og informasjon som finnes. Men det var nok et dumt spørsmål. Beklager.

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 26 okt. 2010 23:55

Jobba tidligere sammen med ei som var å trente 4-5 ganger i uka og skrøyt fælt av det, spinning, løping og styrke. Hu syntes derimot at det var litt rart at hu aldri svettet, men regnet med at det var slik hun var. Tok henne derimot med på en innedørs triathlon engang med 20 min med sykling, 20 løping og 20 minutter roing. Jeg ba henne følge mitt tempo og nivå, "det burde du jo siden du trener så mye". Hu kjørte på.....og etter 5 min var a nesten sjokkert over at hu faktisk svettet. Hu forbrant faktisk kalorier! Jenta hadde tydeligvis gjennom hele tida trent på halv maskin.

Joda, hu holdt seg på et greit nivå, men skal du gjøre store endringer må du nok tråkke til ;-)

MEN ljeg ser ikke helt at det ligger lange lavintensitetsøkter. Tror ikke helt viljen er der for det (sorry fortvilet), tror heller det er mer interesse i kjappe løsninger, noe som desverre ikke finnes.

Skjult ID med pseudonym Arne ti. 26 okt. 2010 23:56

Sa ikke at det var upassende, men det kan faktisk gå fortere hvis man tar tak i noen av nøkkelordene man har fått her og starte litt søk her og der. Da finner man fort ferdige artikler som forterller deg akkurat det du er ute etter på en mer oversiktlig måte :-)

Skjult ID med pseudonym fortvilet ti. 26 okt. 2010 23:58

Riktig Arne. Jeg ba om en rask løsning denne gangen. Igjen beklager mitt dumme spørsmål. Jeg kan jo slette tråden

(kvinne 28 år fra Oslo) on. 27 okt. 2010 00:00 Privat melding

Ettips er å gå bort fra pcen, og heller ta deg en kveldstur...

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:03

BEKLAGER!

Klokka er 12 på kvelden, jeg bruker ikke å skrive i forumet, men trengte råd fordi jeg er fortvilet. Jeg skjønner IGJEN at det var en dårlig ide. Jeg skal både slette tråden og gå vekk fra forumet og maskina.

Takk for de rådene jeg har fått, jeg finner nok ut av det alene.

PS Linda: Disse ketolysekursene, får man vite der nøyaktig hva man kan spise og ikke? Takk for konkret tips.

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 27 okt. 2010 00:08

@fortvilet
Her kan man skrive om alt fra julebrus til favoritt marsboer, tror fint vi takler en tråd til om kosthold og trening.

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:09

http://www.lavkarbo.no/matvaretabell/frukt-og-gronnt

til høyre nedover ser du også de andre kategoriene, så kan du spise de med tilnærmet 0 i karbo, fett og protein er veldig bra. jeg spiser ikke noe med mer enn 2-3g karbo pr 100g, dvs du kan leve på egg og bacon og gå ned som pokker. Du trenger heller ikke å trene. Jeg gikk ned som sagt 10kg på 3 uker, bare ved å ikke spise noe som helst karbohydrat, og jeg er ikke super overvektig, nå vet jeg ikke hva du veier, men om du er mer overvektig enn meg så går det nok fortere med deg. Så regel, alt av rent kjøtt, fett, egg,ost. Fy: ris,poteter,pasta,brød,knekkebrød, banan etc :-)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:13

Igjen takk for konkret tips linda, det settes stor pris på!!!

Etter å ha lest mange tråder trodde jeg det var lov å stille et oppriktig spørsmål, men kjenner at jeg ble litt lei meg etter noen av innleggene her, så jeg gjør det nok neppe igjen. (Svar til kameleonen)

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:14

http://www.ketolyse.no/?group=1443&subgroup=1444&art=2002 her også kan du lese! Ikke bry deg med de negative kommentarene :-) De har da ingenting med hvorfor du ønsker å gå hurtigsmulig ned på 6 uker :)

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:15

Ved å gå på denne kuren så er det også fettet på lår og mage som forsvinner først.. :)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:18

først nå skjønte jeg det med lavkarbo og hvordan man kan finne ut av prosentene i maten. Ser du ikke på fettinnholdet og spiser du f,eks avokado som har lav karbo men høyere fett?

