Alle innlegg Sukkerforum

Funker egentlig denne matchingen??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym villja to. 28 okt. 2010 22:18

Når jeg leser på de enkelte som jeg har tilsynelatende høy match med dukker det opp noe som jeg syns er merkelig. For noen ganger står det at, denne personen har svart over gjennomsnittet og har dere en høy match kan det bety at dere er spesielle for hverandre.. grei den , men så leser jeg en annen, at denne personen har svart gjennomsnittelig, som betyr at denne personen vil få høy match med mange, og hvis vi har en høy match er det jeg som vistnok er litt rund i kantene. Matchtallene er stort sett like.

Her er det noe jeg ikke skjønner... og syns også disse ubetydelige forskjellene er litt festlige, for hva er egentlig de? Er oppe i 26 "ubetydelige" forskjelle noen ganger .. men har da altså null peil på hva de er..

Må legge til at hvis å svare rundt 5 på hvert spørsmål er gjennomsnittet , er jeg langt unna det.

Noen som har noen gode forklaringer på dette fenomenet.. vil også gjerne høre om noen vet hva disse ubetydelige forskjellene er..

Skjult ID med pseudonym Egentlig. to. 28 okt. 2010 22:24

Jeg har ihvertfall opplevd det samme; at folk ihvertfall over 90 i match kommer ut såpass forskjellig at det hos den ene står "[Hun] har svart eksperimentelt og utenom det vanlige, så om du har høy match med henne kan det være det helt store" (jeg bare siterer etter hukommelsen her nå), og hos den andre står det "[Hun] har svart svært gjennomsnittlig, og dersom dere har høy match kan det være fordi du også er litt 'rund' ".

Men hvordan kan begge deler stemme samtidig? Hvis jeg er 'rund' bør jeg vel ikke få høy score med ei som er veldig eksperimentell? Eller?

(mann 35 år fra Oslo) to. 28 okt. 2010 22:27 Privat melding

jeg fokusere på de egenskapene jeg bryr meg om og ser om vi er forskjellige på de eller like. de ramser opp noen viktige. men vet liksom ikke om d er no vits m denne matchinga heller. det er jo ikke lov å kikkepå de som er under 70 i match. jeg er jo litt nyskjerri på de folka. eller er det bare motsatt kjønn, feil fil eller hundre års aldersforskjell? men skal sies at mange verdier er greie å matche på den skal de få sukkerklumpene.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 28 okt. 2010 22:29

Får ta kjepphesten min, da - høyde betyr alt for mye. Kan oppleve å ha et grønt tre med ett eller to små røde blader og match under 70, og å ha match nærmere 90 med folk med gul-røde trær. Det som avgjør er om høydeblomsten lever eller er død.

Mulig dette er spesielt for meg, siden jeg er 197 høy, men det har i hvert fall fått meg til å bli skeptisk til dette matchtallet.

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 28 okt. 2010 22:30

Vilhakreps:
Hvis de ikke har sperret for dem under 70 kan du se på de profilene som andre profiler - du må bare finne dem først.

Er ellers helt enig i at det er visse blader som betyr mer enn andre.

(mann 35 år fra Oslo) to. 28 okt. 2010 22:32 Privat melding

hehe du får prøve å jukse på høyden til noe mer gjennomsnittlig å hellerskrive i beskrivelsen hvor høy du er.

Skjult ID med pseudonym villja to. 28 okt. 2010 22:51

Godt det ikke bare er meg da :)

føler mange blir ekskludert pga denne matchingen.. tenk om drømmemannen er her, men akk bare 69 på match ;)

men ingen som har noen ideer om disse ubetydelige forskjellene, og hvordan er det satt sammen..? Til ubetydelig?

Skjult ID med pseudonym DonAlfonso to. 28 okt. 2010 23:11

Matchningen är förädisk. Jag har väldigt hög match med några som jag känner i verkligheten och vi passar inte spceillt bra ihop. Inte så det skulle gå att ha ett serist förhållande i alla fall. Åka på tur går ju bra men bo i hop och så skulle inte gå alls.
Jag har inte sett någon här som jag känner IRL och som har låg matchfaktor. Det finns sannolikt.

Lite dumt är det, för det sägs att "opposites attract"...

