Alle innlegg Sukkerforum

utroskap...

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 1 nov. 2010 05:35

Leser i en artikkel i VG i dag :

Tall fra Statens institutt for folkehelse viser at 20 til 40 prosent av gifte kvinner trolig vil ha sex med en annen enn partneren minst en gang i løpet av ekteskapet. For menn vil trolig 30 til 50 prosent gjøre det samme.

Skjult ID med pseudonym katte ma. 1 nov. 2010 08:10

Er det så stor økning blant lærhomoene for tiden, da? :)

Skjult ID med pseudonym mann33 ma. 1 nov. 2010 10:05

Dette er vel ikke akkurat overraskende? Med tanke på at vel minst 50 prosent av alle ekteskap går over ende, så er det jo mange som ikke er særlig lykkelig gift. At kvinner tradisjonelt har vært mindre utro forklares av samfunnsforskere vanligvis med at mennene er de som har vært mest ut på reiser, seminarer og mest i jobb ute blant folk, og derfor har hatt flest muligheter. Ikke at de er noe bedre (eller dårligere) moralsk sett. Men i dag er jo nesten like mange kvinner i arbeid som menn, og blant de yngre alderskullene er det praktisk talt likt, og da øker utroskapen også blant kvinner. Dessuten drikker kvinner i dag også betydelig mer i gjennomsnitt enn hva deres eldre medsøstre gjorde for bare 20-30-40 år siden, og alkohol har jo som kjent en tendens til å redusere hemninger. Jeg for min del har sett utrolig mange jenter som har vært utro når de har vært på feriereiser uten kjæresten eller når de er fulle på byen, og det faktum at statistikk viser at rundt 10 prosent av alle barn egentlig har en annen biologisk far enn den barna - og som regel "pappaen" selv også - tror er faren, understreker vel bare dette. Og vi menn er ikke det spor bedre. Selv har jeg aldri vært utro, men jeg har vært fryktelig nære et par ganger i situasjoner hvor forholdene mine har skrantet og jeg har vært litt full, og det har vel for å være helt ærlig kun vært tilfeldigheter som har hindret det, så selv om jeg virkelig ønsker å være en mann som aldri kommer til å være utro heller så skal jeg ikke sitte på min høye hest og si at det aldri kommer til å skje. Jeg håper ikke det, men jeg er ikke lenger så bombesikker som jeg var en gang i tiden dessverre.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 1 nov. 2010 10:37 Privat melding

På tide man tenker at et forhold aldri må gå inn i kun rutiner når det gjelder intimlivet emosjonellt og seksuelt. Man må jobbe for hverandres annerkjennelse, respekt og seksualitet. Mange blir så stolte i en uoverenskomst at de lar det påvirke alt annet og skjer dette igjen og igjen, så poff er en av partene utro, fordi man ikke får den annekjennelsen man trenger i hverdagen.

Self er noen notorisk på å ville ha nye jaktmarker. Og self er noen ikke seksuelle som man helst ønsker i et forhold. Og man kan få sykdom og barn og andre hindringer som kan sette demper på lidenskap og kjærsteri.. Men vær ops når det kommer slike hindringer, og tenk på løsninger ikke problemene med disse hindringene.
Det har i mine tidligere forhold holdt meg vekk fra å drive sjusk.. Selv om motparten ikke tenkte/handlet som meg. Så prøver jeg hvertfall..;)

(mann 39 år fra Oslo) ma. 1 nov. 2010 17:39 Privat melding

Ja, fordi når VG sier det så måååååå det jo bare være sant.

Bare et spørsmål: hvis man ser bort ifra anonyme spørreundersøkelser (der svarene ikke kan sjekkes mot virkeligheten, altså ikke-etterprøvbare påstander), hvordan MÅLER eller SJEKKER man egentlig hvor mange prosent av de gifte som er utro?

Anonym videoovervåkning av et representativt utvalg (hva nå enn det måtte være) ektepar gjennom et helt ekteskap?

Er det noen som har noe informasjon om dette som ikke baserer seg på påstander som er UMULIGE å sjekke?