Skjult ID med pseudonym Arne on. 27 okt. 2010 00:18

Altså ingen direkte negative svar her ville jeg si (uten å gått gjennom alt en gang til), men man må kunne foreslå at du tar tak i noen av de tingene du har fått høre om her å søke på nett. Da vil jeg garantere deg at du finner bedre OG klarere svar enn du får her. Hadde det ikke vært for at jeg skal legge meg nå skulle jeg jaggu har gjort det selv for å demonstrere hvor enkelt og fort gjort det er ;-)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:20

Point taken Arne. Du er flinkre enn meg, smartere enn meg, Jeg trengte denne hjelpen selv om du fikser alt alene. Fint for deg, men jeg blir glad om du respekterer at jeg trenger hjelp. God natt!

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:22

Nei ikke tenk på fett :) Fett og protein er bra, bare fokuser på å ikke få i deg noe karbohydrat. Min dag kan feks bestå av : frokost. omelett. middag strimletsvinekjøtt med brokkoli, og stekt egg og bacon til kvelds. bare eksempel. dette går man altså ned av. og jeg har ikke trena NOE. KUN se på karbohydrat :-))) det er ganske mye man kan spise:) Taco feks, så kan du spise alt utenom lefse/shell :) smør og fett kan du også bruke mye av :)

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:24

Nå vil jeg bare få frem at dette er det mest effektive for å gå ned RASKT, ikke å legge om livstilen sånn :)) Og dette har jeg gjort mange ganger så jeg vet det fungerer :) Og kjenner også mange som har gjort det samme, og kiloene renner av !:)

Skjult ID med pseudonym Bullen on. 27 okt. 2010 00:24

Tar du deg ikke fryktelig nær av alt nå, fortvilet?
Ingen her har prøvd å være stygge mot deg, men du unnskylder deg jo nærmest fordi du er til!

Vær stolt av deg selv, og vær enda stoltere når du når målet ditt! ;-)

Arne har forresten aldri kalt deg dum, og han har heller ikke sagt at han er smartere enn deg :-)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:24

Blir litt rørt over at du gidder å hjelpe meg. Tusen takk linda. Føler meg så alene om dette, og det betyr mye at du skriver det du gjør for meg nå.

(mann 38 år fra Oslo) on. 27 okt. 2010 00:26 Privat melding

Jeg gikk ned fra 94 kilo til 73 kilo på to måneder, utelukkende ved å kutte ut Cola, iskrem og potetgull.

Jeg foreslår derfor at trådstarter innfører en beinhard "null godteri" disiplin.
Da kan trådstarter spise som normalt og fortsatt rase ned i vekt.

Så enkelt er det faktisk. FAKTISK.

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:26

Bare hyggelig :-) Har selv hatt sånne mål selv, enten jeg skulle dratt til syden innen 3 uker, eller jeg skal noe annet, så jeg bare ville gått ned fortest mulig, for så å drite om jeg går opp etter det, jeg også skjønner jo det, at om jeg plutslig peiser på med karbo etter å ikke å ha spist det, så går man opp :) Men jeg skjønner hvor du vil, så da er det jo greit :) jeg anbefaler ikke å spise lite og ofte og knekkebrød og alt det der, for da viser det lite på vekta, og man blir fort utålmodig :)

(mann 38 år fra Oslo) on. 27 okt. 2010 00:27 Privat melding

Jaja ok, det var vel kanskje mer ca fire måneder og jeg gikk mye tur med hunden ;)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:27

Jeg ba om et råd, ikke korrekt, Bullen. Utover det har du rett, jeg tar meg nær av det fordi det betyr mye for meg, fordi det er vanskelig å veie for mye og hele tiden bli valgt bort som kjæreste på grunn av det. Ha meg tilgitt for at jeg tar meg litt nær av ting som ikke føles spesielt velment, men mer som en pekefinger.

Skjult ID med pseudonym linda on. 27 okt. 2010 00:29

@Eivind

da tror jeg du må spise veldig mye iskrem cola og snop, om du går ned 20kg på 2mnd på å kutte det, tror nok ikke at mannen i gata spiser så mye i det. Hva som er "normalt" å spise utenom det er jo veldig individuelt, om noen spiser 4 brødskiver til frokost, 2skiver til lunsj og poteter til middag etc, men slutter med godteri, så tror jeg faktisk ikke at man går ned drastisk i vekt :)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:29

(mener korreks)

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 00:30

spiser aldri potetgull. Spiser i hovedsak bare for mye mat og mye brød og annet karboting

