Alle innlegg Sukkerforum

MULTIGAM?

Vis siste innlegg
(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 11:59 Privat melding

Er det noen her inne som ikke tviholder på illusjonen om monogami? når gutter prater sammen er det tilsynelatende ingen som ønsker å være monogame. Hvordan er det med jentene? kanskje samme. men det er kanskje bare prat fra begge kjønn. Er ikke monogami basert på ønsket om å eie hverandre fordi vi er usikre på forholdet vårt, usikre på oss selv?

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ma. 8 nov. 2010 12:02

Hva er årsaken til at du ikke vil være i et monogamt forhold?

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 12:51 Privat melding

fordi d er seksuelt frustrerende. liker å kunne bytte litt. nye impulser. tror alle har glede av det. og tror det er bra for et forhold hvis en er enig om det. tror mange digger åvære utro, fordi det er så sårt tiltrengt å kunne være naken og ha glede av et annet menneske enn samme gamle år ut og inn. det er ikke grunn til å kaste bort lange gode forhold bare fordi vi er litt kåte på "feil" person.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 8 nov. 2010 13:38

Jeg liker ikke å bytte (det blir så vanskelig å huske på alt man skal) så jeg kan godt eie :-)

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ma. 8 nov. 2010 14:00

Det du mener er at å ha flere sexpartnere er greit, men dersom dama di utvikler følelser for en annen mann, hva da?

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 8 nov. 2010 14:05

Liker heller ikkje å bytte. Den optimale sexopplevelse for meg er med en person eg kjenner godt, som kjenner meg godt, som vet kva eg liker, som vet kva han holder på med, en man er trygg på, en man har en mental connection med, og da blir det som regel bare nedtur å ha tilfeldig sex med andre enn den man allerede er sammen med.

Tenker polygami generelt er ødeleggende for fortrolighet og trygghet, noe som er kjerneegenskaper i et godt forhold. Så kva er da vitsen?

Eg liker tanken på å vere i et livslangt forhold kor begge parter "eier" kvarandre. Bygge et livsprosjekt sammen med barn, familie, minner, osv.

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ma. 8 nov. 2010 14:08

Å "eie" noen, kan også kalles tilhørighet til noen.

Skjult ID med pseudonym :o( ma. 8 nov. 2010 14:17

Jeg kan ikke se gleden... eller fornøyelsen.. med det.

Som Eva skriver om, det er ikke det der som kalles god sex, og som er den jeg vil ha

Skjult ID med pseudonym tjejen ma. 8 nov. 2010 15:32

jeg tenker som Eva. Synes ikke man skal vare i et forhold om man tenker som du TS...tror ikke det fungerer i lengden. Men det er ju ditt eget problem. Jeg ønsker trygghet, stabilitet, ærlighet, passsion osv, ting jeg skulle se bli ødelagt umiddelbart i åpent forhold. Jeg synes ikke sex blir kjedeligt med "rette"personen efter mange år. Motsatt! Blir bara bedre og bedre med åren :)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 16:57

Kjenner et par som gjennom hele samlivet deres har vært åpne for at den andre kan anskaffe seg elskere på si... husker spesielt en sær kveld ute på byen for haugevis av år siden, da både elskeren til henne, og elskerinnen til han var til stede. Det ble en kveld fylt med intriger... men disse to er nå sammen fortsatt og kommer høyst sannsynlig til å nyte alderdommen sammen også.

Det jeg opplevde at disse to glemte å ta hensyn til, var at disse tilfeldige elskerne de tok til seg ofte håpet på noe mer... men fikk heller en lekse i om hvordan bli såret.

Jeg holder meg til monogami, eller seriemonogami. Kunne godt tenke meg å slutte med seriemonogami også... altså finne en mann som jeg kan ha for resten av livet.

Skjult ID med pseudonym MM ma. 8 nov. 2010 17:06

Men kan det være sånn at mange tenker som TS selv om de ikke sier det høyt?

Da tenker jeg på alle de mennene jeg møter på det stedet vi pleier å gå ut på lørdager. Dette er et sted for voksne folk, fra slutten av 20 årene til 40-50 åringer. Av en eller annen grunn er overvekten der menn, så du får mye oppmerksomhet når du er kvinne.

Men det ser også ut til at de fleste mennene er gifte/samboere, ihvertfall de som er mest på sjekkern. Dersom noen jobber intenst i løpet av kvelden for å sjekke meg opp, og uten tvil ønsker å bli med meg hjem, er de nesten uten unntak opptatte allerede. Det hadde vært mer enn nok å ta av dersom jeg hadde vært interessert.

