Alle innlegg Sukkerforum

Trekantsex på NRK 3

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hm.. to. 11 nov. 2010 13:36

Jeg har ikke sett dette programmet selv, men ser at det skaper overskrifter i media. Har unger som er tidlig i tenårene, og sikkert eksperimentelle nok, så jeg vet ikke helt om de trenger en slik idebank. Noen av dere som har sett programmet ?

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) to. 11 nov. 2010 15:17 Privat melding

Nå heter jo strengt tatt ikke programmet Trekantsex, men Trekant, og det henspeiler vel egentlig mer på at De er 3 unge programledere i programmet. Men for alt jeg vet, så kan det jo hende at De før eller senere kommer til å ta opp temaet trekantsex også.

Jeg så det første programmet, og mitt inntrykk av det var at det var ryddig og greit, og ikke ekstremt kontroversiellt.
I dette programmet, så tok de opp temaene Masturbasjon, og Tantrisk sex, og det var i og for seg også lærerikt for en som har tatt på en dame tidligere ;-)

Men ut i fra det jeg så, så vil jeg ikke føle noe ubehag, eller ha noe i mot at min datter, som også er i begynnelsen av tenårene sitter og ser på dette programmet.
Men kanskje det vil være fornuftig for oss som foreldre å ta en liten prat med våre håpefulle, og kanskje komme med våre synspunkter og gi litt mere utdypende informasjon på enkelte aspekter ved hvordan et normalt sexliv egentlig fungerer.
Samt at vi forklarer De viktigheten av kondombruk, og prøver å få De til å forstå viktigheten av å ikke føle seg presset til å være med på, eller prøve ut noe De selv ikke har lyst til.

Kanskje det er greit at det blir sendt TV- programmer av denne art, og at den informasjonen som kommer ut til De unge er av en høyere kvalitet, enn å bli "opplært" av en spekulativ pornoside på nettet.
For vi kan ikke være så naiv, at vi ikke tror at våre håpefulle er nysgjerrig på temaet. Og med en lett tilgjengelig informasjonsbank, som det internett er. Så har de lett tilgang til all mulig slags info, og jeg tror også at De bruker denne tilgangen mer eller mindre.

Dagens ungdom, er nok mye mer opplyste om det meste, enn hva vi var når vi var på Deres alder. Og det pålegger oss som er foreldre i dag til å tenke og handle annerledes enn det våre foreldre måtte.....

Skjult ID med pseudonym Amigo to. 11 nov. 2010 15:25

Programmet har vel hittil mest tatt for seg det "tekniske" rundt sex. Stillinger, måter etc. og overlatt følelsene til andre. Nå kan det jo godt være at dette kommer i neste program, men akkurat det ville vel være min eneste invending mot programmet.

Selv vokste jeg opp før internett og er jo flau over alt man falt for av "info" fra eldre gutter :-D

Skjult ID med pseudonym Hm.. to. 11 nov. 2010 15:33

hehe... sorry, ser jeg har fått med sex på overskrifta her... (har fått sex på hjernen.. :)
Ser poengene dine buddha, og er ikke uenig, men sikkert en tanke snerpete.
Likevel tenker jeg at siden så mye skal utforskes i ungdomstida, det blir lite spenning igjen til senere.

Skjult ID med pseudonym ølbong to. 11 nov. 2010 15:57

Spenning igjen til senere? Kanskje det burde gjelde det første kysset og da. Debuten hører hjemme i ungdomstida, det er da det ER spennende, ikke i voksenlivet når disse magiske øyeblikkene drukner i rasjonelle tanker. Det er litt som med julen, at den er finest når en er ung ;)

(mann 46 år fra Møre og Romsdal) to. 11 nov. 2010 16:15 Privat melding

Når det gjelder barneoppdragelse så er det hvertfall for meg en evig læringsprosess, og jeg prøver å observere hva andre foreldre gjør, og prøver og feiler litt selv. Men den er i stadig utvikling i forhold til barnas stigende alder.
Så den NEI, NEI, som man bruker på den klåfingra ettåringen som nylig har reist seg opp og skal rive tak i alt som er innenfor rekkevidde, den virker tildels på ettåringen, men har stikk motsatt effekt på tenåringen.

Så min taktikk for tiden er åpen prating, lytting, og vise anerkjennelse for tenåringens meninger. Og med den taktikken, så tror jeg at jeg er i stand til å skaffe meg mye mere info om hva min datter gjør, enn hva jeg ville gjort hvis jeg brukte taktikken som heter Nei til alt.

Men jeg tror også at vi skal bruke muligheten til å ta brodden av enkelte ting, snakk åpent om det meste, lytt på tenåringens meninger, og lær De opp til å se enkelte situasjoner fra flere sider.
For jeg har troen på å fjerne litt av mystikken og Deres nysgjerrighet på enkelte områder, med å snakke om det, for da vil det kanskje ikke være så spennende å teste ut div områder.

For det er jo en gang sånn at forbuden frukt smaker best.......

Skjult ID med pseudonym Hm.. to. 11 nov. 2010 16:33

Ølbong, ser dette med spenning. Blir vel som med bøker, siden jeg allerede kan lese blir spenningen å finne mellom permene :)
På linje med det du skriver buddha, vedk barneoppdragelse generelt, men kjenner jeg har litt trøbbel ifht dette med sex, alkohol og andre ting også forsåvidt, men det er en annen sak. Og jeg innser jeg er en tanke gammelmodig. Ser det kommer debattprogram senere i kveld, og da kommer iallefall jeg til å sitte klistret :)