Skjult ID med pseudonym kit ma. 1 nov. 2010 19:17

Hambi, "Alle" undersøkelser er spørreundersøkelser der en ikke kan etterprøve resultatet.

Likevel treffer en som regel bra når det kan testes. Eksempelvis når en spør hva folk stemte og sammenholder det med valget.

Skjult ID ti. 2 nov. 2010 02:03

@pure.heart

tror du ikke mennen har mer begjær generellt sett en kvinner?. Jeg har intrykket av at det er noe fler menn en kvinner som er utro, og at dem har lettere og vare det?

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 2 nov. 2010 10:57

Jeg tror ikke at kvinner har så mye mer begjær enn menn, eller omvendt. Om det er noen forskjeller så tror jeg bare at det skyldes litt ulike måter begjæret kommer fram på, og hva som skal til for å vekke det. Generelt sett - og dette er en grov generalisering – så kan man vel anta at vi menn er skapt med et instinkt eller en biologisk grunnet impuls til å ha sex med så mange jenter som mulig, gitt at vi finner dem i det minste litt attraktive. Kultur, lojalitet mot en fast partner, egen moral og tanken på at vi kan bli sittende igjen med en unge som vi ikke ønsker og som vi i dagens moderne samfunn må ta et økonomisk ansvar for, og også frykten for eventuelle kjønnssykdommer, gjør selvsagt at vi ikke behøver å handle etter disse instinktene, og selvsagt legger også tilgangen på villige damer en større eller mindre begrensing, men helt grunnleggende fra naturens side er det nok slik. Det skyldes selvsagt alle levende individers (eller i det minste de fleste levende individers) trang til å formere seg, et grunnleggende og dypt behov som vi ikke alltid engang er fullt ut klar over, og for menn øker denne sjansen i takt med antall kvinner vi har sex med. Og opp gjennom titusener av år har en mann, som inntil de siste 150-200 år uansett trolig ikke ville leve lenger enn til han kanskje var 30-35 eller maks 40, mest sannsynlig ville dø av krig, pest eller lignende lenge før han eventuelt ville stryke med av en eller annen seksuelt overførbar sykdom. Og selv om dette skulle skje så kunne han ha 10 barn eller flere før han døde. På gennivå er det et godt bytte, og jeg tror dette har formet oss menn biologisk, på et instinktivt og hovedsakelig underbevisst nivå.

En kvinne derimot kan bare bære fram barnet til én mann om gangen, og har derfor mer å tape på å velge feil partner slik at barnet blir svakt, sykelig eller dør. På et genetisk nivå reduserer det hennes sjanser å bringe sine egne gener videre. Så det er viktigere for henne å velge rett mann. Kvinner har imidlertid en vitenskaplig bevist større tendens til å være utro mens de er på det mest fruktbare, dvs rett før eller under eggløsning. Undersøkelser har også vist at kvinner akkurat da ser ut til å foretrekke menn med mer sterke og maskuline trekk for sex, mens de resten av tiden ofte (men ikke alltid selvsagt) vil foretrekke litt ”mykere” menn som de tror vil være mer lojale partnere, fedre (eller noen ganger uten å vite det stefedre for andre menns barn) og forsørgere. Sier vitenskapen da.

Skjult ID med pseudonym Hambi ti. 2 nov. 2010 16:56

Kit: De som stemmer et parti, vil gjerne fortelle det til resten av verden. De som er utro: ikke helt. Dessuten blir det første til en viss grad testet på valgnatten.

Sammenligningen holder ikke mål fordi det er forskjellige ting, og utroskap et et svært sensitivt tema folk er troendes til å lyve om - f.eks for å opprettholde sitt eget selvbilde.

Så lenge det ikke kan etterprøves vil alle "undersøkelser" om temaer som utroskap, antall sexpartnere gjennom et helt liv etc uten unntak være SPEKULASJON. Hvor vitenskapelig man prøver å gjøre hjelper fint lite så lenge ingen av dataene kan etterprøves. Null mulighet til å sjekke = null vitenskapelig kunnskap.