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 27 okt. 2010 01:17

@fortvilet
Slik jeg leser denne tråden, sitter nødstilfellet et annet sted enn rundt magen.
Jeg håper du når målet ditt innen den tidsrammen du har satt for deg selv, og håper du har fått god hjelp av de mange, ulike rådene her inne. Og så tenker jeg litt på dette med å lese hva folk skriver med "rosa briller", og så kan du selv bestemme hva som er viktig for deg å ta til deg. Det er ingen her som kjenner deg, og derfor er det jo heller ikke personlig. Eller? :-)

Jeg har egentlig kun to råd å gi deg, jeg. :-)
*Vurdere viktigheten av målsetningen, og om den er realistisk.
*Vurdere konsekvensen av å f.eks endre målsetningen, tidsrammen og motivasjonen din.

*Ønsker deg masse lykke til, og håper du har gode venner som støtter deg i en slik prosess.*

Skjult ID med pseudonym Fanny on. 27 okt. 2010 02:36

@ fortvilet

Lykka til. Dette klarer du!

Og de fleste som skriver her vil dig nog bare gott- ikke bry dig om någon kommentar skulle vara nedlåtande!

Jag skjønner dig, det finns veldigt mye info i media og på nettet om alla mulige dietter og metoder før at gå ned i vekt. Ikke lett og vite vad man skall ta og prøve alltid :). Många metoder får man førstås resultat av, men dem varierar i hur raske dem er og i hur bra dem er før hälsan på lång sikt.

Ketolysemetoden er nog rask i starten, men tror ikke den er sund på lång sikt. Men dette er ju kortsiktig vektnedgång du efterlyser....Legger du til trening, med huvudvikt på kondisjon og noe styrke per uke får du enda raskere resultat. Og hvis du ikke orker løping eller spinning er ju promenader i 1-2 timer hver dag bra det også.

På lång sikt kan nog GI- metoden/Isodieten ) lavt glykemiskt index vare bedre. (http://www.isodieten.se/).

Eller at du prøver Grete Roede metoden (http://www.greteroede.no/) der du kan spise det meste, men bare i en viss mengd per dag, og helst sund mat. Også treningen då førstås :).

(mann 35 år fra Oslo) on. 27 okt. 2010 03:15 Privat melding

har ikke lest alle sine innlegg her men.. jeg er ekspert på å slanke meg og har tatt d alt for langt et par ganger.. drit i å spise lavkarbo, drit i diett og FOR GUDS SKYLD DRIT I TRENING. trening gjør deg sulten. dietter er noe piss. d sitter i hodet. slapp av hvis du skal spise noe spis noe du liker men sørg for at det kommer i en liten pakke. spis sakte nyt d. ikke tenk jeg må spise til bestemte tider. trekk det så lenge som mulig før du spiser på dagen.hvis du skal spise små spis. ta en kopp kaffi, en røyk, snus hvis du blir for slulten. du må sultefore deg, men du må skjære ned i et tempo som passer deg. hjernen din slutter å forvente mat. du kan spise mindre og mindre og hvis du vil sulte deg i hjel uten å kjenne sult. går det for lenge blir du syk i hodet. også. etter du har dødd hæhæ. ingen syns du er digg når du er for tynn selv om du syns d.

Skjult ID med pseudonym Fanny on. 27 okt. 2010 03:26

@ vilhakreps

Ja, kanskje Anorexia vore en rask bra løsning :P. Finns ju andra metoder også, som fetmaoperasjoner. Og Gastric Banding, Gastric Bypass og Sleeve Reseksjon. (http://www.overvekt.net/index.php?id=1029)

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 27 okt. 2010 08:36

Ristemaskin?
Hva rister den :-)

Skjult ID med pseudonym Malinka on. 27 okt. 2010 10:18

Kan jeg anbefale en pitteliten livskrise?
Mange går ned i vekt fort som fanden på den måten.

Skjult ID med pseudonym fortvilet on. 27 okt. 2010 15:48

Er allerede i en liten livskrise og hadde jeg bare skullet inn i en kjole hadde ikke dette vært viktig for meg. Tåler stort sett de ekstra kiloene men ettersom det er noe helt ekstraordinært nå trengte jeg altså gode råd å tips fra erfarne slankere. Hvilken dose anbefaler du da og hva skal man spise samtidig Duchampion.