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 28 okt. 2010 23:34

Leter:
Men poenget er vel også at match på de enkelte variablene ikke sier noe om hvem man egentlig er.

Eksempelvis - jeg har krysset av at høyde ikke betyr noe (ellers ville jeg vel mistet 90 % av matchene mine), og jeg har vært i kontakt med flere jeg har død høydeblomst med som sier at høyde ikke betyr noe for dem. Likevel, med feil avkryssing her mister man fort 10-15 matchpoeng.

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 31 okt. 2010 02:36

@ts

Nei. Men, det er jo litt moro, da. Får litt hjelp til å sortere køen, liksom.

:-)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 31 okt. 2010 11:10

Man kan lett gå seg vill i statstikk.

Vilja; det er vel ikke noe som sier "over" gjennomsnittet - men forskjellig fra gjenomsnittet..?!
Det har jeg ikks sett og synes vil være rart. For man kan være over på noe, og under på annet, og dermed avvike fra gjennomsnittet - å svare "over" på alt er jo en ekstrem tilfeldighet som har begrenset informasjonsverdi siden parametrene ikke er slik systematisert. Feks vil man score høyt på trening og lavt på røyk; svarer man da over eller under gjennomsnittet?.

Dessuten "å svare gjennomsnittlig" betyr vel ikke nødvendigvis å svare 5 på alt, men å svare det som mesteparten svarer (gjennomsnittlig). Det vil ofte være 5, men ikke alltid. Feks på humor vil de fleste svare over 5, si feks 7 eller 8, så svarer man gjennomsnittlig der, svarer man altså 7 eller 8. Det samme vil sannsynligvis gjelder røyk, bare i motsatt retning; de fleste varer under 5 og da blir snittet kanskje 2-3.

Egentlig, hvis en person svarer gjennomsnittlig, vil vedkommende få feks 95 med mange. Om du får feks 85, så er det du som ikke svarer så gjennomsnittlig (ikke helt avviker da, da ville det vel vært under 70). Men er det en som svarer utenom det vanlige, og du gjør det også, kan dere like fullt få bare/hele 85, bare at det som summerer seg til 85 er noen andre parametere for sistenevnte enn det som summerer seg til 85 for førstnevnte.

Jeg kjenner ikke sukkers modell, men dette er bare et logisk resonnement.

Skjult ID med pseudonym darcie ma. 1 nov. 2010 15:58

Det som jeg synes er rart er at jeg - så vidt jeg har klart å finne ut - ikke får vite hva min profil er. Altså her får jeg beskrevet den ene profilen etter den andre som enten gjennomsnittlig eller spesiell, men hva er min da? Det ville vel gi meg et bedre grunnlag for å vurdere hvorvidt matchtallet faktisk sier noe...

(mann 47 år fra Oslo) ma. 1 nov. 2010 16:11 Privat melding

Må hente barn i barnehagen nå, men skal svare på dette i kveld. Det er dog svart godt på mange ganger før, men det er vel nye folk som ikke kjenner matchtallsutregningen som lurer på dette. Matchtallet fungerer bedre enn man fort kan tro! :-)
Morten i Sukker

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 16:20

Fornøyelig, det hadde vært fint om du var grundig på høyde. Er det slik at høye menn får dårligere match med jenter med normal høyde enn det en gjennomsnitts høy mann ville fått?

Eller, alt annet likt, vil en mann på 1,97 få dårligere match med ei jente på 1,65 enn det en tilsvarende mann på 1,80 ville fått?

Skjult ID med pseudonym Malinka ma. 1 nov. 2010 20:13

Kjære Morten.
Jeg har truffet en jeg hadde 100 i match med og la oss bare konstantere at det var fullstendig skivebom.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 1 nov. 2010 22:00 Privat melding

Matchtallet garanterer ikke for kjemien, så skivebom kan det bli selv med høy score.
Poenget med matchtallet er det, at hvis man først finner god kjemi, så er det mye større sannsynlighet for at forholdet vil vare. Problemet for mange er jo at man finner god kjemi både titt og ofte, men passer man egentlig sammen? Nei det er mer sjelden. Derfor sorterer matchsystemet i praksis vekk mellom 95 og 98 % av alle kandidater slik at man kan konsentrere seg om de få hundre som passer best.

