Alle innlegg Sukkerforum

skremsel!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gnu ti. 9 nov. 2010 18:46

Klikket meg inn på en profil til ei jente her inne, leste "ønsker stort kirkebryllup"
1 sekund senere var jeg ute igjen! ;)
uff, alle får jo kalde føtter med en gang av å lese det! :s

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 9 nov. 2010 18:54

Alle? Absolutt alle?
:-)

Skjult ID ti. 9 nov. 2010 18:56

Iallefall jeg, og jeg er dame :P

Skjult ID med pseudonym Lady ti. 9 nov. 2010 18:56

Det er vinter så kjøp deg varme sokker:) Så kommer du over *skrekken*:)

Skjult ID ti. 9 nov. 2010 19:33

Ville kontaktet vedkommende. Endelig en person som ikke er redd for dette her!!!!!!

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ti. 9 nov. 2010 19:34 Privat melding

Et bryllup i kirke - UTEN prest hadde ikke vært så dumt.

Hilsen ateist som tvinges til å betale drift av kirkene gjennom skatt.

Skjult ID ti. 9 nov. 2010 19:37

på samme måte som ikkerøykende tvinges til å subsidiere sykehusplasser for røykebein, eller for folk som har hatt ubeskyttet sex og blitt syke, eller for folk som er sykelig overvektige eller folk som doper seg og trenger metadon eller folk som tror på andre religioner enn den norske kirke eller alle pengene staten sender ut av landet enten for å støtte andre land, kriger eller katastrofer, eller tannregulering for barn. Om du gjør regnskap på noe så lite som litt drift av kirker så er du en gjerrig mann rojens. I et samfunn er det sånn at alle må bidra!!!!

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 9 nov. 2010 19:53

@ rojens

De kirkene hadde forfalt rimelig fort alle som en hvis vi ikke betalte skatt til drift og vedlikehold av dem. Så etter bare et år eller tre tviler jeg på at noen som helst hadde ønsket og gifte seg i dem, med eller uten prest. Forøvrig kan jeg bare si meg enig med Skjult ID kl.19:37. Alle må bidra i et samfunn, også til ting vi ikke har direkte nytte av selv. Jeg har for eksempel overhode ingen nytte av rassikring, broer og tunneler på Sunnmøre, men synes det er helt ok at det investeres i slikt likevel slik at folk kan bo der og ikke for mange liv går tapt til naturkreftene.

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 9 nov. 2010 20:01

Ville vel ikke akkurat flagget i en kontaktprofil at jeg ønsket meg et stort kirkebryllup, nei. Det fikk komme senere når HAN var på kroken.

Hilsen ei som slett ikke ønsker seg noe stort kirkebryllup :)

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ti. 9 nov. 2010 20:01 Privat melding

Like greit at skattepengene mine går til en klubb som tilber tolkien.

Uhorvelig mye av pengene som røykere bruker på tobakk går til staten. Som igjen går med på å dekke deres evt. helseskader senere i livet?

Sykdom kan skje dem som minst venter det. Hva er kirker og religion (generelt) godt for? Eneste jeg kan tenke meg er at det gir svake mennesker et falskt håp om liv etter døden og at vistnok en sadistisk gubbe med skjegg passer på vedkommende.
Om du sidestiller religion med en sykdom så kanskje dem trenger og fortjener pengestøtten likevel.

Den norske kirke burde ikke hatt noen mer statlig pengestøtte enn alle andre bedrevitende, kontrollerende, fantasiklubber som finnes der ute.
Medlemene av kirken kan få betale for nikotinet (kirketjenester) sitt på samme måte som røykere gjør med skatter og momser.

Avskaff hele statskirken sier jeg.

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 9 nov. 2010 20:06 Privat melding

@ Oslomann

Nå fikk jeg lyst til å sparke deg ned av din høye hest, og jeg håper også at du får en kraftig kul i panna når du lander, så kanskje du letter husker hvor lite smart det er å komme med slike teite utsagn....

70% prosent av Norges verdiskapning foregår på vestlandet, tar du med Midt- Norge så kryper tallet opp i mot nesten 80 prosent av verdiskapningen i dette landet.
SÅ HVEM SUBSIDIERER HVEM HER ?