Vil tro at det samme gjelder kvinner i forhold, eller......?

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 17:29

Jeg vet av erfaring at jeg kan komme til å lengte etter nye sexopplevelser med andre når jeg er i et langvarig forhold. Og jeg har kjent at det har kostet litt å ta avstand fra menn som jeg har fått god kontakt med og som jeg har blitt litt seksuelt betatt av mens jeg har vært i et forhold.

Men jeg vet også at jeg ikke er ei som kunne takle å dele mannen min med flere, og jeg kunne heller ikke takle å ha sex utenom forholdet uten å begynne å få følelser for den mannen jeg har sex med.

Men statistikken for utroskap er jo skyhøy, så ser absolutt at TS har et poeng her.
Det bare funker så dårlig å be om tillatelse om å få være utro på forhånd, det er bedre å bare være det og prøve å få det til å bli en godt bevart hemmelighet, eller prøve å gjøre det godt etterpå og be masse, masse om unnskylding om man blir fersket ;p

Jeg tror ellers at forhold som er åpne for seksuelle opplevelser med andre, må jobbe litt ekstra for å bekrefte hverandre på andre måter. Det er aldri snakk om å få i både pose og sekk...

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ma. 8 nov. 2010 17:39 Privat melding

Det er nok mange som tenker som deg @ TS, men jeg tror ikke de store massene er der liksom.

Vi snakker ikke akkurat om noen breddeidrett her......

Men lykke til i letingen ;-)

Skjult ID med pseudonym Eva ma. 8 nov. 2010 18:07

Frøkna; eller bare ikkje være utro. Eventuellt slå opp og heller være singel. Kommer man til det punktet man bryr seg så lite om partnerens følelser og bevisst velger å være utro med partneren, er det jo ikkje vits i å vere sammen lenger.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 18:15

Eva:
Jeg har aldri vært utro, og har ikke planer om å bli det i framtiden heller.

Men jeg tror nok at noen mennesker kan klare å være i åpne forhold, og det hadde ikke vært meg i mot om jeg hadde vært en av dem. Men det er jeg altså ikke.

Det er virkelig mye bedre å leve i et åpent forhold, enn å være notorisk utro i hvertfall.
:-)

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 8 nov. 2010 18:27

Om man er i et åpent forhold - så er vel egentlig ikke sjalusi noe tema?

Og hva skulle ødelegge et slikt forhold? At den andre parten har sex med noen andre?
Neh, ser jo at man har gått i ei lita felle med dette å skal være så inn i granskauen eksklusive
og monogame. :)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 18:48

@SWINGER00:

Et direkte spørsmål til deg:
Ville du trives med at samboeren din sendte deg en melding der hun skrev at hun nettopp har truffet en fyr og kommer til å dra hjem til han og at hun ikke vet enda om hun kommer hjem i kveld eller om hun kommer til å overnatte hos han?

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 8 nov. 2010 18:54

@frøkna: Jeg hadde sagt noe slikt som "Kos deg" - snakkes i morgen... :)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 18:59

X-Reveur:

Så det hadde du svart ... hehe :-D

Da er du mer generøs enn det jeg klarer være ;-)

(mann 40 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 20:12 Privat melding

Frøkna:: Jeg er fremfor alt veldig generøs.... hehe

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 20:24 Privat melding

jeg har vært utro masse. jeg har oppfordra dama mi og en nær venn til å ha sex, som de hadde. jeg har jmåtte jobbe med sjalusien min. men jeg ser at de jentene som jeg har hatt åpne forhold med har glede av det og jeg har glede av det. kommer du deg igjennom sjalusien. istedetfor å stå å stange i den, tror jeg er bra. det er bra å være litt sjalu innimellom også. som det er bra og krangle av og til. tror disse tilfører og ikke ødelegger. er du generøs med andre er de med deg..kanskje. tror behov for trygghet nå kan føre til kjedsomhet senere. det er lov å utfordre seg selv, kanskje en lærer noe til og med..

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 20:27 Privat melding

hvis dama mi foretrekker noen andre framfor meg, så bør hun ikke være med meg. jeg vil være med noen somforetrekker meg.