Skjult ID med pseudonym mimmi on. 27 okt. 2010 17:30

ZUMBA

Skjult ID med pseudonym Hemmelig on. 27 okt. 2010 18:22

Prøv suppedietten, du går garantert noen kilo men får ikke så mye overskuddsenergi at du orker å trene. En venninne gikk ned 5 kg på 1 uke.

(kvinne 45 år fra Oslo) on. 27 okt. 2010 18:30 Privat melding

Sykkle overallt,-og trene styrketrening,-og spise masse gulerøtter,og kålrot,-og litt frukt,-og supper/havregrøt,-og drikk masse vann.... kan love deg at det hjelper... Lykke til ;D Ps; hyppige&små måltider

Skjult ID med pseudonym toohey on. 27 okt. 2010 18:32

@Malinka
Livskriser er den abolutt mest effektive slankekuren. Det er ihvertfall min erfaring. :)
Men kanksje ikke noe jeg vil anbefale eller ønske andre :)

Skjult ID med pseudonym eliseb on. 27 okt. 2010 18:48

Hva skal du om 6 uker?

Skjult ID med pseudonym Fanny on. 27 okt. 2010 19:05

kom ihåg att om du svälter dig ned i vikt - så kommer kroppen ställa in sig på svällt- OG om du børjar spise normalt sen- kommer du bli tjokkere en du var innan du begynte med svälten....så är det! Men det kanske du redan var väl medveten om?
Gjør du däremot en varig livsstilsändring är det ju ingen fara!

Skjult ID med pseudonym Såpass on. 27 okt. 2010 19:40

Vektklubben i VG. Da går du ned 1 kg i uka. Veldig bra opplegg, får menyer på hva du skal spise hele dagen.
Der skal du veie deg en gang i uka og måle deg rundt maven en gang i måneden. Du får vite hvor mange kalorier du skal ha om dagen. Trenger ikke å følge menyen der. Bare føre opp hva du spiser på din egen side på vektklubben.

Skjult ID med pseudonym Fanny on. 27 okt. 2010 19:52

ja- enig med Såpass. Slikt som Vektklubben er bra grejer, og jag har sett folk som gått ned MYE med hjelp av akkurat den klubben!

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) on. 27 okt. 2010 20:16 Privat melding

Lær deg mage dans, hvis det finne noe kurs der du bor..;-)

Skjult ID med pseudonym fremad on. 27 okt. 2010 21:05

For ca. 10 år siden gikk jeg ned 10-11 kg på en måned. Jeg er mann, 185 cm høy og begynte å nærme meg 89 kg. Under slankeperioden spiste jeg normalt (og mye), men jeg var nøye med tidspunktet i forhold til trening. Når jeg begynte å bli sulten, dro jeg ut på sykkeltur i østmarka, eller jeg tok en svømmetur. Aktivitet i minst 1 time, deretter 1 time venting før mat. Slitsomt å jage opp bakkene uten mat i kroppen? Ja. Vondt? Ja. Farlig? Neppe. Effektivt? Ja. Og for de som lurer, jeg holdt vekten bra etter slankingen. Jeg gikk umiddelbart opp ca. 1-2 kg, men i løpet av 10 år har jeg aldri vært over 85 kg (som egentlig er smertegrensen for meg). I den senere tid, med litt steinlegging og jogging, har jeg økt muskelmassen og redusert vekten til 80. Som nevnt tidligere i tråden - spis mindre enn du forbrenner, så er kroppen nødt til å forbrenne fett. Men det er som sagt vondt og krever en god porsjon selvdisiplin.

Skjult ID med pseudonym eliseb on. 27 okt. 2010 21:18

Ååå, hva skal du om 6 uker?

Skjult ID med pseudonym Freshman on. 27 okt. 2010 22:12

@Fortvilet
Hvis du har 6 uker på deg, så er ca 6 kilo normalt å gå ned i vekt.
Du trenger ikke å gjøre noe spesielt, det er bare å spise endel mindre av den maten du allerede spiser,
og kutte ned på produktene som inneholder mest kalorier.
Husk, det er det totale kaloriinntaket minus kaloriforbruket pr dag som teller.
Du har brukt lang tid på å legge på deg, og du må bruke lang tid på å gå ned i vekt.
Det er dessverre ingen snarveier.
Lykke til, du får det til hvis du er tolmodig!

Skjult ID med pseudonym qwerty on. 27 okt. 2010 22:13

Jovisst finnes det snarveier, problemet er at de ikke alltid er varige.