Om høyde
Utrykket høy og mørk er hardt innarbeidet i Norge og er dessverre med på å ekskludere minst 75% av alle norske menn som kjæresteemner. Dette er faktisk helt absurd. Hvorfor det er slik er ikke godt å si, men det er ikke tvil om at det er et problem for mange.
Det man skal huske på et at det er svært mange potensielle kjærester på sukker og det må uansett gjøres en filtrering. Høydematch på sukker er definert som at mannen er en del høyere enn kvinnen, og alle burde dermed få et greit utvalg. Hvis det hadde vært slik at alle kvinner skulle sortere vekk menn under 185 så ville det blitt få som fikk seg kjæreste på Sukker. Bortsett fra den opplagte ulempen for de forulempede, er det kritisk fordi det er parene som markedsfører tjenesten.
Systemet er derfor slik at hvis en kvinne er 160, så må hun være fornøyd med en mann på 180. Tilvarende må en mann på 195 må være fornøyd med en dame på 175. Hvis folk setter viktig på høydematch, så får de høyt matchtall med de som matcher dem høydemessig. Hvis de sier at det ikke er viktig, så kan de få hvem som helst av de som også ønsker det.

Matchsystemet ellers er kun et krafitig verktøy for å vektlegge og oppsumere hver sine preferanser til et tall. Det er kun en summering som gjøres så hvert enkelt spørsmål bidrar. Hvis det ikke klaffer så er det ingen grunn til å skylde på matchtallet. Det er ikke der feilen ligger for å si det slik :-)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 22:13

Takker for svar. Jeg trodde matchsystemet var basert på det du skriver i første avsnitt om hvem som erfaringsmessig passer best sammen.

For høyde er det da annerledes. Der har dere basert systemet på hvem dere mener BURDE passe best sammen. Altså lagt inn ett normativt element. Er det andre faktorer enn høyde dere har normert hvem som burde passe sammen?

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 1 nov. 2010 22:20

Jeg synes det er helt utrolig at Sukker tar på seg oppgaven med å strukturere pardannelsen slik de gjør. For slår man sammen argumentasjonen her med påstander om hvor mange som treffer partneren sin her, så klarer jeg ikke å konkludere med annet. Jeg skal ikke spekulere i høyden til mortenene, men det er flere merkelige greier her:

1) Jeg har møtt flere lave damer her, damer som er både 30 og 40 cm lavere enn meg. Flere av dem har også hatt død høydeblomst, men når jeg har spurt dem om det har de rett og slett ikke vært klar over dette. Husker også jeg testet dette med et tidligere forumstroll, som ikke var klar over dette. Vi var uten match, da hun endret dette fikk vi 89 i match.

2) Da trekker jeg også den konklusjonen at om noen faktisk mener høyde er viktig, at de er 160 og at menn over 180 ikke så attraktive, så er det langt viktigere enn de andre variablene. Men er det virkelig noen som mener at høyde er viktigere enn varighet eller ønske om barn? Jeg tror heller ikke at en dypt kristen person mener høyde er viktigere enn at en partner deler livssynet eller at en som er avholds mener at høyde er viktigere enn at en partner ikke er fyllefant.

3) Fornøyelig skriver: "Hvis det hadde vært slik at alle kvinner skulle sortere vekk menn under 185 så ville det blitt få som fikk seg kjæreste på Sukker." Mulig, det, men jeg trodde faktisk at Sukker var et sted man skulle finne drømmepartneren, jeg, ut fra sine egne preferanser. Så jeg lurer på hvilke andre preferanser vi ikke skal få lov til å legge vekt på, jeg...

Skjult ID ma. 1 nov. 2010 22:26

De gjør vel det samme med alder..

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 22:31

Sjult ID

Etter det jeg forstår gjør de ikke det samme på alder. Systemet prioriterer at mannen er litt eldre enn kvinnen. Noe som faktisk stemmer. I de fleste forhold er mannen litt eldre. Skulle de gjort det samme på alder som høyde, måtte de satt at lik alder var best. Det stemmer ikke med virkeligheten

Skjult ID ma. 1 nov. 2010 22:34

qwerty spør om det er andre preferanser vi ikke skal få lov til å legge vekt på. Da mener jeg at alder kommer inn under det. Beklager at det ble feil formulert.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 22:35

Sorry, da misforstod jeg deg

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 1 nov. 2010 22:40

Det blir jo det samme det Kit; de definerer andres preferanser fremfor å la folk definere det selv.