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 20:38 Privat melding

hvis vi har lov og jakte hver for oss og sammen så er jeg selfølgelig forberedt på at det skjer frøkna. kanskje jeg blir litt sjalu, kanskje jeg savner henne. og det tror jeg er bra. kanskje jeg tenker og herregud det var på tide at ho fikk seg no, jeg er hvertfall drit lei. ja kanskje jeg og burde finne no ferskt snart. vanskelig å forutse hva en tenker. er hvertfall ikke redd for å bli sjalu. tror ikke det er farlig. og det er jo en vane sak og.
jeg ønsker jo også å swinge m partner. noe jeg aldri har gjort til tross for nicet mitt ;)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 20:57

SWINGER00:

Jeg synes folk skal prøve å finne seg det kjærlighetsforholdet som passer for dem, og om du er heldig så treffer du på ei jente som ønsker, og som takler å være like frigjort som deg :-)

Men jeg synes jo det er litt slemt av deg å si at vi andre som er monogame er det fordi vi vi ønsker å eie et annet menneske, og fordi vi er usikre på oss selv og usikre på det forholdet vi er i.

Det finnes mange riktige måter å leve et liv på, det finnes mange riktige måter å ha et kjærlighetsforhold på, og å velge en retning betyr ikke nødvendigvis at de andre retningene er gale :-)

Skjult ID med pseudonym X-Reveur ma. 8 nov. 2010 20:59

Om man er i et åpent forhold SWINGER00, kan man knapopest kalle det å være utro.... :)

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 21:26 Privat melding

flise spikking. jeg har vårt i lukka forhold og vært utro, og åpne da var jeg selvfølgelig ikke utro.
jeg tror det er direkte feil å leve i monogame forhold. men det er liksom min virkelighets oppfatning. og jo jeg tror dere er redde for å ikke være gode nok, strekke til, og derfor lager regler fordi dere er redde for å bli såra. istedet for å hoppe og kjenne på friheten.

Skjult ID med pseudonym Fanny ma. 8 nov. 2010 21:37

jeg har levt i et forhold over 10 år, og kjenner ikke igjen mig i det hele tatt i det du snakker om her.
Jeg vet jeg var god nok, strekte til og trengte ikke regler før at vare trofast. Følte det var helt riktigt at leve monogamt! Følte absolut ikke jeg eide min ex eller at vi var usikkre på noen måte.

Skjult ID med pseudonym The One ma. 8 nov. 2010 21:49

@TS

Det du ønsker deg er jo bare igrunnen bare et slikt liv jeg/vi lever nå, som single. Du ønsker bare en person som kan være med på å dele boutgiftene i tillegg.

Det virker sikkert litt blærete å si dette, men når du blir litt eldre så ser du kanskje at den livstilen du ønsker nå ikke er den du kommer til å ønske. For veldig mange, kanskje de aller fleste, så er det ikke det at man har sex med prett & pletty som er vanskelig, men man deler også noe intimt. Dersom man virkelig er glad i og elsker en person så er ikke denne delbar som du snakker om.

Dersom som man ser på utroskap så er det som regel ikke akkurat sexakten partneren har hatt som blir det aller største problemet, men sviket og tillitten blir borte. Denne tilliten er jo ofte limet i et forhold. Dersom man ønsker ha et forhold med en partner som går på et litt dypere plan tror jeg dette limet er alfa og omega

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 22:04

SWINGER00:
For meg ville det vært direkte feil å være i et åpent forhold, jeg ville ikke klart det.

Og jeg observerer også at jeg er mindre fordomsfull enn deg... jeg aksepterer åpne forhold og tror det kan være en bra måte å leve på for de som både ønsker å leve slik og som også takler at partneren lever slik.

Mens du aksepterer jo ikke at noen ønsker å leve monogamt.
Du er sneversynt, assa... :-P

Skjult ID med pseudonym Fanny ma. 8 nov. 2010 22:23

sååå bra skrivet av The One!! fin kontrast til det barnslige, umodne enspårige tankarna han Swingeroo har!

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 22:44 Privat melding

ja jeg er fordomsfull.
jeg vil elske noen og dele livet med noen og dele henne.
jeg aksepterer monogami. men har fordommer mot det.
saddam hussain hadde det sikkert flott han og.
fint av the one. fleste er nok enig med deg :)
så jeg hører ikke deg si når du er i et etablert forhold: "den og den skulle fått an!"?

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 22:58 Privat melding

FORSVARSTALE
er jeg umoden og enspora?hvorfor det?jeg har mye igjen å lære og oppleve. det er sant. jeg er åpen for forskjellige erfaringer. sikkert ikke åpen nok, men en må jo begrense seg. enspora? ja, akkurat nå har jeg fokus på at jeg syns monogami ikke er veien å gå. virker som mange ønsker noe ant. dette synet og alle mine syn er jo flytende og må revurderes underveis. men de er likefult syn jeg vil framheve.