Skjult ID med pseudonym echo to. 28 okt. 2010 22:42

Jeg anbefaler selvmord - det løser alle problemene dine og tar deg rett til nirvana!!!
Selv har jeg det daglig til vurdering, men klarer ikke helt å gjennomføre det. Drømmen er å komme utfor en dødulykke eller snuble foran trikken med hode under hjula...

Skjult ID med pseudonym Don Alfons to. 28 okt. 2010 22:49

Dagens tips: Ät riktig mat i rimliga mängder. Inte för lite. Inte socker (håll koll på innehållsföärteckningarna! Massor av proukter är sockrade nu för tiden. Gilde t.ex sockrar nästan allt sitt kött (dom skriver glukos på förpackningen, men glukos = socker).
Motion. Gång i högfart är ett ineffektivt sätt att förflytta sig och därför bra träning. Cykel går bra också. Rodd är också bra. Bara att slita på.

Skjult ID med pseudonym fortvilet to. 28 okt. 2010 23:55

Håper jeg aldri blir så trist at jeg følger anbefalingen din, echo

Fine tips, Don Alfons. I morra går startskuddet.

Skjult ID med pseudonym Luring fr. 29 okt. 2010 00:21

Høres ut som et godt råd, @echo. Har du prøvd det selv?

Skjult ID med pseudonym blomma-76 fr. 29 okt. 2010 01:25

Ja, spis mindre og oftare og minska kaloriinntak- . Jevnt blodsukker är meget viktigt (som du får när du spiser regelmessigt, mellan- mål og større måltider jevnt førdelt utøver dagen)- før mye sukker ødelegger! träna! Økar førbräningen!

Skjult ID med pseudonym fortvilet fr. 29 okt. 2010 10:36

I dag har jeg ikke spist noe enda, men antar at en omelett av 2 egg ikke kan være helt feil slik jeg leser tråden.

Duchampion jeg aner ikke. Kan så forferdelig lite om dette og blir så deppa av å lese alt jeg ikke får til så om du kan fortelle meg nøyaktig hva jeg skal spise, ville jeg nok fulgt det. Er sliten og lei og fortvilet over å prøve og prøve.

(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 29 okt. 2010 19:55 Privat melding

vet du vad fortvilet.
Alla dieter fungerar kortsiktigt, men få dieter fungerar långsiktigt. För att långsiktigt kunna behålla din nya vikt så måste du ändra ditt ät beetende och ditt rörelsemönster.

http://www.viktminskning.dk/

(kvinne 41 år fra Oslo) fr. 29 okt. 2010 20:06 Privat melding

Den medicinska tidskriften New England Journal of Medicine presenterar en utvärdering om effekterna av tre olika dieter vid bantning:

* fettsnål diet
* medelhavsdiet - mycket grönsaker och omättade fetter
* lågkolhydratdiet - fria att äta hur mycket fett och proteiner de ville men mycket lite kolhydrater.

Studien pågick under två års tid och omfattade i varje grupp drygt 100 medelålders män och kvinnor.

http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Svenska-narings-rekommendationer/Om-fett-kostrad-och-Livsmedelsverkets-experter/Kommentar-till-studie-om-olika-dieter-vid-bantning---17-juli-2008/

Under det första halvåret gick alla ner i vikt men det mest intressanta med studien är att de som följde medelhavsdieten tycks behålla den viktminskning de uppnått under en längre tid än de andra två dieterna, säger professor Åke Bruce vid Livsmedelsverket.

Skjult ID med pseudonym Dag fr. 29 okt. 2010 20:07

Har du trent i dag da?

Skjult ID med pseudonym blomma-76 fr. 29 okt. 2010 20:08

fotvilet, du kan vel bestemme dig før en diet? og så googler du den og finner ut av allt må vite, som recept og ting du kan spise og hur du skall gå yil väga. Allt finns ju her på nettet ......:)

(mann 44 år fra Rogaland) fr. 29 okt. 2010 20:28 Privat melding

Følg denne ?:
http://www.matprat.no/tema.aspx?tema=sunn

Spis hyppig, spis en større andel proteiner (kjøtt/fisk/egg) til fordel for karbohydrater (poteter, pasta, ris)
Nøtter er sunt, men disse har høyt kaloriinnhold så ikke spis mye av disse. Samme gjelder frukt, disse inneholder gjerne en del glykose (sukker) Spis et passe måltid hver 2-3t og drikk vann gjevnlig i løpet av dagen. Hva som er et passe måltid får du et utgangspunkt i matpratlinken over.