Dessuten er ALLE veisamband som blir bygget her oppe finansiert med bompenger, og den statlige andelen på disse prosjektene dekker ikke engang inn kostnadene med å bygge bomstasjonen....
I tillegg, så koster passeringene mellom 70 og 100 kr, pr, tur for bil, + 20 kr pr passasjer.

Ellers så bor vi i et område der kollektivtilbudet er så lite utbygd at man er avhengig av 2 biler pr, hustand for å overhodet kunne komme seg fra og til jobb.
Ergo så betaler en Normalhustand her oppe dobbel veiavgift, og bompengeavgifter som er både 3 og 4 ganger høyere enn på Østlandet.

Tenk litt på den du.......

Skjult ID ti. 9 nov. 2010 20:10

Poenget var vel at vi alle betaler mye via skatt som vi ikke har direkte nytte av. Det gjelder jo også de som bor på Møre..

(mann 48 år fra Troms) ti. 9 nov. 2010 20:12 Privat melding

@gnu: Kan jo være humor også vet du. ;-)

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ti. 9 nov. 2010 20:12 Privat melding

Oslomann: Jeg er veldig positiv til velferdstaten. Det jeg ikke er like positiv til er at Kristendommen/Den Norske Kirke får mer støtte enn de andre religionene, som får støtte utifra hvor mange medlemmer dem har.

Jeg synest ikke vi burde la de gamle kirkene forfalle, uansett. De er en del av norsk historie. Religion eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Tailchaser ti. 9 nov. 2010 20:18

Apropos det; Jeg har enda ikke forstått om man automatisk er medlem av statskirken når man blir født, eller om man må døpes for å bli det?

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 9 nov. 2010 20:26

Når du får deg et personnummer, så er du automatisk medlem av den Norske Statskirke.

Og statstøtten er beregnet pr snute, så med en gang fødselsattesten og registreringene er gjort unna, får presteskapet sine penger.

Skjult ID med pseudonym beinete ti. 9 nov. 2010 20:27

Stakkars trådstarter.....her fikk du mye meninger om alt annet enn det du spurte om....trengs en ordstyrer her....
men jeg er enig med en her inne at det går an å ta det hele humoristisk/sarkastisk/ironisk ...........eller løp videre i livet ditt..........det er mye å henge seg opp i her inne om en absolutt vil.......brukt tid.....på DET.

Skjult ID med pseudonym Tailchaser ti. 9 nov. 2010 20:28

Å. Crap. Får melde meg ut da. Takk, buddha. Trodde kanskje jeg hadde sluppet unna ved å ikke være døpt eller konfirmert.

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 9 nov. 2010 20:30

@ buddha

Personer som flytter til Norge, blir medlemmer av statskirken gjennom dåp eller ved innmelding.

Udøpte barn under 15 år hører inn under kirken fra fødsel av når en eller begge foreldrene er medlememr av statskirken med mindre begge ønsker det motsatte. Etter fylte 18 år hører ingen døpte barn inn under Den norske kirke.

Alt dette i følge www.kirken.no

Medlemskap har altså ingenting med registrering i fplkeregisteret.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 9 nov. 2010 20:31

Tailchaser, det er ingen annen måte å finne det ut på enn å ta kontakt med kirkedistriktet ditt og spørre om du står oppført. Det er helt sykt kaotisk hvordan det der er blitt administrert.

Selv meldte jeg meg ut av statskirken da jeg gikk på videregående, og så viste det seg noen år senere at DNK ville oppdatere medlemslistene sine, og så brukte de like godt manntallet, så ALLE ble medlem, også folk som hadde meldt seg ut. Jeg måtte dermed melde meg ut på nytt, men i mellomtiden hadde den forbanna middelalder-overtro-kirka fått statssubsidier basert på mitt "medlemsskap".

Jeg husker at noen AUF-ere måtte sone fengselsstraff for medlemsjuks, men pampene i kirken slipper selvfølgelig fra det uten noen slags reaksjon. Faen så kvalmende!