Det stemmer jo stort sett med virkeligheten at det er sjeldnere 30 og 40 cm som høydeforskjell enn 20 cm, men det gjør det ikke mer fair likevel å dra inn det normative elementet. Det med alder ha de sagt at de skal endre på, det bør de gjør med høyde også, dvs ikks "cappe", folk kan vel da velge bort når de kikker i profilene, altså selv, fremfor at veldig høye menn rett og slett filtreres bort på poeng. Det er forøvirg bare bullshit at menn under 1,85 ikke ville hatt noe særlig til matcher, man må langt lavere ned, og de hever ikke suksessraten å overstyre folks egen valg, basert på konservative fordommer integrert i matchsystemet.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 1 nov. 2010 22:45

Det er for så vidt det samme prinsippet, ja, at de skal overstyre basert på normative prinsipper, men det normative er basert på ulike premisser - for alderen tar de utgangspunkt i hvordan det er, for høyden tar de utgangspunkt i hvordan de mener det bør være.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 22:56

qwerty, er ikke enig i din bruk av begrep.

Normativt for meg er hvordan noe burde være.

Tar en utgangspunktet i hvordan tingene faktisk er, bruker jeg deskripiv.

Slik reklamen fremstiller matchsystemet til sukker, er det deskripivt. En har tatt de faktorene som kjennetegner forhold som holder og døtter oss alle gjennom samme form. Men så kommer det frem at på minst en variabel, høyde brukes det en normativ model.

@vibe. Det er ikke det samme, det er normativt vs. deskripivt

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 1 nov. 2010 23:02

Normativt betyr vel noe som tjener som en rettesnor, og både en holdning om hvilke høydeforskjeller man bestemmer seg for at et det bør være mellom et par og hvilke aldersgrupper en bør gå etter representerer rettesnorer for matchingen sett fra Sukkers side. Ulikt de andre variablene der man legger vekt på hva man selv vil - for så vidt normativt sett ut fra ens eget ståsted, men ikke sett ut fra Sukker som sådan.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 23:06

qwerty, de variablene der en spør hva en selv vil, fremstår for meg som ett forsøk på å avdekke hva personen mener. En prøver å avdekke personenes holdninger.

De er med andre ord variabler som høyde og alder. Selv om de ikke er målbare på samme måte.

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 1 nov. 2010 23:19

Det er vel nettopp denne målbarheten som gjør det annerledes, vil jeg tro. Men det blir ikke bedre av den grunn.

Skjult ID med pseudonym greit ma. 1 nov. 2010 23:21

Slik jeg forstår dette er dette et middel for å begrense høydefokuseringen som vil ekskludere mange lavere menn og høyere damer. Et det et problem at de på 190 leter blant de tusenvis som er 175 i stedet for å ta de på 165 fra de mennene som er litt lavere? Er det ikke fair at en dame på 180 kan ha et lite utvalg hun også selv om en mann på 190 like gjerne kunne tenke seg en på 170? Virker som noen tanker som ligger bak her.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 23:23

I og med at de fleste damer er rundt 165-170 er det litt dumt en får trekk for de.

Løsningen er jo som foreslått over å sette ned høyden og heller skrive om løgnen i profilen

Skjult ID med pseudonym qwerty ma. 1 nov. 2010 23:27

Greit:
Poenget mitt er at dette er noe ingen har noe med å avgjøre på våre vegne.

Kit:
Leser jo tråder om folk som lyver om kroppsbygging, alder osv. - da må vel også høyden være av betydning...?

Skjult ID med pseudonym greit ma. 1 nov. 2010 23:38

Er det ikke sa man skulle sette ikke viktig? Er det ikke mange damer som er 175 her da? Jeg er 174 så jeg får dem ikke opp..

Skjult ID med pseudonym greit ma. 1 nov. 2010 23:41

Jo det er da det. Sjekket det opp ved å sette lik meg eller høyere. Fungerte veldig bra det der synes jeg.