(mann 35 år fra Oslo) ma. 8 nov. 2010 23:01 Privat melding

noe jeg ser et problem med er når man adder barn. ønsker jeg å leve i et sånt forhold da.. ? orker ikke diskutere barneoppdragelse eller mangel på det her og nå..

Skjult ID med pseudonym The One ma. 8 nov. 2010 23:13

@SWINGER00

Er det noe du kan være helt trygg på er at hvis jeg er i et etablert forhold så er ikke det på ønskelisten. Det er klart man kan se en dame og syns hun er attraktiv. Enten det er fordi hun er blendene vakker eller hun har en utrolig sjarm. Men elsker man noen, har den personen disse attraktivitetene + noen til. Det er derfor det er litt tidkrevende å finne noen her på Sukker. Hadde man kun søkt etter det du ønsker hadde problemet vært løst på en uke.

Ikke alle forhold er ment til å vare livet ut. Det kan enten være fordi man "vokser" ifra hverandre eller fordi man aldri passet sammen i utgangspunktet, men det er svært sjelden det er pga sexproblemer for da varer ikke forholdet lenge uansett.

Skjult ID med pseudonym Dude ma. 8 nov. 2010 23:16

Vi menn er ikke spesielt monogame, men damene er det før de har fylt ca 35 og fått et par unger. Da tar hormonene fullstendig overhånd, og de knuller alt de kommer over. De fleste menn vil selvfølgelig alltid påstå at de ønsker å være monogame, tenk deg for et helvete man får av dama hvis man sier noe annet, da blir det ihvertfall garantert ikke noe sex i heimen.

Når man sammenligner med andre pattedyr, er det mest monogami der hanndyret har små testikler, og derav mindre testosteron. Flere fugler påstås å leve sammen hele livet, f.eks svaner. Men nyere forskning på fugle DNA viser derimot at avkommet ofte er et resultat av at mor bokstavelig talt har flydd seg en tur.

Skjult ID med pseudonym Dude ma. 8 nov. 2010 23:17

Poenget er selvfølgelig at de fleste menn ville hatt sex men en attraktiv kvinne hvis de ikke ble straffet for det. Men damene straffer oss, derfor er vi monogame.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 8 nov. 2010 23:20

Jeg tenker som så at...uansett hvilken samlivsform man velger, er det en fordel at begge (alle) parter ser likt på det fra børjan av. (Åpent forhold er neppe noe man introduserer i et haltende forhold...osv)
Så jeg mener fortsatt at nøkkelen ligger i kommunikasjon og åpenhet, og at felles verdisyn er en avgjørende faktor. Utover det får enhver velge det som passer best for seg selv, og det funker nok best for de fleste.
Det er ikke opp til meg å dømme noen ihvertfall...
:-)

Skjult ID med pseudonym Jackass ma. 8 nov. 2010 23:30

En mulighet for et forhold der begge får stilt behovet for partnervariasjon - uten at sjalusien bør blir et problem, er når en mann blir sammen med en bifil kvinne.

Deretter er det bare å finne nye bifile kvinner og invitere dem på x-kantsex med paret.

Veldig mange kvinner er bifile, eller i det minste bi-nysgjerrige. Jeg har hørt at opptil 50% av kvinnene godt kunne tenkt seg å teste ut det å ha sex med en annen kvinne.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 nov. 2010 23:54

Jackass:
Og hvor står det skrevet at bifile kvinner er mer åpen for x-kantsex enn hetrofile eller lesbiske kvinner?

Skjult ID med pseudonym The One ti. 9 nov. 2010 00:00

@frøkna

Det står skrevet i Jackass sine drømmer ;-)

(mann 35 år fra Oslo) ti. 9 nov. 2010 00:03 Privat melding

hvis du finner ei som har alt du vil ha så ervel sansynlighet for å halyst på noe ant mindre. en skal være kresen, men realistisk selvfølgelig. alt skal klaffe.
for at det skal klaffe for meg må hun dele mine sex verdier. jeg syns ikke det er så veldig lett å finne. eller kanskje. tenkte å ta meg en tur på swinger klubb :) club 62 tror jeg den het. parkveien.
tror vi er temma av kvinnen som vil at vi skal væremonogame. syns det var interressant at damer blir yre etter at barn er sikra og vokst litt til. det er jo logikk i d. de vil sikre seg en fast ansvarlig hann til ungene er i boks. testosteron er jo en viktig faktor. som jeg tror må ha mye å si.
bifile kvinner mjaa, litt ego innstilling eller? ;) det blir jo mindre sjalusi sikkert. det er jo bare gøy å høre når dama har hatt sex m ei an ;)

