Alle innlegg Sukkerforum

Når sier man det store?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym LilleMy to. 4 nov. 2010 09:52

Altså, nå er det vel fleste single her, men mange har sikkert vært i forhold før, og derfor lurer jeg: Når sier man "jeg elsker deg" for første gang? Er det noe tidspunkt som er for tidlig? Hva synes dere? Får dere gutta angst hvis jenta sier det, foretrekker dere å si det først?

(kvinne 28 år fra Oslo) to. 4 nov. 2010 10:56 Privat melding

@ Aleccore

Haha, mitt verste mareritt er å forelske meg i en mann som sier nettopp det du sa nå! :p

Generelt er det ofte slik at når menn sier det tidlig har de kvinnen rundt lillefingeren. Sier kvinnen det tidlig er mannen på vei ut døra. ;)

Skjult ID med pseudonym katte to. 4 nov. 2010 11:23

Normalen hos folk er å få kalde føtter og stikke av før første date eller etter et par dates?

Skjult ID med pseudonym trbl to. 4 nov. 2010 12:19

Kjærlighet er ikke noe som skjer over natten. Det er også noe som kommer med livserfaring. Å bli glad i noen er lett men å virkelig elske noen tar tid, samvær, personlig innsikt og innsats. Ofte virker det på meg som folk ikke helt veit hva det vil si å elske noen vs det å være glad i noen.

Så sier noen at de elsker deg uten at tid, innsats, samvær er faktorer som har vært tilstede så er nok sjansen for at de ikke helt veit hva de prater om stor. Enten så er de overfladisk, har ikke innsikt i eget følelseliv eller bare juger for å oppnå noe.

Det tok meg over 4 år med en partner før jeg sa ordene jeg elsker deg. Det var veldig godt å innse det faktum, at følelsene mine hadde utviklet seg fra å bare være bry seg og være glad i en person og hun forsto at jeg virkelig mente det. Hun det tok henne selv nesten 6 måneder før hun selv innså det samme og sa ordene tilbake.

Men si "jeg elsker deg" idag er vanskelig øvelse pågrunn av ordene har mistet sin verdi i dagens postmoderne samfunn. Jeg synes sitatet fra Umberto Eco sier alt:
“The postmodern reply to the modern consists of recognizing that the past, since it cannot really be destroyed, because its destruction leads to silence, must be revisited: but with irony, not innocently. I think of the postmodern attitude as that of a man who loves a very cultivated woman and knows he cannot say to her, ''I love you madly,'' because he knows that she knows (and that she knows that he knows) that these words have already been written by Barbara Cartland. Still, there is a solution. He can say, ''As Barbara Cartland would put it, I love you madly.''”

Skjult ID med pseudonym arne to. 4 nov. 2010 17:12

I mitt nest siste forhold kom det etter 2 måneder, i mitt siste kom det ikke iløpet av 3 år (selv om jeg mente det), det bare blei en så stor issue at jeg vegra meg for å si det. Hadde det ikke blitt så jævla mas om det så hadde det nok kommet.

Skjult ID to. 4 nov. 2010 17:20

Jeg har tidligere vært i ett lanvarigforhold på over 6 år. Da sa jeg "jeg elsker deg" etter ett par år. Før det var det "glad i deg", og det var det som også ble brukt senere.
I sommer datet jeg en gutt som sa: "jeg er glad i deg" etter 2 mnd. Jeg synes det var litt kjapt...., og følte egentlig ikke at han mente det!

Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 4 nov. 2010 23:20

Det må nå være lov å si at en er glad i noen, enten det er noen en dater, kjæresten, en venn eller katten.

For noen kommer ord ut lettere enn for andre. Noen veier sine ord nøye, og sier ikke ordene før de er helt sikker på at det er riktig. Andre sier det tidlig fordi de får kjapt følelser og tenker ikke så mye over hva det innebærer. Det finnes jo ingen fasit.

Jeg har hørt: "Jeg elsker deg, (navnet mitt)" på en one night stand. Det var litt tidlig for meg ;-). Jeg husker jeg lo, inni meg.

(kvinne 53 år fra Østfold) to. 4 nov. 2010 23:27 Privat melding

Bør vel gå litt lengre tid enn at du får høre det her på sukker vel. Det å virkelig elske noen tar litt tid å finne ut av....og da kjenner du det. Alltid litt skummelt å være den første som sier det, men verdt å ta riske. Den som intet våger, intet vinner! ;) Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Jackass to. 4 nov. 2010 23:34

Jeg elsker dere, alle sammen!

Skjult ID med pseudonym qwerty to. 4 nov. 2010 23:48

Det store...? Hva pokker er egentlig så stort med det? For pokker, elsker man noen så bør da motparten forstå det uansett...?

Skjult ID med pseudonym sooky to. 4 nov. 2010 23:59

jeg sa jeg elsker deg til min 7 år gamle gutt hinn dagen, han ble bare dødsflau, og sa, jeg er jo ikke kjæresten din mamma....

Hva svarer man på 7 år gammel fornuft? ;)

Skjult ID med pseudonym Arne fr. 5 nov. 2010 00:03

Viktig å si til unga sine at man elsker dem, gjerne hver dag....forhåpentligvis er det med på å gjøre dem mer åpne for egne følelser når de blir eldre. Mange eksempler på folk som har vanskelig å snakke om sine egne følelser siden de aldri har snakket om det hjemme.

