Alle innlegg Sukkerforum

Kansje jeg stikker noen i følelsen men dette. det gjelder om en person er for intens og d

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Buskerud) ti. 16 nov. 2010 18:35 Privat melding

Det er to emner jeg tenker litt på som jeg regner med at det vil komme spydigheter fra forum ryttere. men jeg kan bitte fra meg vis det er det om å gjør....

Første er hva tenker du/dere vis dere får et brev, melding eller en flørt fra en som har dysleksi. od du/dere ikke forstår helt hva ahn/hun mener med det som den personen skriver. men for han/hun så virker det som en helt vanlig melding og kansje ikke ser feilen på hva den har sent. Hvordan vil du/dere gjør det over for den persoen? det er flere mått er og gjør det på men kansje det som det blir til at der over ser den eller flirer av den.

Andre tingen er regelrett hvor intens og følelsemassig kan en vær over for en som en har møtt for første gang og at dere har funnet tonen, hva er normalt.

sitter med to erfaringer som kansje jeg ikke har innsett dette ført det gikk i dass og fikk bedskjed om at vi ikke passet sammen og at jeg ikke hørte noen fra den andre episoden. så jeg vel redd for å regel rett dritte meg ut å at jeg går i samme sporet igjen å ødelegger for meg selv.

håper det er noen med litt mer sagfliser som svarer.

(mann 39 år fra Vestfold) ti. 16 nov. 2010 19:38 Privat melding

Dysleksi er medfødt, og bør ikke spille noen rolle oppi noe som helst. Vi har alle våre sterke og svake sider:-). Det er lov å være ærlig, og på en pen måte kanskje spørr direkte/indirekte om dette.

Hvor intens skal en være ovenfor andre. Har erfart selv at når kjemien passer utmerket, så går dialogen rett til himmels og alt er strålende. Følelsene bobler osv, og det er ikke lett å holde igjen. Men hvor lenge går det før man bikker grensen? Hmm, spørsmålet er hva vil man? Tror nok man bør tilstrebe å holde litt igjen for å beholde litt av mystikken og "usikkerheten. Blir som å ligge med dama første natta, "one night stand"...har vel ikke opplevd eller hørt at det har ført til noe langvarig suksess?. Hele mystikken er borte på minutter.. det er nok lett å si mye i en "boblende" situasjon, men kunsten er å være litt kostbar. Tror jenter er laaangt bedre enn oss gutta som fort tenker med "feil" hode(avhenig av øyet som ser*ler").

I motsatt fall, som du sier, redd for å ikke gå for intenst inn klok av tidligere skade. Ikke vet jeg hva som er riktig, men at man hele tiden skal ha "følerne" ute, forsøke å bevare mystikken til man relativt fort kanskje burde møtes? Like greit å ta en romantisk date tidlig dersom du opplever at kjemien matcher godt. MEn ikke før du merker det, og ikke altfor lenge etter.

100 % sikker på dette: Vær deg selv, ærlig og direkte så får motparten ta deg for den du er. Er dere ikke riktig, så hvorfor bruke energi på dette annet enn å skape et langvarig vennskap?

:-)

Skjult ID med pseudonym jente23 on. 17 nov. 2010 12:45

Angående dysleksi så synes jeg personlig det er fint hvis personen som har kan skrive i parentes på første melding (evt. på profilen) at de har det. Da unngår man eventuelle misforståelser og har saken ute av verden. Her på sukker foregår kommunikasjonen skriftlig, og den første meldingen man sender er jo førsteinntrykket av personen og personligheten (i tillegg til det som står på profilen) - så hvis man har fult med skrivefeil så synes jeg man gjør seg selv og andre en tjeneste ved å skrive f.eks: "Hvis du synes jeg skriver mye feil og uten mening, så er det fordi jeg har dysleksi".

Det med intensiteten når man liker folk er vanskelig. Jeg er litt både òg der. På den ene siden mener jeg at man ikke skal holde igjen hvis man virkelig liker noen - vis det! Men på en annen side så forsøker jeg å tenke litt på hva jeg setter pris på hos en jeg flørter med, og det er at jeg får "jakte" litt ved at han er litt kostbar. Han trenger ikke være kostbar bare for kostbarhetens skyld, men flørting er jo en lek, og det er jo gøy å erte litt syns jeg, og det kan man godt gjøre ved å ikke være så forutsigbar. Samtidig er det viktig å ikke spille for kostbar heller - er en vanskelig balanse det der!

(kvinne 34 år fra Vest-Agder) on. 17 nov. 2010 16:52 Privat melding

jeg har dysleksi, det er noe vi ikke kan nokka for,hva du velger å gjøre m brev du får fra oss får være toltalt opp t dæ sjøl...

(mann 39 år fra Vestfold) on. 17 nov. 2010 16:57 Privat melding

Bra charmed2, in honesty we like:-).

(mann 51 år fra Akershus) to. 18 nov. 2010 18:39 Privat melding

Jeg ville nok satt pris på om vedkommende fortalte om dysleksien, så jeg vet at det ikke er manglende kunnskaper som fører til alle skrivefeilene.
Hvis jeg får meldinger med masse skrivefeil og dårlig gramatikk er min første reaksjon at dette er et menneske som ikke er blant de smarteste. Hvis jeg vet det er en dyslektiker som har skrevet det ser jeg bare bort fra skrivefeil og ser bare på innholdet.

(mann 31 år fra Telemark) to. 18 nov. 2010 18:54 Privat melding

Dysleksi er vel en medfødt sykdom/feil. Jeg vet ikke hva som er den rette betegnelsen.

Når det er sagt synes jeg det er relativt viktig å få det frem så fort som mulig.

Vi er alle forskjellige og har ulike preferanser på hva en synes er ok, og ikke ok. Jeg skal på ingen måte skryte av at jeg har noe voldsomt bra ordforråd, hverken skriftlig eller muntlig, men personlig synes jeg det å skrive korrekt og det å formulere seg på en grei måte viser at en er en oppegående og samfunnsengasjert person. Ordforråd viser også for meg hvor vidt man er en intellektuell person eller ikke. Dette er vel ikke noen direkte påstand, men min oppfatning og mening.

Har man dysleksi har man en grunn til at det er slik, og man slipper å bli avvist på feilaktig grunnlag.

Jeg håper dere skjønner tegninga mi, altså at skrivefeil og lignende er helt ok dersom man har dysleksi, men ikke ok dersom man ikke har det.

Denne burde vel vært posta som anonym, men det er vel lov å være ærlig om meningene sine uten å bli halshugget av den grunn...

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 18 nov. 2010 19:42

Dysleksi kan trenes bort. Har det selv, og 12 år med mye skriving har gjort underverker. Det hjelper godt å ha på en stavekontroll når man skriver.
Når man vet man har et problem, og hjelpemiddel er noen tastetrykk unna, så er det faktisk bare vilja det står på.