Skjult ID med pseudonym Jackass ti. 9 nov. 2010 00:15

@Frøkna:

her er tallene jeg har innhentet
lesbiske: 1%
bifile kvinner: 9%
heterofile kvinner: 90%
-> blant disse 90% er 50% såkalt bi-nysgjerrige. De vil gjerne prøve å ha sex med en annen kvinne. Men ikke bare med en annen kvinne, det blir for homofilt. Men om det er en annen mann med i bildet, da er det med ett 100% akseptablet å slikke og kysse en annen kvinne - altså slik at alle koser med alle i x-kanten
-> resten, 40% er ikke bi-nysgjerrige

Slik er det vanligvis ikke for menn. Heterofile menn vil aldri borti utstyret til en annen mann, selv i en trekant.

Selv den 'ikke-bi-nysgjerrige' 40%-delen av kvinnene kan nok sikkert være med på 2kvinner+1mann. Men de vil neppe bli fristet til å ha direkte sex med den andre kvinnen. Og de vil sikkert heller ha 2 menn å kose med.

Eller hva tror du, Frøkna?

@hdv: å ha 2menn + 1kvinne er ikke uaktuelt, dama kan jo multiprosessere ;-)

(mann 35 år fra Oslo) ti. 9 nov. 2010 00:33 Privat melding

hm såpass! ikke no vits å krangle med statestikk. forandrer vi litt syn på ting når vi er anonyme og ikke skal være politisk korrekte?

Skjult ID med pseudonym Dude ti. 9 nov. 2010 06:55

@HDV, det er jo nettopp det folk gjør, derav høy skilsmissestatistikk.

De fleste forhold ender nok fordi den ene eller begge partene glir ut av det som den andre oppfatter som attraktiv, f.eks hvis man legger på seg 50 kg.

(mann 35 år fra Oslo) ti. 9 nov. 2010 23:24 Privat melding

liker dude.sier det som det er =) vi er ikke bedre stort sett, men vi kan jo klamre oss til illusjonen.

Skjult ID med pseudonym Mann on. 10 nov. 2010 00:23

swinger000

Jeg er noen år eldre enn deg og har swinget en del siden 25 års alderen. Å gå på swingersklubb er ikke en genusopplevelse. Det er store forskjeller mellom klubbene, og generelt gjelder at det er er en elendig swingerskultur her i Norge.

En flott klubb du må få med deg er fun4two: www.fun4two.nl
Jeg vil også anbefale deg å ta med en venninne og tilbringe en uke eller to i Cap D Agde, fortrinnsvis i høysesongen fra ultimo juli til frem mot ultimo august. Se om Cap D Agde på www.feverparties.com

Når du har swinget noen år (slik som jeg har), er det kanskje ikke like spennende lenger. Du vil imidlertid kunne ta med deg videre minnene og følelsen av å ha levd. Etter noen år med et utagerende sexliv vil det etter hvert også være lettere å slå seg til ro med en jente og faktisk klare å være trofast, endog kanskje også med en jente som ikke er like ivrig på å swinge som deg.

Det gjelder å trå til mens du er ung, horomonene raser og kuken blir ofte og lett hard. Jeg er i alle fall glad for alle krumspring jeg gjorde når jeg var på din alder.

Lykke til!

(mann 35 år fra Oslo) on. 10 nov. 2010 22:07 Privat melding

@mann: <3 endelig. respekt. takk skal du ha.
folk kan diskutere og være politisk korrekt og tolerante og samtidi skikkeli ovenfra og ned. det er bare en standard og når du vokser oppgutten min så skjønner du..

jeg har omtrent kunne knulla alt med puls, jeg har gjort mye rart.
men swinging er ikke noen våt drøm, jeg er ikke stein kåt og skal pule mest og flest. jeg er bare åpen. og prøver å leve naturlig. ut i fra mine egne erfaringer og det jeg observerer hos andre. og gjøre nye erfaringer.
jeg tror på et løsere samliv enn det vi hari vår kultur. og det er masse andre måter i historien og verden og kulturer. vi må tørre å utfordre nedarvede verdier som viser seg å feile mer enn de stemmer.
kvinner generelt er kanskje mer tradisjons bærere og menn..ee de er det de og ..nei. går kanskje ikke an å generalisere sånn..
jeg ser på gruppesex som noe koselig og sosialt og deilig. ikke som noen vill orgie på bol.