Skjult ID med pseudonym mellow fr. 5 nov. 2010 01:16

Man kan jo føle noe for noen uten å sette melodramatiske ord på det. Men det er klart at språket for noen må sees i sammenheng av amerikanske TV serier og sangtekstene til Lady GaGa mv
Selv tror jeg at noen ganger kan ordene erstatte og forstyrre naturlige følelser mellom 2 mennesker i et forhold.
Et blikk, et spesielt smil med god timing, tonefallet i hvordan man sier ting etc kan si mere enn ukritisk bruk av store ord.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 5 nov. 2010 01:32

Ja, jo...og sånn går dagan.
Noen skriver her at "jeg elsker deg" er oppbrukt og ikke har verdi...at det er det verste som kan bli sagt til dem.
Noen skriver her at "motparten bør forstå det uansett"...og hva pokker er så stort med det.
Noen skriver at ordene sitter langt inne, andre skriver at ordene er lette å si...noen bruker andre ord, mange ord, få ord...osv

Så, finnes det da noen fasit?
Jeg tenker at ordene er underordnet, så lenge man får sagt det man ønsker å si - OG den man ønsker å si det til oppfatter det som blir sagt. Enkelt - og kanskje ikke fullt så enkelt.
;-)

*Og jeg funderer virkelig på dette med å spørre en hel skare med fremmede om råd ift sitt eget liv. Beats me!*

Skjult ID med pseudonym Alfa fr. 5 nov. 2010 02:54

Når man sier "Jeg elsker deg" er vel like individuelt for hvert forhold som hvilken stilling man har mest sex i....At andre skal "fortelle meg" når JEG burde si det, basert på tid, hvor ofte vi møtes, hva vi gjør etc blir jeg NESTEN bare provosert av... Hvor lang TID som er gått er vel det siste jeg "vurderer" i den sammenhengen, for å bruke et slikt ord.

For meg så kommer følelsen å elske noen når jeg er trygg nok på personen til at vi begge vil det samme, trygg på at dette er det rette, at jeg ville gjort mer for denne personen enn for noen andre osv... Når DE tingene er på plass, så merker jeg det med én gang...og da velger jeg en passende setting og velger å si det til min kjære.

MEN - dette har sikkert alle egne meninger om, derfor - slike spørsmål finnes det ingen fasitsvar på folkens!!

Skjult ID med pseudonym Hal74 fr. 5 nov. 2010 09:51

Hvor langt er et tau?

@Alfa - tiltredes 100%...

Skjult ID med pseudonym klara klok lø. 6 nov. 2010 09:35

....hvis man lurer på når man skal si "jeg elsker deg" til kjæresten sin........ja,da bør man kanskje la være??

Skjult ID med pseudonym LilleMy ma. 8 nov. 2010 10:01

Hva når man lurer på om han ikke skal si det snart fordi man ikke vil si det først? hehehe :)

Skjult ID med pseudonym Alfa ma. 8 nov. 2010 19:36

Hva er argumentet for å "ikke vil si det først?"

Hvis du er kommet dit at du mener det, burde vel forholdet være såpass trygt at det "tåler" det.....er jo i bunn og grunn en fin ting å si :-)

Skjult ID on. 10 nov. 2010 14:51

Når man genuint føler det.

Skjult ID med pseudonym Snella on. 10 nov. 2010 15:40

Kanskje det er like greit å aldri si det??!! Hva er det for mennesker som frykter å bli elsket??!! Kjenner at jeg blir litt irritert faktisk. At det å høre Jeg elsker deg skal skape mer frykt og panikk enn Jeg hater deg? Da er det noe som ikke stemmer her i verden.

Det å elske noen er jo totalt indivduelt. Og det å elske noen for noe, behøver ikke å bety at en skal gifte seg. Men for andre igjen, så er det å si disse ordene VELDIG viktig. Her er utdraget fra en ordbok:

"elske v1 (norr elska, av elskr 'som nærer kjærlighet til')
1 ha kjær, holde av, være glad i, like e- mannen sin, kona si / jeg e-r deg / e- friheten, fedrelandet / e- sin neste / e- sol og varme / han e-r å høre sin egen stemme
2 dyrke, beundre, forgude e- Gud / adj i pf pt: avholdt et e-t menneske "

Det er så rart for en kan si Jeg elsker å reise. Men å si at en elsker en person, det er liksom litt "FOR" mye?

Jeg elsker mye og mange i livet mitt, men hater ikke så mye. Syns da det er mye bedre å elske enn å ikke ha følelser i det hele tatt!!!!!

Skjult ID med pseudonym mann on. 10 nov. 2010 15:52

@ Snella
Greia er jo at når man får høre "Jeg Elsker Deg" fra noens munn, så ligger det i 99% av tilfellene_forventninger_om å få høre noe a la det samme i retur!
Det er ikke isolert sett det at det liksom "gjør vondt" å høre disse ordene, men det dreier seg altså om forventningene som kommer på lasset. Og da kan det faktisk gjøre_vondt_å ikke kunne si det samme i retur.