Skjult ID med pseudonym qwerty ti. 9 nov. 2010 20:31

Rojens:
Det du skriver er både feil og riktig. Det er feil at statskirken får mer per medlem enn andre trossamfunn, kirkeskatten regnes ut slik at kirken får et bestemt beløp årlig. Deretter deler du på antall medlemmer og du får overføringen per medlem som da også gjelder for andre trossamfunn. Hvis for eksempel (bare for å ta noen enkle tall) statskirken har én million medlemmer og får overført ti millioner kroner, da vil en menighet med tusen medlemmer få ti tusen kroner og en menighet med femti medlemmer få fem hundre kroner.

Det som derimot er tilfellet, er at staten gjennom eierskapet til kirkens eiendommer bruker mange millioner på å holde ved like kirker, kapeller, prestegårder osv. Hvis taket lekker på Gjespen Kirke, er det Gjespen kommune, eventuelt med støtte fra staten, som har økonomisk ansvar, men hvis taket lekker på Gjespen Buddhisttempel, er det den buddhistiske menigheten som må betale dette.

Tailchaser:
I prinsippet er du det ikke, men kirken tar seg friheter. Jeg er ikke døpt, men har ved to tilfeller funnet navnet mitt i kirkens registere, den andre gangen etter at jeg hadde meldt meg ut igjen første gangen. Jeg skulle jaggu meg likt å se reaksjonen dersom en muslimsk menighet hadde gjort det samme... Uansett - grunnen til dette er visstnok at en av foreldrene mine står som medlem av kirken, dermed kobler de naturlig at også jeg må være det.

Selv ringte jeg bare et telefonnummer, tror det var til Kirkerådet, for å finne ut om jeg sto som medlem, og jeg sa at jeg ikke ønsket å gjøre det, noe som skulle være greit, visstnok. Aner ikke om det fungerte, men jeg fikk i hvert fall ikke stemmekort til menighetsrådvalget sist, noe min søster fikk.

Skjult ID med pseudonym HotMum ti. 9 nov. 2010 20:32

skal seff være etter fylte 18 år hører ingen UDØPTE barn inn under Den norske kirke.

Skjult ID med pseudonym meg ti. 9 nov. 2010 20:34

Enig med "beinete". Helt tragisk hvordan folk klarer å få trådene til å handle om ting de i utgangspunktet ikke handler om. Hva med å starte en egen tråd om statskirken?? Da kan dere sutre om hvor dårlig det er at kirken får penger av staten i den tråden.

(mann 32 år fra Møre og Romsdal) ti. 9 nov. 2010 20:43 Privat melding

querty: Mente ikke at kirken får mer pr hode enn andre religioner/trossamfunn, men det ser ut som jeg kan ha tatt feil i utsagnene mine likevel.
Mulig Buddha forklarte det bedre.

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) ti. 9 nov. 2010 20:48 Privat melding

OK @ Hotmum... takk for at du korrigerte mitt innlegg, det virker som om det har vært endel endringer, eller at det er jeg som har misforstått noen av reglene her.

Men jeg var en av De som i likhet med Joques, meldte meg ut av statskirken for mange år siden, og som senere fant ut at jeg var medlem likevel, og den tiden, så var vi en gjeng som prøvde å finne ut hvordan dette regelverket fungerte.
Men det er som qwerty her sier.... det skulle vært en annen religion som hadde brukt disse metodene, da hadde det vært et helvetes til bråk.

Skjult ID med pseudonym romantiker ti. 9 nov. 2010 20:50

Gjør det du er redd for ;) hehe

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 9 nov. 2010 20:54

Tankekors til gutta som hopper rett i skyttergrava her? ;-)
<<Oh my God, I'm in trouble! (Andy Stitzer i "The 40 year old virgin")

*kirkeskrekk er nok en skummel ting...tenker Tingeling*

Skjult ID med pseudonym Malinka ti. 9 nov. 2010 21:33

Siden trådstarter ønsker at tråden skal være seriøs, uten småprat eller avsporinger, håper jeg at ingen husker meg fra tidligere debatter i grønne tråder, men tillater meg å svare på tema.

Jeg hadde ikke fått kalde føtter av å lese noe sånt i en profil. Jeg hadde heller ikke kontaktet mennesket. Det fine med slike sider som dette, er at det finnes noen for alle sin smak. *prøver å holde meg alvorlig*