Spiser du 5 måltider pr dag skal du kunne sikte deg inn på ca 300kcal pr måltid, sammen med noe trening vil dette gi resultater. (mengde kcal pr 100g står på all matvareemballasje)

Lad iPod e.l. og sett opp 20min spillelister, gå (rask gange, du skal bli litt svett) en spilleliste hver morgen og kveld. Hvis du har tid til lengre turen (ikke nødvendigvis hver dag) gjør det. For fettforbrenning er det bedre med lengre, litt roligere treningsøkter enn korte på makspuls.

Med disiplin og trening skal dette kunne gi deg en vektreduksjon på ca 1kg/uke men vekten beveger segi rykk og napp, så ikke fokuser for mye på selve kiloene. Ta metermålet i tillegg og mål livvidden din, selv om vekta skulle vise det samme er sjangsen stor for at livvidden reduseres.

Og sist men ikke minst, ikke stress - dette er noe du skal gjøre for du ønsker det!
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym fortvilet fr. 29 okt. 2010 21:22

Til blomma og flere andre. Kan mye om dietter og hva de ulike gjør. Som skrevet tidligere er jeg så sliten av å google og lese og prøve å finne frem i vrimmelen av informasjon om det ene og det andre. Noen fungerer som livstidsendringer og er sunne eller mindre sunne. Igjen poengterer jeg at det er viktig at jeg går ned fort denne gangen.

Til Dag. Det er mange som antar at jeg ikke trener. Men det gjør jeg jevnlig. 3 ggr på treningssenter pr uke.

TIl duchampion. Ja, du er den som har gitt mest konkrete råd, så da gikk jeg for det du anbefalte. Har vært og kjøpt både matvaretabell og kokebok om emnet i tillegg til å printe ut linken du ga meg. Jeg starter derfor med en detox kur i morra og så er det lavkarbo videre. Tusen takk for konkret råd med god link til en RASK vektreduksjon uten at jeg måtte lete opp alt selv nå. Har ikke verken ork eller kapasitet. Det tar på å skulle gå ned i vekt rent mentalt.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 29 okt. 2010 21:26

duchampion sitt forslag virker som det mest fornuftige når du vil gå fort ned i vekt. Fokuset er på de stoffene du må ha og inneholder kun fulle kalorier. "Fulle" i motsetning til "tomme" kalorier

Skjult ID med pseudonym fortvilet fr. 29 okt. 2010 21:30

Det jeg følte også, og mest tilgjengelig. Derfor ble det rådet jeg fulgte. Takk andre for rådene deres uansett :)

Skjult ID lø. 30 okt. 2010 00:02

Duchampion bare lurte på om du mener det er smart å ta noen form for tabletter i tillegg for f.eks fettforbrenning. Har du eventuelt noen anbefalinger her. Det står at jeg burde ta sink og selen og selolje. Det er jo greit, men noe i tillegg du mener jeg skulle tatt.

Skjult ID med pseudonym strandboms lø. 30 okt. 2010 00:05

Ehm..hvordan kan frukt være usunt?...ref Hal sitt innlegg

Skjult ID med pseudonym Eleni lø. 30 okt. 2010 00:07

Jeg tror det er pga fruktsukker. Dietten ha anbefaler er lavkarbo, da skal man unngå for mye sukker.

Skjult ID med pseudonym strandboms lø. 30 okt. 2010 00:18

Blir bare for dumt...men det er bare meg. Derfor jeg normalt ikke blander meg inn i slanketråder...

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 30 okt. 2010 00:25

@bomsen
For mye sukker i frukt.
Men grønnsaker er fortsatt lov å spise :-)

Skjult ID med pseudonym Hal74 lø. 30 okt. 2010 00:27

Har ikke sagt frukt er usunt jeg? Hvor står det? Har bare sagt ikke overdriv mengden ifbm opplegget jeg skisserte.

Skjult ID med pseudonym strandboms lø. 30 okt. 2010 00:35

Kamelonen

Får jeg minne om at kroppen faktisk trenger sukker...

Skjult ID med pseudonym blomma-76 lø. 30 okt. 2010 01:21

så bra då fortvilet! Nå høres det ju ut som du valgt dig en diet og er gott igang! lykka til!