For eksempel: hadde det vært en generell tendens til at folk løy med 10% under optimale testforhold, vs. en generell tendens til at folk løy med 50% under optimale testforhold, ville dette ikke kommet frem i datagrunnlaget. Av denne grunn er det derfor lett å se at det ikke finnes noen måte å vite hva som er "optimale testforhold" for å få folk til snakke sant om "det som skjer bak lukkede dører".

Det uvisste forblir uvisst.

Skjult ID med pseudonym mann33 ti. 2 nov. 2010 23:03

Haha, hva er galt med å spise noe "for å få styrken tilbake igjen"? Det er da vanligvis jeg som mann som er den mest aktive parten og gjør den meste av jobben, og da må jeg jo ha energi til det ;) Dessuten synes jeg 3 - 4 runder på rad er ganske greit jeg. Det tar kanskje 1,5 - 2 timer og er omtrent så mange jeg pleier å gjennomføre før jenta er sliten og har lyst til å sove;)

Skjult ID ti. 2 nov. 2010 23:22

he he, ja, man må vell spise litt mellan varven, både menn og kvinner trenger vell påfyll om man har 3-4 runder.. Jeg tror vell ikke kvinner er utro førdi mannen de har hjemme er dårlige i sengen? eller ? he he. Beror ikke utroskap mer på at forholdet hjemme er dårligt kanskje? og at dem blir betatt der og da av en ny? jeg vet ikke helt, har ikke erfaring, og skulle aldrig vare utro. Jeg skulle hellre gjort slut først, hvis jeg følte mye før en ny mann....

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 3 nov. 2010 00:35

Makan til våsetråd.
*doink*

Skjult ID med pseudonym katte on. 3 nov. 2010 11:16

Og ingen problemer med hissige typer i etterkant?

De fleste kvinner trenger tydeligvis en streng mann som kan holde dem under kontroll...

Skjult ID med pseudonym Hm... on. 3 nov. 2010 11:16

Noen barndomskamerater jeg har mener det samme som deg Duchampion, og sier at det er lettere å score på kvinner med ring.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 3 nov. 2010 11:19

@ Duchampion

Har hørt om den boka ja, og har vurdert å lese den, men jeg er redd jeg da vil miste all tro på monogami og trofasthet. Og den troen er dessverre allerede ganske svak, for jeg har også sett min del av utroskap og forsåvidt også selv sjekket opp min andel av jenter som har vært i forhold (som oftest har jeg funnet ut det først senere, men ikke alltid skal jeg innrømme). Kanskje det er derfor jeg har valgt å være singel og har vanskelig for å binde meg? For jeg er ikke singel fordi jeg ikke har noen jenter som vil være sammen med meg, jeg vet om minst to, og kanskje så mange som tre eller fire jenter som absolutt er interesserte, jenter som jeg har datet en stund tidligere og som har gjort det helt klart at de ønsket mer. Jeg er singel fordi jeg har valgt det selv, men håper selvsagt også å finne den store kjærligheten likevel som gjør at jeg ikke lenger ønsker dette. Og det hadde vært fint å kunne beholde den siste rest av tro og håp om at trofasthet og monogami kan eksistere, siden jeg tross alt egentlig er en håpløs romatikker innerst inne. Så tror kanskje at Spermwars blir en bok jeg velger å ikke lese ;)

(mann 36 år fra Oslo) on. 3 nov. 2010 15:25 Privat melding

er ganske stor foskjell på å være notorisk utro og det og gå på en smell en gang eller 2 iløpet av et langt samliv. jeg er ikke så naiv at jeg tror på et forhold som varer livet ut uten at en av partene gjør ett eller annet som den andre parten ville oppleve som utroskap.

men noen tar den det ekstra skrittet og sjekker folk og er utro så fort sjangsen byr seg. mens andre blir "lurt" i et svakt øyeblikk. og det bløir med det... er ganske stor forskjell på disse 2. og også ganske stor forskjell på om partneren "fortjener" og vite om det eller ei mener jeg