Alle innlegg Sukkerforum

Overvåking

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Para Noid ma. 8 nov. 2010 12:49

Jeg berre spyr:
Er det virkielgi så ille om amerikanerne har et kamera utenfor sin ambasade, og at folk passer på hva som skjer utenfor der, også i et tidsuavhengig perspektiv? Hvor paranoide tror media at folk er egentlig? Guri malla, noen tok bilde av meg da jeg gikk forbi ambasaden mens jeg hadde rødvinstenner!

Skjult ID med pseudonym kit ma. 8 nov. 2010 15:32

Det er det ikke at folkene har blitt overvåket som er det store spørsmålet, men at ett annet land har overvåket norske borgere i Norge. På samme måte som for maktbruk, vil de aller fleste land vil gjerne være de eneste som overvåker egne borgere i eget land. Jeg vil i alle fall ikke at andre land skal overvåke nordmenn i Norge.

Skjult ID med pseudonym troiy ma. 8 nov. 2010 16:14

Det er nok - kjipt, men sant - kanskje nødvendig for å komme terroren til livs.

Kanskje var det denne gjengen som hindret de tre med terrorplaner som ble tatt tidligere i år.

Norge er nok ikke kapable til dette på egen hånd.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 8 nov. 2010 21:19

troiy, det burde vært selvfølgelig at fremmede makter opptrer i overensstemmelse med norsk lov, selv om de har spesielle sikkerhetsbehov.

Foreløpig er det vel kun høreekstreme og staten Israel som har klart å gjennomføre terroraksjoner i Norge

Skjult ID med pseudonym 0 problem ti. 9 nov. 2010 00:30

Spør du meg så er det pinadø viktigere å få stoppet galefolkene enn å bli kjendis for et miljø på 1-20 personer. Som ikke-paranoid har jeg ingen problemer med min tilstedeværelse enten det er amerikanere, turister, innvandrere eller nordmenn som overvåket meg i gata. Hjemme er self noe annet.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 9 nov. 2010 02:23

Å bli overvåket er i seg ikke så ille. Spørsmålet er heller hva den innsamlede informasjonen ender med å brukes til. Så lenge den brukes til å beskytte oss ser jeg ikke problemet. Men når overvåkerene er styret for verdens største gruppeparanoi er det ikke godt å forutse hva det kan bli brukt til.

Men så snakker man heller ikke åpent om det man vil skjule.
Jeg var avlyttet av norske myndigheter en periode (vet ikke om de fortsatt følger med). Det gjør meg ingenting. Jeg har ikke noe annet å skjule enn informasjon om personer de umulig kan ha fått med seg at jeg har kontakt med. Det blir en god vane å bare si ting man kan stå for, også ellers i livet. Og skal man si noe som ikke bør snappes opp av andre, snakker man jo uansett i koder. Man kan sånnsett styre hva overvåkerene får med seg. Når man snakker med de som har noe å skjule snakker man aldri med i miljøer som kan overvåkes.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 9 nov. 2010 21:44

Det er ikke overvåkingen jeg synes er problematisk.

Problemet er at en fremmed stat samler inn opplysninger om nordmenn i Norge. Hadde det vært like greit hvis det var Iran som samlet inn opplysninger om nordmenn i Norge?

Skjult ID med pseudonym 0 problem ti. 9 nov. 2010 22:57

Hvis iranerne hadde et kamera på et gatehjørne for å lære litt om livet på gata i Norge så go ahead. Det er vel ikke noe problem i noe tilfelle dette vel? Det er jo lov å være turist å stå der å titte etter noe, men hva er denne - hjelp jeg er på tape greia??

Skjult ID med pseudonym kit on. 10 nov. 2010 11:00

0 problem, hvor har du det fra at det er ett problem med "jeg er på tape"?

Er overrasket over at dere synes det er helt greit at andre enn myndighetene i Norge overvåker dere. For meg er det vesentlig at alle inngrep mot privatpersoner i Norge er sanksjonert av norske myndigheter.

Da overvåkning uten godkjenning av norske myndigheter er greit, hvor går grensen? Er det greit at hvem som helst bruker vold etter eget forgodtbefinnende? Eller er maktbruke noe som kun myndighetene i landet skal utøve

Skjult ID med pseudonym 0 problem on. 10 nov. 2010 14:38

Vold og maktbruk??
Jeg sier bare at jeg ikke har noe problem med å bli sett. STIRR til øyet blir stort og vått. Klart er det gærninger som Al-Qaeda spå er det bare å si ifra, men åpenhet mot folke som opplagt ikke vil invadere oss synes jeg er problemfritt.

Skjult ID med pseudonym kit on. 10 nov. 2010 16:15

På samme måte som overvåking er det inngrep i folks liv. Noe som tradisjonelt er forbeholdt myndighetene. Siden dere synes det er uproblematisk med at andre overvåker uten godkjenning fra norske myndigheter, lurte jeg på hvor grensen går. Tydeligvis ved overvåkning. Selv betakker jeg meg for at andre enn de som myndighetene godkjenner skal samle opplysninger om meg.